🔰 دکتر مسعود پورفرد؛ عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
📝 مشکلات جمهوری اسلامی ناشی از توجه کم به عامیلیت جمعی است
📍طور ساده منظور از عاملیت جمعی چیزی در مقابل عاملیت فردی است؛ شهید صدر حامی این عاملیت جمعی است که در حوزه نظامهای اجتماعی سیاسی عاملیت جمعی مؤثرتر و کارآمدتر است؛ سازمانهای مردمنهاد و تشکلهای مردمی و جمعی نمونه سادهای از عاملیت جمعی هستند؛ یعنی گروهی از مردم که مجموعهای از روابط اجتماعی، شبکه اجتماعی و هدف خاص دارند.
📍منظور از عاملیت جمعی یک گروه مستقل از قدرت سیاسی است که ممکن است تخصصی در فرهنگ، اقتصاد و سیاست نیز داشته باشند؛ این گروه زیرمجموعه قدرت اجتماعی هستند.
#استوری
#گزیده_نشست
#اندیشه_صدر
🆔 @shahidsadr
✴️ همراهی امت در رشد اقتصادی
🔺فرایند رشد اقتصادی، فرایندی نیست که تنها دولت به انجام آن بپردازد، آن را بپذیرد و برایش قانون وضع کند؛ بلکه فرایندی است که میبایست همۀ افراد امت، به هر شکل ممکن، در آن شرکت کنند و سهیم باشند.
🔺بنابراین، اگر امت احساس کند که میان چهارچوب در نظر گرفته شده برای رشد، با عقیدهای که به آن میبالد و از برخی دیدگاههایش در زندگی دفاع میکند تناقضی وجود دارد، آنگاه به میزان وابستگی خود به آن عقیده، از همکاری با فرایند رشد و قرار گرفتن در چهارچوب مورد نظر آن خودداری خواهد کرد.
🔺... مهمترین عامل موفقیت شیوههایی که برای سازماندهی زندگی اجتماعی برگزیده میشوند، جلب احترام مردم و ایمانشان به لزوم اجرا و پیاده شدن آنهاست.
🔺در برنامهریزی برای مبارزه بر ضد عقبماندگی اقتصادی، همانگونه که لازم است دشواریهای طبیعی کشور مورد نظر و میزان مقاومت طبیعت آن در برابر عملیات تولید محاسبه گردد، بایستی مقاومت عنصر بشری و میزان هماهنگی آن با برنامه تدوین شده در نظر گرفته شود.
📚 کتاب اقتصاد ما، صفحه ۲۴ و ۲۵ (با تلخیص)
🆔 @shahidsadr