▫️ ﷽
❌شبهه
خدا رو شکر یه ورزشگاه از قبل از انقلاب مونده که رهبر معظم بره اونجا و از عقب موندگیهای قبل از انقلاب و پیشرفتهای بعد از انقلاب بگه.
❇️ پاسخ
هر گاه دشمنان نظام میخوان یه آبرویی و برای رژیم پهلوی دست و پا کنند، پای ورزشگاه آزادی را وسط می کشن. تجمع دیروز هم که گویا واقعاً دشمن شکن بوده (از جلز و ولز رسانهای شون کاملاً پیداست) دوباره بهانه ای شده تا این ورزشگاه که خارجیها قبل از انقلاب ساختن را وسیله بزک کردن رژیم شاه و حمله به نظام قرار بدن.
این در حالیست که این ورزشگاه فقط برای استفاده قشر خاصی بوده و توده های مردم در زمین خاکی و با توپ پلاستیکی بازی می کردن. اما الان در هر محلهای سالنهای ورزشی متعددی است که باعث شده تا اصلأ فوتبال تو کوچه و زمین خاکی و با توپ پلاستیکی تقریبا منسوخ شود.
علاوه بر این چندین ورزشگاه بزرگ و مطابق استانداردهای جهانی در شهرهای مختلف ( و نه فقط در پایتخت)، ساخته شده؛ مانند نقش جهان اصفهان، ثامن مشهد، غدیر اهواز، یادگار امام تبریز و ...
البته طبیعی است که برای رژیمی که هیچگونه افتخار صنعتی و ملی و جهانی ندارند، با هیاهوی رسانهای ورزشگاه آزادی را به رخ جوانان بکشد و چشم خود را بر این همه پروژه، کارخانه و پیشرفت های صنعتی در حوزه های مختلف فن آوری #نانو، #سلولهای_بنیادین، #موشکی، #هسته_ای، #فضایی، #تولیدعلم و .... ببندد
آیا اینهمه پیشرفت قابل مقایسه با یک ورزشگاه دستساز بیگانگان است؟
ــــــــــــــــ
▫️ ﷽
❌شبهه
بحرین پیش از دوره پهلوی و در سال ۱۸۲۰ از ایران جدا شده بود.
✅ پاسخ
آنچه در فضای مجازی و به نقل از یکی از تاریخدانهای سرشناس مطرح شده است، به شکل ناقص نقل شده و مربوط به زمینههای ابتدایی استقلال بحرین است. وگرنه همه اسناد ملی و بینالمللی حاکی از جدایی بحرین در تاریخ ۲۳ مرداد ۱۳۵۰ است.
توضیح اینکه از دیرباز انگلیس با همکاری آل خلیفه (که گروهی از منطقه نجد در حجاز بوده و ابتدا به کویت و سپس به بحرین حمله کردند)، به دنبال جدایی بحرین از ایران بودند تا اینکه در سال ۱۸۲۰ انگلستان، استقلال بحرین را به رسمیت میشناسد، نه اینکه قانونا و با پذیرش حکومت مرکزی ایران این جدایی اتفاق افتاده باشد.
این موضوع همواره مورد مناقشه باقی ماند تا اینکه شاه پهلوی با این توجیه که دیگر بحرین برای ایران منافعی ندارد به تعبیر خودش آن را شوهر داد!!
ــــــــــــــــ
▫️ ﷽
❌شبهه
[فیلم/ امام خمینی:] « این انقلاب باید زنده بماند، این نهضت باید زنده بماند، و زنده ماندنش به این خونریزی هاست.»
✅پاسخ
🔹این ادعا قبلا نیز در کتاب #پاسخ_به_تاریخ آخرین شاه ایران تکرار شده بود و پهلوی مدعی بود که رهبر جمهوری اسلامی در این سخنرانی گفته است باید بکشیم تا انقلاب و نظام تازه زنده بماند!
🔹ولی واقعیت چیست؟ این اظهارات به سخنان امام در مراسم گرامیداشت آیت الله #شهید_مطهری که در 14 اردیبهشت 1358 در مدرسه فیضیه قم برگزار گردید مرتبط می شود و بنیانگذار جمهوری اسلامی در این سخنان که به صورت کاملا تحریف و خلاصه شده در رسانه های ضد انقلاب بازنشر شده است می گویند : « این رجل فاجری که خون عزیز ما را به زمین ریخت، تأیید کرد دین خدا را. یعنی خدا دین خودش را به او تأیید کرد. با ریختن خون عزیز ما، تأیید شد انقلاب ما. این انقلاب باید زنده بماند، این نهضت باید زنده بماند، و زنده ماندنش به این خونریزیهاست. بریزید خونها را؛ زندگی ما دوام پیدا می کند. بکُشید ما را؛ ملت ما بیدارتر می شود. ما از مرگ نمی ترسیم؛ و شما هم از مرگ ما صرفه ندارید. دلیل عجز شماست که در سیاهی شب، متفکران ما را می کشید.»
🔹منبع : صحیفه امام؛ ج 7، ص 182 - 184
این اظهارات به خوبی نشان می دهد که منظور امام خمینی کشته شدن بزرگانی چون شهید آیت الله مطهری به دست ضد انقلاب و تائید نهضت به واسطه این خون های پاک بر زمین ریخته شده بود و حال این که کانال ها و صفحات بی شمار این گونه القا می کنند که رهبر جمهوری اسلامی گفته بود باید بکشیم تا زنده بمانیم!
