🍒شاخص در پیام رسان ایتا
🌀 http://eitaa.com/shakhese
از تلاش عزيزان در افزودن عضو به کانال قدردانی میشود
✦┈┈••✾•🌺•✾••┈┈✦
﷽
@shakhese. 🌍 🇮🇷🕌
‼️تخریب نامزدها در انتخابات
🔷س 2446: آیا تخریب نامزدها جهت رأی آوردن فردی که به نظر هواداران اصلح است جایز است؟
✅ج: نقد عملکرد اشخاص برای روشن شدن افکار عمومی اشکال ندارد، ولی باید از نشر مطالب غیر معتبر و تهمت و توهین به اشخاص اجتناب شود.
📕منبع: leader.ir
امام علی علیه السلام:
🔷هر چه را شنيدى (بدون بررسی ) براى مردم بازگو مكن، كه همين براى دروغگويى تو كافى است.
نامه 69 نهج البلاغه
✨﷽✨
@shakhese. 🌍 🇮🇷
📣 اسلام میگوید: همه مسئولید!
🔻حضرت آیت الله مصباح یزدی امشب در دیدار با جمعی از جاممعه پزشکان خراسان رضوی:
🔹همه ما نمیتوانیم حد اعلای تخصص را در مسائل اجتماعی پیدا کنیم. آیا میتوانیم به همین سبب کلا مسائل اجتماعی را کنار بگذاریم؟ بدیهی است که باید به متخصصین مراجعه کنیم.
🔸برخی افراد از #جامعه کناره میگیرند ولی ما چنین چیزی را معتقد نیستیم، اسلام دِیْرنشینی ندارد، #اسلام گوشهگیری از وظایف اجتماعی ندارد.
🔹اسلام میگوید همه شما در برابر مسائل اجتماعی مسئولید. ولی متاسفانه در طول تاریخ، افرادی به دلائلی کنارهگیری از اجتماع را انتخاب کردهاند و شاید یکی از عوامل مشترک بین همه اینها، چیزی به نام #تنبلی باشد.
۹۸/۱۱/۲۸
🌙🔴🌎 توافق روی کلیات؛ تصمیمگیری درباره مصادیق شورای ائتلاف و جبهه پایداری به فردا موکول شد
🔻در ساعات پایانی شب گذشته و پس از مذاکرات فشرده نمایندگان شورای ائتلاف و جبهه پایداری، کلیات طرح وحدت این دو گروه سیاسی مصوب شد.
🔻در این جلسه مدل اصلی وحدت مورد توافق طرفین واقع شده و مقرر شد تا بحث درباره مصادیق و نامزدهای فهرست مشترک نهایی در جلسه فردا پیگیری شود.
🔻 پیش از این شورای ائتلاف با طرح ایده «اشتراک صفر» و درخواست از نامزدهای مشترک دو لیست برای حضور در تنها یکی از فهرستهای جبهه انقلاب، مانعی بر سر اشتراک حداکثری دو فهرست ایجاد کرده بود که در جلسه شب گذشته و با توافق روی کلیات طرح وحدت، این طرح نیز عملا از دستور کار خارج شده و رسیدن به فهرست مشترک مبنای کار قرار خواهدگرفت.
🌙🔴🌎 آقایان حدادعادل و آقاتهرانی مذاکرات خوبی با هم داشتند که برای جبهه انقلاب چشم انداز روشنی ایجاد کرده است. امیدوارم پایان مذاکرات تا ظهر امروز اخبار بسیار خوشی برای همه دوستداران داشته باشد.
جوانان میتوانند در فهرست نهایی هم محور وحدت باشند
#راه_جدید
👤 مهرداد بذرپاش
🔴 وحدت جبهه پایداری و شورای ائتلاف دقیقه ۹۰
✍🏻 #اسداله_راشدی
🔹وحدت شورای ائتلاف و جبهه پایداری و رسیدن به یک لیست نهائی خواست همه دلسوزان اردوگاه انقلابی بوده و هست لکن چنانچه امروز لیستی نهایی شد مردم انتظار دارند لیست تنظمی در روزهای آتی مجددا دست خوش تغییر نگردد.
