🔴از رئیسی تا مهرعلیزاده؛ سوابق 7 کاندید انتخابات 1400 چیست؟
🔸درنهایت بعد از گذشت بیش از یک هفته شورای نگهبان لیست نامزدهای تایید صلاحیت شده را به وزارت کشور ابلاغ کرد. رئیسی، قاضیزاده هاشمی، مهرعلیزاده، جلیلی، همتی و رضائی کسانی هستند که به طور رسمی وارد کارزار انتخاباتی شدهاند.
🔸رئیس قوه قضا در پی تغییر مسئولیت
آیتالله رئیسی با حکم آیت الله یزدی رئیس وقت قوه قضائیه، به سمت دادستان تهران منصوب شد و از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۳ بهمدت پنج سال این مسئولیت را بهعهده داشت. پس از آن و از سال ۱۳۷۳ به ریاست سازمان بازرسی کل کشور منصوب شد و این سمت را تا سال ۸۳ عهدهدار بود. رئیسی از سال ۸۳ تا سال ۹۳، بهمدت ۱۰ سال معاون اول قوه قضائیه و از سال ۹۳ تا سال ۹۵ نیز دادستان کل کشور بودند. همچنین وی از سال ۹۱ با حکم مقام معظم رهبری بهعنوان دادستان کل ویژه روحانیت و در نهایت با رحلت آیتالله واعظ طبسی بهعنوان تولیت آستان قدس رضوی منصوب شد.
🔸سعید جلیلی، بار دیگر در انتخابات ریاست جمهوری
سعید جلیلی در سال ۱۳۶۸ و با تصدی ” ریاست اداره بازرسی وزارت امور خارجه” به طور رسمی وارد فضای سیاسی کشور شد. او به مدت ۷ سال در این پست باقی ماند و پس از آن، به عنوان “معاون اول آمریکا در وزارت امور خارجه” مشغول به فعالیت شد.
🔸نائب رئیس اول مجلس یازدهم در میان نامزدهای انتخابات ۱۴۰۰
امیرحسین قاضیزاده هاشمی زاده دیگر نامزد تایید صلاحیتشده ریاستجمهوری هم اکنون نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی و نماینده مشهد در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی میباشد. او پسر عموی سید حسن قاضیزاده هاشمی؛ وزیر بهداشت دولت یازدهم و دوازدهم است.
🔸مهرعلیزاده نماینده اصلاح طلبان در قامت کاندید انتخاباتی
محسن مهرعلیزاده در انتخابات دور نهم ریاست جمهوری با حمایت نمایندگان مجلس استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان و خراسان و پیشنهاد سید محمد خاتمی رئیسجمهور وقت، وارد عرصه انتخابات شد.
محسن مهرعلیزاده در سال ۱۳۸۴ به عنوان نامزدهای جناح اصلاحطلب وارد کارزار نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران شده بودند، ابتدا توسط شورای نگهبان رد صلاحیت شد، اما سپس با نامه رهبری، مجدداً تأیید صلاحیت شدند.
🔸زاکانی؛ قبل از انقلاب تا نامزدی انتخابات دولت سیزدهم
او نماینده پیشین مردم تهران در دورههای هفتم، هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی از تهران و همچنین نماینده مردم شهر قم در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی است و ریاست کمیسیون ویژه بررسی برجام، نتایج و پیامدهای آن را برعهده داشتهاست.
🔸محسن رضایی، تلاشی بیش از یک دهه در مسیر پاستور
محسن رضائی پس از ۱۳۵۷ از پایهگذاران سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی بهشمار میآمد. او عضو هیئت ۱۲ نفره تدوین اساسنامه سپاه پاسداران در زمستان ۱۳۵۷ بود و در اردیبهشت ۱۳۵۸ با پشتیبانی امام واحد اطلاعات سپاه را تأسیس کرد و اولین فرمانده این واحد شد.
در سال ۱۳۶۰ با حکم امام به فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب گردید و تا ۱۳۷۶ برای مدت ۱۶ سال در این جایگاه فعالیت نمود.
🔸سفیری که در مسیر چین برگردانده شد تا سروسامانی به بانک مرکزی داده باشد
عبدالناصر همتی، کاندید ریاستجهموری ۱۴۰۰ به پدر بیمه خصوصی ایران مشهور است، دکترای اقتصاد دارد و استاد دانشگاه تهران است. همتی همچنین کارشناس رسمی دادگستری در امور سرمایهگذاری، پولی و اعتباری است. او به مدت ۵ سال در زمان حسن روحانی عضو کمیته اقتصادی شورای عالی امنیت ملی بود.
