🔴 سرنوشت در دستان انسان
📌 بنگرید و ببینید که سنتهای تاریخ نه از بالای سر انسانها، بلکه از زیر دستان آنها جریان مییابد؛ زیرا خداوند وضعیت هیچ گروهی را دگرگون نمیکند، مگر آنکه خودشان تغییرات لازم را در خود ایجاد کنند و اگر آنان در راه حق استوار باشند، آب فراوان نصیب آنها خواهد شد.
📚 کتاب سنتهای تاریخی در قرآن کریم، صفحه ۸۵
🆔️ @shahidsadr
📝موانع تغییر کردن را بشناسیم
📌[در پاسخ به دعوت پیامبران] گفتند: ما پدران خود را بر این سنتها دیده و شناختهایم و به همان الگو و آرمانِ آنها وفاداریم.
📌سیطرۀ واقعیت موجود بر افکار آنها و نفوذ حس در خواستههای آنان بهحدی میرسید که بهجای اینکه انسانهایی اندیشمند و متفکر باشند، به افرادی حسی تبدیل شده بودند؛ آنان همیشه فرزند روزگار خود و واقعیتهای آن بودند، نه صاحب و اختیاردار آن، به همین دلیل نمیتوانستند از وضعیت موجود گامی فراتر نهند.
📌به قرآن کریم گوش فرا دهید که میفرماید: «قَالُواْ بَلْ نَتَّبِعُ مَا أَلْفَيْنَا عَلَيْهِ آبَاءَنَا أَوَلَوْ كَانَ آبَاؤُهُمْ لاَ يَعْقِلُونَ شَيْئاً وَلاَ يَهْتَدُونَ»
(بقره، ۱۷۰)
📌... قرآن کریم نخستین علت تن دادن جامعه به الگوی پَست را مطرح میسازد. این مردم سنتی را برپا و وضعیتی را موجود یافتند و بهخاطر حالت انس و عادت و به حکم سستی و پوچی، به خود اجازه ندادند تا از آن عبور کنند و پا را فراتر از آن بگذارند. آنان این اوضاع را الگوی خود قرار دادند و با آن، با دعوت انبیا در طول تاریخ مبارزه کردند.
📚 کتاب سنتهای تاریخی در قرآن کریم، صفحه ۱۴۱
🆔️ @shahidsadr
🇮🇷 رسالت ملت بزرگ ایران
🗓 دوازدهم فروردین، روز جمهوری اسلامی ایران
📚 کتاب اسلام راهبر زندگی، صفحه ۲۸
🆔️ @shahidsadr
🪴پیوند طبیعت و ایمان
🌱امتی که دستپروردۀ این کتاب ارجمند الهی بود، بر پایۀ این موضع قرآنی که تقلید را نفی و به اندیشه و تفکر تشویق میکرد، بهجای باور به خرافههایی چون جغد و دیو [که در جاهلیت رایج بود]، خاستگاه دانش و فرهنگ در جهان شد و حتی مورخان اروپایی نیز به این حقیقت اعتراف کردند. وزیر و مورخ فرانسوی، «دوری» میگوید: «پیامبر اسلام قبایل عرب را گرد هم آورد و امتی یگانه تشکیل داد که پرچم تمدن را در سراسر زمین برافراشت و در قرون وسطا، در بین همۀ امتها، تنها متخصصان علوم و دانشها بودند و بهوسیله آنان ابرهای تیره و سیاه بربریت و وحشیگری که تمام اروپا را دربرگرفته بود، از بین رفت».
📚کتاب علوم قرآن، صفحه ۵۱
🆔️ @shahidsadr
🔴 دین آداب و رسوم نیست
📌 برخی در فهم این آیه شریف به خطا میروند و گمان میکنند که اسلام آزادی در پذیرفتن یا نپذیرفتن دین را برای انسان تضمین کرده و بر پایۀ اصلِ آزادیِ فردی که تمدنهای نو به آن معتقدند، هرگونه اجبار بر دینداری را منع کرده است؛ اما این پندار کاملاً خطاست، زیرا اسلامی که از اساس برای آزادی انسان از پرستش بتها بر اساس توحید آمده، امکان ندارد اجازه دهد که او از اصل آزادیاش عقبنشینی کند و در پرستش بتهای زمین غرق شود.
📌 همچنین اسلام برخلاف تمدنهای غربی، عقیدۀ توحید را موضوعی مربوط به رفتار شخصی افراد قلمداد نمیکند، بلکه آن را قاعدهای بنیادین برای همۀ وجود تمدنی خود میداند و چنانکه دموکراسی غربی (هر اندازه هم که به آزادی فردی معتقد باشد) به افراد اجازه نمیدهد که با خودِ اندیشۀ آزادی مبارزه کنند و اندیشههای دیکتاتوری و فاشیسم را بپذیرند، اسلام نیز نمیتواند هرگونه تمردی را در برابر پایههای بنیادین خود به رسمیت بشناسد.
📚کتاب آموزههای وحی، صفحه ۸۵
🆔️ @shahidsadr
💠 سلسله نشستهای تخصصی تفسیر موضوعی شهید صدر
📍نشست نهم «کارآیی دانش اصول فقه در تفسیر موضوعی (با تأکید بر دیدگاههای علامه شهید صدر)»
✅ حجت الاسلام والمسلمین مجتبی الهی خراسانی
🔺 زمان: سهشنبه، ۱۵ فروردین، ساعت ۱۶
🔺 مکان: مشهد، چهارراه خسروی، ابتدای شارستان آیت الله واعظ طبسی، دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی
📌 حضور مجازی از طریق:
https://www.skyroom.online/ch/saman2/460-5042-heyat.school/
🆔 @shahidsadr
🆔 @dorehtafsirshahidsadr
💠قرآن، محافظ انسان در برابر انسان
✔️ قرآن پس از میدان آزادسازی درونی انسان، بلکه همراه با آن، وارد معرکۀ آزادی انسان در صحنۀ جامعه شد و همانگونه که در درون انسان بتهایی را نابود ساخت که آزادی انسانیاش را سلب میکنند، بتهای اجتماعی را نیز از بین برده، بندگی انسان در برابر انسان را از میان برداشت.
