💢چرا ازدواج با خواهر زن حرام است؟💢
یکى از مسلّمات اسلامى این است که احکام شرعى تابع و برگرفته از مصالح و مفاسد واقعى است، یعنى هر امر شرعى به علت مصلحت ضرورى است . هر نهى شرعى ناشى از مفسدهاى است که باید ترک شود. خدا براى این که بشر را به مصالح واقعى که سعادت او در آن است برساند، امورى را واجب یا مستحب کرده است . براى این که بشر از مفاسد دور بماند، او را از پارهاى کارها منع نموده است. اگر مصالح و مفاسد نبود، نه امرى بود و نه نهیى.
مصالح و مفاسد و به تعبیر دیگر حکمتها به گونهاى است که اگر عقل انسان به آنها آگاه گردد، عقل نیز همان حکم را مىکند که شرع بیان کرده است.
✅احکام شرعى دو گونه اند:
1. احکامى که برخى از فلسفه هاى آن ها در قرآن و روایات بیان شده است مانند روزه که خداوند درباره آن مى فرماید: «کتب علیکم الصیام ...لعلکم تتقون» (1) "روزه بگیرید...تا پرهیزگار شوید". یعنى فلسفه روزه ، پرهیز از گناه است که تسلط بر نفس سرکش و هوس ها در پرتو آن حاصل مى شود. یا در مورد حرمت قمار و شراب مى فرماید: «شیطان مى خواهد به وسیله شراب و قمار، میان شما عداوت و کینه ایجاد کند، و شما را از یاد خدا و از نماز باز دارد... .» (2).
2. احکامى که فلسفه آن ها در قرآن و روایات بیان نشده یا پیشوایان معصوم(علیهم السلام) آن ها را بیان کرده اند، ولى به دست ما نرسیده است . در این مورد، ممکن است با دلیل هاى عقلى یا تجربى به بخشى از حکمت هاى آن پى ببریم.
بعضی از حکمت های احکام نیز با پیشرفت علم روشن می گردد، همان طوری که بعضی از احکام در زمان معصومین علیهم السلام بدون ذکر حکمت و دلیل آن بیان گردیده ولی امروز علم بشر به حکمت آن پی برده است. مانند، حکم حرمت گوشت خوک .
✅چرا ازدواج با خواهر زن حرام است؟
ازدواج همزمان با دو خواهر حرام است، ولی اگر یکی از آن ها از دنیا برود یا طلاق بگیرد، ازدواج با خواهر بعدی جایز است.بر همین اساس خواهر زن بر مرد محرم محسوب نمی شود.
دلیل اینکه جمع بین دو خواهر در ازدواج حرام است، قرآن کریم است. در آیه 23 از سوره نساء، خداوند حکم حرمت جمع بین دو خواهر را در امر ازدواج بیان نموده است.
✅اما حکمت مسئله:
شاید رمز این که اسلام از چنین ازدواجى جلوگیرى کرده، این باشد که دو خواهر به حکم نسب و پیوند طبیعى نسبت به یکدیگر علاقه شدیدى دارند، ولى هنگامى که رقیب هم شوند، نمىتوانند علاقه سابق را حفظ کنند، به این ترتیب یک نوع تضاد عاطفى در وجود آن ها پیدا مىشود، که براى زندگى آن ها زیانبار است؛ زیرا دائماً انگیزه «محبت» و انگیزه «رقابت» در وجود آن ها در حال کشمکش و مبارزه است.(3)
گفتنی است که حرام بودن ازدواج با خواهر زن در زمانی که خواهر دیگرش همسر انسان باشد از باب محرم بودن خواهر زن نیست، بلکه از باب اینکه جمع بین دو خواهر یا ازدواج همزمان با دو خواهر حرام است. و دلیل این مسئله قرآن کریم است که جمع بین دو خواهر را در مسئله ازدواج در یک زمان منع کرده است.
------------------------------------------------------------------
پی نوشت ها:
1. بقره (2) آیه 183 .
2. مایده (5) آیه91.
