📸از چپ :
آیت الله محمد صالح کمیلی خراسانی
شیخ مجتبی صانعی
آیت الله کمیلی از شاگردان عرفانی سید هاشم حداد می باشند و در شهر قم به تربیت شاگردان مشغولند،
و شیخ مجتبی صانعی نیز از شاگردان عرفانی حاج سید کمال شیرازی و مرحوم حاج اقای سعادت پرور می باشند.
@shia12t
🔹 آیت الله کمیلی خراسانی :
✍️ما نباید بین اهل سیروسلوک کسی را پیدا کنیم که در احکام و مسائل شرعی اش جاهل و مقصر باشد؛ چون مجازات این شخص در پیشگاه خدا خیلی عظیم است.
به چنین شخصی در روز قیامت می گویند: تو که استاد داشتی ،در راه سیر و سلوک بودی، این قدر استادت به تو یادآوری می کرد که برو دنبال احکام و آن را یاد بگیر،
چرا نرفتی ؟چرا اشتباه کردی؟ در این صورت ما چه جوابی داریم به خدا بدهیم؟
📚صد منزل دل ج اول ص۳۱۱
@shia12t
🔹رعایت حق الناس در باز شدن درهای ملکوت
👤عارف فرزانه آیت الله نجابت نقل می کند:
وقتی که بنده مشرف شدم خدمت آیت الله سید علی قاضی، فرمودند:
هر حقی که هر کس بر گردن تو دارد باید ادا کنی.
خدمت ایشان عرض کردم:
مدتی قبل در بین شاگردهایم که نزد بنده درس طلبگی می خواندند، یکی خوب درس نمی خواند. بنده ایشان را تنبیه کردم. اذن از ولیّ او هم داشتم در تربیت. در ضمن این جا هم نیست که از او طلب رضایت کنم.
می فرمودند:
هیچ راهی نداری، باید پیدایش کنی.
گفتم آدرس ندارم،گفتند باید پیدا کنی.آقای قاضی فرمودند :
🔻هر حقی که برگردنت باشد تا ادا نکنی باب روحانیت، باب قرب، باب معرفت باز شدنی نیست.یعنی این ها همه مال حضرت احدیت است. و حضرت احدیت رضایت خود را در راضی شدن مردم قرار داده است.
@shia12t
5.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹دانستن قدر جوانی
🎥آیت الله العظمی فاضل لنکرانی :
🔻جوانی و قدرت خودتان را قدر بدانید ، انسان همیشه به یک حال نیست...
شاید سال ها برای من گذشت ، که در روز سه تا درس خارج را می نوشتم ، بدون این که حتی یادداشتی هم داشته باشم.
روز می رفتم سه تا درس خارج ، شب که می شد به اتکا حافظه ی خودم ، هر سه درس خارج را می نوشتم...
@shia12t
💠 فصل شباب
👤آیت الله شبیری :
🔹 شاعر میگوید:
طی نگشته روزگار کودکی پیری رسید
از کتاب عمر ما فصل شباب افتاده است
من میگفتم: طبق این شعر باید اوراقی از ایام کودکی هم افتاده باشد. اگر بخواهیم مصراع دوم کاملاً تصدیق شود، باید بگوییم: «تا که شد طی روزگار کودکی پیری رسید... ».
🔸 این شعر درباره من هم صادق است؛ چون در جوانی سلامت مزاج را مراعـات نمیکردم. مشکل دندان داشتم و به آن رسیدگی نمیکردم، کم میخوابیدم، غذای مناسب نمیخوردم، بیش از استعداد مزاج، درس و بحث داشتم. اینها سبب شد که از جوانی بهره کافی نبرم. اگر به سلامت مزاج توجه میکردم، از نظر موفّقیّت خیلی تفاوت میکردم.
