دیدار مدیران سابق با رهبری رویدادی عجیب، یا متعارف؟!
🔹🔸یکی از همکاران رسانه ای دفتر رئیس جمهور سابق توییت زده: "حتی اگر از اصل دیدار یک ساعته حسن روحانی با رهبر معظم انقلاب هیچ خبری منتشر نشود، اصل خبر پیام مهمی برای اهالی سیاست دارد".
♦️بر خلاف ادعا، چیز عجیب و غریبی نیست. روحانی که تازه ریاست را واگذار کرده؛ رهبر انقلاب، با آقایان هاشمی رفسنجانی، خاتمی و احمدی نژاد و دیگر صاحب منصبان دارای رده های به مراتب پایین تر هم، حتی سال ها بعد از این که دوره مسئولیت آنها تمام شده بود، دیدار می کرده اند؛ مگر این که کسی، کارش به یاغیگری آشکار در کف خیابان کشیده باشد.
♦️چنان دیدارهایی، به خودی خود، فضیلت یا موقعیت و مصونیتی برای چهره های سیاسی ایجاد نمی کند. مالک اشتر و عمار یاسر و محمد ابن ابی بکر، و اشعث بن قیس و ابوموسی اشعری و حتی معاویه و عمرو عاص، بار ها با امیر مومنان (ع) ملاقات کردند. آیا شان و جایگاه این دیدار کنندگان متفاوت، به صرف این دیدار، هم تراز شد و مثلا ابوموسی به جایگاه مالک رسید؟!
♦️ابوسفیان و اُبیّ بن کعب و سعد ابی وقاص وقاص و طلحه و زبیر هم، بارها مثل علی بن ابیطالب (ع) و جناب حمزه و سلمان و ابوذر، با پیامبر (ص) دیدار کرده بودند. علی (ع) و سلمان و ابوذر کجا، و دیگران کجا؟!
♦️آیا ملاقات با پیامبر (ص) برای سلمان و ابوذر، چک سفید امضا برای هر نوع رفتاری بود، یا ملاقات های مکرر طلحه و زبیر و سعد و اُبیّ با حضرت، مایه عاقبت به خیری و نجات شان را فراهم کرد یا این که مایه بستن راه عذر بر آنها شد و در سرانجام کار که صرفا برای پرهیزگاران است، با آنها بر مبنای همین دیدار ها احتجاج خواهد شد؟!
♦️یادآور می شود طیف سیاسیون مدعی اصلاحات و اعتدال، بعد از پایان دوره ریاست آقای روحانی، فضاسازی گسترده ای را درباره سپردن ریاست "مجمع تشخیص مصلحت نظام" به وی راه انداختند که البته راه به جایی (حتی در حد عضویت در "مجمع") نبرد.
♦️جالب این که روحانی در دوران ریاست جمهوری خود -حتی در زمان ریاست مرحوم هاشمی- از شرکت در جلسات "مجمع" استکاف می کرد و عملا اصرار داشت مجمع را کم اهمیت نشان داده و به حاشیه بیاندازد! ظاهرا روحانی در خواست حضور در مجمع را داشته که با مخالفت رهبری مواجه شده ورهبری فرموده اند شما که در زمان ریاست جمهوری مجمع را قبول نداشتید وبا اینکه من چندین بار تذکر دادم که شرکت کنید اما با ز توجه نکردید .
آیتالله مکارم شیرازی: مخالفت با واکسن در منطق اسلام نیست
🔹امروز دز سوم واکسن کرونا را زدیم و توصیه پزشکان را عمل کردیم. مردم باید توجه داشته باشند یکی از واجبات مانند نماز، حفظ سلامتی بدن است.
🔹شما عزیزان بدون استثنا فراموش نکنید و این واکسن را بزنید حالا بعضیها هم اگر مختصر عوارضی پیدا کردند برطرف می شود إنشاءالله.
🔹بعضی میگویند ما واکسن نمیزنیم هر آنچه باد؛ این در منطق اسلام نیست و باید سلامتی را حفظ کرد./فارس
چند ناگفته قابل تامل از انتشار خبر دیدار اخیر روحانی با رهبر معظم انقلاب
🔹 چرا تیم رسانه ای نزدیک به لاریجانی خبر دیدار را منتشر کرد؟
✍️ انتشار خبر دیدار حسن روحانی با رهبر انقلاب ناگفته های جالب توجهی دارد که عموما در فرامتن این خبر نهفته است:
1️⃣ انتشار خودسرانه خبر دیدار روحانی با رهبر انقلاب را تیم رسانه ای نزدیک به علی لاریجانی در فضای مجازی منتشر کرده و این محاسبه را تقویت کرده که احیای روحانی و لاریجانی مدت هاست که به هم گره خورده و احساس هم سرنوشت بودن این دو چهره اصلی جریان موسم به اعتدال، ظاهرا بیش از پیش تقویت شده است.
