مرکز مشاوره شمیم مطهر
ارائه خدمات روانشناسی و مشاوره به نیروهای مسلح، بسیجیان و سربازان وظیفه و خدمات نیم بها به عموم مردم
یکشنبه ها، دوشنبه، سه شنبه ها
از ساعت 11 صبح الی 18عصر
77801014_77801015
میدان رسالت به سمت شرق خ بختیاری پلاک 347
https://eitaa.com/shamime_motahar1
🤔با #حسادت کودکان چگونه برخورد کنیم؟
۱ -ذهن کودک را نسبت به تولد یک نوزاد جدید آماده کنید، به گونهای که کودک احساس کند خواهر یا برادری که تازه متولد شده است به منزله نوعی ثروت است و باید به داشتن او افتخار و خوشحالی کرد.
۲- با کودک خود ساده و رُک صحبت کنید. مثلاً به او بگویید: «برادر/خواهر تو چون نمیتواند خودش غذا بخورد باید به او غذا داد و به همین خاطر ما گاهی مجبور میشویم وقت بیشتری را با او بگذرانیم. پس هر وقت ناراحت شدی، بگو.»
۳ - هرگاه کودک را در موقع صدمه زدن به نوزاد دیدید، فوراً او را از این کار بازدارید و راجع به انگیزهی او از این کار صحبت کنید. مثلا به او بگویید: «فکر میکنی که او نمیگذارد تو را دوست داشته باشم؟ همه وقت مرا گرفته؟ هر موقع از دستاش عصبانی بودی بیا و به من بگو.»
۴ -اگر کودکی به دلیل مریضی یا معلولیت به توجه بیشتری نیاز دارد، دلیل توجه به این فرزند برای دیگر کودکان توضیح داده شود تا حس حسادت ایجاد نشود.
۵ -تلاش نکنید تا تفاوت بین کودکان را در خفا انجام دهید، زیرا کودکان به سرعت متوجه این تبعیض میگردند. نکتهی مهمی که باید به آن توجه کرد این است که وقتی را که با یکی از کودکان خود میگذرانید سعی کنید فقط با او باشید و به او تمرکز کنید.
۶ -به کودکان خود یاد بدهید که در زندگی برای بدست آوردن خیلی چیزها صبر پیشه کنند. اصل صحت روانی این است که نقاط ضعف را شناسایی کرده و با آنها مبارزه کنید. هر چه افرادی که حسادت میورزند مهارتهای بیشتری کسب کنند، به همان اندازه کمتر حسادت میکنند و این حسادت در عوض منجر به تلاش و کوشش بیشتر میشود.
۷ -اگر این احساسات سرکوب شود، بیشتر به روحیه او صدمه میزنند و طولانیتر باقی میماند تا این که آزادانه اجازه ابراز داشته باشد.
در این حالت، شما به عنوان والدین سه وظیفه متفاوت و به هم مرتبط دارید:
از نوزاد کوچک حمایت کنید تا آسیبی نبیند. به کودک بزرگتر نشان دهید که او اجازه ندارد به احساسات بد خود عمل کند و به او اطمینان ببخشید که شما همچنان او را دوست دارید و او واقعا پسر یا دخترخوبی است.
۸ -شما میتوانید وقتی در حال گرفتن وسیلهای هستید که در دست اوست و میخواهد مثلا به خواهر کوچکش حمله کند، او را در آغوش بگیرید و بگویید: میدانم گاهی تو چه طور احساس میکنی، آرزو می کنی که بچه دیگری اینجا نبود که من و پدرت مجبور باشیم از او مراقبت کنیم. اما نگران نباش. ما تو را هم همان قدر دوست داریم. حتی به تو نیاز داریم که به ما در مراقبت از او کمک کنی.
قراردادن احساسات کودک در قالب کلمات، به او کمک میکند که به آنها غلبه کند. شما میتوانید به او بگویید «من میدانم که تو خشمگین هستی و دلت نمیخواهد که این برادر کوچولو را میداشتی، اما صدمه زدن به او چیزی را حل نمیکند» یا این که «من تورا دوست دارم و همیشه دوست خواهم داشت. تو و برادرکوچولویت را».