🔺خیلی سوال میشه که شورای نگهبان چرا برخلاف دو دوره قبلی مصلحت اندیشی نکرد و هرکی که واقعیت صلاحیت داشت تایید کرد..
پاسخ ساده است؛ چون نیاز به مصلحت اندیشی نبود..
مصلحت اندیشی برای وقتیه که این جریان در بدنه جامعه و افکار عمومی مقبولیت داشت نه حالا که اسم روحانی میاد مردم فحش میدن!
✍ شمیرانی
🔹آنهایی که میگویند چرا #شورای_نگهبان از همه طیفها کاندیدا معرفی نکرده، در واقع معتقدند این شورا باید مهندسی انجام میداده تا همه راضی باشند..
شورا وظیفه دارد بر اساس قانون و اسناد و مدارک و در نهایت رای اعضا، نتیجه احراز صلاحیت را اعلام کند نه اینکه مصلحت سنجی کند..
✍ آخوندی
➕والله که اگر شورای نگهبان همین آقایانِ ردصلاحیت شده را تائید میکرد، الان همان کسانیکه نانشان در نقد بی مبنای رسانه ای است، درحال توییت زدن علیه این شورا بودند که چرا این آقایان با این سوابق را تائید کرده است!
🔴بیانیه آملی لاریجانی، عضو شورای نگهبان پس از انتشار نتیجه بررسی صلاحیت نامزدهای ریاستجمهوری
🔸از اولین حضور اینجانب در شوراینگهبان در سال 1380، قریب به بیست سال میگذرد. در تمام این مدت، از شورای نگهبان دفاع کردهام، حتی در سالهایی که در قوه قضاییه بودم؛ اما هیچ گاه تصمیمات شورا را تا این حد غیر قابل دفاع نیافتهام؛ چه در تأیید صلاحیتها و چه در عدم احراز صلاحیتها.
🔸سبب این نابسامانیها تا حد زیادی، دخالتهای فزاینده دستگاههای امنیتی از طریق گزارشهای خلاف واقع، در تصمیم سازی برای شورای نگهبان است؛ به ویژه اگر عضو مسئولی که باید گزارشهای محققانه به شورا ارائه کند خود، عامدانه چیزی بر آن بیفزاید!
🔸چنان که از وزارت اطلاعات با قاطعیت تمام مطلبی نقل میکنند، حال آنکه با پرسش از معاونت مربوطه در وزارت اطلاعات به صراحت این مطلب تکذیب میشود.
🔸گلایه بنده از سر دغدغهای است برای حفظ شأن و اعتبار شورای نگهبان.
🔸این فقیر وقتی با چنین وضعیتی مواجه شدم و استدلالهایم را بیتأثیر یافتم، این کلام حق متعال را بر همکاران عزیزم در شورا تلاوت کردم: «يا ايها الذين آمنوا اتقوا الله و لتنظر نفس ما قدمت لغد و اتقوا الله ان الله خبير بما تعملون».
🔸در میانه این زمانه غریب و رفتارهای عجیب به خدا پناه میبریم و به محضر او عرضه میداریم: اعوذ بک مما استعاذ منه عبادک المخلصون.
پ.ن: درک می کنم بالاخره داداشه دیگه پاره تن آدمه. ولی از شما بعیده شما رئیس مجمع تشخیصی. شما اگه تصمیمات شورای نگهبان را زیر سوال ببری بقیه رو نمیشه ملامت کرد. اتقواالله...
#انتخابات
🔴درباره تصمیم جنجالی شورای نگهبان
🔻 ردصلاحیت ها گسترده تر از آن بود که پیش بینی می شد. واقعیت اینست که مخالفان و متحیران هم حق دارند. کدام حق؟ چند گزاره را با هم مرور کنیم.
1⃣ اول اینکه احراز صلاحیت با ردصلاحیت متفاوت است. همه را یک دست قضاوت نکنیم.
2⃣ وظیفه شورای نگهبان تنها و تنها اجرای مر قانون است. وظیفه شورای نگهبان نه ایجاد مشارکت است و نه صیانت از رقابت.
3⃣ شورای نگهبان ایندوره شفاف عمل کرد. همینکه شاخص های خود را مستند به سیاست های کلی انتخابات منتشر کرد قابل تقدیر است.
