از حقیر به عزیزان افغانستانی نصیحت!
بلندگوهایی مثل رزاق بیخودی برای کسی عربده نمی کشند؛ از طالبان متنفر باشید اما یکی از دلایلی که می توانید به مسعود حداقل مشکوک باشید حمایت غربگدایان رابطه دار ایران از احمد مسعود است...
نشود یک وقت دوباره از چاله طالبان به چاه غرب بیافتید عزیزان!
💬رضا یزدان پرست
🔹اگر الان جمهوری اسلامی ایران میخواست در منازعه داخلی افغانستان دخالت کنه، نصف اینایی که هشتگ #SavePanjshir میزنند شعار میدادن: نه کابل، نه هرات؛ جانم فدای ایران!
💬علی رجبی
🔸اکثریت توییتها در مورد حماسه #پنجشیر است و اکثریت در مورد اتفاقات افغانستان مینویسند؛ اما کسی از عاملین (ترامپ، بایدن و…) اصلی اتفاقات کنونی افغانستان نمینویسد، چون فاندرهای آنها اجازه نمیدهند..
هر آنچه پسوند حقوق دارد مانند حقوق بشر یا…، صرفا یک ابزار تبلیغاتی و درآمدزایی است!
💬 گنجی
کوکاکولا هندوستان خشک را مینوشد!
🔹کوکاکولا تنها یک کارخانه تولید نوشابه نیست بلکه کارخانه #استخراج_آب هم هست. کوکاکولا برای پایین آوردن هزینههای توزیع از منابع «آب محلی» استفاده میکند.
🔸خشک شدن منابع آب محلی توسط کوکاکولا پدیدهای رایج در دنیاست. به عنوان مثال کوکاکولا در هندوستان ۵۸ تاسیسات نوشابهسازی دارد.
🔹تنها یکی از این کارخانهها به طور معمول روزانه حدود ۸۶۰.۰۰۰ بطری نوشابه تولید میکند و برای تولید یک بطری نیم لیتری نوشابه این شرکت ۱۵۰ تا ۳۰۰ لیتر آب مصرف میشود که ۹۹/۸ درصد از این آبها از زنجیره منابع محلی مانند آب کشاورزان نیشکر تامین میشود.
🔸در سال ۲۰۰۴، به کوکاکولا دستور داده شد که تاسیسات نوشابه سازی را در کرالای هند ببندد زیرا آبهای زیرزمینی را بیش از حد میمکید و دوباره در سال ۲۰۱۴، یکی دیگر از کارخانههای کوکاکولا در واراناسی مجبور به تعطیلی شد زیرا با اعتراض کشاورزان محلی مواجه شدند.
#استعمار_نوین
همه ما مسئولیم
♦️امام خمینی(ره): مسئولیتهای بزرگ داریم ما. اگر این نهضتی که تا اینجا رسیده و این انقلابی که تا اینجا رسیده است و یک جمهوری اسلامی در مملکت ما تحقق پیدا کرده است، اگر این از دست ما برود همه ما مسئولیم.
🔺کودتا در گینه برای بسیاری عجیب بود؛ آن هم علیه رئیسجمهوری که 10 سال قدرت را در دست داشت اما این اقدام برای کسانی که از نزدیک تحولات جهان را پیگیری میکنند، عجیب نبود...
#آلفا_کنده رئیسجمهور برکنار شده، یک قرارداد 40 میلیارد دلاری با #چین امضا کرد و پس از آن شورشها شروع شد!
✍️ جعفری
➕ این کودتا بخشی از نبرد بسیار بزرگتر میان چین و کشورهای غربی است که تلاش دارند به پکن اجازه کنترل همه معادن جهان را ندهند؛ چینیها سرمایهگذاری هنگفتی در آفریقا کرده و سیاست افریقایی چین بسیار مشهور است....