ــــــــــــــــ
▫️ ﷽
❌ شبهه
پیام محمدرضاشاه از بهشت: 👑
سلام بر ملت ایران،،چه خبر؟؟؟؟ دین و ایمانتون برقراره؟؟؟؟؟ فاحشه ها از خیابونا جمع شدن؟؟؟؟ دیگه زندانها خالی شده؟؟؟؟ جوان هاتون رو شکنجه نمیدن؟؟؟؟ الان دیگه آب وبرق مجانیه؟؟؟؟ بنزین لیترى ۱ریال بود؛حالا لیتری چنده؟؟ فقط نگین ۱۰۰۰تومان که اصلًا باورم نمیشه! مگه ميشه ده هزار برابر شده باشه؟؟؟؟ امکانات زندگیتون هم بیشتر کردن؟؟؟ همه چی ارزونه؟؟؟؟ پوله نفت میاد به حسابتون؟؟؟؟ هنوزم بدونه ویزا میرید آمریکا؟؟؟؟ دلار هنوزم همون ۶۸ریاله؟؟؟؟ مشکل اعتیاد ریشه کن شد؟؟؟؟ دیگه همه حجابو رعایت میکنن؟؟؟؟ میگفتین بگذرد این روزگاره تلخ تر از زهر،،،حالا روزگاره چون شکرتون اومد؟؟؟؟ دیو رفت؟!؟! قبرستونا که زمان من پر شده بود الان دیگه خالیه؟؟؟؟ جوانهاتون سرحالن؟؟؟؟ رشیدن؟؟؟؟ همشون شغل دارن الحمدلله؟؟؟؟ چندتا ورزشگاه مثل ورزشگاه آزادی براتون ساختن؟؟؟؟ نگید فقط همون یدونه رو داریم که شاخ درمیارما! زندگی هاتون بابه میله؟؟؟؟ ماشینهای آمریکایی و اروپایی درجه یک قیمت مناسب سوار میشین؟؟؟؟ عربها هنوزم ازتون حساب میبرن و هنوزم آقای خلیج فارسین؟؟؟؟ ابهت و بزرگیه سرزمین پارس رو هنوز حفظ کردین؟؟؟؟ من هم بدنیستم..اولش وضعم خوب نبود ولی اونقدر گفتید خدا بیامرزتت رفتم بهشت........
👍👍👌👌👌
"ایرانی نیستی کپی نکنی"
✅ پاسخ
♦️ این متن حاوی مغالطه های متعددی است و ناچاراً باید خیلی مختصر به جواب آنها اشاره شود.
♦️ اولا هیچ کس نمی تواند انتظار داشته باشد که با رفتن شاه و انقلاب اسلامی تمام ظلم و جنایت و فسادها برطرف شود که این این امر یعنی #عدل_کامل فقط در حکومت #امام_زمان علیه السلام اتفاق خواهد افتاد.
❇️ #امنیت و #عزت ی که در دوره ی جمهوری اسلامی وجود دارد قابل مقایسه با هیچ دوره ی تاریخی نیست. در دوران پهلوی که ادعا می شود عزت داشتیم و ....، می دانید چند منطقه از ایران جدا شد؟ چند نمونه به طور مثال اشاره می شود: 👇 👇
♦️ #بحرین (بدون جنگ و حتی بدون نظرسنجی از مردم بحرین!!)
👈 اسدالله علم می گوید: رادیوتهران طوري با غرور خبر جدایی را ميخواند که گويي بحرين را فتح کردهايم. (📚 یادداشت های علم، ج2، صص49-48(
♦️ پیمان سعدآباد:
❇️سال 1316 در زمان رضاشاه یکی از بدترین قراردادها بسته شد به نام پیمان سعدآباد. بر اساس این پیمان بخش مهمی از آرارات که جزئی از ایران بود، واگذار شد به آتاتورک. بخشی از ایران واگذار شد به افغانستان و بخشی از مرز ایران که همین اروندرود باشد که بعداً بر سر آن بین ایران و عراق جنگ شد، در زمان رضاشاه، همه اش به عراق واگذار شد. (اروند رود در زمان امیرکبیر، خط القعر مرز قرار داده شده بود)
♦️ پیمان آخال
❇️بر اساس پیمان آخال که بین ایران و روسیه بسته شده و مرزهای شمال شرقی ایران را با روسیه تزاری و ترکمنستان امروز مشخص می کرد، دهکده ای به نام فیروزه که بر اساس تقسیم بندی جزو ایران بود، به دست روسها افتاد و الان هم جزو ترکمنستان است.
♦️ رشد ایمان
❇️ علی رغم ظاهر برخی افراد، دین و ایمان مردم رشد کرده، نشانه آن حضور جوانان در مراسمات مذهبی مانند #اعتکاف، هیأت ها و ... 👈 این در حالی است که قبل انقلاب مسجد و دین و مذهب فقط مال پیرمردها بود و تعداد کمی از جوانان در مراسمات مذهبی شرکت می کردند.
