🌍 جنگ اوکراین همه چیز را تغییر نمی دهد... فارن پالیسی
استفان والت..... قسمت دوم
🌍 اهمیت قدرت سخت
اول، این جهانی است که در آن قدرت سخت هنوز اهمیت دارد، و اکنون بار دیگر به همه یادآوری شده است. اگر روسیه موفق به ترکیب استانهای دونتسک و لوهانسک و یک پل زمینی به کریمه شود، به این دلیل است که نیروهای نظامی این کشور -علیرغم محاسبات اشتباه و گامهای اشتباه قبلی خود- موفق به انجام این مأموریت می شوند. اگر اوکراین تمام یا بیشتر قلمرو سابق خود را حفظ کند، به دلیل قدرت سختی است که شهروندانش (با کمکهای خارجی زیادی) برای متوقف کردن همسایه بزرگتر خود به کار گرفتهاند.
🌎 دوم، دوباره به جهان یادآوری شده است که وابستگی متقابل اقتصادی بیخطر و بدون بدهبستان نیست. مطمئناً بازارها مهم هستند، اما سیاست مهمتر است. اتصال جهان از طریق تجارت، سرمایه گذاری، زنجیره تامین پیچیده و خطوط لوله گاز مزایای آشکار و عظیمی را به همراه داشت، اما پیوندهای تنگاتنگ اقتصادی مانعی آهنین در برابر وقوع درگیری نیست و اگر این پیوندها از بین برود، وابستگی به دیگران می تواند -چه از طریق یک ویروس خطرناک و یا به واسطه یک شکاف ژئوپلیتیکی ناگهانی- مصیبت واقعی ایجاد کند.
🌍 آینده در حال ظهور نه یک «نظم لیبرال» با محوریت ایالات متحده خواهد بود و نه یک «نظم استبدادی» با محوریت چین. در عوض، هر یک از این دو قدرت بزرگ، دستورکارها و نظمهای خرد و جزئی را رهبری میکنند که شامل کشورهایی میشود که ارزشهای مشابهی دارند یا چارهای جز همسویی با یک طرف یا طرف دیگر ندارند.
🌍 ما به دنیایی بازگشتهایم که واقعگرایی آن را به بهترین شکل توضیح میدهد، جهانی که در آن قدرتهای بزرگ برای قدرت و نفوذ بیشتر رقابت میکنند و دیگران تا آنجا که میتوانند خود را تطبیق میدهند. اما همانطور که واکنش جهانی به اوکراین نشان می دهد، بسیاری از کشورها - به ویژه کشورهای جنوب جهانی - در مقابل فشارها برای انتخاب طرف مقاومت خواهند کرد و سعی خواهند کرد از نزاع هایی که مستقیماً آنها را درگیر نمی کند، خودداری کنند. برخی از آنها سعی خواهند کرد با بازی با ایالات متحده و چین در برابر یکدیگر، منافع بیشتری کسب کنند. این وضعیت یادآور این است که تلاش برای استوار کردن سیاست خارجی ایالات متحده بر اساس دوگانگی سفت و سخت «دموکراسی در مقابل استبداد» دستورکاری شکست آمیز است. مانند گذشته، موفقیت مستلزم همکاری با شرکای همفکر در صورت امکان و با کشورهایی است که در صورت لزوم با ارزشهای ایالات متحده مشترک نیستند.
منبع:
https://foreignpolicy.com/2022/04/13/ukraine-war-realism-great-powers-unipolarity/?tpcc=recirc_latest062921
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نگرانی پروفسور اسراییلی از سرنوشت رژیم صهیونیستی: واقعا نگران این حکومت هستم
🔹 دانیل کانمن: به نظرم این پایان این دولت است و در حال تبدیل به دیکتاتوری هستیم.
🔹اینجا جایی نیست که من در آن بزرگ شدم و زندگی کردم و بخواهم نوه هایم در آن زندگی کنند.
کانال شطرنج سیاست
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ چند کودک سوریِ دیگر باید کشته شوند؟!
