هدایت شده از تاریخ حوزه طهران
9.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🗓 به مناسبت ۲ بهمن سالروز رحلت حکیم و عارف عظیم الشأن آیتالله #سید_ابراهیم_خسروشاهی
✍ آیتالله سید ابراهیم خسروشاهی اواخر دهۀ چهل و پس از ازدواج دخترشان با مرحوم آیتالله #حاج_شیخ_محسن_حبیبی (تولیت فقید مدرسه #آیت_الله_مجتهدی)، به تهران آمد و به تدریس و تبلیغ و خدمات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی مشغول شد. فعالیتهایی که تا پایان عمر شریفش ادامه یافت.
🍃#علامه_سید_محمدحسین_طهرانی در این زمینه مینویسد: «جناب دوست حمیم و صدیق ارجمند این حقیر آیتالله حاج سید ابراهیم... پس از ارتحال مرحوم آقا #شیخ_عباس_تهرانی رضوان الله علیه مدتی را به موطن خود باختران مراجعت نموده و در مسجد صاحب اقامۀ جماعت و تدریس و ترویج مینمودند و سپس به تهران آمده و در #قلهک در مسجدی به وظایف ارشاد و هدایت مردم مشغول و اینک قریب ۱۵ سال است که در #دزاشیب نیاوران در #مسجد_المهدی به اقامۀ جماعت و ارشاد و تبلیغ و ترویج و تدریس اشتغال دارند.
مردی است عالم و وارسته و خوش فهم و دقیقالنظر و سریعالانتقال و دلسوز و برای دین و شریعت حمیم و غمخوار که روی همین مسائل با امراض مختلفی از قبیل اعصاب و زخم معده، سالیان دراز است که دست به گریباناند.»
📖 #روح_مجرد ص۱۳۴
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
👤ایت الله شبیری زنجانی در کتاب جرعه ای از دریا می فرماید:
🔻من هر گاه منتظر وسیله ای جهت حمل و نقل باشم فاتحه ای نثار مجلسیین می نمایم و در اندک مدتی وسیله جور می شود و اهل بیت ما هم این کار را تجربه کرده اند.
@shia12t
هدایت شده از تفاوت اساتید اخلاق و عرفان و اشنایی با عرفان و تصوف
💠 مربی، طبيب است
🔹مربى مانند طبيب است، بايد دردها را بشناسد و داروها را بشناسد و روحيه ها را بشناسد؛ چون هر دارويى در هر روحيهاى مؤثر نيست.
🔸خداوند هستى و مربى انسان، انسانهايى را تربيت مىكند «وَ يُذْهِبَ عَنْهُمُ الرِّجْسَ وَ يُطَهِّرَهُم تَطْهيراً»، و پليدىها را از آنها میزدايد و به وسيله ى وَحْى، آنها را با قانونها و دردها و داروها آشنا میسازد و با نورانيت و پاكى و آگاهى، آنها را بر روحيه ها و طبيعتها مسلط مینمايد و آنها را پيشوا و مربى و آموزگار و مزكّى و مطهّر خلق میسازد؛ «يَتْلُوا عَلَيْهِم آياتِهِ وَ يُزَكّيهِم وَ يُعَلِّمُهُمُ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ.»
🔹و اينها هستند كه در ميان خلقِ او به تربيت خلق و شكوفا كردن استعداد و تتميم اخلاق كريمه همت گماشته اند كه: «بُعِثْتُ لِاتَمِّمَ مَكارِمَ الاخْلاقِ».
🔸كسانى میتوانند مربى انسانها باشند كه به دردها و درمانها و به وضع روحيه ها آگاهى داشته باشند.
🔹آگاهى از دردها و درمانها را بايد از وحى- از كتاب و سنت- بدست آورد؛ چون اوست كه از استعدادهاى انسان و قلمرو استعدادهاى او و از قانونهاى حاكم بر اين دو آگاه است و درگيریها و دردها و درمانها و راه حلها را میشناسد.
