هدایت شده از نوشتههای مهدی جمشیدی
🔻عاشورا و خواص بیخاصیّت
🖊 مهدی جمشیدی
۱. در نگاه نخست، به نظر میرسد که همۀ تحوّلات اجتماعی، وابسته به «امام جامعه» است و جامعه، آینۀ منعکسکنندۀ خودِ اوست و ازاینرو، باید «وضع جامعه» را هرچه که هست، به او ارجاع داد و برآمده از ارادۀ او دانست. چنین برداشتی از منطق تحوّلات اجتماعی نادرست است. اینکه امام در جامعۀ اسلامی، تعیینکننده است و سیاستها و جهتگیریهایش میتواند جامعه را به قلۀ تعالی یا درۀ انحطاط سوق بدهد، برداشت درستی است، اما همواره چنین نیست که او نقش اصلی را بر عهده داشته باشد یا در همۀ زمینهها بتوان رد پای او را یافت. ازآنجاکه قاعدۀ حکمرانی در جامعۀ اسلامی این است که امام باید جامعه را متقاعد سازد و به خواست و ارادۀ آنها، هویّت دینی بدهد، اینگونه نیست که جامعه همچون شیء شکلپذیر و منفعل در دست امام جامعه باشد و او بدون آنکه دغدغۀ «همراهی جامعه» را در داشته باشد، نقش هدایتی خویش را ایفا نماید. پس امام جامعه از جهات بسیاری، «مقیّد» و «محدود» به خودِ جامعه است و باید اقتضاهای آن را در نظر بگیرد و در چهارچوب آنها سیاستگذاری و راهبری کند؛ چه اقتضاهای امکانی و چه اقتضاهای امتناعی. بدینسبب، جامعهای که دچار فقر امکانی باشد و بنمایههای قوی نداشته باشد و نتواند رویدادها و حوادث را فهم کند و به فهم امام جامعه نیز چندان گردن ننهد، خودش به عامل بازدارنده نسبت به غایات قدسیِ امام تبدیل میشود.
۲. آنچه که در عرض امام جامعه میتواند نقش مکمّل یا نقش ناقض ایفا کند، لایۀ سرآمدان و برجستگان جامعه هستند؛ کسانی که در «خواص جامعه» نامیده میشوند و به دو گروه خواص اهل حقّ و خواص اهل باطل تبدیل میشوند. «خواص اهل حقّ» نیز در کنار امام جامعه، هویتپرداز و جهتبخش هستند و میتوانند ارادۀ امام جامعه را به تحقق نزدیک سازند یا آن را به زنجیر درآورند. این امر بدان سبب است که تودههای مردم در جامعه، اغلب گرفتار وضع «اثرپذیری» و «دنبالهروی» هستند و چشم به خواص دارند و از آنها تبعیّت میکنند؛ چنانکه انتخابهایشان، «تکرار انتخابهای خواص» هستند. بنابراین، ممکن است با توجه به محدودیّتهای گفتاری و صراحتیِ امام جامعه، خواص در مسیری قرار بگیرند که بتوانند همچون یک مجموعۀ نقضکننده یا معطلنگاهدارنده نسبت به امام جامعه عمل کنند. از جمله، «سکوت خواص» بسیار مؤثّر است؛ چه «سکوت گفتاری» و چه «سکوت عملی». در تاریخ، لحظههایی هستند که چرخشهای بزرگ میآفرینند و اتفاقهای بازگشتناپذیر پدید میآورند. در این لحظهها، هرچه هم امام جامعه بکوشد که به جامعه، جهت بدهد و آن را در مجرای غایات حقّ به حرکت درآورد، اما باز محتاج «همگفتاری» و «همعملیِ» خواص اهل حقّ است و بدون آنها، کار هدایت جامعه به پیش نخواهد رفت. اگر خواص اهل حقّ به دلیل «محافظهکاری» و «دنیاطلبی»، سکوت اختیار کنند و حقّ را کتمان نمایند، جامعه نخواهد توانست که حقّ و مسیر حقّ را بیابد و ازاینرو، در چالهها و چاهها فرو خواهد افتاد. جامعۀ مبتلا به «خواص ساکت»، روی سعادت را نخواهد دید و همواره گرفتار تکرار خطاها و بازتولید لغزشهایش خواهد شد. در چنین وضعی، امرِ امام جامعه نیز معطل و معوّق باقی خواهد ماند و رنگ تحقق را نخواهد پذیرفت.
