eitaa logo
شرح خطبه‌ی فدکیه
430 دنبال‌کننده
5.5هزار عکس
692 ویدیو
36 فایل
🍀ممنون. اجرتون با مولا علی و فاطمه‌ی زهرا سلام الله علیهما
مشاهده در ایتا
دانلود
🔆 ✍️ روح انسان برای بقا نیاز به عمل صالح دارد 🔹روزی پارسایی در بازار به جمع کفاشان رفت تا برای چند نیازمند سفارش کفش دهد. 🔸منتظر ایستاد تا وقت نماز شد و کفّاشان برای نماز ظهر به مسجد آمدند. 🔹ندا داد: در بین شما اگر کسی هست که بخواهد زکات مال خویش دهد، آخرِ نماز در مسجد بنشیند، مرا کاری با اوست. 🔸نماز که تمام شد از ۱۰۰ نفری که در مسجد بودند، سه نفر نشستند و بقیه رفتند. پس سفارش کفش به آن سه نفر داد. 🔹جوانی از بین آنان پارسا را خطاب کرد و گفت: در عَجبم از بینِ این ۱۰۰ نفر، سه نفر ماندند و بقیه رفتند. 🔸پارسا گفت: همانا خداوند چنانچه جسم را برای بقا و عافیت، محتاج نان و آب کرد، روح را هم برای بقا و عافیت از شر نَفس و شیطان، محتاج عمل صالح نمود. 🔹چنانچه جسم بیمار را طلب غذا نیست، قلب مریض و روح بیمار نیز هرگز طالب عمل صالح برای خود نخواهد شد، پس آنان را جای ملامت نیست.
🌿متن کامل دعای غریق عبدالله بن سنان از امام صادق (علیه السلام) نقل می کند: به زودى شبهه ‏اى به شما می ‏رسد که در ان نه نشانه اشکار دارید و نه پیشوای هدایت و کسى از ان شبهه نجات نمی ‏یابد مگر آن که مانند فردی که در شرف غرق شدن است، دست به دعا بردارد! گفتم: دعاى‏ غریق‏ چگونه است؟ فرمود: می ‏گویى: «یا الله یا رحمان یا رحیم یا مقلّب القلوب ثبّت قلبی على دینک»، و من هم گفتم:«یا الله یا رحمان یا رحیم یا مقلّب القلوب و الابصار ثبّت قلبی على دینک»،مام فرمود: خداى تعالى مقلّب القلوب و الابصار است و لیکن همچنان که من گفتم بگو: «یا مقلّب القلوب ثبّت قلبی على دینک». 📗کمال الدین و تمام النعمه، مج 2، ص 351 – 352.
♨️امتیازی ویژه 🌟امام جواد علیه السلام در جواب موسی بن قاسم که در ایام حج به نیابت از یکایک معصومین علیهم السلام طواف انجام داده بود فرمودند: « این عمل را زیاد انجام بده چرا که برترین عمل محسوب می شود ان‌شاءالله » 🔸 آقای مظلوم که از معاصرین زمان خود ما هستند در کنار کعبه با آن چشم برزخی خود فقط دو نفر را می‌بینند که به شکل انسان مشغول طواف هستند از یکی از ایشان وقتی سوال شد گفت:« من عمل توافق خود را نیابتی انجام می‌دادم لذا آقای مظلوم مرا اینگونه مثل انسان دیدند.» 🌟امام کاظم علیه السلام نیز در پاسخ به علی بن مغیره که در ماه رمضان به روح یکایک معصومین یک ختم قرآن هدیه می نمود فرمودند: « پاداش تو به خاطر این کار آن است که با ایشان در روز قیامت باشی» 🔸لذا رویه رفتاری بزرگان نیز اینگونه بوده و چنانچه سید ابن طاووس که از علمای بسیار بزرگ و مردی فوق العاده بود به فرزندش سید محمد می گوید: « پسرم اگر می خواهی برای بچه هایت صدقه بدهی اول برای امام زمان صدقه بده بعد برای بچه ها...» 📚زبور نور،ص۱۹۵ 📌 همین حالا نیت کنیم از این به بعد تمام اعمال نیک، دعاها، زیارات،قرآن خواندن ها و... رو به نیابت از ارواحنا فداه انجام دهیم تا از این امتیاز ویژه برخوردار شویم. 👌به واسطه‌ی این نیت اعمال ما قیمتی خواهد شد.
