"شيخ جواد"؛ ﻣﺮﺣﻮﻡ ﺁﻳﺖ اﻟﻠﻪ ﺷﻴﺦ جواد کربلایی
🌹 زندگینامه مرحوم آیت شیخ جواد کربلایی @sheykh_javad
🔰 زندگینامه مرحوم آیت الله شیخ جواد کربلایی نورالله قبره (۱)
↙️ ولادت و ورود به حوزهی علميه
💠 مرحوم «شيخ جواد حنايی» معروف به «كربلايی» در سال ۱۳۰۴ هجری شمسی (برابر با ۱۳۶۴قمری) در كربلای معلّی ديده به جهان گشود.
خاندان ایشان اصالتاً از اهالی یزد میباشند.
وی تحصيلات خويش را به رسم آن عصر در مكتبخانه آغاز كرد و سپس هر چند كه پدر و خانوادهاش در ابتدا با رفتن او به حوزهی علميه مخالف بودند، ولی به دليل علاقهی فراوانی كه به دروس حوزوی داشت، در حدود ۲۰ سالگی به تحصيل علوم دينی روی آورد.
ایشان فرمودند: « حب و علاقهی به طلبگی در من با دیدن مرحوم آیت الله حاج آقا سید حسین قمی و اصحاب و علاقهمندان به ایشان بود، و این مسئله در هنگامی بود که ایشان را که به حرمهای مطهره در کربلای معلی مشرف شده بودند، به همراه همراهان و علاقهمندان به ایشان دیدم و ناخواسته محبت طلبگی به درونم افتاد و خواهان ورود به حوزه و تحصیل علوم دینی شدم.
در ابتدای امر خانوادهام مخالف طلبه شدن من بودند. در همین ایام که من چارهای برای کار خود پیدا نمیکردم، قصد کردم بروم نزد مرجع بزرگوار مرحوم آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی. ایشان در آن ایام برای زیارت به کربلا مشرف شده بودند و صبحها در حرم اقامهی نماز جماعت میفرمودند. مرحوم آسید ابوالحسن به علت کهولت سن، نماز شب کوتاه و مختصری اقامه میکردند و سپس نماز جماعت صبح را به جا میآوردند. روزی برای اقتدا به ایشان در نماز صبح منتظر بودم که دیدم نماز شب ایشان تمام شد و چند لحظهای نشستهاند تا وقت نماز صبح بشود. دیدم که الآن بهترین وقت برای صبحت با ایشان است. به سرعت نزد ایشان رفتم و عرض کردم: من میخواهم طلبه بشوم ولی پدرم نمیگذراند. یک دفعه دیدم آسید ابوالحسن حالتشان متغیر شد و با عصبانیت فرمودند: بیخود کرده که نمیگذارد! مخارجت را هم باید بدهد!.
آن ایام حدیثی را هم شنیده بودم که رسول الله صلیالله علیه وآله فرمودهاند: من از پدران و مادرانی که به فکر دین فرزندانشان نیستند بیزارم!.
به نزد پدرم رفتم و به ایشان جریان ملاقاتم با آسید ابوالحسن و کلام ایشان را گفتم و سپس این حدیث را برای پدرم خواندم که پیامبر فرمودهاند: من از پدران و مادرانی که به فکر دین فرزندانشان نیستند بیزارم!. پدرم تا این جریان و حدیث را شنید، رنگش متغیر شد! و به من گفت: بابا جواد! برو طلبگی! با داداشهایت هم کاری نداشته باش که چه میگویند. من خودم جواب آنها را میدهم.
اینگونه بود که طلبگیام شروع شد.»
(نقل به مضمون)
ادامه دارد
@sheykh_javad
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#یاعلی
🔸 علم معارف الهی چگونه بدست میآید؟
🌱 مرحوم آیت الله شیخ جواد کربلایی
@sheykh_javad
"شيخ جواد"؛ ﻣﺮﺣﻮﻡ ﺁﻳﺖ اﻟﻠﻪ ﺷﻴﺦ جواد کربلایی
📖 سلسله مباحث کتاب «قرة المهج فی زیارة ثامن الحجج» (علیهمالسلام) (۱۷) 🖋 تالیف: مرحوم آیت الله شیخ
📖 سلسله مباحث کتاب «قرة المهج فی زیارة ثامن الحجج» (علیهمالسلام) (۱۸)
🖋 تالیف: مرحوم آیت الله شیخ جواد کربلایی
🔺 سوم: در كتاب حجت اصول كافی به سندش از امام صادق (عليهالسلام) دربارهی قول خدای عزوجل: «اليه يصعد الكلم الطيب و العمل الصالح يرفعه»؛ (كلام طيب به سوی او بالا میرود و عمل صالح را بالا میبرد). میفرمايد: ولايت ما أهلبيت است در حالیكه به سينهی خود اشاره میكند، پس هر كه پيرو ما نيست و ولايت ما را ندارد خدای تعالی عملی را از او بالا نمیبرد يعنی قبول درگاه الهی نمیشود.