👈 در مورد شبهه آب و برق مجانی قبلا تو کانال توضیح دادیم به این لینک مراجعه کنید: (https://telegram.me/shobhe_shenasi/117)
♦️ اینکه گفته شود بنزین یک ريال بود اما به درآمد مردم و قدرت خرید در آن زمان اشاره نشود یک #مغالطه آشکار است
❇️ قبل انقلاب چند درصد مردم از گوشت و مرغ و ماهی استفاده می کردند، مرغ فقط در خانه ثروتمندان یافت می شد، و ماهی فقط شب عید. امکانات رفاهی و تفریحی مخصوص چند درصد مردم ایران بود؟
👈 علاوه بر اینکه #هزینه-های زندگی در این دوران چندبرابر شده است: قبل از انقلاب در خانه¬های مردم نه از ال سی دی های آنچنانی (حتی تلویزیون معمولی) خبری بود و نه از کامپیوتر، نه از موبایل و نه حتی از تلفن، زندگی مردم بدون تغییرات مداومی همچون تغییر هرچند سال یکبار مبلمان و پرده و .... بود. (این موارد را باید جوانان از بزرگترها
♦️ درست است که مثلاً کامپیوتر و موبایل در آن زمان نبوده، اما مقصود این است که اکنون اولاً هزینه های زندگی بالاتر رفته، و ثانیاً اگر وضع مردم در آن زمان خوب بود باید هزینه موبایل و .... در دست مردم ذخیره می شد یا مثلاً به جای آن خودرو و ... تهیه می شد، در حالی که درصد افرادی که در این دوران خودرو دارند به مراتب بیش از افرادی است که قبل از انقلاب خودرو داشته اند.
ــــــــــــــــ
▫️ ⚘﷽⚘
✍ رویای «تطهیر پهلوی»
1- این روز ها به مدد فضای مجازی و شبکه های اجتماعی، بعضاً فیلم های کوتاهی از دوران پهلوی با نگاه مثبت، دست به دست می شود که انگار برخی قصد مقایسه نظام اسلامی با نظام سلطنتی داشته و ظاهراً ناشیانه و عامیانه به دنبال «تطهیر پهلوی» و بلکه ترجیح آن هستند!
2- اولاً کسانی که اندک دانش سیاسی داشته باشند، به خوبی می دانند که این دو نظام به دلیل تفاوت ماهوی در مبانی و فرق اساسی که در ساختار خود دارند اصلاً هیچ وقت قابل مقایسه نبوده و نیستند.
3- ثانیاً پیش از انقلاب، این جریان های اسلام گرای صرف نبودند که مخالف رژیم سلطنتی و شاهنشاهی بوده، بلکه جریان های مختلف دیگری نیز بودند که اصلاً اصل نظام سلطنتی را قبول نداشته و عمر این چنین نظام ها را رو به انقراض می دیدند، به طوری که حتی اگر انقلاب اسلامی هم به پیروزی نمی رسید، نظام شاهنشاهی با آن ساختارش قطعاً تداوم نمی یافت.
4- بنابراین «شاه و نظام شاهنشاهی» دیر زمانی است که دیگر جایی در بین مردم اغلب کشورهای دنیا ندارد تا چه برسد به ایران اسلامی با این مردم آگاه و با ایمانش! یعنی امروز اگر بر فرض محال حتی نظام اسلامی هم بخواهد تغییر کند، قطعاً جایگزینش حکومت «شاه و نظام شاهنشاهی» نخواهد بود. از این رو امروز وجود مشکلات معیشتی ناشی از سوء مدیریت برخی مسؤولان، وبه دنبالش، گله مندی بحق مردم، ابدا موجب تطهیر پهلوی که دستش به خون هزاران شهید آلوده است، نخواهد بود!
5- بنا بر قواعد بدیهی و منطقی، در جامعه ای که بیش از نود درصد افرادش، مسلمان هستند، اصلاً نمی توان نظامی غیر مردمی یا حداقل بی تفاوت نسبت به احساسات مذهبی مردم بنیان نهاد. کما اینکه دلیل عمده سقوط پهلوی - سوای دلایل و عوامل تأثیر گذار دیگر_ همین بی اعتنایی شاه و عوامل حکومت سلطنتی به هشدار های علما و حساسیّت های دینی مردم بوده است.
6- بر این اساس، در جمهوری اسلامی، بارها و بارها، مردم علیرغم گله مندی و اعتراض ها نسبت به وجود برخی کمبود ها و نارسایی ها که انصافاً توجّه جدّی مسؤولان و مدیران را می طلبد، در بزنگاه ها از اصل نظام دفاع کرده و به دلیل علاقه وافرشان به نظام مردم سالاری دینی، وفاداریشان به آن را در مقاطع مختلف، بویژه در مناسبت های ملی و مذهبی و همچنین بحرانها در قالب راهپیمایی ها و انتخابات، به منصه ظهور گذاشته اند.
به قلم دکتر خودروان - استاد دروس معارف اسلامی دانشگاه پیام نور قزوین
ــــــــــــ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
✍ #سواد_رسانه_ای
💢برای تشخیص #شایعه از یک #خبر_واقعی به موارد زیر دقت کنیم
1⃣ منبع: به عنوان مهمترین و اصلیترین نکتهای که باید دربارهی درستی یک مطلب توجه کنید داشتن «منبع معتبر» است.
