✴️ متغیرهای راهبردی تاثیرگذار بر مذاکرات ایران و آمریکا بخش ۱
✳️ ایران و آمریکا در ۴۵سال گذشته بیشترین سطح تنش دیپلماتیک و چالشهای امنیتی را در ارتباط با یکدیگر تجربه کردهاند. هریک از دو کشور به این موضوع اشاره دارد که دیگری نوعی چالش و مخاطره امنیت ملی محسوب میشود. سند امنیت ملی آمریکا در تمامی چهاردهه گذشته به این موضوع اشاره کرده که ایران اصلیترین تهدید امنیتی ایالاتمتحده و کشورهای اروپایی متحد آمریکا در نهادهای راهبردی بینالمللی و شرکای منطقهای آنان محسوب میشوند. ایران نیز همواره به این موضوع اشاره کرده که آمریکا تمایلی به اتخاذ سازوکارهای منصفانه، حقوقی و مبتنی بر حسن نیت نداشته است.
✳️ امنیتیسازی ایران را میتوان در زمره شاخصهای محوری سیاست امنیتی آمریکا در ارتباط با ایران دانست. به همین دلیل است که هرگونه مذاکرات دیپلماتیک در روابط ایران و آمریکا با نشانههایی از شوک و ابهام همراه میشود.
✳️ ۱- توافق مرحلهای و دیپلماسی پنهانی مسقط در روابط ایران و آمریکا: مذاکرات مسقط یکی از شاخصهای اصلی دیپلماسی پنهانی در روابط ایران و آمریکا محسوب میشود. تاکنون مراحل مختلفی از دیپلماسی مستقیم، غیرمستقیم، دوجانبه و چندجانبه در روابط ایران و آمریکا وجود داشته است. هریک از این گزینهها برای دوران محدودی بر روابط ایران و آمریکا تاثیرگذار بوده و به همین دلیل است که امکان کنترل برخی از تهدیدها از طریق سازوکارهای دیپلماتیک امکانپذیر شده است. در سالهای گذشته، ایران و آمریکا در فضای درگیریهای پایانناپذیر قرار داشتهاند؛ اما اینگونه درگیریها و ستیزشها هیچگاه نتوانست به رویارویی پردامنه و جنگهای منطقهای در روابط ایران و آمریکا منجر شود و محیط منطقهای را با چالشهای راهبردی مخاطرهآمیز روبهرو کند.
✳️ دیپلماسی پنهانی ایران و آمریکا در مسقط و دوحه از این جهت اهمیت دارد که نشان میدهد هریک از بازیگران تلاش دارند از سازوکارهای مدیریت بحران برای اجتناب از درگیری استفاده کنند. ایران و آمریکا در مذاکرات و حتی کنش تاکتیکی هشدارآفرین عموما از سازوکارهایی استفاده میکنند که زمینه همکاریهای متقابل را به وجود آورد. چنین فرآیندی بیانگر آن است که اولا، دیپلماسی فرآیندی پیچیده، پرمخاطره و ابهامآمیز خواهد بود؛ ثانیا، سیاست امنیتی آمریکا در برخورد با ایران همواره مبتنی بر نشانههایی از کنش ابهامآمیز و عدمهمکاری عملی برای حل موضوعات و مسائل راهبردی بوده است؛ ثالثا، مقامهای آمریکایی از مفهوم کنش دیپلماتیک بهره میگیرند؛ اما چنین رویکردی صرفا در دوران محدودی به نتیجه واقعی و موثر برای موازنه منطقهای منجر شده است.
✳️ ۲- تغییر سطح گروههای مذاکرهکننده: دومین نشانه مذاکرات پنهانی ایران و آمریکا را باید در ارتباط با گروههای مذاکرهکننده مورد سنجش قرار داد. وزارت خارجه آمریکا در ماههای سپتامبر و اکتبر 2022 درگیر فضای احساسی شد و نتوانست واقعیتهای ساختاری در ایران و محیط منطقهای را بهعنوان محور اصلی دیپلماتیک مورد توجه قرار دهد. هرگاه مقامهای سیاسی و دیپلماتیک از ادبیات پردامنه و مشروط استفاده کنند، به مفهوم آن است که زمینه برای توافقهای مرحلهای به وجود آمده است. بخشی از ادبیات سالیوان مبتنی بر سیاست تهدید آمریکا علیه قابلیتهای تاکتیکی جمهوری اسلامی ایران در محیط منطقهای و عرصه راهبردی بوده است. سخنرانی سالیوان در موسسه «مطالعات واشینگتن برای خاورمیانه» از این جهت اهمیت دارد که سیگنالهای کنش نسبتا هماهنگ آمریکا و اسرائیل در مورد موضوعات منطقهای و ایران را منعکس میکرد.
