#سوال
اینکه چرا این شورای نگهبان فقط اصول گرا ها رو تایید صلاحیت میکنه و از همه اقشار و حزب ها نیست و دوم اینکه چرا افرادی رو باید تایید صلاحیت کنه که به درد ریاست جمهوری نمی خوره و این همه ناکارآمد و فساد میاره ؟
پاسخ:
در مورد نقشی که شورای نگهبان در تایید صلاحیتها دارد، باید بگویم که شورای نگهبان وظیفه دارد از منافع مردم و نظام جمهوری اسلامی ایران حفاظت کند. قوانین و مقررات مبنی بر شرایط اولیه کاندیداها، معیارهایی دارند که شورای نگهبان طبق آنها عمل میکند.
شاید وقتی به نظر برسد که بیشتر اصولگراها تایید میشوند، اما واقعیت این است که این تاییدها بر اساس پایبندی به قانون اساسی، اصول و ارزشهای نظام است. معیارهای شورای نگهبان برای تایید صلاحیت شامل ویژگیهای فردی، تعهد به اسلام، و التزام به نظام جمهوری اسلامی است. به همین دلیل ممکن است کاندیداهایی که به این معیارها بیشتر پایبند هستند تایید شوند.
در مورد ناکارآمدی و فساد، باید توجه داشت که شورای نگهبان فقط صلاحیت اولیه کاندیداها را بررسی میکند. مسائل مربوط به عملکرد و مدیریت افراد، پس از انتخاب شدن آنها و در زمان مدیریتشان، قابل ارزیابی و نظارت است. البته نظارتهای سیستمهای نظارتی دیگر هم در اینجا نقش مهمی دارند و نمیتوان همه مشکلات را به شورای نگهبان نسبت داد.
نظام جمهوری اسلامی ایران بر پایه اصول متعددی استوار است که یکی از این اصول، نظارت بر کار مسئولین از سوی مردم و نهادهای قانونی است. نظارت دقیق ما مردم و نهادهای نظارتی ممکن است کاهش فساد و ناکارآمدیها را به همراه داشته باشد. همچنین مشارکت و مشارکت فعال مردم در انتخابات و پیگیریهای بعدی نیز نقش مهمی در بهبود سیستم دارد.
بهتر است با دید انتقادی و سازنده به مسائل نگاه کنیم و هر کجا که نیاز باشد، با همکاری و تعامل بهتر سعی در رفع مشکلات داشته باشیم. 🌿
✍ سعید سپاهی
#سوال
چرا این مشکلات و فساد، بیکاری، بی قانونی در نظام وجود داره؟؟
پاسخ:
بیا یه بار به زبون خیلی رک و بدون تعارف صحبت کنیم:
چرا مشکلات اقتصادی و فساد داریم؟
1. **تحریمها:** کشورهای خارجی با تحریمها گردنمون رو گرفتن. این تحریمها باعث شده اقتصاد ما تحت فشار بسیار زیادی قرار بگیره. بدیهیه که بیکاری و تورم از اینجاست.
2. **ضعف مدیریتی:** قبول دارم که تو بعضی موارد مدیریت نادرست هم هست، ولی این مشکل جهانیه. کدوم کشور رو سراغ داری که مدیریتش عالی باشه و هیچ مشکلی نداشته باشه؟
چرا فساد رخ میده؟
3. **نظارت ناکافی:** نظارت ضعیف میتونه باعث رشد فساد بشه، ولی همیشه اینطوری نیست. نقش مردم و رسانهها خیلی مهمه تا مسئولین رو تحت فشار بذارن و نظارت دقیقتری بشه.
4. **فرهنگسازی ناقص:** باید مردم و مسئولین به این نتیجه برسن که فساد رو نباید تحمل کنن. فرهنگ عمومی احتیاج به تغییر داره و این زمان میبره.
چی کار میشه کرد؟
5. **مشارکت مردم:** اگه مردم بخوان، میتونن با مشارکت و نظارت خودشون روند کارها رو بهتر کنن. هرجا دیدین فساد و بیقانونی، بجای ناله کردن، برخورد کنین و گزارش بدین.