✍️عینصاد
📚 مسئولیت سازندگی | ص ۵۴
@erfanvaakhlagh
🔍 سخنی پیرامون چاپهای مختلفِ کتابِ الکلام یجرّ الکلام
✍🏻 علی قنبری بیدگلی
🔹 کتابِ گرانسنگِ الکلام یجرّ الکلام توسّط فقیه وارسته، مرحوم آیةالله حاج سیّد احمد زنجانی (پدرِ آیت الله شبیری ) به رشتهٔ تحریر درآمده است. این کتاب در اواخرِ حکومت رضاخان (سنهٔ ۱۳۵۶ ه ق) و در حالی که مؤلّف گرانقدرِ آن بیش از پنجاه سال سن داشته و حدود سه دهه در حوزههای علمیّهٔ زنجان و قم، سطوح مختلف حوزوی را تدریس کرده، نوشته شده است.
🔸 در وصفِ این دائرة المعارفِ ارزشمند، تنها باید گفت:
هذا کتابٌ لو یُباعُ بِوَزنِهِ
ذَهَباً لَکانَ بائِعُهُ مَغبوناً !
🔹 کتابِ الکلام یجرّ الکلام مجموعهای چهارجلدی است که متأسّفانه فقط دو جلدِ آن در سالیانِ دور توسّط انتشاراتِ کتابفروشیِ حقبین و با حواشی مرحوم شیخ یحیی ابوطالبی اراکی چاپ شد، و دو جلدِ دیگر تا به اکنون مجال نشر نیافته است. به فرمایش آیةالله شبیری زنجانی، این کتابْ کتابِ بالینیِ مرحوم آیةالله حاج آقا مرتضی حائری بوده است.
🔸 چند سال قبل – که مصادف با آخرین سالِ تحصیلِ حقیر در حوزهٔ علمیّهٔ کاشان بود – انتشارات حقبین به فاصلهٔ چند دهه، آن دو مجلّد قدیمی و کمیاب را در قالبِ یک مجلّد تجدید طبع نمود. دوست محترم و همحجرهٔ سابقِ بنده، جناب آقا شیخ محمّدمهدی روحانی (نوادهٔ گرامیِ عالِم زاهد، شیخ مشایخنا حضرت استاد حاج شیخ اسدالله روحانی بیدگلی) که وصف این کتاب را مکرّر در مکرّر از این بینوا شنیده بود، آخِرهفتهای با اشتیاق فراوان به قم مشرّف شد و کتاب را ابتیاع نمود. سپس آن را آورد و به حقیر نشان داد.
🔹 حقیر تا آنموقع از آن طبع جدیدِ یکجلدی اطّلاع نداشتم و چون با طبعِ دو جلدیِ قدیم مأنوس بودم، حدس زدم که علیالقاعده بایستی مطالبی از کتاب ساقط شده باشد. لذا از محمّدمهدی خواهش کردم که یکی دو روز کتابِ خود را به حقیر عاریه دهد تا آن را با نسخهٔ خود مقایسهای نمایم. بعد از مقابله، حدسم مبدّل به یقین شد؛ تکّهکاغذی برداشتم و مطالب و حکایات محذوف را با ذکرِ شمارهٔ صفحه، برای محمّدمهدیِ عزیز فهرست کردم. سپس آن وریقه را بین کتاب گذاشتم و کتاب را به مالکِ آن مستردّ نمودم.
🔸 بعد از مدّتها یکروز که گذرم به گذرِ خان افتاد، به کتابفروشیِ حقبین سری زدم و از کتابفروشِ پیرِ آن پرسیدم: این کتاب الکلام یجرّ الکلام که تجدید چاپ کردهاید، عیناً همان چاپ قدیم است یا قدری از مطالب آن کاسته شده است؟ پیرمرد گفت: نه، همان است، حتّی قبل از چاپ به نظر آیةالله شبیری زنجانی هم رسیده است.