اگر کودک دو ساله شما نوزادتان را زد، دست او را به حالت نوازش بگیرید و بگویید «او تو را دوست دارد» و به او کمک کنید که احساسات مثبت محبت و دوستی خود را به سطح بیاورد.
۹ -به کودکان اجازه دهید که احساسات خود را صادقانه درباره دیگران ابراز کنند. به احساسات کودک کم بها ندهید. سعی نکنید با آنها بهگونهای حرف بزنید که گویی احساسات متفاوتی دارند. وقتی شما احساسات آنها را بپذیرید، آنها احساس میکنند که والدینشان احساسات آنها را خوب درک میکنند.
✍🏻🍃
🔵 اگر شما به فرزند خود بگویید: دیگه نبینم این کار را بکنی ها
این پیام به مغز کودک ارسال میشود که اینکار را دور از چشم من انجام بده!
به همین سادگی..😕
@shamime_motahar1
👈براي تربيت كودكي سالم از اين چهار اشتباه پرهيز كنيد:
1)بکار بردن جملات منفی
(بچه بد، نکن، دست نزن، لجباز)
2)پرسیدن علت رفتار از کودک
(چرا این کارو کردی؟ به جاش مستقیم به او بگویید چه کار بدی کرده)
3) صحبت طولانی با توضیح اضافه
(نصیحت نصیحت نصیحت)
4)تهدید کودک به دوست نداشتن
(میذارمت میرم، بچه بد، دیگه دوستت ندارم)
اين چهار كار باعث پايين آمدن اعتماد بنفس كودك شده لجبازي را در كودكان افزايش ميدهد.
✍🏻🍃
ترسو بودن را کنار بگذارید
یک کاری بکنید...!
چرا انتظار دارید کامل و بی نقص باشید.
هرتصمیمی از بی تصمیمی بهتر است!
اگر اشتباه کنید آموخته اید
واگر موفق شوید، برنده هستید.
https://eitaa.com/shamime_motahar1🌹
🔴 #پیامبر_صلی_الله_علیه_و_آله:
💠 روا نیست زنها آن چه میان آنها و شوهرانشان در #خلوت میگذرد به زنان دیگر بازگو کنند.
📙وسائل الشیعه،ج۱۴،ص۱۵۴
💠 معنای این رفتار این است که شما به دیگران اجازه ورود به حریم #خصوصی زندگیتان را میدهید.
💠 و گاه باعث میشود طرف مقابلتان دچار #مقایسههای مخرّب شود.
💞💞💍💍💞💞
💢چند باور غير منطقي و مخرب كه مانع ازدواج موفق هست
١- ازدواج من را به كمال مي رسونه و حلال تمام مشكلات هست و نقص هاي من را جبران مي كند .
٢-همسرم قرار است من را از تنهايي نجات دهد .
٣- همسرم بايد جايگزين پدر و مادر و خواهر و برادر و دوستان من شود .
٤- همسرم بايد تكيه گاه من باشد .
٥- وقتي ازدواج مي كنم هويت فردي براي من وجود ندارد .
٦-همسر من بايد تمام نيازها و كمبود هاي مالي من را جبران كند .
شايد باور نكنيدكه اين تصورات كاملا غلط است .
🌹باور درست :ازدواج يكي از مراحل رشدي انسان است كه در آن بدون از دست دادن هويت فردي از خود محوري ها بيرون مي آييم .
@shamime_motahar1
#همسرانه
🔔 به جای شکایت درخواستت را بگو
✍️ این یکی از مهمترین تکنیک های زوج درمانی است. اگر به یک زن بگویم اگر از شوهرت چیزی در دلت هست؛ بگو: چند ساعت حرف خواهد زد و انواع شکایات و انتقادات را خواهد گفت. اما اگر مجدداً به او بگوییم: شکایت نکن، فقط درخواستت رو بگو، خواهیم دید که فقط چند درخواست روشن و ساده بیشتر نخواهد داشت.
🔻ما از زوجین می خواهیم که در یک محیط مناسب بنشینند و ابتدا یکی از زوجین تمام درخواست های خود را بگویید و سپس بگوید حرفم تمام شد ، حالا نظر خودت را درباره درخواست های من بگو.
