﷽، حدیث منزلت و خلافت حضرت علی علیه السلام.
✍ حجتالاسلام دکتر قربانی مقدم
❌ شبهه ۶۲۵
شیعه برای خلافت بلافصل حضرت علی به حدیث منزلت تمسک میکنند (با علی انت منی بمنزلة هارون من موسی الا انه لا نبیّ بعدی) در حالی که حضرت موسی برادرش هارون را زمان مرگش انتخاب نڪرد ڪه جانشینش باشد بلڪه درمدتی ڪه موسی درڪوه طور بود این ڪار راانجام داد.
پیامبر هم درسفر تبوڪ ڪه قرار بود از سفر برگردد حضرت علی رابه جایشان گذاشتند.نه این که برای بعد از رحلتشان...
✅ پاسخ
🆔 @shobhe_shenasi
🔹اولا حدیث منزلت تنها یکی از صدها دلیل جانشینی حضرت علی علیه السلام است
ثانیاً حدیث منزلت مخصوص غزوه تبوک نیست بلکه به دفعات متعدد و دست کم در سیزده جریان مختلف از پیامبر گزارش شده است، و به هیچ وجه به جریان و سبب خاصی اختصاص ندارد. (برخی از آن جریانات در کتاب المراجعات گردآوری شده است)
ثالثا آنچه از حدیث منزلت فهمیده میشود، شأنیت حضرت امیر برای خلافتِ پیامبر است. یعنی همانطور که در شأنیت هارون برای خلافت موسی، تردیدی وجود ندارد، همین نسبت و منزلت برای حضرت امیر نیز وجود دارد.
در واقع حدیث منزلت از تحققِ خلافت حضرت امیر در نبود پیامبر، به طور مطلق و بدون هیچ قیدی سخن میگوید. یعنی هر گاه پیامبر نباشد، و علی باشد، علی جانشین اوست. به عبارت رساتر، شأن و شایستگی خلافت در حضرت هارون و حضرت امیر متحقق است، و این شأن با دو شرط بالفعل خواهد شد :
با نبود موسی یا پیامبر
با وجود هارون یا علی
مخصوصا اینکه خود پیامبر عزیز، با بیان عبارت (الا انه لا نبیّ بعدی) با صراحت اعلام میکنند که این جانشینی بیشتر ناظر به بعد از رحلت ایشان است، و الا اگر این جانشینی مخصوص زمان حیات ایشان بود، نیاز نبود تا به بود و نبود پیامبر پس از خود تصریح کنند. پس معلوم میشود که جانشینی حضرت امیر المومنین اگر چه در هنگام غزوه تبوک و مواقع دیگر گفته شده، اما ناشی از همان شأن و منزلت خلافت ایشان است که پس از رحلت پیامبر بروز اصلی آن خواهد بود.
🔹 پینوشتها
۱. استثنای بعد از اطلاق (یعنی عبارت: الا انه لا نبیّ بعدی)، دلالت بر عموم منزلت میکند. به عبارت دیگر اگر عبارت «إلّا انه لا نبی بعدی» نبود، ممکن بود تصور شود، که تنها یکی از خصلت های هارون نسبت به موسی را حضرت امیر نسبت به پیامبر دارد. اما استثنای موجود در حدیث ثابت میکند که تمام خصلت های هاروننسبت به موسی، در حضرت امیر نسبت به پیامبر متحقق است، مگر نبوت. »
در نتیجه منزلتهای «اخوت »، «وزارت»، «شراکت در امر»، «شدت ازر »، «اصلاحِ قوم »، و «خلافت» از جمله منزلتهای مذکور هارون نسبت به موسی است که آیات قرآن صراحتاً بدان اشاره فرموده است، و تمامی این منزلتها در حضرت امیر نسبت به پیامبر متحقق است.
۲. هارون در نبود موسی خلیفه شد، ولی مردم فریب سامری را خورده و گوساله پرست شدند. کسی به یاری هارون آنگونه که باید نشتافت و هارون در میان قوم ضعیف ماند. و هارون به ناچار مصلحت را در صبر کردن دید. حال حدیث منزلت همهی این وقایع را برای علی بیان پیشبینی میکند. یعنی امام علی در نبود پیامبر خلیفه است، اما سامریِ امت اسلام مردم را فریب داده و ایشان را از راه حق گمراه میکند. علی علیهالسلام را کسی آن چنان که باید، حمایت نمیکند و علی در حال استضعاف مأمور به صبر میشود.
