eitaa logo
شمس الشموس
146 دنبال‌کننده
2.9هزار عکس
4هزار ویدیو
75 فایل
رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله : اُعبُدِ اللّه َ كَأنَّكَ تَراهُ، فَإن لَم تَكُن تَراهُ، فَإنَّهُ يَراكَ . پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :  خدا را چنان عبادت كن، كه گويى او را مى بينى؛ و اگر تو او را نمى بينى؛ او تو را مى بيند. @Yasahebzamano313yar
مشاهده در ایتا
دانلود
سوالی که مطرح می‌شود این است که چرا امام حسین علیه‌السلام با این که گزینه‌های فوق بر سر راهش وجود داشت به صحرای کربلا رفته و با آن مصیبت بسیار به شهادت رسیدند و اهل بیت مکرمش به اسارت رفتند؟ چرا از گزینه‌های فوق استفاده نکردند تا جانشان حفظ شود؟
اهداف امام حسین در نهضت عاشورا: 1-حمایت از دین: زمانی که جهل و نادانی تمام دنیا را فرا گرفته بود و اعراب وضع خطرناک‌تری داشتند و به راحتی دختران را زنده به گور کرده و بر سر مسائل پست و ناچیز همدیگر را می‌کشتند، خداوند آخرین پیامبر خود را به سوی آنان مبعوث کرد تا دستوراتش را که از آن به دین تعبیر می‌شود بین آنان منتشر کرده و آنان را به راه راست هدایت نماید، رسول خدا در طول 23 سال از عمر شریفش شب و روز تلاش کرد و تمام دستوراتی که برای زندگی سعادت بخش لازم است به آنان آموزش داد و برای دفاع از دین خدا جنگهای بسیاری را به جان خرید و با دشمنان مبارزه کرد و پس از آن حضرت علی علیه‌السلام نیز تمام عمرش را در دفاع از دین خدا سپری کرد و پس از آن امام حسن مجتبی علیه‌السلام نیز بخشی از عمرش را در جنگ با دشمنان دین بود و بخش دیگر را نیز در صلح، از دین مراقبت کرد، اما زمانی که یزید بر خلاف صلح امام حسن مجتبی علیه‌السلام به حکومت رسید اصل و اساس دین را در خطر قرار داد، او علنا شراب می‌خورد و با سگ و میمون بازی می‌کرد و با این اعمال، امت رسول خدا را به انحراف از دین کشیده بود، حضرت برای اصلاح دین قیام کرد و قبل از خروج از مکه در ضمن وصیتی که تحویل محمد حنفیه داد، نوشت: «من از روی خودخواهی، خوش‌گذرانی و یا برای فساد و ستمگری قیام نکردم، بلکه قیام من بری اصلاح در امّت جدّم می‌باشد».
امام که به دعوت مردم کوفه به سمت عراق حرکت کرد در مسیری به نام کربلا محاصره شده و بین قبول بیعت با یزید و جانفشانی در راه خدا و حفظ دین، گزینه شهادت را انتخاب کرده و در جنگ نیز با همین شعار لشکریانش را روحیه می‌داده و به مبارزه و مقاومت دعوت می‌کرد و می‌فرمود: «اینک این درهای گشوده بهشت و نهرهای جاری و پیوسته آن و میوه‌ها و قصرهای بهشتی است و این هم پیامبر خدا شهیدان که در رکاب او به خون غلتیدند، و اینک پدر و مادرم نیز چشم به راه شمایند و مشتاق دیدارتان! پس از دین خدا حمایت کنید و از حرم رسول خدا دفاع کنید».