۳. در تحلیل ریشۀ واقعۀ عاشورا باید خاموشی و انفعالِ خواص اهل حقّ را علت اصلی شمرد و انگشت اتهام را به سوی آنها چرخانید؛ چراکه امام جامعه را تنها نهادند و در مسیر تحقق غایات قدسی، به حمایت گفتاری و عملی از او برنخواستند. امام حقّ، محتاج «حمایت خواص اهل حقّ» است تا جامعه، یکپارچه و همصدا در مسیر هدایت معنوی قرار بگیرد و دین در قالب نظامهای اجتماعی، عینیّت یابد، اما اگر خواص در لحظههای تاریخساز، زبان در کام فروببرند و حاضر نباشند هزینۀ «اظهار حقّ» را بپردازند، جامعه رو به پیش حرکت نخواهد کرد، بلکه چهبسا آنچنان سیر قهقرایی و انحطاطی را تجربه کند که در مقابل دیدگانش، واقعهای به تلخی عاشورا رخ بدهد. خواص اهل حقّ که در این فروبستگی تاریخی دست دارند، حقّ را میشناسند و میفهمند، اما از «موضعمندی» و «صراحت» و «هزینهدادن» گریزان هستند و به همین دلیل، امام جامعه نیز تنها و بیطنین میماند و عوام نیز بر روی او شمشمیر جهالت میکِشند. سرنوشت جامعۀ اسلامی، وابسته به این است که آن دسته از خواص اهل حقّ که با مواضع خویش، تسهیلکننده و پیشبرندۀ حقیقت هستند، اکثریّت نخبگانی باشند تا بتوانند جامعه را در جهت ارادۀ امام جامعه، بسیج کنند.
🖇 منتشرشده در:
http://fna.ir/3dmv3n
هدایت شده از پس کوچههای انقلاب (محمد صادق کوشکی)
10.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ فناوری و بی حیایی
▪️چند سالی است که این مرکز ( و مراکزی از این دست) با پول بیت المال و به نام ترویج فناوری ،دانش بنیان ، شتاب دهنده ( استارت آپ) و... پاتوق امنی برای رفتارهای خلاف شرع و قانون برخی دختران و پسران جوانی شده که باید در این گونه مراکز ،مشغول فعالیت علمی و فنی باشند!
▪️پیوند این مراکز با قانون ستیزی و دین گریزی از جمله برنامه های دولت روحانی بود که با موفقیت اجرا شد ( مثلا عادی شدن روزه خواری علنی، بی حجابی و اختلاط وحشتناک میان دختران و پسران در مرکز فوق و برخی دیگر از این مراکز) اما دولت رئیسی هم در ۲ سال گذشته نشان داده که هیچ قصد و برنامه ای برای بهبود وضعیت نابهنجار چنین مراکزی ندارد و صرفا ادامه دهنده مسیر دولت روحانی است!
▪️مسیر و سیاست دولت روحانی در این مراکز شامل بی اعتنایی کامل به ارزشهای دینی و انقلابی و توجه صرف به درآمدزایی و تبدیل ایده های فنی و مدیریتی به پول بوده و معاونان علمی و فناوری رئیس جمهور طی ۱۰ سال اخیر افرادی محترم اما بی توجه و غافل نسبت به فرهنگ اسلامی و انقلابی بوده اند.
❇️ معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ( به عنوان متولی اصلی این مراکز ) باید برای ساماندهی وضعیت اخلاقی و فرهنگی مراکز تحت پوشش و نظارت خود ، مدیریتی قوی در حوزه فرهنگی ایجاد کرده و ضمن الزام رعایت احکام و شعائر دینی در این مجموعه ها ، جوانان فعال در آنها را با ماهیت و ارزشهای اسلامی و انقلابی آشنا کند .( طبیعی است مدیریت فرهنگی این مراکز کاری نیست که از عهده هر جوان جویای نام و البته شیرین عسلِ نزدیک به اطرافیان رئیس جمهور بربیاید!)