🎙میک والاس، نمایندهی ایرلند در پارلمان اروپا:
🔹اتحادیه اروپا مدعی نگرانی برای جمعیت غیرنظامی در #سوریه است. بزرگترین تهدید برای زندگی غیرنظامیان در سوریه از سوی اتحادیه اروپا، ایالات متحده و نایبان آنها است. حتی نیروهای نیابتی ایالات متحده که توسط ترکیه بمباران شدهاند، با ایالات متحده برای غارت نفت و گندم همکاری میکنند.
🔸ما علیه مردم سوریه، تحریمهای یکجانبهی غیرقانونی اعمال میکنیم، به این دلیل که در برابر جنگ برای تغییر رژیم مقاومت کردند! و تغییر رژیم شکست خورد. جنگی که توسط فرانسه، انگلیس، آمریکا، دیکتاتوریهای خلیج فارس و ترکیه به آنها تحمیل شد.
🔹نود درصد سوریها اکنون زیر خط فقر زندگی میکنند. اکثر کودکان فقط یک بار در روز غذا میخورند و اکثرشان از گرسنگی، سرما و کمبود دارو میمیرند.
🔸تحریمهای غرب، قبل از تهاجم سال ۲۰۰۳ باعث مرگ نیم میلیون کودک در عراق شد. قبل از پایان دادن به این سیاست اقتدارگرایانه و #نسلکشی، چند کودک سوریِ دیگر باید کشته شوند؟!
کانال شطرنج سیاست
@shatranjsiasat
✏️✏️✏️
✍ معمای امنیت همچنان در جهان کار می کند و این یعنی حاکمیت مطلق نظریه واقع گرایی در نظام بین الملل.
✍بخش اول
✍ ریشههای بحران اوکراین را باید در پارادوکس تاریخی امنیت جستجو کرد. گرچه دور جدید تقابل نتیجه رویکرد آمریکا و اروپا به روسیه و عدم توجه به خطوط قرمز مسکو است، اما آنچه کشورهای اروپایی شرقی را به سمت ناتو و اروپای غربی سوق داد تجارب تاریخی تعامل با روسیه بود. هرچند عضویت اوکراین در ناتو میتوانست روسیه را در معرض خطر جدی قرار دهد، اما زمانی که روسیه اوکراین را مورد حمله قرار داد، نه تنها روسیه در معرض چنین خطری قرار نداشت بلکه با شکست ناتو و آمریکا در افغانستان، از نظر امنیتی وضعیت بهتری نیز پیدا کرده بود. شکست ناتو در افغانستان پیام ضعف اروپا و آمریکا را به همه از جمله پوتین مخابره کرد و پوتین در اقدامیپیش دستانه تصمیم گرفت قبل از آنکه آمریکا و اروپا از بحران کرونا خلاص شوند، مسئله اوکراین را حل کند.
🖍 برخی از سناریوهایی که برای اوکراین قابل پیش بینی است:
🌦 شکست کامل اوکراین و استقرار یک حکومت مطلوب: چنین امری تقریبا غیر ممکن به نظر می رسد. زیرا هم اوکراین با توجه به کمک های غرب آن قدر توانایی دارد که مانع پیروزی کامل روسیه شود و هم اینکه روسیه نیز، اراده ای برای حمله همه جانبه به اوکراین ندارد؛ چرا که هزینه بسیار زیاد آن، روسیه را از دست یابی به جایگاه بهتر در نظم بین المللی آینده باز می دارد. در واقع توان و قدرت این کشور تتها صرف منطقه مورد نفوذ خودش شده، آن هم با نتیجه ای که معلوم نیست کاملا به نفع این کشور باشد. بنابراین از رقابت با چین و امریکا جا می ماند.
🌦 تصرف نسبی اوکراین و ایجاد حکومت های منطقه ای در برخی مناطق این کشور : به نظر می رسد که اکنون روسیه در حال دنبال کردن این سناریو باشد به گونه ای که بتواند جنگ را محلی کرده و از هزینههای نظامی خود بکاهد و طرف مقابل را به پای میز مذاکره بکشاند. یعنی از مردم علاقه مند به روسیه یا روس تبارهای اوکراین در مقابل ارتش اوکراین استفاده کند و ضمن گرفتن مناطق مختلف به خصوص شرق این کشور، دست برتر را برای امتیازات بیشتر در هنگام مذاکره احتمالی داشته باشد.
