✳️دعوت به اندیشه و احساس
✳️دعوت اسلامی ، دعوت به فکر و عاطفه و یا به عبارت بهتر دعوت به اعتقاد با همه مفاهیم و عواطفی است که همراه آن است و مانند مکاتب فلسفی صرف ، دعوت فکری محض نیست که صرفاً به دنبال تحول عقیده مطابق با آن دعوت فکری باشد و در همین حد درجا زند . چنان که در سطح دعوتهای عاطفی و احساسیِ پست نیست ، که صرفاً از احساسات بهرهبرداری میکنند و به دنبال پرورش احساسات هستند ، بی آن که خود ، بر اساس اندیشهای خاص استوار شده باشند ، بلکه دعوت اسلامی از روش خاصی در ترکیب اندیشه و عاطفه و شکوفا کردن احساسات و عواطف بر اساس اندیشه ، برخوردار است.
✳️به همین دلیل شاخصه فکری این دعوت ، علی رغم اهتمام به بعد عاطفی و رشد آن در شخصیت اسلامی، باقی میماند ؛ زیرا این دعوت ، هر عاطفه ای را از مفهومی خاص از مجموعه مفاهیمی که از حیات ، هستی و انسان دارد ، الهام میگیرد.
📚اسلام راهبر زندگی، صفحه ۴۴۴
🆔 @shahidsadr
🖤انقلاب فاطمی
◾این [حرکت] فریادی فرخنده بود که فاطمه با عنایتی آسمانی برآورد؛ فریادی که چون برآمد، تکیهگاه حقِ غصبشده گشت و تلاشی نومیدانه شد که بارقههایی از لبخند امید در پیرامونش درخشیدن گرفت. اما این لبخند دیری نپایید و جای خود را به اندوهی سخت و یأسی پایدار و تسلیم در برابر شرایط داد؛ تسلیمی که واقعیت زندگی مردم آن روزگار ایجاب مینمود.
◾این انقلابی بود که بانوی انقلابی، در آن بیش از آنکه بهدنبال رهاوردی باشد که معمولاً در انقلابهای دیگر در پی آنند، میخواست اصل این انقلاب را استوار سازد و آن را در صفحات تاریخ بهشکلی برجسته به ثبت رساند. بدینسان این انقلاب بهخودیخود، هدف مطلوب را بهگونۀ کامل تحقق میبخشید و این چیزی بود که در عمل رخ داد. از اینجاست که هرچند بهظاهر، این حرکت شکست خورد، آن را پیروز میشماریم.
📚 کتاب فدک در تاریخ، صفحه ۳۴
#انقلاب_فاطمی
🆔 @shahidsadr
🖤جایگاه قلبها در #انقلاب_فاطمی
◾جنبۀ عاطفی، برجستهترین جنبۀ انقلاب فاطمه بود. جای شگفتی نیست که فاطمه بیشترین کوشش خود را برای بهدستآوردن قلب مردم بهکار گیرد؛ زیرا قلب، اولین حاکم در کشور جان انسان و گهوارهای طبیعی است که روح انقلاب در آن رشد میکند.
◾آن بهشتیبانو در رنگآمیزی آن تصویر هنری جذاب، کامیاب بود؛ تصویری که احساسات را برانگیخت و عواطف را جلب نمود و بر قلبها چیره گشت. این برترین سلاحی است که یک زن در وضعیتی همانند آنچه فاطمه در آن قرار داشت، در اختیار دارد.
📚 فدک در تاریخ، صفحه ۱۷۹
🆔 @shahidsadr
🖤 فاطمه (س)، مبارز عدالتخواهی
◾ فدک مفهومی نمادین دارد که به معنایی بزرگ اشاره میکند و مقصود از آن، فقط همان قطعه زمین غصبشده در حجاز نیست. و همین معنای نمادینِ فدک بود که آن مبارزه را از یک دادخواهی عادی با افقی محدود و دایرهای تنگ، به انقلابی با قلمروی وسیع و آفاقی گسترده تبدیل نمود.
📚 کتاب فدک در تاریخ، صفحه ۷۲
🔹 #انقلاب_فاطمی
🆔 @shahidsadr
🖤 فاطمه (س)، مبارز عدالتخواهی
◾ فدک مفهومی نمادین دارد که به معنایی بزرگ اشاره میکند و مقصود از آن، فقط همان قطعه زمین غصبشده در حجاز نیست. و همین معنای نمادینِ فدک بود که آن مبارزه را از یک دادخواهی عادی با افقی محدود و دایرهای تنگ، به انقلابی با قلمروی وسیع و آفاقی گسترده تبدیل نمود.
◾هریک از مستندات تاریخیِ مسلّم در این موضوع را که میخواهید، بررسی کنید. آیا ستیزی مادی یا اختلاف دربارۀ فدک به معنای محدود و واقعیت کمدامنۀ آن را میبینید؟! آیا مسابقهای را شاهد هستید که برای دستیابی به محصولاتِ آن زمین درگرفته است؟! محصولاتی که هرقدر هم در برآورد آن مبالغه و اغراق شود، بازهم آنقدر نیست که دو طرف، ارزشی برایش قائل بوده باشند.