6. **شفافیت:** شفافیت توی کار مسئولین بسیار مهمه. هر چی کارها شفافتر باشه، فساد کمتر راه پیدا میکنه.
نقد مخالفین
حالا دوست عزیز، به جای این که فقط از بیرون به نظام خرده بگیری، بهتره به یاد بیاری که همهی کشورها مشکلات خودشون رو دارن. این که فقط دنبال نقاط ضعف باشی، کمکی به حل مشکلات نمیکنه. بهتره که تو هم در اصلاح و بهبود نقش داشته باشی. سیستم هیچوقت کامل نیست و همیشه جای اصلاح داره. ما تو مسیر بهبود هستیم و مشارکت مردم اساس این اصلاحاته.
پس قبل از این که فقط نقد کنی، فکر کن چه کارهایی میتونی برای بهبود شرایط انجام بدی. همگی باید دست به دست هم بدیم و به این مسیر اصلاح به جلو حرکت کنیم. 🌍💪
✍ سعید سپاهی
#راهکار
برای اینکه تو انتخابات ریاستجمهوری یه نفر درست و حسابی رو انتخاب کنی که معیارهای رهبری رو داشته باشه، میتونی این کارا رو بکنی:
1. گوش دادن به حرفهای رهبر:
حرفا و نصیحتهای رهبری رو خوب گوش بده. ببین چی میگن، مثلاً میگن رئیسجمهور باید متقی، کاربلد، عدالتخواه و مردمی باشه و از حقوق ملت دفاع کنه.
2. بررسی سابقه:
برو ببین تو گذشته چیکار کرده. سوابقش رو چک کن تا مطمئن بشی آدم درستی هست.
3. برنامههاشو ببین:
ببین چی قول میده. برنامهها و وعدههاشو درست بخون و ببین با حرفای رهبری جور درمیاد یا نه.
4. مشورت کن:
با آدمای آگاه و کسانی که سرشون به تنشون میارزه، مشورت کن. اونا میتونن راهنماییت کنن.
5. منابع درست رو دنبال کن:
از جاهایی که خبرای درست و حسابی میدن، اطلاعات بگیر. مثلا از رسانههای مستقل و معتبر.
6. منافع کشور رو در نظر بگیر:
هر کی به فکر پیشرفت کشور و منافع ملی باشه، گزینه مناسبیه.
اینجوری میتونی مطمئن بشی که انتخابت با معیارهای رهبر جور در میاد و به نفع کشوره.
✍ سعید سپاهی
#انتخابات
#توصیه
با رأی ما، زندگی بهتر برای همه
تصور کنید با انتخاب یه رئیسجمهور کاردان و شایسته، همه چیز میتونه بهتر بشه؛ از شرایط اقتصادی گرفته تا امکانات رفاهی و حتی آزادیهای شخصی. شاید الآن فکر کنید که رأی یه نفر چقدر میتونه اثر داشته باشه، اما واقعیت اینه که جمع شدن تک تک این رأیهاست که تغییر رو ممکن میکنه.
خودمون و آینده بچههامون رو در نظر بگیریم؛ با انتخاب درست و شرکت کردن توی انتخابات، میتونیم به رفاه و آسایش بیشتری برسیم. هر رأی شما میتونه نقشی اساسی توی تعیین سیاستهایی داشته باشه که زندگی روزمرهمون رو بهتر میکنه. از شکستن تورم تا بهبود خدمات درمانی و آموزشی، همه اینا نتیجه انتخابهای ماست.
پس بیاید با مشارکت حداکثری، انگار که داریم برای زندگی خودمون و عزیزانمون تصمیم میگیریم، توی انتخابات شرکت کنیم و با دست خودمون آیندهای بهتر بسازیم. این یه فرصت ناب برای تغییر و پیشرفت کشورمونه، نباید دستش بدیم.
✍ سعید سپاهی
#انتخابات
#سوال
علت نیاز به دین چیه؟؟ یعنی دین قراره برای من چکار کنه که بدون دین نمیشه اون کار رو کرد؟ خیلی های بی دین هستم اما زندگی های موجه و قابل قبولی داره و بلعکس. پس دین چه به کار من بیاد که ترجیح ام زندگی دینی باشه؟.