چهارم: و نيز در همان كتاب از عبدالرحمن بن كثير گفت: از امام صادق (عليهالسلام) دربارهی قول خدای تعالی: «هنالك الولاية لله الحق» (در آنجا است يعنی در قيامت ولايت حق برای خدا)، سؤال كردم، فرمودند: ولايت اميرالمؤمنين (عليهالسلام) است.
و در همان كتاب، به سندش از حضرت صادق (عليهالسلام) دربارهی قول خدای تعالی: «عم يتسائلون عن النبأ العظيم» (ای مردم از چه خبر مهمی پرسش میكنند از خبر بزرگ).، پرسيدم، فرمودند: ولايت أميرالمؤمنين (عليهالسلام) است.
ادامه دارد انشاءالله ...
@sheykh_javad
یا ابا عبدالله الحسین-@sheykh_javad.mp3
601.2K
⚫️ در کاملالزیارات دارد که حضرت سیدالشهدا در صحرای محشر مینشینند و شیعیان دور آقا را میگیرند و حضرت صحبت میکنند، طول میکشد،
💐 از بهشت حورالعین پیغام میدهند به شیعیان که بابا ما سالهای سال منتظر شما بودیم حالا هم که اومدید نشستهاید اونجا دارید صحبت میکنید!
جوابشون رو میدهند: میگویند: ما لذتی که از صحبت حسین علیهالسلام میبریم، از هیچی نمیبریم.
▪️دیگه بهتر از این نمیشه حرف زد به شما.
🌺 باید بیای تا ببینی چی میشه!
🔹حالا با این حرفا باز هم دنیا رو دوست داری؟!
🔸اونی که علی مسلکه دنیا رو دشمن میدارد.
🔻فردا میفهمیم که این دوستی دنیا چه بلایی، چه ضرری به ما زد.
🌱 مرحومآیتاللهشیخجوادکربلایی
@sheykh_javad
نور رب-@sheykh_javad.mp3
1.2M
💠 وأَشْرَقَتِ الْأَرْضُ بِنُورِ رَبِّهَا؛ (زمر:۶۹)؛ معانی ربّ؛ مظهر ربّ در هر زمان امام زمان آن دوران میباشد
💠 مظهر ربوبیت خدا الان امام زمان ارواحناله الفداء میباشد
💠 شرایط مربی الهی
🌱 مرحومآیتاللهشیخجوادکربلایی
@sheykh_java
دنیا نزد عرفا-@sheykh_javad.mp3
849.1K
🌱 اینو بارها گفتیم که مرحوم قاضی از استادش ملا حسینقلی همدانی نقل میکرد که ایشان فرموده: اینقدر دنیا از دل من بیرون رفته که اگر یک دستم پر از طلا باشه و یک دستم پر از خاک باشه، طلا را قبل از خاک میریزم روی زمین! هیچی نمیخوام! اصلاً دنیا تو دلم هیچی نیست!...
🔸 القلب حرم الله فلا تسکن فی حرم الله غیر الله؛ با اجازه کی در حرم خدا غیر خدا را ساکن میکنی؟!
💠 بیا که کردهام از نقش غیر آیینه پاک
إذا مَرَرْتَ بِهِ ما وَجَدْتَ فيهِ سِواكْ
🌱 مرحوم آیت الله شیخ جواد کربلایی
@sheykh_javad
▫️سلسه مباحث پیرامون "ولایت" برگرفته از آثار مرحوم آیت اللّه کربلایی در کانال شیخ جواد
@sheykh_javad
⬅️ ﺳﻠﺴﻠﻪ ﻣﺒﺎﺣﺚ ﭘﻴﺮاﻣﻮﻥ ﻭﻻﻳﺖ (۱)
بسم الله الرحمن الرحیم
الحمدلله رب العالمین وصلی الله علی محمد وآله الطاهرین ولعنة الله علی أعدائهم أجمعین.
أما بعد، فهذه وجیزةٌ فی بیان معنی الولایة بحسب الحقیقة وما لها من الأقسام والأحکام والشؤون وبیان کیفیة السلوک وتحصیل المعارف الإلهیّة قدمناها علی شرحنا لعظیم أهمیّتها ومدخلیّتها فی الشرح.
نسأل الله تعالی أن ینفع المؤمنین بها، و أن ینفعنا بها فی الدّارین بمحمّد وآله الطاهرین.
ترجمه:
این کتاب رسالهای است مختصر در بیان معنای حقیقی ولایت و اقسام و احکام و شؤون آن و بیان چگونگی سلوک و تحصیل معارف الهی که به دلیل اهمیت زیاد و مدخلیتش، آن را بر کتاب شرح زیارت جامعه کبیره مقدم داشتیم.
از خدا میخواهیم که به سبب آن به مؤمنین نفع رسانده و ما را در دو دنیا بهرهمند سازد. بهحق محمد و خاندان پاک و مطهرش.
🖋 الأنوار الساطعة فی شرح الزیارة الجامعة؛ تألیف مرحوم آیت الله شیخ جواد کربلایی
اﺩاﻣﻪ ﺩاﺭﺩ...
@sheykh_javad
گدایی-@sheykh_javad.mp3
902.7K
🔊 گدایی هم بلد نیستی!
🌱 مرحوم آیت الله شیخ جواد کربلایی
@sheykh_javad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 گدایی هم بلد نیستی!
🌱 مرحوم آیت الله شیخ جواد کربلایی
@sheykh_javad
ورود به ماه مبارک رمضان-@sheykh_javad.mp3
1.55M
💠 ورود تحت حاکمیت عقل و شرع در ماه مبارک رمضان
🌱 مرحوم آیت الله شیخ جواد کربلایی
@sheykh_javad
"شيخ جواد"؛ ﻣﺮﺣﻮﻡ ﺁﻳﺖ اﻟﻠﻪ ﺷﻴﺦ جواد کربلایی
🔰 زندگینامه مرحوم آیت الله شیخ جواد کربلایی نورالله قبره (۱) ↙️ ولادت و ورود به حوزهی علميه 💠 م
🔰 زندگینامه مرحوم آیت الله شیخ جواد کربلایی نورالله قبره (۲)
↙️ تحصیل در کربلای معلی و نجف اشرف
💠 ایشان پس از چهار سال تحصيل علوم دينی در كربلای معلی، برای گذراندن سطوح بالاتر رهسپار نجف اشرف گرديد.
وی در مدّت بیست سال اقامت در نجف اشرف، از محضر اساتید بلند مرتبهای در مقدمات و سطوح و خارج استفاده نمود که برخی از آنها عبارتند از آيات عظام و حجج اسلام:
« مرحوم سيد عبدالاعلی سبزواری»
« مرحوم شيخ ذبيح اللّه قوچانی»
« مرحوم سيد ابوالقاسم خويی»
« مرحوم شيخ حسين حلی»
« مرحوم سيد عبدالهادی شيرازی»
« مرحوم سيد محمود شاهرودی»
« مرحوم سيد محسن حكيم»
« مرحوم شیخ مرتضی طالقانی»
« مرحوم سید علی شاهرودی»
« مرحوم سید مهدی شیرازی»
«مرحوم آقا شيخ رشتی»
و جمعی از دیگر بزرگان آن زمان حوزه مبارکهی نجف اشرف بهره برد.
ایشان در رابطه با ایام تحصیل خویش میفرمودند: « هر روز سه درس میرفتم. سه درس مباحثه میکردم. سه درس هم تدریس میکردم، که مجموعاً نُه درس میشد و این برنامهی ایام تحصیل ما بود.»
در رابطهی با جدیت در تحصیل علوم دینی ایشان، از اطرافیانشان نقل که: « گاهی حضور ایشان برای تحصیل در حرم طولانی مدت میشد فلذا نزدیکانشان برای ایشان غذا میبردند که در همانجا میل کنند که حتی گاهی اوقات ایشان برای گرفتن غذا به بیرون از حرم هم نمیرفتهاند.»
ایشان در مورد جدیت در دروس میفرمودند: « کتاب المیراث شرح لمعه را درس گرفته بودم. به مبحثی رسیدیم که دیدم استادم درست توضیح نمیدهد. به استاد دیگری مراجعه کردم که او هم از عهدهی آن قسمت بر نیامد تا اینکه به نزد مرحوم آسید علی آقا شاهرودی رفتم - که واقعاً مرد ملّایی بود ولی حیف که عمر زیادی نکرد- که درس را بسیار خوب برایم توضیح داد که دروس دیگری را هم بعدها نزد ایشان خواندم.»
(نقل بهمضمون)
ادامه دارد...
@sheykh_javad
فوائد گرسنگی-@sheykh_javad.mp3
1.31M
💠 فوائد روزه
💠 دستورالعملی دربارهی خوردن و آشامیدن
🌱 مرحومآیتاللهشیخجوادکربلایی
@sheykh_javad
"شيخ جواد"؛ ﻣﺮﺣﻮﻡ ﺁﻳﺖ اﻟﻠﻪ ﺷﻴﺦ جواد کربلایی
📖 سلسله مباحث کتاب «قرة المهج فی زیارة ثامن الحجج» (علیهمالسلام) (۱۸) 🖋 تالیف: مرحوم آیت الله شیخ
📖 سلسله مباحث کتاب «قرة المهج فی زیارة ثامن الحجج» (علیهمالسلام) (۱۹)
🖋 تالیف: مرحوم آیت الله شیخ جواد کربلایی
🔺 پنجم: در كتاب بحار از امالی صدوق به سندش از امام صادق (عليهالسلام) فرمودند: اولين چيزیكه در موقف قيامت از بنده سؤال شود، از نمازهای واجب و زكات واجب و روزهی واجب و حج واجب و از ولايت ما اهلبيت است، پس اگر با إقرار به ولايت از دنيا رفت، نماز و روزه و زكات و حجش قبول شود، و اگر إقرار نكرد به ولايت ما، در مقابل خدای عزوجل خداوند چيزی از اعمالش قبول نمیكند.
و نيز در همان كتاب از حضرت صادق (عليهالسلام) از پدرانش كه فرمودند: جبرئيل بر پيامبر (صلی الله عليه وآله) نازل شد و عرضه داشت: ای محمد! سلام بر شما سلام میفرستد و میفرمايد: آسمان هفتگانه و آنچه در آن است و زمين هفتگانه و آنچه در آن است، [ را] آفريدم و موضعی را بزرگتر از ركن و مقام نيافريدم، اگر بندهای در اين مكان شريف از روزیكه آسمانها و زمينها را آفريدم، مرا عبادت كند، سپس با انكار ولايت علی به من رو آورد، به سقر او را در افكنم.
و نيز در همان كتاب از تفسير علی بن ابراهيم قمی از ابیحمزه گفت: شنيدم از امام صادق (عليهالسلام) كه میفرمودند: هر كه مخالفت شما كند (در ولايت) اگر چه عبادت كند و جديت در آن نمايد، به اين آيه نسبت داده میشود: «وجوه يومئذ خاشعة، عاملة ناصبة، تصلی ناراً حامية»؛ صورتهای گروهی در آن روز ترسناک و ذليل، عملكننده با رنج و تعب، در آيند در آتش دوزخ.
و نيز در همان كتاب از امالی شيخ طوسی، از حضرت باقر از پدرانش از علی (عليهمالسلام) از رسول خدا (صلی الله عليه وآله) از جبرئيل از خدای عزوجل كه فرمود: قسم به عزت و جلالم كه عذاب خواهم كرد هر طائفه و رعيتی را در اسلام كه معتقد باشد به ولايت امام جائری كه از جانب خدا نبوده، اگر چه در اعمالش نيكوكار و پرهيزكار باشد، و گذشت خواهم كرد از هر طائفه و رعيتی كه معتقد باشد به ولايت امام عادل از جانب خدا، اگر چه در اعمالش بدكار و گنهكار باشد.
ادامه دارد انشاءالله ...
@sheykh_javad
ولایت عهدی و روضه امام رضا علیهالسلام-@sheykh_javad.mp3
5.14M
🔸 جریان ولایتعهدی و روضه شهادت امام رضا صلواتاللهوسلامهعلیه
🌱مرحومآیتاللهشیخجوادکربلایی
@sheykh_javad
تجلی خدای متعال در قرآن-@seyedololama.mp3
1.05M
💠 تجلی خدای متعال در قرآن مجید
🌱 مرحوم آیت الله شیخ جواد کربلایی
@sheykh_javad
خطر-@sheykh_javad.mp3
572.1K
⚠️ خطرات هلاک کننده خرابی دل🔥
☄ خطر نارضایتی قلبی از احکام الهی!؛ قال أبوعبدالله علیهالسلام: لو أن قوما عبدوا الله وحده لا شريك له، وأقاموا الصلاة، وآتوا الزكاة، وحجوا البيت، وصاموا شهر رمضان، ثم قالوا لشئ صنعه الله أو صنعه النبي صلی الله علیه وآله: ألا صنع خلاف الذي صنع؟ أو وجدوا ذلك في قلوبهم لكانوا بذلك مشركين، ثم تلا: فلا وربك لا يؤمنون حتى يحكموك فيما شجر بينهم ثم لايجدوا في أنفسهم حرجا مما قضيت ويسلموا تسليما؛ (نساء:۶۵). ثم قال أبوعبدالله علیهالسلام : وعليكم بالتسليم؛ (بحار الأنوار ج۲ ص۲۰۵)
⚫️ لؤ تكاشفتم ما تدافنتم؛ (عيون أخبار الرضا علیهالسلام ج۱ ص۵۸)؛ اگر مردم از حال هم خبر داشتند یکدیگر را دفن نمیکردند!!!
🌱 مرحومآیتاللهشیخجوادکربلایی
@sheykh_javad
مسلمان و مسلمانان-@sheykh_javad.mp3
1.86M
💠 سفارشات شرع مطهر در مورد شیوه مسلمانی
🔺... عَنِ الصَّادِقِ علیهالسلام قَالَ: خَطَبَ رَسُولُ اللَّهِ فِي مَسْجِدِ الْخَيْفِ ...
ثلَاثٌ لَا يُغِلُّ عَلَيْهِنَّ قَلْبُ امْرِئٍ مُسْلِمٍ إِخْلَاصُ الْعَمَلِ لِلَّهِ
وَ النَّصِيحَةُ لِأَئِمَّةِ الْمُسْلِمِينَ
وَ اللُّزُومُ لِجَمَاعَتِهِمْ
(بحار الأنوار ج۲۱ص۱۳۸)
🔹 منْ لَمْ يَهْتَمَ بِأُمُورِ الْمُسْلِمِينَ فَلَيْسَ بِمُسْلِمٍ
(بحارالأنوار ج۷۱صص ۳۳۸-۳۳۹)
📜 و من كتاب له علیهالسلام إلى عثمان بن حنيف الأنصاري و كان عامله على البصرة و قد بلغه أنه دعي إلى وليمة قوم من أهلها، فمضى إليها- قوله:... فانْظُرْ إِلَى مَا تَقْضَمُهُ مِنْ هَذَا الْمَقْضَمِ فَمَا اشْتَبَهَ عَلَيْكَ عِلْمُهُ فَالْفِظْه ❌ خطرات دوستی با اهل دنیا و لقمه شبههناک!
(نهج البلاغة نامه ۴۵)
🌱مرحومآیتاللهشیخجوادکربلایی
@sheykh_javad
"شيخ جواد"؛ ﻣﺮﺣﻮﻡ ﺁﻳﺖ اﻟﻠﻪ ﺷﻴﺦ جواد کربلایی
▫️سلسه مباحث پیرامون "ولایت" برگرفته از آثار مرحوم آیت اللّه کربلایی در کانال شیخ جواد @sheykh_jav
▫️سلسه مباحث پیرامون "ولایت" برگرفته از آثار مرحوم آیت اللّه کربلایی در کانال شیخ جواد
@sheykh_javad
⬅️ ﺳﻠﺴﻠﻪ ﻣﺒﺎﺣﺚ ﭘﻴﺮاﻣﻮﻥ ﻭﻻﻳﺖ (۲)
الولایة لغةً و اصطلاحاً:
الولایة لغةً بکسر الواو، هی بمعنی الإمارة والتولیة والسلطان وبالفتح فهی بمعنی المحبّة، وقد یقال: إنّها مأخوذة من الولی (بسکون اللّام) بمعنی القرب و سیأتی تحقیقها.
وأما بحسب الإصطلاح فهی حقیقةٌ کلّیة وصفةٌ إلهیّة و شأنٌ من الشؤون الذّاتیّة، التی تقتضی الظهور "والله هو الولی الحمید".
ترجمه:
ولایت در لغت با کسر "واو" به معنای إمارة، تولیت و سلطنت بوده و با فتح "واو" به معنای محبت است.
گروهی نیز گفتهاند: ولایت از "الولی" گرفته شده و به معنای قرب و نزدیکی است که صحت این قول به زودی بیان میشود.
و در اصطلاح، ولایت حقیقتی کلی و صفتی الهی بوده و شأنی از شؤون ذاتی خداست که اقتضای ظهور دارد.
🖋 الأنوار الساطعة فی شرح الزیارة الجامعة؛ تألیف مرحوم آیت الله شیخ جواد کربلایی
اﺩاﻣﻪ ﺩاﺭﺩ...
@sheykh_javad
تحذیر از دنیا-@sheykh_javad.mp3
2.07M
💠 حضرت امیر فرمودند بر اینکه: «اُحَذِّرُكُمُ الدنيا، فإنّها دارُ شُخُوصٍ، و مَحَلَّةُ تَنغِيصٍ، ساكِنُها ظاعِنٌ، و قاطِنُها بائنٌ»
💠 من دربارهی دنیا شما رو میترسونم، از دنیا بترسید...
اونهایی که تو دنیا سکونت دارند یک روزی باید تشریف ببرند آخرت...
مرگ رو نمیشه جلویش رو گرفت...
⚫️ الموتُ لا والداً یُبقی و لا ولداً...
بابا این مرگ نه بابا رو میذاره نه بچه را...
⚫️ هذا السَبیل إلی أنْ لا تَری أحداً
از دم همه رو مرگ جارو میکنه، یک نفر توی دنیا نمیمونه...
⚫️ هذا النبیُّ و لمْ یَخلُد لأمّتِه
این پیغمبر مخلد نشد در دنیا
⚫️ لو خلَّد اللّه قوماً قَبلَه خَلَدا...
ای پیغمبر ما، تو که عزیز ما هستی، محبوب ما هستی باید از دنیا بری...
▪️اگه امروز نمُردی فردا صد در صد میمیری، هر روز این قصه هست...
🔘 تیر مرگ از طرف خدا برای همه ما رها شده
امروز نخورد فردا...
⚫️ من فاتها الیوم سهمٌ لمْ یَفُته غَداً
پس این مرگ ول کن نیست
◾️ همچین حضرت عزرائیل پرتت میکنه به آخرت که گویا دنیایی نبوده!
🌱 مرحومآیتاللهشیخجوادکربلایی
➡️ @sheykh_javad ⬅️
انا اصغر من ربی بسنتین-@sheykh_javad.mp3
817.6K
#یاعلی 🌹
💠 امیرالمؤمنین صلواتاللهعلیه، مصداق اتمّ و اکمل "لقد خلقنا الانسان فی احسن تقویم"
🌹انا اصغر من ربى بسنتين
🌱 مرحومآیتاللهشیخجوادکربلایی
@sheykh_javad
"شيخ جواد"؛ ﻣﺮﺣﻮﻡ ﺁﻳﺖ اﻟﻠﻪ ﺷﻴﺦ جواد کربلایی
🔰 زندگینامه مرحوم آیت الله شیخ جواد کربلایی نورالله قبره (۲) ↙️ تحصیل در کربلای معلی و نجف اشرف
🔰 زندگینامه مرحوم آیت الله شیخ جواد کربلایی نورالله قبره (۳)
↙️ هجرت به ایران و تحصیل در قم مقدسه
ایشان آنگاه به قصد زيارت حضرت امام رضا (علیهالسلام) به ايران سفر كرد و با پافشاری گروهی از دوستان و آشنايان موقتاً در ايران اقامت گزيد؛ اما با تيره شدن روابط ايران و عراق، در ايران ماندگار شد.
ایشان در آغاز حضور در ايران، سه سال از محضر استادان برجسته حوزه علميه قم همچون حضرات آيات عظام «سيد حسين طباطبایی بروجردی» و «سيد محمدرضا گلپايگانی» كسب فيض كرد.
یکی از وقایع جالبیکه میتوان در مدت اقامت ایشان در قم مقدسه بیان داشت، جریانی از این قرار است ( به بیان مرحوم آیت الله شیخ جواد کربلایی): «آقای بروجردی در قم ظهرهای ماه رمضان نماز میخواندند. من هم یک ماه رمضان را در قم بودم. -این حرف مال پنجاه سال قبل است-. بعد از نماز آقای بروجردی، آمدم [قبرستان] شیخان فاتحهای بخوانم. یکوقت دیدم سر قبر آقای آمیرزا جواد آقای ملکیام [ملکی تبریزی].
نشستم و سورهی مبارکهی "عم یتسائلون" را خواندم و فاتحه و چند تا "قل هو الله" و چند تا "انا انزلناه" خواندم و همه را هدیه کردم ثوابش را به مرحوم میرازا جواد آقا ملکی؛ ایشان خیلی مهم بود!.
آمدم تو خانه، تا خوابیدم، آمد به خواب من؛ حالا من تو خواب خیلی حرفها از ایشان سؤال کردم و خواب را هم میدانستم که دارم خواب ایشان را میبینم؛ اینچنین خوابی کم پیدا میشود. به ایشان گفتم که آقای آشیخ جواد ملکی! شما رفتی و تو عالم آخرتی و راه را به دست آوردی؛ یک راهی که میانبُر باشد و زود مرا به مقصد برساند چیه؟
هیچی نگفت؛ دستش را گذاشت روی سرش، گفت: این را بده، میرسی!؛ یعنی از خودت دست بردار! هیچی نمیخواهد از خودت بگویی! و هیچی برای خودت تهیه نکن. این را بده میرسی!»
ادامه دارد...
@sheykh_javad
ثمرات پیروی از ائمه علیهمالسلام-@sheykh_javad.mp3
1.71M
💠 ثمرات پیروی از ائمه اطهار علیهمالسلام
🌿 "ففی اتباع ما جائکم من الله الفوز العظیم و فی ترکه الخطأ المبین"؛ نمیشه علی را پیغمبر جدا کرد!
🌺 "من دعا الله بنا افلح"؛ کسی که خدا را به ما اهلبیت بخونه رستگار میشه! "و من دعا بغیرنا هلک و استهلک" !...
🔘 راهی جز راه ولایتِ اهلبیت علیهمالسلام نیست!.
▫️ "من اراد الله بدء بکم و من وحده قبل عنکم"
#ولایت
#تولی_و_تبری
🌱 مرحوم آیت الله شیخ جواد کربلایی
@sheykh_javad
"شيخ جواد"؛ ﻣﺮﺣﻮﻡ ﺁﻳﺖ اﻟﻠﻪ ﺷﻴﺦ جواد کربلایی
📖 سلسله مباحث کتاب «قرة المهج فی زیارة ثامن الحجج» (علیهمالسلام) (۱۹) 🖋 تالیف: مرحوم آیت الله شیخ
📖 سلسله مباحث کتاب «قرة المهج فی زیارة ثامن الحجج» (علیهمالسلام) (۲۰)
🖋 تألیف: مرحوم آیت الله شیخ جواد کربلایی
🔺 ششم: در بحارالأنور از امالی شيخ طوسی به سندش از زريق از امام صادق (عليهالسلام) گفت: به آن حضرت عرض كردم: بعد از معرفت، كداميک از اعمال افضل است؟ فرمود: هيچ چيزی بعد از معرفت، با نماز برابری نمیكند و بعد از معرفت و نماز، چيزی با زكات، و بعد از معرفت و نماز و زكات، چيزی با روزه، و بعد از اينها، چيزی با حج برابر نيست و سرآغاز و خاتمهی همهی اينها معرفت ما است.
در كتاب غايةالمرام سيد بحرانی (رضوان الله تعالی عليه) از ابوالمؤيد موفق بن احمد به سندش از انس بن مالک گفت: فرمود رسول الله (صلی الله عليه وآله): محبت علی بن ابیطالب حسنه است كه ضرر نمیزند به او گناهی و بغض او گناهی است كه نفع نمیدهد به او حسنهای.
و باز در همان كتاب است به سندش از ابن مسعود گفت: شنيدم از رسول خدا (صلی الله عليه وآله) كه میفرمود: كسیكه گمان كند كه به من و آنچه من آوردهام ايمان آورده و حال آن كه علی (عليهالسلام) را دشمن دارد، پس او دروغگو است و مؤمن نيست.
سيد بحرانی (رضوان الله تعالی عليه) فرمودند: كافی است در بغض علی و فرزندانش (عليهمالسلام) جلو انداختن غير ايشان را بر ايشان و بيرون راندن ايشان.
پس بدانكه از اين احاديث به صراحت معلوم است كه امر ولايت، اهمّ امور است و از جانب حق تعالی دربارهی آن تأكيد شده و هيچوقت بنده نبايد و نمیتواند از آن دست بردارد و صرفنظر كند. چنانچه حديث مذكور از كتاب معالم الزلفی بر آن دلالت دارد.
از ابیيعقوب از اببحمزة از حضرت ابیجعفر امام باقر (عليهالسلام): اسلام بنا شده بر پنج امر: نماز، روزه، زكات، حج، ولايت و ندا داده نشده به چيزی همانند ندا دربارهی ولايت.
بلكه گاهی تكليف نماز و روزه و حج و زكات، انجام آنها از مكلف ساقط میشود، ولی هيچوقت اجازه داده نشده ولايت و عقيدهمندی به آن ساقط شود، چنانچه در حديث خصال به آن تصريح شده است كه ابوجعفر باقر (عليهالسلام) فرمودند: اسلام بر پنج امر بنا شده است: بر پا داشتن نماز، دادن زكات، حجِ خانه، و روزهی ماه رمضان، و ولايت ما اهلبيت، پس در چهار تای آنها رخصت قرار داده شده و در امر ولايت رخصتی نيست، هر كس مال نداشته باشد، زكات ندهد، و هر كه مال نداشته باشد، به حج نرود، و هر كه مريض باشد، نشسته نماز كند، و روزه نگيرد، اما ولايت برای [همه] لازم و واجب است، مريض باشد يا فقير.
پس ولايت برای او لازم است و از او ساقط و جدا نمیشود، و اين بهخلاف آن چهار امر است كه نماز و روزه و حج و زكات باشد، پس هيچ رخصتی در ترک ولايت نيست برای احدی ابدا.
ادامه دارد انشاءالله ...
@sheykh_javad
فضائل حضرت خدیجه سلام الله علیها-@sheykh_javad.mp3
1.35M
◾️ رحلت حضرت خدیجه سلام الله علیها را تسلیت عرض مینماییم.
🍃 فضائل حضرت خدیجه سلام الله علیها
❤️ نمونهای از محبت امیرالمومنین به زهرای اطهر سلام الله علیهما
🌱 مرحومآیتاللهشیخجوادکربلایی
@sheykh_javad
توسل اولیای الهی &@sheykh_javad.mp3
1.99M
💠 حالات علمائی که برای رسیدن به حیات طیبه متوسل به مقام مقدس امام زمان علیهالسلام میشدند.
🌱 مرحوم آیت الله شیخ جواد کربلایی
@sheykh_javad
💠 آیت الله شیخ جواد کربلایی رحمهالله دربارهی نماز شب و گریههای نیمه شب ایشان (مرحوم آیت الله شیخ محمد آقای بهجت رحمه الله تعالی) میگوید: « جناب آیت الله بهجت در جدیت در نماز شب و گریه در نیمههای شب مخصوصاً شبهای جمعه کوشا بودند. یکی از علما و مشاهیر به من فرمودند که: شب جمعه در مدرسه سیّد(رحمه الله) در نجف اشرف در نیمهی شب شنیدم که ایشان با صدای حزین و ناله و گریه در حالیکه سر به سجده گذاشته بود مکرّرَاً به حقتعالی عرضه میداشت:
« إلهی! من لی غیرک، أسأله کشف ضرّی والنّظر فی أمری»:
معبودا! من جز تو چه کسی را دارم که از او بخواهم رنجوری مرا بر طرف کرده و نظری به امورم نماید. (دعای کمیل)
@sheykh_javad
(2).mp3
1.67M
💠 دعایی از حضرت سجاد علیهالسلام:
الهی عمّرنی مادام عمری بذلةً فی طاعتک، فإذا کان عمری مرتعاً للشیطان فأقبضنی إلیک من قبل أن یستحکم فیَّ غضبُک.
🌱 مرحومآیتاللهشیخجوادکربلایی
@sheykh_javad
▫️سلسه مباحث پیرامون "ولایت" برگرفته از آثار مرحوم آیت اللّه کربلایی در کانال شیخ جواد
@sheykh_javad
⬅️ ﺳﻠﺴﻠﻪ ﻣﺒﺎﺣﺚ ﭘﻴﺮاﻣﻮﻥ ﻭﻻﻳﺖ (۳)
توضیحه:
«حقیقة کلیة و صفة الهیة»:
فهی حقیقة کلیّة أی غیر محدودة بحدّ فهی من صفاته تعالی و قد قال أمیرالمؤمنین علیهالسلام: «لیس لصفته حدّ محدود، و لا نعت موجود» فقوله علیهالسلام هذا یشیر إلی کلیّة صفاته تعالی بمعنی عدم الحد لها.
«وشأن من الشؤون الذاتیة التی تقتضی الظهور»:
فالذّات المقدسة لمّا کانت قادرة عالمة و کانت فی خفاء عن الظهور، فأحبت الذّات المقدسة أن تعرف فخلق الخلق أی الأشیاء، لکی تظهر تلک الصفات فتعرف بها.
ﺗﺮﺟﻤﻪ:
توضیح مطلب:
«ولایت حقیقت کلی و صفت الهی»:
ولایت حقیقتی است کلی یعنی به هیچ حدی محدود نیست. همچنین ولایت از صفات خدای متعال میباشد. حضرت علی علیهالسلام میفرمایند: «اوصاف او در دایرهی حدود نگنجد و به وصف در نیاید». این فرمایش حضرت اشاره میکند به کلی بودن صفات خدای متعال به این معنا که برای صفات الهی حدی نیست.
«ولایت شأنی از شؤون ذاتی خداست که اقتضای ظهو را دارد»:
ذات مقدسه خدای متعال از آن رو که دارای قدرت و علم میباشد و از عالم شهادت در خفا بود، لذا دوست داشت شناخته شود پس اشیاء را آفرید تا آن صفات ظهور پیدا کرده و به سبب آن شناخته شود.
🖋 الأنوار الساطعة فی شرح الزیارة الجامعة؛ تألیف مرحوم آیت الله شیخ جواد کربلایی
اﺩاﻣﻪ ﺩاﺭﺩ...
@sheykh_javad