4⃣ ردصلاحیت علی لاریجانی در ترکیبی که برادر و برخی نزدیکان وی در شورا بودند ممدوح است.
5⃣ اثر تصمیم شورای نگهبان ممکن است در عمل منجر به حذف حامیان و بانیان وضع موجود باشد، اما شورای نگهبان مستند به قانون عمل می کند و علت تصمیمش مهم است نه اثرش. ایندو با هم متفاوت است.
✅ اما این ۵ گزاره به کنار؛
با همه اینها یک ملاحظه اساسی وجود دارد که نمی توان و نباید از کنار آن به سادگی گذشت. فراتر از شورای نگهبان، نظام حاکمیت ما باید برایش این حیرت اجتماعی پس از ردصلاحیت ها اهمیت داشته باشد و نباید به سادگی از کنارش بگذرد.
قرار نیست مردم از پشت درهای بسته از تصمیم شورای نگهبان قانع شوند. حجیت شورای نگهبان برای تصمیمش یک سویه ماجراست و اقناع افکارعمومی از این تصمیم سوی دیگر. اگر بی اعتنایی کنیم، هم مشروعیت انتخابات و هم مشروعیت شورای نگهبان صدمه می بیند.
بالاخره سوال است که فارغ از نقدهای سیاسی به برخی نامزدها، چطور ممکن است افرادی که تا همین امروز مورد اعتماد نظام بودند، امروز صلاحیت شان رد شود؟
✅ یک راه حل ساده وجود دارد
و آنهم شفافیت شورای نگهبان و نامزدها در بیان منطق ردصلاحیت ها و عدم احراز صلاحیت هاست.
شورا معتقد است بیان علنی علت ردصلاحیت ها خلاف اخلاق اسلامی است. حرف دقیق و درستی است. اما شورا می تواند مشروح دلائل و مستندات ردصلاحیت یا عدم احراز صلاحیت را در اختیار نامزد ها قرار دهد و افراد به اختیار و برای تنویر افکار عمومی، دلائل شورا را منتشر کنند.
راه حل نهایی اینست که رسانه ها و دلسوزان و منتقدان از نامزدها درخواست کنند، بجای اعتراض و حرف های کلی، مشروح دلائل ردصلاحیت خود را از شورای نگهبان مطالبه کنند و آنرا علنی و منتشر سازند.
این اقدام می تواند صلاحیت نامزد و تصمیم شورای نگهبان را مورد قضاوت شفاف افکار عمومی قرار دهد.
🖌 #محسن_مهدیان
#انتخابات
آنچه که درباره علت ردصلاحیت برخی افراد نمی دانید...
مواردی که می تواند یک کاندیدا را ردصلاحیت کند
🔺️حسین شریعتمداری احتمال حکم حکومتی برای کاندیداها را رد کرد
حسین شریعتمداری در روزنامه کیهان نوشت:
🔹رهبر معظم انقلاب بر توسعه دایره احراز صلاحیتها با قید ضروری «رعایت موازین قانونی» تاکید دارند. بدیهی است که در عدم احراز صلاحیت برخی از نامزدهای اخیر چنانچه «موازین قانونی» کاملاً رعایت شده باشد، صورتمسئله با آنچه در سال ۸۴ اتفاق افتاده تفاوت جدی دارد و طبعاً ادامه ماجرا نیز با سال ۸۴ متفاوت خواهد بود.
🔺پیام این توئیت جناب مهرعلیزاده این است که ای اصلاح طلبان من شما را می بینم چرا شما مرا نمی ببینید و می گویید کسی را نداریم؟!
حتما حمایتم کنید بعد خدمت میرسم...
💬 #عبدالله_گنجی
➕ بنظر میرسد طیف رادیکال اصلاح طلب بدش نمی آید تا با دادنِ آدرس غلط به جامعه (مخصوصا راجع به دلیل ردصلاحیتهای صورت گرفته) و اجبار جناب مهرعلیزاده و همتی به انصراف (تا حمایت از آنها)، پروژه ی تحریم علنی انتخابات را کلید بزند و زمینه را برای فتنه انگیزی های بعدی اش فراهم آورد!
📍#ویژه|چرا شورای نگهبان علی لاریجانی را ردصلاحیت کرد؟!
@entekhaab1400
🔺صلاحیت علی لاریجانی مسئول تفاهم نامه ایران و چین برای شورای نگهبان محرز دانسته نشد و این فرد در میان نامزدهای نهایی ریاست جمهوری قرار نگرفت.
