🇮🇷🍁
🍁
💢ماجراجوییهای اردوغان
🔻اردوغان روز پنجشنبه درحالیکه برای شرکت در مراسم رژه نظامی آذربایجان به مناسبت پایان اشغال منطقه «قرهباغ کوهستانی»، به باکو سفر کرده بود، ابیاتی از یک شعر جداییطلبانه درباره رود ارس در مرز ایران و آذربایجان، علیه تمامیت ارضی ایران خواند که لازم است به ابعاد امنیتی و سیاسی آن توجه کرد.
🔸نکات تحلیلی: 1- نکته مهم در این زمینه آن است که اظهارات اردوغان کاملاً آگاهانه و با اهداف مشخص بیان شده است. دراینباره نباید به توجیه این اظهارات روی آورد و آن را سخنانی احساسی قلمداد کرد. این مواضع کاملاً مرتبط با اهداف پروژه مهم جنگ دوم قرهباغ است. طرح آزادسازی مناطق اشغالی آذربایجان ابزاری برای اجرایی کردن جنگ دوم قرهباغ بود که در پشت آن اهداف ژئوپلیتیکی خطرناک از قبیل تغییر مرزهای سیاسی منطقه وجود دارد. یکی از اهداف ترکیه، آذربایجان و رژیم صهیونیستی در جنگ اخیر، اشغال نوار مرزی 42 کیلومتری ایران با ارمنستان بود، ولی تحرکات نظامی ایران، باعث شد آنکارا و باکو از این ایده، عدول و موضوع معاوضه کریدور ترانزیتی در دستور کار قرار گیرد.
🔹 2- سخنرانی اخیر اردوغان، فیالواقع آغاز فاز جدیدی از فرآیند مهمی است که قرار است در منطقه دنبال شود؛ مخصوصاً این مواضع تجزیهطلبانه در آستانه رویداد ۲۱ آذر ۱۳۲۴ که در طی آن سید جعفر پیشهوری، رهبر فرقه دموکرات، تأسیس حکومت خودمختار آذربایجان را اعلام کرد، بسیار قابلتأمل میباشد. معنای این اقدام یعنی پیام به گروههای تجزیهطلب ایرانی که فاز جدید تحرکات خود را آغاز کنند.
🔺نکته راهبردی: مواضع اخیر اردوغان آشکارا تهدید علیه تمامیت ارضی ایران است؛ بنابراین نباید اظهارات اخیر اردوغان سادهانگارانه تحلیل شود. نباید در این شرایط حساس دچار انفعال شد و از این طریق به توسعهطلبی پانترکیسم تهاجمی که اینک تکفیریها نیز در کنار آن قرار گرفتهاند کمک کرد. در کنار این، ضروری است به آذربایجان تذکرات معتبر داده شود تا در دام و نقشه خطرناک طراحی شده قرار نگیرد. دوره طمعورزی به سیاق گذشته به پایان رسیده است. جدای از اینکه پیگیری این سیاست در وهله اول به ضرر خود ترکیه است؛ سیاست تک قومی بیش از همه توسط ترکیه در منطقه پیگیری میشود؛ هویت ارمنیها، کردها و علویها در ترکیه انکار شده است؛ از این منظر، ترکیه خود بیش از دیگران آسیبپذیر است. ایران هیچگونه چشمداشتی به مناطق شمالی که از ایران جدا شده ندارد، اما اگر بناست تغییری اتفاق بیفتد، آنچنان که اردوغان در پی آن است، به تعبیر نغز برخی رسانهها، دست باید به تن الحاق شود، نه تن به دست!
🌀(نویسنده: عزیز غضنفری)
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
♦ولع و شیفتگی عجیب برای #مزدوری !
♻️ #خیانت #زم در حوزه ضد امنیتی، صرفاً منحصر در تحریک رسانهای نماند و طبق آنچه در یکی از جلسات دادگاه مطرح شد، او از سوی کارفرمایانش مأموریت یافت تا تیم یا تیمهایی را برای هدف قرار دادن مراکز حساس کشور با راکت و موشک راهاندازی کند.
✅دیگر خیانت زم این بود که از طریق #انتشار آدرس مراکز حساس در بحبوحه تنشها و #اغتشاشات امنیتی، عملاً برای حمله به این مراکز حساس گرا میداد.