🔹قاطعانه باید گفت اگر مطلبی منبع معتبر نداشت به راحتی باور نکنید!
🔹از آنجا که بخش زیادی از مطالب در فضای مجازی به صورت متن منتشر میشوند داشتن یک لینک اینترنتی به عنوان منبع سادهترین کاری است که انتشار دهندهی خبر میتواند برای اعتباربخشی به خبرش در متن بگذارد برای اسناد بسیار قدیمی نام کتاب و نویسنده و .. نیز نیاز است.
2⃣ قطعه فیلم و تکه عکس اصلیترین ابزار شایعهسازها:
🔹زاویهی خاص فیلمبرداری یا عکسبرداری، مشخص نبودن اتفاقات قبل و بعد از آن تکهی جدا شده از فیلم، ربط دادن عکس به مطلب نامرتبط،
🔹دستکاری عکس و فیلم ،کیفیتهای پایین و نامشخص بودن جزئیات و… فرصت را برای داستانسرایی و شایعهپردازی روی آن ایجاد میکند.
🔹عکس کودکی که مار داخل سرش است، یا فیلم سجادهی نماز خوان نمونههایی از این شایعه بودند.
3⃣قسم دادن، 🔹التماس کردن، 🔹وعدهدادن، 🔹ارعاب و یا تهدید برای انتشار مطلب!
4⃣اعلام زمانهای نسبی به جای ذکر تاریخ مشخص:
🔹یکساعت پیش، دیشب، امروز، به تازگی، از فردا، آخرین دستاوردها و …
5⃣عباراتی که نشان میدهد رازی مخوف یا سندی فوقمحرمانه کشف شده است:
🔹مثلانامهی فوقمحرمانه و مسقیم دربارهی زلزلهی تهران!
«توهم توطئه» نیز میتواند در این دسته جای گیرد.
6⃣جملات خبری شبهعلم و مبهم: دانشمندان کشف کردهاند، آخرین دستاوردهای پزشکی نشان میدهد.
🔹کدام پزشکان؟ کدام دانشمندان؟! عرفان کوانتومی، قانون راز، و … نمونههایی از این ادعا هستند.
7⃣ارجاع دروغین:خبرهای ناشنیده به خبرگزاریهای بسیار مشهور و معتبر برای اعتبار بخشی به مطلب:
🔹در اینگونه مطالب به صورت خیلی کلی نوشته میشود منبع: رویترز ،CNN، پلیس فتا،…
8⃣ ارجاع به منابع غیرواقعی با اسم های عجیب و غریب و پرابهت:
🔹شبکهی خبری Alien News فرانسه، تیم دکتر چوانگ در مرکز توکیو!
برای کشف حقیقت بهتر است نام و وبسایت آن را در اینترنت جستجو کنید.
9⃣ تحریک شدید احساسات از طریق اغراق در داستانهای ساختگی غمانگیز، عکسهای دلخراش، روابط عاطفی انسانی، تهدیدات مربوط به سلامتی، تحریک حس وطنپرستی یا اعتقادات مذهبی و …
0⃣1⃣عدم ارتباط منطقی و تخصصی منبع با متن:
🔹رئیس مرکز «قلب» ژاپن گفته است سیگنال موبایل برای «مغز» مضر است!
_
1⃣1⃣ تبلیغات تجاری در قالب شایعه!
🔹(همه شرکتها محصولاتشان آلوده و مشکلدار و سرطانزا هست به جز محصولات شرکت X)
2⃣1⃣اینترنت و گوگل منبع نیستند!
🔹اینها ابزارهای ارتباطی و جستجو هستند. هرچیزی در آن پیدا شود درست نیست حتی اگر در چندین جای آن تکرار شده بود. مگر سایت های معتبر.
انگلیسی بودن متن یک مطلب نیز به معنی معتبر بودنش نیست!
__
3⃣1⃣«آیا میدانید»ها!
🔹نادانستههای حتی کوچک و سطحی جهان آنقدر زیاد است که تشخیص راست و دروغ بودن آن بسیار مشکل است مگر آنکه منبع معتبر داشته باشند.
🔹پیشنهاد میکنیم زیاد آنها را باور نکنید چون تقریبا در بیشتر آنها همهی نشانیهای یک شایعه از جمله نداشتن منبع را خواهید دید!
_
4⃣1⃣شاهدان غیبی!
🔹همه ما افرادی را دیدهایم که در دفاع از یک ادعای عجیب خواهند گفت: «یکی از دوستان یا نزدیکانم با چشم خودش دیده است یا یک سپاهی به من گفت! یا یک ارتشی به من گفت! ».
🔹برای احترام به شعور خودتان هم که شده درخواست کنید با آن شخص سوم ملاقات کرده و حقیقت را از زبان خودش بشنوید و کشف کنید که واقعیت ماجرا چه بوده است؟
5⃣1⃣شیوهی نگارش و سطح علمیبودن:
🔹اشتباه املایی و نگارش شتابزده و غیرحرفهای در نوشتههای بسیاری از شایعهپردازان که بیشترشان از اقشار کمسواد هستند رایج است.
6⃣1⃣فصل بازار داغ شایعه را بشناسید!
