💠 ابعاد تحولی که قرآن کریم آفرید (١)
١. آزادسازی انسان از بتپرستی
عربهایی که قرآن مجید در جامعه آنان بر پیامبر اکرم ص نازل شد به «الله» باور داشتند و او را خالق و مدبّر عالم میدانستند، با اینهمه، آنان بهدلیل نارسایی اندیشههایشان و دور شدن از عصر پیامبری و پیامبران، واسطههایی خیالی بین خود و خدا فرض کردند و برای آنها قدرت سوددهی و یا آسیبرسانی در نظر گرفتند.
قرآن در مبارزه با بتپرستی و شکلهای مختلف آن پیروز شد و توانست از مشرکان امتی یکتاپرست و باورمند به خدا پدید آورد، آن هم نه ایمان نظری محض، بلکه ایمانی که در رگهای آن امت جریان یافت و در تمامی جوانب زندگیاش بازتاب یافت.
آثار ایمانی که قرآن کریم در جانها کاشت، سِحرگونه بود؛ در هر دلی وارد میشد صاحبش را به انسانی دیگر دگرگون میساخت و انسانی با عواطف، احساسات و توان درونی دیگری میآفرید که اهدافی بزرگ داشت و کرامت و بزرگی خویش را احساس میکرد.
🆔 علوم قرآن، ص۴٣-۴٨ با تلخیص
🆔 @shahidsadr
💢 کینه از صهیونیستها
🔸 من کینه از صهیونیستها را در جان دخترم مُرام ریختهام. یک بار از ظلمهای صهیونیستها به مسلمانان برایش حرف میزدم و ماجرای بمباران خانههای مسلمانان توسط آنها را تعریف میکردم که خیلی ناراحت شد و اندوه چهرهاش را پُر کرد.
🔸 برای همین بلافاصله برخی از داستانهای پیروزی مسلمانان را هم برایش تعریف کردم که با شنیدن آنها شاد و خوشحال شد و خنده بر لبانش نشست.
📚 استاد ما، ص۶٣
🆔@shahidsadr
#لوح_ویژه
📌 آیتالله سید محمدباقر صدر، مغز متفکر اسلامی
📌 شهیده بنتالهدی صدر، بانوی تاریخساز شیعه
◼ ۱۹ فروردین| چهلوچهارمین سالگرد شهادت آیتالله سید محمدباقر صدر و شهیده بنتالهدی صدر
🆔️ @shahidsadr
شهید سید محمدباقر صدر
🔻 در بیان دیگران
به مناسبت چهلوچهارمین سالگرد شهادت شهید صدر و خواهرش بنتالهدی
#نابغهای_که_نمیشناسیم
#شهید_صدر
🆔 @shahidsadr
📢 #معرفی_کتاب | نا
🔹همیشه دنبال یک گوشهی دنج، پشت شلوغیهای سرسامآور کوچه و بازارهای عراق میگشت تا کتابهایش را بندازد زیر بغل و تکیه زده به خنکای دیوارهای نمدار انباری خانهشان، دو خط بخوانَد اما اندازه دو هزار سال، فکر کند. خیلی برایش مهم بود که آدمها بیشتر از خواندن و حرف زدن، فکر کنند و به خاطر همین، اگر شاگردهایش را توی راه، سر به هوا میدید، بهشان تشر میزد و میگفت: «بیشتر از آنچه میخوانید، فکر کنید. اگر به صِرف خواندن عادت کنید، در بین متنها و سطرها محدود میشوید، آنوقت نوآور نمیشوید.»
🔍 ادامه را بخوانید:
khl.ink/f/55984
🆔 @khamenei_ir
🆔 @shahidsadr
📖فرصت صدرخوانی📖
همزمان با چهلوچهارمین سالگرد شهادت شهید سید محمدباقر صدر
📌 فروش ویژه تمام آثار #شهید_صدر
📌 ۲۰ تا ۳۱ فروردین
📌 ۲۵ درصد تخفیف
🔰 برای آشنایی با آثار و تهیه آنها به بخش فروشگاه سایت مراجعه نمایید.