از امام صادق (ع)، نقل شده است که فرمود: قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ (ص): اَلْخَلْقُ عِيَالُ اَللَّهِ، فَأَحَبُّ اَلْخَلْقِ إِلَى اَللَّهِ مَنْ نَفَعَ عِيَالَ اَللَّهِ وَ أَدْخَلَ عَلَى أَهْلِ بَيْتٍ سُرُوراً؛ رسول خدا (ص) فرمود: خلق خدا عيال خدايند، و محبوبترين مردم نزد خدا كسى است كه به عيال خدا سود دهد و براى خاندانى سرور و شادى فراهم آورد.
﷽ 🎇 💐 فاطمه ی زهرا (س) - (۱۳): 💐 ورقة بن عبد اللَّه ازدى (بفتح همزه و سكون زاء) ميگويد: به فضّه گفتم: مرا از بانوى خودت فاطمه اطهر آگاه كن و آنچه را كه او بعد از فوت پدرش تحمل کرد برايم شرح بده! ورقة بن عبد اللَّه ميگويد: وقتى او سخن مرا شنيد چشمانش پر از اشك شد، آنگاه با ناله و ندبه گفت: اى ورقه بن عبد اللَّه! غم و اندوه مرا تجديد كردى، نگرانيهائى را كه در قلب من نهان بودند برانگيختى!! اكنون بشنو تا آنچه را كه از حضرت فاطمه اطهر مشاهده نمودم بگويم... موقعى كه پيغمبر خدا (ص) از دنيا رحلت كرد مردم از کوچک و بزرگ براى آن حضرت ضجه و گريه كردند، مصيبت رحلت پيامبر خدا براى نزديكان و ياران، دوستان و غريبان و منسوبين بسيار بزرگ شد، هيچ زن و مردى ديده نميشد مگر اينكه مشغول گريه و ناله و ندبه بود. در ميان اهل زمين و اصحاب و خويشاوندان و دوستان كسى نبود كه حزن و غم و اندوه وى از بانوى من «فاطمه اطهر» شديدتر باشد. غم و غصه بانوى من همچنان تجديد و زياد ميشد و گريه اش شدت میگرفت". (بحار الأنوار / ج43 / ص 175). 💐 شرح: بعد از پیامبر اسلام فاطمه زهرا در فراق پیامبر اسلام بسیار گریه میکرد، زیرا تا پیامبر زنده بود پیش پیامبر بسیار عزیز بود اما بعد از پیامبر او و شوهر و فرزندانش مظلوم قرار گرفتند و علاوه بر اینکه حق خلافت را از علی غصب کرده علی را تحت فشار قرار داده بودند تا بیعت کند و مکرر به در خانه فاطمه زهرا می آمدند. گریه کردن فاطمه زهرا حالت مبارزه هم پیدا کرده بود که بگوید مردم ببینید چقدر بعد از پیامبر در حق اهل بیت او ظلم شده که دخترش روز و شب گریه میکند. ...................................... ...................................... و ﷽ 💥 {{فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِن بَعْدِ مَا جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَ أَبْنَاءَكُمْ وَ نِسَاءَنَا وَ نِسَاءَكُمْ وَ أَنفُسَنَا وَ أَنفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَل لَّعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكَاذِبِينَ}}. (آل عمران/ ۶۱) هرگاه بعد از علم و دانشی که (در باره مسیح) به تو رسیده، (باز) کسانی با تو به محاجّه و ستیز برخیزند، به آنها بگو: «بیایید ما فرزندان خود را دعوت کنیم، شما هم فرزندان خود را؛ ما زنان خویش را دعوت نماییم، شما هم زنان خود را؛ ما از نفوس خود دعوت کنیم، شما هم از نفوس خود؛ آنگاه مباهله کنیم؛ و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار دهیم. 💥 این آیه مشهور به آيه ی مباهله است که منظور از زنان در آن فاطمه ی زهرا (س) است.