@pas_kouchehaie_enghelab
🌹وقتی که میخواهید به #روضه بروید، اگر سؤال کردند که کجا میروید، نگویید میرویم روضه،
❤️#بگویید_می_خواهیم_برویم_کربلا.
#کربلا 💔
#خبرگزاری_بسیج_خرمشهر
@basijnews_khoramshahr
🔻حدیث درباره سازشکاری با گناهکاران
الإمامُ الباقرُ عليه السلام : أوحَى اللّه ُ تعالى إلى شُعَيبٍ النبيِّ : إنّي مُعَذِّبٌ مِن قومِكَ مائَةَ ألفٍ : أربعينَ ألفاً مِن شِرارِهِم و سِتّينَ ألفاً مِن خِيارِهم ، فقالَ : يا ربِّ ، هؤلاءِ الأشرارُ فما بالُ الأخيارِ ؟! فَأوحَى اللّه ُ عزّ و جلّ إلَيهِ : داهَنوا أهلَ المعاصِي فلَم يَغضَبُوا لِغَضَبِي .[مشكاة الأنوار : 104/238 .]
✅امام باقر عليه السلام : خداوند متعال به شعيب پيامبر وحى فرمود كه : من صد هزار نفر از مردم تو را عذاب خواهم كرد : چهل هزار نفر بدكار را ، شصت هزار نفر از نيكانشان را . شعيب عرض كرد : پروردگارا! بدكاران سزاوارند
⁉️ اما نيكان چرا؟
👈خداوند عزّوجلّ به او وحى فرمود كه : آنان(نیکان) با گنهكاران راه آمدند و به خاطر خشم من به خشم نيامدند
⭕️آیا میدانید؟
🔹 فیلم گرفتن از زنان بی حجاب داخل خیابان و نشر آن در فضای مجازی جرم نیست... آنچه جرم است بر اساس ماده ۱۶ قانون جرایم رایانه ای فیلم خانوادگی یا اسرار خصوصی افراد را منتشر کند که منجر به ضرر یا عرفا موجب هتک حیثیت او بشود ، جرم است.
ماده ۱۶ :
(( هرکس به وسیله سامانه های رایانه ای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او جز در موارد قانونی منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون(۵.۰۰۰.۰۰۰)ریال تا چهل میلیون (۴۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.))
#تبیین_محصنات
#منم_مدافع_انی_سلم_لمن_سالمکم
#منم_مدافع_انی_حرب_لمن_حاربکم
#پاسخ_شبهه
⬅️گفت عرق خورها و الوات هم میومدن تو مجلس امام حسین و آدم میشدند، الانم به کشف حجابها گیر ندید، دستگاه امام حسین آدمشون میکنه.
➡️گفتم
1⃣اولا اونا عامل دشمن نبودن اما الان حرمت شکنی در مجلس روضه پروژه رسمی و برنامه ریزی شده دشمن است.
2⃣ثانیا اون عرق خور هر گناهی میکرد بیرون روضه بود وارد مجلس که میشد حرمت نگه می داشت اما اینا میخوان گناه علنی و آشکار خودشون را بیارن داخل روضه.
3⃣ثالثا این گزاره که «نباید در دستگاه امام حسین دخالت کرد»، تولیدی #شیعه_انگلیسی برای تایید قمه زنی است. بفهمید زیر علم چه تفکری سینه میزنید.