3. آیت الله مکارم شیرازی،تفسیر نمونه، ج3، ص: 418.نشر دارالکتب الاسلامیه تهران بی تا.
💢آیا شیوه نماز خواندن ما در قرآن وجود دارد؟💢
در قرآن هر آنچه که مورد نیاز ما در مسیر هدایت است، بیان شده:
«وَ نَزَّلْنا عَلَیْكَ الْكِتابَ تِبْیاناً لِكُلِّ شَیْءٍ وَ هُدىً وَ رَحْمَةً وَ بُشْرى لِلْمُسْلِمینَ؛[نحل/۸۹] و ما این كتاب را بر تو نازل كردیم كه بیانگر همه چیز، و مایه هدایت و رحمت و بشارت براى مسلمانان است.»
اما شکل بیان متفاوت است و بعضی از مسائل به نحو کلی بیان شده اند. امام صادق(ع) می فرمایند: «ما من أمر یختلف فیه اثنان إلا و له أصل فی كتاب الله عز و جل، و لكن لا تبلغه عقول الرجال؛[۱] هیچ مساله اختلافی ای نیست مگر اینکه برای آن مساله اصلی در قرآن وجود دارد ولی عقل های مردم به آن نمی رسد.»
بنابراین اولا باید توجه کنیم که بعضی مسائل به شکل اصولی و کلی بیان شده اند و باید از آن کلیت به نتیجه برسیم. ثانیا ما مسلط بر قرآن نیستیم و محتاج نظر مفسرین و معلمین راستین قرآن هستیم. هر دوی این ها ما را به سنت رسول الله و ائمه اطهار (علیهم السلام) باز می گرداند، چرا که در قرآن بیان شده که رسول الله (ص) معلّم قرآن است و ایشان نیز برای بعد از خودشان اهل بیت (علیهم السلام) را معرفی کرده اند. علاوه بر اینکه قرآن به ما دستور داده است، هر چه رسول الله (ص) می گوید، وحی الهی است و ما موظف به اطاعت از آن هستیم:
«أَرْسَلْنا فیكُمْ رَسُولاً مِنْكُمْ یَتْلُوا عَلَیْكُمْ آیاتِنا وَ یُزَكِّیكُمْ وَ یُعَلِّمُكُمُ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ؛[بقره/۱۵۱] رسولى از خودتان در میان شما فرستادیم تا «آیات ما را بر شما بخواند و شما را پاك كند و به شما، كتاب و حكمت بیاموزد.»
«وَ مَا یَنطِقُ عَنِ الهَوَى * إِنْ هُوَ إِلَّا وَحْىٌ یُوحَى؛[نجم/۳-۴] و هرگز از روى هواى نفس سخن نمى گوید! * آنچه مى گوید چیزى جز وحى كه بر او نازل شده نیست.»
حماد بن عیسى(بعد از این كه در حضور امام صادق(علیه السلام) دو ركعت نماز مىخواند و حضرت نمازش را نمىپسندد) گوید: امام صادق(علیه السلام) برخاست و رو به قبله ایستاد، دو دستش را روى پاهایش قرار داد و انگشتان دستش را بست، فاصله بین پاهایش را نزدیك كرد تا مقدار سه انگشت باز، با خشوع تكبیرة الاحرام گفت، سپس حمد را با ترتیل قرائت فرمود و سوره توحید را بعد از آن خواند، سپس به مقدار یك نفس كشیدن درنگ كرد، در حالى كه ایستاده بود، سپس در همین حال «الله اكبر» گفت، بعد به ركوع رفت و كف دستهایش را در حالى كه انگشتان دستش باز بود، بر روى زانوهایش قرار داد. زانوهایش را به پشت رد نمود و پشت خود را مستوى نمود؛ به گونهاى كه اگر قطره