🔹اگر کمی به اخبار جامعه آگاه باشید به احتمال بسیار زیاد میتوانید خود را برای هجوم شایعات فصلی آماده کنید.
🔹چندین شایعه از این دست در زمان درگذشت برخی افراد مشهور، حادثهی اسید پاشی،حادثه منا و حوادث مشابه و .… در فضای مجازی منتشر شد.
سایت اساتید (با حذف و اضافه)
ــــــــــــــــ
▫️ ⚘﷽⚘
❌شبهه
اقتصاد پر رونق و بدون تورم زمان شاه!!
#چی_دادیم_چی_گرفتیم
♦️مقایسه نرخ درآمد و خرج در زمان شاه و بعد از انقلاب
🔹سال 49 که پیکان 18 هزارتومان بود حقوق یک کارمند در ماه 200 تک تومانی یعنی دو هزار ریال بود اگر میخواست پیکان بخرد باید حقوق 90 ماه یعنی 7 سال و نیمش را پرداخت میکرد و یا یک معلم که حقوقش 500 تک تومانی بود باید حقوق 36 ماهش را بابت خرید پیکانی که نه کولر داشت نه هیدرولیک بود و نه ترمزش ضد قفل بود پرداخت میکرد در حالی که امروز اگر کارمندی حقوقش حداقل 1 و نیم میلیون تومان باشد بخواهد پراید بخرد با پرداخت 13 ماه و نیم حقوقش صاحب پراید میشود
🔹سال 1350 دلار آزاد امریکا 105 ریال فروخته میشد کارمندی که حقوق ماهیانهاش 200 تک تومانی بود میتوانست با حقوقش تقریباً 20 دلار بخرد در حالیکه کارمندی که امروزه حداقل 1 و نیم میلیون تومان در ماه حقوق میگیرد میتواند با حقوقش 400دلار خریداری کند
🔹در همان سالِ 50 دستمزد روزانهی یک کارگر در شهری مثل فردوس در خراسان جنوبی 25 تا 30 ریال بود یعنی یک کارگر اگر سه روز و نیم کار میکرد میتوانست یک دلار بخرد در حالیکه امروزه مزد کارگر در همین فردوس بین 35 تا 40 هزارتومان است و یک کارگر با مزد روزانهاش قادرست 10 دلار خریداری کند
🔹زمان شاه یک حلب 4 و نیم کیلویی روغن نباتی 29 تک تومانی قیمت داشت و کارگری که مزد روزانه اش درسال ۵۴ ، 60 ریال بود تقریبا مزد 5 روزش را میبایست بابت یک حلب روغن 4 و نیم کیلویی پرداخت میکرد اما امروزه همان روغن 23 هزار تومان فروخته میشود و یک کارگر با کمتر از مزد یکروزش یک حلب روغن میخرد و با مزد 5 روزش قادرست 7 و نیم حلب روغن خریداری کند
🔹سال 54 مرغ منجمد کیلویی 105 ریال فروخته میشد و مزد کارگر در همین فردوس 60 تا 70 ریال بود یعنی اگر یک کارگر تمام مزد روزش را میپرداخت نهایتاً 670 گرم مرغ خریداری میکرد در حالیکه امروزه یک کارگر با مزد روزانهاش حداقل 5 کیلو مرغ میخرد
🔹سال 54 قیمت یک موتور یاماها 100 خارجی 5600 تومان بود و کارمندی که حقوقش 500 تک تومانی بود میخواست موتور بخرد میبایست تقریبا حقوق یکسالش را پرداخت میکرد و اگر یک کارگر با مزد 6 تک تومانیش میخواست موتور بخرد میبایست مزد934 روز یعنی 2 سال و نیمش را پرداخت میکرد این در حالیست که امروزه یک کارمند با یک ماه و نیم حقوق 2 میلیونیش و یا یک کارگر با مزد 90 روزش یعنی کمتر از یک دهم زمان شاه صاحب یکدستگاه موتور سیکلت میشود
🔹نان سنگک درزمان شاه 5 ریال بود و کارگری که در روز 6 تک تومانی مزد میگرفت میتوانست 12 نان سنگک بخرد ولی امروزه یک کارگر بامزد 35 هزارتومانیش قادرست 54 عدد نان سنگک بخرد
♦️برخی خدمات مهم پهلوی در ۵۲ سال حکومت
🔹کل شهر فردوس 320 شماره تلفن هندلیِ غیر خودکار داشت و بجز دو بخش سرایان و بشرویه که هر کدام 3 یا 4 خط تلفن هندلی داشتند غیر از یک روستا که فقط یک خط تلفن هندلی داشت هیچ روستای دیگری تلفن نداشت و در کل روستاهای استان خراسانِ بزرگ فقط 31 روستا دارای یک خط تلفن برای تماس عموم بودند در حالیکه از ابتدای انقلاب تا سال 64 یعنی در عرض 6 سال همین فردوس به برکت انقلاب اسلامی دارای 2 هزار شماره تلفن خودکار گردید و در سال 74 بالغ بر95 درصد روستاهای فردوس دارای تلفن خودکار خانگی شدند
🔹کل شهر مشهد در52 سال حکومت پهلوی 41000 شماره تلفن داشت که درسال 74 یعنی در عرض 16 سال 194000 شمارهی جدید بمردم واگذار شد
🔹درزمان شاه از برق سراسری و آب لوله کشی و راه آسفالته در روستاها خبری نبود
🔹درزمان شاه، کل ایران فقط یک شبکهی تلویزیونی داشت که آنهم ساعت 4 بعد از ظهر روشن و 11 و نیم شب خاموش میشد
🔹درزمان شاه دانشگاه فقط در مراکز استانها بود و در هیچ شهر کوچکی دانشگاه وجود نداشت.
