حکمتهای نهج البلاغه:
*⚜️#حکمت_385_نهج_البلاغه⚜️*
وَ قَالَ (عليه السلام): مِنْ هَوَانِ الدُّنْيَا عَلَى اللَّهِ أَنَّهُ لَا يُعْصَى إِلَّا فِيهَا، وَ لَا يُنَالُ مَا عِنْدَهُ إِلَّا بِتَرْكِهَا.
دنيا شناسى (علمى، معنوى):
📜و درود خدا بر او، فرمود: از خوارى دنيا نزد خدا همان بس كه جز در دنيا، نافرمانى خدا نكنند، و جز با رها كردن دنيا به پاداش الهى نتوان رسيد.
*🔰شرح و تفسیر حکمت 385🔰*
👌🔆در پستى دنيا همين بس!
⚛درباره پستى دنيا و بى ارزش بودن زرق و برق آن در قرآن مجيد تعبيرات مختلفى ديده مى شود.
🔰گاهى از آن تعبير به لهو و لعب شده: (وَمَا هَذِهِ الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلاَّ لَهْوٌ وَلَعِبٌ)، و گاه از آن تعبير به زخرف شده و اين كه اگر مردمِ دنياپرست همگى به دنيا اقبال نمى كردند به قدرى دنيا بى ارزش بود كه براى كافران خانه هاى پر زرق و برق و زينتى قرار مى داديم:
📖(وَلَوْلاَ أَنْ يَكُونَ النَّاسُ أُمَّةً وَاحِدَةً لَّجَعَلْنَا لِمَنْ يَكْفُرُ بِالرَّحْمَنِ لِبُيُوتِهِمْ سُقُفاً مِّنْ فَضَّة وَمَعَارِجَ عَلَيْهَا يَظْهَرُونَ * وَلِبُيُوتِهِمْ أَبْوَاباً وَسُرُراً عَلَيْهَا يَتَّكِئُونَ * وَزُخْرُفاً وَإِنْ كُلُّ ذَلِكَ لَمَّا مَتَاعُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَالاْخِرَةُ عِنْدَ رَبِّكَ لِلْمُتَّقِينَ).
💠امام(عليه السلام) مى فرمايد:🔻 «براى پستى دنيا (ى فريبنده و پر زرق و برق) همين بس كه معصيت خداوند فقط در آن انجام مى شود و براى رسيدن به پاداش الهى راهى جز ترك آن نيست»
⚛امام(عليه السلام) در اين گفتار نورانى به دو نكته در پستى دنيا اشاره مى كند: نخست اين كه جاى معصيت الهى تنها اينجاست و دوم اين كه وسيله رسيدن به سعادت جاويدان ترك آن است.
🔰امام سجاد(عليه السلام) مى فرمايد: «وقتی با پدرم به سوى كربلا خارج شديم امام هر زمان در منزلى پياده مى شد و يا از آن حركت مى كرد به ياد يحيى بن زكريا و قتل او مى افتاد و روزى فرمود: در پستى دنيا در برابر خداوند متعال همين بس كه سر يحيى بن زكريا (پيامبر بزرگ الهى) براى زن آلوده اى از زنان آلوده بنى اسرائيل هديه فرستاده شد».
کانال شهدا و ایثارگران صفادشت
eitaa.com/shohadasafadasht
🌹🇮🇷🌹🇮🇷🌹
*روایتی تازه از رزمندهای که فرمانده گردان شهادت بود.*
ناگهان دیدم شهید که آن زمان معاون گردان بود، فریاد میزند: «تیربارچی»! از جایم پریدم و گفتم: «بله» گفت: «این قسمت خاکریز ـ با دست به قسمتی از خاکریز دوجداره که باز بود اشاره کرد ـ یک خط آتش ببند تا بچههای آر.پی.جی زن گردان ما بتوانند بروند پشت آن یکی خاکریز». من هم بلافاصله شروع به تیراندازی به طرف آن قسمت کردم و در آنجا یک دیوار آتش ایجاد نمودم.
آرامش و زیبایی این روزهای سرد و زمستانی ما مدیون روزهای گرم مقاومت بچه هایی از همین مرز و بوم است که در عملیات کربلای 5 در دشت خونین شلمچه حماسه ها آفریدند و ما بر آن شدیم تا گوشه ای از این رشادت ها را در وجود فرمانده گردان شهادت لشکر 27 محمد رسول الله(ص) یادآور شویم تا شاید در سالروز آسمانی شدن این شهید بزرگوار مشمول دعای خیرشان شویم.