🚩 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
🆔 @shobhe_shenasi
❌ شبهه ۶۲۶
.... یادت باشد اماکن مقدس شان را با همان الکل تمیز کردند که قرن ها حرام میدانستند
✅ پاسخ
🆔 @shobhe_shenasi
جواب های متعددی به اینگونه شبهات داده شده. (مخصوصا به مقاله کرونا رسوایی دین یا علم مراجعه کنید
https://eitaa.com/shobhe_shenasi/4268 )
ثانیاً الکل تنها خوردنش حرام است اما سایر استفاده ها از آن هیچ اشکالی ندارد همانطور که خاک هم خوردنش حرام است اما سایر استفاده ها از آن اشکالی ندارد. حتی در رساله های علمیه الکل صنعتی نجس هم شمرده نشده و استفاده از آن در صنایع مختلف و پزشکی بیاشکال شمرده شده است.
البته مغرضان براساس ذهنیات خود در مورد دین و دستورات دینی قضاوت میکنند و تنها درصدد شبهه افکنی هستند. یعنی انتشار کرونا را بهترین فرصت برای عقده گشایی قلمداد می کنند.
🚩 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
🆔 @shobhe_shenasi
طبق شواهد و گزارشهای برخی از کاربران، از روز گذشته پیامی در فضای اینترنت علیالخصوص واتساپ مبنی بر « اینترنت ۲۰ گیگابایتی رایگان به مدت ۶۰ روز برای هر اپراتور تلفن همراه» منتشر شده که به نظر میرسد از طرف کلاهبرداران منتشر شده است. اینترنت رایگان اعلام شده توسط وزارت ارتباطات فعلا شامل اپراتورهای موبایل نمیشود.
پس از کلیک روی این لینک، کاربر به صورت اتوماتیک به یک صفحه چت منتقل میشود که در صورت نوشتن پیام و لمس گزینه ارسال، به صورت خودکار به یک صفحه پیامک گوشی ارجاع داده میشود. در صفحه پیام و در بخش گیرندهها بیش از ۲۰ شماره متعلق به دیگر کشورها وجود دارد که در صورت ارسال، هزینه ۲۰ پیامک بین المللی از کاربر کسر میشود.
🚩 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
🆔 @shobhe_shenasi
6.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ماجرای ویدئوی مردی که جلوی بیمارستان رشت بر زمین افتاده بود
🚩 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
🆔 @shobhe_shenasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥این طلبهها کمر به همت بستهاند تا شبانهروز اماکن پرتردد شهرها را ضدعفونی کنند
🚩 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
🆔 @shobhe_shenasi
﷽، کرونا؛ رسوایی دین یا علم؟
✍ به قلم حجتالاسلام دکتر قربانی مقدم
🆔 @shobhe_shenasi
شیوع ویروس کرونا در این روزها بهانهای شده تا دین ستیزان نهادها و نمادهای دینی را مورد هجمه قرار دهند، چرا؟ نمی دانم! بله عدهای همواره دنبال بهانه میگردند تا عقده گشایی کنند اما این حد از هجمه و حمله و آن هم به بهانهی یک بیماری وارداتی کمی بیش از "یه کم عجیب" به نظر میرسد.
