🔸 مفهوم آزادی در هندسه معرفتی و منظومه فکری امام خمینی
گزارشگر : محمد آسیابانی
کتاب «امام خمینی و مساله آزادی» نوشته شریف لکزایی منتشر شد. لکزایی در این کتاب وجوه گوناگون آزادی و حدود و ثغور آن در اندیشه امام خمینی را بررسی کرده است.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، یکی از دغدغههای مهم شریف لکزایی دانشیار گروه فلسفه سیاسی پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بحث آزادی است و او از معدود پژوهشگرانی است که بخش عمدهای از کار فکری خود را به تبیین تئوریک مساله آزادی از دیدگاه اسلام و علما و فقهای شیعه بویژه علمای دوران معاصر اختصاص داده است. لک زایی بجز تالیف چهار کتاب، مقالات متعددی را نیز درباره این موضوع منتشر کرده است.
کتاب «امام خمینی و مساله آزادی» چهارمین کتاب شریف لکزایی، درباره مفهوم و مساله آزادی است که به تازگی توسط نشر عروج و با همکاری مرکز فرهنگی و دانشجویی امام، ولایت فقیه و انقلاب اسلامی جهاد دانشگاهی چاپ و منتشر شده است. اهمیت این کتاب با توجه به شبهاتی که طی ۴۰ سال پس از پیروزی انقلاب درباره نوع نگاه بنیانگذار انقلاب حضرت امام خمینی به مساله آزادی توسط معاندان مطرح میشود، بیش از پیش خود را نشان میدهد.
کتاب در ۶ فصل تدوین شده که عناوین و سرفصلهای آن به ترتیب عبارتند از: «اختیار، آزادی و کرامت»، «آزادی و امنیت»، «آزادی و مشارکت سیاسی»، «مردم سالاری دینی و حقوق اقلیتها»، «آزادی مطبوعات» و «به سوی یک نظریه آزادی». فصول مختلف کتاب هر یک به چالشی از مبحث آزادی در انديشه امام خمینی میپردازد و تلاش میکند با تحلیل آرای امام پاسخی به آن چالشها ارائه شود.
بجز فصل ششم کتاب پنج فصل دیگر در قالب مقالات مستقل پیشتر به چاپ رسیده بودند. از میان این مباحث فصل پنجم کتاب برای اهالی مطبوعات اهمیت خاصی دارد. آنچه در این مقاله اهمیت بسیاری دارد، تلاش برای ارائه یک نظریه برای تبیین دیدگاه امام خمینی در حوزه مطبوعات است. برای رسیدن به این منظور بر نظریه مسئولیت اجتماعی تاکید شده است.
شریف لکزایی درباره نگاه امام خمینی(ره) به مساله حقوق اقلیتها به ایبنا گفت: «امام خمینی درباره اقلیتهای مذهبی بسیار باز میاندیشید و آنها را به یک معنا اقلیت نمیدانست. درواقع نسبت به اقلیتهای مذهبی که شامل مذاهب مختلف اسلامی است بسیار نگاه مثبتی داشتهاند. همچنین امام (ره) درباره اقلیتهای دینی نیز تاکید داشتند که بهتر از گذشته حقوق آنان تامین خواهد شد.»
این استاد حوزه فلسفه سیاسی همچنین درباره فصل آخر کتاب و اینکه آیا تلاش شده تا از دیدگاه امام خمینی یک نظریه سیاسی تبیین شود، نیز گفت: «در فصل آخر تلاش شده از منظر حکمی و فلسفی به بحث نگاه و تأکید شود که پشتوانه بحث امام خمینی در مباحث مربوط به آزادی حکمت متعالی است. این بحث مقدمه و درآمدی است بر این که به نظریه آزادی امام برسم. البته تمامی پنج فصل قبلی مواد این نظریه را تأمین میکند. قصدم این بود که زمینه سازی برای ارائه نظریه آزادی امام انجام شود. درواقع مباحث کتاب یک دور مرور اندیشه سیاسی امام خمینی از منظر آزادی است.»
درباره کتاب و نویسنده
«امام خمینی و مساله آزادی» نوشته شریف لکزایی با شمارگان هزار نسخه، ۲۳۵ صفحه و بهای ۳۵ هزار تومان منتشر شده است. شریف لکزایی دارای مدرک دکتری علوم سیاسی از پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی است و هماکنون با درجه علمی دانشیاری در گروه فلسفه سیاسی پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به تدریس و تحقیق اشتغال دارد.
«آزادی و دانش»، «آزادی»، «فلسفه سیاسی صدرالمتالهین»، «آزادی سیاسی از منظر آیتالله مطهری و آیتالله بهشتی»، «سیاست متعالیه از منظر حکمت متعالیه»، «بررسی تطبیقی نظریههای ولایت فقیه»، «درآمدی بر اندیشه سیاسی امام موسی صدر» و «توزیع و مهار قدرت در نظریه ولایت وفقیه» عناوین شماری از تالیفات منتشر شده شریف لکزایی است.
@shariflakzaei
شریف لک زایی
https://eitaa.com/isca_seda/1542
#زن_و_چالشهای_جامعه
از میان سخنرانیها و مقالات و مصاحبههای #امام_موسی_صدر آنها که به موضوعات #زن و #خانواده و #جامعه پرداختهاند در کتاب «زن و چالشهای جامعه، جستارهایی دربارهی مسائل زن و خانواده و جوان» منتشر شده است. از دو جهت این سه موضوع در یک کتاب تنظیم شده است:
نخست، پیوندی که میان هر سه موضوع برقرار است و تاثیر و تاثری که بر یکدیگر دارند و از یکدیگر میگیرند. نقش و رابطهی زن و جوان در شکلگیری و کارکرد خانواده موثر است و در تعریفی که از نظام خانواده به دست میدهیم، جایگاه زن و جوان روشن میشود.
دوم، تاثیری که جهان نو در نگاه و نگرش به هر سه موضوع گذاشته است.
این کتاب روش امام موسی صدر در مواجهه با مسائل جدید شناخته می شود.
نشست ویژهی #شهر_کتاب روز #دوشنبه۲۶آذر ساعت ۱۶:۳۰ با #نقد و بررسی کتاب «زن و چالشهای جامعه» با حضور #فاطمه_صدرعاملی، #نسرین_فقیهملکمرزبان، حجتالاسلام و المسلمین #مهدی_مهریزی و دکتر #خسرو_باقری در مرکزفرهنگی شهر کتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچهی سوم برگزار میشود.
@ketabenaab
برنامه هفته پژوهش1397.pdf
241.8K
پايگاه اطلاع رساني پژوهشکده فلسفه و کلام
http://phil.theo.isca.ac.ir/
کانال رسمي پژوهشکده فلسفه و کلام
https://eitaa.com/philtheo
🖊برنامه هاي هفته پژوهش و فناوري و چهارمین نمایشگاه دستاوردهاي پژوهشی
معاونت پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم 1397👆👆👆👆
🔸با دکتر سید مهدی امامی جمعه
پنجشنبه 22آذر فرصتی دست داد تا در سفری کوتاه به استان اصفهان با آقای دکتر سید مهدی امامی جمعه در مؤسسه فرهنگی سها دیدار و گفتگو کنم. دکتر امامی جمعه چند سالی است که بر روی فلسفه اجتماعی ملاصدرا متمرکز شده و بیش از شصت جلسه درسی در این موضوع برگزار کرده است که بسیار مغتنم است. بخشی از این مباحث، خلأ مباحث تاریخی فلسفه صدرایی را تا حدودی برطرف می کند.
همچنین ایشان به بحث تأثیر فلسفه ملاصدرا بر تحولات سیاسی و اجتماعی دوره معاصر از زمان مرحوم بیدآبادی تا اکنون می پردازد. به ویژه بحث های مبسوطی درباره مباحث فلسفی سید جمال انجام داده است که اهمیت سیدجمالالدین اسد آبادی را در این بخش بیش از گذشته آشکار می کند.
از دکتر امامی جمعه تا کنون آثار مختلفی چاپ و منتشر شده است که قابل اعتنا است. از جمله فلسفه هنر در عشق شناسی ملاصدرا و سیر تحول مکتب فلسفی اصفهان از ابن سینا تا ملاصدرا از آثار ایشان است.
#ملاصدرا
#سید_مهدی_امامی
#شریف_لکزایی
#اصفهان
@shariflakzaei
🔹 با دکتر سید مهدی امامی جمعه و محسن جبارنژاد
مؤسسه سها، اصفهان، 22 آذر 1397
#سید_مهدی_امامی
#محسن_جبارنژاد
#شریف_لکزایی
#اصفهان
@shariflakzaei
هدایت شده از فلسفه سیاسی اسلامی
در پایان فصل پاییز شاهد آغاز به کار چهارمین نمایشگاه دست آوردهای معاونت پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی هستیم. به همین مناسبت از تمامی محققین گرامی دعوت میشود تا از روز شنبه تا پنجشنبه ضمن بازدید از غرفه پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی از نزدیک با جدیدترین آثار پژوهشی این پژوهشکده آشنا شوند.
پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی یکی از پژوهشکده های پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی است که دارای سه گروه فلسفه سیاسی، فقه سیاسی و علوم سیاسی است که آثاری در این سه زمینه منتشر می کند
این نمایشگاه از روز شنبه 24آذر شروع به کار کرده است و تا روز پنجشنبه 29آذر در قم، ابتدای خیابان معلم، سالن همایش های غدیر برپا است و از ساعت هشت صبح تا چهارده و از پانزده تا بیست شب پذیرای مراجعان است.
#پژوهشگاه_علوم_و_فرهنگ_اسلامی
#پژوهشکده_علوم_و اندیشه_سیاسی
@Islamicpp
هدایت شده از چهارمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات
طرحنامه حجت الاسلام والمسلمین دکتر نجف لک زایی با عنوان امنیت متعالیه، به دنبال برگزاری اجلاسیه های متعدد و پس از نقّادی و ارزیابیهای ثمربخش در تاریخ 14 آذرماه با نظر شورای داوری با درجه عالی و با نمره 90 به عنوان نظریه پذیرفته و حائز مرتبه کرسی موفق از هیأت حمایت از کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره شد.
هدایت شده از نجف لک زایی
کتاب دلاور مرد سیستان بر اساس زندگی سردار شهید میر قاسم میرحسینی را در کتابخوان پژوهان ببینید.
https://pajoohaan.ir/document/3517
هدایت شده از چهارمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات
طرحنامه امنیت متعالیه نجف لکزایی بهعنوان نظریه پذیرفته شد
طرحنامه امنیت متعالیه نجف لکزایی بهعنوان نظریه پذیرفته شد
با اعلام دبیرخانه هیأت حمایت از کرسیهای نظریه پردازی، نقد و مناظره طرحنامه نجف لکزایی رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با عنوان امنیت متعالیه به عنوان نظریه پذیرفته شد.
به گزارش خبرنگار مهر، طرحنامه حجت الاسلام والمسلمین نجف لک زایی رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و استاد تمام دانشگاه باقرالعلوم(ع) با عنوان امنیت متعالیه به دنبال برگزاری اجلاسیه های متعدد و پس از نقادی و ارزیابیهای ثمربخش در تاریخ ۱۴ آذرماه ۱۳۹۷ با نظر شورای داوری با درجه عالی و با نمره ۹۰ به عنوان نظریه پذیرفته و حائز مرتبه کرسی موفق از هیأت حمایت از کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره شد.
طرح نامه امنیت متعالیه در چهارمین جلسه کمیته دستگاهی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در تاریخ ۲۱ مردادماه ۹۶ به تصویب اعضای کمیته رسید و پس از ارسال به دبیرخانه هیات حمایت از کرسی ها و بررسی و تأیید طرح نامه در کمیسیون تخصصی دبیرخانه هیأت حمایت از کرسی های نظریه پردازی و نقد و مناظره، مجوز برگزاری اولین پیش اجلاسیه طی نامه ایی در تاریخ ۲۰ آبان ۹۶ به پژوهشگاه ابلاغ گردید.
کرسی امنیت متعالیه با حضور شورای داوران حجج اسلام و المسلمین منصور میراحمدی و حمید پارسانیا و علیرضا صدرا و علی عبدالله خانی و با حضور کمیته ناقدان محمد ستوده، علی شیرخانی، بهادر امینیان، نورالله قیصری و مدیریت مسعود معینی پور و رجبعلی اسفندیار برگزار شد.
این کرسی نظریه پردازی، در قالب دو پیش اجلاسیه در تاریخ ۷ دی ماه ۹۶ و تاریخ ۲۵ بهمن ۹۶ و یک اجلاسیه نهایی در تاریخ ۳ خرداد ۹۷ با حضور اساتید داور و ناقدان برگزار شد که در نهایت در تاریخ ۱۴ آذر ۹۷ در جلسه امتیاز دهی هیئت داوران، طرح نامه امنیت متعالیه با امتیاز عالی و با نمره ۹۰ به عنوان نظریه پذیرفته شد.
🔸 #معرفی_کتاب | مفهوم شناسی سیاسی در اندیشه امام خمینی
🔹معنویت در لغت، مصدری جعلی و از واژه معنوی ساخته شده است و کلمه معنوی خود منسوب و معنی است و به معنای آنچه که با قلب شناخته میشود نه با حواس ظاهری میباشد. از معنا نیز مفاد، مفهوم و مقصود به ذهن متبادر میشود.
🔹در تعریف اصطلاحی معنویت این مفهوم تعریف چندان مشخصی ندارد، اما حقیقتی است که بایستی فرد آن را به علم حضوری همچون وجدانیات درک کرد تا معنای آن را دریابد و همین امر باعث شده است که دیدگاههای چندگانهای در مورد آن پدید آید.
🔹در اندیشه اسلامی، اخلاق عبارت از مجموعه ملکات نفسانی، صفات و خصایص روحی است که انسانها را به سوی سعادت رهنمود میسازد. در تعریف اصطلاحی سیاست، پیچیدگی و دشواری وجود دارد. یکی از دلایل پیچیده بودم مفهموم سیاست این است که هر کس آن را بر ایستار و فرهنگ پذیرفته خود معنا میکند.
🔹این کتاب ۳۱۲ صفحه ای به اهتمام اصغر افتخاری و به همت دانشگاه امام صادق (ع) به رشته تحریر در آمده است.
🌐 vasael.ir/0003FZ
🆔 @vasael_ir
🔸 #گزارش | " #امام_موسی_صدر در ساحت علم و سیاست"
🔹#نشست_علمی "امام موسی صدر در ساحت علم و سیاست" عصر امروز با حضور حجت الاسلام والمسلمین رضا مختاری، رییس مؤسسه کتابشناسی شیعه، دکتر شریف لک زایی عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و استاد حوزه و دانشگاه، خبرنگاران، اصحاب رسانه و مطبوعات و سایر طلاب و دانشجویان در سالن اجتماعات خبرگزاری رسا برگزار شد.
🔹استادیان بیان کرد: در طول سالها فعالیت های خوبی در حوزه علمیه انجام شده است اما در مقایسه با لجنههایی که در خارج از کشور علیه ما بسیج شده اند، بسیار اندک هستند.
🔹دکتر شریف لک زایی با اشاره به اندیشههای سیاسی و انقلابی امام موسی صدر، به ارائه مطالب خود پرداخته و اظهار داشت: بیشتر مایل هستم که بخش فلسفی امام موسی صدر را تبیین کنیم.
🔹حجت الاسلام والمسلمین مختاری به ارائه مباحث خود در زمینه امام موسی صدر پرداخت و با اشاره به این موضوع اظهار داشت: امام موسی صدر در هر طبقهای جزء فضلا بوده و در زمان ما هم جزء فضلای حوزه علمیه بودهاند.
🌐 http://www.rasanews.ir/002Uk8
🆔 @rasanews_agency
✅ بخش نخست گزارش نشست امام موسی صدر در ساحت علم و سیاست با سخنرانی حجت الاسلام رضا مختاری و دکتر شریف لک زایی از طریق لینک زیر در دسترس است:
http://www.rasanews.ir/002Uk8
@shariflakzaei
بخش اول امام موسی صدر در ساحت علم و سیاست.pdf
143.9K
پایگاه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
www.isca.ac.ir
کانال رسمی پژوهشگاه در پیام رسان سروش
https://sapp.ir/isca.ac.ir.
کانال رسمی پژوهشگاه در پیام رسان ایتا
https://eitaa.com/isca24
کانال رسمی پژوهشگاه در پیام رسان بله
https://ble.im/isca24
صفحه اختصاصی پژوهشگاه در اینستاگرام
https://www.instagram.com/isca.ac.ir/
✏️نشست علمی "امام موسی صدر در ساحت علم و سیاست" با حضور رییس مؤسسه کتابشناسی شیعه و عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در خبرگزاری رسا برگزار شد.
✅به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، نشست علمی "امام موسی صدر در ساحت علم و سیاست" عصر پنجشنبه با حضور حجت الاسلام والمسلمین رضا مختاری، رییس مؤسسه کتابشناسی شیعه، دکتر شریف لکزایی عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و استاد حوزه و دانشگاه، خبرنگاران، اصحاب رسانه و مطبوعات و سایر طلاب و دانشجویان در سالن اجتماعات خبرگزاری رسا برگزار شد.
🔽بر اساس این گزارش، پس از تلاوت آیاتی از قرآن کریم، ابتدا دکتر علیرضا استادیان دبیر علمی این نشست و سردبیر خبرگزاری رسا به طرح موضوع پرداخته و به ضروریت روشنگری درباره ابعاد فکری، علمی و انقلابی شخصیت عالیقدر امام موسی صدر اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از مباحثی که ضرورت دارد تا در نشستهای علمی به آن پرداخته شود، سهم و جایگاهی است که حوزههای علمیه، روحانیت، عالمان بزرگ مکتب تشیع در حوزه بسط عدالت و خدمات اجتماعی و احیای شعائر دینی، انسانی و اسلامی دارند.