✳️ تبیین محورهای اصلی سیاست خارجی و منطقهای آمریکا از سوی جیک سالیوان در موسسه «مطالعات واشینگتن برای خاورمیانه» به مفهوم آن است که ایالاتمتحده راهبرد مقابله و محدودسازی قدرت ایران را در دستور کار قرار خواهد داد. چنین رویکردی به معنی آن است که آمریکا نهتنها از سازوکارهای دیپلماتیک در رابطه با ایران بهره میگیرد، بلکه انگیزه مناسب و موثری هم برای مقابله با قابلیت و قدرت تاکتیکی ایران خواهد داشت.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
✴️ متغیرهای راهبردی تاثیرگذار بر مذاکرات ایران و آمریکا بخش ۲
✳️ ۳- مصالحه و درک متقابل منافع ایران و آمریکا در مذاکرات مسقط: دیپلماتهای ایرانی و آمریکایی در روند مذاکرات مسقط درصدد برآمدند تا مبانی مذاکرات و مفاهیم کاربردی خود را براساس درک متقابل قرار دهند. مفهوم درک متقابل در ادبیات سیاسی ایران و آمریکا به معنای آن است که هریک از کشورها باید نسبت به ضرورتها، مصالح، منافع و مواضع ساختاری طرف دیگر وقوف داشته باشد. بخش قابلتوجهی از ادبیات به کار گرفتهشده از سوی سالیوان در موسسه واشینگتن و برخی دیگر از حوزههای رسانهای و دیپلماتیک معطوف به محدودسازی و مقابله با ایران بوده است. اگرچه در روند دیپلماسی مسقط نشانههایی از توافق نسبی به وجود آمد. هرگونه توافق نسبی میتواند زمینه همکاریهای بیشتر یا تضادهای فراگیرتری را به وجود آورد.
✳️ ۴- نتایج دیپلماسی پنهانی ایران و آمریکا در مسقط: دیپلماسی ماهیت پنهانی داشت؛ اما بخش قابلتوجهی از مذاکرات ایران و ایالاتمتحده به حوزههای رسانهای و دیپلماتیک سایر کشورها منتقل شد. روند دیپلماسی مسقط بیانگر این واقعیت بود که اولا ایالاتمتحده بخش قابلتوجهی از اهداف، منافع و سیاستهای خود را از طریق کنش دیپلماتیک پیگیری میکند. شبکه دیپلماسی آمریکایی دارای ابعاد رسانهای، امنیتی، راهبردی و سیاسی بوده و از این جهت توانست زمینههای تحرک دیپلماتیک برای نتایج تاکتیکی را فراهم کند. اولین نتیجه دیپلماسی مسقط مربوط به آزادسازی بخشی از طلب ایران بوده که در کشورهای منطقهای بلوکه شده است. ایالاتمتحده به این موضوع واقف شد که اگر طلب ایران اعاده نشود، در آن شرایط زمینه برای واکنشهای شدیدتر جمهوری اسلامی در محیط منطقهای به وجود خواهد آمد. آزادی بخشی از مطالبات مالی و پولی ایران از عراق تاثیر خود را بر اقتصاد ایران و بازار مالی گذاشت. کنش تعاملی ایران برای تحقق اهداف اقتصادی شکل گرفت و بر این اساس توافقهایی برای اعتمادسازی و شفافسازی فعالیت هستهای ایران به انجام رسید.