شهید جواد حاج ابوالقاسم صراف (معروف به جواد صراف) فرمانده گردان شهادت به سال ۱۳۴۰ در تهران و در خانوادهای مذهبی، ساکن خیابان هفده شهریور دیده به جهان گشود. از دوران کودکی به قرآن و اهل بیت (ع) علاقهمند بود. تحصیل خود را تا مقطع دبیرستان ادامه داد. همزمان با اوجگیری اعتراضهای مردمی با رژیم ستمشاهی، به مبارزین پیوست و در تظاهرات، شرکت فعالی داشت. با پیروزی انقلاب اسلامی، جواد صراف به عضویت کمیته و بعد از آن در بیست و پنجم شهریور سال ۱۳۵۹، به خدمت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد.
همزمان با تجاوز رژیم بعثی عراق به ایران به جبهههای غرب کشور رفت و در منطقهٔ گیلان غرب ـ سرپل ذهاب به نبرد با دشمن پرداخت. او پس از مدتی به جنوب ایران روانه شد و به خیل سلحشوران لشکر ۲۷ محمد رسول الله (ص) پیوست. وی در عملیاتهای متعدد این لشکر نظیر: مسلم بن عقیل، رمضان، والفجر مقدماتی، والفجر ۱، کربلای۱ و کربلای ۵ با مسئولیتهای مختلفی از نیروی عادی گرفته تا فرمانده گردان شرکت فعال داشت و سرانجام بیست و دوم دی سال ۱۳۶۵، طی عملیات کربلای ۵ با سمت فرماندهی گردان شهادت در منطقهٔ شلمچه به شهادت رسید.
سردار شهید جواد صراف، با آنکه جثهای ضعیف و لاغر داشت، در پادگان دو کوهه آن هم در گرمای تابستان روزه میگرفت. بعدازظهرها که گرما اوج میگرفت، پاهایش را در ظرفی پر از آب و یخ قرار میداد تا بلکه اندکی از شدت حرارت بدنش کاسته شود. هیچ موقع هم به دنبال گرفتن مسئولیت در لشکر نبود و دیر مسئولیتی را میپذیرفت. ولی وقتی وظیفهای را به عهده میگرفت برای انجام آن از جان مایه میگذاشت. جواد از دلیران حاضر در میدان نبرد بود.
آقای مجید آقامیری، از همرزمان شهید صراف خاطرهای از ایشان را اینگونه میگوید:
جواد صراف در هدایت عملیات بسیار شجاع بود و هوش بالایی داشت. سختترین پاتکهای دشمن را با آرامش و خلاقیت دفع میکرد. در جریان عملیات کربلای ۱، شبی که گردان ما به خط زد و اهداف خود را به دست آورد، هنگام صبح دیدیم که نیروهای دشمن با تانکهایشان در نزدیکی ما قرار گرفتهاند، به گونهای که حتی صدای صحبت کردن آنها را هم به وضوح میشنیدیم. هیچ کس نمیدانست چکار باید کرد.
ناگهان دیدم شهید صراف که آن زمان معاون گردان بود، فریاد میزند: «تیربارچی»! از جایم پریدم و گفتم: «بله» گفت: «این قسمت خاکریز ـ با دست به قسمتی از خاکریز دوجداره که باز بود اشاره کرد ـ یک خط آتش ببند تا بچههای آر.پی.جی زن گردان ما بتوانند بروند پشت آن یکی خاکریز». من هم بلافاصله شروع به تیراندازی به طرف آن قسمت کردم و در آنجا یک دیوار آتش ایجاد نمودم. جواد صراف، همراه چند آر.پی.جی زن به آن «طرف خاکریز رفتند و چند موشک به سمت تانکهای عراقی و نیروهای پشت آن شلیک کردند. آه و نالهٔ بعثیها به وضوح به گوش میرسید. آنها به شدت گیج شده بودند، به طوری که اصلاً نمیدانستند از کدام طرف باید فرار کنند.
گودرزی از دیگر همرزمان شهید صراف در وصف جوانمردی او میگوید:
یک روز سوار بر یک ماشین لندور، داشتیم به طرف مهران میرفتیم. کنار جاده، دیدم یک نفر لنگ لنگان در حال حرکت است. رفتم به طرف او. دیدم جواد صراف است و همینطور به زحمت در کنار جاده میرود. تا او را دیدم، گفتم: «آقا جواد، کجا میروی؟» گفت: وقتی که مجروح شدم، مرا به بیمارستان ایلام بردند. دکترها گفتند: باید بستری شوی، ولی من دیدم که گردان در خط است و این انصاف نیست من در بیمارستان استراحت کنم و نیروهای من در خط بجنگند و آنها را تنها بگذارم. این بود که از بیمارستان جیم زدم و حالا هم که میبینی، دارم میروم سمت خط.