🔴یکی از شاخصههایی که پرونده زم را از لحاظ حجم و گستره خیانت به کشور متمایز میسازد، ولع عجیب او برای «مزدوری» بود. روحالله زم تقریباً با هر سرویس جاسوسی در محور غربی- عربی که برای ضربه زدن به منافع #ملی و خدشهدار کردن امنیت ملی ایران برنامه داشت، دست همکاری داده بود.
🔹#موساد، سرویس اطلاعاتی سعودی، سرویس اطلاعاتی #فرانسه ، میت #ترکیه، سازمان #سیا و ... این حجم از ولع و شیفتگی برای «مزدوری» علیه میهن مادری، صرفاً در سازمان «منافقین» مسبوق به سابقه بود.
✅کانال رسول
@rasul313
🔴 اشکالات اساسی لایحه بودجه ۱۴۰۰
1️⃣ بیشبرآورد منابع حاصل از صادرات نفت و افزایش وابستگی بودجه به نفت به ۳۰ درصد (با در نظر گرفتن پیش فروش نفت )
2⃣ کاهش سرمایهگذاری دولت (کاهش شدید سهم اعتبارات عمرانی از ۱۵ درصد قانون مصارف عمومی در سال ۹۹ به ۱۱ درصد در لایحه بودجه ۱۴۰۰)
3⃣ افزایش قابل توجه هزینههای جاری (رشد ۶۰ درصدی)،
4⃣ کاهش سهم درآمدهای مالیاتی از منابع عمومی بودجه ( از ۳۶ درصد در قانون بودجه ۹۹ به ۲۷ درصد در لایحه بودجه ۱۴۰۰)
5⃣ افزایش کسری تراز عملیاتی (برخلاف اهداف تعیین شده در قانون برنامه ششم)
6⃣ پیشبینی منابع قابل توجه از محل پیشفروش نفت و ایجاد بدهی تعدیلشونده با نرخ ارز
7⃣ حرکت برخلاف جهت اصلاح ساختاری بودجه (افزایش کسری بودجه)
🔹 بررسیهای کارشناسی نشان میدهد که بهدلیل برآورد بیش از واقع منابع حاصل از صادرات نفت، حتی با فرض فروش کامل اوراق در نظر گرفته شده در بودجه، حدود ۳۲۰ هزار میلیارد تومان کسری تأمین نشده برای پوشش مخارج بودجه وجود خواهد داشت.
🔹 حتی در صورت استفاده از ظرفیت خرید اوراق بیشتر توسط بانکها و صندوقهای سرمایهگذاری (به میزان ۱۴۵ هزار میلیارد تومان) همچنان حدود ۱۷۵ هزار میلیارد تومان کسری تأمین نشده باقی میماند که میتواند مستقیم یا غیرمستقیم به افزایش پایه پولی و نقدینگی بیانجامد و تورم های شدیدی در سال آتی و سالهای بعد در پی داشته باشد.
✅رسول
@rasul313
🔷چند مطلب انتخاباتی
🔺جبهه پایداری به عنوان حزب مجوز گرفته است یک کنگره برگزار کرده و شورای مرکزی خود را سر و شکل داده است. این جبهه تاکنون در مورد انتخابات 1400 به مصداق نرسیده است. البته تمایل اعضای این تشکل نسبت به آیت الله رئیسی و سعید جلیلی کمرنگ شده است. آن ها نسبت به ضرغامی نظر منفی ندارند اما تاکنون با هیچ کدام از نامزدها مذاکره نکرده اند. احتمال این که آن ها گزینه واحدی را معرفی کنند، ضعیف است.
🔹علی لاریجانی و همفکرانش - که تا پیش از انتخابات آمریکا و انتخاب بایدن نا امید شده بودند- بعد از پیروزی بایدن نسبت به حضور در انتخابات امیدوارتر شده اند. لاریجانی با تیمی مرکب از نعمتی، منصور حقیقت پور، نوری قزلچه و افرادی از این دست جلساتی را برگزار می کند و هم اکنون در حال ایجاد آمادگی برای حضور انتخابات 1400 است. البته علی لاریجانی دیدارهایی با سیاسیون برگزار کرده و تمایل وی این است که دیگران از او بخواهند که در انتخابات 1400 حضور پیدا کند.
