معرفی علامه حسن ، حسن زاده آملی ، شهر #آمل و شهر #قم :
🔻علامه حسن زاده از ارادتمندان مرحوم ایت الله کشمیری بودند و از افرادی هستند که از محضر این مرد الهی استفاده کرده اند؛ علامه حسن زاده از مرحوم ایت الله کشمیری ، ذکر می گرفتند.
از دیگر اساتید عرفانی علامه حسن زاده ، می توان به مرحوم حاج اقای الهی ( برادر علامه طباطبایی ) اشاره کرد...
📌برای اشنایی بیشتر با علامه حسن زاده ، میتوانید به لینک زیر مراجعه فرمایید :
eitaa.com/allamehasanzade110/6
عکس ایشان👇🏻
@shia12t
از راست :
علامه حسن زاده
و ایت الله کشمیری
@shia12t
از راست :
علامه حسن زاده
ایت الله کشمیری
ایت الله مبشر کاشانی
@shia12t
هدایت شده از تفاوت اساتید اخلاق و عرفان و اشنایی با عرفان و تصوف
🔻فرق شیوه عرفانی علامه حسن زاده آملی و آیت الله بهجت ، از زبان استاد حسن رمضانی👇🏻👇🏻👇🏻
@erfanvaakhlagh
هدایت شده از تفاوت اساتید اخلاق و عرفان و اشنایی با عرفان و تصوف
💠فرق شیوه عرفانی علامه حسن زاده آملی و آیت الله بهجت ، از زبان استاد حسن رمضانی :
رابطه علامه حسن زاده آملی و آیت الله بهجت / تفاوت شیوه آن دو بزرگوار
سوال:
سلام علیکم لطفا در مورد رابطه مرحوم آیت الله بهجت با حضرت استاد علامه حسن زاده آملی مطالبی بفرمایید. آیا این دو بزرگوار با هم ارتباطی داشتند با توجه به اینکه دو شیوه داشتند؟ متشکرم
پاسخ آیت الله استاد رمضانی:
حضرت استاد علامه حسن زاده آملی، اوائل که به قم مشرف شدند از کسانی بودند که در نماز حضرت آیت الله بهجت(ره) شرکت می کردند و شخص ایشان گاهی از این مساله سخن به میان می آوردند.
فرزندان حضرت آیت الله بهجت (ره) هم در درس و بحث های استاد حسن زاده آملی شرکت می کردند و پدر از این شرکت مطلع بود. تا این حد می توانیم در اینباره عرض کنیم.
بله یقینا این دو بزرگوار دو شیوه داشتند. علامه حسن زاده آملی به عرفان نظری خیلی اهمیت می دادند و می دهند و آثار محیی الدین ابن عربی و شارحان آثار وی را در تدریس و تدرس بسیار مفید و لازم می دانند و تدرس علوم عقلی و عرفانی را در تقویت بنیه علمی بسیار تاکید دارند. اما حضرت آیت الله بهجت(ره) از این شیوه استقبالی نداشتند.
بنده خودم وقتی خدمت استاد حسن زاده آملی رسیدم و تقاضای مطالب اخلاقی کردم ایشان فرمودند بنیه علمی خودتان را تقویت کنید. عرض کردم (علاوه بر دروس و کتب رایج حوزه در ادبیات، منطق، فقه، اصول و … ) بدایه الحکمة، نهایه الحکمة و شرح منظومه را خوانده ام. ایشان با حالتی فرمودند: آقا جان چیزی نخوانده اید! شما باید کتاب بخوانید، باید درس بخوانید.
ایشان بر روش نفس الامری این علوم تکیه و تاکید بسیار زیادی داشته و دارند و ما هم بر همین اساس به افرادی که مراجعه می کنند توصیه می کنیم که باید یک دوره منطق را به صورت متقن فرا بگیرند و بسنده نشود به منطق مظفر. بلکه کتابهای برتر را در منطق در حد منطق اشارات و برهان شفا فرا بگیرند.
پس از اتقان منطق، یک دوره حکمت مشاء در دو سطح الهیات شفا و حکمت اشارات بخوانند و بعد یک دوره حکمت اشراق بخوانند و یک دوره کلام در حد کشف المراد بخوانند.
سپس یک دوره عرفان نظری در حد تمهید القواعد سپس شرح فصوص و سپس مصباح الانس بخوانند.
حضرت استاد حسن زاده آملی به این نوع تدریس و تعلم – البته زیر نظر استاد و با استاد- خیلی اهمیت می دهند و خودشان هم چنین عمل کرده اند و سفارش اکید دارند.