11.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📣 ۲۰هزارمیلیارد تومان هزینه آمریکا برای اغتشاشات ایران | ⁉️سهم منافقین، ⁉️بازیکنان اعزام به جام جهانی قطر، ⁉️گروه‌های تجزیه‌طلب ، ⁉️مسئولین نفوذی، ⁉️نمایندگان لال شده، ⁉️فواحش خیابانی ، ⁉️رسانه‌های وطنفروش و معاند وووو 📡 @heiat_14masou
﷽ 🎇 💐 فاطمه ی زهرا (س) - (۱۴): 💐 امام صادق (ع) می فرماید: "علی (ع) و فاطمه (س) از رسول خدا (ص) تقاضا كردند كه كارهاى خانه و بيرون خانه را بين آنها تقسيم نمايد. پيامبر انجام كارهاى داخل خانه را به عهده ی فاطمه نهاد و امور خارج از منزل را به عهده ی على (ع) گذاشت. 💐 امام باقر (ع) مى گويد: فاطمه (س) مى فرمود: جز خداوند هيچ كس نمى داند كه من چقدر خوشحال شدم از اينكه رسول خدا (ص) كارهاى بيرون از خانه را به عهده من قرار نداد و مرا از «مراوده» با مردان نجات داد". (قرب الإسناد ، ص25) 💐 شرح: وقتی پیامبر (ص) کارهای درون خانه را به عهدۀ زهرا (س) می گذارد او خوشحال می شود و علت خوشحالی خود را «حجاب از نامحرم» می داند. اصل اوّلیه آن است که زن از معرض دید نامحرم بدور باشد و دیده نشود لذا مدرسۀ دخترانه، دانشگاه مخصوص خواهران، بیمارستان زنانه، کار در خانه، رفت و آمد با ماشین و .............. مصادیقی از این اصل اوّلیه است. بر اساس این اصل بهترین امر در امر حجاب یک زن این است که او در «حجاب وجود» باشد، به این معنا که وجود او حس و مشاهده نشود و هر گاه می گوییم اصل اوّلیه یعنی موارد ضروری مستثنیات این اصل هستند و یا به تعبیر دیگر اصول ثانویّه هستند. بر اساس این اصل بهترین کارها برای زن کاری است که در درون خانه انجام شود تا در معرض دید نامحرم ها قرار نگیرد و هر چند کار درون خانه همراه با دلتنگی است ولی برای سلامتی معنوی دنیا و آخرت زن و جامعه بهتر است. کارهای مربوط به خانه و زندگی خانوادگی را باید به کارهای بیرونی و درونی تقسیم کرد. فعالیت زن باید در کار درون خانه بیشتر از کار بیرون خانه باشد و کارهای بیرون خانه را به حسب ضرورت انجام دهد. ...................................... ...................................... و ﷽ 💥 {{فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِن بَعْدِ مَا جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَ أَبْنَاءَكُمْ وَ نِسَاءَنَا وَ نِسَاءَكُمْ وَ أَنفُسَنَا وَ أَنفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَل لَّعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكَاذِبِينَ}}. (آل عمران/ ۶۱) هرگاه بعد از علم و دانشی که (در باره مسیح) به تو رسیده، (باز) کسانی با تو به محاجّه و ستیز برخیزند، به آنها بگو: «بیایید ما فرزندان خود را دعوت کنیم، شما هم فرزندان خود را؛ ما زنان خویش را دعوت نماییم، شما هم زنان خود را؛ ما از نفوس خود دعوت کنیم، شما هم از نفوس خود؛ آنگاه مباهله کنیم؛ و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار دهیم. 💥 این آیه مشهور به آيه ی مباهله است که منظور از زنان در آن فاطمه ی زهرا (س) است.
