حافظه ملی را "تعطیل" می خواهند؟!
🔹از جمله روش های ارزیابی یک رویکرد در سیاست خارجی این است که آیا تولید قدرت کرد و موجب بسط ید شد، یا موجبات تضعیف قدرت ملی و کاستی گزینه ها را فراهم کرد؟
♦️طراحان برجام، وعده افزایش گزینه ها و قدرت ملی را می دادند اما این مانند مسکّن و مخدّری بود که بسیاری را از نقشه دشمن غافل کرد.
🔹ساختار معیوب برجام، این فرصت را به آمریکا داد که از برجام خارج شود و تحریم ها را توسعه دهد؛ هر چند که روند بازگشت تحریم ها (کاتسا، آیسا، تحریم های ویزایی و ارعاب شرکای ایران) در دولت اوباما شدیدا پیگیری می شد.
♦️آمریکا زیر برجام زد و تحریم های تعلیق شده را برگرداند، چون مطمئن شد تیم روحانی- ظریف نمی توانند و نمی خواهند از توافق خارج شوند؛ بنابراین فقط خسارت ها و تعهدات برجام برای ما ماند.
🔹دولت در این مدت به جای اهتمام به تولید توانایی های مستقل از غرب، از جمله در زمینه دور زدن یا بی اثر کردن تحریم ها و تقویت مراودات با بسیاری از کشورها، مهار و محدودیت مد نظر آمریکا و غرب را پذیرفت.
♦️با این خیال که رویکرد، راه اتوبانی پیش پای ما می گذارد و حال آن که این مسیر اتوبان نما، حتی در کوتاه مدت، به دالانی تنگ و تحت اشراف دشمن ختم می شد. بنابراین گزینه های دولت، چه برای مواجهه و چه برای چانه زنی، محدود و محدود تر شد.
🔹از وعده های گشایش 150 و 200 میلیارد دلاری، به وعده اروپایی SPV رسیدیم. آنها پاییز پارسال، دولت ما را با این شبه کانال که وعده"نفت در برابر کالا" را می داد، سرگرم کردند.
♦️سپس برای چند ماه، وعده کانال مضحک تری به نام اینستکس را دادند: بدون خرید نفت از ایران (تعهد برجامی)، پول نفت فروخته شده ایران به کشورهای غیر اروپایی را بگیرند و غذا و دارو به ما بفروشند. این رقم نهایتا به 4 میلیون یورو رسید!
🔹تابستان امسال، همین وعده موهن هم فراموش شد و فرانسوی ها مدعی شدند می خواهند اجازه آمریکا برای گشایش یک اعتبار 15 میلیار دلاری را بگیرند.
♦️البته همین وعده های نسیه، با شرط گذاری به تیم روحانی و ظریف فروخته می شد و در داخل، برای مردم فاکتور می کرد که مثلا دیپلماسی التماسی دارد کار می کند!
🔹شرط هایی که اصلا در برجام نبود: باید تمکین به مطالبات FATF را از 37 بند به 41 بند برسانید و با آمریکا و اروپا، مذاکرات جدید درباره "تغییر برجام و افزایش تعهدات، توقف توانمندی موشکی ، و واگذاری نفوذ و قدرت منطقه ای ایران" را آغاز کنید.
♦️سه ماه بعد از عملیات فریب نیویورک و معلوم شدن این که فرانسه مسلوب الاختیار، فقط نقش کرم سر قلاب را بازی می کند، این بار مهره بی اراده تر آمریکا (ژاپن) را سر قلاب زده اند؛ البته به درخواست عجولانه روحانی!
