🔆 پناهگاهی پس از رسول خدا صلیاللهعلیهوآله
🔺در زندگانی امام علی علیهالسلام پس از وفات رسول راهبر صلیاللهعلیهوآله نمونههای بس فراوانی هست که با بازتاب دادن آثار و رهاوردها، از آن آمادهسازی ویژۀ عقیدتی پرده برمیدارند که از جانب پیامبر برای امام انجام شده بود. در دوران پس از رسول خدا صلیاللهعلیهوآله، هرگاه قدرت حاکم از حل مشکلی درمیماند، امیرالمؤمنین علیهالسلام پناهگاه و مرجعی برای حل آن مشکل بود.
🔺در تاریخ تجربۀ اسلامی و در دورۀ چهار خلیفۀ اول هیچ رویدادی را نمییابیم که امام علی علیهالسلام در آن به دیگری مراجعه کرده باشد تا دیدگاه و راهکار اسلام را در آن زمینه دریابد؛ اما دهها رویداد را سراغ داریم که دیگر حاکمان، ناگزیر شدند به امام مراجعه کنند، بهرغم آنکه از رجوع به امام پرهیز داشتند.
📚 کتاب پژوهشی درباره ولایت، صفحه ۵۷
🔰 #دعوت_غدیر
🆔 @shahidsadr
🔆 عالیترین مرجع
🔺دلیل اهتمام وافر به احادیث رسیده از امام امیرالمؤمنین علیهالصلاةوالسلام جایگاه عظیمی است که این امام در اسلام دارد و امت اسلامی را وامیدارد که از چشمۀ زلالش بهره جویند و از رهگذر دادههای او با اسلام آشنا شوند؛ زیرا رسول خدا صلیاللهعلیهوآله، علی علیهالسلام را پس از خود فقط بهعنوان مرجع اعلی در عرصۀ اجتماعی منصوب نفرمود، بلکه او را بهعنوان عالیترین مرجع، هم در عرصۀ اجتماعی و هم در زمینۀ علمی منصوب کرد؛ پس دو مرجعیت به صورت الهی و نبوی به امام علی علیهالسلام واگذار شده است:
🔺یک. مرجعیت اجتماعی امت که زمام رهبری بالفعل مسلمانان در عرصههای مختلف زندگیشان را به امام علی علیهالسلام میسپارد؛
🔺دو. مرجعیت فکری و تشریعی امت که پس از کتاب خدا و سنت رسول الله صلیاللهعلیهوآله، امام علی علیهالسلام را بهعنوان عالیترین منبع معارف مختلف اسلام از قبیل احکام و تشریعات و ارزشها و مفاهیم، قرار میدهد.
🔺زیباترین بیان نبوی برای مرجعیت اول، حدیث غدیر و برای مرجعیت دوم حدیث ثقلین بود.
📚کتاب بارقهها، صفحه ۵۴۵
🔰 #دعوت_غدیر
🆔 @shahidsadr
🔆 تشیع و نگهبانی از دعوت اسلامی
🔺تشیع درون ساختار دعوت اسلامی و در قالب طرحی نبوی پدید آمد که پیامبر آن را به فرمان خداوند برای نگاهبانی از آیندۀ این دعوت برنهاده بود.
🔺آری، تشیع اینگونه پدید آمد، نه چون پدیدهای عارضی که در صحنۀ حوادث شکل گرفته باشد. تشیع رهاورد ضروری طبیعت شکلگیری دعوت و نیازها و شرایط اصلی آن بود که ایجاب میکرد اسلام، تشیع را بزاید. به دیگر معنا، راهبر نخستِ این تجربه، باید راهبر دوم آن را آماده میساخت تا بالندگی انقلابی این دعوت بهدست وی و جانشینانش پی گرفته شود و بهسوی تکمیل هدف تغییریاش به پیش رود و بتواند در نهایت، همۀ رسوبهای جاهلی گذشته و ریشههای آن را برکند و امتی نو بسازد که در سطح خواستهها و مسئولیتهای این دعوت باشد.
📚 کتاب پژوهشی درباره ولایت، صفحه ۵۸
🔰 #دعوت_غدیر
🆔 @shahidsadr
هدایت شده از شهید سید محمدباقر صدر
🌷امام دلها
🌷زندگی امامان(ع) سرشار از گواه هایی است که نشان می دهد نقش مشترکی که ایشان ایفا میکرده اند، نقش ایجابی بوده است .
🌷از این شمار، یکی روابط امامان علیهمالسلام با امت و پایگاه مردمیِ پُردامنه ای است که امامان علیهمالسلام در دوران خود از آن برخوردار بوده اند . اهل بیت هرگز به طور اتفاقی و یا بهصرف انتساب به حضرت رسول صلیاللهعلیهوآله از این نفوذ برخوردار نبودند، زیرا افراد بسیاری به حضرت رسول صلیاللهعلیهوآله منتسب بودند، بلکه این بر پایۀ دهشِ ایشان بوده است و بهسبب نقش ایجابی که ایشان، علیرغم برکنارشدن از منصب حکومت، در میان امت ایفا میکردند .
🌷امت ـ غالبا ـ رهبری رایگان به کسی نمی دهد و کسی پیشوایی آنان را دارا نمی شود و در دل هایشان نمی نشیند جز با دهشی سخاوتمندانه که امت در زمینه های مختلف آن را احساس کند و از آن در فروگشایی مشکلات خود و حفاظت رسالتش بهره مند شود .
🌷ببینید امام موسیبنجعفر علیهالسلام چگونه به هارونالرشید می فرماید: «تو امام تن هایی و من امام دلها».
📚کتاب امامان اهلبیت، صفحه ۱۲۸
🆔 @shahidsadr