دلقک دربار
چند جمله درباره#فرخ_نژاد
🌹میگویند نام دلقک از طلحک گرفته شده. طلحک لوده دربار سلطان محمود غزنوی بود. در کتاب لطائف الطوائف آمده، سلطان محمود از طلحک ناراحت بود میخواست چوبش بزند، غلامها رفتند چوب بیاورند، طلحک گفت بقیه بیکار نباشند پس گردنی بزنند به من تا چوب بیاید. شاه خندید و بخشید.
🌹دلقکها بودنشان چند فایده داشت یکی اینکه باعث میشدند شاهان کیف کنند، بخندند، خوش باشند. دیگر آنکه سوپاپ اطمینانی بودند برای ساختار حاکمیت با ظاهر مردمیشان. مردم را سر کار میگذاشتند از ظالم اصلی حواسشان را پرت میکردند به مشکلات فرعی مشغول میکردند. اگر دلقکها به حال دربار مفید نبودند باقی نمیماندند. در تاریخ بیهقی آمده امیرمسعود غزنوی در یک مجلس مطربان و مسخرگان را سی هزار درهم داد.
🌹باید دید در نهایت دلقک و مطرب تحت الحمایه چه کسی هستند و از چه کسی پول میگیرند شهرت میگیرند امتیاز میگردند و از هم مهمتر آنکه اراده چه کسی را پیش میبرند. برخی مثل شیخ شیپور در حضور ناصرالدین شاه لودگی کرد او را شاد نمود و جایزه پالان خر گرفت. سپس صدای عر عر از خود درآورد و گفت چه جامه مبارکی گرفتم. کریم شیره ای هم دلقک مشهور دیگری در دوران ناصرالدین شاه بود.
🌹هنرمندان دوران محمدرضا شاه هم جالب است که چطور انتخاب میشدند و مثلا در رابطه با اشرف و دیگر درباریان بودند و انتخاب میشدند برای به شهرت رسیدن. داستانهایشان معروف است.
🌹من خودم با نوچه توبه کرده شعبون بی مخ گفتگو کردم او توضیح میداد چطور جلوی پادشاه چرخ میزدند و میخواندند و نشان پهلوانی میگرفتند و سربزنگاه مثل قصه ملی شدن نفت، مردم را سرکوب میکردند و باقی میماندند. کافی بود کسی شبیه طیب حاج رضایی هویت و ماهیت شاهنشاه را زیر سوال ببرد تا اعدامش کنند که درس عبرت شود برای همه.
🌹اشتباه نکنید جوکرها حتی زمانی که به ظاهر به نفع مردم بازی میکنند هدفشان تقویت پادشاه است. خروجی جوکر با ظاهرش که به نفع مردم بود تقویت ساختارهای در حال فروپاشی آمریکا بود. این الگوی پادشاهان و طواغیت عالم است. به ظاهر مردم گرایی هنرمند و در واقع تقویت طاغوت حقیقی.
🌹خیلی از هنرمندها و ستارگان دوران شاهنشاه فرار کردند کنار پادشاه اصلی و حاکم علی الاطلاقشان و برایشان اجرا میکنند ابی را که دیدید گوگوش و داریوش و فرخزاد و کی و کی را هم، حالا هم میگویند علی کریمی هم فرار کرده به آمریکا، مدتی است فرخ نژاد هم به آمریکا فرار کرده و فحش و ناسزا را کشیده به رهبر ایران. آری مدت زیادی است حال و هوای هنر و بسیاری از هنرمندان ایرانی خود را دارد نشان میدهد.
🌹شبیه همان دلقکها ظاهرشان این است که به نفع مردمند اما در واقع در حال تقویت جایگاه سلطانهای حقیقی خود هستند. حاضرند پس گردنی هم بخورند تا شاهشان بخندد. از آنها پالان میگیرند. عر عر میکنند و فریاد میزنند چه لباس مبارکی. عرعرهای امروز فرخ نژاد را با فرارش به آمریکا با هم ببینید.
همین.