🔹پارسال که اسم اس پی وی و اینستکس در میان بود، کسی باور می کرد این بسته های پر از هیچ، صرفا برای فریب و وقت کشی است و قرار است با نمایش توکیو و نظایر آن، از یادها برود؟
♦️روحانی سال 92 پای میز مستقیم مذاکره با آمریکا نشست که تحریم ها را نابود کند یا شش سال بعد، و این بار از موضع ضعف، واسطه هایی مانند فرانسه و ژاپن را برای مذاکره دوباره (دیوانگی به تعبیر خود روحانی) بپذیرد؟! چرا خود را گول می زنند؟ یا مردم را کم حافظه می شمارند؟
#محمد_ایمانی
🔴 چرا دولت اصرار دارد اشتباهات بودجه ۹۸ را در #بودجه_۹۹ هم تکرار کند؟/ باید رقم صادرات نفت در بودجه را واقعی کنیم
♦️محمدعلی خطیبی، رئیس اسبق امور بین الملل شرکت ملی نفت: سال قبل دولت در لایحه بودجه فروش روزانه ۱.۵ میلیون بشکه را پیش بینی کرد ولی آیا محقق شد؟ قطعا نشد. دیدید که در اواسط سال دوباره جلسه تشکیل دادند و رقم تخمینی صادرات را به ۳۰۰ هزار بشکه کاهش دادند.
♦️اگر سال گذشته این رقم صادرات نفت محقق نشد چرا دوباره این اشتباه تکرار می شود و با ایجاد انتظار، کسری بودجه و دیگر مشکلات را به وجود می آورند؟ ما باید رقم صادرات نفت در بودجه را واقعی کنیم. همچنین باید بودجه را از نفت جدا کنیم.
هاشمیطبا: پیشنهاد استعفا «پوست خربزه» انداختن زیر پای روحانی است
عضو هیئت مؤسّس حزب کارگزاران:
🔹آنها که میگویند روحانی استعفا دهند چرا نمیگویند که استعفا دهد که چه بشود؟
🔹پیشنهاد استعفای حسن روحانی پوست خربزه انداختن زیر پای وی است.
🔹میخواهند او را به سمت استعفا هل بدهند.
🔹روحانی نباشد چه کسی میخواهد باشد چه راست بیاید چه چپ بیاید از نظر من فرقی نمیکند.
🔴 پشت پرده ی استعفای عادل عبدالمهدی
🔻خزعلی ،دبیرکل عصائب اهل الحق عراق:
🔹علت استعفای نخستوزیر عراق به دنبال تظاهرات اخیر، آمریکا است، عبدالمهدی #هزینه_مخالفت خود با درخواست ترامپ را میدهد.
🔸ترامپ از طریق واسطهها پیامی به عبدالمهدی فرستاد مبنی بر اینکه او باید در مقابل بازسازی عراق، نیمی از ذخایر نفت را به آمریکا بدهد که نخستوزیر عراق با این درخواست ترامپ مخالفت کرد.
🔹آمریکا به دنبال این است که نظام سیاسی در عراق را تغییر داده تا نخستوزیری بر سر کار بیاید که موافق طرح "معامله قرن" باشد و با اسکان فلسطینیها در غرب عراق موافقت کند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ماجرای دیدار سفرای ایران و آمریکا در شورای امنیت چه بود!؟
سفیر آمریکا پس از اینکه تخت روانچی در سخنرانیش از مرگ یک دختر ۲ ساله ایرانی به خاطر تحریمها حرف زد، به سمت او رفت و تسلیت گفت!
در این گفتگوی کوتاه هیچ موضوع دیگری مطرح نشد!
بعضی رسانهها در مورد این اتفاق شیطنت کرده و آنرا سر آغاز تطهیر آمریکا برای مذاکره مجدد قرار دادهاند، که باید بدانند مردم دیگر هیچ سهلانگاری و معطل کردن کشور را نمیپذیرند
قالیباف: اتفاقات آبان ماه در بستر ناکارآمدی دولت شکل گرفت
عضو شورای ائتلاف نیروهای انقلاب:
🔹اتفاقات آبان ماه، در بستر ناکارآمدی دولت شکل گرفته بود، برخی تلاش داشتند در چنین شرایطی پیوند بین امام و امت و مردم و نظام را از بین ببرند.
🔹وضعیت فعلی کشور به دلیل عدم وجود ثبات اقتصادی است و دولتی ها برای هر اقدامی منتظر موضوع اینستکس و FATF و امثال آن هستند.
🔹برخی برای تشدید اختلافات در سطوح مختلف نظام کار میکنند.