📝🌐📝🌐📝 💢 ✅پرسش: آیا در زمان پیامبر (ص) هم چیزی به اسم حجاب اجباری بود؟! ✍️پاسخ: از لحن آیات و روایات استفاده می شود، در آن زمان رعایت حجاب لازم بوده است، زیرا حجاب از واجبات الهی بوده و هست. باید واجبات و حدود و احکام الهی در عصر رسول خدا بیش تر رعایت می شد، زیرا که بر امام و حاکم لازم است به این مسایل اهمیت دهد: «لیس علی الامام إلاّ ما حُمّلَ من أمر ربّه... والاحیاء للسنّه؛جز آن چه پروردگار بر عهده امام گذارده است... و زنده کردن سنت ها وظیفه ای ندارد». 🔹به علاوه یکی از وظایف مهم حاکم و رهبر امر به معروف و نهی از منکر و اقامه حدود الهی بیان شده است. روشن است که بی حجابی، از منکرات اسلام است که باید از آن نهی شود. در صورت وجود چنین مسئله ای حضرت رسول(صلی الله علیه و آله) این وظیفه را بهتر انجام می داد. پیامبر و معصومین (علیهم السلام) علاوه بر تأکیداتی که بر رعایت حجاب داشته اند، با ارائه دستورعمل هایی، جامعه اسلامی را به سوی تهذیب و پاکی، رهنمون گشته اند. 🔸در روایتی از پیامبر گرامی اسلام آمده: « عن رسول الله أنه نهی النساء أن ینظرن الی الرجال و أن یخرجن من بیوتهن الا باذن ازواجهن و نهی أن یدخلن الحمامات الا من عذر و قال أیما إمرأه وضعت خمارها فی غیر بیت زوجها فقد هتکت حجابها ؛ رسول خدا زنان را نهی می کرد که به مردان نگاه کنند و از منزل شان خارج شوند مگر با اجازه شوهران شان. و می فرمود: هر زنی که روسری خود را در غیر خانه شوهرش قرار دهد،حجابش هتک شده است. همچنین در منابع اهل سنت آمده : « عن عایشه أن أسماءبنت ابی بکر دخلت علی رسول الله و علیها ثیاب رقاق فأعرض عنها رسول الله و قال یا أسماء أن المرأه اذا بلغت المحیض لم تصلح أن یری منها الا هذا و هذا و ءشار الی وجهه و کفیه ؛روزی اسما خواهر عایشه - که خواهر زن پیامبر بود-، با جامه بدن نما و نازکی به خانه پیامبر آمد. پیامبر، روی خود را از او برگرداند و فرمود: «ای اسما، وقتی زن به حد بلوغ رسید، نباید جایی از بدن و اندامش دیده شود، مگر صورت و دست ها» عایشه همواره زنان انصار را چنین ستایش می کرد: « زنانی بهتر از زنان انصار ندیدم. همین که آیات سوره نور نازل شد، یک نفر از آنان دیده نشد که مانند سابق بیرون بیاید. سرخود را با روسری های مشکی می پوشیدند. گوئی کلاغ روی سرشان نشسته است»
👈🏻 در غیبت امام زمان علیه السلام اکثر شیعیان از عقیده به امامتِ ایشان بر می‌گردند و از دین خارج می‌شوند مگر کسی که .... ابوحمزه ثُمالی گوید: امام علی بن الحسین زین العابدین(صلوات الله علیه) فرمود: ... آن قدر مدت غیبت قائم علیه السلام طولانی خواهد شد که اکثر معتقدین به این امر(یعنی معتقدین به امامت و تشیع) از آن دست خواهند کشید؛ و کسی بر عقیده حقّه ثابت قدم و استوار نمی‌ماند، مگر آن کسی که یقینش قوی باشد و معرفتش(شناختش نسبت به اهلبیت و آموزه‌های دین) صحیح باشد و در دلش نسبت به آنچه ما اهل بیت حکم کرده‌ایم هیچ گونه سنگینی و کراهتی احساس نکند و تسلیم ما اهل بیت باشد. 🌱کمال الدین و تمام النعمة، ج۱، ص۳۵۶ ✍️پی‌نوشت: ➖در احادیث دیگر دعا برای تعجیل فرج نیز از شروط نجات در دوران غیبت ذکر شده است(کمال الدين، ج۲، ص۳۸۴) ➖قوی شدن یقین، شناخت صحیح و تسلیم اهل بیت علیهم السلام بودن ممکن نیست مگر از طریق تمسک به احادیث ایشان و تفقّه در آنها.
