🔴 توجه : لطفا جهت استفاده از کانال کامل بخوانید. 🔴
🔷" ﺁﻳﺎ ﺑﺮﺍﻱ ﺍﻫﻞ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﻭﻗﺖ ﺁﻥ ﻧﺮﺳﻴﺪﻩ ﻛﻪ ﺩﻝ ﻫﺎﻳﺸﺎﻥ ﺑﺮﺍﻱ ﻳﺎﺩ ﺧﺪﺍ ﻭ ﻗﺮﺁﻧﻲ ﻛﻪ ﻧﺎﺯﻝ ﺷﺪﻩ ﻧﺮم ﻭ ﻓﺮﻭﺗﻦ ﺷﻮﺩ ؟ ﻭ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻧﺒﺎﺷﻨﺪ ﻛﻪ ﭘﻴﺶ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﻛﺘﺎﺏ ﺁﺳﻤﺎﻧﻲ ﺑﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺩﺍﺩﻩ ﺷﺪﻩ ﺑﻮﺩ ، ﺁﻥ ﮔﺎﻩ ﺭﻭﺯﮔﺎﺭ [ ﺳﺮﮔﺮﻣﻰ ﺩﺭ ﺍﻣﻮﺭ ﺩﻧﻴﺎ ﻭ ﻣﺸﻐﻮﻝ ﺑﻮﺩﻥ ﺑﻪ ﺁﺭﺯﻭﻫﺎﻱ ﺩﻭﺭ ﻭ ﺩﺭﺍﺯ ] ﺑﺮ ﺁﻧﺎﻥ ﻃﻮﻟﺎﻧﻲ ﮔﺸﺖ ، ﺩﺭ ﻧﺘﻴﺠﻪ ﺩﻝ ﻫﺎﻳﺸﺎﻥ ﺳﺨﺖ ﻭ ﻏﻴﺮ ﻗﺎﺑﻞ ﺍﻧﻌﻄﺎﻑ ﺷﺪ ، ﻭ ﺑﺴﻴﺎﺭﻱ ﺍﺯ ﺁﻧﺎﻥ ﻧﺎﻓﺮﻣﺎﻥ ﺑﻮﺩﻧﺪ. "
سوره حدید، آیه ۱۶
🔶 با توجه به عنایات حضرت ولی عصر (ارواحنا له الفداء)، انشاءالله در این کانال به توضیح و نشر بیانات مرحوم آیت الله سعادت پرور (ره) ، با بهره گیری از آیات و روایات اسلامی می پردازیم. ذکر چند نکته در این مورد حائز اهمیت است :
1⃣ هدف ما از فعالیت در این کانال، ایجاد یک فضای مناسب و سالم برای آشنا شدن با عرفان ناب اسلامی است. لازم به ذکر است که مطالب کوتاه و در عین حال مهمی که در کانال پست می شود، برای آشنایی و تسلط کامل بر مراحل و موانع راه تربیت نفس کافی نمی باشد، بلکه هدف صرفا ایجاد یک فضای تربیتی است که اهمیت تهذیب را برای ذهن انسان روشن می کند.
🔴 به همین جهت از همه عزیزان خواهش می کنیم که برای استفاده کامل و کافی، به منابعی که ذیل همین مطلب ذکر خواهد شد مراجعه فرمایند.
2⃣ مطالب کانال از مبانی فکری و عملی حاج آقای علیپور گرفته می شوند. ایشان در زمینه #مقدمات راه تهذیب نفس فعالیت می کنند، و در صورت صلاحدید خودشان و آماده بودن شخص، افراد را به یک استاد اخلاق ارجاع می دهند.
3⃣ با توجه به محبوبیت کشوری و مراجعات فراوان برای استفاده از محضر شاگردان مرحوم سعادت پرور (ره)، حاج آقای علیپور مبانی نظری و عملی تهذیب نفس را که به راه #معرفت_نفس مشهور است، در دو جزوه فطرت و دستورات مقدماتی گردآوری کرده اند تا عموم مردم توانایی استفاده از آن را داشته باشند.
4⃣ چهارم اینکه هدف این راه تربیتی، همانند عرفان های کاذب رسیدن به یک سری حالات خیالی و قدرت های ماورایی نیست! بلکه هدف بندگی خداوند متعال و کسب رضایت الهی است، که همان راه اهل بیت (ع) می باشد ؛ بنابراین نباید انتظار داشت که پس از مدت کوتاهی به کشف و کرامات سلوکی دست یافت.
5⃣ دوستان عزیز توجه داشته باشید که هدف ما در اینجا دکان باز کردن و جمع کردن مرید و گمراه کردن مردم نیست، بلکه می خواهیم این معارف را از لسان پاک اساتید اخلاق به شما نیز برسانیم تا همه از چشمه معرفت الهی سیراب شویم ؛ و برای اینکار هیچ مزدی از شما نمی خواهیم، جز اینکه به فکر آخرت خودتان باشید که راه دراز است و سفر طولانی....
✔️ در نهایت از شما می خواهیم که جهت کسب رضای خداوند، این کانال تربیتی را در هرجا که می توانید تبلیغ کنید تا افراد بیشتری توفیق آشنایی با این معارف را داشته باشند.