2️⃣ انتشار یکطرفه خبر این دیدار معنایی جز نیاز شدید جریان اعتدالی برای جلب توجه و ایجاد روزنه برای احیای سیاسی نیست. اما نکته مهم انتشار خبر دیدار روحانی با رهبر انقلاب این است که جریان اعتدالی برای ادامه فعالیت سیاسی علاوه بر عدم مقبولیت، احساس عدم مشروعیت نیز دارد.
3️⃣ جریان رسانه ای نزدیک به لاریجانی یکی از اصلیترین محورهای انتشار خبر دیدار روحانی با رهبر انقلاب را به گزارش عملکرد او از دولت تدبیر و امید به مقام معظم رهبری اختصاص داده اند! همین گزاره نشان می دهد که تیم رسانه ای جریان اعتدالی از عدم قائل بودن دستاورد برای دولت تدبیر و امید در نزد افکار عمومی و نخبگان در رنج است و تلاش می شود که از طریق خبرسازی های خاص برای روحانی و شریک سیاسی او یعنی لاریجانی القای دستاورد کند.
4️⃣ آنچه از ذوق زدگی جریان اعتدالی در درز خبر دیدار روحانی با رهبر انقلاب برمی آید، آن است که این تنها دیدار روحانی پس از بیش از صد روز از پایان ریاست جمهوری با رهبر انقلاب بوده است. این گزاره نیازی به توضیح بیشتر ندارد.
5️⃣ تلاش برای بازگشت مجدد لاریجانی و روحانی به قدرت باوجود اطلاع از وضعیت این افراد در افکار عمومی و دارا بودن ضعیف ترین کارنامه در طول دولت های پس از انقلاب، اگر نشانه عطش برای بازگشت به قدرت نباشد، حداقل به این معنا است که سران جریان اعتدالی نسبت به فجایع عملکردشان در یک جهالت عجیب به سر می برند. از وجود چنین جهل مرکبی، مردم و فعالان سیاسی باید بیش از پیش احساس نگرانی و ترس داشته باشند.
6️⃣ تیم رسانه ای جریان اعتدال با دستاویز قرار دادن حمله لاریجانی به شورای نگهبان تلاش می کند که برای رئیس سابق مجلس مقبولیت اجتماعی ایجاد کند و از سوی دیگر با درز دور از ضابطه خبر دیدار روحانی با رهبر انقلاب به دنبال خلق مشروعیت برای رئیس دولت تدبیر و امید هست. اما واقعیت این است که لاریجانی به بالاتر از شورای نگهبان هم حمله کند، مقبولیتی بدست نخواهد آورد و همچنین اظهارات علنی مرکزیت جمهوری اسلامی درباره برخی رویدادهای اقتصادی، سیاسی و بین المللی هشت سال گذشته آنقدر شفاف و پرتکرار بوده که کسی نتواند با سوءاستفاده خبری از یک دیدار، برای جریان خود مشروعیت کاذب ایجاد کند.
در مصاحبه با بلومبرگ؛ژنرال اسرائیلی: به لطف بازرسیهای آژانس اطلاعات زیادی درباره سایتهای هستهای ایران داریم/ اسرائیل دیگر نمیتواند برنامه هستهای ایران را با ابزار نظامی نابود کند
♦️اگرچه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر سابق اسرائیل، تمام تلاش خود را کرد تا دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا، را متقاعد کند از برجام خارج شود، اما اکنون به نظر میآید اسرائیلیها دلتنگ همان توافق شدهاند.
♦️پس از خروج واشینگتن از توافق هستهای با ایران و اقدام تهران در پیشبرد سریع برنامهی هستهایش، اکنون اسرائیلیها، بهزعم خودشان، خود را در معرض یک تهدید موجودیتی میبینند: دستیابی ایران به سلاح هستهای.
♦️بنابراین شماری از کارشناسان اسرائیلی اکنون به کابینهی این رژیم توصیه میکنند به جای مخالفت با احیای توافق هستهای، اتفاقاً دولت بایدن را به بازگشت به برجام تشویق کند؛ چراکه راهحل نظامی دیگر برای متوقف کردن پیشرفتهای هستهای ایران جواب نمیدهد.