🔺هر چند تجربه ثابت کرده پیروزی مطلق یک لیست انتخاباتی در شرایطی که عنصر زمان نیز به نفع آن جریان باشد نیازمند حداقل یک هفته زمان برای تبلیغ و تمرکز روانی جامعه هدف روی لیست مورد نظر است تا افراد لیست در اذهان مخاطبین ملکه گردد ولی متاسفانه شیطان، برادران بزرگتر ما را فریب داد و اجازه نداد آنان قبل از آغاز تبلیغات یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در این دوران که عنصر زمان به نفع این جریان بود به وحدت برسند.
🔹علی ای حال برای رسیدن به پیروزی نسبی این وحدت را به فال نیک گرفته و دعا می کنیم اولا امروز این بزرگان قوم هرچه سریعتر به وحدت برسند ثانیا لیست مورد نظر ثابت بماند ثالثا آنهایی که امروز به هر دلیل از قطار دو لیست پایداری و شورای ائتلاف پیاده شدند با سعه صدر با این موضوع کنار بیایند و بهتر است به نفع لیست وحدت انصراف بدهند و نام خود را در زمره ایثارگران جریان ولایی ثبت و ضبط نمایند.
🔰 هدف دشمن جدا کردن جوان ایرانی از نظام است
👈 در انتخابات هم مثل ۲۲بهمن و بزرگداشت شهید سلیمانی دشمن به هدفش نمیرسد
🔻 رهبر انقلاب امروز در دیدار مردم آذربایجان شرقی:
🔹️ من به شما عرض بکنم که انتخابات یک جهاد عمومی است؛ #انتخابات مایهی تقویت کشور است؛ انتخابات مایهی آبروی نظام اسلامی است.
🔹️ میبینید تبلیغات آمریکاییها را که چطور میخواهند بین نظام اسلامی و بین مردم فاصله بیندازند؟ دائم مشغول کارند، به قول خودشان اتاق فکر تشکیل میدهند، برنامهریزی میکنند. هدف فعّالیّت این است که #جوان_ایرانی را از نظام اسلامی جدا کنند؛ امّا به نتیجه نمیرسند.
🔹️ میبینید در بیستودوّم بهمن چه اتّفاق میافتد، در بزرگداشت شهید عزیزمان #سلیمانی چه اتّفاق میافتد! در انتخابات، همین اتّفاق باید بیفتد؛ یعنی ببینند دشمنان که با وجود اصرار آنها برای اینکه مردم را از نظام جدا کنند، مردم به انتخابات اقبال میکنند که این اقبال، آبروی نظام اسلامی است.
🔹️ چشم دوستان و دشمنان هم دوختهی به اینجا است. دشمنان میخواهند بدانند که حالا بعد از این همه تلاش و تبلیغات و مشکلات اقتصادیای که در کشور وجود دارد و بدعهدیای که غربیها و اروپاییها با ما کردند و فشارهایی که آمریکاییها دارند وارد میکنند بالاخره نتیجهاش در مردم چه شده. دوستان ما هم در اطراف دنیا با نگرانی نگاه میکنند تا ببینند چه خواهد شد.
🔺️ البتّه هر وقت پیغامی به یک مجموعهای از دوستانمان میدهیم، همیشه بنده میگویم هیچ نگران نباشید، از ملّت ایران نگران نباشید؛ ملّت ایران میداند چه کار دارد میکند، بلد است چه کار بکند و دارد میکند کار خودش را. ۹۸/۱۱/۲۹
💻 @Khamenei_ir
🔰 مجلسی میخواهیم که با وضع قوانین لازم، کشور را از توطئهها مصونیّت ببخشد
🔻 رهبر انقلاب، در دیدار مردم آذربایجان شرقی:
🔹️ انتخابات خنثیکنندهی بسیاری از نیّتهای شومی است که آمریکاییها در ذهن دارند، و صهیونیستها در دل دارند علیه کشور.
🔹️ این #انتخابات بدلفنّ مکر و کید دشمنان ایران است؛ یک نمونهای است از همان حضور بههنگامی که عرض کردیم خدا به آن برکت میدهد.
🔹️ اینجا هم حضور در پای صندوق انتخابات، به توفیق الهی مایهی برکت خواهد بود. اگر خوب انجام بدهیم کارمان را، ممکن است تأثیرِ تحوّلآفرین داشته باشد.