منبع :
www.ostadramezani.ir
@erfanvaakhlagh
هدایت شده از معرفی شاگردان عرفانی علامه حسن زاده
🔹 سیر درسی کتب حضرت علامه حسن زاده آملی برای دانشجویان و مشتاقان از نفوس مستعده:
با نصب العین قرار دادن حدیث شریف و عرشی حضرت وصی نبی یعنی امام امیر المومنین علی عالی اعلی علیه السلام که فرمود: من عرف نفسه فقد عرف ربه.راه معرفت نفس ناطقه خویش را بگیرند و در صحف نوریه حضرت مولای مکرمم غواصی نمایند که خود بیش از نیم قرن از جدول وجودی خود در بحر وجود صمدی غواصی نموده است و درر ذی قیمت را به نظم و نثر در آورده است.
برای مقدمه ورود به این صحف نوریه مقداری با رساله طهارت و ادب مع الله که در جلد دوم مآثر آثار و نور علی نور آمده است،محشور شوند، سپس این سیر درسی را دنبال بفرمایند:
1)دروس معرفت نفس.
2)گنجینه گوهر روان.
3)اتحاد عاقل به معقول.
4)سرح العیون فی شرح العیون.
5)ممد الهمم فی شرح فصوص الحکم.
البته در موضوعات مختلف می توانند به تناسب موضوعات مورد نیاز به کتب مربوطه دیگر حضرتش مراجعه نمایند، مثلا پیرامون علم و دین، به رساله «علم و دین» و در مورد امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به «نهج الولایه» و در مورد انسان کامل به «انسان کامل از دیدگاه نهج البلاغه»و «شرح فص فاطمیه».
در سیر عملی بعد از سیر علمی(که از عزیزان مشتاق استدعا دارم بدون سیر علمی مذکور که خود بهترین سیر عملی و ریاضت الهی است عجله نکنند و به سوی سیر و سلوک عملی نروند، به خصوص جوانان عزیز مشتاق که حتما در وهله اول ،سیر علمی کنند، سپس به سیر عملی بپردازند که عجله کردن و زود به سوی دستور العملها رفتن موجب گرفتاریها برای خود و دیگران شدن است) به این کتابهای حضرتش رو آورند:
1)رساله زبرجدیه حول صحیفه سجادیه.
2)انسان در عرف عرفان.
3)نور علی نور در ذکر و ذاکر و مذکو ر.
4)نامه ها و برنامه ها.
عزیزان برنامة انجام واجبات ،ترک محرمات، کسب حلال را هرگز فراموش نکنند و در همه امور، راه اعتدال و پرهیز از افراط و تفریط را در پیش گیرند،و با اخلاق اسلامی (که در کتب اخلاقی مثل معراج السعاده و جامع السعادات و طهاره الأعراق و اربعین شیخ بهایی و ارشادالقلوب آمده است) و با سعه و شرح صدر باشند تا طی طریق نمایند.
بیا و راه خالص علامه حلی ها و شیخ مفید و خواجه طوسی ها و ملا حسینقلی همدانی و حاج میرزا علی آقای قاضی ها و ملا صدرا ها و حاجی سبزواری و علامه شعرانی و علامه طباطبایی ها و حضرت امام و آیة الله بهاءالدینی و عارف کامل کشمیری ها و معلم عصر ذوالفنون جامع سلف صالح یعنی مولای مکرمم علامه حسن زاده ها را در پیش بگیر که به میزان ثقل اکبر و عترت عصمت و وحی علیهم السلام است.پس دل به دلدار بده تا کامروا گردی إن شاء الله تعالی شأنه.
منبع:کتاب حامل اسرار، استاد صمدی آملی
@allamehasanzade110
هدایت شده از تفاوت اساتید اخلاق و عرفان و اشنایی با عرفان و تصوف
🔹 استاد هست یا نیست ؟؟
🔻حکایتی شنیدنی از دیدار علامه حسن زاده با ایت الله کشمیری
علامه حسن زاده آملی می فرمودند:
من خدمت آیت الله کشمیری که رسیدم، شکوه کردم که کسی نیست نیاز ما را برطرف کند. کسی نیست ما در محضرش تربیت شویم. دیگر قاضی ها و ملاحسین قلی همدانی ها نیستند.
جناب آقای کشمیری به من فرمودند که آقای حسن زاده، خودتان را گول نزنید.
من عرض کردم نمی دانم شما به چه جهتی می فرمایید که می خواهیم خودمان را گول بزنیم؟ ایشان فرمود: شما وقتی که وارد حوزه شدید، همان آغاز در حد مقدمات بودید. نیاز داشتید به استادی که به شما صرف و نحو یاد دهد. نبود؟ بود.
