4_5989881117509943854.mp3
7.78M
▪️روضه امام سجاد (ع)
🔸مصیبتهای اهل بیت در راه کوفه تا شام از زبان امام سجاد
🚩منبع: مشرق نیوز
🔺با صدای: حاج میثم #مطیعی
☑️ @shamloo
🌀یا مرتاح🌀
فصل پنجم: فکرهای خوب از خداست
🌳۸:لذت و رنج در خیال است.🌳
مرکز اصلی لذت و رنج، خیال 😇انسان است.
انسان با تصور موفقیت، شیرینی، خوشبختی، عزت و کامیابی، احساس شادی و راحتی میکند 😀و با تصور مردود شدن، تلخی، درد، سختی، گرفتاری، مصیبت یا بی کسی دچار احساس سختی و ناراحتی میشود😞.
👈وقتی در جمعی نشسته اید که انگار با هم مسابقه داه اند تا از اتفاقات بدی که برای خودشان یا دیگری افتاده تعریف کنند، کمکم حالتان بد میشود و در جمعهایی که سخن از درستکاری و فداکاری و صفات نیک انسانی است، لبخندی بر لبانتان مینشیند و حالتان بهتر و بهتر میشود.
🗣شما میتوانید به این تسلط بر فکر و ذهن خود برسید که به صورت انتخابی حرفهای خوبتر بزنید و فکرهای خوبتر بکنید.
❓اگر کسی از شما پرسید : این خوب است که الکی خوش 😋باشید و از واقعیات دنیا بیخبر بمانید؟
شما از او بپرسید: این خوب است که همیشه ناراحت 😔باشید و از سلامتی و طراوت حاصل از فکر آرام بی نصیب بمانید؟
💡🍹با یک مثال نقش خیال را در احساس زیبایی یا زشتی از پدیدهای
یکسان را ملاحظه نمایید: فنجان بلوری حاوی چای تازه دم دستتان است. با خود میگویید: چه بخار دلچسبی از آن بلند میشود. انگار عطر چای دارچین میدهد. نه شاید عطر بهار نارنج است. شاید هم از آن چای عطریهای گران قیمت باشد. فنجان را به لبهایتان نزدیک کرده و با نفسی عمیق عطر آن را دوباره استشمام میکنید. پلک ها را روی هم میگذارید در حالیکه تصوری از تختهای چیده شده با پشتی های قرمز ترکمن دارید ...
یادتان میآید چقدر این فنجان شبیه فنجانی است که دیروز در آزمایشگاه تشخیص طبی دیدید! نکند آن فنجان برای تست ادرار بوده؟ آنوقت در آن استکانها چای هم میخورند؟ نکند این فنجان هم قبلاً برای چنین کاری استفاده شده باشد؟ وای چه بوی ناجوری میدهد ... اَه اَه بروم این چای بدبو را خالی کنم و دیگر این فنجانها را دم دست نگذارم!
🌻در یک لحظه همه چیز برای شما خراب شد. مجموعه ای از تخیلات شیرین یا تلخ برای پدیدهای یکسان، دو دریافت متفاوت و دو برخورد رفتاری متفاوت را موجب میشود.
👥همین اثر را تفسیرمان از آدمها و اتفاقات اطرافمان بر خیال ما میگذارد.
🌸میتوان فرمان قوه خیال را به دست گرفت و با انتخاب احساسها و تفسیرهای مناسب از رویدادها، لذت و اعتماد را به خود هدیه کنیم و نگاههای لبریز از امید و نشاط و افتخار را به عزیزانمان و کار و زحمت همراه با لذت و پایداری را به دنیای اطرافمان. 🌸
چنین کسی با کنترل خیال خود، در اندیشه و خواب هم سراغ فکرهای
حقیر نمیرود و آدمها را در ذهنش با احترام صدا میزند. آیا حفظ و کنترل فکر و خیال، امری لازم و حیاتبخش نیست؟🍀
💐پیامبر عزیز فرمودند: حيا از خدا اينست كه مرگ را فراموش نكنى،
و شكم را نگهدارى و فكر خود را حفظ كنى.
#فصل_پنجم
#درس_پنجاهم
#لذت_رنج_در_خیال_است
4_342206205118121507.mp3
4.33M
درس پنجاهم (لذت و رنج در خیال..)
https://eitaa.com/shamloo/876
15.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥کلیپ ببار بارون 😭
📥با نوای : محمود کریمی
🍀 یا عزیز🍀
فصل پنجم: فکرهای خوب از آن خداست.