◾هرگز چنین نیست! این دادخواهی، قیامی بر ضد بنیانهای حکومت بود؛ فریادی بود که فاطمه میخواست با آن، بنیادی را که سنگبنای تاریخ بعد از سقیفه بود، از جای برکند. برای اثبات این سخن، کافی است به خطبۀ فاطمه در مسجد و در برابر خلیفه و در میان آن جمع انبوه مهاجران و انصار نظر بیفکنیم که بیش از هرچیز بر مدار ستایش علی و تحسین مواضع جاودان وی در اسلام و اثبات حق اهلبیت میچرخد. فاطمه در این خطبه اهلبیت را وسیلههای رسیدن به خدا در میان بندگان، برگزیدگان ویژۀ خدا، جایگاه قداست الهی، حجت او و وارثان خلافت و حکومت پیامبرانش میشمرد و همچنین مسلمانان را توجه میدهد که به نگونبختی دچار گشتهاند، نسنجیده تصمیم گرفتهاند، به دوران پیشینیانشان بازگشتهاند، در پی سراب رفتهاند و کار را بهدست نااهل سپردهاند. این خطبه از فتنهای که مردم به آن درافتادهاند و از انگیزههایی سخن میگوید که باعث شد کتاب خدا را کنار نهاده و با حکم آن در مسئلۀ خلافت و امامت به مخالفت برخیزند.
◾پس مسئلۀ میراث و هدیه تنها به همان اندازه مطرح میشد که با موضوع سیاستِ کلان پیوند داشت. مسئله در دیدگاه فاطمه، مطالبۀ زمین و خانه نبود؛ بلکه از نگاه او مسئله، مسئلۀ اسلام و کفر، ایمان و نفاق، و نص (تعیین صریح) و شورا بود.
📚 کتاب فدک در تاریخ، صفحه ۷۲
🔹 #انقلاب_فاطمی
🆔 @shahidsadr
8.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎧 صدای صدر
⬛ مردان اهداف بزرگ
◾وقتی اندیشۀ دنیایی دیگر برای حسابرسی و پاداش و مجازات در میان باشد، اندیشۀ اهداف بزرگ پدیدار میشود.
◾در این هنگام دیگر انسان در بند زندگانی خود در این دنیا نخواهد بود و در بند گام کوتاه این جهان نخواهد ماند؛ بلکه در گرو خطی دراز خواهد بود که با آن تا جهانِ ناپیدا ادامه مییابد.
◾در این هنگام انسان در سطح اهداف بزرگ خواهد بود؛
اهدافی که نمیتواند آنها را پیاده کرده و نمیتواند به پایان برساند و نمیتواند از آنها بهره بگیرد.
◾والاترین اهداف و شکوهمندترین اهداف و فراگیرترین اهداف، اهدافی هستند که فراتر از عمر یک انسان و فراتر از هر موجودی هستند.
◾وقتی بشریت در سطح اهداف بزرگ باشد، ازآنجاکه بر اساس غایت و پاداش و جزایِ فراتر از مرزهای این دنیا ره سپار میشود، خواهد توانست برای آن اهداف بزرگ بهپا خیزد... هرکس از خانۀ خود به قصد هجرت در راه خدا خارج شود و آنگاه بمیرد، پاداش او بر عهده خداوند است؛ مادامی که این راه را میپوید، در هر مرحلهای جان دهد، پاداش او بر عهده خداوند است.
📻 بخشی از سخنرانی شهید صدر در جمع شاگردانشان، ماه صفر ۱۳۸۹ ه.ق
🆔 @shahidsadr
🖤از خویشتن خدیجهای خواهم ساخت
◾...آنگاه آن بانو گفت:...
◾ای روح مادر بزرگوارم، تو با جهاد زیبایت در کنار سرور رسولان (ص) به من درسی جاودان در دوران مبارزۀ اسلامی دادی و حال، من از خویشتن خدیجهای خواهم ساخت برای علی در محنتی که وی پیش رو دارد.
◾مادرم، لبیک! لبیک! من صدای تو را در اعماق جانم میشنوم که مرا به مقاومت در برابر حاکمان فرامیخواند.
◾پس بهزودی نزد ابوبکر میروم و به اومیگویم:
«دروغی گزاف گفتی. اکنون زمام حکومت را که مهار گشته و زین شده، در دست گیر تا روزی که برانگیخته شوی و به دیدارت آید. آن روز، نیکو داوری است خداوند؛ نیکو پیشوایی است محمد؛ و نیکو میعادگاهی است قیامت».
و مسلمانان را هشدار خواهم داد از عاقبت کارشان و آیندۀ سیاهی که با دست خویش برای خودشان ساختهاند.
📚کتاب فدک در تاریخ، صفحه۳۰
🆔 @shahidsadr