"با تشکر از همراهی شما"
❇️ @fetrat112 کانال تربیتی فطرت
🆔 @samasana2 ادمین
#اطلاعیه
♦️ جلسه عمومی با حضور حجتالاسلام والمسلمین حاج آقای شیروانی، از اساتید حوزه علمیه معصومیه قم و دوره علمی سالانه آبعلی، انشاءالله روز دوشنبه ۱۷ دی ماه در شهرستان زنجان برگزار می شود.
🔹 موضوع : رابطه #علم و #بصیرت و #تقوا
🔸 مکان : حوزه علمیه امام صادق (ع) واقع در خیابان زینبیه، ساعت ۱۱ صبح
✴️ @fetrat112 کانال تربیتی فطرت
🆔 @samasana2 ادمین
4_5881932204061230176.MP3
14.62M
#صوت
♦️ سخنرانی خطیب ارجمند حجت الاسلام والمسلمین حاج آقای شیروانی با موضوع رابطه #علم و #تقوا و #بصیرت
#گوش_دهید
✴️ @fetrat112 کانال تربیتی فطرت
🆔 @samasana2 ادمین
#عرفان_نظری
♦️ #شخصیت_حقیقی و #شخصیت_وهمی (قسمت اول)
🔹 براستی #شخصیت یک انسان وابسته به چیست؟ آیا طرز حرف زدن، لباس پوشیدن، مدرک علمی یا حتی تفکر روشنفکرانه و باز، #شخصیت ما را می سازند؟ آیا ما واقعا تعریف درستی از #شخصیت داریم؟
🔸 برای رسیدن به این مهم، باید توجه کرد که انسان در این دنیا پیوسته در حال تکامل روحی می باشد. بزرگان مثالی زده اند و این تکامل خلقت را، به رشد جنین در رحمِ مادر نسبت داده اند. همانطوری که وجود جنین پیوسته با خونِ مادر در حال تکمیل شدن است، ما هم پیوسته در حال رشد هستیم.
🔹 حال این سوال بوجود می آید که تکامل خلقت ما در دنیا ما توسط چه چیزی ادامه می یابد؟ در عالمِ رحم، خون مادر بود و در این عالم #اعمال ماست. در آنجا جنین از یک نظر "هست و زندگی می کند" و از نظر دیگر "برای ورود و زندگی در این دنیا تکامل می یابد." ما هم در این عالم هستیم و زندگی می کنیم، اما هدف اصلی از حضور و فعالیت در این دنیا، رشد یافتن برای یک خلق جدید است. [سوره ق، آیات ۱۵ تا ۱۹]
🔸 یعنی اعمالی که ما پیوسته در دنیا انجام می دهیم، شخصیت ما را در عالم برزخ و قیامت خواهد ساخت ؛ و همچون جنین که کل موجودیتش در این دنیا به نحوه خلقتش در رحِم وابسته است، زندگی ابدی ما در آخرت نیز وابسته به اعمال و نیات ما در همین دنیاست که اختیارش را بدست خودمان داده اند.
🔹 پس نتیجه این شد که اسم هیکل ما در آن عالم را، #شخصیت می گویند. اما در نظر عموم، از #شخصیت معنای ظاهری بسیار پایینی شده است و معمولا کسی که دو زانو بنشیند و برخی اداها را داشته باشد، آدم با #شخصیتی است! #شخصیت، آن حقیقتی است که در اثر تولیدات حرکت این عالم یعنی افعال ما که از نیت صادر شده، بوجود می آید.
🔸 متاسفانه بسیاری از اشخاص در اثر توجه به عالم ماده و فراموشی آخرت، یک نوع #شخصیت_خیالی برای خودشان ساخته اند. مشکل اینجاست که پس از مرگ، #شخصیت_حقیقی شان برایشان مشهود می شود و این شکستن #شخصیت_وهمی بسیار دردناک خواهد بود.
✔️ انشاءالله در قسمت های بعدی به نحوه شکستن شخصیت خیالی و ساختن شخصیت حقیقی به نحو احسن می پردازیم. جهت تعجیل در فرج آقا امام زمان (عج) صلواتی ختم بفرمایید.
"کانال تربیتی فطرت"
❇️@fetrat112
🆔@samasana2 ادمین
#عرفان_نظری
♦️ #شخصیت_حقیقی و #شخصیت_وهمی (قسمت دوم)
🔹 در قسمت قبلی بیان شد که #شخصیت یک انسان به اعمال و نیاتی است که پیوسته از او صادر می شود، و در آخرت #حیات_ابدی او را تشکیل خواهد داد ؛ برای روشن تر شدن مطلب مثالی می زنیم.
🔸 عرض شد که مَثَل دنیا نسبت به عالم آخرت، همچون جنین نسبت به این دنیاست. در عالمِ رحِم اگر اشتباهی رخ دهد و مثلا چشم های جنین درست خلق نشود، در این دنیا نیز از قوه بینایی بی بهره خواهد بود ؛ این مسئله چیزی نیست که خارج از وجود جنین باشد، بلکه او به طور مادرزادی کور خواهد شد.
