✅پرسش: ملاک در ارحام در صله رحم چه کسانی هستند؟
✍️پاسخ: یکی از دستورالعمل های دین در بخش احکام اسلامی که به فعالیت های عینی و خارجی انسان اختصاص دارد، ارتباط با خویشاوندان و اقوام است که از آن تحت عنوان «صله رحم» یاد می شود. در اندیشه دینی ما، حفظ، توسعه و تعمیق روابط فامیلی و ارتباط صمیمانه و حمایتی خویشاوندان از آنچنان اهمیتی برخوردار است که پیامبر اسلام (صلی الله علیه وآله) آن را جزء دین دانستهاند.
🔹مطابق نظر مراجع معظم تقلید ، صله رحم، منحصر به رفت و آمد با خویشاوندان نیست؛ بلکه این عمل با هدیه دادن، میهمانى کردن، پیغام فرستادن، تماس تلفنى، سلام کردن و... نیز تحقق مى یابد. پس همین اندازه که قطع رحم نشود، کافى است.
🔸همچنین در خصوص اینکه ارحام چه کسانی هستند فرموده اند : ارحام کسانى اند که در مراتب ارث واقع مى شوند.پس هرچند برکات و آثاری که برای صله رحم بیان شده و اقتضای اخلاق اسلامی، همه بستگان سببی و نسبی را دربر میگیرد، اما خویشان نسبی از اولویت برخوردارند.
🍀🌟🍀🌟🍀
#قرآنی
✅پرسش:آیه الکرسی دقیقا کدوم بخش از قرآن میشه؟ بعضیا میگن فقط آیه ۲۵۵ سوره بقره است و بعضیا میگن تا آیه ۲۵۷ سوره هستش. درستش کدومه؟
✍️پاسخ:«اللَّهُ لا إِلهَ إِلاَّ هُوَ الْحَیُّ الْقَیُّومُ لا تَأْخُذُهُ سِنَهٌ وَ لا نَوْمٌ لَهُ ما فِی السَّماواتِ وَ ما فِی الْأَرْضِ مَنْ ذَا الَّذی یَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلاَّ بِإِذْنِهِ یَعْلَمُ ما بَیْنَ أَیْدیهِمْ وَ ما خَلْفَهُمْ وَ لا یُحیطُونَ بِشَیْءٍ مِنْ عِلْمِهِ إِلاَّ بِما شاءَ وَسِعَ کُرْسِیُّهُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ وَ لا یَؤُدُهُ حِفْظُهُما وَ هُوَ الْعَلِیُّ الْعَظیم» (1)
🔹بنابر نظر مشهور، «آیه الکرسی» همین یک آیه است که در بالا گفته شد که از «اللَّهُ لا إِلهَ إِلَّا هُوَ» شروع می شود و به «وَ هُوَ الْعَلِیُّ الْعَظِیمُ» ختم می گردد. برای این مطلب نیز ادله و مستنداتی بیان شده است.(2)
🔸بنابراین؛ در نماز و مواردی که گفته شده «آیه الکرسی» خوانده شود، خواندن همین یک آیه کفایت می کند. البته اگر کسی دو آیه بعد را نیز خواند یعنی تا «هُمْ فِیها خالِدُون»(3) ایراد و اشکالی ندارد ولی لازم نیست و همان یک آیه، کفایت می کند.
📚پی نوشت ها:
1. بقره: 2/ 255.
2. مکارم شیرازی، تفسیر نمونه، دارالکتب الاسلامیه، ج 2، ص 276 و 277.
3. بقره: 2، ص 257.
هدایت شده از ام أبیها فاطِمَةُ الزَّهراء (س)
20.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹نطق کوبندۀ نمایندۀ اصفهان، علیه ربا
⚠️کسانی که میتوانستند جلوی رباخواری را بگیرند و نگرفتند؛ با رباخواران یک سرنوشت دارند.
اسمع افهم محمدباقر ابن حسین
اسمع افهم سیدابراهیم ابن سیدحاجی
اسمع افهم غلامحسین ابن اسماعیل
🔺اگر بند ریال را از دلار نبریدید و به #طلا میخکوب نکردید و رباخواری و خلق پول را جمع نکردید؛ سرنوشت شما با روسای جمهور قبلی و قبلی و قبلی و قبلی تفاوت نخواهد کرد.
حرمت گرفتن ربا از منظر قرآن، روایات و اتفاق علمای شیعه جای تردیدی ندارد؛ تا جایی که برخی حرمت ربا را از ضروریات دین و به تبع آن از ضروریات فقه دانستهاند.
مهمترین مستند تحریم ربا در شریعت اسلام آیات قرآن است. در آیات ۲۷۵ تا ۲۸۱ سوره بقره خداوند ضمن تأکید بر حلال بودن بیع، بر حرمت دریافت ربا تصریح کرده و به صورت مبسوط عواقب رباخواری را توضیح داده است. آیه ۱۳۰ سوره آل عمران به عنوان اولین آیهای در این باره به صراحت دریافت ربا را بر مسلمانان حرام اعلام کرده است. آیات ۱۶۰ و ۱۶۱ سوره نساء اگرچه متوجه عمل یهود است ولی با توجه به اوصاف ربا میتوان آن را ناظر بر حال مسلمانان نیز دانست.
دومین مستند تحریم ربا، روایات متعددی است که در جوامع روایی شیعه و اهل سنت آمده است. در این روایات با لحنی بسیار شدید بر حرمت دریافت ربا و رباخواری تاکید شده و عواقب ناگواری برای آن ترسیم شده است.
حر عاملی در کتاب وسائل الشیعه در حدود ۳۰۰ روایت درباره حرمت ربا و عواقب آن جمعآوری کرده است.
بیشتر فقهای شیعه از جمله شیخ طوسی، شهید ثانی، صاحب جواهر، محقق اردبیلی و امام خمینی حرمت ربا را مورد اتفاق علمای شیعه میدانند.
🌴یا علی مرتضی
☘️ذکر علی عبادت است.
🌺نقل فضائل و مصائب امیرمؤمنان علی علیه السلام
🔹زندگی نامه امیرالمؤمنین
🔹احادیث و توصیه های اخلاقی
🔹استوری های مناسبتی
💐مهمان امیرالمؤمنین باشید
┈••✾•🍃🌼⚫️🌼🌿•✾••┈┈
@Ghader110
┈••✾•🍃🌼⚫️🌼🌿•✾••┈┈
هدایت شده از طب اسلامی
#مبانی_طب_اسلامی
#ذکر_درمانی
🍀✨🍀قال الله الحکیم:
فَاذْكُرُونِي أَذْكُرْكُمْ وَاشْكُرُوا لِي وَلَا تَكْفُرُونِ ﴿بقره: ١٥٢﴾
پس مرا یاد کنید تا شما را یاد کنم و مرا سپاس گزارید و کفران نعمت نکنید.
همیشه به یاد خدا باشیم!
همیشه به یاد نعمتهای خدا باشیم!
همیشه به یاد فرستادگان خدا باشیم!
همیشه به یاد حساب و کتاب خدا باشیم!
همیشه به یاد بهشت و جهنم خدا باشیم!
🍏حتما و حتما و حتما...
🍎او هم به یاد ما خواهد بود.
┈••✾•🍃🌼🌸🌼🌿•✾••┈┈
@tebbe_eslame
┈••✾•🍃🌼🌸🌼🌿•✾••┈┈
🌿✨🌿
با یاد خدا، اگر بیمار باشیم، سالمیم
با یاد خدا، اگر فقیر باشیم، ثروتمندیم
با یاد خدا اگر رعیت باشیم، سلطانیم
با یاد خدا اگر ضعیف باشیم، قدرتمندیم
با یاد خدا اگر تاریک باشیم، روشنیم
خدایا تو اول یادی کن!
تا یادت کنیم
تو یاد می کنی که در یادت هستیم.
نور هدایت از توست به سوی خودت...💫
⚡️☄️⚡️☄️⚡️☄️⚡️☄️⚡️
☄️
⭕️تفاوت معنای دو واژه «قسط» و «عدل»
🔷دو واژه #قسط و #عدل گاه به صورت جداگانه به كار مى روند، که تقريباً مفهومى معادل يكديگر دارند، و گاه در برابر هم واقع مى شوند، مانند حديث معروفى كه شيعه و اهل سنّت از پيغمبر اكرم (ص) نقل كرده اند كه فرمود: «لَوْ لَمْيَبْقَ مِنَ الدُّنْيا اِلاّ يَوْمٌ واحِدٌ لَطَوَّلَ اللهُ ذلِكَ الْيَوْمَ حَتّى يَخْرُجَ رَجُلٌ مِنْ وُلْدى فَيَمْلأُها عَدْلا و قِسْطاً كَما مُلِئَتْ جَوْراً وَ ظُلْماً؛ اگر از عمر جهان جز يك روز باقى نماند، خداوند آن روز را طولانى مى كند تا #مردى از #فرزندان_من، #قيام نمايد و زمين را از #عدل و داد پر كند آن گونه كه از ظلم و جور پر شده باشد». [۱] در اين روايت و مانند آن #عدل و #قسط در برابر هم قرار گرفته، همان گونه كه #جور و #ظلم در برابر يكديگر است.
🔷در اين كه ميان اين دو چه تفاوتى است؟ ممكن است چنين گفته شود: #قسط همان گونه كه در معنای لغوى آن آمده به معناى #تقسيم_عادلانه است و نقطه مقابل آن تبعيض است، بنابراين #قسط آن است كه حق هركس به او برسد و به ديگرى داده نشود؛ ولى #عدالت در مقابل جور و تجاوز به حقوق ديگران است، به اين صورت كه فردى حق ديگرى را غضب كرده و براى خود بردارد و مى دانيم #عدالت_كامل در جامعه انسانى آن زمان برقرار مى شود كه نه كسى تجاوز به حقوق ديگرى كند و نه حق كسى را به ديگرى دهد.
🔷از تعبيرى كه در بعضى احاديث آمده تفاوت ديگرى نيز استفاده مى شود و آن اين است كه #عدالت در مورد #حكومت و #داورى است و #قسط در مقابل #تقسيم_حقوق است. در «لسان العرب» مى خوانيم كه در بعضى از احاديث آمده: «اِذا حَكَمُوا عَدَلُوا وَ اِذا قَسَّمُوا اَقْسَطُوا؛ آنها هنگامى كه #حكومت مى كنند، #عدالت پيشه مى كنند و هنگامى كه #تقسيم مى نمايند #رعايت_قسط مى كنند». [۲]
اين احتمال نيز وجود دارد كه #عدل، مفهومى وسيعتر و گسترده تر از قسط دارد؛ چرا كه #قسط در مورد تقسيم گفته مى شود و #عدل هم در آن مورد و هم در موارد ديگر. [۳]
پی نوشت:
[۱] من لا يحضره الفقيه، محقق / مصحح: غفارى، على اكبر، دفتر انتشارات اسلامى وابسته به جامعه مدرسين حوزه علميه قم، چ ۲، ج ۴، ص ۱۷۷، باب الوصية من لدن آدم؛
[۲] لسان العرب، ابن منظور، دار صادر، بيروت، چ۳، ج ۷، ص ۳۷۷، ماده قسط
[۳] پيام قرآن، مكارم شيرازى، ناصر، با همکاری جمعى از فضلاء، دارالكتب الاسلاميه، چ۹، ج ۴ ص ۴۵۵
منبع: وبسایت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (بخش آئین رحمت)
#عدل #عدالت #قسط #داوری #حقوق #حکومت
@tabyinchannel
#انتشاربدونلینکجایزنمیباشد