🔴 ۶ شهر دیگر افغانستان نیز سقوط کرد/ اشرف غنی راهی واشنگتن شد
♦️منابع خبری افغان تأیید کردند که از شب گذشته تاکنون شش شهرستان دیگر بهدست طالبان افتادهاند.
♦️ به دنبال پیشروی های عجیب گروهک طالبان در این کشور بهگفتۀ این منابع قرمقول و گرزیوان فاریاب، چهارچینوی ارزگان، تاله وبرفک بغلان، ازرۀ لوگر و قرهباغ غزنی از شهرهایی هستند که امروز بهدست طالبان افتادهاند.
♦️ از سوی دیگر اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان به منظور رایزنی بر سر اتفاقات اخیر این کشور وارد واشنگتن شد.
🔰 لوح | صندوق میوه، علیه صندوق رای
🔻 رهبر انقلاب: بعضی از کشورها در میانهی قرن بیست و یکم، ادارهی قبیلهای میشوند؛ اصلاً بوی انتخابات هم به این کشورها نرسیده؛ فرق صندوق رأی و صندوق میوه را اصلاً نمیدانند!اینها هم تلویزیونِ بیستوچهار ساعته راه میاندازند که علیه انتخابات ما صحبت کنند بگویند انتخابات ایران دموکراتیک نیست! این هم جزو مسائل جالب این روزهای ما است. ۱۴۰۰/۳/۲۶
💻 @Khamenei_ir
🔴 توجه به همسایگان؛ اولویت راهبردی دولت سیزدهم
💬 #نورنیوز
🔹 توجه به متغیرهای اقتصادی در شکلگیری روابط دو و چندجانبه میان کشورها از مهمترین تحولات روابط بینالملل طی دهههای اخیر است. در این میان همسایگان اولین لایه توسعه این روابط هستند.
🔸 با توجه به برگزاری سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری و لزوم بازبینی در برخی سیاستها بویژه در حوزه سیاست خارجی به نظر میرسد که یکی از اولویتدارترین بخشها در این خصوص اهتمام به گسترش روابط در تمامی حوزهها با همسایگان کشور است.
✅ضرورتهای توجه به سیاست همسایگی را دستِکم میتوان در سه بخش توضیح داد:
🔹 تجارت خارجی پیشران راهبرد جهش تولید؛ خلق بازار جدید مبتنی بر مزیتهای فراوان موجود در کشورهای همسایه ایران، میتواند موجب افزایش ظرفیت تولیدی برای بنگاههای اقتصادی کشور شده و علاوه بر آن با توجه به رقابتی بودن تجارت خارجی به ارتقاء کیفیت و ضریب بهرهوری محصولات تولیدی منجر شود.
🔸 ظرفیت بازار منطقهای و امکان افزایش قدرت بازیگری؛ بر اساس برآورد موسسات معتبر بینالمللی و ملی، 15 کشور همسایه ایران بیش از 1000 میلیارد دلار و 25 همسایه حلقه دوم ایران بیش از 2000 هزار میلیارد دلار واردات دارند و سهم کشور ما از این بازار بزرگ بسیار ناچیز است.
✅ بهره گیری از ظرفیت همسایگان و فرصت جبران تحریمها؛ تحلیل آماری تجارت خارجی ایران نشان میدهد که در دوره اعمال تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه کشورمان، میزان تجارت خارجی ایران با کشورهای همسایه رشد جدی داشته، در حالیکه روند تجارت خارجی با اروپا به یک ششم رسیده است.
🔹 علاوه بر فرصتهای ذکر شده در حوزه روابط اقتصادی با همسایگان، موضوع مدیریت تهدیدات مرزی به ویژه حضور و فعالیت ضد امنیتی گروهکهای تروریستی و باندهای جرائم سازمان یافته در مرزها از موضوعات مهمی است که توسعه روابط اقتصادی با همسایگان به کاهش آن کمک میکند.
