شهید سید محمدباقر صدر
🎧 صدای صدر ⚫ رستگاری، همان شهادت اوست ▪️ اگر علی(ع) برای دنیایش کار کرده بود حتماً میگفت: به خدا س
⚫ رستگاری، همان شهادت اوست
▪️سرانجام چه شد؟ علیبنابیطالب(ع) چه چیزی بهدست آورد؟ اگر با معیارهای دنیایی بسنجیم این مرد بزرگ چه بهدست آورد؟ مگر او را [از خلافت] کنار نزدند؟ مگر مدتی طولانی خانهنشین نبود؟ مگر هزار ماه بر منابری که با جهاد، خونریختنها و فداکاریهای خود او برافراشته شده بود، سب و لعنش نمیکردند؟ [سرانجام چه بهدست آورد؟] بر منبر مسلمین سب و لعن شد.
▪️بنابراین، هیچچیز از این دنیا بهدست نیاورد؛ نه مالی، نه منصبی، نه لقبی و نه تقدیر و تشکری؛ اما با وجود این، وقتی ابنملجم شمشیر را بر فرق او فرود آورد، این امام با عظمت چه فرمود؟ فرمود: «به خدای کعبه سوگند، رستگار شدم».
▪️ اگر علی(ع) برای دنیایش کار کرده بود حتماً میگفت: به خدا سوگند که من بدبختترین بشرم؛ زیرا من در برابر عمری سراسر جهاد و فداکاری و عشق خدا چیزی بهدست نیاوردم؛ اما او چنین نگفت، بلکه فرمود : «به خدای کعبه سوگند، رستگار شدم». والله این رستگاری همان شهادت اوست؛ زیرا او برای دنیایش کار نمیکرد، برای پروردگارش کار میکرد و الآن [لحظه شهادت برای او]لحظه دیدار با خداست. این لحظهای است که علی(ع) با خداوند متعال دیدار میکند و خدا هم حساب او را تمام و کمال میدهد. پاداشش را عطا میکند و اجر و عوض آن همه سختیها و مصائبی که تحمل کرد را میپردازد.
🔺بخشی از آخرین جلسه درس تفسیر شهید صدر _ سال ۱۳۹۹ هجری قمری
🆔 @shahidsadr
💠اندیشه صدر
🔻 در چهلودومین سالگرد شهادت شهیدصدر بهصورت وبینار برگزار میشود:
سلسلهنشستهای علمی «اندیشۀ صدر»
🔻 ششمین نشست از سلسلهجلسات اندیشۀ صدر:
🔷 فلسفه تاریخ و قرآن از منظر شهیدصدر
🔹 دکتر مجید کافی
🔸 پنجشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۱، ساعت: ۲۲:۰۰
📺 پخش زنده از صفحۀ رسمی اینستاگرام پژوهشگاه شهید صدر
🆔 @shahidsadr
💠اندیشه صدر
🔻 در چهلودومین سالگرد شهادت شهیدصدر بهصورت وبینار برگزار میشود:
سلسلهنشستهای علمی «اندیشۀ صدر»
🔻 هفتمین نشست از سلسلهجلسات اندیشۀ صدر:
🔷 نقش زمان و مکان در روش تفسیری شهید صدر
🔹 حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی میرزایی
🔸 شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱، ساعت: ۱۸:۰۰
📺 پخش زنده از صفحۀ رسمی اینستاگرام پژوهشگاه شهید صدر
🆔 @shahidsadr
💢عرضۀ آثار شهید سید محمدباقر صدر
📚 در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران
آثار فارسی:
📌 بخش عمومی، راهرو ۲۱، غرفۀ ۳۸، کتاب فردا
آثار عربی:
📌 بخش عربی، غرفۀ ۳، دار زینالعابدین
🆔 @shahidsadr
🟠 تأمین کامل معیشت افراد وظیفۀ حکومت است(١)
اسلام تأمین کامل معیشت افراد جامعۀ اسلامی را وظیفۀ حکومت میداند. حکومت نیز معمولاً این وظیفه را در دو مرحله به انجام میرساند:
در مرحله نخست، حکومت ابزارهای کار و فرصت مشارکت شرافتمندانه در فعالیت ثمربخش اقتصادی را برای فرد فراهم میکند تا او بر اساس کار و تلاش خود زندگی کند. اما اگر فرد از انجام کار و کسب درآمد کامل، ناتوان باشد یا دولت در وضعیتی استثنایی قرار داشته باشد و نتواند فرصت کار را برای فرد پدید آورد، نوبت به مرحلۀ دوم میرسد که در آن، دولت به اجرای اصل تأمین اجتماعی میپردازد و با فراهم آوردن اموال کافی برای رفع نیازهای فرد و تأمین حد لازم از معیشت برای او، این مهم را محقق میسازد.