☁☁ ۹:نظم ذهنی پیامد نظم در امور💧💧
✍هر گوشه ای چیزی افتاده و بسیاری از وسایل جای مشخصی ندارند.
👣 باید به ذهنت بسپری که شانه را اینجا گذاشتی و مسواک را آنجا و مداد را ... .
👣برنامه هایت هم قرار و قاعده خاصی ندارند.
👣لذا هر موقع هر چه پیش آمد انجام میدهی و هر کس میتواند وقتت را به خودش اختصاص دهد.
👣 همه قرارهایت را به ذهن سپرده ای و مرتب در حال مرور هستی که یادت نرود، امروز میخواستی به که زنگ بزنی و فردا قرار است به کجا بروی. 😢اما باز یادت میرود که دو هفته پیش قرار گذاشته بودی به مادر بزرگت سر بزنی و داروهایش را برایش بگیری.
🌿همانطور که برای نظم بخشیدن به اشیا و ابزار اطرافمان نیازمند طبقه بندی و تعیین مکانی مشخص برای هر نوع وسیله ایم، برای ساماندهی ذهن نیز نیازمند تقسیم بندی و قرار دادن هر موضوع در قسمت مربوط به خود هستیم.
ذهن طبقه بندی نشده، مثل یک انبار بزرگ است که هر چیزی کنار دیگری گذاشته شده و سراسر آن قابل رؤیت است. اگر کبریتی در این سو بیفتد، کل آن را دود و آتش فرا خواهد گرفت.
🌞 وصیت مهم امیرالمؤمنین بعد از ضربت خوردن، شامل این نکته است که: اوصیکم بتقوی الله و نظم امرکم ...، شما و همه فرزندان و خاندانم و هر كه اين وصيتم به او مىرسد را به تقواى الهى و نظم در زندگى و صلح ایجاد کردن بین افراد سفارش میکنم.
👈 پس به طور قطع این چند محور، از مهمترین اصول زندگی موفق است. برای منظم شدن:
🎍اگر به ساماندهی و طبقه بندی ظاهری وسایل خود همت کنیم به نظم و دقت ذهنی بالاتری میرسیم. لذا هر وسیلهای توجه ما را به خود جلب نمیکند و فکر این که داخل کمد و کشومان به هم ریخته است، ما را آشفته حال نمیسازد، بنابراین میتوانیم تمرکز خود را بر کارهای مهمتر قرار دهیم.👏
اگر بخواهیم همه قرارها و برنامه هایمان را حفظ کرده و مرور کنیم، ذهنی همیشه مشغول به این یادسپاری و یادآوریها خواهیم داشت. به جای اینکار میتوان برنامه ها را به طور مرتب در دفتری📋 یادداشت کرد و مشغولیتهای ذهن را به آن دفترچه منتقل نمود.
🗓 اگر دیوارکشی ذهنی پیدا کرده و هر موضوع را در قسمتی مجزا بررسی کنیم، هر رویدادی تمام فکر و ذکر انسان را به خود جلب نمیکند و هر خبر شاد یا غمگین و هر نگرانی و مسئلهای ما را از پرداختن به موضوعات و کارهای دیگر باز نمیدارد، در نتیجه سایر فعالیتهای فکری را به خاطر یک مسئله تعطیل نمیکنیم.
🗄📚از معین کردن جای هر وسیله در قفسه و کمد مرتبط شروع میکنیم، تا به تقسیم ذهن و پرداختن به هر موضوع در جای مربوط به خودش برسیم. هر جا که هستیم حواسمان به جایی دیگر و کاری دیگر نباشد. جمله معروفی است که: « لطفاً خود را سر جایش قرار دهید.»
📝نظم و ترتیب شگرف در زندگی بزرگی چون امام خمینی(ره) در حدی بوده که ضمن پرداختن به کلیه اخبار و برنامههای جهانی، کشوری، خانوادگی و شخصی، اینقدر اهل مطالعه و خواندن قرآن و دعا بودند که سالی یکبار قرآن و دوبار مفاتیح خود را ناچاراً عوض میکردند.