🔸 اگر من در اینجا گناهی را انجام دهم، ملائکه به سرعت آن را میگیرند و #شخصیت مرا در عالم برزخ می سازند؛ قرآن می فرماید : "کِرام الکاتبین"، یعنی فرشتگانی که اعمال را می نویسند. خب این را در سطح ذهن مادی من میگوید که از حقیقت با خبرم سازد ؛ وگرنه نه اینکه قلمی باشد و دفتری و عده ای هم بنشینند این اعمال را بنویسند!
🔹 و بعد با این علوم جدید آشنا می شویم و باعث می شود که دین را از چشم ما بیندازند و شبهه ایجاد کنند! این نامه اعمال نه به آن معناست، بلکه مثلا وقتی چشم با نیت نامحرم نگاه می کند، این فعل در #شخصیت عالم بعد به میله آهنی تبدیل می شود که مرتب در چشم فرو میرود و در می آید.
🔸 بعضی ها هم در این طرف و آن طرف و مهمانی ها می نشینند و این حقایق را مسخره می کنند. میگوید خب اگر میله آهنی باشد، سرم را میکشم کنار تا به من نخورد!! نمیتواند بفهمد که این چیزی در خودت است، مثل کوری مادرزاد که در آن جنین بود ؛ فلان گناه را که انجام دادی، مامور مربوطه #شخصیتی را از تو ساخته که اینچنین است.
🔹 در ساختن بدن و صورتگری و...، اختیار در دست من نبود ؛ اما از این به بعد اختیار را دست خودم داده اند. پس تمام واجبات و محرمات و مستحبات و مکروهات، معنای بسیار وسیع و حقیقتی دارند و #قراردادی نیستند ؛ تمام این اعمال مواد ساختاری ماست که دارد تبدیل می شود به یک زندگی حقیقی و لطیف، در برابر یک زندگی مجازی و زودگذر که در آنیم.
✔️ در ادامه همراه ما باشید، انشاءالله در قسمت های بعدی توضیحات بیشتری را ارائه خواهیم کرد. منابع این مطالب همگی ماخوذ از جزوه فطرت هستند، امیدواریم که برایتان قابل استفاده و مفید باشد. از همگی شما التماس دعای فراوان داریم
❇️@fetrat112
🆔@samasana2 ادمین
#عرفان_نظری
♦️ #شخصیت_حقیقی و #شخصیت_وهمی (قسمت سوم)
سوره شمس ، آیات ۷ تا ۱۰
" وَنَفْسٍ وَمَا سَوَّاهَا ● فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا ● قَدْ أَفْلَحَ مَن زَكَّاهَا ● وَقَدْ خَابَ مَن دَسَّاهَا "
🔹 در قسمت های قبلی به تعریف و توضیح #شخصیت_حقیقی و #شخصیت_خیالی به طور مختصر پرداختیم، حال این سوال بوجود می آید که چگونه میتوان این #شخصیت_خیالی را شکست و از آن بیرون آمد؟ برای درک این مطلب لازم است مقدمتا با مبحثی به نام #قوای_روح آشنا شویم.
🔸 مرحوم نراقی (ره) در ابتدای کتاب شریفِ "معراج السعاده" بحث بسیار مهم #قوای_روح را مطرح می کند. تمام قوا و نیروهای یک انسان، در نهایت به روح او برمی گردد و کنترل آن نیرو ها بر عهده چهار قوه اصلی است : قوه عاقله، قوه شهویه، قوه غضبیه و قوه واهمه. در این قسمت به توضیح دو قوه #عاقله و #واهمه می پردازیم.
🔸 #قوه_عقل وظیفه رهبری و کنترل سایر قوا را بر عهده دارد، و انسان در صورت پیروی از آن به سعادت ابدی می رسد. امام صادق (ع) در حدیثی ۷۵ نیرو و زیرمجموعه برای #عقل ذکر می کنند ؛ از جمله آن ها قوای ذهن، حافظه، هوش و #قوه_فکر هستند.
🔹همانطور که پیداست #عقل انسان را به سمت حقیقت و واقعیت های عالم سوق می دهد و ایمان به خداوند و آخرت نیز بوسیله آن شروع می شود. امیرالمؤمنین علی (ع) در خطبه ای وظیفه انبیاء را بیرون آوردن دفینه های #عقل در انسان ها دانسته اند ؛ تذکرات مکرر قرآن کریم نیز با آوردن استفهام انکاری (افلا یعلقون؟) بر اهمیت پرداختن به این قوه می افزاید.
🔸 در نقطه مقابل عقل، قوه #واهمه وجود دارد. بزرگان برای تعریف آن مثالی زده اند : فرض کنید کودکی در ماشین نشسته و در همان حال ماشین شروع به حرکت می کند. کودک به بیرون نگریسته و می گوید : دیوار ها و درخت ها دارند حرکت می کنند! و خودش را ثابت می پندارد. در این حالت اصطلاحا می گوییم کودک دچار #وهم شده است.
