🔻تامین ۸۳۷ میلیون دلار ارز دارو و تجهیزات پزشکی از اول فروردین تا ۱۵ تیر ۱۴۰۳
بانک مرکزی:
🔹از اول فروردین ماه تا ۱۵ تیر ماه سال جاری، چهار میلیارد و ۴۵۰ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی و دارو با نرخ ۲۸۵۰۰ تومان اختصاص داده شد که از این میزان، سه میلیارد و ۶۱۳ میلیون دلار مربوط به کالاهای اساسی و کشاورزی و ۸۳۷ میلیون دلار مربوط به دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی بود.
@ShahidJomhor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥مجری بدون تعارف: گفت دعا کنید آنچه خیر است نصیب بشه
🔹اینجا پشت صحنه ضبط یکی از برنامه های بدون تعارف
@ShahidJomhor
🔻کارتهای شتاب ایران در خودپردازهای روسیه کار میکنند
معاون بینالملل بانک مرکزی:
🔹علاوه بر فعال بودن کارتهای شتاب ایران در روسیه بزودی شبکه شتاب ایران به ۱۱ کشور همسایه و کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا مانند مصر متصل میشود.
@ShahidJomhor
🔻ریلگذاری جهش تولید نفت ایران در دولت سیزدهم/ تولید نفت کشور تا پایان ۱۴۰۳ به روزانه ۴ میلیون بشکه میرسد
🔹افزایش ظرفیت تولید نفت، گاز، فرآوردههای نفتی و محصولات پتروشیمی در دولت سیزدهم را میتوان ریلگذاری این صنعت برای تداوم رشد بخش نفت در اقتصاد ایران دانست.
🔹دولت سیزدهم با استفاده از ایجاد ظرفیتهای تازه برای صادرات نفت مانند حضور در بازارهای ناشناخته و پالایشگاههای فراسرزمینی سعی کرد صادرات نفت را افزایش دهد. برای تأمین نفت مورد نیاز برای صادرات نیز، افزایش تولید نفت خام در دستور کار قرار گرفت. بیش از ۶۰درصد است.
🔹وزیر نفت تأکید کرد که ارزش صادرات نفت و میعانات گازی و دیگر فرآوردههای نفتی و پتروشیمی ایران نیز از ۱۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار در سال ۱۳۹۸ به ۳۶ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۲ رسید.
🔹محسن خجستهمهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران توضیح داد: با توجه به سهم نفت در اقتصاد ایران، نیمی از رشد اقتصادی کشور در این سه سال مربوط به رشد حاصل از گروه نفت و گاز بوده است.
@ShahidJomhor
🔻تورم تک رقمی قیمت مسکن در پایان دولت سیزدهم
🔹تورم نقطه به نقطه قیمت مسکن در تهران در خرداد ماه ۱۴۰۰ و همزمان با استقرار دولت سیزدهم ۵۷ درصد بود. روند نزولی تورم مسکن در پایتخت در ماههای بعد از آن ادامه یافت، به طوری که در پایان نخستین سال استقرار دولت مردمی به یکی از کمترین مقادیر سالهای قبل از آن رسید.
🔹هرچند از ابتدای سال ۱۴۰۱ شاهد روند صعودی افزایش سالیانه قیمت مسکن در تهران بودیم و خرداد ماه سال گذشته به بیشترین میزان خود رسید، اما پس از آن، روند نزولی رشد قیمتها آغاز شد و خرداد ماه امسال همزمان با آخرین روزهای استقرار دولت سیزدهم، ضمن شکسته شدن رکورد کاهش تورم در این حوزه، تک رقمی شد و به ۹.۷ درصد رسید.
🔹ثبت این رقم پس از ۶ سال در حالی است که پیش از آن شاهد رشد شدید قیمتها در این بخش و ثبت تورمهای دو و سه رقمی بودیم.
🔹از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم بر اساس تاکید آیتالله رئیسی، به موازات شروع طرح ساخت سالیانه یک میلیون واحد مسکونی، مقابله با سفتهبازی و سوداگری در بازار مسکن به عنوان یکی از اصلیترین راهکارهای مهار تورم و کنترل رشد قیمت واحدهای مسکونی در دستور کار قرار گرفت.
