20.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻شعرخوانی #حسین_علیپور در محضر رهبر انقلاب
(گزیده شعرخوانیهای دیدار)
#دیدار_شاعران_با_رهبر_انقلاب
☑️ @ShahrestanAdab
🔻دیلماج؛ مترجم شکست زبان روشنفکری
(یادداشت #محمدجواد_معینی بر کتاب #دیلماج در پروندهپرترۀ #حمیدرضا_شاه_آبادی)
▪️«...باری باید دربارۀ رمان دیلماج سخن بگویم؛ رمانی تاریخی که زبان روشنفکری را به تجربه مینشیند. هرچند طول و عرض این خاک بارها این حدیث غلط را آزموده، اما آزمودن به طریق رمان چیز دیگریست. نسبتی که رماننویس با رمان دارد، با نسبتی که خوانندۀ رمان با رمان دارد، بسی متفاوت است.
شکستی که در رمان به نمایش گذاشته میشود، میتواند موجب تذکر خواننده شود. البته هنر رمان باید به تمامیت خویش ظاهر شود؛ نه پشت داستان، دروغی باشد و نه هدایت انسانها. بلکه تنها و تنها جلوی روی آنها نهادن امکاناتی که داشتهاند و میتوانند داشته باشند.
اما رمان و تاریخ و تجربۀ دیگربارۀ تاریخ در رمان خطی ظریف است که وانگهی کجسلیقگی نویسندۀ آن میتواند اثری زشت بیافریند...»
متن کامل این یادداشت را در سایت شهرستان ادب بخوانید:
🔗 shahrestanadab.com/Content/ID/10559
☑️ @ShahrestanAdab
🔻ناگه غروب کدامین ستاره | داستان کوتاهی از #راضیه_تجار
▪️«آقاجان مرده بود؛ چراکه مدتها بود عینک پنسیاش روی طاقچه بود. با شعاعهایی از شکستگی که در شیشۀ سمت راست آن افتاده بود و بر کلاه شاپویش هم، سوراخی که مثل خوره پیش میرفت و هر روز بزرگتر از روز پیش میشد. برای همدم، باور این اتفاق چندان هم دشوار نبود. مگر نه اینکه یاس دیواری خشک شده بود و به جان گلابی پیوندی باغچه شته افتاده و پلههای زیرزمینی که آب باران سستشان کرده بود، فرو ریخته بود.
بههمیندلیل ساعتها روی مبل چرمی پایکوتاه یادگار او مینشست و به همۀ روزهایی که پر شده از یادش بود، فکر میکرد. آقاجان همیشه همینجا مینشست، درست همینجا. بر تشکچۀ پنبهای مربعشکلی که رویهای چهلتکه داشت و روی مبل جاسازی شده بود و به رادیوی فادای سبز کوچک دوموجش گوش میداد. بیآنکه همدم را ببیند و یا صدایش را بشنود...»
ادامه این داستان را در سایت شهرستان ادب بخوانید:
🔗 shahrestanadab.com/Content/ID/10591
☑️ @ShahrestanAdab
🔻خطابۀ شعر و میراث مشروطه | دربارۀ کتاب #ای_نشسته_صف_اول
(به قلم #محمدقائم_خانی)
▪️«ادبیات معاصر ایران – به هر دلیل که باشد – نگاه ما را به جهان شکل داده است، پس بر آنچه بر ما رفته است یا میرود، نویسندگان و شاعران، نمایشنامهنویسان و حتی مترجمان ادبی مسئولند. در بسیاری از موارد این مسئولیت تحت عنوان تعهد در ادبیات مورد بحث قرار میگرفت و موافقان و مخالفانی را در جامعه و اهل ادب برمیانگیخت. اما خود مسئولیتپذیری مورد طعن و کنایه قرار نمیگرفت. منتها با تغییر فضای جهانی (پس از فروپاشی شوروی) در داخل کشور نیز فضا دگرگون شد و تعهد ادبیات در دهۀ هفتاد و هشتاد مورد حمله قرار گرفت. این حملات چنان شدید بود که منجر به پرورش نسلی از شاعران و نویسندگان شد که هرگونه مسئولیتپذیری را ضدیت با ذات هنر و ادبیات میانگاشتند. شرایط چنان سخت شد که بسیاری از دستاوردهای ادبیات دورۀ جدید کنار گذاشته شد و نوعی از ادبیاتِ بیاثر پس از صفویه (این بار اما در راه تقلید محض از گونههای ادبی غربی) به جامعه بازگشت. انگار نه انگار که آن همه چهرۀ بزرگ ادبی نسلاندرنسل زحمت کشیدند تا ادبیات در کانون تحولات قرار بگیرد و بر حوزههای متعدد زندگی نخبگان و عوام اثر بگذارد. تا پیش از قرن نوزدهم و بهویژه عهد ناصرالدینشاه، ادبیات التفاطی به جامعه و سیاست نداشت و اکثر حوزههای اساسی زندگی، منفک از ادبیات بود...»