آبى بر آن مىریخت، ثابت مىماند. گردنش كشیده و چشمانش را فرو خوابانیده بود. در این حال سه بار با ترتیل تسبیح (سبحان ربى العظیم و بحمده) گفت، سپس سر از ركوع برداشت وایستاد، پس از آرامش «سمع الله لمن حمده» و «الله اكبر» را گفت و دستهایش را تا مقابل صورتش بالا آورد. بعد از آن به سجده رفت. هنگام سجده رفتن، ابتدا دستهایش را به زمین نهاد، سپس زانوهایش را. در سجده تنها هشت عضو بدنش را بر زمین نهاد: پیشانى، دو كف دست، دو زانو، سر دو انگشت شست پا و بینى ـ قرار دادن بینى بر زمین مستحب است ـ و در سجده سه بار فرمود: «سبحان ربى الاعلى و بحمده». سپس سر از سجده برداشت و به طور كامل نشست؛ آنگاه «الله اكبر» گفت و نیز «استغفر الله ربى و اتوب الیه» گفت. دوباره «الله اكبر» گفت، سپس به سجده دوم رفت و سجده دوم را همانند سجده اول به جا آورد و ركعت دوم را همانند ركعت اول انجام داد. بعد از نماز به حمّاد فرمود: اى حمّاد! این گونه نماز بخوان، در حال نماز به جایى نگاه نكن، با انگشتان خود بازى نكن.[۲]
----------------------------------------------
[۱]. تفسیر نور الثقلین، ج۳، ص: ۷۶.
[۲]. شیخ حر عاملى، وسائل الشیعه، ج ۴، ص ۶۷
💢 چرا امام حسین علیه السلام زودتر و در زمان معاویه قیام نکرد؟ 💢
شخصيت معاويه نزد مردم آن زمان و به ويژه شاميان، به گونهاي مثبت تلقي ميشد، كه همين امر قيام عليه او را مشكل ميساخت. آنان او را به عنوان صحابي پيامبر، كاتب وحي و برادر همسر پيامبر (خال المؤمنين) ميشناختند. به نظر آنان، معاويه نقش فراواني در رواج اسلام در منطقه شامات و به ويژه دمشق داشت.
همچنين تجربه حكومتداري او و افزوني سنّش بر امام حسن(ع) و امام حسين(ع)، دو عامل ديگري بود، كه خود در نامههايش به امام حسن(ع) به عنوان عواملي براي اثبات بيشتر شايستگياش مطرح ميكرد. (1) فلذا با توسل به اين موارد و امكانات حكومتي ميتوانست در مقابله با امام حسين(ع)، در اذهان مردم مانور بيشتري داده و شبهه ايجاد نمايد.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
1. ابو الفرج اصفهاني، مقاتل الطالبيين، تحقيق سيد احمد صقر، بيروت، دار المعرفه، ص۶۸
✨پاسخ به #شبهه ای که این روزها در شبکه های اجتماعی مطرح است:
👇👇👇👇
تو #عزادار #حسینی
من عزادار افکار پوسیده تو
81 میلیارد تومان فقط در یک #شب،هزینه ی شام هیئات میشود
ما بعد از خوردن این نذریهای میلیاردی
آرزوی #شفاعت بیمارانی را میکنیم که بدلیل نداشتن هزینه درمان آرزوی #مرگ می کنند
✨#پاسخ:
۱.این فلان قدر میلیارد تومان که معلوم هم نیست درست باشد و خرج شام هیات ها میشود،اگر مردم تو هیات شام نخوردند،لاجرم باید بروند در خانه خودشان همین شام را بخورند!