🔹رهبر معظم انقلاب در دیدار مسئولان به صورت صریح فرمودند کسی که حرف از استعفای رئیس دولت بزند در پازل دشمن حرکت میکند؛ اما جریان اصلاحطلب استارت استعفای رئیسجمهور را زده است و قطعا طرح چنین مساله ای اتفاقی نیست.
🔹ما باید یک دولت نشسته و خسته را وادار به کار کنیم چراکه دولت مکلف به خدمت در برابر مردم است.
🔹امروز باید یک خیزش برای نجات اقتصاد کشور و جلوگیری از فقیرتر شدن مردم شکل بگیرد.
🔹ما اجازه نخواهیم داد، مردم بیش از این تحقیر شوند؛ لذا درصدد تغییر اساسی هستیم که به جای وعدههای دروغ به دنبال کار عملی برای برویم و به ناامیدی و بی تدبیری پایان دهیم.
🔻 پادشاه عربستان، ماهاتیر محمد را تهدید کرد
🔹️ یک حساب کاربری عربی از فشار پادشاه عربستان بر نخست وزیر مالزی برای عدم برگزاری نشست کوالالامپور خبر داد.
🔹️ حساب کاربری العهد الجدید در توئیتر فاش کرد که ملک سلمان پادشاه عربستان در خصوص عدم برگزاری نشست کوالالامپور به ماهاتیر محمد نخست وزیر مالزی فشار آورده است.
🔻مسکو: ایران حق دارد به نقض قطعنامه ۲۲۳۱ توسط آمریکا پاسخ دهد
نماینده دائم روسیه در سازمان ملل:
🔹کسی نباید از ایران بخواهد که بدون قد و شرط آن دسته از تصمیمات شورای امنیت را که ایالات متحده خود آنها را تضعیف کرده، اجرا کند.
🔹ایران این حق مشروع را دارد که به نقض منشور ملل متحد و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت توسط ایالات متحده پاسخ دهد.
🔹تمام اقدامات ایران میتواند در شرایطی منطقی یعنی انجام تعهدات ذیل برجام و منشور ملل متحد [توسط آمریکا] بازگردانده شود
🔹 گاف عجیب درباره ماجرای استعفا!
روزنامه ابتکار در یادداشتی با عنوان «ماموریت توکیو و شایعه استعفا» در گافی عجیب منشأ و منبع شایعه استعفای روحانی را به جریان رقیب نسبت داد و نوشت: «انتشار شایعه استعفای رئیسجمهوری از مقام خود آنهم در آستانه سفر به توکیو نمیتواند بیرون از دایره تنگنظریهای ناشی از رقابتهای کشدار و ملالآور جریانهای رقیب باشد. در واقع انتشار این خبر و تکذیبهای پس از آن، تنها به تلاش برای کاستن و یا شکستن اعتبار «حسن روحانی» در آستانه یکی از مهمترین سفرهای خارجی او قابل تفسیر است. اگرچه شایعه استعفای روحانی هنگامی باورپذیرتر نموده است که وزیرانش یک به یک در خطر استیضاح مجلس قرار دارند؛ تریبونهای عمومی به تخریب وجهه او و دولتش از هیچ اتهامی فروگذار نیستند؛ خط و نشانهای رقیبان سیاسی در توالی هفتههای نزدیک به برگزاری انتخابات مجلس پررنگ و پرصداتر از گذشته شده است
🔹️ما اصلاحطلبان باید بپذیریم که مقصر بودیم
🔸«صادق زیباکلام» فعال سیاسی اصلاحطلب در یادداشتی در روزنامه آرمان نوشت:«امروز که ناکاميهايي در دولت و فراکسيون اميد بهوجود آمده، نميتوانيم از زير بار مسئوليت شانه خالي کنيم و مسئوليت نپذيريم. بايد بپذيريم که ما اصلاحطلبان در انتخاب روحاني و فراکسيون اميد نقش داشتيم».
▫زیباکلام در ادامه نوشت:«به جاي استعفا که در حقيقت شانه خالي کردن از زير بار مسئوليتمان است، بايد بپذيريم که ما مقصر بوديم و نبايد از زير بار مسئوليت و تقصيري که داشتهايم شانه خالي کنيم، بلکه سعي کنيم به مشکلات بپردازيم».