🆔️ @shahidsadr
هدایت شده از ظرفیتهای اندیشۀ شهید صدر در تحول علوم انسانی
📣 جمعی از انجمنهای علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی برگزار میکنند:
💠 همایش «ظرفیتهای اندیشۀ شهید صدر در تحول علوم انسانی» 💠
🗓 شروع همایش از یکشنبه، ۲ اردیبهشت
🕌 مکان: حرم مطهر، صحن امام حسن مجتبی، دانشگاه علوم اسلامی رضوی، ساختمان شماره ۱، سالن شهید سلیمانی
🔹کانال اطلاعرسانی همایش:
@hamayesh_ShahidSadr
🇮🇷 امری واجب بر جامعۀ اسلامی
بر جامعه اسلامى واجب است بيشترين حد ممكن از نيروهايى را كه جوامع بشرى به موجب آنها از يكديگر پيشى مىگيرند فراهم كند؛ نيروهايى كه بهواسطه آنها جامعه اسلامى در برابر جوامع كافر هيبت و مصونيت بيشترى مىيابد:
وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ
هر نيرويى در توان داريد، براى مقابله با آنها [دشمنان]، آماده سازيد.
بر اين اساس، بايد هر نيرويى كه چنين ويژگىاى دارد و در نبرد مبنايى جامعه اسلامى با دشمنانش، پشتوانۀ آن حساب مىشود، تقويت گردد و بيشترين حد ممكن از آن فراهم شود.
📚 بارقهها، ص۱۹۱-۱۹۲
#شهید_صدر
🔗 پژوهشگاه شهید صدر را در تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید
🆔 @shahidsadr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 پخش مستند «صدرنا» از شبکۀ الکوثر
#شهید_صدر
مستند «صدرنا» به کارگردانی محمدهادی مجتهد در ٩ قسمت ٢۵ دقیقهای بهزبان عربی، علاوه بر مروری بر زندگی شهید آیتالله سید محمدباقر صدر، به رفتار و سلوک ایشان در زندگی اجتماعی و خانوادگی، جایگاه علمی ایشان و سوابق مبارزاتی آن شهید با رژیم بعث عراق میپردازد.
⏰ زمان پخش: یکشنبهها و چهارشنبهها، ساعت ۲۲ بهوقت تهران از شبکۀ الکوثر
🔄 تکرار: فردای پخش ساعت ۹ صبح و شنبهها و سهشنبهها (یک شب قبل از قسمت بعد)، ساعت ۲۲
🎙 در این مستند از خاطرات و بیانات شاگردان و همراهان ایشان و خواهر مکرمهشان شهیده بنتالهدی صدر استفاده شده است؛ از جمله: شهید محمدباقر حكيم، سيدعبدالهادی شاهرودی، شيخ حسن عبد الساتر، شيخ علی ياسين، سيد محمد غروی، شيخ محمد طحينی، سيد علیاكبر حائری، سيد محمد حيدری، شيخ عبدالحليم الزهری، شيخ محسن اراكی، شيخ محمدسعيد النعمانی، شيخ جميل الربيعی، منا زلزله، امفرقان الحكيم و مريم مصری.
🆔 @shahidsadr
💠 ضمانت اجرای درونی
با بررسی دورههای تاریخ بشریت، درمییابیم که زندگی بشریت همواره پیرو نظامی مشخص بوده و هر اندازه ضمانتهای اجرایی برای پایبندی افراد به این نظام بیشتر باشد، آرامش و ثبات بیشتری در زندگی انسانها برقرار خواهد بود.
برخی از این ضمانتها بیرونی و برخی دیگر، ضمانتهای ذاتی و درونی است.
هرچند ضمانتهای بیرونی در کنترل و مهار رفتار افراد نقش مهمی دارد، ولی در بسیاری از اوقات اگر همراه با ضمانتهای ذاتیِ برخاسته از احساس مسئولیت درونی فرد نباشد، بهتنهایی کافی نیست.
برای اینکه احساس مسئولیت درونی، واقعیتی زنده، پویا و کاربردی در زندگی انسان باشد، باید آدمی ایمان داشته باشد که پیوسته تحت نظارتی است که حتی ذرهای در آسمانها و زمین از قلمرو آن بیرون نیست. همچنین باید تمرینی عملی وجود داشته باشد که این احساس مسئولیت درونی را در وجود انسان تقویت و تثبیت کند. تمرین عملی برای تقویت احساس مسئولیت درونی نیز از راه فعالیتهای عبادی حاصل میشود.
📚 انسان و عبادت، ص ۵۴-۵۵
#شهید_صدر
🔗 پژوهشگاه شهید صدر را تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید
🆔 @shahidsadr