۲.چرا فقط هزینه عزاداری هاست که این قدر برایش نقشه می کشیم که چنین کنیم و چنان کنیم؟
❗️چرا در کشوری که دومین مصرف کننده لوازم آرایشی در دنیا و رتبه اول جراحی بینی است کسی اعتراض به این هزینه ها نمی کند؟
❗️چرا این همه هزینه در این #فوتبال،#وجدان ما را برای اعتراض قلقلک نمی دهد؟
❗️چرا کمد لباس هایمان باید از زور #لباس های مختلف منفجر شود ولی ککمان هم نگزد که عده ای در حسرت داشتن یکی از آن ها می سوزند؟
❗️چرا حاضر به بخشش یکی از آن لباس های #مارک دارمان نیستیم که مایه مباهاتمان است؟
❗️چرا وقتی نگاه پر از حسرت کودکان کار به دنبال ما تا ته سالن گرم آن #رستوران های گران قیمت و آن غذاهای لذیذ سرگردان می ماند،از هزینه این شام ها و ناهارهای آن چنانی مان نمی گذریم تا این ها هم شبی با شکم سیر سر بر بالین بگذارند؟
❗️این #نذری دادان ها چرا آلرژیک شده و وجدان خفته همه را بیدار می کند و تزهای #روشنفکری است که از چپ و راست ارائه می شود؟
👈اگر راست می گوییم بیاییم:
-هزینه یک ماه لوازم آرایشمان را
-هزینه عمل بینی امان را
_هزینه ی #چالوس رفتن و ویلا گرفتن را
_هزینه ی کافی شاپ رفتن ها را
_هزینه ی اسكی و اسب سواری را
_یا سفرهای #دبی و #آنتالیا
---------------------»»»»>را خرج فقرایمان کنیم
✅این مردم #معجزه ها از دست توانای #امام_حسین دیده اند
✅اگر همه دنیا را به اینان ببخشیم باز دست از #عشق ابا عبدالله بر نمی دارند
✅اگر صدای #نوحه و یادآوری مصایب #کربلا برای زندگی مرفه و بی فلسفه ما آهنگی ناخوشایند است،بهتر است فکری به حال ناپاکی خودمان کنیم
این صداها و نواها تا ابد در جریان است و برای #یزیدیان این زمان آهنگ بیدار باشی است برای خروج از سپاهیان شامی و بیداری وجدان هایی که اسیر هجمه شبهه ها و سم پاشی های ضد دین هستند.
👈یادمان باشد نور #خورشید را با آب دهان نمی توان خاموش کرد.
۳.ضمنا ما در هیآت آرزوی شفای همه مریضان را میکنیم.
مردم شفای خود را از این خاندان گرفته اند.
✨یکی می گفت:
تو نگران فقرا نباش
فقرا و مستمندان هستند که خرج هیئات را تامین میکنند✨
======
@mojahedane_enghelabi
💢 آیا امام حسین (ع) به دست شیعیان خود کشته شد؟ 💢
👇👇👇👇
💥این هم یکی از سخنان ناجوانمردانه ای است که نظیر آن در دوران ما زیاد به گوش می خورد و گویی عده ای می خواهند به هر شکل و روشی به حق و حقیقت حمله کنند، بدون آنکه اندک ارزیابی ای از محتوای سخن خود داشته باشند.
۱-شیعه به کسی می گویند که پیرو و مطیع ائمه باشد، پس چگونه می توان قاتلان ائمه را شیعه خطاب کرد؟✨
۲-وقتی در هیچ جا امثال شمر، خولی، سنان و ... شیعه خوانده نشده اند، چگونه می توان چنین سخنی گفت حال آنکه شیعه نظیر حبیب بن مظاهر، مسلم بن عوسجه، زهیر بن قین و ... بودند که نهایت فداکاری و دلاوری را در رکاب امام حسین (ع) به نمایش درآوردند.✨