فعالین مدعی اصلاحات در روزهای اخیر با مطرح کردن مسئله استیضاح روحانی در پی آن بودند تا ضمن شانه خالی کردن از مسئولیت وضع موجود، رئیسجمهور را به سمت رفتارهای رادیکال و خودزنی سیاسی سوق داده و در ادامه فضای کشور را ملتهب کنند.
این در حالی است که طیف مدعی اصلاحات بانی اصلی وضع موجود است. افکارعمومی فاصلهگذاری مدعیان اصلاحات با دولت را نپذیرفته و از فعالین این طیف گزارش عملکرد میخواهد.
سخنگوی محترم دولت گفته اند، اشتباه کردیم مشکلات تحریم را شفاف برای مردم تبیین نکردیم....
ظاهرا جناب #ربیعی فراموش کرده اند، طی این ۶سال، راهبرد اصلیِ رئیس جمهور محترم برای پیشبرد اهدافشان، ترساندنِ مردم از تحریمها بوده؛ یادتان هست گفتند برای حل مشکلِ آب خوردن هم باید تحریمها برطرف شود؟!
💬 سید نظامالدین موسوی
🚩جزئیات درگذشت ۴ بیمار بستری در بیمارستان امام اهواز ؛ ورود دادستانی به موضوع
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان اهواز:
🔹در پی بارندگیهای شدید و قطعی و نوسانات برق در برخی از نقاط شهر اهواز از جمله بیمارستان امام خمینی (ره) و دیر عمل کردن ژنراتور بیمارستان و از کارافتادن دستگاه اکسیژن در بخش مراقبتهای ویژه داخلی، متاسفانه 4 بیمار میانسال علیرغم تلاشهای تیم پرستاری در این بیمارستان فوت کردند که در این رابطه پرونده قضایی تشکیل شده است.
🔹پس از وصول گزارش بلافاصله با حضور معاون دادستان و بازپرس ویژه و مدیرکل پزشکی قانونی استان خوزستان از بخشهای مراقبتهای ویژه و سیستم تجهیزات بیمارستان بازدید بعمل آمد.
🔹در ادامه این بازدید جلسه فوری با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی، رئیس بیمارستان و بخش مراقبتهای ویژه، معاونت درمان و چند پزشک متخصص تشکیل و موضوع مورد بررسی قرار گرفت.
🔹در این رابطه پرونده قضایی تشکیل شده و موضوع در دست بررسی است و چنانچه قصوری متوجه مسئولان بیمارستان باشد برخورد قانونی انجام خواهد شد.
🔹در پی اخبار منتشر شده مبنی بر فوت 6 نفر در بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز، علت فوت 2 بیمار دیگر غیر از آن چهار بیمار میانسال که در بخشهای دیگر این بیمارستان بستری بودهاند، در دست بررسی است و بررسیهای اولیه حکایت از آن دارد که علت فوت این دو بیمار ارتباطی با قطع برق نداشته است.
🔺هکرهای ناکام از فتنه!
🔸منابع رسانهای از حمله هکری به سایتهای حساس و رسمی دولت عراق از جمله وزارتهای دفاع و کشور و نخستوزیری خبر دادند.
👈فتنهگران و تروریستهای ناکام در عراق، پس از شکست از جنگ سخت و آشوبها و درگیریهای خیابانی، اکنون به جنگ نرم رو آوردهاند اما نمیفهمند که اگر حکومت اسلامی عراق، سقوطکردنی بود، در همین ۱۷ سالی که زیر آتش آمریکا و داعش بود، سقوط میکرد. نه با هک شدن چهار تا سایت...
🔴 شما باعرضه؛ ما بیعرضه!
🔹 #اسحاق_جهانگیری گفته: برخی رسانهها جوری رفتار میکنند که انگار ما در اداره ی کشور بی عرضه هستیم!