🔹️ ما مکرّر عرض کردیم ایران باید قوی بشود؛ اگر قوی بشود، دشمن مأیوس میشود، توطئههای دشمن در نطفه خفه میشود و به نتیجه نمیرسد. یکی از مصادیق قویشدن همین است که یک مجلس قوی داشته باشیم؛ مجلسی که در مقابل توطئههای دشمن، با وضع قوانین لازم، با هدایت دولتها به سمت مطلوب، بتواند کشور را مصونیّت ببخشد؛ یک #مجلس_قوی این جوری است.
🔺️ هرچه حضور مردم در پای صندوقها بیشتر باشد، مجلس قویتر است. البتّه این یک رُکنش است. ۹۸/۱۱/۲۹
💻 @Khamenei_ir
🔰 یاوهگویی آمریکاییها علیه ایران، بهخاطر انفعالشان پس از شهادت شهیدسلیمانی است
🔻 رهبر انقلاب، صبح امروز در دیدار مردم آذربایجان شرقی:
🔹️ یک نکته هم دربارهی یاوهگوییهای اخیر آمریکاییها عرض بکنیم؛ چون اخیراً باز این احمقهای درجهی یک ردیف شدند، به خط شدند و هر کدامشان دائم راجع به ایران و راجع به ملّت ایران و راجع به نظام جمهوری اسلامی و راجع به انتخابات، همین طور یک چیزهایی میگویند.
🔹️ بخشی از این حرفهایی که میزنند به خاطر تأثیرگذاری در #انتخابات است؛ میخواهند در انتخابات به هر نحوی که بتوانند تأثیر بگذارند؛ مردم را مأیوس کنند، ناامید کنند از #صندوق_رأی.
🔹️ بخشی از آن، ناشی از انفعال است؛ بعد از شهادت #شهید_عزیزمان و این جنایتی که آمریکاییها کردند، آنها منفعل شدند؛ یعنی خود رئیسجمهور آمریکا و دوروبریهایش به معنای واقعی کلمه منفعل شدند و فهمیدند کار را حساب نشده انجام دادند؛ هم در دنیا به اینها حمله شد، هم در داخل آمریکا. هم نتیجهی عکس داد.
🔹️ آمریکاییها میخواستند شهید عزیز ما که تأثیرات بسیار عمیقی در منطقه داشت، از بین برود تا بتوانند مسلط بشوند؛ قضیه بعکس شد؛ این راهپیمایی عظیم مردم عراق در بغداد، حرکت مردم در سوریه، مسائلی که مربوط به حلب و مانند اینها است و بعضی قضایای دیگری که در منطقه هست، درست نقطهی مقابل آن چیزی است که آمریکاییها دنبالش بودند.
🔺️ آمریکاییها منفعلند؛ این یاوهگوییهایی که اخیراً میکنند یک مقداری ناشی از این انفعال است که میخواهند آن را یکجوری جبران کنند. ۹۸/۱۱/۲۹
💻 @Khamenei_ir
🔰 اگر مجلس ضعیف و خودباخته باشد، تاثیر منفی بلندمدت دارد
👈 رأی دادن یک #وظیفه_شرعی است
🔻 رهبر انقلاب، صبح امروز در دیدار مردم آذربایجان شرقی:
🔹️ این تأثیری که انتخابات میگذارد فقط این نیست که در دورهی چهارسالهی این مجلس تأثیر میگذارد، بلکه تأثیرهای بلندمدّت میگذارد؛ برای خاطر اینکه این نمایندگانی که شما میفرستید مجلس، ممکن است یک تصمیمهایی بگیرند، قوانینی را تصویب کنند که تا سالها اثرش ادامه داشته باشد.
🔹️ بنابراین، تأثیر یک مجلس ــ چه مجلس قوی و خوب، چه مجلس ضعیف ــ تأثیر طولانیمدّت خواهد بود. خدای نکرده مجلس ضعیفی هم باشد، مجلس خودباختهای هم باشد در مقابل دشمن، آن هم تأثیرات منفی خواهد گذاشت برای بلندمدّت.
🔺️ به نظر بنده، با ملاحظهی همهی جوانب، امروز حضور در انتخابات و شرکت در رأی دادن یک حکم شرعی و یک وظیفهی شرعی است؛ صرفاً یک وظیفهی ملّی و انقلابی نیست؛ وظیفهی شرعی است؛ در عین حال یک جشن ملّی هم هست، در عین حال یک حقّ مدنی هم هست.