حضرت با تمام جودش حاضر بود از دین خدا دفاع نماید و این عشق و علاقه را در رجز خوانیهای خود ابراز می‌کرد و می‌فرمود: «اگر دین محمّد جز با شهادت من و رسوایى دشمن استوار نمى‏‌شود، اى شمشیرها مرا دریابید»
2- احیای شعائر دین: شعائر اللّه که به معنای نشانه‏‌هاى پروردگار است، شامل سر فصلهاى آئین الهى و برنامه‏‌هاى کلى و آنچه در نخستین برخورد با این آیین چشمگیر است، می‌باشد که امر به معروف و نهی از منکر از جمله شعائر الهی است که خداوند آن را کنار ایمان به ذات اقدسش قرار داده و می‌فرماید: «کُنْتُمْ خَیْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ تَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ [آل عمران/110] شما بهترین امتى بودید که به سود انسانها آفریده شده‌‏اند چه اینکه امر به معروف و نهى از منکر مى‏‌کنید و به خدا ایمان دارید». این واجب الهی که باعث رشد و شکوفایی سایر احکام دین است، در زمان امام حسین علیه‌السلام تعطیل شده بود و مردمِ عافیت طلب چشمشان را بر روی بدعتها و کج رویها بسته بودند و در مقابل آنها ساکت بودند امام برای زنده کردن این فریضه مهم حرکت کرد و در شروع حرکت فرمود: «من از روی خودخواهی، خوش‌گذرانی و یا برای فساد و ستمگری قیام نکردم... بلکه من می‌خواهم امر به معروف و نهی از منکر کنم». از دیگر شعائری که در زمان امام حسین علیه‌السلام دستخوش فراموشی و تغییرات بسیار شده بود فریضه نماز بود، که خداوند در آیات بسیار از قرآن کریم به آن اشاره کرده است و می‌فرماید: «حافِظُوا عَلَى الصَّلَواتِ وَ الصَّلاةِ الْوُسْطى‏ وَ قُومُوا لِلَّهِ قانِتینَ [بقره/238] در انجام همه نمازها، به خصوص نماز وسطى [نماز ظهر] کوشا باشید! و از روى خضوع و اطاعت، براى خدا بپاخیزید!». نماز که خود دارای قوانین الهی است که رسول خدا آنها را بیان و اجرا کرده بود با انحرافات خلفاء و فرماندارن آن در حال تغییر بود به طوری که مسلمانان به پیروی از دین خدا و سنّت پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وآله هنگام انجام فریضه حج، به جای نمازهای چهار رکعتی در سرزمین منی دو رکعت نماز می‌گزاردند، ولی عثمان یک سال، تصمیم گرفت نمازهای چهار رکعتی را تمام بخواند و از آن پس بنی امیه، به جای پیروی از رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وآله از عثمان پیروی کردند.
ولید بن عقبه، والی عثمان در کوفه، مردی فاسق و عیاش و شرابخوار بود، شبی پس از عیاشی برای گزاردن نماز صبح به مسجد رفت؛ زیرا شخص والی امام جماعت نیز بود، در آن روز، او به جای دو رکعت، چهار رکعت به جای آورد و در نماز به جای قرآن اشعار عاشقانه خواند. پس از نماز رو به مردم کرد و گفت: اگر می‌خواهید بیش از این برایتان بخوانم!...». اما امام در شب عاشورا که دشمن قصد حمله را داشت فرصتی گرفت تا نماز را به جای آورد و بار دیگر با خداوند در قالب نماز سخن بگوید و خطاب به قمر بنی هاشم فرمود: «از این گروه بخواه تا نبرد را به فردا بیندازند و امشب به تأخیر افتد، باشد که به نماز و دعا و استغفار بپردازیم، خدا می‌داند که من پیوسته علاقه به نماز و تلاوت آیات الهی داشته‌ام». در روز عاشورا نیز امام در سخت‌ترین شرایط جنگ و در حالی که تیر همچون باران به سمت او و یارانش روانه بود نماز را اقامه کرد و در حق شخصی که آن را یادآوری کرده بود دعا کرد.
امید است همه عاشقان امام نیز به حضرت اقتداء کرده و با تمام وجود از دین خدا دفاع کنند و با انجام امر به معروف و نهی از منکر و اقامه نماز از شعائر الهی دفاع کنند.
