📌 صدور حکم تحریم تنباکو توسط میرزای شیرازی
🔹 در سال ۱۳۰۹قمری ، ناصرالدین شاه در سفر خود به اروپا در اثر ولخرجیهای زیاد پولهایش تمام شد. لذا امتیازی را در مورد توتون و تنباکو به مشاور نخست وزیر انگلیس «ماژور تالبوت» واگذار، و در مقابل ۲۵ هزار لیره دریافت کرد. طبق قرارداد، کمپانی «رژی» باید سالانه ۱۵ هزار لیره به صندوق دولت ایران واریز میکرد و در مقابل، کشت و فروش توتون و تنباکو را در انحصار خود میگرفت.
🔻 با عقد این قرارداد، مردم شهرهای مختلف به رهبری روحانیت، به مخالفت با آن پرداختند. مردم در شیراز، به رهبری «فال اسیری»؛ در تبریز به رهبری «آقامجتهد»؛ در اصفهان، به رهبری «آقانجفی» و در تهران به رهبری «میرزای آشتیانی» اعتراضاتی برپا کردند که با سرکوب دولت مواجه شد و عدهای از علما تبعید شدند.
🔸 میرزای شیرازی تلگرافی به نزد شاه فرستاده و از او خواست کسانی را که تبعید کرده بازگرداند. در مورد قرارداد نیز مخالفت خود را ابراز کرد. اما شاه اعتنایی نکرد. لذا میرزا فتوای تاریخی خود را در ۱ جمادی الاول صادر کرد: «الیَوم استعمال توتون و تنباکو باَیّ نَحوٍکان، در حکم محاربه با امام زمان (عج) است».
▫️ با صدور این فتوا جنبش عظیمی به راه افتاد تا آنجا که حتی در حرمسرای ناصرالدین شاه قلیانها را شکستند. این جریان ادامه یافت تا در ۲۳ جمادی الاولی ۱۳۰۹ اعلانی در کوچه و بازار زده شد که: «بر حسب حکم جناب میرزای شیرازی، اگر تا ۴۸ ساعت دیگر امتیاز دخانیات لغو نشود یوم آتیه جهاد است، مردم مهیا شوید». لذا شاه مجبور شد امتیاز را لغو کند.
#تقویمتاریخ
#فتوای_میرزای_شیرازی
💠 @shefavahajat
17.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🖌 سی تفسیر کوتاه قرآن کریم در بیان رهبر انقلاب
📍قسمت شانزدهم
📚 موضوع: پیروزی با صبر و تقوا
📖تفسیر آیه ۱۲۰ سوره مبارکه آل عمران
🗓۱۳۹۷/۰۴/۰۹
#آیتالله_خامنهای
#تفسیر
#سی_تفسیر
💠 @shefavahajat
شیخ رجبعلی خیاط:
دیشب به ائمه سلام کردم و آنان را ندیدم. متوسل شدم که علت چیست؟!
درعالم معنا فرمودند:
نصف آن نان را که خوردی ضعفت بر طرف شد ، نصف دیگر را چرا خوردی ؟!
💠 @shefavahajat
✅استاد فاطمی نيا(ره) :
✍شخصي نزد امام صادق (علیهالسلام) نشسته بود و گفت : "خدايا مرا به خلقت محتاج مكن"
حضرت به او فرمودند: " مومن از مومن بي نياز نميشود" اين دعا عبث است، انسان محتاج است و اين احتياج مظاهر مختلفي دارد، مثلا من به نانوا و خياط محتاج هستم.
بعد از آن امام (عليه السلام) به او دعاي كاملتري ياد دادند و فرمودند اين گونه دعا كن: " خدايا مرا به انسان هاي شرور محتاج مكن"
💠 @shefavahajat
✅ کلید سعادت در مراقبه است!
✍مکرّر اندر مکرّر علامه طباطبایی را در خیابان و یا صحن مطهّر و غیر این جاها ملاقات میکردم، از خدمتشان استمداد و کمک میخواستم، میفرمودند:
کلید سعادت در مراقبه است.