#منم_مدافع_انی_سلم_لمن_سالمکم
#منم_مدافع_انی_حرب_لمن_حاربکم
26.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#حرف_حق
💠 ما نمی توانیم به بهانه #جذب به هیات ، هر عملی را انجام دهیم و با هر نوع سبک آهنگی #مداحی کنیم و #لخت شویم و بالا پایین بپریم و بگوییم اینگونه جوانان جذب می شوند ‼️‼️
🔰 مجلس عزای امام حسین (ع) ، حرمت دارد ، هر کاری نباید کرد. اینکه برخی سخنران ها و مداح ها هم می گویند " #ولش_کن " بگذار هرکار دوست دارد بکند ، حرفی از اساس #غلط است ‼️
👈 انسان به هیات می آید تا اشتباهاتش جبران شود ، تا رشد کند ، اگر قرار باشد اشتباهاتش به او تذکر داده نشود ( البته با زبانی خوش و نرم) ، یعنی همان مسیر غلط خودت را ادامه بده که قطعا درست نیست ‼️
#تبیین_محصنات
#منم_مدافع_انی_سلم_لمن_سالمکم
#منم_مدافع_انی_حرب_لمن_حاربکم
ریال ایران #کمارزشترین_پول_دنیا!
ازاین خبر چه برداشتی میشود؟
اینکه"وضع اقتصادی مردم ایران ازهمۀ کشورهای دنیا بدتراست" درحالی که ارزش پول ملی، #هیچ_ربطی به رفاه ندارد. چرا که با حذف صفرها، میتوان یکشبه ارزش پول ملی رابسیاربالا برد؛ درحالی که رفاه عمومی هیچ تغییری نمیکند.
〰〰〰〰〰〰
پیش از ورود به بحث توجه به این نکته ضروری است که مطالب زیر #به_آن_معنا_نیست که امروزه وضع اقتصادی مردم، بسیارخوب است، درحالیکه متاسفانه در #دهه90 مشکلات اقتصادی بسیارزیاد بود و #مسئولین باید باروحیه جهادی مشکلات راحل کنند.
هدف فقط این جمله است که:«ارزش اسمی پول ملی، تعیینکنندۀ وضعیت رفاه مردم یک کشورنیست»
○○○○○○○○○○○○○○○○○○
اما #توضیح_مطلب
این یک واقعیت است که امروز، ریال ایران کمارزشتر از سایر ارزهای ملی است. اما از این گزاره معمولاً یک برداشت کاملاً اشتباه میشود؛ وقتی چنین خبری را میشنویم ناخودآگاه گمان میکنیم وضع اقتصاد ایران از همهی کشورهای دنیا بدتر است و متوسط رفاه یک ایرانی، از رفاه افراد سایر کشورها کمتر است. باید بدانیم ارزش پول ملی، هیچ ربطی به رفاه ندارد. چرا که اولاً با حذف صفرها، میتوان یکشبه ارزش پول ملی را بسیار بالا برد؛ در حالی که در رفاه عمومی هیچ تغییری رخ نمیدهد. در ثانی، بررسی وضعیت درآمد در کنار ارزش پول ملی است که میتواند وضعیت قدرت خرید مردم را نشان دهد.
🔴 ارزش اسمی پول ملی یعنی آن چیزی که روی پول نوشته شده است. مثلاً در سال 2020 هر هزار تومان ما تقریباً برابر با 20 افغانی افغانستان بوده است! هزار کجا و 20 کجا. با نگاه اول، بهنظر میرسد باید وضع اقتصاد ما از اقتصاد افغانستان بدتر باشد. اما دقیقتر که میشویم، میبینیم درآمد سرانه در افغانستان در سال 2020 میلادی (بر اساس آمارهای بانک جهانی) بهطور متوسط برابر با 39 هزار و 741 افغانی یعنی معادل 2 میلیون و 185 هزار تومان در سال بوده است؛ این در حالی است که درآمد سرانه در ایران در سال 2020 (مطابق آمارهای بانک جهانی) برابر با 46 میلیون و 900 هزار تومان در سال بود.
بنابراین مهم نیست که ارزش یک افغانی نزدیک به 550 ریال است. مهم آن است که بدانیم دریافتی و حقوق افراد چقدر است. در نسبت بین حقوق و ارزش پول ملی است که قدرت خرید معنا پیدا میکند.
نه مهم است که عدد درآمد سرانه اسمی در ایران از همه جا بالاتر است، و نه مهم است که ارزش اسمی پول ملی ما پایینترین در دنیاست!
مهم این است که بدانیم قدرت خرید مردم ما بهطور متوسط در دنیا چه رتبهای دارد.
