معرفی کتاب📚📚📚
داستان این رمان در جنوب ایران می گذرد و ماجرای مشکلات یک زن خانه دار ایرانی-ارمنی در برآورده کردن توقعات خانواده اش را روایت می کند. کلاریس که همسر و مادری نمونه است، زندگی بسیار معمولی و بی اتفاقی دارد. او تمام چیزی که همیشه می خواسته را دارد: شوهری موفق و سه فرزند که همگی با هم در محله ای خوب و آرام در آبادان زندگی می کنند. کلاریس در روتین تسلی بخش نظافت خانه، آشپزی، خیاطی و خرید زندگی می کند و بزرگترین نگرانی او، حفظ رابطه ی خوب خود با مادر سخت گیرش، خواهر مجردش، شوهر نه چندان صمیمی اش و بچه های شلوغ و بازیگوش خود است. اما این سکون و آرامش زمانی برای همیشه از بین می رود که یک خانواده ی ارمنی اسرارآمیز همسایه ی آن ها می شوند. پس از این اتفاق، کلاریس وارد دنیای جدیدی می شود که سردرگمی های زیادی برایش به همراه خواهد داشت.
در این داستان هیچ اتفاق خاصی رخ نمیدهد و کاملا روتین و یکنواخت و بدون هیچ هیجانی است. اما نثر گیرا و روانی دارد.
میتوان گفت سبک نوشتن در این کتاب سبک زنانهنویسی بوده است. سبکی که از دیدگاه یک زن، احساسات و محدودیتهای او به داستان و روند آن پرداخته شده است. زنانهنویسی یکی از سبکهای پرطرفدار در ادبیات سراسر جهان است.
برشی از کتاب📚📚📚
_ناگهان آمدند و ناگهان رفتند. مثل باران آبادان که تا می آمدی فکر کنی می بارد، دیگر نمی بارید.
_نه با کسی بحث کن، نه از کسی انتقاد کن. هرکی هرچی گفت بگو حق با شماست و خودت را خلاص کن. آدم ها عقیده ات را که می پرسند، نظرت را نمی خواهند. می خواهند با عقیده ی خودشان موافقت کنی. بحث کردن با آدم ها بی فایده ست.
_آرتوش از دم در اتاق برگشت، آمد ایستاد رو به رویم و زل زد توی صورتم. «فاجعه هر روز اتفاق می افتد. نه فقط پنجاه سال پیش که همین حالا. نه خیلی دور که همین جا، ور دل آبادان سبز و امن و شیک و مدرن.» ساعتش را بست. گفت «در ضمن حق با توست. طفلک خاتون. طفلک همه ی آدم ها.» و از اتاق بیرون رفت.
#معرفی_کتاب
@shahrzade_dastan
داستان و انواع آن
🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻
دیدرو درباره رمانهای ساموئل ریچاردسن گفته است:
«راست ترین تاریخ پر از اباطیل است و رمان خیالی شما پر از حقایق است.»
ولی البته بخش عمده ای از داستانها این چنین حقایقی را در برندارند و تنها برخی از آنها این ویژگی را دارند.
بنابراین داستانها را میتوانیم به دو بخش عمده طبقه بندی کنیم
الف) ادبیات داستانی تفریحی
ب ادبیات داستانی تحلیلی
ادبیات داستانی تفریحی صرفاً بدین منظور نوشته میشود تا ما اوقاتمان را به طور دلپذیر و مطبوع بگذرانیم. اما ادبیات داستانی تحلیلی نوشته میشود تا آگاهی ما را از زندگی گسترش داده عمق و حساسیت بیشتری بدان .ببخشد ادبیات داستانی تفریحی ما را از جهان واقعی دور می.کند ما را قادر میسازد تا موقتاً دردها و رنجهای خویش را به دست فراموشی بسپاریم.
