⭕️گلایه شدید وزیر بهداشت از حضور مردم در سطح شهر و جاده ها/ در خروجی شهرها اکیپ می گذاریم و جرائم سنگین را برای افراد مشکوک و آلوده اعمال می کنیم
🔸نمکی، وزیر بهداشت:
🔹از کسانی که همچنان تردد شهری و بین شهری دارند، بسیار گله مندم، این افراد نه تنها نفس کادر بهداشتی و درمانی را گرفته اند، بلکه خودشان را هم به زحمت می اندازند.
🔹امسال سازمان جهانی بهداشت پاندمی اعلام کرد و شاید به ندرت و یک بار در قرن اعلام پاندمی شود و در چنین شرایط سخت مردم همکاری نمی کنند و مثل شرایط عادی در سطح شهر رفت و آمد می کنند و مراکز خرید پر از ازدحام است و شاهد ترافیک سنگین در سطح شهر هستیم.
🔹اگر بیش از ۳ تا ۵ درصد جمعیت کشور به هشدارها توجه نکنند و قانون گریزی کنند، برخورد پلیسی و قانونی ممکن نخواهد بود.
🔹مردم به سفر می روند و با ورود جمعیت جدید به شهرها برنامه های ما به هم می ریزد و موارد جدیدی شناسایی می شوند که کد ملی پرونده الکترونیک آنها در جایی دیگر است و این کار را برای ما سخت می کنند.
🔹بسیار قبیح است که جنب و جوش در ایران با این قدمت تاریخی و فرهنگی با کشوری که سال ها از نظر فرهنگی از ایران عقب تر است، مقایسه شود.
🔹در برخی کشورهای اروپایی مردم همه در خانه ها مانده اند و تنها با ضرورت و در موارد بسیار خاص از منزل خارج می شوند و خیابان ها و مراکز خرید در این کشورها خالی از جمعیت است و کسی به سفر نمی رود اما مردم در ایران هر جایی می خواهند می روند و سفر می کنند.
🔹بارها گفته ایم مردم از حضور در اماکن مذهبی و بقاع متبرکه خودداری کنند، مراسم های عروسی و عزا و تجمع ها باید محدود و یا لغو شود، اگر مردم میخواهند سین سلامت را به هفت سین خود اضافه کنند، باید به توصیه ها عمل کنند.
🔹ما در ستاد ملی مقابله با کرونا شنبه تصویب خواهیم کرد که در خروجی شهرها اکیپ بگذاریم و جرائم سنگین را برای افراد مشکوک و آلوده اعمال کنیم و این افراد را به مناطق در نظر گرفته شده منتقل کنیم.
🔔 شمارهی جدید نشریهی #خط_حزبالله منتشر شد: #بیبدیل
♨️ #سخن_هفته: این روزها که کشور درگیر #ویروس_کرونا است، خط حزبالله #نقش_رهبرانقلاب در مواجهه با #چالشها را بررسی میکند
🔶 #اطلاعنگاشت: #ستایش رهبر انقلاب از اقدامات خودجوش #مردم؛ حقیقتی استثنائی به نام #روح_همبستگی ایرانیها
✅ #اصول_عدالتخواهی: ما نتوانستیم #عدالت را کامل کنیم اما خیلی #جلوتر آمدهایم
❇️ #مطالبه_رهبری: همه دستگاهها با #وزارت_بهداشت همکاری کنند
🔻#خاطرات_رهبری: #انگلیسیها حساب کار دستشان آمد!
🚩ظریف در نامه به گوترش: تحریمهای غیرقانونی آمریکا مانع عمدهای برای مبارزه با کرونا در کشورمان است
وزیر امور خارجه ایران در نامهای به دبیر کل سازمان متحد نوشت:
🔹 تحریمهای یکجانبه و غیرقانونی آمریکا مانع عمدهای برای مبارزه با شیوع کرونا در کشورمان است که باید پایان یابد.