✳️ ۵- دوگانگی ابهامآمیز در مواضع و سیاستهای آمریکا: تجارب دیپلماسی مسقط بیانگر این واقعیت است که دوگانگی ابهامآمیز آمریکا در سیاست هستهای و الگوی کنش ارتباطی با ایران عمدتا مبتنی بر سیاست تاخیری و سازوکارهایی بوده که قدرت چانهزنی و قابلیت ایران در حوزه هستهای و امنیت منطقهای را در وضعیت فرسایش قرار میدهد. دیپلماسی مسقط در شرایطی انجام شد که مذاکرات روابط ایران و عربستان در مسیر کنش همکاریجویانه قرار داشت. مقامهای آمریکایی نسبت به ضرورتهای تنشزدایی منطقهای واقف بوده و عادیسازی روابط ایران و عربستان را بهعنوان اقدام موثری در جهت امنیتسازی منطقهای تلقی میکردند.
🔰 مذاکره در شرایط ضعف ساختاری و تکنیکی همواره به چالشهای بیشتر برای ایران و گروه مذاکرهکننده منجر میشود. بنابراین ایران چارهای جز حفظ زیرساختهای قدرت در حوزه هستهای، محیط منطقهای و عرصه کنش تاکتیکی نخواهد داشت. تجربه نشان داده است که در بسیاری از مواقع مذاکرات مرحلهای و دیپلماسی پنهانی بیشترین نتایج و سودمندی را برای ایران به وجود میآورد. جامعه و مقامهای سیاسی ایران باید به این موضوع واقف باشند که مسیر توافق با ایالاتمتحده بسیار طولانی، مرحلهای و برگشتپذیر خواهد بود.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
❣ #سلام_امام_زمانم ❣
📖 السَّلامُ عَلَیْکَ یا خَلیفَةَ الرَّحْمانِ...✋
🌱سلام بر تو ای مولایی که آینه مهربانی خدا هستی.
سلام بر تو و بر روزی که زمین و زمینیان را از محبت، سیراب خواهی کرد.
📚 صحیفه رضویه، زیارت امام زمان عجّل تعالی فرجه در حرم شریف امام رضا علیه السلام.
#اللهمعجللولیکالفرج
#امام_زمان 💚
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🟣 چرا اوکراین کویت نشد؟ بخش۱
ریچاردهاس
وبگاه استراتژیست
🟠 نزدیک به یک سال و نیم از آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین میگذرد. این تهاجم دفاع متقابل اوکراین و واکنش جهانی را در برداشت. دیری نپایید که «جامعه جهانی» اقدام به برگزاری نشست فوقالعاده در مجمع عمومی سازمان ملل نمود و بعدتر غرب به اعمال ضع تحریمهای اقتصادی علیه روسیه روی آورد. دموکراسیهای جهان علیه این وضع شدیدا به اعتراض برخاستند اما همه چیز به اینجا ختم نشد. در این میان کشورهایی هم بودند که با نادیده گرفتن تحریمها تمایل به حفظ روابطشان با روسیه داشتند و در موضعگیریهایشان تنها خواستار پایان دادن به جنگ بدون محکوم نمودن یکی از طرفین جنگ شدند.
🟠 پوتین با ذخایر عظیم انرژی، نیروهای مسلح خود در امتداد مرزهای یک همسایهٔ ضعیف، تقویت میکند، همسایهای که او ادعا میکند حق ندارد به عنوان یک کشور مستقل وجود داشته باشد. او سپس شروع به تهاجم با هدف قورت دادن همسایه خود و پاک کردن آن از نقشه می کند. جهان فورا با این پرسش ضروری اما دشوار مواجه میشود که در پاسخ به آن چه باید کرد.
🟠 این همان چیزی است که در آگوست 1990 اتفاق افتاد، زمانی که صدام حسین نیروهای نظامی خود را در مرز عراق با کویت به کار گرفت و در کمال تعجب بسیاری، تهاجم همه جانبه به کویت را آغاز کرد. ظرف چند روز، نیروهای عراقی کنترل کل کشور را به دست گرفتند؛ کشوری که صدام معتقد بود استانی از عراق است.
🟠 اکنون ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه را به جای صدام، روسیه را به جای عراق و اوکراین را جایگزین کویت کنید. همه چیزهایی که در بالا نوشته شده است در فوریه ۲۰۲۲ رخ داد؛ زمانی که پوتین ارتش روسیه را در امتداد مرز خود با اوکراین جمع کرد و پس از گذشت اندک زمانی آغاز به یک تهاجم سنگین نمود و ضمن یک بیانیه بیان داشت: «من مطمئن هستم که حاکمیت واقعی در اوکراین تنها با مشارکت روسیه امکان پذیر است.»