🔹اقیانوس علم و معرفت، ص ۲۶۹، نشر دانشگاه علامه طباطبایی
💠 @shefavahajat
🔹پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله):
إِنَّ فِي كُلِّ خَلَفٍ مِن أُمَّتِي عَدلاً مِن أهل بيتي، ينفي عَن هَذَا الدِّينِ تحريف الغالين، وانتحال المبطلين، وتأويل الجاهِلِينَ. وَإِنَّ أَئِمَّتَكُم قادَتُكُم إِلَى الله عز و جل ، فَانظُرُوا بِمَن تَقْتَدُونَ فِي دِينِكُم وصَلاتِكُم ؟
در هر نسلی از امت من دادگری از اهل بیتم حضور دارد که تحریف غلو کنندگان نسبت ناروای باطل گرایان و تأویل جاهلان را از این دین دور می کند. امامان شما همان راهبران شما به سوی خداوند عزوجل هستند. پس بنگرید که در دین و نماز خود به چه کسانی اقتدا می کنید
📗کمال الدین،ص ۲۲۱، ح ۷
💠 @shefavahajat
💠مداومت بر عمل تا یکسال
⭐️امام صادق عليه السلام : هر گاه شخصى عملى را آغاز كند، تا يك سال آن را ادامه دهد. سپس، اگر خواست، به عمل ديگرى پردازد؛ زيرا شب قدر كه آنچه خداوند مى خواهد مقدّر مى كند، در آن يك سال وجود دارد.
📚كافي : 2/82/1.
💠 @shefavahajat
💠 #یاد_خدا
🔹 خداوند متعال:
هر کس از یاد من دل بگرداند در حقیقت زندگى تنگ [و سختى] خواهد داشت و روز رستاخیز او را نابینا محشور مى کنیم
⚜️ وَ مَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنْكاً وَ نَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيامَةِ أَعْمى
📗 سوره طه/124
✍🏼 خداوند به تمام بندگانش لطف دارد، اما کسانی که از یاد او غافل و در گناه غوطه ورند، خود را از دایره رحمت خداوند خارج کرده اند. این افراد، ثروتمند هم که باشند، همین ثروت باعث غفلت و بدبختی آنان میشود.
💠 @shefavahajat
📌 درگذشت جرج جرداق نویسنده و شاعر مسیحی لبنانی
🔸 جورج سَمْعان جُرْداق (۱۹۲۶-۲۰۱۴م)، نویسنده و شاعر مسیحی لبنانی و نویسنده کتاب مشهور «امام علی صدای عدالت انسانی» بود. این کتاب مورد استقبال گسترده اندیشمندان مسلمان و غیرمسلمان قرار گرفت. او در یک خانواده مسیحی ارتودکس قحطانیتبار در شهرک «الجدیدة» منطقه مرجعیون در جنوب لبنان زاده شد.
🔹 آشنایی وی با نهج البلاغه به واسطه برادرش بود که وی را در این کار تشویق کرد. جورج در ۱۳ سالگی بیشتر مطالب نهجالبلاغه را حفظ کرده بود. این دانشمند بزرگ در مورد مقتدای شیعیان جمله ای دارد که گفته «علی علیهالسّلام همچون آفتاب نیمروز میدرخشد».
🔸 او تحصیلات دانشگاهی خود را در در بیروت به پایان رساند. وی پس از فارغ التحصیل شدن از دانشگاه، تا سالها به تدریس ادبیات عرب و فلسفه عربی در تعدادی از مدارس و دانشگاههای بیروت اشتغال داشت و همزمان به کار ترجمه و نیز نگارش مقالاتی در روزنامهها و مجلات لبنان میپرداخت.
🔸 او در سال ۱۹۹۷م با دعوت برخی از مقامات به ایران، مسافرت کرد و با برخی از شخصیتهای علمی و فرهنگی دیدار کرد. وی بار دیگر در سالهای ۱۹۹۸ و ۲۰۰۰م برای شرکت در کنگره سعدی به ایران سفر کرد. وی سرانجام در ۱۴ آبان ۱۳۹۳ درگذشت. و در مقبره خانوادگی مرجعیون در بیروت دفن شد.
#تقویم_تاریخ
#آبان_۱۴
#جرج_جرداق
💠 @shefavahajat