انصاف نیست شبهای طولانی زمستان تاصبح بخوابید. زمستان بهار مؤمن است. مومن دراین شبها که غذایش هضم شده وخستگی اش هم دررفته،سحربلند میشود داداش جون!
👤مرحوم آیت الله حق شناس
@shia12t
هدایت شده از حاج نقی ولدی
حجة الاسلام و المسلمین حاج سید عباس
قمر بنی هاشمی بنیانگذار مؤسسه نشر فضائل امیر المؤمنین علی علیه السلام و مؤلف کتاب هایی مانند «شناخت امیر المؤمنین علی علیه السلام » و «فضائل السادات » می نویسند:
در سفری که به همدان داشتم، در حسینیه منزل حاج آقا ولدی استراحت می کردیم.
نگاهم متوجه لوستر سقف شد.
در همان حالِ استراحت به ایشان گفتم:
لوستر امام رضا علیه السلام اینجا چکار می کند؟!
حاج آقا ولدی سریع نشستند و گفتند:
از کجا فهمیدی؟!
گفتم: هنوز اینقدر حالیم هست که اموال آقایمان را بشناسم.
حاج آقا ولدی گفتند: این لوستر داستانی دارد.
گفتم: چه داستانی؟!
گفتند: یکی از تجار تبریز این لوستر را نذر امام رضا علیه السلام می کند.
حاجتش که بر آورده می شود، آن را از بازار تبریز تهیه می کند و به منزلش می برد و آمادهٔ حرکت به مشهد الرضا علیه آلاف التحیة و الثناء برای اداء نذر می گردد.
همان شب حضرت را در رؤیا زیارت می کند که به او می فرمایند: این لوستر را ببر و در حسینیهٔ منزل آقای ولدی نصب کن.
تاجر تبریزی هم امتثال امر ثامن الحجج علیه السلام را می نماید.
به همدان می آید و لوستر را اینجا نصب می کند.
حاج آقا قمر بنی هاشمی خاطراتی ناب و شنیدنی از حاج آقا ولدی دارند مثل رابطه حاج آقا با سید جواد ذاکر.
إن شاء الله محضرشان خواهیم رسید و از ایشان استفاده خواهیم کرد.
#امام_رضا_علیه_السلام
#ولدی
#حاج_نقی_ولدی
#حاج_آقا_ولدی
#حسینیه_موسی_بن_جعفر
#حرم_اهل_بیت
#ولی_خدا
#مکتب_اهل_بیت
#تشنگان_کوثر
#سید_عباس_قمر_بنی_هاشمی
🔹سلسلۀ طاعات و معاصی
👤آیت الله بهجت :
🔻رشتۀ کارها در طاعت و معصیت به هم پیوسته است؛ اگر در طاعت گام اوّل برداشته شود، به دنبال آن توفیقِ برداشتن گام بعدیِ طاعت به انسان دست می دهد؛ و اگر در معصیت باشد، گام دوم هم زمینۀ معصیت خواهد بود.
📚 «در محضر آیت الله بهجت» ج ۳ ص ۱۴
@shia12t
🔥مواظب باشید سمت #گناه نروید که تعدی و تجاوز به حرام الهی عاقبت بدی دارد... .
🎙برگرفته از بیانات آیت الله العظمی وحیدخراسانی
▫️ #کلام_فقیه #اخلاق
✅ @Fatemyeh_ValiAsr
هدایت شده از مدرسه معارف علامه طباطبایی
🔶 مکتب خودشکنی
شیطان میخواهد انسان را از وحدت به کثرت ببرد، و شاید بزرگترین آفت همین موبایلهاست؛ چون آنقدر واردات و هجوم دادهها زیاد هست، که تجلی بارز شیطان و شیطنت است. آنقدر این دادهها زیاد است، که قدرت تمرکز را از تو میگیرد، تو را از وحدت دور میکند؛ لذا فرمودند: «الصَّبْرُ عَلَى اَلْوَحْدَةِ عَلاَمَةُ قُوَّةِ اَلْعَقْلِ»( پيامبر اکرم-ص- بحار الأنوار، جلد۷۵، صفحه۲۹۶) هر کسی بتواند با خودش خلوت بکند، و هیچی دور و برش نباشد، حتی اگر بتواند از افکار خیالی فاصله بگیرد، و متوجه توحید بشود؛ این علامت قوت عقلانیت است.
شیطان میخواهد که انسان از این وحدت فاصله بگیرد، چون وقتی به کثرت میافتد، به لهو میافتد؛ «أَلْهَاكُمُ التَّكَاثُرُ». چون شیطان خودش به این بلا مبتلا شد، که به خودش توجه نکرد، به گِل توجه کرد؛ اگر به خودش و عفونت خودش توجه میکرد؛ خیلی زودتر مشکلش حل میشد. در مرحله بعد آدم و حوا همین مشکل را پیدا کردند، چون گولِ شیطان را خوردند، و شیطان که از عفونت خودش غافل بود، همین غفلت را بر آنها مسلط کرد؛ که آدم صلواتالله علیه هم به پیغمبر اکرم و اهلبیت توجه کرد که چرا من اینجوری نیستم؛ حضرت حوا هم به منزلت حضرت زهرا سلامالله علیها غبطه خورد... و همین آمد در هابیل و قابیل، به یک شکل شدیدتری ظاهر شد. قابیل متوجه عفونت خودش نشد که چرا قربانی من قبول نشد؟ ناراحتیاش این بود که چرا قربانی او قبول شد؟ و همین طور این {غفلت} آمد در بنی بشر سرایت کرد. خب آنها نماد بشر بودند؛ و نقطه مقابلش این است که اهلبیت به ما توجه میدهند که اگر میخواهید به کمال برسید، به ما اقتدا کنید؛ ببینید ما خودشکن هستیم. در ادعیه هم نگاه بکنید، همهاش میگویند ما بدبختیم، ما بیچارهایم، ما ظالمیم، خلافکاریم؛ آیا از من خلافکار تر پیدا میشود؟ اینها کلمات معصومین(ع) است؛ از من که نیست!
حضرت سجاد علیهالسلام، هنوز تکلیف نشده بودند، ۱۵ سالشان نشده بود؛ پرده کعبه را گرفته بود: «وَ مَا فِي اَلْوَرَى خَلْقٌ جَنَى كَجِنَايَتِي»(المناقب، جلد۴، صفحه۱۵۱) هیچکس جنایتکار تر از من نیست! این کلام امام سجاد علیهالسلام قبل از تکلیف است. به قول آقای پهلوانی(مرحوم سعادتپرور) میگفتند این چیزایی که ائمه گفتند، ما دیگر باید لنگ بندازیم!
پیغمبر اکرم در دل نیمه شب رفتند در یک اتاق تنها باشند، وقتی همسرشان میرود، میبیند مثل یک عبایی روی زمین افتادهاند و دارند گریه میکنند و به خدای متعال عرض میکنند: «لاَ تَكِلْنِي إِلَى نَفْسِي فِي شَيْءٍ مِنْ أَمْرِي طَرْفَةَ عَيْنٍ أَبَداً» آیا میخواهند به ما درس بدهند؟! وقتی که تنها بودهاند؟! همسرشان پیگیر شد، دید ایشان در چنین حالتی است؛ بعد به حضرت عرض کرد شما اشرف انبیاء هستید، اشرف مخلوقات هستید، چرا گریه میکنید؟ پیغمبر اکرم فرمودند برادرم یونس یک لحظه به خودش واگذار شد، آن اتفاقات برایش افتاد؛ که فرمودند: «فَلَوْ لا أَنَّهُ كانَ مِنَ الْمُسَبِّحِينَ، لَلَبِثَ فِي بَطْنِهِ إِلى يَوْمِ يُبْعَثُون»(صافات،۱۴۳-۱۴۴) اگر استغفار نمیکرد، تا آخر در شکم ماهی میماند!
امیرالمؤمنین(ع) وقتی پیامبر خبر شهادتش را میدهد، میفرماید علی شهید میشوی؛ فرمودند: «فِي سَلاَمَةٍ مِنْ دَيْنِي» از دینم چه میماند؟ دینم لطمه میخورد یا نه؟ یعنی متوجه خودشان بودند.
دین اسلام و مکتب تشیع، مکتب خودشکنی است. اگر یک کشور هم متوجه عفونتهای خودش بشود، دشمنی نمیماند؛ چون دشمن تغذیهاش از خلافهای ماست.
📚 بخشی از بیانات یکی از شاگردان سلوکی مرحوم سعادتپرور(ره)
📢 «مدرسه معارف علامه طباطبایی» را دنبال کنید:
تلگرام: https://t.me/allaamehwisdom
اینستا: https://www.instagram.com/allaamehwisdom
ایتا: https://eitaa.com/AllaamehWisdom
توییتر: https://twitter.com/allaamehwisdom
بله: https://ble.ir/allaamehwisdom
آپارات: https://www.aparat.com/allaamehwisdom
هدایت شده از مدرسه معارف علامه طباطبایی
🔶 عالِمِ خودشکن
دین اسلام و مکتب تشیع، مکتب خودشکنی است. اهلبیت(ع) به ما توجه میدهند که اگر میخواهید به کمال برسید، به ما اقتدا کنید؛ ببینید ما خودشکن هستیم. در ادعیه هم نگاه بکنید، همهاش میگویند ما بدبختیم، ما بیچارهایم، ما ظالمیم، خلافکاریم؛ آیا از من خلافکار تر پیدا میشود؟ اینها کلمات معصومین(ع) است؛ از من که نیست! حضرت سجاد علیهالسلام، هنوز تکلیف نشده بودند، ۱۵ سالشان نشده بود؛ پرده کعبه را گرفته بود: «وَ مَا فِي اَلْوَرَى خَلْقٌ جَنَى كَجِنَايَتِي» (المناقب، جلد۴، صفحه۱۵۱) هیچکس جنایتکار تر از من نیست! این کلام امام سجاد علیهالسلام قبل از تکلیف است.
آقای پهلوانی(مرحوم سعادتپرور) میگفتند این چیزایی که ائمه گفتند، ما دیگر باید لنگ بندازیم!
ایشان میفرمودند دیدم در اتاق بوی تعفن میآید، هی گشتم، پشت پرده، پشت کتابها، زیر فرش، هر چه گشتم، چیزی پیدا نکردم؛ دیدم بوی تعفن هنوز هست و برطرف نمیشود. رفتم در حیاط، گفتم شاید حیوانی مرده باشد، رفتم در آن اتاق گشتم، دوباره آمدم در همین اتاق؛ دفعه سوم داشتم میآمدم کفشم پشت و رو شد، تهِ کفشم را دیدم مدفوع حیوان چسبیده است، -چون در منزلشان انواع و اقسام حیوانات بود- بعد متوجه شدم این عیب از خودم بود، مربوط به خودم هست، کفش خودم است؛ بعد مینشستند و به حال خودشان گریه میکردند و این شعر را میخواندند:
نم نم باران بر میخواران خوش است
رحمت حق بر گنهکاران خوش است
http://yun.ir/q1lfha
#لوطیصالح
📚 بخشی از بیانات یکی از شاگردان سلوکی مرحوم سعادتپرور(ره)
📢 «مدرسه معارف علامه طباطبایی» را دنبال کنید:
تلگرام: https://t.me/allaamehwisdom
اینستا: https://www.instagram.com/allaamehwisdom
ایتا: https://eitaa.com/AllaamehWisdom
توییتر: https://twitter.com/allaamehwisdom
بله: https://ble.ir/allaamehwisdom
آپارات: https://www.aparat.com/allaamehwisdom
🔹علمای بالله و عالمان ظاهری
👤آیت الله بهجت(رضوان الله علیه):
شیخ ما(مرحوم آیت الله شیخ محمدحسین اصفهانی)از آقای (سیدحسن) صدر پرسید:
منظور از علما در آیه "انما یخشی الله من عباده العلماء" (ازمیان بندگان تنها عالمان از خدا بیم دارند.) چیست؟
ایشان فرمودند: "علمای بالله" مرادست، نه عالم به چند اصطلاح، زیرا درآیه کلمه "انما" آمده است.
📚 درمحضربهجت ص ۱۲۲
@shia12t
هدایت شده از عقیق
🔻روایت آیت الله جاودان از اساتید اخلاق و عرفان مکتب تهران؛
حاج آقا مجتبی در متابعت از خصوصیات امام، نظیر نداشت/ آدم باید خیلی خوشبخت باشد که مثل «خوشوقت» را ببیند
آیت الله محمدعلی جاودان در یکی از دروس اخلاق خود به تبیین جایگاه اساتید اخلاق و عرفان تهران؛ آیات مجتبی تهرانی، خوش وقت و حق شناس پرداخته است.
👇👇👇
aghigh.ir/000XTq
✅کانال عقیق
@aghigh_ir
✍️در دیدار آیت الله کریمی جهرمی با وعاظ تهران مطرح شد:
🔹از رعایت حال مخاطب تا عدم استبداد در سخن
• وعاظ باید مروج عدل و احسان بوده و دنبالهرو حق و حقیقت باشند و جوانان را با سعۀ صدر و مهربانی با حقایق آشنا سازند.
• مبلّغ باید رعایت حال مخاطبین را بکند و از مطرح کردن مطالبی که ممکن است ظرفیت پذیرش و درک آن وجود نداشته باشد به طور جدی پرهیز کند.
• مبلّغ واقعی باید ابتدا خود را موعظه کند و قبل از آغاز منبر، مطالب را برای خود بیان کند؛ ببیند آیا این مطالب در جان خودش اثرگذار میباشد یا نه؟
• ما حق نداریم در انظار مردم با نسبتهای تند، افراد را تحقیر کنیم و مورد ظلم قرار دهیم.
• ما باید به مستمع بفهمانیم که استبداد در سخن نداریم که هرچه ما گفتیم باید بدون چون و چرا قبول کنید. به آنها نشان دهیم که حتی اگر احیانًا در بیان مطلبی اشتباهی هم از ما سر بزند، ما در مقابل آن از شما عذرخواهی میکنیم.
@shia12t
🔹ادبِ نقد ، در سیره بزرگانی چون آیت الله العظمی بروجردی
👤مرحوم آیت الله شيخ على صافی گلپايگانى :
( آیت الله العظمی بروجردی) در رعایت ادب نمونه بودند، حتی در مقام اشکال علمی به دیگران، ادب خاصی داشتند. اگر می خواست به سخن کسی اشکال کند، ابتدا نقاط مثبت آن شخصیت را بر میشمرد و از او تجلیل میکرد، سپس انتقادش را می گفت. در نقد و بررسی انظار افراد، ذرهای به شخصیت افراد لطمه وارد نمی شد.
نمونه هایی در خاطرم هست، برای شما عرض می کنم:
1. در مبحث صلوة به مرحوم آيت الله حاج شیخ عبدالکریم حائری اشکال داشتند. ابتدا شروع کردند به تجلیل از کتاب صلاة ایشان و فرمودند: من تاکنون کتابی به این کم لفظی و پرمعنایی ندیدهایم.
آنگاه، اشکال خودشان را مطرح نمودند.
2. مرحوم حاج شیخ عباس قمی، درباره روایتی نظری داده بودند. عدهای از آيت الله بروجردی، از صحت و سقم این نظر سوال کردند. ایشان ابتدا زحمات شیخ عباس قمی را مفصل بیان کردند، آنگاه نظر خود را بیان کردند.
3. یا به هنگام اشکال بر نظری از نظرات شیخ طوسی (رحمة الله علیه) در مقام اعتذار بر می آمدند و می فرمودند: مرحوم شیخ طوسی با این همه تالیفاتی که داشته، مقدار وقتی که برای این موضوع صرف نموده بسیار اندک بوده است لذا این نظر را داده است.
@shia12t
👤آیت الله بهجت (ره) :
🔻اگر انسان در مواقع شدت و خطر ، در صحنه های گناه خدا را یاد کند و آن را بر فعل حرام ترجیح دهد خدا می داند که چه لذتی نصیبش می شود...
@shia12t
معرفی اساتید اخلاق و عرفان در قید حیات شیعه
📸 آیت الله حاج سید علیرضا حیدری عالم ربانی آیت الله حاج سید علیرضا حیدری از بزرگان #یزد هستند ، ایش
برادر کوچک تر آیت الله حیدری ، آیت الله سیّد علیرضا حیدری هم از علمای سر شناس یزدند. ساعاتی هم خدمت ایشان بودیم.دیدار ایشان هم سرشار از برکت بود. کلامشان سراسر حکمت بود. برخی نکات زیبا که فرمودند ، از این دست است:
« نوکر خوبی باشید؛ تا ارباب ( امام زمان ـ ارواحناه فداه ـ ) نگهتان دارد!
استاد ما می فرمود اگر یک ساعت از عمرم باقی مانده باشد ، آن ساعت را به خدمت خلق می گذرانم ؛ و لو به استخاره گرفتن باشد!
شفاعت قیامت ، صدی نود با امام حسین ـ علیه السلام ـ است.
در روایات فرموده اند اگر مرد در خانه به همسرش کمک کند ، شانزده هزار هزار حج و عمره و ... برایش می نویسند. این برای آن است که کمک ، محبت می آورد. وقتی بین زن و مرد در خانه محبّت جان گرفت ، بهتر نوکری می کنند. وقتی بهتر نوکری کنند ارباب ، رزق بیشتری به ایشان می دهد. ولی اگر محبتی بینشان نبود ، خدمتشان به ارباب کم می شود و مزدشان نیز هم. همین است که گفته اند خوشرویی همسران با یکدیگر ، بر رزقشان می افزاید. »
برگرفته از کانال امینی خواه
📸از راست :
مرحوم حاج سید جواد حیدری و برادر بزرگوارشان آیت الله حاج سید علیرضا حیدری
@shia12t
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صلی الله علیک یا اباعبدالله
شب جمعه شب زیارتی سیدالشهدا علیه السلام
🎙مرحوم آیت الله حاج سید جواد حیدری
@shia12t
51.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻پیش بینی مرحوم شیخ جعفر مجتهدی در مورد نگارش کتاب لاله ای از ملکوت و تایید این کتاب توسط ایشان...
🔻سخنرانی دکتر محمد اصفهانی در مراسم رونمایی از کتاب لاله ای از ملکوت ، سال96
@shia12t
معرفی اساتید اخلاق و عرفان در قید حیات شیعه
🔻پیش بینی مرحوم شیخ جعفر مجتهدی در مورد نگارش کتاب لاله ای از ملکوت و تایید این کتاب توسط ایشان...
📸آقای حمید سفید آبیان ، نویسنده ی کتاب ارزشمند "لاله ای از ملکوت"
@shia12t
هدایت شده از تفاوت اساتید اخلاق و عرفان و اشنایی با عرفان و تصوف
اگر مَردِ کاری ، درِ دوست باز است
وگر قصّهخوانی ، حکایت دراز است
🔻اگر مردِ راه و کاری «بِسمِ الله»، راه بیفت؛ درِ دوست باز است. اگر قصّه خوانی و به سخنرانی شنیدن و حرف زدن و حرف نوشتن معتاد شدهای و همهی بندگی تو حرف شده است، حرف زياد است. به تعبیر قرآن:
"وَ مِنَ النَّاسِ مَنْ يَعْبُدُ اللهَ عَلىٰ حَرْفٍ"
گروهی از مردم فقط با حرف خدا را بندگی میکنند؛ اهل عمل نیستند.
🔻اگر بهراستی طالبی، راه بیفت! نمیشود فردی تشنهکام باشد، آب را ببیند و بهسوی آب گام برندارد. اهل رجا و خوف، هر دو در این ماه راه میافتند. اهل رجا با امید و اهل خوف با هراس بهسوی خدا روی میآورند و راه بندگی خدا را پیش میگیرند.
خدا میداند ثانیههای ماه رجب چقدر ارزشمند است! برای اهل طبیعت که با چشم حیوانی به عالم نگاه میکنند، ساعتهای روز، روزهای هفته و ماههای سال، یکی است؛ امّا کسانی که با چشم دل نگاه میکنند، میبینند عالم چه دگرگونیهایی دارد. ساعتهای فوقالعادهای در شبانه روز وجود دارد که در آنها فضای عالم، غیر فضای ساعات دیگر است. بین روزهای هفته، روزهای ویژهای وجود دارد و بین ماههای سال هم، ماههای فوقالعادهای قرار دارد.
🍁ماه رجب یکی از ماههای فوقالعاده عظیم و استثنایی است. فضای عالم برای پرواز بهسوی عوالم بالا، پَرکشیدن به کوی دوست و دیدار محبوب اَزَلی، مستعدّ است.
✍️ حاج مهدی طيّب جلسه ١٩ ارديبهشت ٩٢
@OstadMahdiTayyeb
@erfanvaakhlagh
هدایت شده از طبیب القلوب
#أین_الرجبیون
هر کس به مقدار ظرفیت خود از اعمال ماه رجب انجام دهد،اما یک عمل را همه میتوانند انجام دهند.
آن هم ترک است ترک گناه ، گناه نکن...
#آیت_الله_بنابی
#ماه_رجب
@tabib_algoloob
♦️ در محضر آقا محمد بیدآبادی
🔹با ارائه اقای طاهرزاده
📆پنجشنبه ۲۸ دی ماه
⏰ساعت ۹:۳۰ صبح
📍خیابان فیض سالن اجتماعات نگارستان امام خمینی
@shia12t
34.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
صلی الله علیک یا اباعبدالله
شب جمعه شب زیارتی سیدالشهدا علیه السلام
🔹وقتی مُردم...
🎙با نوای حسن عطایی
@shia12t
📢در پُست های بعدی ، مطالبی پیرامون معرفی عارف فرزانه آقا محمد بید آبادی ، قرار خواهد گرفت👇👇👇
@shia12t
هدایت شده از مجموعه تخت فولاد
#آقا_محمد_بیدآبادی
🔹️همراه شبکه اطلاع رسانی مجموعه تاریخی فرهنگی و مذهبی تخت فولاد باشید.
ایتا | روبیکا | تلگرام | اینستاگرام | وب سایت
هدایت شده از مجموعه تخت فولاد
💠 آيت الله العظمی سيـد موسی شبيـری زنجانی
#آقا_محمد_بیدآبادی
🔹️همراه شبکه اطلاع رسانی مجموعه تاریخی فرهنگی و مذهبی تخت فولاد باشید.
ایتا | روبیکا | تلگرام | اینستاگرام | وب سایت