@ali_mahdiyan
•┈┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
رسانه پاتوق بچه شیعه ها
ایتا:
https://eitaa.com/shia_patogh
بله:
https://ble.ir/shia_patogh
اینستاگرام:
https://instagram.com/shia_patogh
تلگرام:
https://t.me/shia_patogh
واتس آپ(گروه دوازدهم):
https://chat.whatsapp.com/HCNOsHZWuXYExqgqMgGil7
روبیکا:
https://rubika.ir/shia_patogh
تحلیل یک کاربر عراقی ازوقایع اخیر ایران
(از این زاویه هم جالبه به موضوع نگاه کنیم)
🔹 يکشنبه 20 آذر 1401 - 19:22 مقالهای در شبکه های اجتماعی عراق منتشر شده است که به مطالبات اغتشاشگران در ایران می پردازد؛ در این مقاله تاکید شده است که مسائل اقتصادی و یا اجتماعی و یا علمی در فهرست مطالبات اغتشاشگران دیده نمی شود بلکه آنها به تاسی از فرهنگ غرب فقط خواهان کشف حجاب هستند.
🔸متن کامل مقاله به شرح زیر است:
🔹معترضان هیچ بیانیه ای و یا شعاری مبنی بر بهبود خدمات عمومی از قبیل برق و گاز مطرح نکرده اند؛ زیرا تمام این موارد در کشور با قیمت پایین و با تکنولوژی های بالا فراهم و در دسترس ایرانیهاست. شهرها از نعمت لوله کشی گاز بهره مند هستند و برق هم به ندرت قطع می شود.
🔹در فهرست مطالبات اغتشاشگران، خواسته ای در خصوص آموزش و یا درمان مشاهده نمی شود؛ زیرا انقلاب اسلامی در حوزه آموزش و درمان انقلاب بپا کرده است آموزش به صورت رایگان برای عموم ملت ایران فراهم است و ایرانی ها 95 درصد از نیازهای دارویی خود را تامین می کنند و بیمارستان های ایران همه ساله از هزاران نفر از بیماران از کشورهای همسایه استقبال می کند.
🔹همچنین درخواستی در خصوص سنگفرش کردن جاده ها، احداث شبکه مترو و قطار و فرودگاه های داخلی دیده نمی شود؛ زیرا شبکه حمل و نقل در ایران از حیث وسعت و نیز از لحاظ زیبایی کم نظیر است علاوه بر آن در این کشور 70 فرودگاه داخلی وجود دارد. همچنین کسی از معترضان خواستار توسعه فضای سبز نیست؛ زیرا بسیاری از شهرهای ایران به گونه ای است که بیننده گمان می کند که وارد یک جنگل سرسبز شده است.
🔹در فهرست مطالبات معترضان حتی درخواستی مبنی بر نوسازی قوانین کار دیده نمی شود زیرا قوانین کار در ایران از بسیاری از نظامهای سرمایه داری جهان پیشرفته تر است و از کارگران حمایت می شود.
🔹تقاضایی از وزارت مسکن از سوی معترضان دیده نشده است؛ زیرا آنچه که ایران در خصوص مسکن به جوانان ارائه می دهد؛ آرزوی صدها میلیون جوان در کشورهای متعدد است.
🔹در فهرست مطالبات ایرانیان درخواستی درخصوص آزادی های فکری و سیاسی مشاهده نشده است مطبوعات ایران آزادانه می نویسند و انتقاد می کنند. همچنین کسی خواهان توسعه و ارتقای صنعت و پژوهش های علمی نیست زیرا ایران در این خصوص معجزه آفریده است. آنچه که در بازار می بینی، اغلب ساخت داخل است، حتی پروژه های عظیم و ایستگاه های استخراج نفت و دوب فلزات و ساخت خودرو به دست متخصصان ایرانی صورت میگیرد.سازوکار همه شرکت های بزرگ در ایران ملی هستند و تمام طرح ها و پروژه های خود را با ها و ابزارها و نیروهای داخلی به اجرا درمی آورند.