درست است که یکی از نقاط آغازین شیوع این بیماری در ایران قم بوده است و درست است که به همین دلیل حرم حضرت معصومه و امام رضا علیهماالسلام نیمه تعطیل شده، اما چه دلیلی دارد که اینها بهانهی توهین و بیاحترامی به اعتقادات اسلامی شود؟
اگر به دلیل اپیدمی کرونا بنا باشد کسی یا نهادی سرزنش شود، این طب مدرن و علوم جدید است که اینطور با همهی ادعاهایش تسلیم این ویروس ضعیف و نحیف شده است وگرنه وظیفهی دین و نهادهای آن که مبارزه با بیماری نیست، وظیفهی اصلی دین و مذهب سعادت اخروی و آشنایی با خداست. اما چطور شده که علم پزشکی متکی بر تمدن غربی که وظیفهی ذاتیاش پیشگیری و درمان بیماریهاست، دستانش به علامت تسلیم بالا است؟ بله کرامت و معجزهی پیشوایان گاهی بیمار که هیچ، مرده را هم زنده میکند، اما این موارد استثنا و تنها در جهت اهداف دینی یعنی اثبات الهی بودن ادعای پیامبر یا امام است نه روال عادی، حتی حضرت عیسی علیه السلام هم که معجزات اصلی او از سنخ پزشکی بود، اینگونه نبود که بخواهد به جای پزشکان بنشیند. فهم هیچ دیندار اعم از مسلمان و غیر مسلمان، عالم و غیر عالم از دین غیر این نبوده است، شاهد آنکه مردم وقتی متوسل به اولیا میشوند که علم و پزشکی از درمانشان عاجز شود. (گرچه این نیز منش مورد تأییدی نیست، چون توسل به اسباب مادی و الهی در عرض هم نیستند که یکی از آنها مورد توجه قرار گیرند)
بله این هم درست است که اگر دستورات دینی رعایت شود بسیاری از این مشکلات اصلأ بوجود نمیآید، اما کِی و کجا دین کاملاً عمل شده که انتظار سلامتی کامل داشته باشیم؟
خلاصه اینکه آن عالم ملکوت است که تزاحم مادی و دنیوی تاثیرگذار نیست اما در این دنیای مادی قوانین مادی حاکم است. وقتی زهر بر بدن خود معصوم اثر میگذارد و جگر امام مجتبی را پاره پاره میکند، چرا بعضی انتظار دارند حرم ایشان در برابر ویروس گارانتی داشته باشد؟ این مسئله هیچ از شأن پیشوایان نمیکاهد، همانطور که خانه کعبه هم در طول تاریخ در برابر سیل و زلزله در امان نبوده و در طول تاریخ بارها تخریب شده است.
🔹 پینوشت
مسائلی مانند کرونا (که کم هم نیست) نشان می دهد که تمدن غربی نه فقط در حوزههایی چون فرهنگ، اقتصاد، سیاست و... دچار انحطاط است، بلکه در اصلی ترین ساحتهای زندگی همچون پزشکی نیز ناتوان است.
🚩 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
🆔 @shobhe_shenasi
پاسخ به شبهات فجازی
رویه بهداشتی اسلام در جلوگیری از بیماری های واگیر #ارسالی_کاربران 🆔 @shobhe_shenasi 👤 بهداشت شخصی
#ارسالی_کاربران
راهبردها و دستورات #بهداشتی_اسلام
قسمت ۲
🆔 @shobhe_shenasi
1_ تاکید و توجه اسلام به پزشکی و پیشرفت عظیم پزشکی در تمدن اسلامی .. العلم علمان علم الادیان علم الابدان
النظافه من الایمان.... الله جمیل و یحب الجمال
2_توصیه اسلام به شستن روزانه حداقل پنج بار دستها را از آرنج جهت وضو و قرائت قرآن...
3_ توصیه شدید اسلام به شستن و استحمام کل بدن به جهت غسل های واجب و مستحبی به طوری که حمامها یکی از آثار تمدنی جهان اسلام بوده است.
4_ توصیه به رعایت فاصله با بیمار در حد یک زراع نزدیک نود سانتیمتر
5_توصیه به دقت و نظافت بدن و لباس به طوری که وجود یک قطره نجاست در بدن یا لباس موجب عدم قبولی نماز نمازگزار می شود.
6_توصیه به امید و روحیه و ثواب الهی در برابر مصایب ناخواسته..(الَّذِينَ إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ) ﻫﻤﺎﻥ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﭼﻮﻥ ﺑﻠﺎ ﻭ ﺁﺳﻴﺒﻲ ﺑﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺳﺪ ﮔﻮﻳﻨﺪ : ﻣﺎ ﻣﻤﻠﻮﻙ ﺧﺪﺍﻳﻴﻢ ﻭ ﻳﻘﻴﻨﺎً ﺑﻪ ﺳﻮﻱ ﺍﻭ ﺑﺎﺯﻣﻰ ﮔﺮﺩﻳﻢ .(بقره /١٥٦)
7_توصیه به ضدعفونی کردن و معطر نمودن اماکن خصوصی یا عمومی از طریق اسفند، عودهای معطر،...
🚩 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
🆔 @shobhe_shenasi
باورهای غلط را پای دین ننویسیم
🚩 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
🆔 @shobhe_shenasi
الکل در حال سبقت گرفتن از کرونا!!
✍ به قلم حجتالاسلام دکتر قربانی مقدم
🆔 @shobhe_shenasi
با افزایش قربانیان ناشی از مصرف الکل، بار دیگر این گزارهی جدی مطرح میشود که فاصله گرفتن از دستورات دینی، گرفتاری به خرافات را در پی دارد و این خود سبب خسارات جبرانناپذیر انسانی و اجتماعی میگردد.