🔹 با این حساب، در خوشبینانهترین حالت باید گفت که از این کتاب دو تحریر موجود بوده و چاپ جدید از روی تحریر دوم انتشار یافته است! امّا بههرتقدیر، بر روی جلد یا در پیشگفتار چاپ جدید، اشارهای به این مطلب نشده و بسیاری افراد که همچون این ناچیز دلدادهٔ شخصیّت و آثار آیةالله زنجانی هستند، اطّلاعی از وضعیّت چاپ اخیر نداشته و از ارزش آن چاپ قدیمی و کمیاب آگاه نیستند.
🔸 باری، اکنون که نسیم صبا خبرهای خوشی از زلف یار آورده، امیدواریم که دورهٔ چهارجلدیِ این کتابِ نفیس و بینظیر به طور کامل و دستنخورده – همانگونه که مؤلّف دلش خواسته و نوشته – از زاویهٔ غربت به درآید، و ما غمدیدگان را بیش از این چشمانتظار نگذارد؛ یا رب دعای خستهدلان مستجاب کن!
▫️ بیدگل؛ سحر ولادت حضرت امام حسن مجتبی (علیه السّلام): پانزدهم رمضان المبارک ۱۴۴۱
منبع :
کانال تلگرامی چراغ مطالعه
t.me/cheraghe_motaleeh/347
@shia12t
معرفی اساتید اخلاق و عرفان در قید حیات شیعه
🔍 سخنی پیرامون چاپهای مختلفِ کتابِ الکلام یجرّ الکلام ✍🏻 علی قنبری بیدگلی 🔹 کتابِ گرانسنگِ الکلام
📚 تصویر جلدِ چاپهای قدیم و جدیدِ کتاب الکلام یجرّ الکلام
منبع :
کانال تلگرامی چراغ مطالعه
@shia12t
🔹 بیانات حضرت آیةالله شبیری زنجانی پیرامونِ کتاب الکلام یجرّ الکلام
📚 (جرعهای از دریا، ج۲، ص۶۲۳)
منبع :
کانال تلگرامی چراغ مطالعه
@shia12t
📚کتاب "الکلام یجر الکلام"
مؤلف: احمد زنجانی
ناشر: حق بین
@kotob113
الكلام يجر الكلام سيد أحمد زنجاني.pdf
17.24M
📌لینک دانلود کتاب "الکلام یجر الکلام" ؛ به صورت پی دی اف
@kotob113
🔔 کلمات ارزشمند آیةالله سیّد احمد زنجانی دربارهٔ مدّعیان مقامات معنوی
🔹 «... حاصل آنکه درِ خانهٔ جعفر بن محمّد - سلام الله علیه - را باید به دلالت این نور پیدا کرد و بعد از آن، متعبّد به فرمایش او شد، و دیگر در حدود اوامر تعبّديهٔ او این نور را نفوذی نیست. و پس قبل از وصول به درِ خانهٔ آن حضرت باید به ارشاد و راهنمائیِ همين نور الهی قطع مرحله کرد تا درِ خانهٔ ایشان را گم نکرد. و الّا هرگاه در این مرحله بیدلالتِ این نور راه رفتید، غولانِ راه، راهتان را زده، از جادّهٔ مستقیم منحرفتان خواهند کرد. هرکس به يك عنوانی، خود را برای تو به ریاست باطنی معرّفی خواهد نمود.
🔸 این همه مذاهب باطله، همهاش از تسلیم و تبعیّت یک عدّه از نفوس ضعیفه که از پذیرفتن حرف بیبرهان تأبّی ندارند بروز نموده. ولی اگر پرسیده میشد که: تو به چه دلیل دارای این مقام شدی و آن یکی نشد، اینقدر مذاهب متشتّته بروز نمینمود. همهٔ اینها در اثر قبول کردن حرف بیبرهان است که از خواصّ این عوامّ کالأنعام است.