🏷 #مجلس_قوی
💻 @Khamenei_ir
🔰 شهیدسلیمانی به هردو حسنیین رسید
👈 هم شهید شد، هم پیروز میدان منطقه بود
🔻 رهبر انقلاب، امروز در دیدار مردم آذربایجان شرقی:
🔹️ البتّه در شهادت #شهید_سلیمانی یک فقدان تلخی برای ما پیش آمد؛ [این] شهید خیلی خوب بود، خیلی عزیز بود، خیلی مفید بود، خیلی انسان را وادار به تحسین میکرد؛ اینها به جای خود محفوظ ولیکن وقتی به این حادثه نگاه میکنیم میبینیم خدای متعال مثل همهی حوادث دیگر الهی که در آنها لطف بر قهر غلبه دارد، در این حادثه هم همین جور است.
🔹️ امّا راجع به خود شهید؛ خدای متعال در قرآن از زبان مسلمانها میگوید: بِنا اِلّا اِحدَى الحُسنَيَين، ما یکی از دو بهترین را داریم. یکیاش پیروزی است، یکیاش شهادت است.
🔹️ شهید سلیمانی به هر دو حُسنیین رسید؛ هم پیروز شد ــ چند سال است که در منطقه، پیروز میدانْ شهید سلیمانی است، مغلوبِ میدانْ، آمریکا و عوامل آمریکایند؛ در همهی این منطقه اینجور است ــ هم به شهادت رسید؛ یعنی خدای متعال «کِلتَا الحُسنُیَیْن »را به این شهید عزیز داد.
🔹️ امّا ملّت ایران عظمت خودش را نشان داد، اتّحاد خودش را نشان داد، انگیزه و حضور خودش را نشان داد؛ این اتّفاقی که در تهران افتاد و در تبریز افتاد و در مشهد افتاد و در اهواز افتاد و در کرمان افتاد و در قم افتاد، اتّفاق خیلی بزرگی بود. این جور اتّفاقی کمتر میافتد که دهها میلیون انسان در شهرهای مختلف از یک شهیدی تشییع کنند؛ این هم یکی از برکات الهی بود.
🔹️ بسیاری از ملّتها را از لحاظ همدردی در کنار ایران قرار داد؛ ملّتها با ما همدردی کردند. در یکی از کشورهای بیگانه، هزار مجلس به یاد سلیمانی گرفته شده؛ این جور همدردی کشورها [وجود داشت]؛ در بعضی کشورهای اروپایی، حتّی در کشورهای دوردست، در کشورهای آفریقایی. این عمق راهبردی انقلاب اسلامی و نظام اسلامی است.
🔺️ پس ما در این قضیّه برنده شدیم؛ در یک قضیّهای که این قدر ظاهرش تلخ است ــ که خب شهید عزیز ما را از ما گرفتند دیگر؛ خیلی تلخ است ــ یک چنین باطنی خدا قرار داده است که همهی آن پیروزی است. ۹۸/۱۱/۲۹
💻 @Khamenei_ir
🔰 چه کسانی را برای #مجلس انتخاب کنیم؟
👈 یک ترکیب متناسبی از جوانان و باتجربهها در مجلس باید باشد
🔻 رهبر انقلاب، امروز در دیدار مردم آذربایجان شرقی:
🔹️ بخش دیگر مسئله، مسئلهی چگونه انتخاب کردن است. من البتّه در صحبتهای قبلی چند جملهای عرض کردهام، حالا هم تأکید میکنم بر همان چند جملهای که گفتهایم:
🔸️ باایمان باشند، شجاع باشند، کارآمد باشند، و افراد مؤمن، شجاع، وظیفهشناس، پُرانگیزه، وفادار به مردم، وفادار به انقلاب باشند.
🔸️ وفادار به اسلام، وفادار به مردم، وفادار به انقلاب، وفادار به کشور، سرسخت در مقابل دشمن [باشند]؛
🔸️ در مقابل دشمن احساس ضعف و اظهار ضعف نداشته باشند؛
🔸️ چشم و دلِ حریص به مال دنیا نداشته باشند؛
🔹️ یک ترکیب متناسبی در مجلس باید وجود داشته باشد بین #جوانان و بین افراد #باتجربه؛ این لازم است. بنده همیشه روی جوانها تکیه میکنم، امّا معنایش این نیست که از آدمهای مجرّب و دانا و راهبلد، انسان چشم بپوشد.