چینیها در معادن گینه به ویژه معدن بوکسیت سرمایه گذاری بزرگی کردند و این خوشایند شرکتهای و کشورهای غربی نبود؛ به همین دلیل دست به کار شدند تا رئیس جمهور را برکنار کنند درست مانند کاری که در عراق دوره عادل عبدالمهدی کردند....
فقط در عراق موفق به شکلدهی کودتا نشدند ولی در گینه به دلیل عمق استعمار فرانسه و حضور قدرتمند سازمان اطلاعاتی این کشور کودتا صورت گرفت تا قرارداد 40 میلیاردی با چین هوا شود...
جنگنده_های_نامعلوم!
📌شاید همین امروز، شاید در چند روز آینده مشخص شود که این کمک هوایی به مخالفانی پنجشیری از سوی چه کشوری بوده و شاید هم مکتوم بماند.
گمانه زنی های مختلفی است اما...
🔺به هر حال به نظر می آید با این #فرضیه تقویت شده ای که👈 آمریکا تصمیم به ناامنی این کشور دارد تا از ثباتی که می تواند هم به نفع مردم افغانستان باشد و هم همسایگانی که تعارض منافع با آمریکا دارند، جلوگیری نماید، چند اتفاق را رقم زده است...
🔺 اول اینکه صحنه را آنگونه مفتضحانه و بی حساب و کتاب خالی کرد،
🔺حال مخالفان پنجشیری که هم سابقه و هم بنیه مخالفت دارند را به این کار تحریک کرده و
🔺 ادامه داستان اشتباه محرز #طالبان در حمله به پنجشیر بود. طالبان علرغم ادعای خود مبنی بر فتح بدون جنگ و خون ریزی و علیرغم نیازی که به سیطره بر #پنجشیر داشت، می توانست کار خود را ادامه دهد و تمامی گروهها را به مرور به #همگرایی تشویق کند اما از کجا و برای چه به این قسمت کوچک حمله کرد خود نیز مساله است! اما چه می شود؟
👈چون در افغانستان گروههای مخالف ولی بی انگیزه ای که البته علیرغم فقدان انگیزه، سلاح و عِده و عُده خوبی برای رویارویی با طالبان دارند و عوامل تحریک زای اختلافات تاریخی هم هست.
✋با این فرض احتمال می دهم بازی که در پنجشیر رقم خورده و می توان گفت به هدف تحریک و افزایش انگیزه برای سایر جبهه های مخالف باشد، پروژه نا امن سازی افغانستان با بازیگردانی آمریکاست.
🔻پ.ن
برخی می گویند تاجیکستان که بعید است برخی هم هند را می گویند، این را هم بعنوان فرضیه دوم محتمل می دانم چون در این روند هند متضرر حکومت طالبان خواهد شد که با دشمن دیرینه اش، پاکستان دوستی دیرینه دارد.
چرا مردم دوست ندارند «آقا محمد» گاندو شهید بشود؟
⭕️ مابهازاهای اجتماعی سریال گاندو
✍️ یکی از کلیپ های بسیار پربازدید و میلیونی چند روز گذشته ایران، سکانسی از یک فیلم غیر از سریال تلویزیونی گاندو بود که مردم فکر می کردند، درباره شهادت «آقا محمد» گاندو است. این کلیپ میلیون ها بار در روزهای قبل توسط مردم ایران دیده شده و با وجودی که رسما اعلام شده که این کلیپ مربوط به سریال گاندو نیست ولی باز هم مردم این کلیپ را می بینند و با آن ارتباط عاطفی برقرار می کنند. اما یک نکته پنهان در بازدیدهای میلیونی و بازخورد مخاطبین از سریال گاندو این است که اکثریت قریب به اتفاق مردم دوست ندارند «آقا محمد» شهید شود! چرایی و واکاوی این حس فراگیر می تواند یافته های قابل توجهی از روانشناسی اجتماعی فعلی مردم ایران را به تصویر بکشد:
1️⃣ «آقا محمد» برای مردم به یک واقعیت باورپذیر تبدیل شده است. این موضوع هم فقط به این مساله برنمی گردد که به لحاظ موفقیت فنی و قوت داستان و یا بازیگری موفق وحید رهبانی این باورپذیری این قدر فرآگیر است. در واقع این باور پذیری به دو ذهنیت اساسی در جامعه ایران برمیگردد؛ اول اینکه مردم ایران باور دارند «آقا محمد»های واقعی در کشور وجود دارند و گرچه ممکن است که بسیاری از مردم تجربه معاشرت نزدیک با عناصری همچون «آقا محمد» را در زندگی خود نداشته باشند ولی به صورت جدی این احساس حضور را باور دارند. دوم نیز اینکه مردم ایران به همان میزان وجود «آقا محمد» عناصر متضادی همانند «غلامرضا رحمانی»، «محمد علی موسی پور»، «شارلوت» و... را نیز باور دارند که در سالهای گذشته و به خصوص در دولت آقای روحانی وجود داشته و اتفاق افتاده است.