@ShahidJomhor
🔻آنچه شهید رئیسی به پزشکیان تحویل میدهد؛ اسب زینشده زیر پای دولت چهاردهم
🔹دولت چهاردهم در حالی سکان اداره کشور را به دست میگیرد که وضعیت کشور در مقایسه با شرایط اسفناکی که در مرداد ۱۴۰۰ به دولت سیزدهم تحویل داده شد تغییرات مثبت بسیار زیادی داشته است.
🔹دولت چهاردهم در شرایطی سکان اداره کشور را به عهده میگیرد که ایران در عرصه سیاست خارجی با پیگیری سیاست همسایگی، چندجانبهگرایی، پیوستن به سازوکارهای بینالمللی بریکس و شانگهای و با سیاست خارجی هوشمندانه در عملیات وعده صادق جایگاه ویژهتر و مؤثرتری را در جهان در حال گذار تجربه میکند.
🔹در عرصه اقتصاد کشور با وضعیت بحرانی و اسفبار مرداد ۱۴۰۰ فاصله گرفته و ماه پایانی دولت سیزدهم شباهتی به ماه پایانی دولت دوازدهم و شرایط بحرانی آن زمان که دولت حتی در پرداخت حقوق کارکنان درمانده شده، انبارهای کالای اساسی خالی بود، فروش نفت به زیر ۳۰۰ هزار بشکه رسیده و قطعی برق و ناترازی در حوزه انرژی به اوج رسیده بود، ندارد.
🔹در عرصه اجتماعی نیز افتتاح ابرپروژههای بیمارستانی در سرتاسر کشور جانی دوباره به پیکر نظام سلامت بخشید و در حوزه آموزش و پرورش نیز علاوهبر بهبود مشکلات معیشتی قشر فرهیخته فرهنگی و معلم، طرحها و برنامههای درخشان دولت در حوزه آموزش و نهضت مدرسهسازی علاوهبر حل شدن نسبتی معضل کمبود معلم، کیفیت تحصیلی کشور را نیز افزایش داد.
🔹دولت سیزدهم در سه محور اصلی سیاست هوشمند همسایگی، چندجانبهگرایی و استفاده از فرصت سازوکارهای جدید و جبهه جدید قدرت جهانی و دیپلماسی منطقهای در تعامل با نهادهای نظامی دخیل در سیاست خارجی، طرحها و برنامههای خود را تدوین و طراحی کرده و آنان را اجرائی کرد.
@ShahidJomhor
14.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 دولت سیزدهم پیشتاز توسعه باغات میوه های گرمسیری در جنوب سیستان و بلوچستان
🔹تحقق اشتغال زایی و ایجاد درآمد در منطقه زرآباد سیستان و بلوچستان با اولویت توسعه باغات میوه های گرمسیری در دولت سیزدهم اتفاق افتاد.
@ShahidJomhor
🔻افزایش تولید و صادرات نفت ایران، میراث شهید رئیسی برای دولت چهاردهم
🔹صادرات نفت ایران از ۱۸۲ میلیون بشکه در سال ۱۳۹۸ به ۵۶۵ میلیون بشکه در سال ۱۴۰۲ رسیده است؛ همچنین رشد گروه نفت و گاز که سال ۱۳۹۸ منفی ۳۵ درصد بود؛ سال ۱۴۰۲ به مثبت ۲۰ درصد رسید.
🔹فروش نفت ایران به طور میانگین به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تا یک میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است.
🔹در سه سال گذشته تولید نفت ۶۰ درصد و صادرات نفت ۲۰۰ درصد افزایش یافت و هماکنون این شرایط آماده تحویل به دولت چهاردهم است.
@ShahidJomhor
🔻ورود ۵۵ هواپیما به ناوگان هوایی در دولت سیزدهم
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری:
🔹در دولت سیزدهم ۱۰۱ فروند هواپیما (هواپیمای مسافربری، هواپیمای باری، های کوپتری) وارد ناوگان هوایی کشور شد که از این تعداد ۵۵ فروند وارد چرخه عملیات پروازی شده است.