🔹همچنین خواسته ای مربوط به موسیقی و سینما و شعر و نقاشی و ورزش ندیدم؛ زیرا ایران در بسیاری از هنرها در آسیا سرآمد و پیشتاز است.
🔹آنچه که در فهرست مطالبات اغتشاشاگران دیده می شود آن است که این "نظام دیکتاتور اجازه بوسیدن در انظار عمومی و خلع حجاب و نوشیدن مشروبات الکلی و فسق و فجور را نمی دهد". شبکه های اجتماعی ایرانی را دنبال کنید تا به صحت سخنانم پی ببرید.
•┈┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
رسانه پاتوق بچه شیعه ها
ایتا:
https://eitaa.com/shia_patogh
بله:
https://ble.ir/shia_patogh
اینستاگرام:
https://instagram.com/shia_patogh
تلگرام:
https://t.me/shia_patogh
واتس آپ(گروه دوازدهم):
https://chat.whatsapp.com/HCNOsHZWuXYExqgqMgGil7
روبیکا:
https://rubika.ir/shia_patogh
*پایان غوغای بیست و دوم*
جام جهانی بیست و دوم پس از بالا و پائینها و حواشی بسیار، نهایتا با قهرمانی تیم ملی فوتبال آرژانتین به پایان رسید و کشور قطر موفق شد یکی از بهترین دورههای جام جهانی را برگزار کند. به هر حال این جام از جنبه های گوناگونی یگانه بود.
برای اولین بار کشوری مسلمان در غرب آسیا میزبان رقابت ها بود و دست بر قضا و باز هم برای اولین بار یک کشور مسلمان آفریقایی به مرحله نیمه نهایی صعود کرد و الحق مراکش تحسین همگان را برانگیخت.
مسابقه نهایی
در مسابقه نهایی آرژانتین و فرانسه رقابتی نفس گیر و پر هیجان را به نمایش گذاشتند و برای اولین بار در دوره فوتبال مدرن شش گل در فینال رد و بدل شد تا با رکوردی که از سال ۱۹۶۶ بر جای مانده بود برابری کند. نکته دیگر این فینال هتریک کلیان امباپه بازیکن کامرونی الاصل فرانسه بود، حالا دیگر فقط جف هورست انگلیسی تنها بازیکنی نیست که در فینال مسابقات به تنهایی سه گل به ثمر رساندهاست.
مسابقه نهایی می رفت که با گل سوم آرژانتین توسط لیونل مسی به پایان رسد که باز هم فرانسه بازی را به تساوی کشاند اما عکس العمل نجات بخش مارتینز سنگر بان آرژانتین در دقیقه آخر وقت دوم اضافه مانع از آن شد که این فینال بسیار دراماتیک به پایان رسد و دست آخر نتیجه بازی را ضیافت ضربات پنالتی تعیین کرد. در نیمه دوم وقت های اضافه وقتی مکرون رئیس جمهور فرانسه بازی را با نگرانی از جایگاه ویژه دنبال میکرد تنها بازیکن فرانسوی الاصل در میدان دیگو لوریس دروازه بان تیم فرانسه بود والباقی بازیکنان فرانسه آفریقایی تبار بودند. گویی دو تیم از جنوب جهانی رو در روی یکدیگر ایستاده بودند.
حالا دیگر مسی زیر سایه دیگو مارادنا نیست و توانست با فتح جام جهانی ثابت کند که میتواند با تیم ملی اش هم بدرخشد. اما دیگو نبود تا ببیند و در این جشن بزرگ مردم آرژانتین شرکت کند. آرژانتین در حالی برای سومین بار و بعد از ۳۶ سال جام را به خانه برد که اولین بازی را در کمال ناباوری واگذار کرده بود اما به تدریج و در طول برگزاری جام به انسجام تیمی و اعتماد به نفس لازم رسید تا رقیبان را یکی پس از دیگری از پیش روی بردارد.