🔹 #قوه_واهمه به قدری قوی است که انسان در آن حالت نمی تواند فرق بین واقعیت و خیال را متوجه شود، مگر اینکه به تقویت #عقل خودش بپردازد و از تاریکی های #وهم بیرون بیاید. منظور از القای تقوا و خودنگهداری، و فجور و بزه کاری به نفس انسان که در سوره شمس آمده نیز همین مسئله است ؛ یعنی ما به نفسِ انسان این دو قوه را الهام کردیم.
✔️ حال ما اگر بخواهیم خودمان را از شر #شخصیت_وهمی نجات دهیم و به سمت حقیقت برویم، باید به تقویت قوه عقل بپردازیم و در مقابل قوه واهمه را تضعیف کنیم. اما چگونه؟ انشاءالله در قسمت بعدی به این مسئله خواهیم پر پاخت
❇️@fetrat112
🆔@samasana2 ادمین
تلنگر.mp3
1.3M
#حتما_گوش_دهید
حاج آقا #علیپور :
⏰ زمان کلیپ صوتی 3 دقیقه
👈 از جلسه زنجان(ترکی)
🌴 #تلنگر
✴️ @fetrat112 کانال تربیتی فطرت
🆔 @samasana2 ادمین
#متن_در_قاب
♦️ اخلاق، تدین و عبادتی که بر اساس فطرت نباشد، عبادت خدای خیالی است.
❇️@fetrat112
🆔@samasana2 ادمین
#عرفان_نظری
♦️ #شخصیت_حقیقی و #شخصیت_وهمی (قسمت چهارم)
🔹 در قسمت قبل بیان شد که راه شکستن #شخصیت_خیالی، تقویت #قوه_عقل و تضعیف #قوه_واهمه است. در این قسمت مقداری در مورد قوه واهمه، #زینت_دنیا و نقشِ #شیطان در این زمینه می پردازیم، لطفا کمی حوصله به خرج دهید! 😊
🔸 اولین مسئله در مورد #لذت است. متاسفانه اکثر ما معنای درستی از مفهوم لذت نداریم. علامه طباطبایی (ره) می فرمایند [1] : آن چیزی که ما در این دنیا لذت می پنداریم، در واقع رفعِ درد و فشار است ؛ به این صورت که انسان یکی از نیاز های نفس خویش یا فشاری را برطرف می کند و بعد به خاطر رفع اینها احساس لذت می کند ؛ چون ما پیوسته در این دنیا در حال فشار و رنج هستیم.[2]
🔹 برای اثبات این مطلب می گوییم : اگر واقعا در نفسِ مسائلی که ما آنها را لذت می پنداریم، #لذت_حقیقی وجود داشت، مثلا غذا خوردن یا ازدواج کردن یا هر چیزِ دیگر، هیچ وقت نباید از پیوسته انجام دادن آن کارها خسته می شدیم. اگر خوشمزه ترین غذای دنیا را ۱۰ بار پشت سرِ هم بخوریم، دیگر حالمان از آن به هم می خورد ؛ یا اگر یک زوجِ عاشق را ۱ سال تمام در یک قفس بیندازیم، دیگر نخواهند توانست یکدیگر را تحمل کنند. این مسئله نشان می دهد که در حقیقتِ اینها لذتی وجود ندارد، بلکه تنها رفعِ نیاز است.
🔸 اصلا این دنیا ظرفیت ظهورِ لذت های حقیقی را ندارد ؛ این از ویژگی های این نشئه و سنت خداوند است. از طرفی نفس انسان بی نهایت طلب و حریص آفریده شده [۳]، و هرگز نمی تواند نیازهای نفسانی خویش را به طور کامل در اینجا برطرف کند ؛ بلکه فقط آن ها را کمی کنترل می کند. دلیل بشارت های خداوند در قرآن به #بهشت پر از لذت های جاودان نیز همین مسئله است ؛ چون این لذت ها مخصوص عالم آخرت هستند.
🔹 حال کار #شیطان و #قوه_واهمه در اینجا چیست؟ شیطان به انسان #وعده_دورغ می دهد که تو میتوانی در همین دنیا نیاز های نفسانی خود را به طور بی نهایت برطرف کنی[4] ؛ و قوه واهمه نیز یک نوع #لذت_خیالی را برای نفس پدید می آورد و انسانِ گمراه با خودش #خیال می کند که به مراد دلش رسیده است! [5]
🔸 در واقع تنها دلیل لذت بردن از #گناه همین مسئله است ؛ باطنِ گناه آتش است و هیچ لذتی را درون خودش ندارد. این #شیطان است که انسان را فریب داده و او را وارد یک جوِّ وهمی میکند، در نتیجه به خیال خودش از عصیان خداوند متعال لذت می برد. #زینت_دنیا نیز به غفلت انسان افزوده و او را گمراه تر می کند.
✔️ نتیجه می گیریم که تقویت #قوه_عقل برای نجات یافتن از شر #شیطان و #نفس_اماره بسیار ضروری است. انشاءالله در قسمت های بعدی توضیحات بیشتری را خدمتتان ارائه خواهیم کرد، صلواتی ختم بفرمائید.