🔸 برای فعال شدن این روند موارد زیر ضروری به نظر میرسد:
1️⃣ تعریف این مسئله به عنوان یک اَبَر پروژه در سطح رئیس جمهور
2️⃣ بازسازی بافت وزارت امور خارجه بعنوان نهاد پیشگام تحول در این عرصه به سمت مباحث اقتصادی
3️⃣ انتخاب وزیر امور خارجهای با درک پتانسیلهای اقتصادی داخلی و شناخت الزامات اقتصادی
4️⃣ ایجاد ساختار هماهنگ کننده در سطح ملی با اختیارات کافی برای فعالسازی ظرفیت دستگاهها
5️⃣ انتصاب استانداران قوی در استانهای مرزی و واگذاری اختیارات رئیس جمهور به آنها
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️انتقال تجهیزات سنگین نیروهای نظامی ایران به سمت مرز با افغانستان بعد از پیشرویهای بیسابقه طالبان در این کشور
❌ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان: در کمتر از دو ماه 104 شهرستان را تصرف کرديم.
❌ بسیج مردمی در افغانستان برای مقابله با پیشروی طالبان در این کشور شکل گرفت.
۷ سین وزارت اقتصاد رییسی
🔹اگرچه بسیاری گمانهزنیها در خصوص گزینههای وزارتخانههای مختلف در دولت سیزدهم را زودهنگام تلقی میکنند، اما عزم دولت در معرفی هرچه سریعتر کابینه و مشخص کردن افرادی برای تحویل گرفتن کارها از دولت قبل، به خوبی نشان میدهد که گزینههای اصلی و کلیدی برای تصدی پستهای اصلی و کلیدی مشخص شدهاند.
🔹با توجه به وعدهها و برنامههای مهم رئیسجمهور منتخب در حوزه اقتصادی که در رأس موضوعات قرار دارند، یکی از مهمترین وزارتخانهها، وزارت أمور اقتصادی و دارایی است.
🔹 در روزهای اخیر گزینههای برای تصدی وزارت اقتصاد شنیده شده است
✅ فرهاد رهبر، پرویز داودی، حسین صمصامی، حجتالله عبدالملکی، غلامرضا خلیل ارجمندی، عادل پیغامی و احسان خاندوزی این هفت چهره اصلی را تشکیل میدهند.
1- فرهاد رهبر نقش پررنگی در مدیریت تیم اقتصادی دولت خواهد داشت. او دارای دکترای اقتصاد از دانشگاه تهران است و در کارنامه خود معاونت اقتصادی وزارت اطلاعات، ریاست سازمان مدیریت و ریاست دانشگاههای تهران و آزاد اسلامی را دارد. او همچنین در دوره تولیت ابراهیم رئیسی در آستان قدس رضوی، مشاور اقتصادی او بوده است و درستادهای او نیز حضوری فعال داشت.
2- پرویز داودی: او دارای دکترای اقتصاد است و در دولت نهم، معاون اول احمدینژاد بوده است. معاونت اقتصادی وزارت اقتصاد، معاونت اقتصادی قوه قضائیه و ریاست دفتر سید محمود هاشمی شاهرودی در مجمع تشخیص مصلحت نظام، از جمله سوابق اوست.
3- غلامرضا خلیل ارجمندی: او دانشجوی دکترای اقتصاد است و در کارنامه خود ریاست هیئتمدیره بانک دی، عضویت در هیئتمدیره و هیئتعامل بانکهای سامان، شهر، پستبانک و صادرات ایران را دارد. همچنین او عضو هیئتمدیره بورس اوراق بهادار تهران و بورس نفت بوده است.
4- حسین صمصامی مزرعهآخوند: او هم دارای دکترای اقتصاد است و در دولت محمود احمدینژاد مدتی به عنوان سرپرست وزارت امور اقتصادی و دارایی فعالیت داشت. قائممقامی کمیته امداد امام خمینی(ره) از دیگر سوابق اوست. او خواهرزاده پرویز داودی است.