🔺️ سابقهی دلبستگی و انفعال در مقابل دشمن هم بایستی یک نقطهی منفی به شمار بیاید و مردود به حساب بیاید. کسانی که این سابقه را دارند که در مقابل دشمن منفعلند، در مقابل دشمن قدرت ایستادگی ندارند، اعتماد به نفس ندارند، اینها انصافاً برای نمایندگی این ملّت مناسب نیستند. این ملّت اعتماد به نفْس ملّی دارد. ۹۸/۱۱/۲۹
💻 @Khamenei_ir
🚩 سوریه|ادامه پیشروی ارتش در حومه حلب/ بازگشت سوریه به اتحادیه عرب در آینده نزدیک
🔹نیروهای ارتش سوریه مواضع تروریست ها در عمق مناطق استقرار آنها در حومه غربی و شمال غربی استان ادلب را با توپخانه و راکت هدف قرار داده و تلفاتی به آنها وارد و استحکامات آنها را درهم شکستند
🔹فرماندهی کل ارتش سوریه نیز اعلام کرد که نیروهای ارتش کنترل کامل دهها روستا و شهرک در حومه غربی و شمال غربی استان حلب را بار دیگر به دست گرفتند.
🔹دبیرکل سابق اتحادیه عرب و وزیر امور خارجه اسبق مصر گفت که بازگشت سوریه به اتحادیه عرب نزدیک است.
🔰 اطلاعنگاشت | چه کسی را انتخاب کنیم؟
🔻 حضرت آیتالله خامنهای در دیدار اقشار مختلف مردم: هرگز در هیچ انتخاباتی رسم بنده نیست که اشاره کنم به کسی تا انتخاب بشود، امّا این خصوصیّات به نظر من در منتخب باید وجود داشته باشد.
انقلابی، مؤمن، کارآمد، دارای روحیهی جهادی، شجاع، طرفدار عدالت.
اگر میتوانیم یک چنین افرادی را بشناسیم، که بهشان رأی میدهیم؛ اگر نشناختیم، از آدمهای بصیر و مورد اعتماد استفاده کنیم. کسی نگوید که «خیلی خب، شرایط نامزد انتخاباتی، اینها باید باشد، من که نمیشناسم، نمیدانم، پس بنابراین بهتر است که رأی ندهم»؛ نه، حتماً رأی بدهید، منتها به افراد بصیر، به افراد مورد اعتماد، به کسانی که انسان بتواند به اینها اطمینان بکند مراجعه کنید، از اینها سؤال کنید، از اینها بپرسید؛ اگر راهنمایی کردند، راهنماییشان را قبول بکنید. ۹۸/۱۱/۱۶
🔺 پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR براساس این بخش از بیانات رهبر انقلاب درباره انتخابات مجلس شورای اسلامی، اطلاعنگاشت «چه کسی را انتخاب کنیم؟» را منتشر میکند.
🔰 سخننگاشت | خداوند هر دو بهترین را به شهیدسلیمانی داد
👈 هم شهید شد، هم پیروز میدان منطقه بود
🔺️ بخشی از بیانات امروز رهبر انقلاب در دیدار مردم آذربایجان شرقی. ۹۸/۱۱/۲۹
💻 @Khamenei_ir
🔰 پیش از ظهر امروز؛ آیت الله سید احمد علمالهدی نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی با آیت الله مصباح یزدی دیدار و گفتگو کردند:
🔸آیت الله علم الهدی:
علما، اساتید، نخبگان مشهد و مومنین این استان، این خواسته را داشتند که شما از این استان به عنوان نماینده خبرگان شرکت کنید. شما ما را ببخشید که مزاحمتی برای اوقات معنوی و جسمانی شما پیش آمد.
🔹 آیت الله مصباح یزدی:
خدا ان شاء الله توفیق دهد که در همان اندازه که توان هست و میسر است انجام وظیفه کنیم، اما اینکه نتیجه چه باشد، دست او است.