🔺محمدرضا عارف فعال و تیم او از فعالترین گروههای اصلاح طلب هستند و کارگروه هایی هم برای انتخابات 1400 تعیین کرده اند. تقی آزاد ارمکی، محمدرضا تاجیک، جعفر توفیقی و سیدحسن رسولی، زهرا نژاد بهرام (از اعضای شورای شهر) و تعدادی از نمایندگان مجلس دهم و اعضای فراکسیون امید با او همکاری دارند.
🔹عزت الله ضرغامی برای حضور در انتخابات 1400 جدی است. وی هم اکنون مشغول کارهای مطالعاتی است و در حوزه اقتصاد مشاوره می گیرد. ولی حزب و سازمان و ساختاری که از او حمایت کنند، ندارد.
🔺رستم قاسمی از دیگر نامزدهای اصولگرا خیلی فعال است و معتقد است که در اوپک توان ایجاد اجماع را داشته است. وی تاکنون 10 جلسه برگزار کرده است اما ذهنیت سیاسی هم ندارد.
🔹یکی از حامیان قالیباف در جلسه ای به نقل از وی ادعا کرده است که اگر رهبر انقلاب بگویند که من بیایم، خواهم آمد اما اگر ایشان چیزی نگویند من نمی آیم. قالیباف گفته که اگر اینگونه نباشد افرادی که در صحنه برای نامزدی انتخابات حاضر می شوند بازی را به هم می ریزند و وحدتی حاصل نخواهد شد.
#رسول
@rasul313
✳ ولی خدا بشوی از هیچچیز نمیترسی
🔻 در سوره یونس میفرماید: «أَلَا إِنَّ أَوْلِیَاءَ اللَّهِ لَا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَلَا هُمْ یَحْزَنُونَ» [آیه ۶۲ سوره یونس]. آنهایی که ولیّ خدا هستند نه #خوفی برای آنهاست، نه #حزنی.
🔸 ما الان برای فرداهایمان میترسیم. #مریضی میشود؟ بلا؟ چه میشود؟ من الان برای نان فردایم میترسم. برای زن و بچهام میترسم. بچههایم کار گیرشان بیاید، نیاید، میترسم. مریض بشوند، میترسم. هزار جور #ترس سراغ آدم میآید اما این افراد از هیچ چیزی ترس ندارند. از آن روزی که #ولی_خدا شدهاند، دیگر ترس برداشته شده است.
🔹 اینهایی که اولیاء خدا هستند «لَا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَلَا هُمْ یَحْزَنُونَ» [در آیهی بعد میفرماید:] «الَّذِینَ آمَنُوا وَ کانُوا یَتَّقُونَ». اینها کسانی هستند که #ایمان آوردهاند. «وَ کانُوا یَتَّقُونَ» یعنی چه؟ یعنی اینها تمام گذشته را به #تقوا گذراندهاند. این گذشتهی صددرصد تمیز، پاکیزه، صالح و با تقوا ثمر داد. این ثمر را ما هنوز نداریم، لذا از حوادث میترسیم.
👤 #آیت_الله_جاودان
✅ رسول
@rasul313
6.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌠🍁
🍁
💠#موشنگرافیک
💢موضوع: دو دهه مذاکره ایران با اروپا و امریکا به کجا رسید؟
🔸🌹🔹
#نشستهای_بصیرتی
#روشنگری
#ثامن
#برجام
#آمریکا
🔴 #سرخط| چرا بی۵۲ به منطقه آمد؟‼️
🔻 #زمانـــه| روز پنجشنبه گذشته فرمانده مرکزی آمریکا در بیانیهای اعلام کرد که دو فروند بمبافکن استراتژیک بی ۵۲ از پایگاه هوایی بارکسدیل در ایالت لوئیزیانا به خاورمیانه پرواز کردند. در این خصوص چند نکته دارای اهمیت است:
1⃣ نمایش نظامی همواره برای اقدام نظامی صورت نمیگیرد. وقتی عرصه نمایش نظامی با تبلیغات گسترده همراه میشود، نشان دهنده ترس طرف مقابل از اقدامات تهاجمی احتمالی است. در این شرایط تجهیزات نظامی پشتوانه عملیات روانی و تبلیغاتی میشود تا طرف مقابل را از اقدام و برنامههای خود منصرف نمایند.
