ماجرای کشف صدها هزار دلار داروی قاچاق در عراق
🔹معاون گمرک ایران: صادرات هیچگونه دارویی به کشور عراق از طریق مرزهای رسمی کشور صورت نپذیرفت است.
🔹سازمان غذا و دارو: داروها متعلق به یکی دیگر از کشورهای همسایه بوده و صرفا از طریق یکی از مرزهای کشور ترانزیت شده بود.
🔸در روزهای اخیر انتشار خبری در فضای مجازی مبنی بر کشف صدها هزار دلار داروی قاچاق از ایران در عراق حساسیت زیادی ایجاد کرده است.
بولتون: تصمیمات تصادفی ترامپ در قبال ایران نتایج مثبتی نداشت
🔹مشاور سابق امنیت ملی آمریکا: راهبرد ما برای منع اشاعه [سلاحهای هستهای] در قبال ایران و کره شمالی در هیچیک از این دو مورد نتایج مثبت به همراه نداشته است.
🔸فکر میکنم ما داریم در این حوزه به عقب برمیگردیم. همه اینها مشکلاتی هستند که به دلیل تصمیمگیریهای تصادفی رئیسجمهور ایجاد شدهاند.
ریابکوف: به همکاری نظامی با ایران ادامه میدهیم
معاون وزیر خارجه روسیه:
🔹روسیه از تحریمهای آمریکا نمیترسد زیرا به آن عادت کرده است.
🔹روسیه در حال توسعه همکاری چندجانبه با ایران است و همکاری در زمینه نظامی-فنی بسته به نیازهای طرفین و آمادگی متقابل برای چنین همکاریهایی به روشی آرام ادامه خواهد یافت.
سوال 17.pdf
81.2K
✅سوالات وارده در کانال ثامن
💢سوال هفدهم
❌ چرا شورای نگهبان درتایید صلاحیت ها مماشات می کند؟
May 11
⁉️چگونه به جامعه امید بدهیم؟
امام خامنه ای: ادبیّات جنگ، به طور کلّی ادبیّات بشارتی است؛ ببینید قرآن هم دربارهی شهدا میفرماید که «وَیَستَبشِرونَ بِالَّذینَادبیّات جنگ، به طور کلّی ادبیّات بشارتی است؛ ببینید قرآن هم دربارهی شهدا میفرماید که «وَیَستَبشِرونَ بِالَّذینَ لَم یَلحَقوا بِهِم مِن خَلفِهِم اَلّا خَوفٌ عَلَیهِم وَ لا هُم یَحزَنون».(سورهی آلعمران، بخشی از آیهی ۱۷۰) بشارت میدهند؛ بشارت میدهند به چه؟ که دو آفت مهم را نبایستی داشته باشند و ندارند؛ یعنی نفی این دو آفت را بشارت میدهند: یکی ترس، یکی اندوه؛ هم ترس را، هم اندوه را نفی میکنند. به نظر من اگر ما نشاط اجتماعی میخواهیم، اگر امید و شادابی و سرزندگی میخواهیم، اگر طراوت در نسلهای جوانمان میخواهیم، باید به این گزارهی ملکوتی و سرمشق کار خودتان قرار بدهید؛ آن وقت خوف هم نخواهید داشت، حزن هم نخواهید داشت؛ اینها گزارههای قرآنی است.
لَم یَلحَقوا بِهِم مِن خَلفِهِم اَلّا خَوفٌ عَلَیهِم وَ لا هُم یَحزَنون». بشارت میدهند؛ بشارت میدهند به چه؟ که دو آفت مهم را نبایستی داشته باشند و ندارند؛ یعنی نفی این دو آفت را بشارت میدهند: یکی ترس، یکی اندوه؛ هم ترس را، هم اندوه را نفی میکنند. به نظر من اگر ما نشاط اجتماعی میخواهیم، اگر امید و شادابی و سرزندگی میخواهیم، اگر طراوت در نسلهای جوانمان میخواهیم، باید به این گزارهی ملکوتی و قرآنی ایمان بیاوریم؛ این «یَستَبشِرونَ» خیلی مهم است. خوف و حزن دو آفت بزرگ است برای یک ملّت، برای یک جماعت، برای یک انسان. ترس و اندوه دو آفت بزرگ است؛ این دو آفت با بشارت قرآنی برداشته میشود؛ همچنان که اگر مقاومت هم بکنیم، این دو آفت برداشته میشود. آن هم [بیان] آیهی قرآن است: اِنَّ الَّذینَ قالوا رَبُّنَا اللهُ ثُمَّ استَقاموا تَتَنَزَّلُ عَلَیهِمُ المَلٰئِکَةُ اَلّا تَخافوا وَلا تَحزَنوا؛(سورهی فصّلت، بخشی از آیهی ۳۰؛ ) مقاومت هم همین جور است. اگر میخواهید خوف نداشته باشید، حزن نداشته باشید، مقاومت و استقامت را سرمشق کار خودتان قرار بدهید؛ آن وقت خوف هم نخواهید داشت، حزن هم نخواهید داشت؛ اینها گزارههای قرآنی است.۱۳۹۹/۶/۳۰
🔴 #تحلیل_اقتصادے| اثرات شکست احتمالی ترامپ بر نرخ ارز
🔻 تب انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا فراگیر شده و بسیاری از کشورها با بررسی حالات مختلف نتیجه این انتخابات، پیشاپیش سناریوهای لازم را مهیا میکنند.