🟠 در هر دو بحران، اساسیترین هنجارهای تأثیرگذار بر سیاست بینالملل مطرح بود: اینکه مرزهای کشورهای مستقل باید مورد احترام قرار گیرند و با نیروی مسلح تغییر نکنند. در هر دو مورد، رهبر شروع کننده تجاوز شانس خود را برای موفقیت بیش از حد برآورد کرد - و در هر دو مورد، بسیاری از مردم جهان تهدید را دست کم گرفتند و فکر کردند که این یک بلوف است تا زمانی که ثابت شود چنین نیست.
🟠 دیپلماسی و تحریمهای اقتصادی نتوانست با چالشهای عراق و روسیه مقابله کند. آنچه لازم بود نیروی نظامی بود. رهبری ایالات متحده برای مقاومت در برابر چنین تجاوزاتی نیز ضروری بود.
منبع
https://www.aspistrategist.org.au/a-tale-of-two-invasions/
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
11.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚡️کارشناس انگلیسی:
🔻در انگلیس روی مرزهایمان کنترلی نداریم اما میآییم ژست میگیریم که جایگاه ما در اوکراین چقدر اهمیت دارد! رقتآور است!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😍 حال و هوای حرم نجف در ایام #عید_غدیر
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
📚 قطعه ای از کتاب
📖 سیستم قضایی حکومت پهلوی گرچه نحوه محاکم تخطیکاران را مشخص کرده بود؛ اما عملاً محاکمه افراد بدون هیچ ضابطه قانونمندی انجام میشد. چنانچه در برخی از محاکمات افرادی بیگناه به راحتی کشته میشدند و افراد به ظاهر تخطیکار نیز بدون رسیدگی به جرم خود، به راحتی مجازات میشدند:🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
«وقتی قوای سلماس سرهنگ یوسف خان فرمانده خود را قطعه قطعه کرده بود و رئیس تلگراف محل حسبالمعمول گزارش آن را محرمانه و فوری به مرکز داده بود، رضاشاه به سرلشکر خزاعی که در آن ناحیه ماموریتی داشت تلگرافی دستور داده بود که نظامیانی را که در سلماس فرمانده خود را کشته و میخواهند از مرز خارج شوند. دستگیر و دادگاه صحرایی تشکیل دهند و آنها را به اعدام محکوم سازند. عدهای موفق به فرار و جمعی دستگیر شده بودند. روز اول پنجاه و چهار نفر از دستگیر شدگان را در دادگاهی به ریاست سرلشگر خزاعی محاکمه و به اعدام محکوم کرده بودند. و رضاشاه نیز دستور اجرای حکم را تلگرافی داده بودند. این عده را دسته جمعی به باغی برده و در جلو رگبار مسلسل گذاشته بودند. وقتی نعشها را شمرده بودند، معلوم شده بود که به جای پنجاه و چهار نفر، شصت و یک نفر را کشتهاند و در اثر عجلهای که شده بود. هفت نفر را اضافی کشته بودند. این کار اگر چه بر خلاف بود، ولی انتشار آن خیلی در نظم قشونی که از هم گسیخته بود تاثیر داشت.»
منبع: احمد امیراحمدی، خاطرات نخستین سپهبد ایران، غلامحسین زرگرینژاد، تهران، مؤسسه پژوهش و مطالعات فرهنگی فرهنگی، 1373، ص 267
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
✳️ در راستای حرفهای جوزف بورل در مورد جنگل و باغ ...
🔹یه ایده داریم به نام 🇻🇮داروینیسم_اجتماعی که بر اساس نظریهی داروین است. مثلا داروین معتقد بود در طبیعت یک جنگ برای بقا برقرار است که اونی که واجد یک یا چند ویژگی برتر است باقی میمونه و ضعیف محکوم به شکست و نابودی است. (این ضعیف بودنش هم تقصیر خودش و نسلهای قبلش است.)