برخلاف برخی ادیان که با عقل و علم سر ناسازگاری دارند و برخلاف برخی مکاتب مادیگرایِ دین ستیز، اسلام با یک روش متعادل (کذلک جعلناکم امة وسطاً) نه تنها علم و یافتههای آن را تایید میکند، بلکه بدان تشویق وافر هم دارد تا جایی که پیامبر آن میگوید:
«علم را هرچند در چین (دورترین نقطه آن زمان از مرکز اسلام) باشد دریابید»
در عین حال ما را از اسیر شدن در چهارچوب دنیا و قوانین مادی آن بر حذر میدارد.
تبیین جامع از قوانین هستی باعث میشود تا از افراط و تفریط که هردو خرافه پرستی را در پی دارد، در امان بمانیم. مثال گویا همین نوشتار حاضر است. اگر کسی نگرش کوتاه بینانهای داشته باشد آن را نتیجهی فعالیت خودکار میداند، (نگرش مادی) اگر کسی به واقعیت توجه نکند، آن را نتیجهی مستقیم نویسنده میبیند. اما نگاه جامع عبارت است از توجه به اینکه نوشتهی حاضر اثر فعالیت نویسنده است اما به کمک خودکار!
وقتی گفته می شود خدا است که بیمار را شفا میدهد، (وَ إِذا مَرِضْتُ فَهُوَ یَشْفِینِ؛ شعراء/۸۰) این بدان معنا نیست که نقش اسباب و واسطه ها نادیدهگرفته شود، هرگز، بلکه نگاه و نگرش انسان را وسعت میبخشد تا تنها در زندان اسباب (در مثال فوق: خودکار ) گرفتار نمانیم
با این توصیف، به نظر می رسد مسئوولیت جان کسانی که برای مبارزه با کرونا به مصرف الکل روی آورده اند، بر عهده کسانی باشد که بیمهابا و ناجوانمردانه آموزههای دینی را آماج حملات خود قرار داده و سبب خرافهگرایی و دوری از دستورات دینی شدهاند.
🚩 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
🆔 @shobhe_shenasi
#نکته_مهم
توصیه مقام معظم رهبری در مورد قرائت دعای هفتم صحیفه سجادیه را فراموش نکنیم👇👇
🚩 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
🆔 @shobhe_shenasi
🚨 متن و ترجمه #دعای_هفتم صحیفه سجادیه
🔷توصیه رهبر انقلاب برای دفع ویروس کرونا
💠 يَا مَنْ تُحَلُّ بِهِ عُقَدُ الْمَكَارِهِ وَ يَا مَنْ يُفْثَأُ بِهِ حَدُّ الشَّدَائِدِ وَ يَا مَنْ يُلْتَمَسُ مِنْهُ الْمَخْرَجُ إِلَى رَوْحِ الْفَرَجِ
🔻اى خداوندى كه گره كارهاى فرو بسته به تو گشوده میشود و سختيها به تو آسان مىگردد، اى خداوندى كه از تو خواهند رهايى از تنگناها را
💠ذَلَّتْ لِقُدْرَتِكَ الصِّعَابُ وَ تَسَبَّبَتْ بِلُطْفِكَ الْأَسْبَابُ وَ جَرَى بِقُدرَتِكَ الْقَضَاءُ وَ مَضَتْ عَلَى إِرَادَتِكَ الْأَشْيَاءُ
🔻و يافتن آسودگى را به قدرت تو دشوارى خوار گردد و به لطف تو اسباب كارها ساخته آيد. قضا به قدرت تو جارى است و هر چيزى بر وفق اراده تو پديد آمده است
💠فَهِيَ بِمَشِيَّتِكَ دُونَ قَوْلِكَ مُؤْتَمِرَةٌ وَ بِإِرَادَتِكَ دُونَ نَهْيِكَ مُنْزَجِرَةٌ
🔻به مشيت تو فرمانبر است و به گفتار آمرانهاش نياز نيست، به اراده تو بازداشتنى است و به گفتار بازدارندهاش نياز نيست.
💠أَنْتَ الْمَدْعُوُّ لِلْمُهِمَّاتِ وَ أَنْتَ الْمَفْزَعُ فِي الْمُلِمَّاتِ لاَ يَنْدَفِعُ مِنْهَا الا ما دفعت و لاَ يَنْكَشِفُ مِنْهَا إِلاَّ مَا كَشَفْتَ
🔻 تويى آن كه در مهمات بخوانند و در سختيها به او پناه جويند. هيچ بلايى از سرما نرود جز آنكه تواش برانى و هيچ اندوهى از دل ما رخت نبندد مگر آنكه تواش از ميان بردارى.