🔹ظریف در این نامه تاکید کرده است که علیرغم توانمندی علمی و تعهد نظام سلامت ایران برای مبارزه با شیوع کروناویروس، تحریمهای ایالات متحده بر تجارت قانونی و پیش شرط های اخیر مقامات ایالات متحده برای ممانعت از فروش دارو، تجهیزات پزشکی و کالاهای بشردوستانه، تلاشها برای مبارزه با شیوع کووید-19 در ایران را با موانع جدی مواجه کرده است.
🔹ظریف ، توقف فوری تروریسم اقتصادی دولت ایالات متحده علیه مردم ایران را الزامی دانسته و بر وظیفه سازمان ملل متحد و کشورهای عضو در همراهی با درخواست مردم و دولت ایران در توقف سیاست دولت ایالات متحده تاکید کرده است و از دبیرکل درخواست کرده است که متن این نامه به عنوان سند مجمع عمومی و شورای امنیت منتشر شود.
🔴غایبان بزرگ خدمت به کشور
کسانی که شعار "نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران" می دهند چرا نمی آیند مانند سپاهی ها و بسیجی ها و طلبه ها در راه مبارزه با کرونا جان خود را فدای ایران کنند؟؟
کدامشان داوطلب شدند به بخش کرونایی های بیمارستان ها بروند و خدمت کنند؟
کدامشان داوطلب شدند تا اموات کرونایی را دفن و کفن کنند؟
اصلا بگویید کدامشان داوطلب شدند کوچه و خیابان های شهر را ضدعفونی کنند؟؟
اینها را بیخیال، کدامشان داوطلب شدند که نذر ماسک و دستکش و ژل کنند و بین مردم توزیع کنند؟؟
آری، آنهایی که شعار نه غزه نه لبنان می دهند، جان که هیچ، حتی حاضر نیستند راحتی خود را هم فدای ایران کنند و این یک واقعیت است.
🔻 رئیسجمهور در هپروت و فانتزیسازی صداوسیما!
پرویز امینی نوشت:
همواره معتقد بودهام که واقعنگری و واقعگویی اگرچه هزینههایی برای نظام سیاسی ومردم داردامادر مجموع به مصلحت عمومی نزدیکتر است.ما درحال تجربه یک بحران به معنای واقعی کلمه هستیم که تا حدزیادی ناشناخته وناآشنا ونیز پیچیده است. آنچه اهمیت این بحران را مضاعف میکند اولا تهدید مستقیم جان انسانهاست و ثانیا برخلاف دامنه محدود برخی بحرانها مانند سیل و زلزله و...، فراگیری در سطح ملی پیدا کرده است.
از سرگذراندن این بحران بااین شرایط نیازمندیک سازمان حکمرانی قوی است که:
🔻بحران را درحدی که هست بفهمد وبه رسمیت بشناسدکه قول و فعل رئیسجمهور نشان می دهد این اتفاق نیفتاده است
🔻بتواند همسطح بحران تصمیم بگیرد که الان اینطور نیست و وزیربهداشت قادرنیست تصمیماتی در این سطح بگیرد و نافذ کند
🔻خطر بحران را برای جامعه جا بیندازد. خصوصا این بحران که مرکز ثقل حل آن رفتار خود مردم است. مشاهدات میدانی و برخی نظرسنجیها نشان میدهد هنوز احساس خطر از کرونا، در حد لازم که موجب تغییر رفتار و سبک زندگی بشود، فراگیر نشده است
🔻دست به بسیج منابع و تجهیز امکانات مادی و غیرمادی متناسب با بحران بزند (سازمان حکمرانی علاوه بر این که نتوانسته نیازهای شهروندان به ژل و الکل ضد عفونی و ماسک و... تامین نماید، در تامین نیازهای اولیه کادر درمانی نیز مشکل داشته است)
🔻اعتماد عمومی را با «واقعگویی» و نیز «کارایی» سیاستها و اقدامات، جلب کند و ارتقاء بخشد (هرچه زمان از شروع بحران گذشته است، تأمین این مسئله دشوارتر شده است)
🔻 از نیروی انحصاری اجبار مشروعی که در اختیار دارد، استفاده کند که اقدام مردم شمال در ممانعت از سفر مردم نشان دهنده ضعف در استفاده از این امکان است
دریک جمعبندی میتوان گفت که غیر از کادر پزشکی و درمانی که جانبَرکف بدون پشتیبانی لازم در خط مقدم بحران هستند، سایر بخشهای این سازمان حکمرانی خصوصا رئیسجمهور و صداوسیما در حدواندازه این بحران ورود نکردهاند و آثار خسارتبار این شکاف بین واقعیت وضعیت بحرانی و عقبماندگی سازمان حکمرانی در مواجهه با آن، توسعه این بحران و از دست رفتن جان انسانها و به سوگ نشاندن خانوادههای آنان است. خانوادههایی که حتی نمیتوانند مراسم تشییع و تدفین و ختم معمول را برای درگذشتگان خود انجام دهند
دستفرمانِ کنونی در مدیریت مواجهه با بحران کرونا در مقایسه با واقعیت بحرانی آن به سیاست «عادیسازی» نزدیک است که در قول و فعل رئیسجمهور به عنوان عالیترین مقام مسئول این بحران ظهور و بروز دارد. از دستور عادیسازی از شنبه ده اسفند تا ناپیدا بودن او در وسط میدان مهار این بحران و تا سخنرانی امروز که نشان داد آقای رئیسجمهور به طور کلی در هپروت است!
تصویری که صداوسیما از بحران کرونا میسازد، یک تصویر فانتزی است که نمیتواند الزامات زندگی اجتماعی در شرایط این بحران مانند قرنطینه خانگی و عدم مسافرت و تردد بین شهری و درونشهری را در شهروندان ایجاد کند. صداوسیما در این بحران، علیرغم مرجعیت عمومی، کم و بیش گرفتار کلیشههای پیشین خود در آگاهیبخشی به سر میبرد
سیاست عادیسازی با هدف کم کردن تنش عمومی و تقویت روحیه مردم و بالا بردن ضریب امید اجتماعی انجام میشود اما به دلایلی در بحران کنونی کرونا، کارساز نیست
چون اولا با واقعیت میدانی سازگار نیست و طی روزهای گذشته ابعاد بیشتری از آن از مجاری غیررسمی به سطح جامعه آمده است
ثانیا با شکافی که بین سیاست عادیسازی و بروز واقعیت بحرانی پیش خواهد آمد، مرجعیت اطلاعرسانی داخلی تضعیف خواهد شد و اعتماد لازم برای در پیش گرفتن یک هماهنگی عمومی بین مردم و حاکمیت در مواجهه با بحران آسیب خواهد دید
ثالثا و از همه مهمتر، سیاست عادیسازی، حساسیتهای لازم برای انجام یک سبک زندگی سختگیرانه مانند رعایت بهداشت فردی حداکثری، مثل شستشوی دههاباره دستها و نیز استفاده از سیاست قرنطینه خانگی را بهخصوص با در پیش بودن نوروز و فصل خرید و مسافرت، ناممکن میکند. و با توجه به ضریب بالای شیوع کرونا، بیمبالاتی عدهای همه را درگیر خواهد
رابعا خوب یا بد، جامعهای مثل ایران که دائم در معرض انواع تنشها و بحرانهای طبیعی و غیرطبیعی بوده است، بحران برایش تا حد زیادی عادی و به بخشی از زندگی روزمره تبدیل شده است و به این راحتی تن به سیاستهای سختگیرانه و غیرعادی در سبک زندگی خود نخواهد داد. در این شرایط، سیاست عادیسازی به سهلانگاری بیشتر جامعه مبدل خواهد شد (مشاهدات میدانی این را تأیید میکند) و توان ملی را برای کنترل این بحران کاهش خواهد داد
بنابراین حتی انعکاس توأمان بیم و امید درباره کرونا نیز کافی نیست بلکه به نظر میرسد کفه بیمها و واقعیتهای تلخ کرونا باید سنگینتر شود.
🔻«رئیس جمهور باش!»
🔹تیتر انتقادی روزنامه وطن امروز برای عدم حضور فعالانه روحانی در مدیریت بحران کرونا
😳 #ادم_باش