2️⃣ واقعیت دیگر این است که «آقا محمد» کاراکتری است که بخشی از هویت جمعی مردم ایران است. حس وطن پرستی، بیگانه ستیزی و غرور در برابر بیگانگان و به خصوص تلاش برای غلبه عزتمند در برابر کشورهایی همچون انگلیس که سابقه لگدمال کردن عزت ایرانیان را دارند، تبدیل به بخشی از هویت اجتماعی و تاریخی مردم شده و «آقا محمد» در واقع جزئی از همین واقعیت هویتی است و به همین دلیل مردم نمی توانند به صورت ذاتی به «آقا محمد» باور و علاقه نداشته باشند. معنای دیگر این جملات گفته شده این است که جامعه ایرانی اگر واقعیت صحنه را به خوبی درک کند و اسیر شبهه افکنی عملیات روانی دشمن و نفوذی های داخل جامعه نشود، در حمایت فراگیر از عناصری که در داخل در برابر دشمنی غربی ها میایستند، تردیدی به خود راه نخواهد داد.
3️⃣ واقعیت اجتماعی مهم دیگر این است که مردم دوست دارند مسیر عزتمندی و شکست و خوار کردن کشورهایی همچون انگلیس و آمریکا و دنباله روهای آنها در کشور ادامه داشته باشد و نمی خواهند عناصری همچون «آقا محمد» که این اتفاق مهم را رقم می زنند را از دست بدهند و این راه دچار خدشه شود.
4️⃣ جامعه ایرانی در میان قهرمانان خود بیش از همه نوع قهرمان، قهرمانان متدین و انقلابی را بیشتر می پسندد و با آن می تواند رابطه برقرار کند. همچنانکه این حس در ابعاد بسیار بزرگتر و وسیع تر درباره سردار شهید سلیمانی نیز وجود داشت و درباره هیچ قهرمان ملی دیگری این حجم از احساس و محبت و علاقه و مقبولیت اتفاق نیفتاده است.
5️⃣ علاقه فراگیر به عناصری با ویژگی های فرهنگی و اجتماعی و سیاسی کاراکتری همانند «آقا محمد» گاندو علامت بسیاری مهمی از واقعیت و سلامت قابل توجه باطن اجتماع ایرانی و بالا بودن نمودار علاقه و احترام ذاتی جامعه ایرانی به انقلابی بودن، متدین بودن، عزت خواهی، اقتدار در برابر دشمن، باور به قدرت های درونی و البته در کنار آن، تنفر از فساد سیاسی و اقتصادی، انفعال در برابر دشمن، خیانت به وطن و .. است.
یادداشت|بسمالله، بفرمائید ثبتنام کنید!