🔹 البته خداوند به من توفیق داده و بعضی از اسباب ذیقیمت را نصیبم کرده بود که برای همه کس مهیّا نمیشد. یکی از این اسباب توفیق، پدرم بود، ایشان کمالات علمی، روحی و اخلاقی و جهات مختلف دیگری داشت و بر اثر این امتیازات، با خیلی از اهـل كـمال مرتبط بود و قهراً من از جلسات آنها استفاده میکردم. این توفیق نصیب هر کسی نمیشد. جلسات آنها خیلی شیرین و قابل استفاده و از هر جهت مفید بود. ویژگی جلسات آنها این بود که در آن جلسات گناه راه نداشت.
🔸 یکی دیگر از اسباب توفیق، رفقای صالح بود. من رفقای صالح خوبی داشتم که همگی قابل استفاده بودند. مرحوم آقای مجتهدی (رضوان الله تعالی علیه) رفقای من را دیده بود و میگفت: این رفقایی که شما دارید. من در تبریز چنین رفقایی سراغ ندارم. ایشان وقتی صفا، صمیمیّت و خلوص رفقای ما را میدید و میدید که رفاقت ما مثل رفاقت سایر اشخاص نیست، خیلی خوشش میآمد.
🔹 رفقای ما آقای حاج سیّد مهدی روحانی، آقای حاج آقا رضا صدر، آقای احمدی میانجی، آقای جودی و آقای آذری قمی بودند. خـدا همهشان را غریق رحمت کند! انسانهای باوفا و باصفایی بودند. همچنین آقای آقا موسی صدر که متأسفانه از وضع ایشان اطّلاعی نداریم.
🔸 من با آقای آذری و آقای جودی خیلی اختلاف سلیقه داشتم، ولی اینها هیچگونه صدمهای به رفاقت ما نمیزد. آقای جودی از لحاظ علمی در حـدّ سایرین نبود، ولی مخلص بود. من در مباحث علمی خیلی به ایشان تند میشدم، ولی او تحمّل میکرد و تندیها را میخرید.
📚 جرعهای از دریا ؛ ج ۲ ص ۶۳۵
@shia12t
🔺بخش زندگینامه سایت آیت الله وحید خراسانی به نقل از ایشان:
🔹جز قصور و تقصیر چیزی ندارم.
@shia12t
🔔 محدّث نوری، از شیفتگان و عشّاق کتاب
🔹 «خبر داد ما را جناب آقای سیّد ابوالحسن قزوینی از سیّد عالم ربّانی، آسیّد اسدالله اصفهانی – که از اصحاب ناحیهٔ مقدّسه است – ؛ گفت:
🔸 با مرحوم شیخ بزرگوار، خاتمة المحدّثین و بدر النّورین، الحاج میرزا حسین النّوری – نوّر الله مرقده – مشرّف به کربلا شدیم، در بین راه همی میفرمود: فلان کتاب و فلان کتاب را خیلی طالب هستم، هرچه جستجو میکنم گیر نمیآورم، امّا در این سفر از حضرت سیّدالشّهداء – علیه السّلام – خواهم گرفت، و مرتّب این گفتگو را تکرار میفرمود.
🔹 تا وارد کربلا شدیم. از کفشداری مرحوم سیّد هاشم – گوشهٔ غربی ایوان – به حرم مطهّر مشرّف، و چون از زیارت فارغ شدیم بیرون آمده، نزدیک کفشداری، مخدّرهای را دیدیم دو کتاب به روی دست گرفته. مرحوم میرزای نوری پرسید: این کتابها چیست؟ زن گفت: مالِ فروش است. کتابها را نگاه کردیم، همان دو کتابی بود که میخواستیم!
🔹 میرزا فرمود: چند میفروشی؟ گفت: بیست و دو قِران. میرزا به من فرمود: هرچه پول داری بده. آنچه من و ایشان داشتیم شش قِران بیشتر نبود. به زن دادیم، و با خود گفتم: ما اکنون وارد شدیم، خوراک نخوردهایم، همهٔ پولمان همین بود، آن هم برای خرید کتاب صرف کرد، باقی پول کتاب را از کجا میآورد؟! پس به زن گفت: با ما بیا.