#چی_دادیم_چی_گرفتیم
با استفاده از کانال بولتن محرمانه
ــــــــــــــــ
🌹 ⚘﷽⚘
✨💫✨
❌شبهه
جنگی که فقط ۳ ساعت طول کشید!
سحرگاه یکشنبه ۲۱ بهمن ماه ۱۳۵۲ است. حمله عظیم و گسترده ای را به نیت اشغال استان خوزستان به داخل خاک ایران آغاز میشود. محمدرضاپهلوی، درمسکو مهمان شوروی است. ناگهان به ستاد ارتش شاهنشاهی ایران و دولت خبر میرسد ارتش عراق به ۳ جزیره ایرانی تنب بزرگ ،کوچک و ابوموسی و همچنین به قسمتهای دیگر نواحی مرزی کشورمان در جنوب تهاجم آورده است. . در مسکو نیمه شب است. در تهران آفتاب تازه در حال طلوع است که بلافاصله جلسه ای بین بزرگان ارتش و دولت برگزار میشود. رئیس ستاد ارتش تیمسار ارتشبد بهرام آریاناست.
ارتشبد آریانا: وقت دفاع از میهن و دادن جوابی سنگین به دشمن متجاوز است. صدام باید بداند دست به عملی بسیار احمقانه زده است چون ارتش ایران نمینشیند تا تماشا کند که او بیاید هر کاری دلش میخواهد بکند. این ایران کنونی ما، ایران ۱۳۰۰ سال پیش نیست؛ ما به اعراب باج نمی دهیم... واحدهای ارتش ایران مانند سیلاب وارد عراق شده، چندین لشکر زرهی و مکانیزه عراق را در هم کوبیده و هر مقاومتی را از بین میبرند... ساعت ۹ صبح است. فقط ظرف ۳ ساعت، بصره شهر دوم و استراتژیک عراق فتح می شود!! هدف بعدی مستقیما بغداد است!!
... ارتشبد محمد خاتم فرمانده نیروی هوایی ایران بی شک از برترین خلبانان عصر خویش است اجرای نمایش هوایی او و گذر از زیر پلی که شاه ایران و مهمانان خارجی او برروی آن پل نشسته بودند زبانزد تمام مردان آن دهه ها است. ارتشبد خاتم خود شخصاً لباس خلبانی به تن می کند. هواپیمای فانتوم او از پایگاه هوایی بوشهر غرش کنان بلند می شود، هدف: بغداد، عراق!! فانتوم مسلح فرمانده نیروی هوایی ارتش ایران، با شجاعتی بی نظیر در باند فرودگاه بغداد مینشیند، و دوباره اوج گرفته غرش کنان بلند می شود. این حرکت دراصطلاح نظامی تاچ کردن نامیده میشود و بدترین اهانت به نیروی هوایی یک کشور بیگانه است. در راه بازگشت به ایرانزمین، ارتشبد خاتم دیوار صوتی را برفراز کاخ صدام حسین می شکند و وحشتی عظیم در دل او ایجاد می کند. . شاه که خبر به گوشش رسیده، با نگرانی از مسکو به ارتشبد آریانا تلفن می کند و پس از پرس و جو از اوضاع، به او می گوید: بزودی تو را در تهران می بینم... ارتشبد آریانا به شاه چنین پاسخ می دهد: اعلیحضرت ۲۴ ساعت دیگر تشریف بیاورند بغداد با هم ناهار خواهیم خورد...
منبع:خاطرات حسین فردوست "
(شبهه خلاصه شده)
✅ پاسخ
♦️اینگونه شایعات #دروغ، تنها به جهت بازسازی چهره منفور پهلوی و دامن زدن به اختلافات عرب و ایرانی است و نه در کتاب خاطرات فردوست و نه هیچ منبع دیگری یافت نشد!
1⃣بجز اصل درگیری مرزی، سایر مطالب متن صحت ندارند!
2⃣ از دی تا اسفند ۱۳۵۲ نبردهای جدی میان ایران و عراق روی داد که درگیری ۲۱ بهمن ۵۲ بزرگترین آنها بود.
3⃣ درگیری در ۳ ساعت به اتمام نرسید و ایران به تقابل زمینی با متجاوزین بسنده کرد. حملات هوایی و داستان پرواز افسانه ای ارتشبد خاتمی صحت ندارد!
4⃣ هیچ درگیری در جزایر ۳ گانه گزارش نشده و درگیری ۲۱ بهمن در حوالی رضا آباد در استان ایلام رخ داد، نه خوزستان یا هرمزگان!
5⃣ برخلاف ادعای متن، این تجاوز دفع نشد و روزهای بعد ادامه یافت! تا شروع جنگ تحمیلی این تجاوزات بارها تکرار شد!