🔹بر اساس آمارهای بانک جهانی، ایران در سال 2020 میلادی در شاخص قدرت خرید سرانه رتبهی 85م دنیا را از میان 197 کشور کسب کرده است؛ یعنی اگر جهان را به دو نیمه تقسیم کنیم، ما در نیمهی بالایی قرار داریم و بهطور میانگین، قدرت خرید مردم در 112 کشور از ما ایرانیان کمتر است. این نشان میدهد که اسکناسهای بیارزشترین پول دنیا، چندان هم بیارزش نیست و توانسته قدرت خرید ایرانیان را از 112 کشور بالاتر نگه دارد.
🔸 این یعنی چه!؟
یعنی اگر چه ارزش ریال از ارزش پول ملی 197 کشور کمتر است اما درآمد مردم ما به ریال، به اندازهای هست که بتوانیم با حقوقمان، کالاها و خدماتی را بخریم که مردم 112 کشور پایینتر از ما، توان تهیهاش را ندارند.
جالب آنکه برآوردهای صندوق بینالمللی پول نشان میدهد که قدرت خرید سرانه در ایران، تا سال 2027 بالاتر هم خواهد رفت.
🔴 بسیاری از کشورها بودهاند که در چهل سال اخیر، #صفرهای_پولشان را حذف کردند. همین امروز اگر ما 4 صفر را حذف کنیم، ارزش پول ملی از 81 کشور جهان بهتر میشود و تقریباً معادل ارزش پول ملی نیکاراگوئه خواهد شد. این در حالیاست که قدرت خرید مردم نیکاراگوئه هماکنون بر اساس آمارهای بانک جهانی، بهطور متوسط یکسوم قدرت خرید ایرانیان است.
👈 نتیجه آنکه #ارزش_اسمی_پول_ملی، تعیینکنندهی وضعیت رفاه مردم یک کشور نیست و اسکناسهای ریال نیز آنقدرها که رسانههای زرد میگویند، بیارزش نیست!
♦️ حجتالاسلامراجی
🏴 مادرگرانقدر شهید محمدصادق مردانی آسمانی شد
🔹آسیه مردانی مادر گرانقدر شهید محمدصادق مردانی دار فانی را وداع گفت و به فرزند شهیدش پیوست.
🔹پیکر مطهر این مادر گرانقدر شهید فردا یکشنبه یکم مرداد ماه ۱۴۰۲ ساعت ۱۱ صبح از گلزار شهدای شهر قزوین به سمت مزار والدین شاهد تشییع میشود.
🔷@basijalborz
هدایت شده از تمدننگار | شکوهیانراد
⭕️ اگر میترسیم ...
اگر به هر دلیلی مثل کاهش محبوبیت، مسخره شدن، کتک خوردن، طرد شدن و ... میترسیم از عقایدمون دفاع کنیم؛
حدأقل پشت سر مردم کوفه حرف نزنیم.
مطمئناً لشکر ابن زیاد، ترسناکتر و کشندهتر از چهار تا هجمهی سایبری امروزی است.
🔴 آیا ما واقعاً اهل کوفه نیستیم وقتی #حرام_سیاسی و #حرام_شرعی را جدی نگرفتهایم و حرف مسلم امام زمان (عج) زمین مانده؟!
💠 محرم زمان خوبی است که به خود بیاییم و بفهمیم واقعاً، واقعاً، واقعاً در کدام صف ایستادهایم ...
✍️مهندس شکوهیانراد
@SHRChannel
🌐 لینک:
https://eitaa.com/joinchat/2793996420C418ac5a508
هدایت شده از تمدننگار | شکوهیانراد
📚 مطالعه کنید
🔶🔹 نقش فضای سایبر در ارتقاء شفافیت حاکمیت
فضای سایبر، فضایی است که با شعار «جریان آزاد اطلاعات» میان آحاد جامعه و حتی نخبگان علمی شناخته میشود و تلقی بر آن است که فضای سایبر، در هر حال در راستای ارتقاء شفافیت است.