حواشی غیر ورزشی
حواشی این جام از مدت ها قبل و پس از انتخاب روسیه و قطر به میزبانی جام های جهانی ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ آغاز شده بود، دقیقا از روزی که کشورهای آمریکا و انگلستان رقابت میزبانی را به روسیه و قطر باختند. پس از آن بود که اف بی آی تحقیقات گسترده ای را آغاز کرد که منجر به برکناری و زندانی شدن تعدادی از مقامات فدراسیون بین المللی فوتبال فیفا شد و پس از آن کارزار گستردهای علیه قطر به اتهام عدم رعایت حقوق بشر و آزادی بیان به کار افتاد. این کارزار شامل عدم رعایت حقوق دگرباشان جنسی در قطر و بد رفتاری با کارگران مشغول در ساخت و ساز استادیومهای فوتبال در قطر نیز بود. از طرفی سعی شد که نماد رنگین کمانی که پرچم دگرباشان جنسی است بر البسه و بازوبند کاپیتانی تیم های حاضر، علی الخصوص تیم های شمال جهانی، نقش ببندد. به عنوان مثال تیم ملی فوتبال آلمان سعی در ورود به قطر با هواپیمایی منقش به پرچم رنگین کمانی داشت که با مخالفت مقامات قطری از فرود هواپیمای تیم آلمان در قطر جلوگیری شد. از طرفی دیگر در حالی که تمام طراحان و سازندگان استادیومهای میزبان جام جهانی قطر کشور های غربی هستند و ایشان مسئول مستقیم سلامت و شرایط ایمن کارگاهی کارگران خود بودند، در تمام رسانههای جریان اصلی کل مسئولیت بد رفتاری با کاگران بر دوش دولت قطر گذارده شد. در واقع یک پیمانکار ساختمانی همیشه مسئول اولیه سلامت و شرایط ایمن کارگران خود میباشد اما کینه آمریکا و انگلیس دست به دست هم داده بودند تا قطر را بدنام کنند. اینها همه در شرایطی است که در کلیه پروژههای ساخت و ساز صنایع نفت و گاز در قطر کارگران شرایط مشابهی دارند اما چون کشورهای شمال جهانی مستقیما منتفع هستند معمولا صدایی به انتقاد از اجرای این پروژه ها برنمی خیزد.
علاوه بر همه اینها، حوادث اخیر ایران هم میتوانست برای قطر هم دردسری در مدیریت فضای استادیو ها ایجاد کند که قطر توانست به خوبی این حاشیه را هم مدیریت کند.
از دیگر استثنائات این دوره، برگزاری مسابقات در فصل پاییز و در میانهی فصل لیگهای اروپایی بود. ظاهرا قطر در پیشنهاد اولیه درخواست میزبانی متعهد شده بود که کلیه استادیمها را مجهز به سیستمهای تهویه مطبوع کند تا با کنترل دما و رطوبت هوای داخل استادیوم شرایط مناسبی را برای بازیکنان و تماشاگران ایجاد کنند تا گرمای طاقت فرسای تابستان قطر کمی قابل تحمل شود اما ظاهرا این امکان میسر نشد و فیفا مجبور شد که جام جهانی را میانه فصل فوتبال اروپا برگزار کند.
از دیگر حوادث قابل ذکر نمایش پرچم مردم مظلوم فلسطین توسط بازیکنان تیم ملی فوتبال مراکش بود که الحق و الانصاف فریاد مظلومیت مردم فلسطین را به گوش مردم جه
ان رساند. تیم مراکش به تنهایی صدای جهان اسلام و کشور های استعمار کشیده افریقایی شد و علاوه بر نتایج درخشان خود از این نظر هم آبرو داری کرد.
تیم ملی مظلوم
علیرغم برگزاری بسیار منظم و کیفیت فنی بالای مسابقات، از خاطرات بسیار تلخ این دوره ستمی بود که بر تیم ملی فوتبال ایران رفت و کام طرفدران تیم ملی را تلخ نمود.