🔹موظف هستیم قیمت های جدید بلیت هواپیما را اعمال کنیم، با توجه به شرایط کشور، آیین نامه ای را برای نظارت و کنترل شبکه هفته گذشته ابلاغ شد.
🔹تعداد ناوگان هوایی با میزان تقاضا متناسب نیست. ۵۵۰ فروند هواپیما در کشور نیاز داریم.
@ShahidJomhor
🔻تولید نفت ایران تا پایان امسال به ۴ میلیون بشکه در روز میرسد
🔹وزارت نفت اعلام کرد: ظرفیت تولید نفت ایران تا پایان امسال به روزانه ۴ میلیون بشکه میرسد و دولت سیزدهم، ریلگذاری استمرار جهش تولید نفت ایران را انجام داده است تا رشد اقتصادی کشور که قرار است به ۸درصد برسد، متوقف نشود.
🔹اگرچه در دولتهای مختلف تلاش شد صادرات نفت با وجود تحریمها ادامه داشته باشد، اما بر هیچکس پوشیده نیست که خروج آمریکا از برجام، با هدف اخلال در روند صادرات نفت ایران انجام شد. این روند حجم صادرات نفت کشور را در برخی مقاطع زمانی به کمتر از ۵۰۰ هزار بشکه در روز رساند.
🔹این موضوع افزون بر آنکه درآمدهای ارزی ایران را تا حد زیادی محدود کرده بود، سبب شد ذخیرهسازی نفت خام و میعانات گازی روی آب بیش از ۱۰۰ میلیون بشکه باشد. از این رو در دولت دوازدهم، خرید نفتکشهای غولپیکر، با هدف ذخیرهسازی در دستور کار قرار داشت.
🔹با روی کار آمدن دولت سیزدهم توجه به سروسامان دادن به روند فروش نفت بهعنوان اولویت جبران بخشی از ناترازی اقتصادی تعیین و به مرحله اجرا در آمد.
@ShahidJomhor
🔻ایران در هفتههای آینده چند ماهواره به فضا پرتاب میکند
🔹رئیس سازمان فضایی ایران: صنعت فضایی طی چند سال اخیر جهش بسیار مثبتی داشته است و با حمایت هایی که از سوی دولت برای توسعه فناوری فضایی بومی انجام شد، سیر گذر فناوری فضایی از یک بخش تحقیقاتی به صنعتی آغاز شد.
🔹طی این روند علاوه بر اینکه بسیاری از پروژه های نیمه تمام تکمیل شد، پروژه های مختلفی نیز در حوزه های سنجش از دور و مخابراتی آغاز شد که به زودی به اتمام میرسد و با تعدد پرتاب های تحقیقاتی و عملیاتی و کسب موفقیت های بسیار مهم، فناوری پرتاب و در مدارگذاری ماهواره در مدارهای تا ارتفاع ۷۵۰ کیلومتر در کشور به تثبیت رسید که این مساله زمینه ساز افزایش شتاب رشد و توسعه صنعت فضایی کشور در سال های پیش روخواهد بود.
🔹 رشدی که در صنعت فضایی اتفاق افتاده می تواند پیشران توسعه و جذب و نگهداری نیروی متخصص در سایر حوزه ها و صنایع باشد. به فضل الهی هم اکنون ماهواره های متعددی آماده پرتاب شده اند که مانند سال های گذشته روند پرتاب آنها طی خواهد شد و انشاءالله طی هفته های آتی مطابق هماهنگی ها و برنامه ریزی های انجام شده شاهد پرتاب های جدیدی خواهیم بود.
@ShahidJomhor
17.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥صحنه هایی از حضور شهید جمهور در حرم و ضریح حضرت رقیه(س)/اردیبهشت ۱۴۰۲
@ShahidJomhor
🔻پس از هزار روز از دولت سیزدهم/ راههای مواصلاتی بیشتری به شبکه همراه اول اضافه شد
🔹به بهانه اتمام برگزاری انتخابات و تعیین رییسجمهور کابینه چهاردهم از سوی ملت، محمداحسان خرامید رییس مرکز روابط عمومی وزارت ارتباطات در گزارشی اعلام کرد "از ابتدای دولت سیزدهم تا پایان سال ۱۴۰۲، بیش از ۵۰۰ کیلومتر پوشش جادهای جدید تلفن همراه ایجاد شده است."