🔹در مورد ایران، گرچه به دلیل راهبرد ثابت ایالات متحده در دشمنی با ماهیت انقلاب اسلامی و ملت ایران، عملا تفاوتی در تداوم خباثت آنها وجود ندارد اما دست کم به دو دلیل از نتیجه این انتخابات تاثیر خواهد پذیرفت:
1⃣ تفاوت میان تاکتیکهای دو حزب دموکرات و جمهوریخواه علیه ایران
2⃣ [متاسفانه] شرطی شدن و «دلار زدگی» اقتصاد ایران به دلیل سوء مدیریتهای داخلی
🔹متاسفانه بدلایل مختلف از جمله عدم توجه دولتها به راهبرد «اقتصاد مقاومتی» و اتخاذ سیاستهای غلط ضد تولید طی سالیان گذشته، اقتصاد ایران به شدت «شرطی» و «دلار زده» شده و شدیدا تحت تاثیر تکانههای بینالمللی قرار گرفته است.
🔹این اثرپذیری افراطی، جامعه را بیش از پیش به سمت دلالی و فرار از سرمایهگذاریهای مولد سوق داده و علاوه بر گسترش فاصله میان «دارا» و «ندار»، طیف وسیعی از جمعیت کشور را تبدیل به ثروتمندان فقیری کرده است که به دلیل هجوم بیرویه به سمت دلالی، به هیچ وجه مایل به پذیرش روند کاهشی در بازارهای مذکور نیستند!
🔹این داستان تلخ البته در کشور ما مسبوق به سابقه است که از مهمترین آن میتوان به وقایع پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ اشاره کرد.
🔹در شرایط کنونی نیز متاسفانه چنین فضایی در حال تکرار است و با توجه به قواعد نانوشته چنین فرآیندهای سوداگرانهای، در صورت شکست «دونالد ترامپ» در انتخابات پیش رو، بازارهایی از جنس ارز و طلا و سکه با کاهش شدید قیمت مواجه خواهند شد و ضرر و زیان بسیار زیادی را متوجه آن دسته از مردمی خواهد کرد که بیمحابا چنین اقدامات پرخطری را انجام دادهاند.
🔴 #سرخط_تحلیلے | پیرامون گزینه استیضاح رئیس جمهور
🔻 با حرکت رسانهای جناب ذوالنور دوباره بحث استیضاح رئیسجمهور داغ شد. چند نکته مهم در این خصوص:
1️⃣ اولاً برخی دوستان استیضاح را با رای به عدم کفایت سیاسی اشتباه گرفته اند که باید گفت استیضاح به معنای رای به عدم کفایت سیاسی نیست.
2️⃣ ثانیا کنار رفتن روحانی به معنای کنار رفتن دولت روحانی نیست. بلکه دولت او با حضور معاون اول تا انتخابات بعد پابرجا میماند. فقط همین نظم نیمبند هم از بین خواهد رفت.
3️⃣ فرض بر اینکه رای به عدم کفایت سیاسی روحانی داده شد پلن و طرح استیضاح کنندگان برای فردای بدون روحانی چیست؟ استیضاحکنندگان نگاه سلبی خوبی دارند ولی نمی توانند پاسخ ایجابی برای پساروحانی داشته باشند.
4️⃣ "میخواستم، نگذاشتند" ؛ مطمئن باشید این دو کلمه روایت مظلومانه روحانی در طول تاریخ خواهد بود. معتقدم او باید بابت ناتوانی هایش تا آخر بایستد و فردا نگوید که "خواستم و نگذاشتند."
5️⃣ کسانی که موافق برکناری روحانی هستند به این سئوال نمی توانند پاسخ دهند که برکناری او چگونه و براساس چه مکانیسمی به کم شدن التهابات فعلی خصوصا گرانی ها و تورم کمک می کند؟
6️⃣ سئوال دیگر اینکه افراد #آشنایی که جای جلاد و شهید را در انتخابات قبل عوض کردند و آیت الله رئیسی را ترور شخصیت نمودند، از روحانی یک قهرمان نخواهند ساخت؟
7️⃣ معتقدیم جامعه باید به الزامات مردمسالاری پایبند باشد و مردمسالاری شیر بی یال و دم و شکم نیست. مطمئن باشید این نکته به بلوغ سیاسی جامعه ما در آینده کمک خواهد کرد.
8️⃣ سئوال و نکته آخر اینکه آیا دشمن خارجی و ضدانقلاب داخلی و خارجی در التهابات پدید آمده ساکت خواهند بود؟ ساده لوحی است اگر جوابمان بله باشد.