#فصل_پنجم
#درس_پنجاه_یکم
#نظم_ذهنی_پیامد_نظم_درامور
🌠🌠یا قهار🌠🌠
فصل پنجم: فکرهای خوب از خداست
🌞شناخت بنده نیازمند، شناخت خدای بی نیاز.🌞
🌈رسول حق فرمودند: مَن عَرَفَ نَفسَهُ، فَقَد عَرَفَ رَبَّه. هر که خود را بشناسد، پروردگارش را میشناسد.
🌈 و وصی ایشان فرمودند که: أَفْضَلُ الْعَقْلِ مَعْرِفَةُ الْإِنْسَانِ [الْمَرْءِ] نَفْسَهُ فَمَنْ عَرَفَ نَفْسَهُ عَقَلَ وَ مَنْ جَهِلَهَا ضَل. بهترین عقل، شناخت انسان است، نسبت به خودش، پس آنکه خود را شناخت، عاقل شد و آنکه جاهل ماند، گمراه شد.
🌀هر چه خدا خواست بلافاصله همان میشود، اما بنده هر چه بخواهد آداب و شرایط دارد، باید اجازه داشته باشد، تلاش کند، دعا کند، برنامه ریزی و مرحله بندی داشته باشد.
💧 آنچه بیش از همه به انسان توانایی میدهد تا به نیازهایش برسد، شناخت رافع نیاز حقیقی و اظهار نیاز و بندگی به اوست. آنوقت به جای اینکه برای ساکت کردن هر نیاز و تشنگی اش تا هر جوی آبی سر خم کند، از هر نیازش پله ای میسازد برای اظهار بندگی و ارتباط با رافع نیاز. چه امروز به خواسته اش برسد، یا اینکه برای فردایش نگه دارند.⏳
🌅اگر پول فراوان برای حل مشکل خود نداریم، قرار نیست دنبال وام همراه با نزول برویم.
🌅اگر نمیتوانیم به مشکل کسی کمک کنیم، لازم نیست خود را به هر دردسری بیفکنیم.
🌅 اگر نمیشود رفتار کسی را درست کنیم یا اعصاب به هم ریخته خود را آرام کنیم، یا شرایط را به نفع خود تغییر دهیم، اما میتوانیم سکوت کنیم. نه اینکه دهان را باز کرده و چشم عقل را ببندیم.
🌅آنچه که میخواهیم به هر قیمتی بدست آوریم، اگر از راه درست نباشد اسباب بیچارگی بیشتر میشود. پس میشود از بین بد و بدتر، بد را انتخاب کرد و شرایط را خرابتر نکرد.
💫امام صادق میفرمایند: هواى نفس و پيروى خواهشهاى نفسانى، دشمن عقل است و عقل را نابود میكند.
🌤 اگر یادگرفتیم به جای خدایی کردن بندگی کنیم، به جای حرفهای غلط و پیشنهادهای خلاف، حرف شنیدن را تمرین میکنیم.
🌿اگر باور کردیم که برگی از درخت بدون اذن او نمیافتد و روزی هیچ کس به دست دیگری نمیرسد، این قدر برای این که چرا شد و چرا نشد خودمان و دیگران را خسته و آزرده نمیکنیم.😔
✅ کسی که فرق دنیا و بهشت را بفهمد فقط سعی میکند آنجایی که «هر چه تمنا کند میشود»، راهش بدهند. خداوند به حضرت موسی فرمود: من شش چیز را در شش جا قرار داده ام و مردم آنها را در جای دیگر جستجو میکنند و نمییابند، آسایش را در بهشت قرار داده، مردم در دنیا جستجو میکنند و نمییابند ...
#فصل_پنجم
#درس_پنجاه_یکم
#شناخت_بنده_نیازمند_شناخت_خدای_بی_نیاز
4_342206205118121509.mp3
6.78M
درس پنجاه و یک (نظم ذهنی پیامد..)
@shamloo
💧یا لطیف💧
فصل پنجم : فکر های خوب از ان خداست .
☁️☁️ ۱۱ : تعادل داشتن و جامع اضداد شدن💧💧
✍ وقتی صحبت از نظم میشود، یاد آدمهایی میافتیم که اگر همه کارهایشان را تمام نکرده باشند، شب خوابشان نمیبرد. یاد کسانی که اینقدر زمین شسته و دیوار سابیده اند که آرتروز دست و پا گرفته اند. 😩
اگر بخواهیم تعادل داشته باشیم، باید حد هر کاری را بدانیم.🚶 خصوصیت برجسته پیامبران و امامان (علیهم السلام) این است که جامع اضداد بودهاند. اشداء علی الکفار رحماء بینهم ...(29، سوره مبارکه فتح) شدید و غلیظ بر کافران و رحیم و مهربان بین اهل ایمان.