2⃣ فرمانده تروریستی سنتکام اعلام کرده است که این بمبافکنها در راستای ایجاد بازدارندگی در برابر اقدامات تهاجمی ایران اعزام شدهاند؛ در این خصوص آمریکاییها به خوبی میدانند که سیستم راداری و پدافندی جمهوری اسلامی ایران روزانه تمامی پروازهای آنها حتی هواپیماهای پنهانکار نسل پنجمی را مورد رصد و پایش قرار میدهد و بمب افکن قدیمی بی ۵۲ با سطح مقطع راداری بزرگ در مقابل آن کاملاً آسیبپذیر است.
3⃣ این اقدام برای بار دوم است که در یک ماه گذشته رخ داده و نشان میدهد که آمریکاییها برتری راهبردی خود در منطقه را که متکی به تجهیزات نظامی بوده را از دست داده و این اقدام در راستای موازنهسازی و پر کردن خلا حضور ناوگروه هواپیمابر نیمیتز صورت میگیرد.
4⃣ یقیناً اعزام این دو فروند بمبافکن به سفارش حاکمان مرتجع و وابسته منطقه صورت گرفته است. برآورد آنها این است که جمهوری اسلامی با توجه به کاهش نیروهای آمریکا در منطقه و فرآیند انتقال قدرت در آمریکا، در ایام نزدیکی به سالگرد شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی و ترور شهید فخری زاده، دست به انتقام خواهد زد.
🖌 #سرخط| این اقدام آمریکا فاقد ارزش عملیاتی برای تولید بازدارندگی در مواجهه با اقدام احتمالی جمهوری اسلامی ایران بوده و به هیچ عنوان تهدید را معتبر نمیکند و صرفاً در سطح عملیات روانی برای دلگرمی و اطمینان بخشی به حافظان منافع آمریکا در منطقه دارای اعتبار است.
🖌 #احمد_بنافے
⭕️ افزایش احتمال کاندیداتوری ظریف
🔹شنیده شده است که برخی اصلاح طلبان از کاندیداتوری ظریف حمایت میکنند و مساله حمایت از لاریجانی را یک بازی تبلیغاتی میدانند و گفتهاند که وقتی ما خودمان اصلاح طلب رایآوری داریم که شورای نگهبان هم احتمال قوی او را تایید میکند چرا باید دنبال علی لاریجانی برویم. طرح علی لاریجانی برای بازی دادن طرف مقابل خوب است تا احساس خطر نکنند و علیه ظریف فعلا کاری نکنند.
✅رسول
@rasul313
🔴 استراتژی نفتی ایران در مسیر بازگشت
🔻 #زمانـــه| زمانیکه خبر رهسپارشدن اولین ناوگان نفتکشهای صادراتی بنزین ایران به ونزوئلا در رسانههای جهان منتشر شد و نهایتا مقامات دو طرف نیز این مبادله تجاری را تایید کردند، شاید مقامات کاخسفید تصور نمیکردند که ایران و ونزوئلا به دنبال چنین همکاری فعالانهای در حوزه نفت و گاز باشند. تصور اینکه بتوان از دریای کارائیب و زیر گوش ایالاتمتحده به جنگ تحریمهای اقتصادی که بر این دو کشور تحمیل شده است رفت، برای بسیاری دشوار بود.
🔹 اما حالا گزارش خبرگزاری بلومبرگ نشان میدهد که ایران برای دومینبار طی ماههای اخیر با نفتکشی که توسط شرکت ملی نفت ایران رزرو شده است، اقدام به همکاری در صادرات نفت ونزوئلای بحرانزده میکند. همکاری که بیش از هر عامل دیگری تحریمهای ایالاتمتحده در دوران دونالد ترامپ به گسترش آنها کمک کرد.
✅ رویکرد نفتی جدید ایران اثبات کرد که ایران برای بازگشت به بازار قصد ندارد منتظر کسی بماند.