✴️ @fetrat112
________________________
[1] : ترجمه رساله الولایه، ج ۲ ؛ ص : ۳۷
[2] : سوره بلد، آیه ۴
[3] : سوره معارج، آیه ۱۹
[4] : سوره حجر، آیه ۳۹
[5] : سوره فجر، آیات ۱۷ تا ۲۰
#روح_خدا
♦️کمی #فکر کنید، دور اندیش باشید ؛ عواقب امور را بسنجید، عقبه های خطرناکی که دارید به یاد بیاورید : از #فشار_قبر، #عالم_برزخ، مشکلات و شدائدی که به دنبال آن است #غفلت نکنید.
🔹 اقلا #جهنم را باور داشته باشید. اگر انسان واقعا این عقبات خطرناک را باور داشته باشد ، #روش خود را عوض می کند. شما اگر ایمان و #یقین به این امور داشته باشید، این گونه رها و آزاد نخواهید زیست ؛ قلم، قدم، و #زبان خود را حفظ نموده برای صلاح و #تهذیب_نفس خود کوشش خواهید کرد .
📝 جهاد اکبر امام خمینی ره، ص : 24
❇️@fetrat112
#عرفان_نظری
♦️ کمی #تفکر
🔷 "قُلْ هَلْ نُنَبِّئُكُم بِالْأَخْسَرِينَ أَعْمَالًا؟ الَّذِينَ ضَلَّ سَعْيُهُمْ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَهُمْ يَحْسَبُونَ أَنَّهُمْ يُحْسِنُونَ صُنْعًا"
ترجمه آیه : "بگو آیا شما را از زیانکار ترین مردم از جهت عمل آگاه کنم ؟ ﺁﻧﺎﻥ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﻛﻮﺷش ﺸﺎﻥ ﺩﺭ ﺯﻧﺪﮔﻲ ﺩﻧﻴﺎ به هدر رفته ﻭ ﮔﻢ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﺧﻮﺩ ﻣﻰ ﭘﻨﺪﺍﺭﻧﺪ ﺧﻮﺏ ﻋﻤﻞ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ."
سوره کهف، آیات ۱۰۳ و ۱۰۴
"کانال تربیتی فطرت"
@fetrat112
@samasana2 ادمین
امام زمان رو دوست داشتم ولی نمیشناختم😔😞
تایه روز ی مطلب از این کانال دستم رسید🍃
تازه فهمیدم دنیا چه خبره و من کجای دنیام😳😳😳
وااااااای خیلی از عمرم عقب بودم😭
این کانال همه چیزم رو عوض کرد...
دلم نیومد بقیه بی بهره باشن از گنج من😢
حتما اول نیت کن بعد کلیک کن🌸🍃
👇👇
http://eitaa.com/joinchat/3843096576Cf7a42801db
♥️🌹♥️
#عرفان_عملی
♦️ حضرت آیت الله مجتهدی تهرانی :
کسی که حمام رفته و لباس تمیز پوشیده است، همین که یک سیاهی روی صورت یا لباسش بنشیند می فهمد ،
ولی کسی که مثلا در مکانیکی کار کرده و سیاه شده، هرقدر هم خاک بخورد متوجه نمی شود.
☑ گناه هم همین طور است.
◻👈 کسی که تزکیه کرده و خودش را تمیز کرده، می فهمد که یک گناه چه قدر اثر دارد ،
ولی کسی که غرق گناه است ، هرچقدر که گناه کند ککش هم نمی گزد.
✴️ @fetrat112
#عرفان_نظری
♦️ #شخصیت_حقیقی و #شخصیت_وهمی (قسمت پنجم)
🔹 در قسمت های قبلی با توضیحاتی که خدمتتان ارائه شد، نتیجه گرفتیم که وظیفه ما در راه رسیدن به رضایت خداوند، #تقویت_قوه_عقل و همچنین #تضعیف_قوه_واهمه است ؛ یا به عبارت بزرگان اخلاق #تعدیل_قوا. اگر مطالب قبلی را مطالعه نکرده اید توصیه می کنیم به اولین قسمت از همین بحث مراجعه فرمایید.
🔸 حضرت امام خمینی (ره) در کتاب چهل حدیث، اولین منزل سیر الی الله را #تفکر دانسته اند. لازم است قبل است ورود به این بحث بدانیم که #قوه_عاقله یک سری زیر مجموعه هایی دارد، که امام صادق (ع) ۷۵ مورد از آنها را در کتاب اصول کافی بابِ عقل و جهل بیان کرده اند.
🔹 از جمله آن زیرمجموعه ها، قوای حافظه، هوش، ذهن و #قوه_فکر می باشد. ما اگر بخواهیم عقل خودمان را رشد دهیم و بالا ببریم، باید ابتدائاََ از #فکرمان استفاده کنیم. امام صادق (ع) در روایتی می فرمایند : " اُوصیکم بِتَقوَی اللهِ و اِدامه #التفکر ؛ لِانَّ التفکّرَ ابو کُلّ خیرِِ و اُمّهِ". من شما را به رعایت تقوای الهی و مداوم بودن در تفکر وصیت می کنم ؛ چرا که تفکر پدر و مادر هر خیری است. توجه کنید که تعبیر عقل در اینجا، با عقلی که عموم مردم در جامعه استفاده می کنند متفاوت است، غالبا منظورشان هوش یا ذکاوت در امور دنیوی است، اما منظور حضرت عقلی است که "ما عُبِدَ به الرّحمان" با آن خداوند را پرستش می کنیم.