🔹برای بررسی وضعیت این شاخص، مروری اجمالی بر گزارشهای مرجع این حوزه (سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی) داشتیم تا پوشش ارتباطات سیار در جادههای کشور شفاف شود.
🔹آخرین گزارشی که رگولاتوری درباره وضعیت ارتباطات در کشور منتشر کرده مربوط به «پاییز ۱۴۰۲» است؛ اما علاوه بر این نگاهی به وضعیت شاخص پوشش ارتباطات سیار از آغاز به کار دولت سیزدهم (۱۴۰۰) و در بازههای زمانی قابل مقایسه نیز داشتیم که شرح آماری آن در جدول زیر آمده است:
🔹هر سه اپراتور تلفن همراه تقریبا در دو سال ابتدایی دولت سیزدهم اقدام درخوری در این زمینه نداشتهاند، اما در سال پایانی آن تنها همراه اول با افزایش ۰.۶۱ درصدی توانسته پوشش جادهای خود را ارتقاء بخشد.
@ShahidJomhor
🔻افزایش شتاب نوسازی مسکن در دولت رئیسی
🔹نوسازی و بهسازی بافتهای فرسوده در دولت سیزدهم شتاب گرفت.
🔹دولت سیزدهم در قالب طرح نهضت ملی مسکن تاکنون ۲۹۰ هزار واحد مسکونی واقع در بافتهای فرسوده را به مرحله نوسازی رسانده که از این تعداد ۵۳ هزار واحد مربوط به شهر تهران است.
@ShahidJomhor
🔻آیا آب سدها بیضابطه رها میشود؟
🔹درحالی یک فعال سیاسی اصلاحطلب مدعی رهاسازی بدون ضابطه آب سدهای خوزستان با هدف ضربه به دولت چهاردهم شده که خروجی ۶ سد مستقر در این استان از ابتدای سال آبی تا ۱۸ تیر از کاهش ۱۰ درصدی رهاسازی نسبت به برنامه خبر میدهد.
🔹میزان رهاسازی مطابق آمار دیسپاچینگ برقابی شرکت مدیریت منابع ایران امسال نسبت پارسال هم ۳۰ درصد کاهش داشته است.
🔹سخنگوی صنعت آب کاهش رهاسازی را نتیجۀ مدیریت بهینۀ بهرهبرداری از سدها دانسته و میگوید که ورودی سدها بهدلیل کمشدن باران ۲۴ درصد کمتر از پارسال است اما با مدیریت مناسب ۸۸ درصد سدهای حوضه کارون بزرگ لبریز از آب است.
🔹تابستان سال ۱۴۰۰ در حالی دولت سیزدهم امور اجرایی کشور را بهدست گرفت که ذخیره آب سدهای حوضه کارون بزرگ به نصف نمیرسید و نیمی از حجم سدها خالی شده بود.
@ShahidJomhor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥تمجید رهبر معظم انقلاب اسلامی از اجرای پروژههای انتقال آب
🔹مقام معظم رهبری اهتمام به اجرای طرحهای بزرگ و سنگین از جمله انتقال آب دریا را از ویژگیهای رئیسجمهور شهید برشمردند.
🔹رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با اعضای هیأت دولت سیزدهم، اعتقاد عمیق به تواناییهای داخلی و اهتمام به اجرای طرحهای بزرگ و سنگین از جمله انتقال آب دریا را از ویژگیهای شهید رئیسی دانستند.
🔹حضرت آیتالله خامنهای در آخرین دیدار اعضای دولت سیزدهم به اهتمام ویژه شهید رئیسی به موضوع انتقال آب دریا به راههای دور و شهرهایی که مدّتها در انتظار آب بودند، اشاره داشتند و تاکید کردند که با اجرای این طرحها مسئلهی آب شُرب و کشاورزی این مناطق حل گردید.