🌠🍁
🍁
💠ناهمخوانی آمارهای اقتصادی
🔻اندازهگیری و محاسبه شاخصهای مختلف مانند تورم، حجم تجارت، رشد اقتصادی، حجم نیروی کار فعال و برآوردهای کوتاه و بلندمدت از شاخصهای اقتصادی از کاربردهای آمار در علوم اقتصادی است. آمار از طریق تجزیهوتحلیل دادهها کمک شایانی به تصمیمگیریهای بهتر اقتصادی میکند. از آنجا که در ایران دو نهاد بانک مرکزی یا مرکز آمار متولی انتشار نرخ رشد اقتصادی میباشند، همین موضوع باعث شده است تا نرخهای رشد اقتصادی اعلامی توسط این دو نهاد با یکدیگر تفاوتهای چشمگیری داشته باشد.
🔹نکات تحلیلی:
🔸 1- آمارها شالوده برنامهریزی و سیاستگذاری و تصمیمگیری محسوب میشوند و هر اندازه دقیقتر باشند درنتیجه، نتیجه نهایی سیاستگذاری بهتر خواهد بود؛ اما تفاوتهای آماری سیاستگذاران و برنامهریزان را با سردرگمی مواجه خواهد کرد و میتواند به سیاستگذاریهای غلط منجر شود.
🔹2- نرخ رشد اقتصادی یکی از مهمترین شاخصهای اقتصادی محسوب میشود، بهطوریکه اقتصاددانان سرعت پیشرفت یک کشور را با آن مورد سنجش قرار میدهند. این نرخ، از میزان تغییرات ارزش محصولات و خدمات تولید شده در یک دوره زمانی نسبت به دوره زمانی مشابه سال قبل از آن به دست میآید.
🔸3- در دنیا عمدتاً سازمانهای ملی آمار، مرجع رسمی اعلام آمار نرخ رشد اقتصادی هستند و بر اساس ماده سه قانون مرکز آمار ایران، تولید آمار رشد اقتصادی و تورم جزو وظایف مرکز آمار است؛ ازاینرو عمدتاً آمارهای اعلام شده از سوی مرکز آمار مبنای محاسبات نهادهای بینالمللی است.
🔺نکته راهبردی: نقش روزافزون آمار و اطلاعات بهعنوان پیشنیاز کليۀ تصميمگيريها، سیاستگذاریها و برنامهريزيها، امروزه بر هيچ کسي پوشيده نيست. امروزه اين نقش بهقدری بديهي است که سياستگذاريها و برنامهريزيهاي توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي کشورها بدون در اختيار داشتن آمار کافي، صحيح، دقيق و بههنگام، ممکن نيست. حال در چنین وضعیتی آمارهاي منتشر شده توسط نهادهاي متولي آمار اگر با هم تناقض و یا فاصله معناداری داشته باشند، ضمن ایجاد بیاعتمادی باعث میشود، شهروندان، سياستمداران، مديران، فعالان اقتصادي، سرمایهگذاران، دولت، سازمانهاي اجتماعي و ... به نحوی فضا را ترسيم و تصوير کنند که با واقعيتهای جامعه همخوانی نداشته باشد. این نحوه انتشار آمار بهنوعی موجب سردرگمی تحليلگران، تصميمگيران و سیاستگذاران شده است و براي رفع این موضوع به نظر میرسد هرچه زودتر بایستي اصلاح نظام آماري كشور در دستور كار دولت و مجلس قرار گيرد.
✍️نویسنده: علی قاسمی
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
#اقتصاد
#تورم
🔴خطر اشراف #اطلاعاتی و فتح باب بدهی خارجی
♦ «براتی» کارشناس تحریمهای اقتصادی میگوید: «وام ۵ #میلیارد دلاری صندوق #بینالمللی پول عدد بزرگی برای اقتصاد #ایران نخواهد بود.
🔎با توجه به تورم موجود در اقتصاد، اگر این وام فتح بابی برای استقراضهای خارجی بعدی باشد، خطرناک خواهد بود. قطعاً صندوق #بینالمللی پول بهواسطه این وام ایران را مجبور به انجام برخی از سیاستهای مدنظر خود میکند.
⚫از این طریق میتوانند اشراف اطلاعاتی خود را بر اقتصاد ایران افزایش دهند و #اقتصاد ایران را تضعیف کنند».
✅کانال رسول
@rasul313