🔻خیلی تکنیک ساده ای است. اما معجزه می کند. اگر زوجین بجای شکایت، انتقاد، سرزنش و تهدید که فقط باعث دوری از یکدیگر و کاهش عشق و علاقه می شود، فقط درخواست های روشن و کوتاه خود را بدون سرزنش و شکایت و زیر سئوال بردن شخصیت طرف مقاابل ارائه دهند، بهتر خواهد بود.
✔️ مثال ارتباط نامناسب که فقط شکایت میکند.
🔻زن در آشپزخانه مشغول شستن ظرف هاست که مرد شروع میکند: خانم؛گوش کن؛ تو اصلا برای من ارزش قائل نیستی، دائماً به من توهین میکنی، من میفهمم. دائما سر و صدا و غر میزنی، این یعنی اینکه من رو حساب نمیکنی، خسته شدم از دستت. اگه بچه نداشتم ولت میکردم و خودمو نجات میدادم. اینم شد زندگی، صبح تا شب اعصاب خوردی، بسه دیگه، خستم کردی، خدا لعنت من کنه با این زن گرفتنم.
🔻اولاً درخواست مرد روشن نیست، و دوما مدام با سرزنش و شکایت و تهدید، باعث می شود که زن نیز مقابله به مثل کند و شکایت و سرزنش و تهدید متقابل نماید و همچنین باعث کاهش علاقه زن به مرد می شود. یعنی مرد برای این سرو صدا راه انداخت که بگوید در خانه برای من ارزش قائل نیستی، اما نحوه شکایت و تهدید و سرزنش مرد باعث کاهش بیشتر ارزش او در نزد زن گردید)
✔️ مثال ارتباط مناسب: ارائه درخواست بجای شکایت و سرزنش.
🔻مرد در یک زمان و مکان مناسب می گوید: من یک سری خواسته از تو دارم، آنها را مطرح میکنم. وقتی که درخواست هایم تمام شد به تو میگویم حرفم تمام شد، آن وقت تو شروع به صحبت کن و نظرت را بگو: من دوست دارم وقتی به خانه می آیم به استقبالم بیایی و خوشحال ببینمت و وقتی من مطالعه میکنم یا اون سریال رو می بینم باهام شروع به حرف زدن نکنی و من را به حال خودم بگذاری.
🔻همچنین دوست دارم وقتی که تو از من کاری میخواهی با خواهش بگویی" مثلاً بگویی امکان دارد آشغالها را دم در بگذار. یا خواهش میکنم بیا کمک بده و حالت دستوری و عتاب کردن نباشد. همچنین درخواست دارم که وقتی با من حرف میزنی صدایت را آرام بگیری و تند تند و بلند و تهدید آمیز حرف نزنی و انگشت اشاره ات را به نشانه تهدید دائماً تکان ندهی. من در این مواقع احساس بدی میکنم. حرفم تمام شد، حالا نظرت را بگو.
📚منبع: مهارت های زناشویی
🖋 نويسنده: مک کی؛ متیو و همکاران
🖋 ترجمه: علی محمد رحیمی چاردری
@shamime_motahar1
🚨مقایسه کردن خودمان با دیگران
💎یکی از طرز تفکرهای اشتباهی که در جامعه حاکم شده است این است که مثلا یکی از همکاران ما ترفیع می گیرد و ما فکر می کنیم که از او عقب افتاده ایم.
💎اگر مواظب نباشیم همیشه کسی یا چیزی وجود دارد که باعث می شود احساس کنیم که نسبت به دیگران عقب افتاده ایم.
💎باید این اصل را به یاد داشته باشیم که:
تا زمانی که دائما خود را با دیگران مقایسه می کنید، هیچوقت احساس خوبی نسبت به خود پیدا نمی کنید.
💎زندگی مسابقه دادن با دیگران نیست. مسیر زندگی هر فرد با دیگری فرق می کند.
ما در زندگی فقط باید با خودمان مسابقه بدهیم و روی خودمان تمرکز کنیم، نه روی دیگران.