۹۸/۱۱/۲۹
🔸در جلسه امروز شورای عالی انقلاب فرهنگی مقرر شد #برنامه_زمانبندی برای اجرای همه اهداف سند تحول بنیادین تعیین شود.
✨﷽✨
💪
💓👈 با نَفْس هاى خود بر سر #ترک_عادت ها بجنگید، تا بر آنها غلبه کنید و با #هوس هاى خود مبارزه كنيد، تا بر آنها تسلّط پیدا کنید. 💪
💖 #امیرالمؤمنین (ع) 💖
📚 غرر الحكم : 6418 🍃
💓🌸💓🌸💓🌸💓
💛👈 به تأديب و تربيت نَفْسهاى خود بپردازيد و آنها را از شيفتگى به #عادت هايشان بازداريد. ✋
💖 #امام_علی (ع) 💖
📚 غرر الحكم : 4522 📚
✨﷽✨
@shakhese. 🌍 🇮🇷
بالاخره وحدت حداکثری بین همه جریانهای انقلابی محقق شد تا شرمنده امت حزب الله نشویم.
#لیست_وحدت را دست به دست کنید و به اطلاع همه برسانید تا یک مجلس انقلابی و کارامد شکل بگیرد
الیاس_نادران
✡️ آمریکا، بهشت یهود
✍در اواخر قرن نوزدهم و در سال ۱۸۸۱م. ما شاهد موج سوم مهاجرت یهودیان از اروپایشرقی به آمریکا هستیم. عامل اصلی افزایش #مهاجرت یهودیان به آمریکا در طول این سالها این بود که آنان سرزمین جدید خود را محیطی امن و راحت برای زندگی و توسعه فعالیتهای اقتصادی خود یافتند.
✍یهودیان مهاجر در #آمریکا نامهای عبری همچون آبراهام، موشه، ساره، الیعاذر و ... بر فرزندان خود نهادند و محلههای خویش را نیز با نامهای عبری مانند حبرون، شالم، کنعان و... نامگذاری کردند.
✍بنابراین چندان شگفتآور نبود که یهودیان آن دوره، آمریکا را #سرزمین_موعود و «کنعان جدید» و شهر نیویورک را «اورشلیم» نامیدند و کسب سودهای کلان و منافع بیحساب را همچون «من و سلوی» برشمردند.
✍دلباختگی اینان نسبت به سرزمین زرخیز و سرشار از نعمت آمریکا و احساس آزادی و #امنیت و رفاه در آن به حدی بود که آن را «بهشت یهود» خواندند. در این مورد «استیون وایز» خاخام یهودی آمریکا میگفت: «آمریکا همان #صهیون ماست».
🔴 هیچ راهی بجز تحول فرهنگ و اصلاح قانون انتخابات نیست!
#انتخابات_98
🔹یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی، جمهوریت و حق مشارکت مردم در انتخاب مسئولین و سیاستگذاری هاست اما همواره چگونگی این انتخاب جای سؤال و ابهام بوده که آیا هر آنکس را که مردم انتخاب می کنند بهترین است؟
🔸این سؤال را به معنای اهانت و بی احترامی به رأی اکثریت مردم ایران یا مردم هر استان و شهرستان نباید نگاه کرد اما واقعاً سؤالی مبنایی است که آیا مردم همواره بهترین، لایق ترین، شایسته ترین، عدالتخواه ترین، کارآمدترین، متعهدترین و ... شخص را انتخاب می کنند؟ و این سؤال که چه باید کرد که مردم بهترین و متعهدترین و کارآمدترین و پاکدست ترین افراد را انتخاب کنند؟ هم برای مجلس شورای اسلامی و هم برای ریاست جمهوری.
🔹امروز بطور جدی می توانیم بگوئیم که انتخاب افراد بیشتر بر مبنای تبلیغ بهتر و مؤثرتر، قومیت و طایفه، جناح و حزب گرایی، توان لابی و اجماع بین سیاسیون و سرمایه داران و لیدرهای انتخاباتی است تا بر مبنای صلاحیت واقعی! نمی توان از واقعیت فرار کرد.