🔸 رفتیم به بازار حراج. عبای خود را فروخت، باز کم بود. عمامه را فروخت، باز کم بود. قبا را فروخت، و بالأخره کفش خود را نیز فروخت. پولها را داد به زنِ صاحب کتابها تا رفت. بر تن آن جناب نماند مگر عرقچین که کلاه زیر عمامه بود، و پیراهن و زیرجامه! گفتم: مولانا این چه حال است که بر خود آوردی؟ فرمود: سهل است، ما درویش هستیم! به همان وضع آمدیم وارد صحن شدیم. بعض آقایان و دوستان را دیدار کردیم. رفتند لباس آوردند و ایشان پوشیدند.
🔹 مؤلّف گوید: حضرت میرزای نوری از بزرگان علمای شیعه و رؤسای شریعه در آن وقت بود. خودم در ناحیهٔ مقدّسه در دار الشّرعِ ایشان رفتم، غلام و کنیز و خدم و حشم و جلالت فوقالعاده، بلکه در خیلی جهات، دستگاه ایشان اوسع از دستگاه حضرت میرزای شیرازی – أعلی الله مقامه – بود؛ مثلاً خانهٔ ایشان بزرگتر از همهٔ خانههای سامرّا بود، باغچهٔ بزرگی در کنارش. آب شیرین که از شط برای صحن مقدّس میآمد و به آبانبار صحن میرفت، در باغچهٔ ایشان جاری بود، و منحصر به خانهٔ ایشان بود.
🔸 با این زندگانی، ببین در راه کتاب و علم، سر و پای برهنه، بیعمامه و قبا و کفش و عبا، در کوچه و بازار و صحن روان شود و ابداً منافی جاه و جلال و علم و سنّ و سال خود نیابد. آری! این رفتار، دستوری است برای لاحقین، و انموذجی است بالنّسبه به سابقین. فجزاه الله عن الجمیع أفضل جزاء الشّائقین!».
📚 (سیّد هادی خراسانی حائری؛ حکایات و کرامات، ص۷۱ – ۷۳)
برگرفته از کانال چراغ مطالعه
@shia12t
معرفی اساتید اخلاق و عرفان در قید حیات شیعه
🎥عارف فرزانه آیت الله کشمیری : وارد سیاست نشوید 🔹لزوم پرهیز طلاب از اشتغال به امور نامربوط به آنها
🔹جهت دهی صحیح به طلاب جوان
👤آیت الله محمدعلی گرامی:
🔻نباید طلبه های جوان را وارد مباحث سیاسی کرد. طلبه باید درس بخواند، شخصیت علمی او شکل بگیرد تا احساسی عمل نکند طلبههای جوان به بهانه لزوم سیاسی بودن درس نمی خوانند.
منبع :
t.me/namehayehawzavi/1782
@shia12t
📸 قدر جوانی
✍️از بیانات آیت الله سید محمد صادق طهرانی
@shia12t
10.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹علی علی گفتن کمال توحیده
🎙با نوای حسن عطایی
💠امیرالمومنین صلوات الله علیه:
من بنده خدا و خلیفه او هستم، امر من امر اوست و نهی من نهی اوست و قدرت من قدرت اوست و قوت من قوت اوست.
📚مدینة المعاجز جلد 1 فضیلت 69
@shia12t
💠 فضلای حوزه، طلاب علوم دینیه، محققین ودانشجویان و هر کسی که دنبال حقیقت است
همه در یادگیری عقاید #حقه_شیعه همت داشته باشید ... .
💥آنچه در توان دارید به کارگیرید این عمر می گذرد مراقب باشید به غفلت نگذرد .
⭐️ #قرآن بخوانید معارف قرآن را از اهلبیت علیهم السلام بگیرید .
دیگران را هم با این مذهب و این منطق آشنا کنید آن وقت اجرتان قابل وصف نیست
✨وَمَنْ أَحْيَاهَا فَكَأَنَّمَا أَحْيَا النَّاسَ جَمِيعًا✨
📌سوره ی مائده آیه ۳۲
🎙آیت الله العظمی وحید خراسانی
🗓تیرماه ۱۴۰۱
▫️#کلام_فقیه #توصیه #محرم
☑️ @Fatemyeh_ValiAsr