🔸در علوم اجتماعی و سیاسی غرب خصوصا آمریکا بر پایهی همین داروینیسم اجتماعی شکل میگیره که میگه در اجتماع یا سطح جهانی هم برای دستیابی به منابع یک نزاع همیشگی و طبیعی برقرار است و قویتری که متمدنتر یا واجد یک یا چند خصوصیت برتر است پیروز میشه و ضعیفتر محکوم به نابودی است.
🔹این داروینیسم اجتماعی در سطح جامعه، بیعدالتیها و ظلمها رو توجیه میکنه و در سطح جهان استعمار و استثمار و رفتار امپریالیستی و نژادپرستانه و فاشیستی و عملکرد جنایتکارانهی سرمایهداری. بر این اساس لازم نیست برای ضعیف دل بسوزونی چون طبیعیه که از بین بره.
🔸اینکه قویتر نابودش کنه هم امری طبیعیه و نباید نسبت به این کارش حس بدی داشته باشه. این دید همچنان در لایههای عمیق فکر و جهانبینی سیاستمداران و اندیشمندان و ژورنالیستها و حتی بخشی از مردم غرب بسیار موثر و پررنگه. این میشه که کشتن عراقیها و یمنیها براشون طبیعی میشه.
🔺از نظر اونها ما غیر غربیها جوامعی نامتمدن هستیم که طبیعیه نابودمون کنن و نیازی هم نیست که برامون دلی بسوزه.
📣 ولی خب فعلا فرانسه شده مظهر باغ اروپا😎
#شطرنج باز ۳۱۳
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
11.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ ژنرال بازنشسته اسرائیلی:
📍موضوع رسیدگی به برنامه هستهای ایران از نظر اسرائیل فروپاشیده است/بعد از خروج ترامپ از توافق، ایرانیها هر چه در سر دارند بدون هیچ نظارتی انجام میدهند/دولت و ارتش ما سیاستی برای آماده کردن ارتش برای جنگ ندارند/جنگ با ایران یعنی هزاران موشک در روز، که ویرانی وحشتناکی به بار خواهد آورد...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
✳️ صراط مستقیم، راهِ علی است
🔻 علی علیهالسلام پیشوای ماست و همهٔ ما، عالم و غیر عالم، رهبر و ملت، ثروتمند و فقیر، باید خود را با علی بسنجیم. صراط مستقیم، راهِ علی است. علی حق است. علی همان میزانی است که در تفسیر آیهٔ شریفهٔ «وَزِنُوا بِالْقِسْطَاسِ الْمُسْتَقِيمِ» (و با ترازوی درست وزن کنید)
(شعراء، ١٨٢) به آن اشاره شده است. میزان، علی است. مصداق کامل این میزان، علی است. ما نیز اگر میخواهیم بفهمیم که در هدایت و یا در گمراهی هستیم، نباید با میزان خویش این امر را بفهمیم. نباید منافع و عواطف و تمایلات خویش را میزان قرار دهیم. باید ببینیم چه مقدار شباهت میان ما و علی وجود دارد.
👤 #امام_موسی_صدر
📚 از کتاب #انسان_آسمان
📖 ص ۱۶۰
#⃣ #غدیر_در_راه_است
#⃣ #غدیر_را_زنده_نگه_داریم
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
8.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 اظهارات جالب اپوزیسیون درباره شرائط کنونی فرانسه:
🔺 شهرام همایون، مدیر شبکه سلطنتطلب در لسآنجلس: در سفر به فرانسه، پلیس هشدارهای شدید امنیتی به مسافران میداد / در خیابان شانزلیزه، 100 متر به 100 متر گدایان نشسته بودند!
🔺هوشنگ امیراحمدی، مدیر مرکز مطالعات خاورمیانه در دانشگاه راتگرز آمریکا: اگر اتفاقاتِ فرانسه، در ایران رخ میداد، میگفتند انقلاب شده است!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
❎ غرب درک کند: ایران، چین و روسیه دنیا را تغییر داده اند
❇️ می توان گفت که پکن، تهران و مسکو از آگاهی برتری نسبت به هوشیاری ظاهری آمریکایی ها به منظور بده بستان در حل و فصل رویارویی هایش نسبت به این کشورها برخوردارند و می دانند چه موقع پدال گاز یا ترمز را فشار دهند.