🔸اگرچه این اعترافات یعنی اینکه آقا ما خودمان هم این حرف رو قبول داریم؛ ولی جناب جهانگیری؛ اصلاً و ابداً اگر کسی همچنین نظری دارد؛ آقا ما بیعرضهایم؛ شما تاج سرید. ما اگر بیعرضه نبودیم که شما بالاسرمان نبودی!
🔹ما مردم بیعرضهایم که از قِبل دلار ۴۲۰۰ تومنی حضرتعالی(ببخشید ما)، ۱۸ میلیارد دلار معادل ۲۰۰ هزار میلیارد تومان به جیب اغنیا رفته!
🔸ما بیعرضهایم که حذف کارت سوخت و عدم اجرای هدفمندی یارانه سوخت طی شش سال، ۲۰۰ هزار میلیارد تومان به این مملکت خسارت آورده!
🔹ما مردم بیعرضهایم که شب جمعه آخر ماه بدون اطلاع رسانی قبلی بنزین را گران کردیم و مملکت را به آشوب کشاندیم!
🔸ما مردم بیعرضهایم که مملکت را ۷ سال معطل برجام و FATF و پالرمو و ... گذاشتیم و بدون هیچ طرح و برنامهای در حوزه اقتصاد و سیاست خارجه و فرهنگ به مملکت گند زدیم!
🔹ما مردم بیعرضهایم که ۶۰ درصد کارخانجات تولیدی را تعطیل کردیم!
🔸ما مردم بیعرضهایم که برادرانمان چون حسین فریدون برادر رئیس جمهور و مهدی جهانگیری برادر شما، فساد اقتصادی را در کشور چند برابر کردیم!
🔹بله ما بیعرضهایم که رسول دانیال زاده شریک حسین فریدون، در یک قلم فقط ۴۰۰۰ میلیارد تومان را بالا کشیده! (یارانه یک ماه ۷۷ میلیون نفر میشود ۳۸۰۰ میلیاردتومان).
🔸 ما مردم بیعرضهایم که شرکتهای بزرگ دولتی را مفت مفت دادیم دست خصوصیخواران؛ از هپکوی اراک گرفته تا هفتتپه شوش! بله ما گفتیم مفتی بدهید ببرند!
🔹ما مردم بیعرضهایم که قاچاق کالا را طی ۷ سال سه برابر کردهایم!
🔸آقاجان؛ شما با عرضه ما بیعرضه! شما زحمت بکشید همینجوری ادامه دهید شاید ما متحول شدیم. درستش این است که ما تغییر کنیم نه شما!
#داود_مدرسی_یان
🔻رویترز: ژاپن ایران را از برنامه خود برای اعزام نیرو به غرب آسیا مطلع کرد
🔹یک مقام دولت ژاپن مدعی شده نخستوزیر این کشور در دیدار با رئیسجمهور ایران، وی را از طرح توکیو برای اعزام نیروی دریایی به منطقه غرب آسیا مطلع کرده است.
ماجرای گرانی بنزین و شبیخون شبانه به مردم را که تحلیل میکنم،
فرورفتن کوت عبدالله اهواز در فاضلاب را که مشاهده میکنم،
سردرگم کردن مردم تهران دودزده بین تعطیلی و عدم تعطیلی را که میبینم،
هیچ چیز به ذهنم نمی آید جز اینکه: این حجم از بی تدبیری و بی خیالی بی سابقه ... نه! مشکوک است.
#سید_نظام_الدین_موسوی
گاف جالب وزیر خارجه و سخنگوی وزارت خارجه آمریکا:
هر دو علت تحریم قاضی صلواتی و مقیسه را برخورد ایشان با معترضان اخیر اعلام کردند.این در حالی است که به گفته دادستان کل کشور هیچ کیفرخواستی تا کنون صادرنشد و هیچ دادگاهی تا کنون شکل نگرفته است.گافی است که پول بگیران از cia در پاچه پمپئو کردند و موجب تصمیم غلط شدند. البته برای آمریکایی ها دروغ گویی عادی است
#عبدالله_گنجی
🔴روسیه و چین قطعنامهای از شورای امنیت که خواستار ارسال کمکهای برونمرزی به سوریه بدون مجوز دولت مرکزی بود را وتو کردند.