آقای جعفری از دوستان نزدیک شهید صراف، دربارهٔ ایشان چنین اظهار نظر میکند:
جواد صراف، عشق زیادی به اهل بیت پیامبر اکرم (ص) داشت. فریاد «حسین جان، حسین جان» او، که از عمق جان سوختهاش برمیآمد، هرگز فراموشم نمیشود. صراف، صفای دیگری داشت. کمتر کسی مثل او بود.
با بچههای بسی
جی خیلی عیاق و در کارش خیلی جدی و سختگیر بود.
در عملیات کربلای ۱ هیچ گونه مسئولیتی نداشت، ولی این باعث نشده بود که دست از کارزار بردارد. او (جواد صراف) از افراد همیشه حاضر در میدان نبرد بود. در گرمای تیر ماه سال ۶۵ و در ظهر عملیات کربلای یک، او را روی تپههای قلاویزان دیدم که با تنی خاکآلود، در حالی که عرق از سر و رویش جاری بود، غوغایی دیدنی به پا کرده بود. یک انگشتری عقیق داشتم که خیلی نظرش را جلب کرده بود. لذا بنا شد انگشترهایمان را با هم عوض کنیم. پس از گذشت سالها وقتی به آن انگشتر نگاه میکنم، خاطرهٔ شجاعتها و رشادتهای آن بزرگمرد در نظرم تجسم مییابد. در عملیات کربلای ۵ فرماندهی گردان شهادت را بر عهده داشت. در حین عملیات از جهت کمبود مهمات احتمال میدهد که برای نیروهایش مشکلی پیش بیاید؛ لذا با تویوتا برای رساندن مهمات حرکت میکند. در راه بازگشت، هدف تیر بعثیان کافر قرار میگیرد و خون سرخش، خاک گرم شلمچه را رنگین میسازد.
کانال شهدا و ایثارگران صفادشت
eitaa.com/shohadasafadasht
🌹🇮🇷🕊🇮🇷🌹
*#یاد_شهیدان_جاودانه_باد*
فَاقْرَءُوا مَا تَيسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ
(مزمل/ 20)
*#برنامه_تلاوت_قرآن_کریم*
📖 *امروز صفحه ۱۶*
عزیزانی که برنامه جزء خوانی دارند،
📖 *امروز جزء ۱۲ قرآن کریم*
*#هدیه_به_ارواح_طیبه_و_ملکوتی*
#انبیاء_الهی_و_ائمه_معصومین_ع
#امام_راحل
#شهدای_راه_حق
#پدران_و_مادران
#مومنین_و_مومنات
*ان شاءالله در دنیا با قرآن مانوس و در آخرت با قرآن محشور شوید.*
🌺🍃🌸🍃🌺
کانال شهدا و ایثارگران صفادشت
eitaa.com/shohadasafadasht
حکمتهای نهج البلاغه:
*⚜️#حکمت_386_نهج_البلاغه⚜️*
وَ قَالَ (عليه السلام): مَنْ طَلَبَ شَيْئاً، نَالَهُ أَوْ بَعْضَهُ.
ضرورت استقامت (علمى، اخلاقى):
📜 و درود خدا بر او، فرمود: جوينده چيزى يا به آن يا به برخى از آن، خواهد رسيد.
*🔰شرح و تفسیر حکمت 386🔰*
👌🔆هر تلاشى سرانجام به نتيجه مى رسد، كم يا زياد:
📜امام(عليه السلام) در اين كلام نورانى اشاره به تأثير جدّ و جهد بر وصول به مقاصد عالى كرده، مى فرمايد: 🔻«هركس براى رسيدن به چيزى تلاش كند يا به همه آن مى رسد يا به قسمتى از آن»
🔷بدون شك براى رسيدن به مقصود، عوامل زيادى بايد دست به دست هم بدهند ولى در ميان همه آن عوامل، نقش تلاش و كوشش از همه پررنگ تر است
🔷 و تجربه نيز همين را نشان مى دهد كه بزرگان دنيا كه به مقاصد عالى دست يافته اند بر اثر كار و كوشش و تلاش فراوان بوده و حتى مخترعان و مكتشفان كه توانسته اند نيروهاى مختلف جهان طبيعت را به تسخير خود درآورَند، بر فراز آسمان پرواز كنند و يا به بعضى از كرات بالا برسند، در اعماق درياها سير كرده و ذخاير آن را كشف نمايند، نيروى اتم را در اختيار بگيرند و از آن براى مقاصد صلح جويانه استفاده كنند، به كشفيات فراوانى در علوم مختلف دست يابند و درهاى گنجينه هاى علوم را بگشايند، همه اين ها در سايه تلاش و كوشش و استقامت و پشتكار است.
📝شبيه آنچه در گفتار حكيمانه بالا آمد در افواه دانشمندان مشهور است گاه به عنوان حديث از آن ياد مى شود و گاه به عنوان يك ضرب المثل عام و آن اين كه
« كسى كه چيزى را طلب كند و جديت درباره آن داشته باشد آن را خواهد يافت»
📝و نيز گفته اند: « كسى كه درى را بكوبد و اصرار كند سرانجام وارد مى شود».
🔰شبيه آنچه در بالا آمد با تفاوتى در غررالحكم از على(عليه السلام) نقل شده است كه فرمود: « كسى كه كوبيدن در را ادامه دهد و اصرار كند وارد مى شود».
🔷اين نكته نيز حائز اهميت است كه گاه براى رسيدن به مقصود كوشش فردى نتيجه بخش نيست و بايد از ديگران نيز در امور عمومى كمك گرفت، پيدا كردن اعوان و انصار و ياران نيز نتيجه طلب و تلاش و كوشش انسان است،
کانال شهدا و ایثارگران صفادشت
eitaa.com/shohadasafadasht
🌹🇮🇷🌹🇮🇷🌹
#پیام_شهید_امروز
🌹 *بسیجی شهید ابوالفضل ابراهیمیان*
🌹تولد ۱۱ شهریور ۱۳۴۲ دامغان
🌹 *شهادت ۲۵ دی ۱۳۶۵ عملیات کربلای ۵ شلمچه*
📝 *فرازی از وصیتنامه این شهید عزیز*
📌 *امت قهرمان: شهامت، انسانيت، پاكي، راستي، امانتداري، ايثار، نوعدوستي، تحمّل و صبر و شهادت از خصلتهاي زمان انقلاب است*
🌹 *اگر من چند جان ميداشتم حاضر بودم كه همگي را در راه اسلام فدا نمايم و در اين راه همچون شمع بسوزم و راه را روشن نمايم، تا رهروان شهادت راه را به جان بپيمايند*
📌 *اما پيامم این است تا ميتوانيد سعي نماييد كه گناه نكنيد كه پشيماني سودي ندارد و اگر گناهي داريد توبه نماييد كه خدا رحمان و رحيم است. خدا را فراموش نكنيد از اسلام و مسلمين جهان دفاع نماييد، حق را پيدا نموده و از باطل دوري كنيد*
شادی ارواح طیبه شهدا و امام شهدا صلوات
کانال شهدا و ایثارگران صفادشت
eitaa.com/shohadasafadasht
🌹🇮🇷🌹🇮🇷🌹
*سالروز تکریم مادران شهدا گرامی باد.*
۲۷ دیماه ، مصادف با سیزدهم جمادی الثانی، سالروز رحلت مادر ۴ شهید والامقام کربلا، مظهر ادب و ایثار و وفا ، همسر فداکار امیر المومنین، جناب فاطمه ام البنین علیها سلام،
*و روز تکریم مادران و همسران شهدا گرامی باد.*
درود و سلام ما به همه مادران و همسران عزیز و صبور شهدا که با تقدیم عزیز جانشان به اسلام و انقلاب اسلامی افتخار آفریدند و ما همه مدیون ایثار و فداکاری آن بزرگواران هستیم،
*هدیه به روح مطهر و بلند حضرت ام البنین مادر قهرمان پرور قمر بنی هاشم ابوالفضل العباس علیه السلام و همه مادران و همسران شهدا که به شهیدان ملحق شده اند صلوات*
کانال شهدا و ایثارگران صفادشت
eitaa.com/shohadasafadasht
🌹🇮🇷🕊🇮🇷🌹
*#یاد_شهیدان_جاودانه_باد*
فَاقْرَءُوا مَا تَيسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ
(مزمل/ 20)
*#برنامه_تلاوت_قرآن_کریم*
📖 *امروز صفحه ۱۷*
عزیزانی که برنامه جزء خوانی دارند،
📖 *امروز جزء ۱۳ قرآن کریم*
*#هدیه_به_ارواح_طیبه_و_ملکوتی*
#انبیاء_الهی_و_ائمه_معصومین_ع
#امام_راحل
#شهدای_راه_حق
#پدران_و_مادران
#مومنین_و_مومنات
*ان شاءالله در دنیا با قرآن مانوس و در آخرت با قرآن محشور شوید.*
🌺🍃🌸🍃🌺
کانال شهدا و ایثارگران صفادشت
eitaa.com/shohadasafadasht