#شطرنج باز ۳۱۳
کانال شطرنج سیاست
@shatranjsiasat
✏️✏️✏️
✍ معمای امنیت همچنان در جهان کار می کند و این یعنی حاکمیت مطلق نظریه واقع گرایی در نظام بین الملل
✍ بخش دوم
🌦 جنگ فرسایشی: رویکرد طرف آمریکایی- انگلیسی به جنگ اوکراین بیشتر متمایل به این وضعیت است. به گونه ای که روسیه درگیر جنگ نظامی، تحریم اقتصادی و انزوای سیاسی باقی بماند و جا پای جریان فراآتلانتیک در اروپا هر چه بیشتر محکم شود، تا زمانی که این جنگ همانند جنگ افغانستان به تحولات داخلی در روسیه منجر گردد. اما به نظر می رسد که مردم روسیه نیز تا کنون حداقل از این جنگ ناراضی نیستند و بعید است که پوتین و حامیان وی از سوی مردم قدرت برکنار شوند و آنچه که برای شوروی رخ داد، برای روسیه تکرار شود. ضمن اینکه خود غرب هم از فرسایشی شدن جنگ در حال ضررکردن است
🌦 گسترش جنگ: شکست بدترین گزینه برای پوتین و حامیان وی در روسیه خواهد بود چون آنها باید برای همیشه با آینده سیاسی و اقتصادی خود در روسیه و اروپا خداحافظی کنند. عدم تحقق سناریو اول و دوم، به موازات افزایش هزینهها و احتمال شکست، ممکن است پوتین را تشویق نماید که به جای پذیرش شکست، هزینههای طرف مقابل را افزایش دهد. اروپا و آمریکا نیز به اندازه کافی از نظر سیاسی و نظامی نزد متحدین خود تحقیر شده اند، لذا در این مرحله مایل به عقب نشینی نیستند. کمکهای نظامی و غیرنظامیکه اروپا و آمریکا طریق همسایگان اوکراین مثل لهستان در اختیار دولت اوکراین یا نیروهای مقاومت اوکراین (در صورت سقوط کیف) قرار می دهند، میتواند بهانه گسترش جنگ را فراهم کند.
🌦 تجزیه اوکراین: هرچند مخاصمات میان قدرتهای اروپایی در شکل جنگ سرد همواره طولانی بوده اما جنگهای نظامی اروپایی طی یک قرن گذشته زیاد طولانی نبوده اند، بخصوص جنگهای داخلی مثل بوسنی و کوزوو. در مقابل تجربه تجزیه در اروپا از راههای ظاهرا دموکراتیک کم نیست. بر اساس این تجارب، ممکن است اوکراین نیز به سرنوشت یوگسلاوی و صربستان دچار شود. یعنی یک جنگ کوتاه مدت تا یکی دو سال و سپس تجزیه اوکراین به دو بخش شرقی تحت تسلط روسیه و غربی. به این ترتیب پوتین به بخشی از اهداف خود در کوتاه مدت دست می یابد اما تجزیه اوکراین پایان مشکلات روسیه با اروپا و آمریکا نخواهد بود و ممکن است فضای جنگ سرد میان آنها مدت زمان طولانی طول بکشد. این سناریو محتمل تر از بقیه به نظر می رسد.
#شطرنج باز ۳۱۳
کانال شطرنج سیاست
@shatranjsiasat
✴️ سیاست در خدمت دین نه دین در خدمت سیاست❗️
🔰دینی که در خدمت سیاست باشد:
❌ با رفتن و آمدن افراد ممکن است تغییر کند؛
با تهدید و ترس عقب نشینی کند؛ با فشار رسانه و ربات ها و هشتگ ها، مبانی خود را توجیه کند؛
❌ در حد شعار و سخنان کلیشه ای خود را نگه دارد؛
❌ برای جذب هنجارشکنان، دو پهلو سخن گفتن را تجویز کند و اصول را به محاق ببرد؛
❌ برای جلب رای در انتخابات، نسبت به هنجارشکنی ها سکوت کند و ...
