🚦نصر بن مالک میگوید:
از رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) شنیدم که فرمود:
من و علی (علیهالسّلام) دو هزار سال قبل از آفرینش آدم در جانب راست عرش الهی به تسبیح خداوند مشغول بودیم، و چون خداوند، آدم (علیهالسّلام) را خلق نمود ما در صلب او قرار گرفتیم و همواره از صلب او به صلب دیگری و از رَحِمی به رَحِم دیگر که همه از اصلاب و رَحِمهای طاهر و پاکیزه بودند منتقل میشدیم تا این که به صلب عبدالمطلب رسیدیم که از آن جا به دو قسمت تقسیم شدیم نیمی در صلب عبدالله و نیم دیگر در صلب ابوطالب قرار گرفت. نبوت و رسالت در من و وصایت و خلافت در علی (علیهالسّلام) قرار گرفت و برای ما دو اسم از نام خود مشتق نمود؛ خداوند محمود است و من محمد و خداوند علی است و این هم علی است. من برای نبوت و علی برای وصایت.
📒شیخ طوسی، محمد بن حسن (۴۶۰ ه.ق)، الامالی، ص۱۸۳.
✅فضیلت صلوات در شب و روز جمعه
----------------------------------------
----------------------------------------
📚📚📚📚📚📚📚
☀️امام صادق(علیه السلام):
چون شب جمعه می شود، فرود می آیند ملائکه از آسمان به عدد ذره ها، و در دست های آنها قلم ها از طلا و کاغذها از نقره هست و تا شب شنبه چیزی را بجز صلوات بر محمد وآل محمد (صلی الله علیه وآله) نمی نویسند.
🍃--------------------------------
☀️امام علی(علیه السلام) :
صلوات بر پیامبر(صلی الله علیه و آله) گناهان را بسان ریختن آب بر آتش از بین می برد.
📚📚ثواب الاعمال، صفحه ۱۸۷
🍃--------------------------------
☀️امام رضا (علیه السلام):
کسی که توانایی جبران گناهانش را ندارد، زیاد صلوات بفرستد، که همانا اگر گناهانش -حق الناس- نباشد، محو و نابود گردد.
📚📚جامع الاخبار، صفحه ۲۸
🍃--------------------------------
✅افضل اعمال شب و روز جمعه صلوات است
ذکر روز جمعه ۱۰۰ مرتبه صلوات✨💫
----------------------------------------
----------------------------------------
📚📚📚📚📚📚📚
اللهم صلی علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم✨💫
🤚السلام علیک یا عین الله (عج) ادرکنی🤚.
💚سلام بر تنها اميدخلق جهان يابن فاطمه
مولایم صاحب الزمان بيا که دنیا در تب و تاب است و منتظر ناجی
دل آمده از غمت به جان ادرکنی
جان آمده بر لب
الأمان ادرکنی
ترسم که بمیرم و نبینم رویت
یا مهدی صاحب الزمان ادرکنی
اما چقدر شرمنده شماییم چون منتظرپویا نیستیم
ای مهربان ترین امام
💚آدینه متعلق به شماست دعای ما تمنای ظهور شما 💚
🌻اللهم_صل_علي_محمد و_آل_محمد و_عجل_فرجهم با هدیه معنوی 🌻
🌹اللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج🌹
سئال:
با توجه به این روایت که؛ «اگر مردم بعد از پیامبر اکرم(ص) با امیر المؤمنین علی(ع) بیعت میکردند خداوند جهنم را خلق نمیکرد»، تکلیف اقوام قبل از پیامبر مانند قوم ثمود و عاد چه میشد؟
پاسخ:
در روایتی در اینباره میخوانیم: رسول خدا(ص) فرمود: «خداوند به من وحى کرد: اگر همه مردم روى زمین به امامت على(ع) معتقد بودند، من آتش جهنم را خلق نمیکردم».[1]
این روایت تنها ناظر به بیعت بعد از پیامبر گرامی اسلام(ص) نیست، بلکه یا ناظر به آن است که ولایت حضرت علی(ع) در زمانهای گذشته از آدم تا خاتم وجود داشته است، چنانکه در حدیثی از امام رضا(ع) نقل شده است: «ولایت حضرت علی(ع) در تمام کتابهای پیامبران نوشته شده است و خدا هیچ پیغمبرى مبعوث نکرده مگر با عقیده به نبوّت محمد(ص) و امامت على(ع)».[2]
بر این اساس، اقوامی؛ نظیر ثمود و عاد نیز باید ایمان به نبوّت پیامبری حضرت محمد(ص) و وصایت امام علی(ع) در آینده میداشتند چنانچه ما نیز اکنون باید ایمان به وقوع قیامت در آینده داشته باشیم.