همان زمان نیاز به این نداشتید که کسی به شما کفایه یاد دهد. در نتیجه در آن موقع برای شما استاد کفایه گو اصلاً مطرح نبود. چون شما در آن حدّ نبودید. در حدّ مقدمات و صرف و نحو بودید و در همان زمان، استادش کنارش بود. همین گونه پله پله که بالا آمدید، استاد آن مرحله در کنار شما بود. الآن هم نگویید نیست. منتها شما خودتان را یک مقدار نگاه کنید چه مقدار فاصله بین علم و عمل را کم کردید و چه مقدار با این ملکوت رو راست هستید؟
مطمئناً اگر آن چه را که می دانید، در مقام عمل پایبند باشید، این باب واسع الهی و این دار رحمت ربانی، شما را باز نخواهد گذاشت. هیچ منع و بخلی نیست. استاد هست، اگر برای ما استاد نیست، معلوم می شود که ما شرایط مربوطه را هنوز فراهم نکرده ایم، باید فاصله بین علم و عمل کم شود و در کنار این ها هم واقعاً سر به سجده بگذاریم و در نیمه های شب، صادقانه از خدای تبارک و تعالی بخواهیم که راه را برایمان باز کند.
درست است که از آن طرف، ناز است. اما نیاز ما باید در کنار آن ناز، ضمیمه شود تا بالاخره به جایی منتهی شود. این که نمی رسیم برای این است که مناسب این نظام نیستیم و خودمان را با این نظام تنظیم نکرده ایم.
منبع :
www.ostadramezani.ir
@erfanvaakhlagh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین علیه السلام
ما کشته ی توایم به جز این گمان مکن
پروانه های سوخته را دگر امتحان مکن
منبع :
instagram.com/hosein.janam__128
@shia12t
هدایت شده از معرفی اولیاء الهی و اساتید اخلاق و عرفان در قید حیات و جلسات تربیتی تبریز و منطقه آذربایجان
معرفی حجتالاسلام شیخ کاظم سلامتی ارموی ، استان #آذربایجان_غربی شهر #ارومیه :
🔻ایشان از شاگردان عرفانی مرحوم ایت الله کشمیری هستند.
🔻 حاج شیخ کاظم سلامتی ارموی از ارادتمندان و مرتبطین با شیخ جعفر مجتهدی بوده اند؛ ایشان هچنین از شاگردان مرحوم ایت الله بهجت ، حاج اقای پهلوانی ، حاج اقای احمدی میانجی و حاج اقای انصاری شیرازی هستند.
ایشان از اهل معنا ارومیه هستند...
از رفقای سلوکی ایشان می توان به حاج اقای احدی ( از شاگردان حاج اقا فخر و ارادتمندان شیخ جعفر مجتهدی ) ، اشاره کرد...
📚شیخ کاظم سلامتی اثار و تالیفاتی نیز دارند ، برای اشنایی با برخی از کتب ایشان ، میتوانید به لینک زیر مراجعه فرمایید :
t.me/tarigh_vesal/3300
اکثر کتب ایشان را میتوانید از طریق انتشارات آیت اشراق تهیه بفرمایید...
🔹 نشاني صفحات و شبكه هاي رسمي حجتالاسلام شیخ کاظم سلامتی ارموی ، در فضاي مجازي
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
📌تلگرام:
t.me/tarigh_vesal
📌ایتا :
eitaa.com/tarigh_vesal
📌اینستاگرام :
instagram.com/ostadsalamati
📌آپارت:
aparat.com/tarigh_vesal
🕌نحوه دسترسی به ایشان :
جلسات ایشان در مسجد جنرال ارومیه برگزار میشود؛
ادرس پیج اینستاگرام مسجد جنرال :
instagram.com/masjedgeneral.ir
عکس ایشان👇🏻
@azerbaijantabriz12
هدایت شده از معرفی اولیاء الهی و اساتید اخلاق و عرفان در قید حیات و جلسات تربیتی تبریز و منطقه آذربایجان
حجتالاسلام شیخ کاظم سلامتی ارموی
@azerbaijantabriz12
هدایت شده از معرفی اولیاء الهی و اساتید اخلاق و عرفان در قید حیات و جلسات تربیتی تبریز و منطقه آذربایجان
🔻شیخ کاظم سلامتی :
مرحوم آیت الله کشمیری میگفتند برای برآورده شدن حوائج صد صلوات هدیه امام جواد و امام کاظم علیه السلام بکنید تا حاجت روا شوید.
@ostadsalamati
@azerbaijantabriz12
هدایت شده از معرفی اولیاء الهی و اساتید اخلاق و عرفان در قید حیات و جلسات تربیتی تبریز و منطقه آذربایجان
🔻شیخ کاظم سلامتی :
آشیخ جعفر مجتهدی میگفتن یاد ندارم که روزی وارد حرم ائمه شوم و امام علیه السلام را زیارت نکنم.
@ostadsalamati
@azerbaijantabriz12