🔆 اما سیاستی که در خدمت دین است، هیچ کدام از اینها را ندارد.
🌺 دین در خدمت سیاست، در حکم سم و نابودکننده انقلاب است اما سیاست در خدمت دین، بستری برای حفظ و به سرانجام رسیدن انقلاب و موجب اتصال آن به ظهور است.
#شطرنج باز ۳۱۳
کانال شطرنج سیاست
@shatranjsiasat
⚡️ عربستانی ها برای توجیه شکستهاشون میگن ایران داره به یمن کمک میکنه...
🌧 اروپایی ها میگن چون ایران به روسیه کمک میکنه نمیتونیم شکستش بدیم...
🌦 آمریکا میگه چون ایران تو ونزوئلا حضور داره نتونستیم نظام حاکم رو عوض کنیم...
🌟 غربی ها دارن پاره می کنند خودشون رو که ایران داره کل منطقه رو می گیره.☺️
🌪 اسراییل که قرار بود از نیل تا فرات باشه، الان به اندازه یه استان ما هستش، دلش خوش کرده که مثلا داره تو کشورهای منطقه پایگاه میزنه که ایران رو محاصره کنه اما الان چند روز توسط مردم خوش محاصره شده و شاید یه ۲۲ بهمن مردم اسراییل همونجا رقم بزنند😁
🌜بعد یه مشت لمپنِ دوزاری میگن جمهوری اسلامی گندهگو هست هیچ کاریم نمیتونه انجام بده.😊 راستش شما رو نمی دونم ولی من حتی مدیریت توالت خونه خودم رو به رضاپهلوی نمیدم😊
☀️☀️☀️ همه اینا یعنی امپراطوری ایران دوباره بلند شده، حریف هم نمی طلبه؛😉 کار خودش رو می کنه.
#شطرنج باز ۳۱۳
کانال شطرنج سیاست
@shatranjsiasat
🇪🇸📛 ۱۵ میلیون کشته در آمریکای جنوبی
☢️وقتی پرجمعیتترین مناطق آمریکای جنوبی بر اثر کشتار اسپانیا خالی از جمعیت شد😳
‼️برجستهترين لکه ننگ #استعمارگران در مستعمرات #کشتار عظيمی است که در طول حضور خود در سرزمينهای اشغالی به جای گذاشتند.
‼️ #اسپانيايیها بهعنوان پيشگامان استعمارگری در اين زمينه مطرح بودند.
‼️به نوشته #ارنست_ماندل : وحشيگری هولناک "فاتحان" اسپانيايی را در آمريکا همه میدانند. اينان در يک فاصله زمانی پنجاه ساله، ۱۵ ميليون😳 #سرخپوست را نابود کردند و اين رقم بنا به مکتوبات مورخين محافظهکار بالغ بر ۱۲ ميليون نفر میشود.
❌😳مناطقی مانند #هائيتی ، #کوبا ، #نيکاراگوئه و سواحل #ونزوئلا ، که تراکم جمعيت بسيار داشتند، کاملاً از جمعيت خالی شدند.
📚 کتاب #علم_اقتصاد
👤 نوشته ارنست ماندل
ترجمه هوشنگ وزیری، نشر خوارزمی، چاپ اول، تهران: ۱۳۵۹، ص ۱۱۴.
#استعمار_اسپانیا
⭕️ روایت دانشگاه کمبریج از استعمار اسپانیا در آمریکای جنوبی
💠 Legitimised Violence in Colonial Spanish America (Chapter 21) - The Cambridge World History of Violence
🌐https://www.cambridge.org/core/books/abs/cambridge-world-history-of-violence/legitimised-violence-in-colonial-spanish-america/17E4A1C3EAA342A309C7FEACBDA04EFA
@shatranjsiasat