پاسخ:
ببین دین یه جور نقشه راهه که برات تعیین میکنه چطور زندگی کنی که هم توی این دنیا و هم توی آخرت خوشبخت بشی. مثلا فرض کن یه جاده دراز داری که پر از پیچ و خم و چالهچولهاست. دین مثل یه GPS عمل میکنه که بهت میگه از کجا بری که به بهترین مقصد برسی و از خطرات و مشکلات هم دور بمونی.
تصور کن داری رانندگی میکنی و GPS نداری. ممکنه راه رو گم کنی، تو چاله بیفتی یا به مقصد نرسی. حالا خیلیها بدون GPS درست رانندگی میکنن؛ ولی با GPS مطمئنتری.
توی دین، خدا برات یه سری دستورالعمل میذاره که باعث میشه بهتر زندگی کنی. مثلا نماز خوندن باعث آرامش ذهنیت میشه، زکات دادن باعث میشه به دیگران کمک کنی و احساست نسبت به همنوعات بهتر بشه.
بله، خیلیها بیدین زندگی خوبی دارن، ولی شاید اونا مثل کسی باشن که بدون GPS رانندگی میکنه و شانسی به مقصد میرسه. دین میخواد بهت مطمئنی بده که راهت درسته و به مقصد میرسی.
✍ سعید سپاهی
پاسخ به شبهات|سعید سپاهی
#سوال علت نیاز به دین چیه؟؟ یعنی دین قراره برای من چکار کنه که بدون دین نمیشه اون کار رو کرد؟ خیلی
#سوال
از کجا بدونم مسیر مطمئنه ؟
پاسخ:
اگه بخوام خیلی ساده و عامیانه برات توضیح بدم، میشه گفت که راه مطمئن رو میتونی از دو راه بفهمی: یکی تجربه و دومی نشونهها.
تجربه اینه که هزاران ساله آدمهای زیادی با استفاده از این نقشه راه (دین) تونستن موفقیت، آرامش و خوشبختی پیدا کنن. یعنی یه جورایی امتحان خودش رو پس داده.
نشونهها هم همون چیزهایی هستن که دین بهت میگه انجام بده و اثرات مثبتی که توی زندگیت میبینی. مثلا نماز خوندن و دعا کردن که باعث آرامش میشه، یا کمک به دیگران که حس خوبی بهت میده و محیط اجتماعی بهتری رو ایجاد میکنه.
در نهایت، برای اینکه خودت به اطمینان برسی، میتونی خودت امتحان کنی. یه مدت دستورات دینی رو انجام بده و ببین چه تأثیری روی زندگیت داره؛ همونطور که وقتی یه راه جدید برای رفتن به مقصدی پیدا میکنی، یه مدت ازش استفاده میکنی تا مطمئن بشی درسته.
با اون ذهن باز و توجه به نشونهها، میتونی خودت تصمیم بگیری که آیا این مسیر مطمئن هست یا نه.
✍ سعید سپاهی
#سوال
خب دین که همش اجباری و محدود کننده است و دیگه لذتی ندارن دنیا ؟
پاسخ:
آره، این یه سوال رایجه و خیلیها این حس رو دارن. ولی بذار یه جور دیگه برات توضیح بدم. فرض کن زندگی مثل یه بازیه و دین قوانین اون بازیه. حالا اگر قوانین رو درست رعایت کنی، هم بهره بیشتری از بازی میبری و هم به مقصد بهتری میرسی.
مثلا فکر کن بدون قوانین راهنمایی و رانندگی، خیلی راحتتر میتونی هر طور که دلت میخواد رانندگی کنی، ولی به همون اندازه هم خطر تصادف و آسیب بالاست و ممکنه بیشتر تو چاله چولهها بیفتی. گاهی قوانین و محدودیتها باعث میشه که امنیت و راحتی بیشتری داشته باشی.
در مورد لذتها و آزادیها، دین میگه به اندازه و در چارچوب استفاده کن. مثلا حالا که از دیوار راست بالا رفتن لذت داره ولی منطقی نیست! دین نمیخواد لذت رو ازت بگیره بلکه میخواد راه درست و بهتری رو برای لذت بردن بهت نشون بده.