🔸چه باید کرد؟ پاسخ روشن است. یکی از تبعات جمهویت و دموکراسی در کل جهان همین است که هر کس بتواند با ترفندهای تبلیغاتی و رسانه ای قوی تری، بخشی از مردم را با خود همراه کند او برنده انتخابات است؛ در این بین تنها راه، افزایش فرهنگ عمومی جامعه و جامعه پذیری سیاسی است یعنی نظام سیاسی بتواند مفاهیم ارزشی نظیر عدالت، کارآمدی، تعهد، اخلاق، صداقت، امانت داری، ایثار و گذشت و ... را در جامعه تزریق و ترویج و منتشر و نهادینه کند!
🔻اما چگونه؟
1️⃣ اول؛ به نظر می رسد کمرنگ کردن مرزهای قومیتی و نژادی و رقیق کردن عُلقه های حزب و حزب گرایی(برای تصاحب صندلی های قدرت)، به عنوان دو مؤلفه تأثیرگذار در انتخابات باید جزو سیاست های کلان نظام جمهوری اسلامی قرار بگیرد و نهادهای تصمیم گیر و تصمیم ساز و مؤثر به معنای واقعی کلمه این سیاست را اعمال نمایند. از طریق آموزش های رسمی و محتوای آموزشی در دوره های ابتدایی، متوسطه اول، متوسطه دوم و آموزش عالی. از طریق صداوسیما به عنوان مؤثرترین رسانه داخلی؛ از طریق برنامه های مختلف توسط نهادهای رسمی فرهنگی همچون وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی، سازمان تبلیغات، سازمان حوزه هنری و ... .
2️⃣ دوم؛ اصلاح قانون انتخابات بصورت جدی؛ متأسفانه موضوع اصلاح قانون انتخابات در سالهای متمادی خاک خورده و معمولاً چند ماه قبل از هر انتخابات مطرح می شود و چند ماده و تبصره به طرح های قبلی حذف یا اضافه می شود!
در حالی که این مسئله بسیار حیاتی است که اولاً چه کسانی باید نماینده مجلس بشوند؟ آیا نیاز نیست افرادی که قرار است قانونگذار و ناظر بر اجرای قانون و دستگاه های اجرایی مملکت باشند افرادی باشند که در همین دو حوزه، متخصص باشند؟ آیا نیاز نیست اساساً برای قانون گذاری، رشته ای در دانشگاه ها در نظر گرفته شود برای این مسئله؟ آیا نیاز نیست از ثبت نام کننده ها، آزمونی جدی به عمل بیاید قبل از هر ثبت نام؟
3️⃣ سوم؛ در تفکر فقهی اسلام، مبنای انتخاب افراد، صلاحیت است. انتخاب اصلح؛ نه انتخاب بر مبنای قومیت و جناح و لیست! هرچند گفته می شود اگر خودتان نشناختید به انسان های مؤمن و متدین مراجعه کنید. اما اگر بناست مردم نامزدها را بشناسند مکانیزم شکل گیری این شناخت چیست؟ پوستر و بنر؟ آن هم در یک هفته؟ آیا انتظار است با پوستر و بنر در یک هفته مجلس کارآمد تشکیل شود؟ ابداً! آیا بهتر نیست زمان ثبت نام، مراحل احراز صلاحیت ها و مرحله تبلیغات تغییر کند؟ اگر بناست مردم با شناخت به افراد رأی بدهند نه تحت تأثیر لیست های احزاب و قومیت ها، پس باید این زمان و این مکانیزم تغییر کند.
🔹به نظر می رسد یکی از اولویت های نظام جمهوری اسلامی، نهادهای فرهنگی، قانونگذار، احزاب و تشکل ها حل همین مسائل است. جریان انقلاب اگر به فکر تشکیل دولت اسلامی، جامعه اسلامی و امت و تمدن اسلامی است، اگر به فکر آینده این مملکت و نظام سیاسی است باید برای سه مسئله مهم «فرهنگ عمومی جامعه، قانون انتخابات و مکانیزم شناخت مردم» طرح و برنامه داشته باشد.
🔸برنامه #انتخاب_شفاف که توسط جمعی از نیروهای انقلابی در اهواز طراحی و در این دوره از انتخابات به اجرا درآمده و مورد استقبال برخی از مردم و نخبگان و مجموعه ها قرار گرفته را شاید بتوان قدم بسیار کوچکی در راستای ارتقای فرهنگ عمومی و افزایش شناخت مردم از نامزدهای انتخاباتی دانست.
✍ «داود مدرسییان»