🔹اَبَرپروژه نمکزدایی و انتقال آب خلیجفارس به فلات مرکزی ایران به عنوان یکی از بزرگترین طرحهای زیرساختی کشور، با هدف تامین آب مورد نیاز صنایع و مردم استانهای فلات مرکزی، توسط شرکت تامین و انتقال آب خلیج فارس(واسکو) در حال اجرا است.
حسب دستور ئیس جمهور شهید شرکت تأمین و انتقال آب خلیجفارس(واسکو) ماموریت انتقال آب به شهرهای رفسنجان، کرمان، یزد و شهر علوی در استان هرمزگان را بر عهده داشته است.
@ShahidJomhor
🔻تماس تصویری بدون اینترنت در ایران راه اندازی شد!
عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری در پلتفرم «ویراستی» نوشت:
🔹در سال ۱۴۰۱ برای اولین بار، زیرساختهای فنی و حقوقی لازم برای «تماس تصویری بدون اینترنت (ViLTE)» در اپراتورهای اصلی راهاندازی شد که این امکان در برخی از گوشیهای موجود در بازار فعال شده و در حال رایزنی با سایر تولیدکنندگان گوشی برای فعال کردن این قابلیت هستیم».
🔹وی همچنین گفت: تاسیس «معاونت توسعه شبکه ملّی اطلاعات» در وزارتخانه، تشکیل«شورای راهبری توسعه شبکه ملّی اطلاعات» با مسئولیت وزیر و برگزاری 270جلسه این شورا و شوراهای اقماریش و تامین منابع مالی و زیرساختهای حقوقی مربوطه از جمله ریل گذاریهای صورت گرفته برای تحقق شبکه ملی اطلاعات در این دوره است.
@ShahidJomhor
🔻راهاندازی سامانههای کاربردی سیاق و محچک در دولت سیزدهم
🔹با اجرای قانون جدید چک در دولت سیزدهم آمار زندانیان مرتبط با چک ۹۶ درصد کاهش پیدا کرده است.
🔹راهاندازی سامانههای کاربردی محچک و سیاق ذیل قانون جدید چک از جمله اقدامات بانک مرکزی در جهت تسهیل استفاده از ابزار چک و افزایش کارآیی و اعتبار آن است.
🔹با راهاندازی سامانه محچک نسبت تعداد چکهای رفع سوءاثر شده به کل چکها به ۶۶ درصد و نسبت مبلغ این چکها به ۸۱ درصد رسیده است.
🔹زمان رفع سوءاثر چک نیز از ۱۵۰ روز به کمتر از ۱ ماه کاهش یافته است.
🔹سامانه سیاق نیز نقش مهمی در کاهش آمار چکهای برگشتی داشته، به گونهای که آمار چکهای برگشتی نسبت به کل چکها از ۲۰ درصد به کمتر از ۷ درصد رسیده است.
🔹با راهاندازی این سامانه، متوسط اجرای احکام مربوط به چک و شبکه بانکی از ۲۰۰ روز در سال ۹۴ به ۴ دقیقه رسیده که موجب صرفهجویی سالانه ۵۰ میلیون نفر ساعت در وقت مردم شده است.
@ShahidJomhor
15.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 توجه ویژه دولت شهید جمهور به زنان روستایی
🔹دولت سیزدهم در مدت کوتاه فعالیت خود، به قشر محروم زنان روستایی توجه ویژه نمود؛ تا علاوه بر جلوگیری از افزایش مهاجرت از روستا به شهر، شاهد مهاجرت معکوس زنان به روستا باشیم.
دولت شهید جمهور برای دستیابی به این دستاورد، اقدامات متعددی از جمله موارد زیر را رقم زد:
🔹افزایش ۲۵ برابری اعتبار تسهیلات مشاغل روستایی
🔹صدور آنی و روزانه مجوز مشاغل خانگی و خرد
🔹ضمانت وام زنان سرپرستخانوار
🔹رواج ضمانت زنجیرهای روستایی
🔹ایجاد مشاغل روستایی و آموزش در حوزه کشاورزی و صنایع تبدیلی
🔹ارائه بسته چهارگانه حمایتی از زوجین دههشصتی روستایی شامل وام، کالاکارت جهیزیه، بیمه و اشتغال
@ShahidJomhor
🔻دولت سیزدهم نرخ بیکاری ۸.۱ درصد را تحویل داد/ رونق بازار کار در سه سال گذشته
🔹بازار کار در دولت سیزدهم رونق گرفت و وعده ایجاد یک میلیون شغل در سال محقق شد؛ این موضوع سبب شد تا نرخ بیکاری در سه سال گذشته کاهشی شود و به عدد تک رقمی ۸.۱ رسیده است؛ در حالی که میانگین نرخ بیکاری در دولتهای هفتم تا یازدهم ۲ رقمی بود.