۳-امام حسین (ع) در سخنان خود، لشگر یزیدیان را پیروان ابوسفیان و عده ای بی دین می خواند و می فرمایند: واي بر شما اي پيروان أبو سفيان! اگر دين نداريد و از روز معاد نمي هراسيد، لا اقل در دنيا آزاد مرد باشيد و آن گونه كه مي پنداريد به حسب و نسب خود كه عرب هستيد باز گرديد. (اللهوف في قتلي الطفوف، ص ۴۵)✨
۴-اگر منظور از شیعه خواندن قاتلان این است که به امام حسین (ع) نامه نوشته بودند، شبث بن ربعي و حجار بن أبجر و عمرو بن حجاج و ... از نویسندگان معروف نامه بوده اند که هیچ جا ادعای شیعه بودن آنها نشده است.✨
۵-لشگر مقابل امام حسین (ع) کسانی بودند که در دلیل کینه ها و دشمنی هایشان به امام (ع) می گویند: « إنما نقاتلك بغضاً لأبيك» يعني: ما از روي بغض و كينه اي كه با پدرت علي بن ابي طالب داريم با تو به جنگ و نبرد برخاسته ايم. (ينابيع المودة، قندوزي حنفي، ص ۳۴۶( آیا می توان کسانی که خود را دشمن حضرت علی (ع) می دانند، شیعه خواند؟✨
۶- اگر این ادعا بدان خاطر مطرح شده که کوفیان شیعه بوده اند، باید بگوییم در زمانی عده ای از کوفیان شیعه بودند، که قطعا در دوران امام حسین (ع) عده قابل توجه شیعه در کوفه وجود نداشت. ابن أبي الحديد معتزلي در اين باره مي گويد: (در زمان معاویه) سخنرانان در هر كوي و برزن و بر فراز هر منبري علي را لعن كرده و از او بيزاري مي جستند و به او و اهل بيت او دشنام مي دادند؛ و بيچاره ترين مردم در آن زمان، مردم كوفه بودند؛ زيرا شيعه علي عليه السلام در آن شهر زياد بود؛ معاويه، زياد بن سميه را حاكم كوفه و هم زمان شهر بصره را نيز تحت امر او ساخت. و او به دنبال شيعيان مي گشت ـ او شيعيان را مي شناخت، زيرا در زمان خلافت علي عليه السلام از طرفداران او بود ـ پس ايشان را حتي زير هر سنگ و كلوخي هم كه بودند مي يافت و به قتل مي رساند و يا تهديد به قتل مي كرد؛ و دست ها و پا ها را جدا كرده و چشم ها را كور مي كرد؛ و ايشان را بر تنه هاي درخت خرما به دار مي كشيد؛ و يا از عراق بيرون مي كرد؛ تا جايي كه كسي از شيعيان شناخته شده در عراق باقي نماند. (شرح نهج البلاغة، ج۱۱، ص ۴۴)✨
=====
@mojahedane_enghelabi
📌آیا قرآن به کفار توهین کرده است؟💥
👇👇👇
💢قرآن به مومنان دستور می دهد که از فحش به کفار پرهیز کنند:
📢و لا تَسُبُّوا الَّذينَ يَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّه (۱۰۸ انعام) شما مؤمنان به آنان كه غير خدا را مى خوانند دشنام مدهيد.
و همیشه استفاده نمودن از زبان نرم را توصیه نموده است، تا آنجا که حتی به حضرت موسی (ع) می گوید، با فرعون متکبر به نرمی سخن بگوید:
📢فقُولا لَهُ قَوْلاً لَيِّناً لَعَلَّهُ يَتَذَكَّرُ أَوْ يَخْشى (۴۴ طه) اما بنرمى با او سخن بگوييد شايد متذكّر شود، يا (از خدا) بترسد.
و رمز موفقیت پیامبر مکرم اسلام (ص) در جذب قلوب، نرم خویی او بوده است:
📢فبِما رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ وَ لَوْ كُنْتَ فَظًّا غَليظَ الْقَلْبِ لاَنْفَضُّوا مِنْ حَوْلِكَ (۱۵۹ آل عمران) به (بركت) رحمت الهى، در برابر آنان [مردم] نرم (و مهربان) شدى! و اگر خشن و سنگدل بودى، از اطراف تو، پراكنده مى شدند.