🔹 من ملاحظه میکنم هیچ چیز بیمایهتر و آسانتر از این نیست که انسان برای خود مقامی از مقامات معنویّه را ادّعا نماید. زیرا هرطور باشد جمعی به محض حرف ایمان میآورند و جمع دیگر پیروی این جمع را دلیل میدانند.
🔸 منتهی او در نزد اشخاصِ باهوش و ادراك، مجلس را با سکوت یا با حرف دوپهلو یا با جملات نامفهوم میگذراند. بعد در نزد مؤمنين خالصِ خود آن طرف ورقه را میخواند و اظهار میدارد که در ناصیهٔ آنها نور هدایت نیافتم، از آنرو چندان با آنها گرم نگرفتم! اینها نیز اشك شوق از دیده میریزند که ما شرف قبولی یافتهایم».
📚 (الکلام یجرّ الکلام، ج۱، ص۳۵ - ۳۶ از طبع اصیل و قدیمِ انتشارات حقبین)
💡 این روزها زیاد با خودم فکر میکنم که امثالِ شیخ انصاری، حاج شیخ عبدالکریم حائری، آقا سیّد صدرالدّین صدر، جهانگیرخان قشقایی، میرزا علیآقا شیرازی، حاج آقا رحیم ارباب، آخوند ملّا علی معصومی همدانی، آقا سیّد مهدی قوام، آقا سیّد احمد زنجانی، آقا سیّد عبدالهادی شیرازی، میرزا محمّدتقی شیرازی، علّامهٔ طباطبایی، علّامه شعرانی و این همه عالِمان بلاکشیده و رنجدیده و بیهوا و سلیمالنّفس، که از غذای خودشان میگذرند و به فقرا تصدّق میکنند و با خلق خدا با مهربانی و مدارا و دلسوزی و گذشت و عطوفت برخورد میکنند و جز تواضع و خاکساری از رفتار آنها مشاهده نمیشود، مگر چه کم دارند از پیرمردان شهوترانی که به مریدشان دستور میدهند که همسر زیبایت مانعِ پیشرفت سیر معنوی توست و باید او را طلاق دهی و سپس خودشان آن پریچهره را به تور میاندازند، و گاهی بر سر همسرِ صاحبجمال و بیوهٔ مرید خود با دیگران به منازعه و جدال برمیخیزند و لشگری از همسرهای منقطعه دارند؟! همه هم با الفاظ دهنپرکن و فریبندهای چون سیر و سلوک و دستگیری و ولایت و چه و چه. یعنی حقیقت از فرط سادگی اینقدر مخفی است؟!
🕯 انصافاً چقدر فرق است بین کسانی که بدون هیچ ادّعایی از شهرت گریزانند و حتّی نام درست و مشخّصی از ایشان بر صفحات تاریخ باقی نمیماند، و کسانی که با ادّعاهای گزاف بر مسند ارشاد تکیه میزنند و قسیم جنّت و نار شدهاند. شقشقةٌ هدرتْ ...
منبع :
کانال تلگرامی چراغ مطالعه
t.me/cheraghe_motaleeh/1789
@shia12t
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 صد بار اگر توبه شکستی باز آ؛ اهمیت ماه رجب
🎙استاد شجاعی
@shia12t
استاد شجاعی.mp3
12.45M
🔹صحبت های تاثیر گذار استاد محمد شجاعی ،خطاب به افرادی که هنوز به صورت جدی شروع به خودسازی نکرده اند و همچنین در مورد موضوعات زیر :
🔻خودمون رو نابود کردیم ، راهمون رو به سمت اسمان بستیم ، کاری کردیم با خودمون که چشممون باطن رو نمیبینه...
🔻چرا راه به غیب نداریم؟
🔻چرا هنوز در دنیا ، یکبار درِ اسمان به رومون باز نشده است؟
🔻اهمیت ماه رجب
سخنرانی را به صورت کامل گوش دهید...
@shia12t