📚#هر_شب_یک_صفحه_کتاب
🍀آذرخشی_دیگر_از_آسمان_کربلا_۶۱
🔸استعمال ديگر اصلاح، از ماده صَلاح است. صلاح در مقابل فساد مىباشد و معمولاً آن را در زبان فارسى «شايستگى» ترجمه مىكنند.
🔹كار صالح يعنى كار شايسته و فرد صالح يعنى فرد شايسته. اصلاح به اين معنا نيز در مقابل اِفساد است و به معنى انجام كار شايسته يا برطرف كردن فساد مىباشد. به كسى كه در صدد است كار شايسته انجام بدهد و فسادها، نقص ها و عيب ها را برطرف كند، «مُصلح» مىگويند و كسى را كه در صدد برهم زدن كارها و ايجاد فساد در جامعه است، «مفسد» مىنامند. تعبير «مفسد فى الارض» هم از همينجا است.
♻️اين معناى اصلاح، مربوط به اصلاح ذات البين و آشتى دادن دو فرد يا دو گروه نيست. كسى كه مىخواهد فسادى را برطرف كند يا كار فردىِ شايسته اى را انجام دهد، با فرد خاصى روبه رو نيست. پس اين اصلاح كه از ماده صلاح است دو نوع مصداق دارد، يكى به معنى كار شايسته انجام دادن و ديگرى به معنى برطرف كردن فساد و تبهكارى يا جلوگيرى از بزهكارى است.
📍اين هر دو نوع مصداق، در قرآن نيز استعمال شده است؛ مثلاً «اِلاّ الَّذينَ تابُوا وَ أَصْلَحُوا» يعنى كسانى كه توبه كردند و اصلاح كردند يعنی عمِلُوا عملا صالِحاً، به جاى كارهاى غلط و به جاى گناهانى كه انجام داده بودند، اصلاح كردند يعنى كار خوب انجام دادند. ولى آنچه بيش تر مفهوم اجتماعى دارد و در كلمات حضرت ابى عبد الله مطرح شده است و در ادبيات سياسى و اجتماعى امروز هم به كار رفته است، اصلاح مفاسد است كه در مقابل افساد به كار مىرود. تا اين جا مفهوم اصلاح از نظر لغت عربى و از نظر كاربرد قرآنى و دينى آن روشن شد.
♦️اما مفهوم اصلاح كه امروزه به كار مىبريم، ويژگى خاصى در اصطلاحات سياسى پيدا كرده و معادل «رِفُرم» و در مقابل انقلاب به كار مىرود. مىگويند تغييراتى كه در جامعه ايجاد مىشود، گاه تدريجى است و آرام آرام و با آهنگ كند انجام مىگيرد كه در اين صورت به آن «رفرم» مىگويند؛ و كسانى را كه در صدد چنين تغييراتى در جامعه برمىآيند، «اصلاح طلب» مىنامند و معادل خارجى آن «رِفُرميست» است.
♦️در مقابل، كسانى كه مىخواهند دفعتاً اوضاع را عوض كنند، انقلابيون هستند. انقلاب به معنى تغيير اجتماعى ناگهانى، تند و با سرعت كه گاهى احياناً همراه با خشونت است، مانند انقلاب اسلامى ايران. اين اصطلاح اصلاح، به عنوان اصطلاح سياسى و در مقابل انقلاب، معناى اخصى براى اصلاح است. اين اصطلاح،ريشه لغوى ندارد و اصطلاح دينى و مذهبى نيست؛ بلكه اصطلاح سياسى جديدى است كه اصلاح را در مقابل انقلاب به كار مىبرند. مسلماً اين اصطلاح، جديد است و در قرآن و روايات به اين معناى خاص به كار نرفته است. در جايى كه سيدالشهداء(عليه السلام) مىفرمايد: «خَرَجْتُ لِطَلَبِ الاِْصْلاحِ فى أُمَّةِ جَدّى» اين معناى خاص را منظور نكرده اند. حركتى كه ايشان انجام دادند، يك حركت تدريجى، آرام و بى خشونت نبود؛ جنگ بود و كشته شدن و فدا كردن ده ها انسان شريف در راه آن هدف.
✍مرحوم آیت الله مصباح یزدی
#معاونت_پژوهش
✅ #موزه_هدایا
🔘 حجتالاسلام علی ابوترابی :
💠 مقام معظم رهبری در زمان #ریاست_جمهوری ، سفرهای #خارجی زیادی داشتند. در این سفرها هدایای زیادی به ایشان می دادند . حتی در سفری که به #یوگسلاوی داشتند ، #کلید_طلایی کشور را به آقا دادند ، ولی مقام معظم رهبری در هیچ یک از این هدایا #تصرف نکردند و بعد از پایان دوره ریاست جمهوری دستور فرمودند #هدایا را در #موزه نگه دارند و همه آنها را متعلق به کشور بدانند.
📚 آب آیینه آفتاب ، ص ۳۸
#ایت_الله_خوانساری_در_دوران_بیماری
حجه الاسلام والمسلمین حسینی قمی:
✨ مرحوم آیت الله العظمی سید احمد خوانساری از مراجع بزرگ بودند.
✨ دوستی میگفت :به عیادت ایشان رفته بودم. روزهای آخر عمرشان بود. از اطرافیانش سوال کردم که حال آقا، دیشب چطور بود؟ گفتند: تا صبح نخوابیدند. وقتی خدمت ایشان رفتم، از خود آقا سوال کردم که آقا، دیشب حال شما چطور بود؟ فرمودند :دیشب تا صبح.
✨ بعد کمی سکوت کردند. علی القاعده باید میفرمودند تا صبح نخوابیدم. ولی فرمودند :دیشب تا صبح، الحمدلله!
و جمله را ادامه ندادند. ✨
وعده های الهی به صابران ج1ص88