خیلی ساده و خیلی ملموس، دین مثل مادر مهربونی میمونه که میگه بچه جون این راه رو نرو، یه ذره صبر کن و هوشمند تر باش تا بهتری نتیجه رو بگیری. این ممکنه در نگاه اول دست و پاگیر به نظر بیاد ولی در بلند مدت به نفعته.
به هر حال، اینم مهمه که هر کسی خودش تجربه کنه و بسنجه که آیا این مسیر براش کارآمد و لذت بخش هست یا نه. دین میگه اون لذتهایی که به دنبال آرامش و رضایت درونی و حقیقی هستن، باید ارزش بیشتری داشته باشن تا لذتهای زودگذر و بیپایه.
✍ سعید سپاهی
#سوال
یه عده آیی هستن دائم میگن کائنات و قانون جذب و انرژی مثبت، شما توضیح بده ؟
پاسخ:
این تفکرات که میگن کائنات و انرژی مثبت و قانون جذب همه چیز رو حل میکنه، از چند زاویه حسابی دچار اشکاله و باید شدیداً باهاش مقابله کرد.
1. حذف خدا از معادله: این ایدهها خدا رو از تصویر خارج میکنن. توی اسلام، خداوند خالق و مدیر همه چیزه و هیچ چیزی بدون اراده و فرمان خدا انجام نمیشه. اگر همه چی دست انرژی بود، پس نقش خدا چی میشه؟
2.توهم کنترل مطلق:تصور کنین فکر کنید که فقط با فکر کردن و فرستادن انرژی مثبت میتونید سرنوشتتون رو تغییر بدید. این یه توهم محضه! توی اسلام، ما تلاش میکنیم ولی در نهایت نتیجه رو دست خدا میسپاریم. اگه واقعاً میشد اینجوری سرنوشت رو عوض کرد، پس چرا انبیا و اولیای خدا خودشون برای رسیدن به موفقیت کلی تلاش و مجاهدت کردن؟
3. غفلت از مسئولیتها:این ایدهها باعث میشن مردم از مسئولیتهای واقعیشون فرار کنن. به جای اینکه واقعاً برای مسائلشون، مشکلاتشون و زندگیشون تلاش کنن، میرن و به انرژی مثبت پناه میبرن. یه جور فرار از واقعیت و عدم پذیرش مسئولیت عملهاشونه.
4. نقض اصول دینی:این باورها عملاً باعث میشه مردم به جای توکل به خدا، به یه سری خلط مبحث اعتقاد پیدا کنن. به جای اینکه وقتی دچار مشکل میشن دعا کنن و از خدا کمک بخوان، میرن سراغ انرژی مثبت و قانون جذب. این به شدت با اصول دینی اسلام مغایره.
تصور کنید یه دانشجو بجای اینکه بشینه شب امتحان بخونه، فقط بشینه بگه «انرژی مثبت میفرستم که قبول بشم». این نهایت حماقته! شما باید تلاش کنی، درس بخونی، از خدا کمک بخوای و بعدش نتیجه رو به خدا بسپاری.
این تفکرات، باعث میشن مردم راهی رو برن که به نوعی فرار از واقعیت و عدم پذیرش مسئولیتهاشونه. چنین باورهایی نه تنها کمکی نمیکنن، بلکه آدمها رو از مسیر درست دور میکنن و باعث میشن به جای رویارویی با مشکلات و تلاش برای حل اونها، به تفکرات باطل و توهمی پناه ببرن.
✍ سعید سپاهی
#سوال
چطور برای خودم خدا رو اثبات کنم و او را ناظر به خودم بدونم ؟
پاسخ:
فرض کن یه گوشی موبایل داری، این گوشی رو یه نفر ساخته، درسته؟ هیچوقت نمیتونی باور کنی که این گوشی خودش از دل طبیعت یهو رشد کرده و شده این، درسته؟ یعنی وقتی با دقت بریم جلو، میفهمیم که هر چیزی سازندهای داره.