﷽ 🎇 💐 فاطمه ی زهرا (س) - (۱۴): 💐 امام صادق (ع) می فرماید: "علی (ع) و فاطمه (س) از رسول خدا (ص) تقاضا كردند كه كارهاى خانه و بيرون خانه را بين آنها تقسيم نمايد. پيامبر انجام كارهاى داخل خانه را به عهده ی فاطمه نهاد و امور خارج از منزل را به عهده ی على (ع) گذاشت. 💐 امام باقر (ع) مى گويد: فاطمه (س) مى فرمود: جز خداوند هيچ كس نمى داند كه من چقدر خوشحال شدم از اينكه رسول خدا (ص) كارهاى بيرون از خانه را به عهده من قرار نداد و مرا از «مراوده» با مردان نجات داد". (قرب الإسناد ، ص25) 💐 شرح: وقتی پیامبر (ص) کارهای درون خانه را به عهدۀ زهرا (س) می گذارد او خوشحال می شود و علت خوشحالی خود را «حجاب از نامحرم» می داند. اصل اوّلیه آن است که زن از معرض دید نامحرم بدور باشد و دیده نشود لذا مدرسۀ دخترانه، دانشگاه مخصوص خواهران، بیمارستان زنانه، کار در خانه، رفت و آمد با ماشین و .............. مصادیقی از این اصل اوّلیه است. بر اساس این اصل بهترین امر در امر حجاب یک زن این است که او در «حجاب وجود» باشد، به این معنا که وجود او حس و مشاهده نشود و هر گاه می گوییم اصل اوّلیه یعنی موارد ضروری مستثنیات این اصل هستند و یا به تعبیر دیگر اصول ثانویّه هستند. بر اساس این اصل بهترین کارها برای زن کاری است که در درون خانه انجام شود تا در معرض دید نامحرم ها قرار نگیرد و هر چند کار درون خانه همراه با دلتنگی است ولی برای سلامتی معنوی دنیا و آخرت زن و جامعه بهتر است. کارهای مربوط به خانه و زندگی خانوادگی را باید به کارهای بیرونی و درونی تقسیم کرد. فعالیت زن باید در کار درون خانه بیشتر از کار بیرون خانه باشد و کارهای بیرون خانه را به حسب ضرورت انجام دهد. ...................................... ...................................... و ﷽ 💥 {{فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِن بَعْدِ مَا جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَ أَبْنَاءَكُمْ وَ نِسَاءَنَا وَ نِسَاءَكُمْ وَ أَنفُسَنَا وَ أَنفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَل لَّعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكَاذِبِينَ}}. (آل عمران/ ۶۱) هرگاه بعد از علم و دانشی که (در باره مسیح) به تو رسیده، (باز) کسانی با تو به محاجّه و ستیز برخیزند، به آنها بگو: «بیایید ما فرزندان خود را دعوت کنیم، شما هم فرزندان خود را؛ ما زنان خویش را دعوت نماییم، شما هم زنان خود را؛ ما از نفوس خود دعوت کنیم، شما هم از نفوس خود؛ آنگاه مباهله کنیم؛ و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار دهیم. 💥 این آیه مشهور به آيه ی مباهله است که منظور از زنان در آن فاطمه ی زهرا (س) است.