🔹حسین شریعتمداری: آمریکا تروریستهای داعش را ساخت و صهیونیستها، انگلیس، فرانسه و عربستان را به حمایت تسلیحاتی این گروه وحشی فراخواند. آن زمان سران داعش بیمهابا و به صراحت اعلام کردند که هدف نهایی ایران است. ایران و حزبالله لبنان به کمک سوریه شتافتند ولی فرقه اصلاحات، فریاد برآورده و زمین و زمان را به هم دوخت که چرا باید جوانانمان را برای مقابله با داعش به سوریه و عراق اعزام کنیم؟!
🔹اکنون هم که آمریکا در افغانستان با شکست مفتضحانهای روبهرو شده و آرزوی دیرینه خود که برپایی جنگ مذاهب و اقوام و کشاندن پای ایران به این توطئه است را برباد رفته میبیند، همان فرقه برخلاف سروصدای قبلی که سوریه و عراق و داعش به ما چه ربطی دارد، امروز جیغ میکشند که چرا علیه طالبان (به نفع آمریکا) وارد جنگ نمیشویم؟!
🔹حالا یک پیشنهاد منطقی و همهپسند در میان است و آن اینکه یک تیپ از مدعیان اصلاحات تشکیل شود و این افراد جهت اعزام به افغانستان ثبتنام کرده و برای مبارزه به پنجشیر و یا هر نقطه دیگر افغانستان اعزام شوند. نامش هم میشود تیپ اصلاحاتیون!
چین چه روابطی با طالبان میخواهد؟
#تحلیل_کوتاه
🔹 چین پیش از تسلط طالبان بر افغانستان نیز با این گروه به مذاکره میپرداخت. سیاستگذاران حزب کمونیست با علم به برتری طالبان نسبت به دیگر طوایف و گروهها، پیشتر غلبه این گروه را به صورت غیررسمی مورد پذیرش قرار داده بودند ولی همچنان تا شناسایی رسمی و روابط مطلوب فاصله وجود دارد تا مطلوبیتهای پکن محقق شود.
🔸 نه بازار افغانستان، با توجه به جمعیت گسترده روستایی و فقدان رشد شهرنشینی، فینفسه اهمیتی راهبردی برای کالاها و خدمات چینی دارد و نه منابع طبیعی آن در زنجیره تأمین کالاها یا فناوریهای نو در سیاستگذاریهای جدید چین، جایگاه اساسی دارد. بنابراین مهمترین اولویتهای چین درباره افغانستان، نه اقتصادی بلکه سیاسی است.
1️⃣ ملاحظات سینکیانگ
با توجه به اینکه نگرش ایدئولوژیک طالبان در کنار سلفیگری با نوعی ناسیونالیسم نیز همراه است، پکن نگران تقویت گرایشهای تجزیهطلبانه در مسلمانان مناطق اویغورنشین میباشد. گرایش چین به آن است که هیچیک از طرفین در امور داخلی یکدیگر مداخله نورزند و از اظهار نظر در مورد وضعیت شهروندان دو کشور اجتناب کنند.
2️⃣ امنیت پروژه «یک کمربند، یک جاده»
اولویت مهم در روابط مورد نظر چین با طالبان، ثبات سیاسی در افغانستان و امنیت در محدوده ژئوپلتیک فراتر از آن، از آسیای میانه در شمال تا خلیج فارس در جنوب است. پکن میداند که افغانستان در یک شرایط بیثبات، زمینهساز گسترش تروریسم و ناامنی به فراتر از مرزهای این کشور خواهد شد. در موقعیتی که همه همسایگان افغانستان، به جز هند در مسیر این پروژه قرار دارند، جلوگیری گسترش فعالیت گروههای تکفیری به همسایگان، اهمیتی ضروری مییابد.
✅ نیازمندی طالبان به شناسایی رسمی و مبادلات تجاری در شرایطی که هنوز تحت تحریم قرار دارد گفتگو را برای سیاستمداران چینی تسهیل میکند ولی احتمالاً برخی اختلافات درونی را میان گروه طالبان و بهویژه با شبکه حقانی که خارج از مرزهای افغانستان فعال است، افزایش دهد.