***
📌حال اگر بخواهیم واقعیت را بنگریم، می بینیم که حیوانات با غریزه به خوبی مسیر صحیح زندگی خود را می یابند. تا آنجا که حتی حیوانی که نماد بلاهت است (حمار) ، اگر یک دفعه راهی را اشتباه برود، این اشتباه را تکرار نمی کند. در چنین موقعیتی به انسانی که یک اشتباه را هزار بار تکرار کرده و باز هم مرتکب آن می شود و از عقل خود هیچ استفاده ای نمی کند؛ نمی توان گفت تو از حیوان گمراه تری؟ (واژه قرآنی اضل به معنای گمراهی است نه اذل به معنای پستی)
📢إنْ هُمْ إِلاَّ كَالْأَنْعامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ سَبيلاً (۴۴ فرقان) كه آنها جز به مانند حيوانات نيستند بلكه روش آنان گمراهانه تر است.
یا آیا نمی توان گفت بدترین موجود، موجودی است که بهترین ابزارهای ادراکی را دارد، ولی از آنها استفاده نمی کند؟
📢إنَّ شَرَّ الدَّوَابِّ عِنْدَ اللَّهِ الصُّمُّ الْبُكْمُ الَّذينَ لا يَعْقِلُونَ (۲۲ انفال) همانا بدترين جنبندگان نزد خدا كران لالند كه تعقل نمى كنند.
در این موارد آنچه زشت است، واقعیتی می باشد که قرآن آن را گزارش کرده و بدون کمترین اغراق یا خلاف گویی، نشانش می دهد. نه آنکه سخن قرآن زشت باشد.💢
======
@mojahedane_enghelabi
📌علت تعدد ازدواج پیغمبر در چیست؟💥
👇👇👇👇
💥۱ ـ پیامبر (صلیالله علیه و آله و سلم) در ۲۵ سالگی با حضرت خدیجه که چهل سالش بود و قبلاً یک یا دو بار شوهر کرده بود و با مرگ شوهر بیوه شده بود، ازدواج نمود و به مدت بیستوپنج یا بیستوهشت سال با وی زندگی کرد و همسر دیگری نگرفت.
💥۲ ـ همه همسران پیامبر (جز عایشه) بیوه بودند. آنان پیش از آنکه به همسری پیامبر (صلیالله علیه و آله و سلم) درآیند، یک یا دو بار شوهر نموده بودند و بعد از درگذشت و یا شهادت شوهر و انقضای عدّه به عقد پیامبر (صلیالله علیه و آله و سلم) درآمدند.
💥۳ ـ عمده ازدواجهای پیامبر (صلیالله علیه و آله و سلم) در شرایط سخت و دشوار جنگی صورت گرفته بود، مانند شکست مسلمانان در جنگ اُحد که وضع مسلمانان بسیار ناراحتکننده بود.
💥۴ ـ پیامبر (صلیالله علیه و آله و سلم) از قبایل مهم عرب مانند تیم، عدی، بنیامیه، نیز یهودیان مدینه همسر انتخاب کرد، ولی از قبایل انصار زن نگرفت.
دقت در این امور به ما میفهماند که ازدواجهای پیامبر نه در پی ارضای خواهشهای نفسانی، بلکه در جهت اهداف اسلام مانند ایجاد اتحاد بین قبایل ، تبلیغی ،تربیتی و... بود.
بیشک پیامبر در ازدواجهای متعدد دنبال خوشگذرانیها نبود، چون:
✨اول: اگر چنین بود، میبایست در سنین جوانی به این امر مبادرت میکرد، نه در سنین پیری و آنهم در شرایط سخت و دشوار.
✨دوم: خوشگذرانی انگیزه آن حضرت بود، میبایست جهتگیریهایش در گزینش همسر، این ادعا را اثبات کند. حضرت دنبال زنان زیبا و جذّاب از جهت امور جنسی و جوانی نبود، حتی به خواستگاری برخی از زنان مانند «ام سلمه» رفت و او تعجب نمود در این سن و سال که کسی حاضر نمیشود با او ازدواج کند، چرا پیامبر دنبال زنان جوان نمیرود و به خواستگاری او کسی را فرستاده است.