متن کامل این یادداشت را در سایت شهرستان ادب بخوانید:
🔗 shahrestanadab.com/Content/ID/10592
☑️ @ShahrestanAdab
15.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻شعرخوانی #عاطفه_جعفری در محضر رهبر انقلاب
(گزیده شعرخوانیهای دیدار)
#دیدار_شاعران_با_رهبر_انقلاب
☑️ @ShahrestanAdab
🔻انساندرخت
(ستون شعر سایت شهرستان ادب را با سه شعر (نوخسروانی) از کتاب تازه منتشر شدۀ #رمه_در_مه سرودۀ #علیرضا_رجبعلی_زاده_کاشانی بهروز میکنیم. گفتنیست این کتاب توسط #انتشارات_شهرستان_ادب به چاپ رسیده است)
▪️با اینکه خونبهای دلم زخمِ تیغ شد
وز برگوبار بوی بهارم دریغ شد
انسان درخت زیستهام در تمام عمر...
▪️خلوتگزیدهایست ثمرداده در سکوت
با سایهای به قامتِ آزادگان رسا
این سروِ پارسا
▪️باد بُرده خانومان
رنگ مُرده برگوبار
ما خزان و ما بهار
☑️ @ShahrestanAdab
🔻سالهای دور از خانه | معرفی کتاب #یک_تکه_زمین_کوچک
(یادداشتی از #سیده_زهرا_محمدی در پروندۀ اختصاصی #ادبیات_کودک_و_نوجوان به مناسبت #روز_قدس)
▪️سالهاست که دربارۀ جنگ و درگیریهای فلسطین و اسرائیل میشنویم. آنقدر دربارهشان ریزریز شنیدیم که برایمان عادی شد. اخبار، خبرهای کشتهها و زخمیها را که میدهد دیگر چیزی ته دلمان تکان نمیخورد. در تمام این سالهایی که ما روبهرویی السیدی و الایدیهایمان لم دادیم و این اخبار را شنیدیم بر آدمهایی که درگیر این جنگ بودند چه گذشت؟ این آدمها جنسشان از چیست که بیش از پنجاه سال است که درگیر این جنگ هستند؛ ولی هیچکدامشان کوتاه نمیآیند؟ اصلاً حق با کدامشان است؟
با خواندن کتاب یک تکه زمین شاید بشود برای سؤالهایی که در تمام این سالها دربارۀ اسرائیل و فلسطین پس ذهنمان نقش بسته جوابی پیدا کنیم.با خواندن این کتاب دیگر فقط یک تماشاگر از پشت السیدیهایمان نیستیم، به قلب شهر رامالله میرویم و همراه با کریم و دوستان و خانوادهاش ماجراهایی را از سر میگذرانیم و همۀ اتفاقات و خشمها و نفرتهای مردم این سرزمین را با پوست و گوشت خود لمس میکنیم...»
برای خواندن متن کامل این یادداشت به سایت شهرستان ادب مراجعه نمایید:
🔗 shahrestanadab.com/Content/ID/10596
☑️ @ShahrestanAdab
🔻بازگشایی پروندۀ #ادبیات_مقاومت در سایت شهرستان ادب به مناسبت #روز_قدس
▪️سال ۱۳۵۸بود که امام خمینی در سخنرانی تاریخی خود، آخرین جمعۀ ماه مبارک رمضان را «روز قدس» نامگذاری کردند و فرمودند: «روز قدس، فقط روز فلسطین نیست، روز اسلام است» و از آن روز، هرساله ملت مؤمن و انقلابی ایران، در روز جهانی قدس به یاری و همدلی ملت فلسطین شتافتهاند.
پروندۀ «ادبیات مقاومت» در سایت شهرستان ادب، از قدیمیترین و جامعترین پروندهها در این موضوع است که در مناسبتهای مختلف، با مطالب تازهای بهروز شده است.امسال نیز در روز جهانی قدس، سایت شهرستان ادب پروندۀ «ادبیات مقاومت» را بار دیگر بازگشایی میکند . پروندهای که پیش از این با مطالب پربازدیدی همچون "شعر مشترک مودب، سیار و عرفانپور برای روز قدس"،"روایت قیصر امینپور از فلسطین برای نوجوانان"،"چند شعر به مناسبت روز جهانی قدس"،"در دستت امشب مبادا، سنگ از فلاخن بیفتد (شعری از محمدحسین انصارینژاد)"،"دو شعر تازه برای روز قدس (از سمانه احمدیان و طیبه عباسی)" بهروز شده بود.