💎باید سعی کنیم تا هرروز از روز قبل بهتر باشیم
💎پس حواسمان هست که مقایسه کردن «خودمان» با «دیگران»...❌ ممنوع ❌
🌹https://eitaa.com/shamime_motahar1🌹
اﮔﺮ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﺴﺘﻨﺪ ﯾﺎﺩ ﺑﮕﯿﺮﻧﺪ ﮐﻪ، ﺁﻧﭽﻪ ﺑﺮﺍﯼ ﻣﻦ ﺧﻮﺏ ﺍﺳﺖ، ﻟﺰﻭﻣﯽ ﻧﺪﺍﺭﺩ ﮐﻪ ﺑﺮﺍﯼ ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ هم ﺧﻮﺏ ﺑﺎﺷﺪ، ﺁﻧﮕﺎﻩ ﺩﻧﯿﺎﯼ ﺷﺎﺩ ﻭ ﺧﻮﺷﺎﯾﻨﺪﺗﺮﯼ ﻣﯽ ﺩﺍﺷﺘﯿﻢ.
ﺗﺌﻮﺭﯼ ﺍﻧﺘﺨﺎﺏ ﺑﻪ ﻣﺎ ﻣﯽ ﺁﻣﻮﺯﺩ ﮐﻪ ﺩﻧﯿﺎﯼ ﻣﻄﻠﻮﺏ ﻣﻦ، ﺍﺳﺎﺱ ﻭ ﺷﺎﻟﻮﺩﮤ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﻣﻦ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻧﻪ
ﺍﺳﺎﺱ ﻭ ﺷﺎﻟﻮﺩﮤ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﺩﯾﮕﺮﺍﻥ.
📕 تئوری انتخاب
✍🏻 ویلیام گلاسر
https://eitaa.com/shamime_motahar1🌹
🍃 اگر فرزند نوجوان دارید:
برخوردهاي دوره كودكي را تغيير دهيد.
شيوه صحبت كردن با نوجوان را تغییر دهید:
• امر و نهي نكنيد.
• نصيحت نكنيد.
• خواهش و التماس نكنيد.
• تهديد نكنيد.
• در لفافه صحبت نكنيد.
• كنايه نزنيد.
ممکن است از اين روش ها در دوران کودکی فرزندتان استفاده نموده اید، اما اکنون دیگر روش مفيدی نيست.
روش صحبت با نوجوان، مذاکره دوستانه و صمیمانه است، البته توام با اقتدار.
🌹https://eitaa.com/shamime_motahar1🌹
✍🏻🍃
✅بلوغ عاطفی
📌کسی که به این بلوغ رسیده باشد می تواند احساساتش را کنترل، ابراز و مدیریت کند. کجا باید بخندم، کجا باید گریه کنم، کجا باید داد بزنم، کجا باید اشک بریزم، می تواند در شرایط حاد و بحرانی خودش را کنترل کند و به هم نریزد.
📌کسی که به بلوغ عاطفی رسیده است در اکثر موارد می تواند خطای دیگران را نادیده بگیرد. نه اینکه با هر خطایی برخورد تند و خصمانه بکند. کسی که به این بلوغ رسیده است در برخوردهایش انعطاف پذیر است. و تحمل شنیدن انتقاد را دارد
📌 تذکرات و حرفهای منطقی دیگران را با جان و دل می پذیردو در شکستها و ناکامی ها خودش را نمی بازد و دست و پایش را گم نمی کند و حس فداکاری در او به وضوح دیده می شود. و در بروز احساساتش خیلی آدم بازی است. لذت می برید از اینکه او مدام به شما بیان و ابراز احساس می کند.
📌کسی که بلوغ عاطفی نرسیده باشد مثل سنگ می ماند و دچار انجماد عاطفی است و باید عشق را از او گدایی کنید.
❌با کسی که به بلوغ عاطفی نرسیده ازدواج نکنید.
دکتر شاهین فرهنگ
🌹https://eitaa.com/shamime_motahar1🌹
💓همسرداری؛ حل مشکلات
مهارت حل مشکلات به نوعی مهمترین مهارت این فهرست است، زیرا اگر بر این مهارت خاص مسلط نباشید، اوضاع به قدری آشفته میشود که دیگر اهمیتی نخواهد داشت تا چه حد در سایر مهارتها توانا هستید.