🔹 اصلا عبادتی که بر مبنای #تفکر نباشد، خیری ندارد. در روایات متعددی آمده است که یک ساعت تفکر کردن در #امر_خداوند، برابر با هفتاد سال عبادت است، یا یک ساعت #تفکر از قیام یک شب بالاتر است. منتها نه هر تفکری ؛ بلکه تفکر در امر خداوند.
🔸 علامّه طباطبایی (ره) فرموده اند که هرجای قرآن کلمه #امر آمده، منظور عالم ملکوت است. تفکر مراحلی دارد که انشاءالله در آینده خدمتتان عرض خواهد شد، امّا یکی از مهمترین مواردی که اهل بیت (ع) بر روی آن تاکید بسیار کرده اند، #یاد_مرگ است.
🔹 در روایات وارد شده که #یاد_مرگ ریشه شهوات را می خشکاند، و ذکر خدا را در انسان نِگه می دارد. از برنامه های عمومی حاج آقای علیپور و اساتید اخلاق، هفته ای یکبار تفکر جدی در #یاد_مرگ است. به این صورت که هر هفته به قبرستان برویم، و مدتی تنها در آنجا بنشینیم و به #مرگ فکر کنیم، اینکه اینجا سرایِ ابدی من است و روزی من هم #خواهم_مرد.
🔸 این مسئله به شدت به انسانِ سالک انگیزه و قدرت مجاهده می دهد، و مهمترین دستورالعمل اهل بیت (ع) برای ترک گناه و پیشرفت در این راه است. انشاءالله همگی این عمل مهم را در برنامه های خودمان داشته باشیم، صلواتی ختم بفرمائید.
@fetrat112
@samasana2 ادمین
4_5812215770926547981.mp3
11M
♦️ سخنرانی حاج آقا #علیپور در جلسه ماهانه مسجد امام خمینی (ره) تبریز
97/9/23
🔹 آیت الله #سعادت_پرور (پهلوانی تهرانی) از زبان حاج آقا علیپور
🔸تشریح تفاوت #عرفان_حقیقی با عرفان های #دروغین و نقد برخی از جریان های #کاذب
✴️ @fetrat112
#عرفان_عملی
♦️ محروم کردنِ خود از #فکر
🔹 #فکر و #عقل انسان در اصل این نیست که هست ، و نمی بایست این می شد که الان می بینیم. اگر می دانستیم #فکر_انسان و #عقل او چگونه است و به کجا ها می تواند راه بیابد، چه عوالمی را طی کند و چه راهها می تواند به روی انسان باز نماید و سپس نظری به روزگار سیاه و سقوط آن و صاحب آن یعنی انسان می انداختیم، خوب می فهمیدیم که انسان ها چه #ظلمی به خود کرده اند و چگونه ؟!
✔️ مرحوم آیت الله #شجاعی (ره)
📚 مقالات جلد ۳ ص ۲۴۱
@fetrat112
@samasana2 ادمین
#روح_خدا
#تفکر_در_قرآن_کریم
♦️ #تطبیق آیات قرآن با حالِ خود
🔹 (بدان ای سالک راه خدا!) یکی از آداب مهمه قرائت قرآن، که انسان را به نتایج بسیار و استفادت بیشمار نایل میکند #تطبیق است. آنچنان که در هر آیه از آیات شریفه که #تفکر میکند، مفاد آن را با حال خود #منطبق کند، و نقصان خود را به واسطه آن مرتفع کند و امراض خود را بدان شفا دهد. مثلا در قصه شریفه حضرت آدم(ع) ببیند، سبب مطرود شدن شیطان از بارگاه قدس با آن همه سجدهها و عبادتهای طولانی چه بوده، خود را از آن تطهیر کند، زیرا مقام قرب الهی جای پاکان است. با اوصاف و اخلاق شیطانی قدم در آن بارگاه قدس نتوان گذاشت.