ادبیات داستانی ،تحلیلی دست ما را میگیرد و به یاری تخیلمان وامی دارد تا بیشتر به درون جهان واقعی برویم به ما توان میبخشد تا درد و رنجهایمان را به درستی بفهمیم ادبیات داستانی ،تفریحی در نهایت به مقصود و هدف خود یعنی لذت ختم میشود ادبیات داستانی ،تحلیلی علاوه بر لذت درک و بصیرت را نیز به همراه دارد این را هم بگوییم که نباید در دسته بندی داستانها بیش از حد گزافه گویی کنیم و یا زیاد ساده اندیش .باشیم این طور نیست که هر داستان را بتوان با یکی از دو برچسب تحلیلی و تفریحی نام گذاری کرد و گفت که اگر این نیست پس لزوماً و بیشک آن دیگری است، بلکه باید این دو را همانند دو انتهای یک مقیاس سنجش دانست؛ دو قطبی که جهان داستان میان آن در نوسان است.
تفاوت میان این دو از وجود یا نبود معنویت و اخلاق در داستان نشئت نمی.گیرد داستانی که تمام حوادث و شخصیتهایش سطحی و کم مایه هستند ممکن است پر از مسائل تردیدناپذیر اخلاقی و معنوی باشد از سوی دیگر امکان دارد که داستانی تحلیلی خالی از هرگونه قراردادهای اخلاقی و معنوی باشد.
ادامه دارد
📚تاملی دیگر در باب داستان
✍لارنس پرین
@shahrzade_dastan
گشایش کارگاه رمان نویسی در اداره کل فرهنگ و ارشاد استان اردبیل در تاریخ ۱۷ تیرماه ۱۴۰۳
به امید درخشش داستان نویسان اردبیلی در این رویداد فرهنگی👏👏👏
@shahrzade_dastan
زندگی مردم کاراییب چیزی شبیه داستانهای تخیلی است. سخت کار کنید؛ مثل اکثر پیشہ ورها مثل نجاری و آهنگری، نویسندهها نیز باید سخت کار کنند. شاید نشستن پشت میز تحریر به سختی همین کارهای فیزیکی باشد و در بعضی شرایط به مراتب از آن سختتر باشد. شاید شما بگویید نشستن پشت میز تحریر کار سادهای است ولی اگر بخواهید ساعتهای متمادی این کار را ادامه دهید، اصول و اساسی را میطلبد که باید قوانین آن را یاد بگیرید. «مارسل پروست میگفت: در نویسندگی و خلق آثار عالی تنها ۱۰ درصد مربوط به الهام و استعداد است و ۹۰ درصد بقیه آن به عرق ریختن نویسنده برمی گردد. از زمان نوجوانی شروع کنید؛ از ژوان بوش» نویسنده اهل جمهوری دومنیکن شنیده بودم که میگفت: نویسندگی یک شغل دائم است و انجام آن نیاز به تکنیکها و روشهای خاصی دارد. او عقیده داشت بسیاری از تکنیکهای نویسندگی باید مثل کارهای دیگر روزمره از صبح زود اجرا شود و نظم خاصی داشته باشد. به عقیده من در اصل نویسندهها مثل طوطی هستند و یادگیری حرف زدن را باید به طور منظم انجام دهند و این کار از زمان نوجوانی باید شروع شود؛ چون طوطیهای پیر دیگر یاد نمیگیرند حرف بزنند. به جای حاشیه به نوشتن فکر کنید.
مارکز
@shahrzade_dastan
شهرزاد داستان📚📚
#چالش_هفته سلام دوستان شهرزادی. لطفا این هفته ادامه جمله بالا را که یکی از جملات ویرجینیا ولف هست ر
منتظر داستانهای زیبایتان هستم.
Ali-Fani-Ziyarat-Ashoura (1).mp3
11.65M
شب دوم محرم_ زیارت عاشورا
به یاد حضرت مسلم بن عقیل
سلام دوستان شهرزادی. از اول ماه محرم به مدت چهل شب برای برآورده شدن حاجات همه اعضا متوسل میشویم به امام حسین (ع) و زیارت عاشورا را با هم میخوانیم.
التماس دعا
@shahrzade_dastan