✍آیت الله جوادی آملی: نگویید جا مانده‌ایم! کسی که قلب و روحش رفته جامانده نیست. جامانده کسی ست که عشق و شور و طلب زیارت اربعین، به ذهنش هم نمی‌رسد و علاقه‌ای ندارد. اگر به هر دلیلی اشتیاق رفتن هست و شرایطش نیست، خیری بوده و ثواب نیت را برده‌اید. شاکر باشید و نگویید جامانده ایم @shams_shomos_toos
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
▪️ من و خدا، شما همه! با فامیل زورگو چه کنیم؟ عن إِسْحَاقَ بْنِ عَمَّارٍ قَالَ بَلَغَنِي عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ(علیه السلام) : أَنَّ رَجُلًا أَتَي النَّبِيَّ(صلی الله علیه و آله وسلم) فَقَالَ يَا رَسُولَ اللَّهِ أَهْلُ بـَيـْتـِي أَبـَوْا إِلَّا تـَوَثُّباً عَلَيَّ وَ قَطِيعَةً لِي وَ شَتِيمَةً فَأَرْفُضُهُمْ قَالَ إِذاً يَرْفُضَكُمُ اللَّهُ جـَمـِيـعـاً قـَالَ فَكَيْفَ أَصْنَعُ قَالَ : تَصِلُ مَنْ قَطَعَك َوَ تُعْطِي مَنْ حَرَمَكَ وَ تَعْفُو عَمَّنْ ظَلَمَكَ فَإِنَّكَ إِذَا فَعَلْتَ ذَلِكَ كَانَ لَكَ مِنَ اللَّهِ عَلَيْهِمْ ظَهِيرٌ. امام صادق علیه السلام فرمود : مردی نزد پیامبر آمد و عرض کرد ای رسول خدا رفتار خانواده ی من فقط زورگویی، قطع ارتباط با من و دشنام دادن است آیا آنها را رها کنم ؟ پیامبر فرمود : در این صورت خداوند همه ی شما را با هم رها خواهد کرد. مرد پرسید : پس باید چکار کنم ؟ فرمود: با کسی که قطع رابطه کرده ارتباط داشته باش و کسی که تو را محروم ساخته عطا کن و از کسی که به تو ستم کرده گذشت داشته باش که اگر این کارها را کنی خداوند در صف تو قرار میگیرد و تو را در مقابل آنها یاری میکند. 📚 اصول کافی باب صله الرحم ص ۲۹۴. ----------------------- ✍🏼 گاهی صله ی ارحام حتی با تماس تلفنی و پیامک هم محقق میشود. ✍🏼 گاهی نیز حتی میهمانی رفتن کفایت نمی کند بلکه فقط با حل کردن مشکلِ خویشاوند یا کمک مالی به او محقق میشود.. @shams_shomos_toos
🔻در درون خود چه دارید؟ سالها پیش کشور آلمان به دو بخش تقسیم شده بود ، آلمان شرقی و آلمان غربی و دیواری شهر برلین رو به دو قسمت برلین شرقی و برلین غربی تقسیم کرده بود. یک روز افرادی از برلین شرقی کامیونی پر از زباله و خوراکی‌های گندیده ‌و متعفن رو به سمت غربی دیوار یعنی برلین غربی ریختن. مردم برلین غربی به سادگی میتونستن تلافی و انتقام جویی کنن ، ولی این کار رو انجام ندادن و به جاش کامیونی پر از کنسروهای خوراکی ، بسته های نون ، شیر و مایحتاج خوراکی رو در سمت شرقی دیوار یعنی برلین شرقی با نظم اونجا گذاشتن. روی بسته ها تابلویی گذاشتن که روش نوشته شده بود: «هر کسی از آنچه دارد به دیگران می دهد» چه حقیقت زیبایی ، ما فقط از چیزهایی که درون خودمون داریم به دیگران میدیم! چه چیزی در درون ماست؟ محبت یا نفرت؟ صلح طلبی یا خشم؟ امید یا نگرانی؟ شجاعت یا ترس؟ برکت یا لعنت؟ سازندگی یا تخریب؟ 💡قبل از تحلیلِ دیگران ، روی خودمون کار کنیم. @shams_shomos_toos
مباحث معرفتی و اخلاقی و اعتقادی و گاها سیاسی و مشاوره را در این کانال برای شما با افتخار به اشتراک میگذاریم.. @shams_shomos_toos این کانال را به همه کسانی که به دنبال سعادت و آرامش هستند توصیه میکنم..