📚 توصیههایی از امامخمینی(ره)، پرسمان، شماره 4 ص 2
✴️ @fetrat112
اطلاعیه مهم
🔴 توجه : لطفا جهت استفاده از کانال کامل بخوانید. 🔴
🔷" ﺁﻳﺎ ﺑﺮﺍﻱ ﺍﻫﻞ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﻭﻗﺖ ﺁﻥ ﻧﺮﺳﻴﺪﻩ ﻛﻪ ﺩﻝ ﻫﺎﻳﺸﺎﻥ ﺑﺮﺍﻱ ﻳﺎﺩ ﺧﺪﺍ ﻭ ﻗﺮﺁﻧﻲ ﻛﻪ ﻧﺎﺯﻝ ﺷﺪﻩ ﻧﺮم ﻭ ﻓﺮﻭﺗﻦ ﺷﻮﺩ ؟ ﻭ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻧﺒﺎﺷﻨﺪ ﻛﻪ ﭘﻴﺶ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﻛﺘﺎﺏ ﺁﺳﻤﺎﻧﻲ ﺑﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺩﺍﺩﻩ ﺷﺪﻩ ﺑﻮﺩ ، ﺁﻥ ﮔﺎﻩ ﺭﻭﺯﮔﺎﺭ [ ﺳﺮﮔﺮﻣﻰ ﺩﺭ ﺍﻣﻮﺭ ﺩﻧﻴﺎ ﻭ ﻣﺸﻐﻮﻝ ﺑﻮﺩﻥ ﺑﻪ ﺁﺭﺯﻭﻫﺎﻱ ﺩﻭﺭ ﻭ ﺩﺭﺍﺯ ] ﺑﺮ ﺁﻧﺎﻥ ﻃﻮﻟﺎﻧﻲ ﮔﺸﺖ ، ﺩﺭ ﻧﺘﻴﺠﻪ ﺩﻝ ﻫﺎﻳﺸﺎﻥ ﺳﺨﺖ ﻭ ﻏﻴﺮ ﻗﺎﺑﻞ ﺍﻧﻌﻄﺎﻑ ﺷﺪ ، ﻭ ﺑﺴﻴﺎﺭﻱ ﺍﺯ ﺁﻧﺎﻥ ﻧﺎﻓﺮﻣﺎﻥ ﺑﻮﺩﻧﺪ. "
سوره حدید، آیه ۱۶
🔶 با توجه به عنایات حضرت ولی عصر (ارواحنا له الفداء)، انشاءالله در این کانال به توضیح و نشر بیانات مرحوم آیت الله سعادت پرور (ره) ، با بهره گیری از آیات و روایات اسلامی می پردازیم. ذکر چند نکته در این مورد حائز اهمیت است :
1⃣ هدف ما از فعالیت در این کانال، ایجاد یک فضای مناسب و سالم برای آشنا شدن با عرفان ناب اسلامی است. لازم به ذکر است که مطالب کوتاه و در عین حال مهمی که در کانال پست می شود، برای آشنایی و تسلط کامل بر مراحل و موانع راه تربیت نفس کافی نمی باشد، بلکه هدف صرفا ایجاد یک فضای تربیتی است که اهمیت تهذیب را برای ذهن انسان روشن می کند.
🔴 به همین جهت از همه عزیزان خواهش می کنیم که برای استفاده کامل و کافی، به منابعی که ذیل همین مطلب ذکر خواهد شد مراجعه فرمایند.
2⃣ مطالب کانال از مبانی فکری و عملی حاج آقای علیپور گرفته می شوند. ایشان در زمینه #مقدمات راه تهذیب نفس فعالیت می کنند، و در صورت صلاحدید خودشان و آماده بودن شخص، افراد را به یک استاد اخلاق ارجاع می دهند.
3⃣ با توجه به محبوبیت کشوری و مراجعات فراوان برای استفاده از محضر شاگردان مرحوم سعادت پرور (ره)، حاج آقای علیپور مبانی نظری و عملی تهذیب نفس را که به راه #معرفت_نفس مشهور است، در دو جزوه فطرت و دستورات مقدماتی گردآوری کرده اند تا عموم مردم توانایی استفاده از آن را داشته باشند.
4⃣ چهارم اینکه هدف این راه تربیتی، همانند عرفان های کاذب رسیدن به یک سری حالات خیالی و قدرت های ماورایی نیست! بلکه هدف بندگی خداوند متعال و کسب رضایت الهی است، که همان راه اهل بیت (ع) می باشد ؛ بنابراین نباید انتظار داشت که پس از مدت کوتاهی به کشف و کرامات سلوکی دست یافت.
5⃣ دوستان عزیز توجه داشته باشید که هدف ما در اینجا دکان باز کردن و جمع کردن مرید و گمراه کردن مردم نیست، بلکه می خواهیم این معارف را از لسان پاک اساتید اخلاق به شما نیز برسانیم تا همه از چشمه معرفت الهی سیراب شویم ؛ و برای اینکار هیچ مزدی از شما نمی خواهیم، جز اینکه به فکر آخرت خودتان باشید که راه دراز است و سفر طولانی....
✔️ در نهایت از شما می خواهیم که جهت کسب رضای خداوند، این کانال تربیتی را در هرجا که می توانید تبلیغ کنید تا افراد بیشتری توفیق آشنایی با این معارف را داشته باشند.
"با تشکر از همراهی شما"
❇️ @fetrat112 کانال تربیتی فطرت
🆔 @samasana2 ادمین
#عرفان_عملی
♦️ #شخصیت_حقیقی و #شخصیت_وهمی (قسمت آخر)
🔹 خلاصه مباحث قبلی این شد که ما برای ساختن #شخصیت_حقیقی خودمان که همان حیات جاودان اُخروی است، به دستور صریح قرآن نیاز به پرورش قوه #عقلمان داریم ؛ و شروع رشد یافتن عقل از #قوه_فکر است. در این قسمت در مورد اهمیت #تفکر و برنامه عملی حاج آقا #علیپور در این زمنیه می پردازیم.
🔸 بزرگان اهل معرفت مثالی زده اند، که پرنده برای پرواز نیاز به دو بال دارد، اگر تنها یک بالش پر بزند فقط دور خودش خواهد چرخید و پرواز نخواهد کرد. سالک نیز برای رسیدن به مقصود، باید از دو بال #ذکر و #فکر استفاده کند، منظور از ذکر اعمال و عبادات و منظور از #فکر هم که معلوم است.