6⃣ حتی پس از برقراری آتش بس در ۱۷ اسفند، در آستانه ورود هیئت سازمان ملل، در روزهای ۱۴ و ۱۷ و ۲۷ اسفند نبردهای شدیدی روی داد!
7⃣ شاه تنها ۲ سفر در سالهای ۱۳۳۵ و ۱۳۴۴ به شوروی داشت و در سال ۵۲ و روز درگیری مرزی، در مسکو نبود!
8⃣ در زمان این نبرد، رئیس جمهور عراق احمد حسن البکر بود، نه صدام! صدام با کودتا علیه او در ۱۹۷۹ به قدرت رسید.
9⃣ بصره یا هیچ شهر دیگری در آن نبردها توسط ایران اشغال نشد! دولت عراق تنها ایران را متهم به ورود ۳ مایلی به داخل خاک عراق نمود!
🔟 ارتشبد بهرام آریانا در اردیبهشت ۱۳۴۸ از ریاست ستاد ارتش برکنار و در تیرماه همان سال بازنشسته شد! در سال ۵۲ ازهاری ریاست ستاد ارتش بود!
با استفاده از کانال شایعات
ــــــــــــــــــــــ
♦️ ورزشگاه آزادی
❇️ گویا تنها هنر رژیم قبل ساخت این ورزشگاه آن هم فقط برای استفاده قشر خاصی بود در حالیکه توده های مردم در زمین خاکی و با توپ پلاستیکی بازی می کردن. الان در هر محله ای سالن های ورزشی متعدد هست به شکلی که فوتبال تو کوچه و زمین خاکی و با توپ پلاستیکی تقریبا منسوخ شده است.
👈 علاوه بر این چندین ورزشگاه متوسط در شهرهای مختلف و چند ورزشگاه در حد ورزشگاه آزادی نه در پایتخت، بلکه در شهرستان های مختلف ساخته شده مانند اصفهان، مشهد اهواز تبریز و ... ساخته شده است.
♦️ صرف نظر از این مطلب، گویا هیچ افتخار صنعتی و ملی در دوره پهلوی نبوده که ورزشگاه آزادی را به رخ جوانان می کشند، این همه پروژه، کارخانه و پیشرفت های صنعتی در حوزه های مختلف فن آوری #نانو، #سلولهای_بنیادین، #موشکی، #هسته_ای، #فضایی، #تولیدعلم و .... آیا قابل مقایسه با یک ورزشگاه
♦️ نکته مهم
❇️ مهم ترین دلیل انقلاب اسلامی، وابستگی شدید و نوکرانه ایران به امریکا (به نحوی که یکی از موضوعات ممنوع در سخنرانی ها صحبت برعلیه امریکا و اسرائیل بود)، رشد فساد و مقابله با دین بود. کسی مدعی نیست همه اهداف انقلاب هم اکنون حاصل شده است، اما با وجود موانع هم از نظر اقتصادی و هم از نظر سیاسی وضعیت بهتری نسبت به قبل انقلاب وجود دارد. در زمینه فرهنگی نیز اگرچه در برخی قسمت ها کاستی چشمگیری وجود دارد، اما در مقابل پیشرفت هایی نیز حاصل شده است.
❌ شبهه
رئیس جمهور و اختیاراتی که ندارد!
۲۸ خرداد ۱۴۰۰ سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در سراسر ایران برگزار میگردد.
در این نوشتار سعی دارم به آسیب شناسی دامنه اختیارات و میزان پاسخگویی رئیس جمهور به مردم بپردازم، که رای دهندگان بدانند در قبال رایی که به منتخب خود میدهند چه انتظاراتی از رئیس جمهور دوره سیزدهم داشته باشند؟
مروری بر اختیارات ریاست جمهوری در ۱۱ نهاد، سازمان و دستگاههای موثر و پرقدرت کشور خواهیم داشت و به دامنه اختیارات منتخب ملت پی خواهیم برد:
۱ - صدا و سیما
۲ - نیروی انتظامی
۳ - شورای عالی امنیت ملی
۴ - شورای نگهبان
۵ - نیروهای نظامی
۶ - شورای عالی انقلاب فرهنگی
۷ - شورای عالی فضای مجازی
۸ - شورای عالی هماهنگی سران سه قوه ۹ - مجمع تشخیص مصلحت نظام
۱۰ - نهادهای اقتصادی کشور مانند بنیاد مستضعفان، ستاد فرمان اجرایی امام، آستان قدس و...
۱۱ - روزنامههای یومیه مانند کیهان و اطلاعات
۱۲ - رئیس جمهور برای تحقق وعدههای انتخاباتی نیاز به مدیران هماهنگ دارد. باید در انتخاب وزرا آزادی مطلق داشته باشد. هیچ دستگاهی حق ندارد به رئیس جمهور منتخب مردم، وزیر ناهماهنگ تحمیل نماید!
در حالی که قدرت رئیس جمهور از رای مردم نشات میگیرد، اما متاسفانه در کشور ما رئیس جمهور به لحاظ بافت قانون اساسی در موارد بسیاری عاجز از اجرای اراده مردم در امور اجرایی کشور است!