❇️ به نظر نمی رسد که آمریکا با اروپا تفاوت چندانی داشته باشد. اروپا دو سال طلایی را هدر داد. دو سالی که ایران آماده بود قراردادهای همکاری استراتژیک و اقتصادی به ارزش صدها میلیارد دلار در ازای تعهد اروپا به امضای تعهدات توافقنامه هسته ای را به امضا برساند. اروپا به راحتی این فرصت طلایی را از دست داد زیرا ریتم گام های خود را با حرکت گام های آمریکا تنظیم کرده بود.
❇️ اروپا و آمریکا در مورد سه چیز خیال باطل دارند:
1- خیال میکنند که میتوانند با زمانبندی خود و با توجه به شرایط خود به توافق با ایران برسند.
2- خیال می کنند می توانند ایران را به طمع مذاکره و حل و فصل توافق هستهای از چین دور و سپس منزوی کنند.
3- خیال می کنند که می توانند ایران را فریب دهند و با تطمیع مهارش کنند و چین را منزوی کنند و روسیه را با حل و فصل جزئی مسائل از جمله با شروط مبتنی بر چانه زنی بر سر نقش ایران و هم پیمانانش، به ویژه در سوریه سرگرم کنند.
❇️ آمریکایی ها کماکان متوجه نشده اند که دوران آن ذهنیت قدیم تمام شده و اروپایی ها نیز داستان خود را باور کرده اند. اروپایی ها متوجه اشتباهی که آمریکا کرده است نشده اند، آنها نفهمیده اند که پکن، مسکو و تهران شروع به اقدامی به مثابه اتحاد آسیایی کرده اند که منافع قاره و جغرافیای سیاسی و اقتصادی آن را فراهم می کند و به واشنگتن و متحدانش به تناسب اندازه و نقش هایشان بنا به نتیجه تغییراتی که در دو دهه گذشته رخ داده است، جایگاه و اعتبار می دهند.
❇️ در سند رهبری قرن بیست و یکم که از ناحیه نومحافظه کاران آمریکایی تهیه و تنظیم شده است این چنین آمده: نحوه رویارویی با مسائل در دو دهه اول قرن بیست و یکم سرنوشت قرن را تعیین می کند؛" می بینیم که سرنوشت چگونه رقم خورد.
❇️ روسیه، چین و ایران به مدت چهار دهه است که شاهدند که تمایل آمریکا به افغانستان در یکی از جنبه هایش باعث منع همگرایی این کشور با دیگر کشورها شده که جغرافیای این کشور نیز مزید بر علت است. بر همگان روشن است که قاره آسیا سه چهارم جهان را در خود جای داده است. این قاره در همه زمینه ها از جمله اقتصادی، تولید، مالی، نظامی و سیاسی به بلوغ رسیده است و به عنوان یک موجودیت مستقل متحد بر پایه منافع مشترک و وحدت جغرافیایی عمل می کند. با توجه به معیار تولید ناخالص داخلی برای بهای کالاهای مصرفی، چین اولین کشور با تولید 25تریلیون دلار در سال 2018 بود، این مبلغ مورد تایید بانک جهانی است. روسیه نیز طبق برآورد ناتو، از نظر زمانی، موازنه نظامی سنتی و استراتژیک را با ظرفیت نظامی ایالات متحده پشت سر گذاشته است.
❇️ توقف مسابقه تسلیحاتی به یک منفعت برای غربی تبدیل شده، درحالی که ایران مهمترین منطقه جهان یعنی خاورمیانه را زیر چتر خود گرفته است، آن هم بعد از دو دهه رویارویی طاقت فرسا که واشنگتن و هم پیمانانش انجام دادند و سرانجام منتهی به شکست شد.
❇️ طبق قرائت مسکو، پکن و تهران، آسیا جایی است که روسیه شمالی ترین و چین شرقی ترین آن و ایران در قلب آن با بیشترین پایداری و اقتدار است؛ علی رغم پایگاه ها و متحدانی که واشنگتن در آسیا دارد، با همه این اوصاف واشنگتن به یک قدرت به حاشیه رانده شده تبدیل شده که در خطوط جنوب و غرب آسیا درگیر جنگ است. در حالی که پایگاهای نظامی اش در ترکیه، عربستان، آذربایجان، افغانستان، عراق و کره جنوبی تبدیل به باری مضاعف بر گردن آمریکا شده است.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat