نشریه اخبار و تحلیلهای یکشنبه، ۲۴ اسفندماه
دریافت کنید👇👇👇
https://basirat.ir/fa/news/328947/
#رئیسی: رکود کارخانهها انسان را غصهدار میکند
رئیس قوهقضاییه در بازدید از نساجی مازندران:
🔹رکود کارخانه #نساجی_مازندران که ظرفیت اشتغالزایی برای ۶ هزار نفر را دارد و هماکنون با کمترین ظرفیت مشغول به فعالیت است برای ما رنج آور است.
🔹اینکه ببینیم رهبر انقلاب همواره بر جهش تولید تاکید دارند و جوانان ما هم آماده کار و تلاش هستند، اما زمینه کار برای آنان فراهم نیست، واقعا انسان را غصهدار میکند.
🔹اینکه کارخانه نساجی مازندران روزی صادرکننده انواع پارچه به کشورهای اروپایی بود و الان با کمترین ظرفیت فعال است اصلا پذیرفتنی نیست.
میراث #روحانی برای دولت ۱۴۰۰
▪️این آمارها را کاندیداهای انتخابات ۱۴۰۰ بخوانند
🔹️سقوط سرمایهگذاری به مدار منفی ۶
🔹️۸ سال با رشد اقتصادی صفر
🔹️رکورددار تورم در ۶۰ سال اخیر
🔹️صعود ۷۰۰ درصدی دلار
🔹️رکورد ۱۰ ساله شکاف طبقاتی در دست روحانی
🔹️لجاجت ۷ ساله برسر حذف یارانه ثروتمندان
🔹️اساتید جهتگیری طبقاتی
🔹️سرمایه اجتماعی که با سقوط بورس پودر شد
🔹️سفرههایی که خالی شدند
🔹️کاهش تسهیلات تولید به نفع سفتهبازی
🔹️کاهش ۵۰ درصدی ساختوساز
🔹️رشد ۶۵۰ درصدی قیمت مسکن
📌نتایج جالب #نظرسنجیهای_انتخاباتی
▪️لاریجانی و ظریف دارای بیشترین ظرفیت منفی | رئیسی واجد بالاترین ظرفیت مثبت
🔹برمبنای نظرسنجی کشوری یکی از مراکز معتبر نظرسنجی که اخیراً و در بهمن ماه انجام شده، بیش از ۴۸ درصد مردم از هماکنون گفتهاند که قطعاً یا به احتمال زیاد در انتخابات شرکت خواهند کرد.
🔹همچنین بیش از ۳۰ درصد مردم هم گفتهاند که یا تصمیمی نگرفتهاند (نزدیک ۲۰ درصد) و یا به احتمال زیاد یا کم در انتخابات ریاستجمهوری شرکت خواهند کرد.
🔹بدین ترتیب احتمال حضور مردم در انتخابات نسبت به ماههای پیش، یعنی آذر و پیش از آن به نحو مناسبی رشد داشته است.
🔹درباره اقبال به کاندیداهای احتمالی نیز یک مرکز معتبر نظرسنجی، نظرات مردم را اخذ کرده است.
🔹در این نظرسنجی از کسانی که گفته بودند قطعاً یا به احتمال زیاد در انتخابات شرکت میکنند پرسیده شده است که احتمالاً به چه کسانی رأی میدهید و یا به چه کسانی اصلاً رأی نخواهید داد؟
🔹طبق نظرسنجی این ارگان، آقایان محمدجواد ظریف و علی لاریجانی دارای بالاتری ظرفیت منفی در بین ۱۳ نام درج شده در این فهرست هستند.
🔹۳۰.۷ درصد از شرکتکنندگان در نظرسنجی گفتهاند که اصلاً به آقای ظریف رأی نمیدهند و این عدد برای آقای علی لاریجانی ۳۰.۵ است.
🔹بعد از آقایان ظریف و علی لاریجانی، نام آقای محسن رضایی قرار دارد که ۲۶.۳ درصد از پرسششوندگان گفتهاند که «اصلاً» به او رأی نخواهند داد و بعد از او آقای محسن هاشمی با ۲۳.۳ درصد رأی منفی در رتبه چهارم قرار دارد.
🔹۸.۳ درصد مصاحبهشوندگان گفتهاند که به احتمال زیاد و ۱۳.۶ درصد گفتهاند که تا حدی احتمال دارد که به آقای لاریجانی رأی بدهند.
🔹اما در مقابل ۱۴.۲ درصد نیز گفتهاند که به احتمال زیاد و ۱۴ درصد نیز گفتهاند تا حدّی احتمال دارد که به آقای ظریف رأی بدهند.
🔹آقای رئیسی در این نظرسنجی غیر از آنکه کمترین ظرفیت منفی (۸.۱ درصد) را دارد، بیشترین ظرفیت مثبت را هم به خود اختصاص داده است.
🔹به نوعی که ۴۳.۴ درصد گفتهاند که حتماً به او رای میدهند و ۱۶.۱ درصد نیز گفتهاند که تا حدی احتمال دارد که به او رای بدهند؛ همچنین ۶.۷ درصد نیز گفتهاند که به احتمال کم به او رای خواهند داد.
🔹از این منظر آقای سیدحسن خمینی با ۲۹.۵ درصد افرادی که گفتهاند به احتمال زیاد به او رای خواهند داد در رتبه دوم است و پس از او آقای قالیباف با ۲۱.۵ درصد در رتبه سوم قرار دارد.
🔹با این حال اگر دو گزینهی «زیاد» و «تاحدی» را جمع کنیم، آقای قالیباف با مجموع ۴۳.۱ درصد (۲۱.۵ زیاد و ۲۱.۶ تا حدی) از آقای سیدحسن خمینی با مجموع ۴۵.۱ درصد (۲۹.۵ درصد زیاد و ۱۵.۶ درصد تا حدی) فاصله کمی دارد.
🔹اگرچه نه آقای سیدحسن خمینی و نه آقای قالیباف هیچکدام فعلاً ادعایی درباره نامزدی انتخابات ندارند.
🔹در این نظرسنجی سعید محمد و علی نیکزاد با ۶۹.۳ درصد رتبه اول را در ناشناختهبودن نزد سوالشوندگان دارند. به این معنا که ۶۹.۳ درصد افراد گفتهاند که آنها را نمیشناسند.
🔹آقای قالیباف از این منظر شناختهشدهترین فرد از این لیست است (فقط ۷.۳ درصد گفتهاند که او را نمیشناسند) و پس از او آقای رئیسی با ۱۳.۸ درصد قرار دارد.
@rasul313
#سردار_سلامی: تا لبه جنگ پیش رفتهایم، اما ولی فقیه دشمن را عقب رانده است
🔹ملت در #جنگ_اقتصادی نجیبانه صبر کرد و پژواک صدای دشمن نشد، به دشمن آبرو نداد و آبروی ما شد و به ما روحیه و قوت قلب داد.
🔹فرمانده کل سپاه با بیان اینکه بارها تا لبه جنگ پیش رفتهایم، اما ولی فقیه دشمن را عقب رانده است، تصریح کرد: رهبر انقلاب تنها در این میدان ایستاده است و یک ستاره درخشان است که در صحنه نورافشانی می کند.
🔴 از منطقه چه خبر؟!
●رسوایی رسانههای رسمی #عربستان و #امارات در رخدادهای چند روز گذشته #عراق
🔸طی هفته اخیر چند حادثه امنیتی در #عراق رخ داد که خط رسانهای رژیمهای سعودی و #امارات و نیروهای همسو با آنها در داخل #عراق در تلاش بودند تا محور مقاومت و نیروهای #حشد_الشعبي را در این حوادث دخیل معرفی و در جهت ضربه زدن به اعتبار این نیرو تلاش کنند.
🔻این رخدادها به شرح زیر است:
🔸اولین رخداد، ماجرای مربوط به پدر علی جاسب، از فعالان اجتماعی که مدتی پیش توسط گروهی ناشناس ربوده شد و به قتل رسید و با توجه به آنچه که برای پسر او رخ داد بود تلاش رسانه ای بر این بود که #حشد_الشعبي عامل این قتل معرفی شود، اما در کمتر از 24 ساعت عامل این قتل دستگیر و برخلاف آنچه که توسط رسانه ها به آن دامن زده می شد، اعتراف کرد که به واسطه اختلافاتی که با مقتول داشته، اقدام به قتل او کرده است.
🔸دومین رخداد، ناپدید شدن پسر بچه ای بود که باعث شد که رسانه های مخالف #حشد_الشعبي آن را یک عملیات ربایش تبلیغ کنند و اینکه پدر او را مجبور به اقداماتی در مقابل بازگرداندن پسرش کرده اند. اما پس از مدتی مشخص شد که این پسربچه همراه با زائران امام موسی کاظم علیه السلام به راه افتاده بوده که به واسطه گم کردن مسیر، سرگردان شده است و پس از مدتی هم پیدا شد.
🔸سومین رخداد جنایتی بود که در منطقه "البو دور" در استان #صلاح_الدین رخداد و هفت عضو یک خانواده به قتل رسیدند. اقدامی که فرصتی فراهم کرد تا مخالفان بسیج مردمی #عراق روی مباحثی مثل ضرورت خروج #حشد_الشعبي از استان های آزاد شده از چنگال تروریستهای #داعشی و سپردن پرونده امنیتی به پلیس محلی مانور بدهند. هرچند که در ادامه گروه تروریستی #داعش عهده دار انجام این جنایت شده و نقشه های جریان رسانه ای را نقش بر آب کرد.
💬با توجه به شایعات اخیر شبکههای معاند عربی و عملیات نیروهای #آمریکایی علیه مواضع #حشد_الشعبی به نظر میرسد طرحهایی هماهنگ و برنامه ریزی شدهای وجود دارد که قصد آن، هدف گرفتن اعتبار و تضعیف نظامی و سیاسی سازمان بسیج مردمی #عراق میباشد تا سلسله پیروزیهای #حشد_الشعبي در برابر تروریستها قطع شود و وجود تروریستها در #عراق همچنان به عنوان یک بحران مطرح باشد تا از این طريق بهانه کافی برای بقا یا افزایش نیروهای #آمریکایی و #ناتو در #عراق موجود باشد به ویژه آنکه در دوماه اخیر، نیروهای #حشد_الشعبي موفقیتهای چشمگیری در مبارزه با تروریستهای #داعش داشتهاند.
#رسول
🆔 https://eitaa.com/rasul313
🔴 #یمن_ترکیه| آخرین تحولات یمن
🔻نبرد در حومه مارب در مرکز یمن یکی از آخرین پایگاه های حزب اصلاح (شاخه جریان اخوان المسلمین در یمن)، نیروهای منصور هادی ( رئیس جمهور مستعفی و فرارای) و عناصر ائتلاف سعودی به لحظات حساسی رسیده و رزمندگان انصارالله در تلاش هستند با شکستن آخرین خطوط دفاعی وارد این شهر شوند.
🔹حزب اصلاح به خوبی می داند اگر شهر مارب را از دست دهد نفوذ سیاسی و نظامی اش در یمن کاهش چشمگیری خواهد داشت و حضورش به نقاط محدودی در استان شبوه و تعز خلاصه می شود و از چرخه تصمیم گیری ها و قدرت حذف می شود.
🔹حزب اخوانی اصلاح و خانواده الاحمر که موسسان این حزب در یمن هستند ، با سعودی ها علیه انصارالله و دولت نجات ملی متحدند و یکی از دلایل ورود ترکیه به بحران یمن بی شک حمایت و تقویت اخوان المسلمین در این کشور است. دولت ترکیه که از ماه های گذشته با تغییر روابط با رژیم سعودی تمایل خود را برای حضور میدانی در خاک یمن نشان داده بود حالا با انتقال تروریست های مورد حمایتش قصد دارد شهر مارب را حفظ و حزب اصلاح را نجات دهد.
🔹براساس آخرین اطلاعات به دست آمده، در روزهای گذشته دولت ترکیه تمام توان خود را به کار گرفته تا چند گروه از عناصر گروهک تروریستی جبهه النصره (شاخه رسمی القاعده در سوریه) را در مناطق اشغالی سوریه برای اعزام به خطوط نبرد در حومه شهر مارب سازماندهی کند. آنکارا اعلام کرده به هر نیروی تروریستی که به مارب منتقل شود ماهانه هزار و ۵۰۰ دلار پرداخت خواهد کرد و ۴۰۰ دلار دیگر را هم برای سایر هزینه از جمله خوراک متقبل می شود.
🔹 در حال حاضر درگیری ها در حومه غربی و جنوب غربی مارب ( شرق و جنوب شرق بخش صرواح) ادامه دارد و رزمندگان یمنی با این شهر از این محورها به ترتیب ۱۰ و ۱۵ کیلومتر فاصله دارند
#رسول
➖➖➖➖➖➖➖➖
🆔 | eitaa.com/rasul313
🔴 #تحلیل| انصار الله در کجای جنگ یمن ایستاده است؟
🔻 نابودی انصارالله و تصرف سرتاسر یمن و تأسیس حکومت همگرا با دربار سعودی و آمریکا مهمترین اهداف عربستان در آغاز جنگ علیه یمن بود که این اهداف نهتنها محقق نشده بلکه با نتیجه معکوسی همراه شده است. زمانی که ائتلاف تحت رهبری عربستان حمله به یمن را آغاز کرد، انصار الله یک جنبش کوچک محلی در یمن بود، اما پس از شش سال، این گروه کوچک، به یک بازیگر تمامعیار، تعیینکننده و معادلهساز نهفقط در یمن بلکه در سطح منطقه و بینالملل تبدیلشده است که حتی دولت آمریکا برای گفتگو با آن اصرار دارد.
🔹 از نظر میدانی و سیاسی درحالیکه شش سال قبل انصارالله شاید در کمتر از ۱۰ درصد یمن و عمدتاً در سعده تمرکز میدانی داشت، امروز حدود ۷۰ درصد مناطق قابل سکونت و دارای اهمیت راهبردی ازجمله استانهای سعده، صنعا، الجوف، ذمار، حدیده، بخشهای مهمی از استان مأرب و برخی مناطق دیگر در شمال یمن را در اختیار دارد. اصلاً برای عربستان و شرکای منطقهای و بینالمللیاش هم قابلتصور نبود که در جنگ یمن بیش از ۳۸۰ هواپیما و بالگرد آپاچی و بیش از ۸۹۰۰ تانک و خودروی نظامی و بیش از ۱۱ هزار افسر سعودی و اماراتی در این جنگ سرنگون شده و کشته شوند!
🔹 هماینک استان مأرب که از کلیدیترین و استراتژیکیترین مناطق یمن است و به لحاظ سیاسی پایگاه اصلی حزب اصلاح و دولت مستعفی منصور هادی است، به مرکز اصلی تحولات میدانی در این کشور تبدیلشده است که درگیریهای شدیدی هم بین انصارالله و نیروهای تحت امر عربستان برای تسلط بر آن وجود دارد. امروز و تا لحظه نگارش این مطلب، انصارالله طی یک عملیات آزادسازی تنها کمتر از ۶ کیلومتر با مرکز این استان فاصله داشته و به دروازههای مأرب رسیده است.
🔹 این در حالی است که در نقطه مقابل، ائتلاف سعودی نیز هر چه در توان دارد را برای تصرف استان مأرب به کار بسته و تمام نیروهای مزدور اعم از داعش و القاعده و غیره را به جبهه مأرب روانه کرده، بهطوریکه حدود ۴۰ هزار نیرو در قالب ۵۵ تیپ به مأرب آورده است. در اهمیت تحولات میدانی مربوط به مأرب همین بس که این استان حکم حلب را در سوریه دارد و آزادسازی آن نیز بهمثابه آزادسازی حلب در سوریه است که باعث پایان داعش در آن کشور شد.
🔹 لذا آزادسازی استان مأرب که بر اساس برآوردهای موجود به زودی اتفاق خواهد افتاد، یک موفقیت مهم برای انصارالله بوده و باعث تغییر موازنه و برچیده شدن نیروی تحت امر سعودی چه ازنظر میدانی و چه سیاسی و نظامی از یمن خواهد گردید. برای همین است که آمریکاییها نیز بهرغم درخواستهایشان برای پایان دادن به جنگ یمن، بهشدت دنبال این هستند که ولو با پایان جنگ هم که شده عملیات آزادسازی مأرب نیمه کاره مانده و این استان از دست نیروهای طرفدار سعودی خارج نشود.
🖌 #حمید_خوش_آیند
#رسول
➖➖➖➖➖➖➖➖
🆔 | eitaa.com/rasul313
آیتی: جهانگیری با استعفایش باید گُلها خانه را آب میداد
آیتی نماینده مجلس ششم گفت: من واقعا تعجب میکنم که چرا جهانگیری منت قدرطلبیاش بر سر مردم میگذارد؟ آقای جهانگیری میدانست که اگر از دولت کنار برود هیچ جایگاه اجتماعی ندارد و باید در خانهاش گلها را آب میداد.اسحاق جهانگیری اخیرا گفته است اگر در دولت دوم روحانی کنار نکشیدم، برای مردم بوده است و جوانمردی کردم. علاوه بر این او گفته که در انتخابات سال96 به اصرار حسن روحانی وارد انتخابات شدم.
@rasul313
سیگنال غلط به دشمن ندهید، مقاومت جواب میدهد
«مهدی محمدی»، مشاور رئیس مجلس در امور راهبردی گفت: «تئوری بازگشت همزمان به برجام که دولت از آن سخن میگوید، هیچ معنایی جز تن دادن به بقاء تحریمها ندارد. تدبیر رهبر انقلاب بازگشت به برجام پس از راستیآزمایی لغو تحریمهاست و این دقیقاً چیزی است که در «تئوری همزمانی» دور میخورد. هم واعظی و هم آشنا سعی کردهاند بازگشت امریکا به برجام را مساوی لغو تحریم جلوه بدهند، درحالیکه درس تاریخ برجام به ما این است که عملیات حقوقی بازگشت به برجام نهتنها مساوی لغو واقعی تحریم نیست بلکه برعکس اگر ایران بر راستی آزمایی پافشاری نکند، ابزار حفظ تحریم هم هست. دولت بایدن هیچ ابهامی باقی نگذاشته که درصدد توسعه برجام به حوزه موشکی و منطقهای است و تنها ابزار آن برای این کار حفظ تحریمهاست. اگر ایران بر لغو راستی آزمایی شده همه تحریمها قبل از بازگشت امریکا به برجام اصرار نورزد، دقیقاً در چارچوب این راهبرد عمل کرده است. هر نوع ابتکار دیپلماتیک در این مقطع حساس باید متمرکز بر لغو پایدار و واقعی تحریمها باشد نه بیرون آوردن دولت بایدن از بنبست، آنهم با هزینه بقاء تحریمها که از جیب ملت پرداخت خواهد شد. تجربه همین ۳ ماه گذشته نشان میدهد مقاومت جواب میدهد، اگر سیگنال غلط به دشمن داده نشود».
@rasul313