🔴نماینده مجلس: بنده یک خودروی داخلی به قیمت ۳۳۵ میلیون تومان خریدهام و بعد از ۳ هفته با ۱۴ مورد نقص فنی این به شرکت بازگشت داده شد
♦️روح الله عباسپور سخنگوی کمیسیون صنایع با انتقاد: در این زمینه دیگر ما نمیتوانیم با دولت و خودروسازان جنگ کنیم. بنده یک خودروی داخلی به قیمت ۳۳۵ میلیون تومان خریدهام، یک هفته سوار شدهام، دو هفته خراب بوده و در تعمیرگاه بوده است و با ۱۴ مورد نقص فنی این خودرو به شرکت بازگشت داده شده تا ایرادات را برطرف کنند.
♦️بنده نماینده مجلس بودهام و توانستهام فریاد بزنم، مردم چگونه میخواهند این موضوعات را فریاد بزنند؛ متأسفانه کیفیت خودروهای تولید داخل خوب نیست و در بحث قیمت هم فروشنده و هم خریدار ناراضی هستند و ضرورت دارد دولت در این زمینه اقدامات جدی داشته باشد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 قالیباف: پیش از حذف ارز ترجیحی باید سیاست های حمایت از معیشت مردم در نظر گرفته شود
♦️رئیس مجلس پس از تایید کلیات لایحه بودجه:بدون شک سند بودجه، سندی برای زندگی مردم و دولت است، لذا مردم باید بدانند که در کلیات بودجه به ویژه بحث ارز ترجیحی و در رابطه با معیشت به خصوص کالاهای اساسی، حتما سیاست های جبرانی که در قالب ارز بوده را به صورت مستقیم در کالاهای اساسی، پیش بینی می شود تا در زندگی مردم تأثیری نداشته باشد.
♦️محرومیت زدایی، تولید و اشتغال از دغدغه های اصلی مجلس در بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۱ است و در حوزه های زیرساخت ها، دانش بنیان ها و پروژه های نیمه تمام و پیشران های اقتصادی توجه لازم را خواهیم داشت.
🔴منبع ایرانی: خبر رسانه عربی درباره توافق موقت در وین کاملا غلط و ساختگی است
یک منبع نزدیک به تیم مذاکره کننده:
🔹خبر روزنامه الرای الیوم درباره حصول توافق موقت ۲ ساله در وین «کاملا غلط و ساختگی» است.
🔹روزنامه فرامنطقهای رای الیوم پیشتر در گزارشی به بررسی حواشی مربوط به مذاکرات وین پرداخته و مدعی شده بود که طرفین به توافق موقت ۲ ساله رسیدهاند.
7.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
طالبان یک زوج را در حال برف بازی بازداشت کرد
🔹کاربران افغانستانی در توئیتر نوشتهاند زن و شوهر در روز برف بازی باهم بیرون رفتند تا قدم بزنند، اما طالبان هر دو را بازداشت کرد
✍ یاد امثال اکبر پونزها در ایران افتادم؛ بقول شاعر: خریت نه تنها علف خوردن است.
🔴 خوابی که در آلماتی تعبیر شد.
👤 #یعقوب_ربیعی
🔹 پس از فتح موصل از دست داعش، وبسایت آمریکایی گلوبال ریسرچ سکیوریتی در یادداشتی این سئوال را مطرح کرد که با از دست رفتن موصل که به مراتب بزرگتر و مهمتر از پایگاه داعش در رقه ی سوریه بود، نیروهای این گروه تکفیری به کجا خواهند رفت؟!
🔸 این نشریه امنیتی آمریکایی در آن زمان ۷ سناریو برای بقای داعش پیشنهاد داد: رقه سوریه ، بندر سرت لیبی ، نیجریه، وزیرستان پاکستان و افغانستان ، آسیای میانه ، بازگشت به اروپا ، نفوذ به کشورهای خاورمیانه.
✅ اما نکته ی جالب اینکه بیش از ۶ سال قبل، این پایگاه آمریکایی نوشته بود که "کوچ داعش به آسیای میانه، سودمندترین انتخاب داعش برای غرب خواهد بود. در این حالت نهتنها فاصله این گروه با غرب بیشتر میشود، بلکه روسیه را این بار در نزدیکی مرزهای خود، رو در رو با داعش خواهند دید."
🔹 اگر خبرهایی که گاه و بیگاه از وجود نیروهای تکفیری در قزاقستان می شنویم را با چاشنی تحلیل همراه کنیم هدف بازیگر اصلی این بازی(آمریکا) چند مسئله می تواند باشد:
✅ اهداف کوتاه مدت:
1️⃣ مشغول سازی روسیه در چند جبهه متفاوت.
2️⃣ کاستن فشار از اوکراین بعنوان متحد آمریکا و غرب.
3️⃣ امتیاز گیری از روسیه و چین در پرونده های فیمابین مانند مسئله هسته ای.
🔹 اهداف بلند مدت: اگر به موقعیت ژئوپولیتیک قزاقستان نگاه کنیم متوجه می شویم که این کشور بین دو ابر قدرت جهانی و رقیب راهبردی آمریکاییها قرار دارد. لذا آمریکاییها تلاش میکنند تا دو رقیب راهبردی خود را با یک پدیده جدید امنیتی داعش وار مواجه کنند.
💢 نمی دانم ولی شاید پوتین به دعوت سردار دلها در سوریه جنگید تا این روزها را نبیند.
🔴 فتنه در قزاقستان از بیچارگی آمریکا است!
👤 #عبدالرحیم_انصاری
.
🔹 بیایید این بار یک تحلیل خیلی ساده از وقایع قزاقستان و چرایی این اتفاقات داشته باشیم. همچنان که قبلا هم توضیح داده شد، همه این حوادث زیر سر آمریکاست و در آن تردیدی وجود ندارد. اما درباره چرایی آن گمانه زنی های زیادی وجود دارد. در اینجا میخواهم از زاویه دیگری به ماجرا نگاه کنم.
.
🔸 همانطور که میدانید آمریکا به شدت در موضع ضعف است و به هیچ وجه توان اداره جنگ دیگری را ندارد. همزمان هم با دو دستگی و شکاف عمیقی در داخل مواجه شده و اوضاعی به غایت شکننده دارد. هر جنگی در هر مقیاسی میتواند بر این دردسرها بیفزاید و شرایط دشوارتری پیش رویش قرار دهد؛ و کشور درگیر هرچقدر قوی تر باشد مجبور است شکست سنگین تری را هم متحمل شود.
.
✅ روسیه داشت میرفت با اوکراین درگیر شود و اگر نزاعی رخ میداد، قاعدتا آمریکا با توجه به هم پیمانی اش با این کشور می بایست به نفع اوکراین ورود میکرد. و این یعنی عملا درگیری مستقیم با روسیه؛ حالا تصور کنید آمریکایی که هر روز از گروه های کوچک عراقی و سوری راکت میخورد و دم بر نمی آورد، آیا یارای اداره یک جنگ در سطح روسیه را دارد؟! قطعا ندارد، که اگر داشت نه از افغانستان فرار میکرد و نه این وضعش در خاورمیانه بود! و اینکه اگر روسیه به اوکراین حمله میکرد بدون تردید آمریکا جرات مداخله نداشت؛ و این عدم مداخله یعنی آخرین میخ بر تابوت ایالات متحده آمریکایی که دیگر نزد هیچ متحدی آبرویی برایش نمیماند و پس از آن با ترازویش تربچه هم وزن نمیکردند!
.
🔹 حالا از ناچاری مثلا یک تیر و دو نشان زده است؛ قزاقستان را که به هم بریزد هم تمرکز روسیه را از اوکراین برداشته و قزاقستان را به اولویت اول روسها بدل کرده، و هم آن را به دغدغه جدیِ چین تبدیل نموده تا آنها نیز تمرکزشان را از تایوان برداشته و به مرزهای شمالی شان منتقل کنند!
🔸 استراتژی در هر دو سو دقیقا یکی است؛ چه چین به تایوان حمله میکرد و چه روسیه به اوکراین، قاعدتا آمریکا باید با این دو ابرقدرت میجنگید؛ اتفاقی که کاخ سفید میداند شدنی نیست؛ و اگر جنگی بشود و آنریکا ورود نکند عملا آغازی آشکار بر پایان هژمونی جهانی آمریکا خواهد بود!
✅ پس مطمئن باشید تمام تلاشش را خواهد کرد تا قزاقستان فعلا روی آرامش به خود نبیند و تا مدتها دغدغه همسایگان شمالی و جنوبی اش باشد. از آن مهمتر اصلا بعید نیست این حوادث را به کشورهای همسایه قزاقها هم بکشانند!
💢 امروز معاون رئیس جمهور ترکمنستان با امیرعبداللهیان دیدار کرد؛ دیداری که عنوان کاری و مناسبات متقابل داشت اما تحلیل بنده این است که در ترکمنستان هم آلارمها به صدا در آمده اند و سران این کشور هوشمندانه پیش از آنکه درگیر فتنه شوند از همسایه قدرتمند و مجرب خود طلب یاری کرده اند!