🔺اطلاعات موثق «کاتال انتخابات 1400» نشان می دهد دلائل عدم احراز صلاحیت او به شرح زیر است:
🔺۱) حضور و داشتن اقامت فرزند علی لاریجانی (ساره لاریجانی) در آمریکا تا سال ۹۸ که یکی از مجموعه های امنیتی اعلام داشته وی مشکوک به داشتن تابعیت مضاعف است.
🔺۲) نقش موثر لاریجانی در فتنه ۸۸ تا جایی که برای اعضای شورای نگهبان محرز شده که یکی از عوامل تحریک کننده میرحسین موسوی در سال ۸۸ برای آشوب در کشور، علی لاریجانی است.
🔺۳) فعالیت های مالی گسترده فرزند علی لاریجانی با معاون اجرایی مجلس در زمان ریاست مجلس لاریجانی در حوزه امور اقتصادی و عمرانی داخل و خارج از مجلس.
🔺۴) حضور پرشمار اقوام درجه یک و دو علی لاریجانی در خارج از کشور.
🔺۵) نقش مخرب علی لاریجانی در ماجرای برجام، FATF و برخی تصمیمات حساس دیگر.
🔺۶) برگزاری جلسات متعدد علی لاریجانی با سفیر و کاردار سفارت انگلستان که بعضی از این جلسات بدون هماهنگی با دستگاه امنیتی بوده است.
🔺۷) داشتن مجوز محرمانه یکی از کشورهای غربی برای اخذ تابعیت آن کشور.
🔺۸) فعالیت های گسترده مالی حلقه اصلی علی لاریجانی در مجلس شورای اسلامی.
🔺۹) ظن جاسوسی و اتهامات امنیتی قابل تامل در حلقه همکار علی لاریجانی در مجلس و امور سیاسی.
🔺۱۰) سبک زندگی اشرافی علی لاریجانی.
👌موارد امنیتی پرونده «علی لاریجانی» مورد تفاهم مجموعه های امنیتی کشور بوده است.
🔰 انتقام ما، انتخاب ماست...
🔻 از تبار قهرمانانی همچون حاج قاسم هستیم
🇮🇷 انتخاب قوی، ایران قوی
#عکس_نوشت
#ایران_قوی
#رسانه_میدان_انتخابات
#تحول_1400
🔴یک روز ارزپاشی و یک روز گفتنِ «خزانه خالیست»، هر دو اشتباه است
سید ابراهیم رئیسی در جمع فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی ایران:
🔹ما ایران قوی میخواهیم و برای ایران قوی بستر و زمینه لازم موجود است.
🔹یک مدیر قوی، کارامد و جهادی حلقه مفقوده است.
🔹ایران قوی بدون اقتصاد قوی شکل نمیگیرد، تیم اقتصادی دولت باید قوی کارآمد و هماهنگ باشد نباید هرکدام یک سازی بزنند.
🔹ثبات در تصمیم گیری از مسائل مهم است و تصمیمات خلق الساعه اقتصاد کشور را دچار اخلال میکند.
🔹بازار را دستوری و با نشستن در اتاق نمیتوان اداره کرد، من یک مدیر میدانی هستم.
🔹اصل خصوصیسازی واقعی باید ادامه ادامه یابد و دولت فقط هدایت، حمایت و نظارت داشته باشد.
🔹یک روز ارزپاشی و یک روز گفتنِ «خزانه خالیست»، این هر دو اشتباه است.
🔹نباید یک روز جوجه کُشی و یک روز صف مرغ راه بیفتد.
🔹ما به تعامل با همه دنیا برای حل مسائل اقتصادی باور داریم البته اولویت با همسایگان است.
هدایت شده از خبرگزاری فارس
حمایت جبهه اصلاحطلبان ایران از مهرعلیزاده
🔹جبهه اصلاحطلبان ایران پس از پایان نشست خود اعلام کرد که از محسن مهرعلیزاده به عنوان کاندیدای اختصاصی حمایت میکند.
🔹این جبهه عنوان کرده: با توجه به اهمیت انتخابات و عدم حضور محمدرضا عارف و رد صلاحیت مسعود پزشکیان به عنوان کاندیداهای اصلاحطلبان و تایید محسن مهرعلیزاده معاون اول دولت اصلاحات از ایشان اعلام حمایت میکنیم.
@Farsna - Link