📚کتاب بارقهها، صفحه ۱۶۷
🆔 @shahidsadr
🟠تأمین کامل معیشت افراد وظیفۀ حکومت است(١)
🔺یکی از اصول مهم اقتصاد اسلامی، اصل دخالت حکومت در زندگی اقتصادی است؛ مسئلهای که به اقتصاد اسلامی توان، انعطافپذیری و قدرت لازم برای جامعیت و فراگیری را میدهد. [یکی از شکلهای دخالت حکومت در اقتصاد، اجرای احکام ثابت شریعت است؛ مثلاً اجرای تأمین اجتماعی و توازن اجتماعی.]
🔺تأمین اجتماعی در اسلام، بر اعتقاد به حق همه اجتماع در منابع طبیعی استوار است؛ زیرا این منابع طبیعی برای همه آفریده شده، نه برای یک گروه خاص.
🔺اسلام تأمین کامل معیشت افراد جامعۀ اسلامی را وظیفۀ حکومت میداند. حکومت نیز معمولاً این وظیفه را در دو مرحله به انجام میرساند:
🔺در مرحله نخست، حکومت ابزارهای کار و فرصت مشارکت شرافتمندانه در فعالیت ثمربخش اقتصادی را برای فرد فراهم میکند تا او بر اساس کار و تلاش خود زندگی کند. اما اگر فرد از انجام کار و کسب درآمد کامل، ناتوان باشد یا دولت در وضعیتی استثنایی قرار داشته باشد و نتواند فرصت کار را برای فرد پدید آورد، نوبت به مرحلۀ دوم میرسد که در آن، دولت به اجرای اصل تأمین اجتماعی میپردازد و با فراهم آوردن اموال کافی برای رفع نیازهای فرد و تأمین حد لازم از معیشت برای او، این مهم را محقق میسازد.
📚کتاب بارقهها، صفحه ۱۶۷
🆔 @shahidsadr
🟠 توازن اجتماعی، هدف حکومت اسلامی (۲)
🔺توازن اجتماعی در مفهوم اسلامی آن عبارت است از [برقراری] توازن [و تعادل] میان افراد جامعه در سطح معیشت، نه در سطح درآمد. توازن در سطح معیشت نیز به این معناست که مال تا اندازهای میان افراد جامعه موجود و در گردش باشد که هر فرد بتواند در سطح عمومی، گذران زندگی کند؛ یعنی همۀ افراد در یک سطح معیشتی زندگی کنند.
🔺اعتقاد اسلام به برقراری توازن اجتماعی در سطح معیشت به این معنا نیست که ایجاد این حالت را در یک لحظه لازم بداند؛ بلکه به این معناست که اسلام توازن اجتماعی در سطح معیشت را هدفی قرار داده که حکومت در حدود اختیارات خود و با استفاده از شیوهها و راههای قانونی باید برای دستیابی به آن تلاش کند.
کتاب بارقهها، صفحه ۱۶۹
🆔 @shahidsadr