حالا بیا تو طبیعت و کائنات رو نگاه کن. این همه نظم و پیچیدگی دقیق، از کوچیکترین ذره تا بزرگترین کهکشان. هر چیزی توی طبیعت، یه هدف و نظم داره. حالا خودت قضاوت کن، میشه فکر کنی اینا همینجوری و بیهدف اومدن؟
یه مثال دیگه: فرض کن یه نقاشی خیلی زیبا و پیچیده رو میبینی. وقتی میبینی، حتماً میگی یه هنرمندی بوده که اینو کشیده. حالا وقتی به جهان نگاه میکنی و این همه زیبایی و نظم رو میبینی، نمیتونی بگی که اینا خودشون همینجوری درست شدن.
خدا همون هنرمند و سازندهایه که همه این نظم و زیبایی رو آفریده. و چون این خدا همهچی رو آفریده، از ما هم با خبره. مثل اینکه یه برنامهنویس میدونه تو کدهایی که نوشته چی میگذره، خدا هم از حال و روز ما با خبره و ناظر به کارها و اعمالمون هست.
این خیلی ساده و شفافترین راهه که بفهمیم، همونطور که هر چیزی سازندهای داره، جهان و ما هم سازندهای داریم و اون خداست که همیشه ناظر به ماست. و اینطور نیست که یه جا دور نشسته باشه و توجهی به ما نداشته باشه.
✍ سعید سپاهی
#سوال
اینکه میگن خدا بصیر و سمیع هست مکه چشم و گوش داره؟
پاسخ:
نه، وقتی میگیم خدا بصیر (بیننده) و سمیع (شنونده) هست، منظورمون این نیست که خدا چشم و گوش فیزیکی داره مثل ما. این صفات به این معنا هستن که خداوند به همه چیز آگاهه و از همه چیز خبر داره.
بذار با یه مثال ساده توضیح بدم. فرض کن یه سیستم امنیتی پیشرفته داری که با دوربینها و میکروفونها همه جا رو تحت نظر داره. این سیستم میتونه همه چیز رو ببینه و بشنوه، ولی دوربینها و میکروفونهاش مثل چشم و گوش ما نیستن. حالا خداوند خیلی فراتر از این مثاله. خدا نیازی به ابزار یا اعضای فیزیکی نداره تا ببینه و بشنوه. علم و قدرت خداوند بینهایت و بینیاز از این چیزهاست.
پس وقتی میگیم خدا بصیر و سمیع هست، یعنی خداوند به طور کامل و بینهایت از همه چیز آگاهه و همه چیز رو میدونه، بدون اینکه نیاز به چشم و گوش فیزیکی داشته باشه. این صفات نشوندهنده کمال و بینهایتی علم و آگاهی خداوند هستن.
✍ سعید سپاهی
#سوال
«فرمان آتش به اختیار» توسط رهبر انقلاب زمینه را برای تحرکات عناصر خودسر و در نهایت ایجاد هرج و مرج در جامعه فراهم میسازد؟؟
پاسخ:
"آتش به اختیار" به معنی این نیست که هر کسی هر کاری دلش خواست بکنه! بلکه منظور رهبری اینه که مردم وقتی ببینن مسئولان کاری که باید رو انجام نمیدن، خودشون وارد عمل بشن اما نه با بینظمی و هرج و مرج. این یعنی با فکر و برنامهریزی کار فرهنگی درست و حسابی و قانونمند بکنن.
مثل اینه که اگه معلم توی کلاس نتونه درس رو خوب بده، شاگردا بشینن و با همدیگه درس رو کار کنن تا عقب نمونن. اینجا مهمه که با احترام و نظم کار کنن، نه اینکه کلاس رو به هم بریزن.
✍ سعید سپاهی
عملیات پرچمهای دروغین و انتخابات
مقدمه:
در دنیای سیاست و انتخابات، همیشه همهچیز آنطور که به نظر میرسد نیست. گاهی اوقات، افراد یا گروهها برای رسیدن به اهداف خود از روشهای فریبکارانهای استفاده میکنند که به آنها "عملیات پرچمهای دروغین" میگویند. این عملیاتها میتوانند تأثیر زیادی بر انتخابات و تصمیمگیریهای مردم داشته باشند. در این نوشته، به بررسی این عملیاتها و تأثیرات آنها بر انتخابات میپردازیم و مثالهای کاربردی ارائه میدهیم.