💠وَ قَدْ نَزَلَ بِي يَا رَبِّ مَا قَدْ تَكَأَّدَنِي ثِقْلُهُ وَ أَلَمَّ بِي مَا قَدْ بَهَظَنِي حَمْلُهُ
🔻 اى پروردگار من، بر من محنتى رسيده كه بار گرانش مرا از پاى در آورده است و به رنجى در افتادهام كه بر خود هموار نتوانم كرد.
💠وَ بِقُدْرَتِكَ أَوْرَدْتَهُ عَلَيَّ وَ بِسُلْطَانِكَ وَجَّهْتَهُ إِلَيَ
🔻 تو خود به قدرت خويش آن محنت و رنج بر من وارد آوردهاى و به سوى من روانه داشتهاى.
💠فَلاَ مُصْدِرَ لِمَا أَوْرَدْتَ وَ لاَ صَارِفَ لِمَا وَجَّهْتَ وَ لاَ فَاتِحَ لِمَا أَغْلَقْتَ وَ لاَ مُغْلِقَ لِمَا فَتَحْتَ
🔻 آنچه را تو وارد آورده اى كس بازگرداندن نتواند و آنچه را تو روانه داشته اى كس دفع نتواند و آن در را كه تو بسته اى كس گشادن نتواند و آن در را كه تو گشاده اى كس بستن نتواند.
💠وَ لاَ مُيَسِّرَ لِمَا عَسَّرْتَ وَ لاَ نَاصِرَ لِمَنْ خَذَلْتَ
🔻 چون كسى را به رنج افكنى كس راحتش نرساند و چون كسى را خوار دارى كس عزيز نگرداند.
💠فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ وَ افْتَحْ لِي يَا رَبِّ بَابَ الْفَرَجِ بِطَوْلِكَ وَ اكْسِرْ عَنِّي سُلْطَانَ الْهَمِّ بِحَوْلِكَ
🔻 پس درود بفرست بر محمد و خاندانش. اى پروردگار من، به فضل خويش در آسايش بر من بگشاى و به قدرت خويش سطوت اندوه را بر من بشكن
💠وَ أَنِلْنِي حُسْنَ النَّظَرِ فِيمَا شَكَوْتُ وَ أَذِقْنِي حَلاَوَةَ الصُّنْعِ فِيمَا سَأَلْتُ
🔻 و در آنچه زبان شكايت گشوده ام به رحمت نظر كن و مرا حلاوت استجابت در هر چه خواسته ام بچشان
💠وَ هَبْ لِي مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً وَ فَرَجاً هَنِيئاً وَ اجْعَلْ لِي مِنْ عِنْدِكَ مَخْرَجاً وَحِيّاً
🔻 و از نزد خويش رحمتى و گشايشى خوشگوار بر من ارزانى دار و راه رهايى در پيش پاى من بگشاى.
💠وَ لاَ تَشْغَلْنِي بِالاِهْتِمَامِ عَنْ تَعَاهُدِ فُرُوضِكَ وَ اسْتِعْمَالِ سُنَّتِكَ
🔻 چنان مكن كه به سبب اندوه از انجام دادن فرايض و مستحبات تو بازمانم،
💠فَقَدْ ضِقْتُ لِمَا نَزَلَ بِي يَا رَبِّ ذَرْعاً وَ امْتَلَأْتُ بِحَمْلِ مَا حَدَثَ عَلَيَّ هَمّاً وَ أَنْتَ الْقَادِرُ عَلَى كَشْفِ مَا مُنِيتُ بِهِ
🔻 كه من اى پروردگار، در برابر اين محنت كه بر من وارد آمده بیطاقتم و پيمانه شكيباييم از آن اندوه كه نصيب من گرديده اينك لبريز است. تنها تويى كه توانى آن اندوه را از ميان بردارى
💠وَ دَفْعِ مَا وَقَعْتُ فِيهِ فَافْعَلْ بِي ذَلِكَ وَ إِنْ لَمْ أَسْتَوْجِبْهُ مِنْكَ يَا ذَا الْعَرْشِ الْعَظِيمِ
🔻 و آن بلا را كه بدان گرفتار آمدهام دفع كنى. پس مرا از بند بلا وارهان اگر چه شايسته آن نباشم. يا ذا العرش العظيم.
🚩 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
🆔 @shobhe_shenasi