🔹 اگر بخواهیم اعمالمان را بدون #تفکر انجام دهیم، مانند همان پرنده فقط به دور خود خواهیم چرخید، و عبادات هیچ تاثیری در پیشرفتمان نخواهند داشت. به همین جهت در روایات ارزش یک ساعت #تفکر برابر با ۷۰ سال عبادت شمرده شده است!
🔸 اصلا پایه و مبنای همه اعمال اسلامی، #تفکر است ؛ و بدون آن انسان فقط اعمال را از روی #عادت و #تقلید کردن انجام می دهد. عبادات و اعمال روح انسان را آماده پذیرش حقایق می کنند، و با #تفکر است که روح لطافت لازم را برای فهم حقایق بدست می آورد.
🔹 از برنامه های عملی حاج آقا #علیپور، روزانه یک ربع #تفکر در واقعیات است، که البته باید در مکان و زمان منظم تکرار شود. این برنامه برای همه اشخاص در هر مرحله ای که باشند تا آخر عمر لازم است، و در مراحل بالاتر استاد تعیین می کند که سالک در چه زمینه ای باید تفکر کند.
🔸 برای شروع انسان می تواند در واقعیت #مرگ تفکر کند، روایات تاکید بسیاری بر یاد مرگ دارند و در جای جای قرآن به این مسئله تصریح شده است. انشاءالله در ادامه مواردی را که میتوان در آنها #تفکر کرد خدمتتان عرض میکنیم، صلواتی ختم بفرمائید.
✴️ @fetrat112 کانال تربیتی فطرت
🆔 @samasana2 ادمین
#عرفان_عملی
#تفکر
♦️ عزم بر #مفارقت_از_دنیا و #یاد_مرگ
🔹 پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله) می فرمایند: "وَ اعْزِمْ عَلَى مُفَارَقَةِ الدُّنْيَا ؛ و بر #مفارقت_دنيا تصميم و اراده داشته باش."
🔸منظور حضرت از این فرمایش این است که نوع انسانها قصد محکم ندارند از دنیا جدا بشوند. انسان خیلی وقتها از #تفکر در مورد #مرگ ناراحت می شود، چون خیال می کند #فکر_مرگ اضطراب و تشویش ذهن می آورد. این بخاطر عدم تحصیل #مقدمات_مرگ است و باید تدریجا به کسب آن توجه داشت.
✔️ #یاد_مرگ را در برنامه روزانه خود قرار دهیم.
✴️ @fetrat112 کانال تربیتی فطرت
🆔 @samasana2 ادمین
شهادت بانوی دو عالم حضرت زهرا سلام الله علیها بر تمام شیعیان جهان تسلیت باد.
با ما همراه باشید
"کانال تربیتی فطرت"
@fetrat112
@samasana2 ادمین
#عرفان_عملی
♦️ لوازم #تقویت_عقل و تضعیف قوه خیال
🔹 در قسمت قبلی بیان شد که انسان برای جلب رضایت الهی، به دستور قرآن باید به #عقل خویش بپردازد و از امور #وهمی بپرهیزد. در این قسمت به توضیح برنامه های عملی حاج آقا علیپور در این زمینه می پردازیم.
1⃣ ۱۵ دقیقه #تفکر روزانه در واقعیات عالَم : این برنامه روزانه بوده و باید در مکان و زمان خاصّی تکرار شود، پیشنهاد بزرگان برای زمان آن، #بین_الطلوعین است ؛ و برای شروع می توان در واقعیت #مرگ تفکر کرد.
2⃣ انس روزانه با قرآن و #تدبر در آن : بهتر است همیشه قبل از خوابیدن و در زمان بین الطلوعین، کمی آیات قرآن همراه با #تدبر و #تفکر تلاوت شود. بنا به فرمایش اهل بیت (ع) اینکار باعث تقویت عقل خواهد شد.
3⃣ داشتن #تغذیه درست و سالم : پرهیز از پرخوری و غذاهای ناسالم و همچنین زیاد جویدن غذا، در صورت رعایت نکردن این مسائل #قوه_خیال تحریک می شود.
4⃣ و مهمترین برنامه، #ترک_گناهان است. قرآن و روایات تاکید کرده اند که #گناه باعث از بین رفتن عقل گردیده و از عبودیت خدواند رحمان بازداری می کند. لازمه اینکار در وهله اول گناه شناسی است، و در کنار آن باید برنامه های #مراقبه و #محاسبه_روزانه را جدی گرفت که انشاءالله در آینده خدمتتان عرض خواهد شد.
✔️ انشاءالله برنامه ها را با توجه به این فرمایش حضرت علی (ع) انجام دهیم : "قليل تدوم علیه ارجی من کثیر مملول منه : کار کمی که مداوم و ادامه دار باشد، امیدوارکننده تر از کاری است که زیاد و بدون حوصله بوده [و همیشگی نباشد]."
✴️ @fetrat112 کانال تربیتی فطرت
🆔 @samasana2 ادمین
May 11