مهارت حل مشکلات یعنی اینکه اگر در موضوعی با همسرتان اختلاف نظر داشتید، بتوانید به مصالحه برسید. بهعبارت دیگر، باید یاد بگیرید که موقعیت را بسنجید و ببینید که آیا لازم است روی موضع خود پافشاری کنید یا عاقلانهتر است که از موضع خود کوتاه بیایید. به عقیدهی دیکسون، عدم تسلط کافی بر این مهارت موجب دشواری زندگی مشترک بهویژه در دو سال نخست ازدواج میشود ، چرا که طرفین در سالهای نخست سعی دارند تا با راه و روش یکدیگر در حل مشکلات آشنا شوند و به طریقی با رویکرد طرف مقابل کنار بیایند. در واقع، در همین دو سال نخست ازدواج است که متوجه خواهید شد در زندگی مشترک نمیتوانید همیشه حرف خودتان را به کُرسی بنشانید!
🌹🌹https://eitaa.com/shamime_motahar1🌹
💥آغاز ثبتنام آزمون جذب اعطای پروانه مشاوره خانواده و مجوز تاسیس مرکز مشاوره خانواده
🔵مرکز امور مشاوران، وکلاء و کارشناسان رسمی قوه قضاییه در نظر دارد به منظور اجرای ماده ۴۰ آیین نامه اجرایی قانون حمایت از خانواده مصوب ۲۷ بهمن ماه ۱۳۹۳ و مواد ۹، ۱۱ و ۱۲ دستورالعمل نحوه تشکیل و فعالیت مراکز مشاوره خانواده، نسبت به جذب دارندگان مدرک لیسانس اقدام کنند.
🔹 دارندگان مدرک لیسانس در رشته های مطالعات خانواده، مشاوره (گرایش خانواده)، روان پزشکی، روان شناسی (گرایش های عمومی، اجتماعی، تربیتی) مددکاری اجتماعی (گرایش خانواده)، خدمات اجتماعی، حقوق، فقه و مبانی حقوق اسلامی، سطح 2 حوزه علمیه (فقه و اصول) واجد شرایط مندرج در آگهی این آزمون هستند.
◀️جزئیات در پایگاه خبری رسانه حقوق:🔽
http://law-press.ir/2019/02/21/family-test/
✅ پایگاه اخبار و اطلاعات حقوقی #رسانه_حقوق
@law_press
🔚
💑مهارت همسرداری ؛ رشد و توسعهی فردی
فقط در اندیشهی رابطهی زناشویی امروز خود نباشید، بلکه باید به راهکارهای دوام و بهبود این رابطه در سالهای آینده نیز بیندیشید. مثلا از خودتان بپرسید:
چی کار میتونم بکنم که همسر ایدهآلتری باشم؟
چی کار میتونم بکنم که پنج سال دیگه هم به چشم همسرم جذاب بهنظر برسم؟
بهتر نیست تحصیلاتم رو ادامه بدم؟
بهتر نیست یه کسبوکاری راه بندازم که مال خودم باشه؟
چطوری میتونم به همسرم نشون بدم که توی سختیها پشتش هستم؟
توصیه می شود که در زندگی نسبت به تغذیه سالم، سلامتی و طول عمر، آیندهنگری اقتصادی، پسانداز و پیشرفت شغلی بیاهمیت نباشید تا بتوانید آیندهی دلپذیرتری را برای خودتان و همسرتان رقم بزنید. خلاصه اینکه همهی تلاشتان را بهکار بگیرید تا برای شریک زندگی خود همسر شایستهتری باشید.
🌹https://eitaa.com/shamime_motahar1🌹
🌹🌷🌹🌷🌹🌷🌹🌷🌹
بانو
هزاراڹ گل بهاری🌹
وبهترین شادباش ها
تقدیمت
چراکه تو
یا مادری
یا مادرميشوی
یا مادری ميکني و مهر ميبخشي💓
فرقی ندارد
مهم وجود توست
ڪه عاشقي و فداکاری.🌷
🌹https://eitaa.com/shamime_motahar1🌹
💕 زن ها میتوانند...