شیخ حرّ عاملی در توجیه و توضیح حدیث مورد بحث میگوید: براى ولایت حضرت على(ع) شروطى است که اگر آنها نباشند، تنها قبول ولایت على(ع) کافى نیست و آنها عبارتاند از:
1. اقرار به یگانگى خداوند و عدالت او و نبوّت و معاد.
2. اقرار به امامت سایر ائمه اطهار(ع) هم داخل در اقرار به امامت على(ع) است.
3. اقرار به اصول بالا قبول نمیشود مگر به وسیله اعتقاد و اقرار به ولایت حضرت على(ع) و این سخن مسئلهاى است که با براهین قطعى و علمى و دینى مسلّم شده است. و واجب شدن اقرار به ولایت على(ع) منحصر به امت اسلام نیست، بلکه به واسطه احادیث متواتر؛ پیامبران گذشته هم موظّف به شناخت ولایت حضرت على میباشند.
به مطالب بالا این نکته هم اضافه میشود که امام صادق(ع) فرمود: «خداوند هیچ عملى را بدون معرفت (شناخت توحید، نبوّت، معاد، امامت و عدل) قبول نمیکند. همچنین معرفت بدون عمل را هم نمیپذیرد». و یا اینکه سخنان مکرر امامان(ع) که فرمودهاند: «شیعیان ما کسانى هستند که به خداوند ایمان و تقوا داشته باشند». باز هم فرمودهاند: «جزو شیعیان ما نیستند کسانى که در شهرى و کشورى باشند که صد هزار جمعیت داشته باشد و در میان جمعیت مردمى از آنها با تقواتر باشند».
پس با توجه به مطالب بالا مضمون این حدیث روشن میگردد که اگر همه مردم اقرار به وحدانیت خداوند و عدل او و نبوت همه انبیا داشته باشند و همه اوصیای پیامبران گذشته را قبول کنند و به امامت ائمه هم مؤمن باشند و به معاد هم معتقد باشند و عمل هم بکنند، نیازى به آفرینش جهنم نیست. اگر میبینیم در این حدیث فقط ولایت حضرت على(ع) را ذکر کرده از لحاظ اهمیت است و مضمون حدیث نشان میدهد که همه آن اعتقادات بدون این اقرار در نزد خداوند قبول نیست و شرط نجات از آتش جهنم این است که همه آن اعتقادات توأم با اعتقاد به ولایت و امامت باشد.[3]
همچنین میتوان گفت که؛ این روایت در صدد آن است که با «لو امتناعیه»، عظمت ولایت امام علی(ع) را اعلام نماید.
[1]. شیخ صدوق، الامالی، ص 657، تهران، کتابچی، چاپ ششم، 1376ش؛ شیخ حر عاملی، الجواهر السنیة فی الأحادیث القدسیة (کلیات حدیث قدسی)، ص 467، تهران، دهقان، چاپ سوم، 1380ش.
[2]. صفار، محمد بن حسن، بصائر الدرجات فی فضائل آل محمّد (صلّی الله علیهم)، محقق، مصحح، کوچه باغی، محسن بن عباسعلی، ج 1، ص 72، قم، مکتبة آیة الله المرعشی النجفی، چاپ دوم، 1404ق؛ کلینی، محمد بن یعقوب، الکافی، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، آخوندی، محمد، ج 1، ص 437، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، 1407ق.
[3]. الجواهر السنیة فی الأحادیث القدسیة (کلیات حدیث قدسى)، ص 467 – 468.
بهترین انسان
عن حذیفة: قال رسول اللّه صلّیاللّهعلیهوآله: عَلِیٌّ خَیْرُ الْبَشَرِ فَمَنْ أبی فَقَدْ کَفَرَ؛ از حذیفه نقل است که گفت: رسول خدا صلّی اللّه علیه و آله فرمود: علی، برترین انسان است؛ هر که نپذیرد، کافر است.
✅تیزبین، هوشیار، بیدار و دشمنشناس
✍️رهبر انقلاب: اگر ما بيدار باشيم، غفلت و يا اشتباهى نكنيم، دشمن نمىتواند كارى بكند.
امروز روز بيدارى ذهنهاست. امروز كشور و ملت احتياج دارد به اين كه مردم، تيزبين ، هوشيار، بيدار و دشمنشناس باشند؛ بفهمند دشمن چه مىكند. بيدارى و آمادگى ملت، دستور اسلام است. دشمن بيدار است، شماها هم بايد بيدار باشيد.
۱۳۹۷/۱۱/۶