عملیات پرچمهای دروغین چیست؟
عملیات پرچمهای دروغین به اقداماتی گفته میشود که در آنها افراد یا گروهها نشانیهای نادرست میدهند تا توجه مردم را از موضوع اصلی منحرف کنند. این کار معمولاً برای پنهان کردن حقیقت یا فریب دادن دیگران انجام میشود.
مثال ساده:
فرض کنید یک دزد وارد یک محله میشود و وقتی متوجه میشود که همسایهها فهمیدهاند، خودش شروع به داد زدن میکند: "آی دزد، آی دزد!" و به سمت یک نفر دیگر اشاره میکند. مردم هم به دنبال آن فرد میروند و دزد اصلی از موقعیت فرار میکند.
مثال در انتخابات:
در انتخابات، عملیات پرچمهای دروغین میتواند به شکلهای مختلفی انجام شود. مثلاً:
1. شایعهپراکنی:
گروهی ممکن است شایعاتی درباره یک نامزد انتخاباتی پخش کنند تا وجهه او را خراب کنند. مثلاً بگویند که او در گذشته کارهای غیرقانونی انجام داده است، در حالی که این ادعاها درست نیست.
2. اتهامزنی:
برخی نامزدها ممکن است به جای ارائه برنامههای خود، به دیگران اتهام بزنند و آنها را به خیانت یا فساد متهم کنند تا توجه مردم را از نقاط ضعف خود منحرف کنند.
3. استفاده از رسانهها:
گروهی ممکن است با استفاده از رسانهها و شبکههای اجتماعی، اخبار نادرست یا تحریفشدهای را منتشر کنند تا ذهنیت مردم را تغییر دهند و آنها را به سمت نامزد مورد نظر خود سوق دهند.
چگونه از این عملیاتها جلوگیری کنیم؟
برای جلوگیری از تأثیر عملیات پرچمهای دروغین در انتخابات، باید هوشیار و آگاه باشیم:
1. تحقیق و بررسی:
قبل از اینکه به شایعات و اخبار نادرست اعتماد کنیم، باید خودمان تحقیق کنیم و از منابع معتبر اطلاعات کسب کنیم.
2. تأیید منابع:
همواره سعی کنیم از منابع معتبر و رسمی اطلاعات بگیریم و به شایعات و اخبار نادرستی که در شبکههای اجتماعی پخش میشود، اعتماد نکنیم.
3. گوش دادن به هر دو طرف:
در مواجهه با اتهامات و شایعات، به نظرات و دیدگاههای هر دو طرف گوش کنیم و بهجای عجولانه قضاوت کردن، با دقت بیشتری بررسی کنیم.
4. پرسیدن سوالهای مناسب:
وقتی با اطلاعات جدید مواجه میشویم، باید سوالهای مناسبی بپرسیم تا به حقیقت دست پیدا کنیم. مثلاً: آیا منبع این اطلاعات معتبر است؟ آیا دلایل و اسناد کافی برای این ادعا وجود دارد؟
5. بررسی سابقه نامزدها:
تحقیق در مورد سوابق و عملکردهای گذشته نامزدها میتواند به ما کمک کند تا تصمیمات بهتری بگیریم و تحت تأثیر شایعات و اتهامات غلط قرار نگیریم.
نتیجهگیری:
عملیات پرچمهای دروغین یکی از ابزارهای فریبکارانهای است که میتواند بر انتخابات و تصمیمگیریهای مردم تأثیر بگذارد. باهوشیاری و آگاهی، میتوانیم از تأثیرات منفی این عملیاتها جلوگیری کنیم و بهترین تصمیم را در انتخابات بگیریم. یادمان باشد که مسئولیت اصلی انتخاب با ماست و باید با دقت و تحقیق، بهترین افراد را انتخاب کنیم. اگر در انتخابات مدرسه، شهرداری، یا حتی ریاستجمهوری با دقت و هوشیاری عمل کنیم، جامعه بهتری خواهیم داشت و از افراد نالایق به دور خواهیم بود.
امیدوارم این نوشته به شما کمک کند تا بهتر متوجه مفهوم عملیات پرچمهای دروغین و تأثیر آن بر انتخابات شوید.
✍ سعید سپاهی