⭕️ اما آیا این باور صحیح است؟
بسیار مهم است ابتدا به این پرسش کلیدی پاسخ داده شود که چرا در عرصهی حکمرانی، وجود شفافیت یکی از مؤلفههای ضروری است؟
1️⃣ بهترین راهبرد
شفافیت سریعترین، کمهزینهترین، سادهترین، مبناییترین و قابل اعتمادترین سازوکار برای مبارزه با فساد، افزایش مسئولیتپذیری و پاسخگویی، ارتقاء شایستهسالاری، مشارکت فعال و مؤثر مردمی، کاهش هزینه و زمان، و در نتیجه افزایش کارآمدی و سرمایهی اجتماعی است.
2️⃣ ممانعت از وقوع فساد
به این مهم باید توجه شود که عدم شفافیت، بسترساز فساد است! زیرا بهدلیل عدم نظارت عمومی، فضا را برای وقوع مفاسد مهیا میگرداند.
3️⃣ مردمیسازی حکمرانی
شفافیت یکی از بهترین عواملی است که میتواند مردمیسازی حکمرانی را محقق نماید.
بدین معنا که عموم مردم را در مراحل مختلف «اقدامات حکومتی شامل عارضهیابی، شناخت مسائل، اولویتبندی مسائل، تدوین راهکارها، اولویتبندی راهکارها، اجرا، نظارت و ارزیابی سهیم کند.
4️⃣ انسجام ملی
شفافیت مفهومی است که سلایق مختلف سیاسی روی آن وحدت نظر دارند، مگر کسانی که درگیر چرخهها و فرایندهای فاسد باشند!
از این رو تأکید بر شفافیت در سطح ملی، جریانات سیاسی مختلف را -در صورت سلامت جریانی و پرهیز از فساد- به اتحاد و همنظری میرساند.
💢 اما شفافیت و فضای سایبر ...
فناوریهای نوین، خصوصاً در حوزهی سایبرنتیک نقش مهمی در تحقق #شفافیت دارد، مشروط بر آنکه در روال و فرایندهای صحیح جریانسازی اطلاعات تعریف شود، در غیر اینصورت خودش به یکی از بزرگترین موانع شفافیت تبدیل خواهد شد!
✴️ اما چرا؟
فضای سایبر در اصل، فضای کنترل جریان اطلاعات است. از این رو به همان نسبت که در تئوری، امکان دسترسی به جریان آزاد اطلاعات را مهیا میسازد، میتواند اطلاعات را بر اساس منافع گروهی خاص #کانالیزه کرده و همواره زمینهی سلطهی آنها را بر جامعه بهصورت نرم تأمین نماید.
⬅️ ارائهی اطلاعات کمتر یا بیشتر از حد لازم شفافیت، خودش بهمعنای عدم شفافیت است و باید در نظر داشت که شفافیت الزاماً به معنای ارائهی همهی اطلاعات به همهی افراد نیست.
✴️ شاید جای سؤال باشد که چرا ارائهی اطلاعات اضافه نیز مصداق عدم شفافیت است؟
در مهندسی اطلاعات، سه حالت برای عدم شفافیت وجود دارد که عبارتند از:
1. قطع دسترسی به اطلاعات
2. ارائهی اطلاعات غلط
3. بمباران اطلاعاتی
❇️ هنگامی که مخاطب در یک موضوع مشخص، مورد هجمه و بمباران اطلاعاتی قرار بگیرد، امکان بررسی تمام آنها و بهتبع، فهم صحیح از موضوع را از دست میدهد و در نهایت به همان باوری میرسد که از ابتدا مدنظر ارائهکنندهی اطلاعات بوده است.
این در حالی است که منع دسترسی به اطلاعات نیز رخ نداده است‼️
🌐 از این رو ارائهی حجم بالا از اطلاعاتی که ضروری نیستند، حتی بیش از ممانعت از دسترسی به اطلاعات میتواند در عدم شفافیت مؤثر باشد.
⛔️ حال قضاوت کنید، اصول و مبانی فضای سایبر فعلی، در راستای شفافیت است یا علیه شفافیت؟!
✍️مهندس شکوهیانراد
@SHRChannel
🌐 لینک:
https://eitaa.com/joinchat/2793996420C418ac5a508
هدایت شده از MESBAHYAZDI.IR
به عشق ارباب، لات بازی تعطیل!