جام جهانی فوتبال هر چهار سال یکبار برگزار میشود و در واقع ویترین و نمایشگاه بهترین های جهان فوتبال است تا با هم جوانمردانه رقابت کنند. برد و باخت در زمین ورزش که لازمهی هر رقابت ورزشی است در نهایت اشک و لبخند وغرور طرفداران را به دنبال دارد اما در این دوره فقط تلخ کامی نصیب فوتبال دوستان ایرانی شد و تیم ملی فوتبال ایران که بیش از هر زمان دیگر نیاز به حمایت روحی و روانی داشت مورد ترور شخصیت قرار گرفت و نهایتا نتوانست تمام توانایی خود را به نمایش بگذارد و با صعود به مرحله یک هشتم نهایی تاریخ ساز شود. به هر حال این غوغا هم به پایان رسید و ما ماندهایم و تجربه اندوزی تا مبادا خطا هایی گذشته دوباره تکرار شوند.
بابک رضایی
•┈┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
رسانه پاتوق بچه شیعه ها
ایتا:
https://eitaa.com/shia_patogh
بله:
https://ble.ir/shia_patogh
اینستاگرام:
https://instagram.com/shia_patogh
تلگرام:
https://t.me/shia_patogh
واتس آپ(گروه دوازدهم):
https://chat.whatsapp.com/HCNOsHZWuXYExqgqMgGil7
روبیکا:
https://rubika.ir/shia_patogh
یک برنامۀ دقیق
قرارمان ساعت هشت است. هشت و یک دقیقه دم در خانهشان هستم. مهدی هم طبق معمول سر وقت رسیده.
بقیه رفقا هم کم کم از راه میرسند.
وارد خانه میشوم؛ خانه ای به غایت ساده و کوچک!
صاحبخانۀ جوان با تواضع و سربهزیری خاصی، خوش آمد می گوید. با خودم می گویم احتمالا برادرش است. پس باید منتظر بمانیم تا پدرش بیاید.
در این افکار غوطهورم که مهدی ازش سؤال میکند شما پدر شهید هستید؟ می گوید: «بله».
خودم را کمی جمع و جور می کنم و تلاش می کنم تا راهی را برای صحبت با او باز کنم. دلهره دارم. از مواجه شدن با کسی که عزیزش را از دست داده میترسم، بماند که از شهادت فرزند شهیدشان کمتر از سه ماه گذشته و هنوز داغ خانواده تازه است.
برخلاف تصورم آرام آرام پدر شهید شروع به صحبت میکند. حالا ترس دیگری در جانم افتاده. نکند با گفتن خاطرات فرزندش بیطاقت شود؟ از این طرف مادرش هم گوشۀ دیگری نشسته و همه حرفها را گوش می کند. با شروع صحبت پدر شهید متوجه میشوم که باز هم اشتباه کردهام؛ آرامش عجیبی بر دل این خانواده حکمفرماست.
می گوید:
«ملازم امام زاده سیدمعصوم بود. شانهاش را خیلی راحت زیر بارهای سنگین میداد. چندباری بهش گفتم چرا فرشهای امام زاده را خودت تنهایی جمع میکنی؟ امامزاده خادم دارد و کارش لنگ نمیشود. سرش را نزدیک گوشم می آورد و آهسته می گفت، بابا اذیتم نکن؛ دوست دارم من هم سهمی داشتهباشم.»
انگار خودش را آمادۀ کارهای سختتری میکرده. شاید برای جایی که تنها میشود و از دست کسی هم کمکی بر نمیآید.
دوباره ادامه می دهد:
«با اینکه کار اصلیاش طلبگی بود چه شبهایی که تا صبح مشغول درستکردن ماسک و آماده کردن بستههای معیشتی میشد. وقتی اول صبح میخواستم سر کار بروم تازه سروکلهاش پیدا میشد. این طور وقتها که شب خانه نمیآمد کمی نگران میشدم. بهش میگفتم بابا! آبروداری کنی! من از تو جز طهارت چیزی انتظار ندارم. میگفت نترس پدر! سرافرازت میکنم.»
مهدی راست میگفت؛ برنامهاش را طوری چیده بود که به سرافرازی پدرش منتهی شود.