💟 زن ها میتوانند در اوج دلتنگی لبخند بزنند ؛
❣آواز بخوانند ؛
❣غذای دلخواهت را تدارک ببینند ؛
❣کودکانه با بچه ها بازی کنند ؛
💛 زن ها میتوانند با قلبی شکسته باز هم دوستت بدارند ؛
💚 ببخشند و بخندند...
💜 تو از طرز آرایش موهایش یا رنگ لب هایش؛ لباسش یا حتی حرف هایش
💔 هرگز نمیتوانی حدس بزنی زنی که روبرویت ایستاده دلتنگ یا دلشکسته است !
💞 زن بودن کار ساده ای نیست...
👸https://eitaa.com/shamime_motahar1
┄┅┄✶💞✶┄┅┄
از همسرت همه جوره توقع نداشته باش
ازدواجی موفق هست که " طرف مقابل همه چیز " ما نباشه.
ما حال خوبمون رو از چند منبع میگیریم:
خانواده
کار خوب
تحصیلات
تاثیرگذاری اجتماعی
دوستان خوب و ازدواج.
وقتی همه ی حال خوب خودمون رو به عهده همسر بذاریم یا نامزدمون به عهده ما بذاره، بازی بسیار خطرناکی آغاز شده
چون هیچ انسانی چنین قابلیتی نداره که در درازمدت همه جوره ما روخوشحال نگه داره
🌷https://eitaa.com/shamime_motahar1🌷
🍃✍
👂ما را برای رقابت تربیت کردهاند.
برای ربودن موفقیت از دست همکلاسی.
برای شاگرد اول شدن، برای رتبه بالاتر در کنکور. برای کنار زدن همکاران به قصد مدیر شدن. برای سبقت گرفتن در رانندگی و جلوتر بودن به هر قیمت. تربیت ما بر مبنای قیاس شکل گرفته است، هرکی زودتر، هرکی بزرگتر، هرکی زیباتر، هرکی پولدارتر و اینگونه در نهاد ما همواره جنگی نهفته است برای «ترین» شدن.
ما محتاج یک انقلاب تربیتی هستیم. پس فرزندانمان را آنگونه که خودمان تربیت نشدیم؛ تربیت کنیم. برای صلح، برای باهم بودن، برای گفتگو کردن و برای همیاری و برای «باهم» زندگی کردن. شاید ناگزیر شدیم که در خودمان نیز نوسازی تربیتی کنیم.
🌹https://eitaa.com/shamime_motahar1🌹
➕ چهار خطا در روابط زناشويي
➖انتقاد
شخصیتش رازیر سوال نبر.
انتقاد کل شخصیت فرد را زیر سوال میبرد و البته اوضاع را وخیم تر میکند،بهتر است برای بیان دلخوریها از رفتاری که ناراحتمان کرده است صحبت کنیم، نه اینکه به شخصیت فرد حمله کنیم.
بدین ترتیب به همسر خود فرصت میدهید خواسته شما رابداند و برای تغییر شرایط اقدام کند.
➖تحقیر
سرزنشش نکن.
بین این چهار رفتار، تحقیر بدترین آنهاست. هرگاه این نوع رفتار وارد تعامل افراد شود در واقع نوعی بدجنسی به میان می آید.
تمسخر ،ادا درآوردن،طعنه زدن،پوزخند،و.....
رفتاری خطرناک ومسموم برای رابطه است.
➖دفاع
مقابله به مثل نکن.
رفتار تدافعی در واقع حمایت فرد از خودش است برای خروج از آن وضعیت.
باید فرد مسئولیت رفتار خود را بپذیرد حتی اگر تنها مربوط به بخشی از اختلاف باشد.
➖نادیده گرفتن
دیوار دور خودت نکش.
این رفتار زمانی روی میدهد که فرد از تعامل با همسرخود صرف نظر کند، او را نادیده بگیرد و با حرف نزدن بشکل های مختلف در پی فرار از موقعیت است.
- 🌹https://eitaa.com/shamime_motahar1🌹