امروز نیز به مناسبت روز جهانی قدس، شما مخاطبان گرامی سایت شهرستان ادب را به همراهی با پروندۀ ادبیات مقاومت دعوت میکنیم. شما میتوانید برای مطالعۀ این پرونده به صفحۀ اختصاصی آن مراجعه کنید:
🔗 shahrestanadab.com/پرونده-ادبیات-مقاومت
☑️ @ShahrestanAdab
🔻«مرگی که خشمگینشان کند» به روایت #رضوی_عاشور
(به مناسبت #روز_قدس، ستون #یک_صفحه_خوب_از_یک_رمان_خوب و پروندۀ #ادبیات_مقاومت سایت شهرستان ادب، را با صفحهای از رمان #من_پناهنده_نیستم نوشتۀ رضوی عاشور را بهروز میکنیم)
▪️«امین و عزّ هردو در اردوگاه کار میکنند. برای همین خبر محبوبیت پدرشان بین اهالی آنجا و فداییها را به ما میرسانند. عمو را دوست دارند، چون فعال است. مهارتها و اطلاعاتش دربارۀ مسیرها و راههای آنسوی مرز را در اختیار آنها میگذارد. در آموزش شناخت اسلحه و تیراندازی کمکشان میکند و شاید از همه مهمتر این باشد که خاطرات خود را برایشان تعریف میکند. خاطراتش با شیخ قسّام، انقلاب سال سی و شش. درگیریهای سالهای چهلوهفت و چهلوهشت. همه را موبهمو برایشان تعریف میکند. همینطور اتفاق فلان روز در فلان روستا، یا چیزهایی که بهدرد مردم میخورد. نه فقط خانواده و دوستهایش که در قهوهخانۀ منطقۀ قدیمی آنها را میبیند طرفدار اویند، بلکه حتی جوانهای اردوگاه و سایر اهالی صیدا و جوانهای دور و نزدیک هم او را دوست دارند.
عمویم صادق را با خودش میبرد و در گروه بچهشیرها عضو میکند. مقوای سفیدی جلوی حسن میگذارد و میگوید: "پسرم، نقشۀ فلسطین را بکش. بزرگ و رنگی."...»
متن کامل این صفحه را در سایت شهرستان ادب بخوانید:
🔗 shahrestanadab.com/Content/ID/10594
☑️ @ShahrestanAdab
15.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻شعرخوانی دکتر #سیدعلی_موسوی_گرمارودی در محضر رهبر انقلاب
(گزیده شعرخوانیهای دیدار)
#دیدار_شاعران_با_رهبر_انقلاب
☑️ @ShahrestanAdab
🔻سنگبارانتان
(همزمان با آخرین جمعه ماه مبارک رمضان و #روز_قدس، پرونده #ادبیات_مقاومت سایت شهرستان ادب را با شعری زیبا از #حمیدرضا_شکارسری بهروز میکنیم)
▪️کوههایمان مگر تمام میشوند؟
پس سنگبارانتان ادامه خواهد داشت
کوههایمان اگر تمام شدند
خانههای ویرانمان که هست
پس سنگبارانتان ادامه خواهد داشت
آنک
برهوت
و تا چشم کار میکند
دستهای خالی ماست و
تانکهای بیشمار شما
پس قلب از کینه سنگ میکنیم و
سنگبارانتان ادامه خواهد داشت...
☑️ @ShahrestanAdab
🔻نقد و بررسی مجموعهداستان «گودال اسماعیلی» در یکشنبههای داستان
(به مناسبت سالگرد تولد مرحوم علی شاهعلی، فردا در مؤسسۀ شهرستان ادب)
▪️مجموعهداستان #گودال_اسماعیلی اولین و آخرین اثر نویسندۀ جوان، #علی_شاه_علی، است که سال ۹۷ توسط #انتشارات_شهرستان_ادب منتشر شد. این اثر شامل چهار داستان کوتاه با موضوع دفاع مقدس است.
علی شاهعلی، نویسنده و مدرس داستاننویسی متولد ۱۲ خردادماه سال ۶۴ بود که پیش از انتشار کتاب گودال اسماعیلی در اردیبهشتماه ۹۷ چشم از جهان فروبست.
به مناسبت سالگرد تولد مرحوم علی شاهعلی، فردا در مؤسسۀ شهرستان ادب جلسۀ نقد و بررسی مجموعهداستان «گودال اسماعیلی» با حضور استاد #مجید_قیصری برگزار میشود.
این جلسه فردا از ساعت ۱۸ همزمان با جلسات #یکشنبه_های_داستان در مؤسسۀ شهرستان ادب، طبقۀ چهارم برقرار خواهد بود و بخشی از جلسه به نقد و بررسی این اثر اختصاص خواهد داشت.
گفتنیست پیش از این نیز در سالگرد درگذشت این نویسنده «پروندهکتاب گودال اسماعیلی» در سایت شهرستان ادب منتشر شده بود:
🔗 shahrestanadab.com/گودال-اسماعیلی
☑️ @ShahrestanAdab