فعالیتهای حوزه علمیه در مقایسه با هجمههای غربی اندک است
در طول این سالها فعالیتهای خوبی در این حوزه انجام شده است، اما در مقابله و مقایسه با لجنههای علمی که عمدتا در خارج از کشور ایران بسیج و درباره مطالعات حوزه و روحانیت فعال شده اند، بسیار اندک هستند.
بخش اول |
امروزه ما با موجهای سهمگینی مباحثت به ظاهر علمی مواجه هستیم که درصدد تخریب جایگاه روحانیت بوده و با عبارات و بیانات مختلفی نقش و ظهور و بروز اجتماعی و سیاسی حوزه و روحانیت و علمای بزرگ در طول تاریخ و به خصوص در مقطع به پیروزی رسیدن انقلاب اسلامی، برونداد این مباحث را با سیاهنمایی به شدت انکار میکنند.
اگر به مباحثی که آبراهامیان و نیکی کدی مطرح کردهاند، مراجعه کنیم، با عناوین و الفاظی روحانیت تفسیر میشود که متأسفانه معادل با مباحثی مانند پوپولیستی و تودهگرایی مطرح شده است.
پایگاه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی#پژوهشگاه_علوم_وفرهنگ_اسلامی|#شریف_لک_زایی|#دفتر_تبلیغات_اسلامی|
پایگاه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
www.isca.ac.ir
کانال رسمی پژوهشگاه در پیام رسان سروش
https://sapp.ir/isca.ac.ir.
کانال رسمی پژوهشگاه در پیام رسان ایتا
https://eitaa.com/isca24
کانال رسمی پژوهشگاه در پیام رسان بله
https://ble.im/isca24
صفحه اختصاصی پژوهشگاه در اینستاگرام
https://www.instagram.com/isca.ac.ir/
ادامه در فایل پی دی اف👇👇👇
22034_998.jfi
237.5K
نشست علمی "امام موسی صدر در ساحت علم و سیاست" با حضور رییس مؤسسه کتابشناسی شیعه و عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در خبرگزاری رسا
22053_143 (1).jfi
61.9K
نشست علمی "امام موسی صدر در ساحت علم و سیاست" با حضور رییس مؤسسه کتابشناسی شیعه و عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در خبرگزاری رسا
22044_620.jfi
275.5K
نشست علمی "امام موسی صدر در ساحت علم و سیاست" با حضور رییس مؤسسه کتابشناسی شیعه و عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در خبرگزاری رسا
هدایت شده از نجف لک زایی
🔰 سخننگاشت| توقع امروز از قم، رفع ابهام و حلِ مشکل دینی است
💻 @Khamenei_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 دقایقی از نشست امام موسی صدر در ساحت علم و سیاست با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین رضا مختاری و دکتر شریف لکزایی در خبرگزاری رسا
@shariflakzaei
✅امام موسی صدر در ساحت علم و سیاست بخش دوم
♒️همراهی با انقلاب اسلامی ایران، ارتباط با امام راحل و حامیان انقلاب اسلامی در زندگی امام موسی پررنگ است. به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، نشست علمی امام موسی صدر در ساحت علم و سیاست با حضور حجت الاسلام والمسلمین رضا مختاری، رییس مؤسسه کتابشناسی شیعه، دکتر شریف لکزایی عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و استاد حوزه و دانشگاه، خبرنگاران، اصحاب رسانه و مطبوعات و سایر طلاب و دانشجویان در سالن اجتماعات خبرگزاری رسا برگزار شد
♒️گزارش بخش نخست این نشست پیشتر در خبرگزاری رسا منتشر شد و بخش دوم آن در ذیل تقدیم مخاطبان میشود.
بر اساس این گزارش، پس از جمعبندی بخش اول سخنان دکتر لکزایی و حجت الاسلام والمسلمین مختاری توسط علیرضا استادیان (دبیر علمی این نشست)، به بخش دوم سخنان کارشناسان حاضر در نشست پرداخته شد.
ادامه از پایگاه پژوهشگاه فرهنگ و علوم اسلامی مطالعه کنید.
#شریف_لکزایی|#پژوشگاه_علوم_وفرهنگ_اسلامی |#نشست_علمی|#گفتگوی_علمی
http://yon.ir/9x5Fk
پایگاه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
www.isca.ac.ir
کانال رسمی پژوهشگاه در پیام رسان سروش
https://sapp.ir/isca.ac.ir.
کانال رسمی پژوهشگاه در پیام رسان ایتا
https://eitaa.com/isca24
کانال رسمی پژوهشگاه در پیام رسان بله
https://ble.im/isca24
صفحه اختصاصی پژوهشگاه در اینستاگرام
https://www.instagram.com/isca.ac.ir