سخنان رهبر انقلاب و موضوع نظرسنجیها
🔹رهبر معظم انقلاب در بخشی از سخنرانی امروز خود به مناسبت ۱۹ دی با اشاره به برخی اظهارنظرها و گزارشها که تحت عنوان نظرسنجی منتشر و مدعی میشوند که جوانان ایران از فکر و عمل دینی فاصله گرفتهاند، چنین ادعاهایی را رد کرده و گفتند که برخی اظهار نظرها و گزارشها گویای حقیقت ملت نیست و باطن و احساسات واقعی مردم را باید در مسائلی همچون تشییع شهید سلیمانی درک کرد.
🔹پیرو این بیانات، جدای از پرداختها و توجهات درست به این موضوع، امّا تفاسیر و حتی تاویلهای غلطی نیز بعضاً منتشر شده است و برخی آن را به معنای مخالفت با نظرسنجی و رجوع به نظرات مردم جا زدهاند.
با این حال:
🔸یکم: این سخن نه به معنای مخالفت با نظرسنجی، بلکه روشنگری درباره نظرسازیهایی است که یک واقعیت مشخص بیرونی را با ادعاهای شبهعلمی قلب میکنند و حقایق را به نحو دیگری جلوه میدهند. وگرنه توجه به نظرات عمومی و استفاده درست از روشهای علمی برای پی بردن به گرایشها و نظرات و اولیتهای مردم اساساً نه تنها مورد مخالفت نیست بلکه محل تاکید هم هست.
🔸دوم: رهبر معظم نقلاب به عنوان یک مثال و مصداق بارز، به حضور گسترده مردم در تشییع پیکر مطهر شهید حاج قاسم سلیمانی اشاره کرده و آن را نشان دهنده حقیقت مردم ایران برشمردند. حاج قاسم سلیمانی در واقع یک نماد مبرز و شاخص برای آرمانها و مدعاهای جمهوری اسلامی است. حاج قاسم سلیمانی انسان تراز انقلاب اسلامی است که هم ولایتمداریاش برجسته است، هم انقلابیگریاش در اوج است، اهل شریعت و تقیدات ویژه، دلباخته خداوند و ایثارگر مسیر اهل بیت است. حاج قاسم سلیمانی را هیچ کس نمیتواند که مدعی شود نمادی از سکولاریسم است. لذا وقتی چنین جمعیت تاریخی و بینظیری با آن احساسات شگرف در تشییع شرکت میکنند، نشانهای از توجه به معنویات و دین است و نه چیز دیگر.
🔹این به معنای نفی گلایهها و انتقادات جدی مردم نسبت به برخی نواقص و ناکارآمدیها نیست؛ اما از این انتقادات به کارکردها، رویگردانی وسیع از آرمانها و ایدهها را بیرون کشیدن، شعبدهبازی ریاکارانهای است که بعضاً به آن لباس نظرسنجی پوشانده میشود.
🔸سوم: توجه دادن به بیمبنایی برخی نظرسنجیها به معنای حذر دادن از همه نظرسنجیها و تخطئه همه آنها نیست؛ چه آنکه برخی موسسات معتبر نظرسنجی وجود دارند که مورد اتکا و اقبال نهادهای حاکمیتی هم هستند؛ گرچه دادهها و یافتههایشان در موارد قابل توجهی همگی هم باب میل نیست.
🔹تفسیر این سخن به مخالفت با اصل نظرسنجی و همه نظرسنجیها، مغالطهای از جنس «تعمیم ناروا» و برای به حاشیه بردن واقعیت امر و کاستن از تاثیر مطلوب سخن است.
🔹ضمناً این توجه دادن به برخی نظرسنجیها و در واقع نظرسازیهای غلط، امر جدیدی هم نیست. حتی برخی موسسات نظرسنجی هم پیشتر خودشان به برخی نظرسازی هایی که به نام اقدام علمی منتشر میشود معترض بودهاند و آن را تخطئه کردهاند.
🔹همچنین باید میان نظرسنجی به مثابه یک «اقدام علمی» با نظرسازی به مثابه یک «عملیات روانی» تفکیک کرد؛ اولی مطلوب و دومی محکوم است. از حالت دوم غیر از عملیات روانی علیه یک نظم سیاسی، بعضاً برای کاسبیهای اقتصادی هم استفاده میشود. مثلاً در انتخابات گوناگونی شاهدیم که بعضی گروههای زیرک و مغرض، برای افرادی که نامزد شدهاند جزوه هایی با عنوان نظرسازی قالب میکنند که آنها را عمدتاً نفر اول یا با فاصله اندک نفر دوم معرفی میکنند. قاعدتاً اسم این هم ظاهراً نظرسنجی است ولی واقعیت آن بیزینسی برای سرکیسه کردن آن فرد است.