5- حجتالله عبدالملکی: در صورت توجه به جوانگرایی، او یکی از گزینههای وزارت اقتصاد است. عبدالملکی متولد 1360 و عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) است. عضویت در هیئتمدیره صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر کشور و عضویت در شورای فقهی صنعت بیمه از جمله سوابق اوست.
6- عادل پیغامی: او دارای مدرک دکتری اقتصاد و عضو هیئتعلمی دانشگاه امام صادق(ع) است. ریاست مرکز تحقیقات استراتژیک دانشگاه امام صادق(ع) از دیگر سوابق اوست.
7- احسان خاندوزی: او دارای دکترای اقتصاد بوده و عضو هیئتعلمی دانشگاه علامه طباطبایی است. خاندوزی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی است.
زاکانی: بانیان وضع موجود از مردم عذرخواهی کنند
🔹رئیس مرکز پژوهشهای مجلس: مواردی تحت عنوان فقر، فساد و تبعیض، استخوان و کمر مردم را شکسته و خم کرده لذا باید این مسؤولان و بانیان وضع موجود به پای مردم افتاده و از مردم عذرخواهی کنند.
🔹مسیر امروز دولت سیزدهم مسیر راستگویی به مردم است زیرا به جای عدم کفایت یک نفر در مجلس، امروز یک جریان دنیاطلب توسط مردم غیور ایران استیضاح شد.
🔴پیروزی آیت الله رئیسی چگونه باعث رشد چشمگیر جبهه مقاومت خواهد شد؟
✍اسماعیل پورهواشمی؛ دبیرکل شباب المقاومة:
🔷جبهه مقاومت یک معنای خاص دارد و یک معنای عام. مسائلی همچون مبارزه مسلحانه و نظامی با داعش در سوریه و عراق و مبارزه با اسرائیل در لبنان و فلسطین را می توان جبهه مقاومت به معنای خاص نامید.
🔶و هرگونه مبارزه و ایستادگی در مقابله با ظلم، استضعاف، فقر، بی عدالتی در زمینه های مختلف اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، بین المللی، نظامی و ... را میتوان جبهه مقاومت به معنای عام نامید.
🔷حمایت از جبهه مقاومت در هر دو وجهش از راهبردهای بالا دستی نظام جمهوری اسلامی ایران و جزء ذاتیات و سیاستهای کلان و تغییرناپذیر انقلاب اسلامی ایران محسوب میشود و با آمد و رفت دولتها تغییری در آن ایجاد نمیشود.
🔶اما به جهت اینکه دولتها از جهت ایدئولوژیک چقدر به این راهبرد مهم باور دارند در تضعیف و تقویت جبهه مقاومت تاثیر بسزایی دارد. زیرا که تقریبا اکثر امکانات و اختیارات کشور ایران در اختیار رئیس دولت است.
🔷آنچه یقینی ست این است که آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور جدید ایران طبق سابقه و رویکردی که طی سالهای گذشته از خود به جای گذاشته است اعتقاد حداکثری به جبهه و گفتمان مقاومت دارد و مقاومت در این دوره در وجوه مختلفش رشد قابل توجه و چشمگیری خواهد داشت.
🔴خودشون با وعده کنسرت و شجریان و قِر کمر رأی میارن؛ حالا که رئیسی اومده یادشون افتاده این مملکت مشکل مسکن و اشتغال و تورم هم داره❗
آقای رئیسی مسببان وضع اقتصادی موجود تنها سیاسیونی نیستند که چهره و نامشان برای مردم شناخته شده است
اقتصادیونی نیز هستند که با ژست علمی-دانشگاهی در بدنه دولت سالهاست در حال سیاستگذاری به نفع سرمایهدار و علیه مردمند!
آنها و نگاهشان بمانند تغییری در معیشت و اقتصادمردم رخ نمیدهد
#حسین_زمانی_میقان