🔹نرخ بیکاری فارغالتحصیلان که یکی از متغیرهای نشاندهنده کیفیت مشاغل ایجادی در بازار است، نیز در سه سال دولت سیزدهم کاهشی بوده و به پایینترین حد یعنی ۱۱.۸ رصد رسیده که فاصله آن با میانگین نرخ بیکاری ۳.۷ درصد است. این فاصله با میانگین بیکاری کل نیز نسبت به دولتهای گذشته کمتر داشته است.
@ShahidJomhor
🔻تداوم روند نزولی نرخ رشد نقدینگی و پایه پولی در اردیبهشت ۱۴۰۳
🔹معاونت سیاستگذار پولی بانک مرکزی از رشد تجمعی کمتر از میزان هدف گذاری شده نقدینگی در دو ماهه نخست امسال خبر داد و اعلام کرد: نرخ رشد دوازدهماهه نقدینگی از ۳۰.۹ درصد در پایان اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ به ۲۵.۶ درصد در پایان اردیبهشت امسال و نرخ رشد دوازدهماهه پایه پولی از ۴۲.۹ درصد در پایان ۱۴۰۱ به ۲۱.۱ درصد در پایان اردیبهشت ۱۴۰۳ رسید.
@ShahidJomhor
🔻تکمیل ۵۷۴ طرح نوسازی مدارس به همت وزارت نفت دولت سیزدهم
🔹نوسازی مدارس و افزایش سرانه فضاهای آموزشی در کنار حرفهآموزی و تقویت سطح علمی دبیران و دانشآموزان، بخشی از اقدامهای وزارت نفت در مسیر ایفای مسئولیت اجتماعی است که در این راه گامهای بزرگی برداشته و برای آیندهسازان کشور سنگتمام گذاشته است.
🔹شاهد این فعالیتها و دستاوردها، تعریف بیش از یکهزار و ۲۲ پروژه نوسازی مدارس با ۲۷ میلیارد ریال (۲ هزار و ۷۰۰ همت) اعتبار از سوی صنعت نفت دولت سیزدهم است که موفق شد در مدتزمان هزار روز سکانداری این دولت، در استانها و مناطق نفتخیز، همچنین دیگر مناطق کمبرخوردار، ۵۷۴ کلاس و مدرسه را نوسازی و برای ادامه حیات آموزشی دانشآموزان کشور احیا کند.
@ShahidJomhor
24.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 واکنش سخنگوی دولت به نامه رئیس جمهور منتخب
🔹امیدوارم از نقاط قوت و برنامه های دولت شهید رئیسی بهره برداری کنند.
🔹مخبر در جلسه امروز هیات دولت تاکید کردند تا روز تحلیف همه با سرعتی مثل سرعت روز اول به فعالیت ادامه بدهند.
@ShahidJomhor
🔻افزایش ۸۹ درصدی خالص اشتغال در دولت رئیسی نسبت به دولت روحانی
🔹 دولت ۳ ساله شهید رئیسی بهترین عملکرد را در زمینه اشتغالزایی به جای گذاشته در حالی که دولت روحانی بدترین عملکرد را در سه دهه اخیر داشت.
🔹طبق گزارش مرکز آمار در بهار ۱۴۰۳ که فصل پایانی عملکرد دولت سیزدهم محسوب می شود تعداد شاغلان کشور به ۲۴۷۴۵۵۲۸ نفر رسید که نسبت به بهار ۱۴۰۰ (فصل پایانی عملکرد دولت روحانی) ۱۰۶۹۶۳۴ نفر بیشتر است. به عبارت ساده تر، خالص اشتغال در ۳ سال عملکرد دولت سیزدهم یک میلیون و ۶۹۶ هزار نفر بوده است.