پدرش جلوه های دیگری از روحیۀ خدمتش را می گوید:
«اطراف خانه مان پیرزنی بود که جوراب می فروخت. گاهی خودش را به او میرساند و جورابی ازش می خرید و در حین حساب کردن، بدون اینکه آن خانم متوجه شود، جوراب ها را دوباره سرجایش می گذاشت و بر می گشت.»
روی خدمتی که میکرد حساب باز کرده بود. نه فقط خدمت به محرومین؛ مهدی برای اینکه طرحش را با سرعت بیشتری پیاده کند، نوکری و خدمت در هیأت امام حسین را روز به روز جلوۀ بیشتری میداد:
«برای هیأت کم نمیگذاشت. اصلا در داخل خانه بند نمیشد. مدام از این هیأت به آن هیأت، از جمکران به حرم، از این موکب به آن موکب. توی خانۀ خودمان هم زیارت عاشورای هیات را میخواند.»
البته هنوز پروژهاش یک حلقۀ مفقوده داشت؛ او برای اینکه به خواستهاش برسد باید خودش را عطشناکتر نشان میداد. طلب حقیقیتری نیاز بود. به خاطر همین برخی را که میدانست اهل نماز و دعای نیمهشب هستند، نشان کرده بود و رفته بود پیششان:
«هر کس را که فکر میکرد میتواند کارش را جلو بیندازد رک و پوستکنده بهش میگفت برایم از خدا شهادت بخواه»
از حرفهای پدر شهید خیلی واضح میشد این مطلب را فهمید که طلبۀ شهید، مهدی زاهدلویی خیلی زودتر از اینکه بیست سال را پر کند برای شهادت برنامهریزی دقیقی کرده بود. آنقدر هم خوب در این مسیر پیش رفته بود که امام حسین به او اجازه داد تا آیینۀ ذرهای از مصائب کربلا باشد و صحنۀ شهادتش را همۀ مردم ببینند و یاد غریب کربلا بیفتند.
صلی الله علیک یا اباعبدالله.
•┈┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
رسانه پاتوق بچه شیعه ها
ایتا:
https://eitaa.com/shia_patogh
بله:
https://ble.ir/shia_patogh
اینستاگرام:
https://instagram.com/shia_patogh
تلگرام:
https://t.me/shia_patogh
واتس آپ(گروه دوازدهم):
https://chat.whatsapp.com/HCNOsHZWuXYExqgqMgGil7
روبیکا:
https://rubika.ir/shia_patogh
پاییز ثانیه به ثانیه میگذرد
یادت نرود اینجا کسی هست که
به اندازه ی تمام برگهای پاییزی
برایت آرزوهای خوب دارد
پیشاپیش یلدا مبارک🌷
•┈┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
رسانه پاتوق بچه شیعه ها
ایتا:
https://eitaa.com/shia_patogh
بله:
https://ble.ir/shia_patogh
اینستاگرام:
https://instagram.com/shia_patogh
تلگرام:
https://t.me/shia_patogh
واتس آپ(گروه دوازدهم):
https://chat.whatsapp.com/HCNOsHZWuXYExqgqMgGil7
روبیکا:
https://rubika.ir/shia_patogh
37.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#درس_اخلاق
#خشم #غضب
بیانات اخلاقی استاد احمد عابدی درباره خشم
جلسه پنجم
🔹 خشم شأن انسان را پایین می آورد.
🔹 گناهانی که نتیجه خشم هستند.
🔹 خشم مادر گناهان
🔹 وجه مشترک غضب و شرابخواری
🔹 انسان، در حال خشم کنترلی بر خود ندارد.
🔹 راههای کنترل خشم.
🔹 فرق حلم و کظم غیظ.
•┈┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
رسانه پاتوق بچه شیعه ها
ایتا:
https://eitaa.com/shia_patogh
بله:
https://ble.ir/shia_patogh
اینستاگرام:
https://instagram.com/shia_patogh
تلگرام:
https://t.me/shia_patogh
واتس آپ(گروه دوازدهم):
https://chat.whatsapp.com/HCNOsHZWuXYExqgqMgGil7
روبیکا:
https://rubika.ir/shia_patogh