⭕️ اصرار حامیان دولت بر مذاکره مجدد با آمريکا حاکی از سه نکته مهم است:
۱. جريان نفوذ غربی-آمريکايی در ايران همچنان قدرتمند عمل میکند،
۲. بی شک موضوع پيگيری مذاکره مستمسک تبليغات انتخاباتی اين جريان خواهد بود،
۳. رسانه ملی در تشريح نتايج مذاکرات گذشته برای مردم کم کاری کرده است.
👤 حجت الله عبدالملکی
.
بی صلاحیت های دو قبضه!
🔹هیئت های اجرایی انتخابات، در اختیار دولت هستند. به همین دلیل هم، ثبت نام کنندگان بسیاری را که فاقد صلاحیت محسوب می شوند، تایید کرده اند و مورد اعتراض صاحب نظران هستند.
♦️اما عجیب این که همین هیئت های آسان گیر، علی شکوری راد، آذر منصوری، جواد امام، هادی غفاری، علی باقری، عماد بهاور، امیر آریازند، رویا بلوری و بهرام پارسایی را فاقد صلاحیت اعلام کرده اند.
🔹واقعا برای افکار عمومی جای سوال است که این عده و مشخصا مشخصا شکوری راد، منصوری و جواد امام (سران حزب اتحاد ملت و نزدیک به خاتمی) مرتکب چه تخلفات فاحشی شده اند که حتی هیئت اجرایی هم صلاحیت آنها را رد کرده و نتوانسته چشم پوشی کند؟!
#محمد_ایمانی
🔴مذاکرات ویتنام؛ صلحی «تلخ تر» از جنگ
1⃣ویتنام مستعمره فرانسه بود و بعد از جنگ جهانی دوم خواهان استقلال و گرایش به کمونیست شد.
2⃣فرانسه تحمل نکرد و با کمک آمریکا به آنجا حمله کرد و شکست خورد. غربی ها کار را به کنفرانس ژنو کشاندند تا ویتنام دو پاره شود، انتخابات برگزار شود و دموکراسی بگوید چه کسی حاکم بر ویتنام باشد. اما دولت آمریکا وقتی متوجه شد ۸۰ درصد مردم قصد دارند حکومت کمونیستی را انتخاب کنند، انتخابات را لغو کرد.
3⃣با دخالت آمریکا ابتدا جنگ و درگیری بین کمونیست ها و طرفداران غرب شکل گرفت و سپس، در اوایل دهه ۱۹۶۰ میلادی با روی کار آمدن جان اف کندی دموکرات، لشکر کشی ایالات متحده به ویتنام رسما آغاز شد و هرگونه رابطه اقتصادی و دیپلماتیک بین دو کشور از سوی آمریکا لغو گردید.
4⃣جنایات جنگی آمریکا و متحدانش نظير کره جنوبی در ویتنام هولناک بود. مواد منفجره به مقداری بیش از کل آنچه در ج ج دوم استفاده شد؛ مادۀ آتش زای ژلهای ناپالم، فسفر سفید که بدن را تا استخوان میسوزاند، بمبهای خوشهای که بلبرینگها و قطعات ریز فلزی را به همه طرف پرتاب میکردند؛ ۷۳ میلیون لیتر مواد شیمیایی سمی، شامل ۴۳ میلیون لیتر عامل نارنجی که بافت گیاهی را از بین برد و افرادی که در معرضش قرار گرفتند را بیمار کرد...
5⃣اما ورود در این جنگ علاوه بر نابودی ویتنام و کشتار گسترده مردمش، برای آمریکایی ها تلفات بالا و شکست های سنگین در پی داشت. این شکست ها و نیز شکل گیری افکار عمومی ضد جنگ در آمریکا دولت آمریکا را در زمان نیکسون مجبور به آغاز مذاکرات صلح کرد.
6⃣مذاکرات در پاریس شروع شد. اما آمریکایی ها حتی در ضمن مذاکرات صلح، بمباران های جهنمی شهرهای ویتنام را ترک نکردند. گفته می شود حین مذاکرات پاریس، در یک نوبت بمباران، چند صد هزار ویتنامی کشته شدند!