✨سوم: آنانی که باانگیزه کامیابی جنسی به ازدواجهای متعدد رو میآورند،ماهیت زندگی آنان بهگونهای دیگر است. آنان به زرقوبرق ظاهری زندگی، لباس و زینت زنان و رفاه و خوشگذرانی رو میآورند؛ درحالیکه سیره وزندگی پیامبر اسلام (صلیالله علیه و آله و سلم) خلاف این را نشان میدهد. پیامبر (صلیالله علیه و آله و سلم) در برابر خواست همسران خویش در مورد زرقوبرق زندگی، آنان را مخیّر کرد که یا همین ساده زیستی را برگزینند و بهعنوان همسر پیامبر باقی بمانند و یا از حضرت طلاق بگیرند و بروند دنبال زرقوبرق زندگی.
======
مطالعه بیشتر در : 📚http://soalcity.ir/node/2900
======
🌹 زن در اسلام 🌹
👇👇👇
من یک زنم ...
خالقم سوره ای به نامم نازل کرد🌹
من یک زنم...
خالقم طواف نساء را واجب کرده که بدون آن
حتی حج ات قبول نیست🌹
من یک زنم....
خالقم به تو دستور داده که حجراسماعیل را نیز طواف کنی،
جایی که یک زن،
هاجر
در آن دفن است. 🌹
من یک زنم...
و خالقم گفته باید هفت بار
پا در جای پای یک زن،
هاجر
بگذاری
و آنقدر سعی کنی
تا خدایت تو را بپذیرد.🌹
من زنم....
بهشت زیر پای مادر است...
روح انسان از درون من به او دمیده میشود...🌹
هر روز پاسداری من از کودکم،
ثوابی عظیم دارد.🌹
اگر یک ساعت همسرم، با محبت و انس با من باشد،
و به من خدمتی کند
برای او برابر با هزار سال عبادت است...🌹
سرشت و صفات انسانها
از شیر من است...🌹
عفت من
سرمایه ام است🌹
من همان زنم
که نجابتم
قیمتم را از یک دنیا بالاتر میبرد.🌹
من عاشق سوره کوثرم...سوره اي كه گواهي ميدهد نسل پيامبر نسلي است كه از سلاله يك زن است. 🌹🌹🌹
💢 آیا امام حسین علیه السلام حج واجب خود را نیمه تمام گذاشت و از مکه خارج شد؟ 💢
قيام امام حسين براي احياي دين و احكام شريعت اسلام و سنت پيامبر بود؛ بنابراين نه تنها عملي بر خلاف شريعت و احكام الهي اسلام انجام نمي داد، بلكه حتي مانند ظهر عاشورا تا به خطر افتادن جان نيز بر آن مراقبت داشت؛ بنابراين چگونه مي توانست نسبت به مسئله حج و احكام آن در انظار مسلماناني كه از تمام سرزمين هاي اسلامي به مكه آمده بودند، بي تفاوت باشد، يا حتي برخلاف آن عمل نمايد؟! به خصوص آنكه حضرت را متهم به خروج بر خليفه و پيشواي مسلمانان نمودند و انبوهي از مردم را بر ضد حضرت تجهيز كردند.
بنابراين امام حسين (ع) به احرام حج، محرم نشده بود و اين سخن مشهور كه امام حجّ خود را نيمه تمام گذاشت، سخن نادرستي است؛ زيرا امام(ع) در روز هشتم ذي الحجه "يوم الترويه" از مكّه خارج شد.(1) در حاليكه اعمال حجّ - كه با احرام در مكّه و وقوف در عرفات شروع ميشود - از شب نهم ذي الحجه آغاز ميشود.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
1. كافي ج 4، ص 536.
💢 نقش حضرت علی علیه السلام در جنگ اعراب با ایران چه بود؟ 💢
حضرت علی (ع )در جنک اعراب و ایران حضور نداشته و نقش در این جنگ نداشت. نفش امام در حد مشورت بود، بدین معنا که در جنگ شرایط به گونه ای فراهم شد که امام مجبور شد در راستای مصالح جهان اسلام و نه تایید حکومت خلفا، عمر را راهنمای کند،.