✔️چه اینکه بندگی انسان در برابر خدا، سبب میشود که همه انسانها در یک ساحت در پیشگاه یک آفریننده و معبود قرار بگیرند و در نتیجه هیچ ملتی نیست که حق استعمار ملتهای دیگر و به بردگی کشاندن آنها را داشته باشد؛ هیچ گروه اجتماعی وجود ندارد که حق داشته باشد ثروتهای سایر گروهها را غصب کند و آزادیهای آنان را از بین ببرد؛ هیچ انسانی نیست که اجازه داشته باشد خود را بت و معبود دیگران قرار دهد.
📚 کتاب آموزههای وحی، صفحه ۸۲
🆔️ @shahidsadr
#شهید_صدر #سید_محمدباقر_صدر #رمضان_کریم #ماه_رمضان #تفسیر_موضوعی #کتاب_خوب #آموزه_های_وحی
💠 سلسله نشستهای تخصصی تفسیر موضوعی شهید صدر
📍نشست دهم «روش تفسیری شهید صدر و دانشهای زبانی»
✅ حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی عبداللهی
🔺 زمان: پنجشنبه، ۱۷ فروردین، ساعت ۱۶
🔺 مکان: قم، خیابان هنرستان، خیابان شهید تراب نجفزاده، خیابان شهید حسن صادقخانی، پلاک ١٩، پژوهشگاه تخصصی شهید صدر
📌 حضور مجازی از طریق:
https://www.skyroom.online/ch/saman2/460-5042-heyat.school/
🆔 @shahidsadr
🆔 @dorehtafsirshahidsadr
✳ تصمیمی برای تبیین حقیقت
📌 امام حسن(ع) ناگزیر بود موقتاً کناره بگیرد و موقتاً آتش بس دهد و رهبری تمام جهان اسلام را به معاویه بسپارد تا درون مایۀ برنامۀ معاویه آشکار شود و آن مسلمانان سادهلوح ـ که فقط چیزی را می فهمیدند که پیش چشمانشان بود ـ بفهمند علی(ع) که بود و معاویه که بود، برنامه علی(ع) چه بود و برنامه معاویه چه بود .
📚 کتاب امامان اهلبیت علیهم السلام، صفحه ۳۶۲
🆔️ @shahidsadr
#شهید_صدر #سید_محمدباقر_صدر #امام_حسن
شهید سید محمدباقر صدر
✳ تصمیمی برای تبیین حقیقت 📌 امام حسن(ع) ناگزیر بود موقتاً کناره بگیرد و موقتاً آتش بس دهد و رهبری ت
🌻🌻تصمیمی برای تبیین حقیقت
💠 امام حسن(ع) ناگزیر بود موقتا کناره بگیرد و موقتا آتش بس دهد و رهبری تمام جهان اسلام را به معاویه بسپارد تا درون مایه برنامه معاویه آشکار شود و آن مسلمانان ساده لوح ـ که فقط چیزی را می فهمیدند که پیش چشمانشان بود ـ بفهمند علی(ع) که بود و معاویه که بود، برنامه علی(ع) چه بود و برنامه معاویه چه بود.
💠معاویه خود در آشکار شدن این واقعیت سهم بسیاری داشت . او اصلا نگذاشت وقایع و رویدادها حقیقت او را آشکار کنند، بلکه از همان روز نخست درون مایه برنامه خود را علنی کرد و بر آن شد تا این اعلان را هم در عمل و هم در سخن در همه زمینه های گوناگون حکمرانی اش ادامه دهد . تا این که دیگر مسلمانان به طور کامل و آشکار فهمیدند برنامه معاویه همان برنامه جاهلیت است که می خواهد اسلام و نظام اسلامی را نابود کند و فهمیدند علی بن ابی طالب(ع) کسی بود که با خود مشعلی داشت و راه را روشن می کرد . آن گاه تجربه کوتاهی که امام در آن به حکومت پرداخته بود، در نگاه جمهور مردم مسلمان در آن حال که در کوران بدبختی و گرفتاری به سر می بردند همچون رویا و آرزویی بر جا ماند.
💠از همین روست که می بینیم بسیاری از مسلمانان گه گاه با امام حسن(ع) تماس می گیرند تا ایشان آتش بس را بشکند؛ چون معاویه از شرایط تخلف کرده است . اما امام حسن(ع) نقض پیمان را نمی پذیرفت و می فرمود: هر چیز هنگامی و حسابی دارد . ایشان به طور مطلق ایده شکست آتش بس را رد نمی کرد، اما با این سخن که هر چیز هنگام و حسابی دارد، آن را عقب می انداخت؛ زیرا می خواست معاویه به طور واضح تر و برجسته تر آشکار شود. می خواست اهداف معاویه برای همگان آشکار شود. اما چون خود معاویه می دانست که روزی دستش تا این حد رو می شود و در برابر مسلمانان رسوا می شود، پیشتر اندیشیده بود تا این رسوایی را پنهان کند.
📚کتاب امامان اهل بیت، صفحه ۳۶۲
🆔 @shahidsadr