🔴 #پورمختار| چرا بازداشت شدم ؛ چرا آزاد شدم؟‼️
🔻 نماینده سابق مجلس و رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس نهم بعد از آزادی از بازداشت:
🔹اصل بازداشت بنده مربوط به موسسه شمیم ولایت است. کار این موسسه کمک به نیازمندان بود و هست اما بعضی از اعضا تخلف هایی انجام داده اند و با توجه به این که بنده رئیس هیئت مدیره بودم پای من هم در این ماجرا باز شد.
🔹این اعضا یک سری سهمیه هایی که برای توزیع بین نیازمندان و مختص این افراد بوده را گرفته و در بازار آزاد فروخته اند و الان مدعی هستند که تبدیل به احسن کرده اند در حالیکه فروش این سهمیه ها تخلف بوده و نباید این سهمیه ها را می فروختند.
🔹پرونده ای در همین خصوص تشکیل شده و چون بنده رئیس هیئت مدیره این موسسه بودم بنده را هم خواستند که در این زمینه توضیح بدهم
📌مهمترین اخبار ،یادداشتها و تیترهای امروز ۲۹ مهرماه ۹۹
💯اخبار ویژه 29 مهر ماه👇
https://basirat.ir/fa/news/325500/
💯یادداشت روزنامهها 29 مهر ماه👇
https://basirat.ir/fa/news/325499/
💯تصویر صفحه اول روزنامهها29مهر👇
https://basirat.ir/fa/news/325498/
✅یادداشت/
💢راه برونرفت از مشکلات
🔻در شرايط فعلي کشور، با وجود مشکلات اقتصادي و معيشتي، بخصوص در قشر مستضعف و کارگري جامعه، يک پرسش اساسي با فراواني بالايي مطرح است؛ برای برونرفت از اين شرايط بد اقتصادي و کاهش فشارهاي اقتصادي و معيشتي بر مردم، چه بايد کرد؟ جواب به این سؤال از سوي جریانها و شخصیتهای سياسي، متفاوت و متنوع است. البته وجود اين تنوع نگاهها در جامعه سياسي ما امري طبيعي است؛ مهم اين است که بتوانيم از ميان اين دیدگاهها، راهحل مناسب برای گرهگشایی مسائل اقتصادي و معيشتي مردم را شناسایی کرد.
🔸متأسفانه عدهای در داخل کشور، برونرفت از مشکلات اقتصادي و معيشتي را در مذاکره مجدد با آمريکا میدانند. نبايد فراموش کرد که تجربه مذاکره با آمريکا در مسائل اقتصادي به برجام منتهي شد که نهتنها مشکلات کشور را حل نکرد، بلکه مشکلات ديگري را هم رقم زد. مذاکره با دشمن نشان داد که دشمن براي اينکه ما را فريب دهد، از طريق تغيير محاسبات، ازجمله مشکلات اقتصادي به دنبال اهداف خود است.
🔹عدهای در داخل کشور براي پايان دادن به اين شرايط سخت و حل مشکلات اقتصادي مردم، استيضاح رئیسجمهور را تبليغ ميکنند. امروز اين نگاه در فضاي سياسي کشور التهاب ايجاد کرده و بسياري از مسائل را تحتالشعاع خود قرار داده است و اين سؤال را مطرح کرده که آيا واقعاً استيضاح کار درستي است و گرهگشایی از مشکلات موجود ميکند؟! البته لازم است به اين نکته توجه داشته باشيم که در نظام مردمسالاری ديني، بر اساس قانون اساسي، استقلال قوا پذيرفته شده و سؤال از وزرا، رئیسجمهور و همچنين استيضاح هرکدام از آنها ازجمله حقوق و وظايف قطعي نمايندگان مجلس شوراي اسلامي است که طبق مقررات در شرايط خاص میتواند انجام گيرد؛ اما مسئله اصلي اين است که استيضاح رئیسجمهور در شرايط فعلي، راهحل درستي است و اين روش ميتواند در عمل هم گرهگشایی کند يا فقط صرفاً جنبه ذهني و روانی دارد؟ وقتي به معضلات اقتصادي و اجتماعي کشور با دید جامع و راهبردي نگاه کنيم، حتي تمامي متغيرها و عوامل دخيل در موضوع را با هم بررسی کنیم، در آن صورت راهحل در شرايط کنوني نهتنها «استيضاح رئیسجمهور» نمیتواند باشد، بلکه استيضاح میتواند آسیبزا و مشکلآفرین نیز شود.
🔺نکته راهبردی: در شرايط فعلي، راهحل برونرفت از مشکلات اقتصادي و معيشتي؛ پرهيز از افراط، تفريط و حاشیهسازی فرصت سوز و التهاب آفرين و همچنين اتحاد سه قوه در اقدام جهادي شبانهروزی است.
🌀نویسنده: یدالله جوانی