از آن جهت که برخی آثار مفید را در پی داشت، مورد تایید امام بود اما از سوی دیگر به دلیل این که جنگ ها برخی از شرایط جهاد و دفاع مورد نظر اسلام را نداشت و برخی پیامد های منفی داشت، امام مخالف بود. پیامبر اسلام (ص) اگر بود، همان سیاست امام علی (ع) را اتخاذ می نمود. کشته شدگان در این جنگ شهید محسوب می شوند، زیرا آنان به منظور معرفی اسلام در جنگ حضوریافته بودند.
از منابع معتبر استفاده میشود که امام حسن و امام حسین(ع) در فتح ایران شرکت نکردهاند.
http://www.pasokhgoo.ir/node/54914 👉
💢آيا روايتي وجود دارد كه مردگان از ظهر پنجشنبه تا ظهر جمعه آزاد هستند و به خانواده خو سر ميزنند؟💢
آنچه درباره آمدن اموات به دیدار بازماندگان مطرح است، این است که بر اساس روایات، ارواح مردگان هر چند گاهی به اذن خداوند به دیدار خانوادهشان میآیند و آن ها را میبینند. اگر سرگرم کارهای خوب بودند، شادمان میشوند. اگر گرفتار کارهای بد بودند، ناراحت میشوند. اما اینکه در چه ساعتی و یا چه زمانی و یا هر چند گاهی میآیند، روایاتها متفاوت است. در برخی روایات هر هفته ذکر شده و در برخی هر ماه یک بار و در برخی سالی یک بار.
مرحوم شیخ کلینی (ره) در کتاب شریف کافی بابی تحت عنوان«ان المیت یزور اهله»[۱] را مطرح کرده است. روایات معتبری را در این باره نقل نمودهاند. در روایات آمده است که اموات اعمّ از مؤمن و غیر مؤمن به دیدار بازماندگان خود میآیند. هر میّتی برحسب منزلت و شأنی که دارد، اجازه این کار را پیدا میکند.
—---------------------------—
[۱]. شیخ كلینی ، فروع کافی، ج۳ ،ص ۲۳۰ ،نشر دارالکتب الاسلامیه تهران ۱۳۸۸ق.
http://www.soalcity.ir/node/1770
💢 اگر رزق و روزی همه جنبندگان بر عهده خداست پس چرا کودکانی هستند که از گرسنگی در حال مرگند؟ 💢
از دیدگاه اسلام ریشه همه بدبختی ها نه در کمبود امکانات طبیعت بلکه در اعمال ظالمانه انسان ها است. چرا که خداوند روزی هر جنبنده ای را فراهم می کند: «وما مِن دابَّةٍ فِی الاَرضِ اِلاّ عَلَی اللّهِ رِزقُها ویَعلَمُ مُستَقَرَّها ومُستَودَعَها کُلٌّ فی کِتابٍ مُبین؛(1) هیچ جنبنده ای در زمین نیست مگر این که روزی او بر خداست. او قرارگاه و محل رفت و آمدش را می داند، همه اینها در کتاب آشکاری ثبت است.»
بنابراین اگر بخشی از جامعه در فقر به سر می برند نتیجه اعمال ناشایست خود انسان هاست: «ظَهَرَ الفَسادُ فِی البَرِّ والبَحرِ بِما کَسَبَت اَیدِی النّاسِ لِیُذیقَهُم بَعضَ الَّذی عَمِلوا لَعَلَّهُم یَرجِعون؛ (2) فساد، در خشکی و دریا به خاطر کارهایی که مردم انجام داده اند آشکار شده است، خدا می خواهد نتیجه بعضی از اعمالشان را به آنها بچشاند شاید (به سوی حق) بازگردند.»
و بر همین اساس امیر مؤمنان علی(ع) فرمود: «هیچ فقیری گرسنه نماند مگر آن که توانگری از دادن حق او ممانعت کرد.» و فرمود: «همانا مردم جز در اثر گناه ثروتمندان، فقیر و محتاج و گرسنه و برهنه نمی شوند.»
1. سوره هود/ آیه 6
2. سوره روم/ آیه 41
http://yon.ir/oTim 👉