جامع اضداد یعنی هم جاذبه داشته باشی هم دافعه، هر یک به میزان لازم و در جایگاه خود. یعنی اگر بسیار منظمی، بتوانی در شرایط لازم، با نظم کمتر هم به کارت ادامه دهی و اگر بی نظم و بیبرنامهای دست از این رویه برداری و خودت را مرتب و منضبط کنی. اگر بسیار پاکیزهای یا بی خیال از این حرفها، بتوانی روی دیگر سکه را هم تجربه کنی.
🌴در این صورت به جای عادت کردن به هر چیز، بر اساس دلیل و اولویت، فکر میکنی که کدام مهم و کدام مهمتر است. در این صورت اگر دکتر گفت روزه برای تو خوب نیست، «قربةً الی الله» روزه نمیگیری و اگر اول وقت نماز، کسی گرسنه و منتظر توست یا مهمان از راه رسیده، میتوانی نمازت را کمی دیرتر بخوانی.
آدم خوب، متعادل است. مومن متعادل کسی نیست که یک حرف خدا را بشنود و یکی را نشنود. خوب بودن در حد متوسط معنی ندارد.
👈اجرای واجبات و دست کشیدن از حرامهای خدا تعیین کننده حد تعادل است.
🌴تعادل یعنی در اجرای فرامین خداوند، مراقب اولویت هایی که او دوست دارد باشیم و عادت زده نشویم.🍃
#فصل_پنجم
#تعادل_داشتن_وجامع_اضدادشدن
#درس_پنجاه_دوم
🌾 یا غفور 🌾
فصل پنجم : فکر های خوب از ان خداست .
☁️ ۱۲:پیام همه انبیا این است: در مسیر کوتاه عبور از دنیای کوتاه، آلوده نشوید💦💦
✍ برنامههای دینی برای این آمدهاند که انسان عبور کننده از گذرگاه کوتاه مدت دنیا در مسیر زندگی ابدیاش آلوده نشود و در آخرت گرفتار نباشد. 🌴
👣هیچ دستور شرعی نداریم که جان ما را به دنیا گره بزند.
🌺علامه طباطبایی میفرمایند: «همت دستورات دینی این است که چهره جان انسان را از عالم طبیعت متوجه ماوراء طبیعت کند». 🌵همۀ همتش دل کندن است. جایی میگوید صدقه بده، روزه بگیر، جایی از خوردن منع میکند و جایی دیگر پولی که به جانت بسته را میکند.
🔥میگوید نباید به پدر مادر «اُف» بگویی مگر این که تو را به سوی غیر خدا بخوانند. با این حال نیز بالهای رحمتت را برایشان بگستر. دستور جهاد میدهد که از همسر و فرزند عزیزتر از جانت دل بکنی و بروی.
💥امام سجاد ع در دعای ابوحمزه ثمالی میفرمایند: «سیدی، اخرج حب الدنیا من قلبی و اجمع بینی و بین المصطفی و آله خیرته» سید و مولای من، محبت دنیا را از قلب من بیرون کن مرا با برگزیدهات (پیامبر عزیز) و آل او که از بهترین ها هستند همراه کن. 💧
«اى مردم! تقواى الهى پيشه كنيد و بترسيد از روزى كه نه پدر كيفر اعمال فرزندش را تحمّل مىكند، و نه فرزند چيزى از كيفر پدرش را. به يقين وعده الهى حق است، پس مبادا زندگانى دنيا شما را بفريبد، و مبادا (شيطان) فريبكار شما را (به كرم) خدا مغرور سازد! آگاهى از زمان قيام قيامت مخصوص خداست، و اوست كه باران را نازل مىكند، و آنچه را كه در رحمها (ى مادران) است مىداند، و هيچ كس نمىداند فردا چه به دست مىآورد، و هيچ كس نمىداند در چه سرزمينى میميرد. خداوند عالم و آگاه است.» (33 و 34، سوره مبارکه لقمان)🍀
#فصل_پنجم
#درس_پنجاه_دوم
#درمسیر_کوتاه_عبور_ازدنیا_آلوده_نشوید
4_342206205118121519.mp3
7.58M
درس پنجاه و دوم (تعادل داشتن و..)
@shamloo