رئیس جمهور، مظهر اراده ملت است اما طبق قانون اساسی موجود عملا بیش از پانزده درصد قدرت اجرایی کشور را در اختیار ندارد!
ذات دموکراسی اقتضا می کند که منتخب مردم برای تحقق اراده ملت اقتدار صددرصدی داشته باشد. (خلاصه شده است)
#انتخابات
✅ پاسخ
اولا نویسنده به جای ذکر اختیارات وسیع رئیس جمهور، چند نهاد مهم را در کنار برخی نهادهای کم اهمیت (در مقیاس ملی) مانند روزنامه کیهان و اطلاعات را نام برده که رئیسجمهور در آن اختیار ندارد یا تاثیر دارد ولی اختیار تام ندارد. گویا انتظار داشته تمام مملکت یکجا دست رئیسجمهور باشد!!
اگر نویسنده در نوشتار خود صادق است، طبق آنچه در ابتدای نوشتار ادعا کرده یعنی «دامنه اختیارات منتخب ملت» مدیریتها و نهادهای زیر نظر دولت را به اضافه وسعت عملکرد و بودجه آنها، فهرست کند تا معلوم شود چقدر راست میگوید. تنها یک وزارتخانه عریض و طویلی مانند آموزش و پرورش یا نفت یا نیرو یا...، از تمام آنچه در بالا فهرست کرده است بزرگتر، پرهزینهتر و تاثیرگذارتر است.
ثانیاً بودجه تمام نهادهای فوق در دست دولت است و همه میدانند که این بزرگترین اهرم فشار است. یعنی همین کاری که الان دولت با سپاه و صدا و سیما و... میکند و با ندادن باتوجه آنها را تحت فشار قرار میدهد. همچنین بیش از ۹۵ درصد نیروی انسانی کشور زیر نظر دولت فعالیت میکنند.
ثالثا در همهجای دنیا اختیار کامل دست قوه مجریه نیست و دستگاههای مختلفی مانند پارلمان و دستگاه قضا از یکه تازی رئیس دولت جلوگیری میکنند.
اما این ادعا که رئیسجمهور ما تنها ۱۵ درصد قدرت اجرایی کشور را دارا است ادعای واهی دروغی است که یا نشانگر بیسوادی نویسنده نسبت به ساختار اجرایی کشور است یا .... روزنامه کیهان و اطلاعات یا حتی شورایهای عالی که ذکر کرده چه سهمی از مدیریت های اجرایی کشور دارند که باعث شدهاند قدرت اجرایی دولت بشود ۱۵ درصد؟ تقریباً نه، دقیقاً هیچ!
نهایتاً اینکه نویسنده متن فوق (مانند بسیاری دیگر)، رندانه به دنبال القاء تقابل بین نهاد رهبری و دموکراسی هستند در حالیکه ولایت فقیه هرچند فیالواقع مشروعیت خود را از شرع میگیرد، اما سازوکار تعیین شخص آن و اختیارات وی، همه از طریق رأی مردم و انتخابات طراحی شده و لذا هیچ منافاتی با دموکراسی ندارد و اگر در برخی موارد محدود، باعث کاهش اختیارات قوه مجریه شده، خود برآمده از دموکراسی و نظر مردم است.
ــــــــــــــــ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌بررسی یه #شبهه قدیمی؛
آیا دانشگاه را رضا خان به ایران آورد؟
✅پاسخ واضح و گویای این شبهه را با انصاف و به دور از تعصب بشنوید،
﷽، جنگ روایتها!
✍ حجتالاسلام دکتر قربانی مقدم
🔹 چندی است (به طور مشخص: امروز ۳۱ شهریور در دیدار با پیشکسوتان جنگ) مقام معظم رهبری خطر تحریف (تحریف امام راحل، تحریف جنگ و....) را گوشزد میکنند. سوال این است که وقتی از #تحریف میگوییم، دقیقا از چه چیزی صحبت میکنیم؟
امروزه جنگ دیدگاهها و تقابل قدرتها، فاز جدیدی پیدا کرده است که به آن «جنگ روایتها» گفته میشود. مثلاً همین قضیه «نوید افکاری»! روایت رسمی از پروندهی او عبارت است از #قصاص یک قاتل، اما معاندان سعی میکنند، آن را نه قصاص، بلکه اعدام و به دلیل اعتراضات دو سال گذشته روایت کنند. هر دیدگاهی بتواند روایت خود را در اذهان عموم تثبیت کند، برنده جنگ روایت ها است.
از قرائن پیداست که ارائهی روایت خاص و جهتدار از دفاع مقدس، مدتی است کلید خورده است. این را شبهات متعددی که در فضای مجازی دست به دست میشود میتوان فهمید، اما به نظر میرسد، تکه فایل صوتی جلسهی فرماندهان سپاه که توسط بیبیسی منتشر شده و بر روی آن مانور داده میشود، نقطهی عطف این جنگ روایتی است.
امیدوارم، مسئولان فرهنگی و رسانهای نهادها و فعالان آتش به اختیار این حوزه باید از فرمایشات امروز حضرت خامنهای مأموریت جدید خود را کشف کرده و برای انجام آن مسابقهای را آغاز کنند در خور اهمیت دفاع مقدس.
ــــــــــــــــ
🚩 در پرتگاه مجازی، مجهز باش...