7⃣سرانجام در سال ۱۹۷۳ طی توافق پاریس جنگ رسما پایان یافت. جنگی که موجب کشته شدن قریب به ۴ میلیون نفر شده بود.
8⃣مجلس سنا توافق پاریس را تصویب نکرد و به همین دلیل تحریم ها لغو نشد.
9⃣در گفتوگوهای پاریس، آمریکا متعهد شد تا مبلغ ۳.۵ میلیارد دلار برای بازسازی زیربنایی ویتنام بپردازد. اما نه تنها یک سنت از این میزان پرداخت نشد، بلکه آمریکا از دولت کمونیست ویتنام خواست تا میلیونها دلار قرض گرفته شده رژیم سابق را پرداخت کند.
🔟بعد از جنگ رکود اقتصادی به مدت طولانی ادامه یافت. زندگی برای مردم عادی بسیار سخت و مشکل بود.
امریکاییها ویتنام را به یک ویرانه بدل ساخته بودند. زیرساخت ها، روستاها، مزارع... همه چیز نابود شده بود.
اوضاع اقتصادی بسیار آشفته بود؛ روزی که جنگ پایان یافت تورم به ۹۰۰ درصد رسید و ویتنام - کشوری سرتاسر شالیزار - مجبور به واردات برنج شد.
1⃣1⃣ویتنام به شدت به کمکهای جهانی احتیاج داشت تا با انجام معاملات تجاری به بهبود اوضاع اقتصادیاش کمک کنند. اما ایالات متحده تمام تلاشش را انجام داد تا جلوی این کمکها را بگیرد و مانع از آن شد که سازمانهای بینالمللی همچون بانک جهانی، صندوق بینالمللی پول و یونسکو به ویتنام کمک کنند.
2⃣1⃣از دوران ریگان و بوش پدر (1980_1992) مذاکرات عادی سازی روابط آغاز شد؛ اما #بهانه_گیری های آمریکایی ها اجازه نداد به نتیجه ای برسند.
3⃣1⃣آمریکا در وضعیت فشار و مذاکره #طولانی و #فرسایشی ویتنامی ها را خسته کرد تا به هر امتیاز دادنی تن دهند. نه تنها در مذاکرات از غرامت گذشتند؛ بلکه حاضر شدند بدهی قدیمی خود به آمریکا را بپردازند.
4⃣1⃣نهایتا در سال ۱۹۹۴ کلینتون دستور لغو تحریم ها را صادر کرد. اما این دستور بی نتیجه بود و فقط منجر به آغاز #بررسی موضوع شد.
5⃣1⃣ دولت ویتنام برای فروش شرکت های دولتی به سرمایه گزاران خارجی مقاومت می کرد. اما در سال ۲۰۰۰ این مقاومت شکست و بالاخره اولین موافقت نامه تجاری بین دو کشور امضا شد. البته بسیاری اقلام تجاری با محدودیت صادرات و واردات روبرو بودند.
6⃣1⃣ پس از آن بود که در سال۲۰۰۷ (سیزده سال بعد از دستور کلینتون) ویتنام اجازه پیداکرده به عضویت سازمان تجارت جهانی درآید. تحلیل گران البته این موافقت آمریکا را در جهت رقابت با چین و کره شمالی و خارج ساختن بازار ویتنام از دست آنان قلمداد می کنند.
7⃣1⃣ویتنام امروز کشوری با صنعت عاریتی، با اقتصاد سوسیالیستی آمیخته به نئولیبرالیسم که #بیمار و #بی_ثبات است، با نابرابری اجتماعی شدید و فساد، اما یکی از بزرگترین خریداران سلاح، جنگنده و هلی کوپتر آمریکایی ست. مردم ویتنام اجازه ندارند تاریخ جنایات هولناک آمریکا و متحدانش را ثبت کنند و یا کسی را بابت ده ها سال جنگ و جنایت و ویرانی بازخواست نمایند.
✅آمریکا در #جنگ ویتنام را ویران کرد؛ ولی شکست خورد. سپس با صلح و #مذاکره این کشور را تسخیر کرد.
📝 #رها_عبداللهی