▪️خدا چهقدر بندههای خود را دوست دارد که مقدر فرموده حتی از راه شهادتِ عزیزترین بندگان خود، هرچه بیشتر بندگان گنه کار او آمرزیده شوند؛ بندگانی که تنها از همین راه هدایت میشوند و از راه دیگری نمی توانند استفاده کنند.
▪️شما اگر ندیدید، حتماً شنیدید، کسانی بودند که انواع معاصی را مبتلا بودند، انواع معاصی که ما نمی توانیم تصور درستی از آن داشته باشیم و آخر عمرشان به خاطر ارادت به سیدالشهداء (علیه السلام) و خدمت به دستگاه سیدالشهداء (علیه السلام) موفق شدند توبه کنند و آمرزیده شوند.
▪️در جریان انقلاب، یکی از کسانی که نقش مهمی داشت، مرحوم طیب بود. من که از نزدیک ایشان را ندیده بودم و نمی شناختم، اما می گفتند ایشان رئیس داش های تهران بود.
▪️[میدانید که] برای داشهای آن زمان، مخصوصاً زمان شاه، مشروب خواری چیز عادی بود، مثل آب خوردن بود، و خیلی کارهای دیگر [هم عادی بود].
▪️مرحوم طیب خصوصیتی که داشت، عشق به سیدالشهداء(علیهالسلام) بود. در دهه محرم، همه این کارهای او تعطیل می شد، یعنی گناهان را کنار می گذاشت. در آن دهه هرچه برای او میسر بود از عزاداران سیدالشهداء(علیه السلام) پذیرایی می کرد و مهم ترین دستهای که در تهران راه میافتاد دسته طیب بود.
▪️ایشان راهش این نبود که بیاید قم، در حوزه علمیه درس امام(قدس سره) برود و از این راه به کمال برسد. راهش این نبود و هیچ وقت نمی آمد. آن کاری که داشت و آن شغل و آن محیطی که داشت اینگونه ایجاب نمی کرد.
▪️حتی شرایط محیطش ایجاب نمی کرد که برود چهارتا مسئله نماز و روزه خود را یاد بگیرد؛ [فضای داش ها] فضای دیگری است. آن ها عالمی دارند، «داداشم، مخلصتم، کرتیم». اصلاً حساب ارزشهای ما و این حرف ها نیست، یک حساب دیگری است، یک عالم دیگری است.
▪️آن وقت، در آن شرایط، چیزی که برای او میسر بود و خدا به او داده بود، عشق به سیدالشهداء(علیه السلام) بود. همین که ماه محرم می رسید، همه چیز در دستگاه طیب تعطیل می شد. دستگاه که می گویم، نه خیال کنید که مثلاً به اندازه یک خانه، [نه!] روزی صدها نفر سر سفره طیب غذا می خورند، خیلی آدم دست بازی بود. در محرم همه دستگاه او در خدمت سیدالشهداء(علیه السلام) بود. دسته طیب که راه می افتاد، همه می آمدند تماشا، خیابان، تا میدان پر می شد.
▪️منظورم این است که خدا این گونه بندهها را داشته، می داند راه این ها فقط عشق به سیدالشهداء(علیه السلام) هست. از راه همان داش بودنشان [به سمت سیدالشهدا(علیه السلام) می روند.]
▪️اگر سیدالشهداء(علیه السلام) به شهادت نرسیده بود، این ها از چه راهی می توانستند به بهشت بروند؟ از چه راهی می توانستند به رحمت الهی نائل شوند؟ خدا دلش نمی خواهد بندگانش بسوزند، پس هر راهی ممکن باشد را باز کرده تا هر کسی هر چه می تواند حتی به اندازه یک قدم به رحمت او نزدیک شود.
🔺️ حکایت آیت الله مصباح یزدی(قدس سره) راه ویژه خدا برای هدایتِ گناهکاران، ۱۳۹۶/۰۸/۰۸
#حکایت_ها
#محرم
#توبه
🏴 @mesbahyazdi_ir