🔹بنابراین در ۳ سال دولت سیزدهم به طور متوسط هر سال خالص اشتغال ۳۵۶ هزار نفر رشد کرده است، این در حالی است که در دولت روحانی به طور متوسط هر سال خالص اشتغال فقط ۱۸۸ هزار نفر افزایش یافته بود. این رقم در دولت احمدی نژاد ۳۴۶ هزار نفر بود.
🔹همچنین نرخ بیکاری که در بهار ۱۴۰۰ حدود ۸.۸ درصد بود در بهار ۱۴۰۲ به ۷.۷ درصد کاهش یافته است. تعداد بیکاران هم از ۲ میلیون و ۲۹۱ هزار نفر در بهار ۱۴۰۰ به ۲ میلیون و ۷۴ هزار نفر در بهار ۱۴۰۳ کاهش یافته یعنی حدودا ۲۱۷ هزار نفر از تعداد بیکاران کاسته شده است.
@ShahidJomhor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دولت به هدف تولید روزانه ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه نفت در سال ۱۴۰۲ رسید
🔹وزیر نفت در جلسه هیئت دولت: قرار بود افزایش تولید نفت را تا پایان ۱۴۰۲ به عدد ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه برسد که این اتفاق خوب رقم خورد
🔹با قراردادهای خوبی که در دولت سیزدهم با پیمانکاران منعقد کردهایم تا پایان سال ۱۴۰۳ تولید نفت به ۴ میلیون بشکه در روز خواهد رسید
@ShahidJomhor
🔻تراز تجاری در دولت سیزدهم ۵۳۶ درصد مثبتتر شد
🔹تراز تجاری ایران از ۳.۲ میلیارد دلار در سال پایانی دولت روحانی به ۲۰.۶ میلیارد دلار در سال پایانی دولت رئیسی افزایش یافت.
🔹 در هشت سال فعالیت دولت یازدهم ودوازدهم، ارتباط تجاری ایران با خیلی از کشورها لغو شد بخصوص در سالهای ۱۳۹۷ تا نیمه اول ۱۴۰۰ فعالان اقتصادی امکان صادرات به کشورهای همسایه را تا حد قابل توجهی از دست داده بودند و با بهانههای مختلف بخصوص تحریم از پذیرفتن کالاهای ایرانی امتناع میشد.
🔹 دراین میان دولت دوازدهم حاضر نشد برای رفع مشکلات فعالان اقتصادی اقدامی انجام دهد و تنها وعده برجام را میداد. در این دوره تجارت ایران با ۱۵ کشور همسایه کاهشی شد و تجار از اینکه دولت حامی آنها نیست، گلایههای متعددی داشتند. مخدوش شدن روابط فعالان اقتصادی با تجار کشورهای همسایه، باعث شد که بازار برخی از محصولات از دست برود و رقبای کشورمان از ترکیه و چین، محصولات خود را روانه بازار کشورهای همسایه کنند.
🔹 از همین رو دولت سیزدهم از نیمه دوم سال ۱۴۰۰، مذاکرات خود را با کشورهای همسایه و سایر کشورها آغاز کرد تا تجارت کشور رونق بگیرد. بدین ترتیب در مدت خیلی کوتاه تجار کشورمان توانستند بازارهای از دست رفته خود را پس بگیرند و در بازار هدف صادراتی، عرض اندام کنند.
🔹 حال که تجارت ایران با کشورهای همسایه به ۶۰ میلیارد دلار رسیده یعنی بسترهای تجاری برای افزایش صادرات کشور فراهم شده و از سویی در صورت نیاز میتوان واردات مواد اولیه تولید و کالاهای واسطهای را از کشورهای همسایه تأمین و خریداری کرد. بدین جهت دولت چهاردهم بدون دغدغه میتواند تجارت با کشورهای همسایه را ادامه دهد و بر اعداد صادرات غیرنفتی کشور بیفزاید.
@ShahidJomhor