♦️یکی از این کارشناسان، «اسحاق بناسرائیل» ژنرال اسرائیلی است که معتقد است تلآویو باید رویکرد خود در قبال ایران و توافق هستهای را تغییر دهد و به جای استفاده از ابزارهای نظامی که دیگر کاری از پیش نمیبرند، از روشهای دیگر مانند برجام و همکاری با آمریکا، برای مقابله با برنامهی هستهای تهران استفاده کند.
♦️این کارشناس می گوید: تلاشهای نتانیاهو برای متقاعد کردن دولت ترامپ به خروج از توافق هستهای، اتفاقاً بدترین اشتباه استراتژیک در تاریخ اسرائیل را رقم زدند. باید به این رویکرد منفی پایان بدهیم و آمریکا را تشویق کنیم تا توافقی را با تمرکز روی مسئلهی اصلی منعقد کند.
پشت پرده حمله موشکی به بندر لاذقیه
*رژیم صهیونیستی شامگاه سهشنبه طی تجاوزی آشکار بندر لاذقیه را مورد حمله موشکی خود قرار داد. بنا بر اعلام وزارت دفاع سوریه این حمله منجر به خسارات مادی ازجمله تخریب بنای یک بیمارستان، چندین ساختمان مسکونی و تجاری شده است.
👈 گزاره خبری
🔹حمله موشکی به بندر لاذقیه، دومین حمله رژیم صهیونیستی به این منطقه در کمتر از یک ماه به شمار میرود. پیشازاین و در 16 آذرماه نیز رژیم صهیونیستی پس از سه سال، این بندر را مورد حمله موشکی قرار داده بود (حمله سال 2018 به شهر و نه بندر لاذقیه بود که به بروز تنش میان تلآویو و مسکو منجر شد). مقامات صهیونیستی پس از حمله 16 آذر مدعی شده بودند که بر اثر آن «75 درصد از جنگافزارهای ارسالی ایران به سوریه و حزبالله منهدم شده است».
🔸البته این ادعای صهیونیستها نیز همانند بسیاری از ادعاهای قبلی که انبارهای متروکه را بمباران کرده و در سطح عملیات روانی و رسانهای از آن دستاوردسازی میکردند، توهمی بیش نبود.مق
👈 گزاره تحلیلی
🔹لاذقیه یکی از بنادر تجاری مهم سوریه است که در شمال شرق این کشور قرار دارد که در کنار طرطوس از مناطق اصلی علوینشین و وفادار به دولت بهحساب میآید.
🔸بندر لاذقیه که کانال اصلی ورود کالاهای اساسی به این کشور محسوب میشود، برای دو متحد اصلی دمشق یعنی روسیه و ایران حائز اهمیت راهبردی است. در پی حمایت روسیه از سوریه در سالهای اخیر، دمشق یک پایگاه هوایی در حمیمیم واقع در جنوب شرقی لاذقیه را بهطور دائمی به روسیه واگذار کرده است. این پایگاه از نظر دسترسی به آبهای گرم مدیترانه برای مسکو بسیار باارزش است.
🔹برای جمهوری اسلامی نیز با توجه به مذاکراتی که در خصوص واگذاری مدیریت بندر لاذقیه به ایران مطرح است، یک نقطه راهبردی است، چراکه میتواند مسیر ارتباطی کشورمان با شمال آفریقا، جنوب اروپا و بخش بزرگی از غرب آسیا را کوتاهتر کند و منافع سرشار اقتصادی برای ایران داشته باشد. لاذقیه با توجه به اهمیت ژئوپلیتیکی و ژئواستراتژیکی که از آن برخوردار است، یکی از قطعات مهم پازل چشمانداز پیشرفت و منافع مشترک در منطقه است.
🔸جمهوری اسلامی با حضور در این بندر و دسترسی به آبهای مدیترانه، بهراحتی میتواند نفت و گاز خود را به اروپا صادر کند. حمله اخیر رژیم صهیونیستی به بندر لاذقیه عمدتاً واکنشی برای جلوگیری از واگذاری مدیریت این بندر به ایران است. درواقع رژیم صهیونیستی که از خرابکاری و اقدامات تروریستی و ناتوانی از حمله نظامی ناامید شده، به اقدامات مخرب ضد اهداف و چشماندازهای اقتصادی ایران در سطح منطقه روی آورده است.
♨️ اهمیت و ضرورت جایگزینی ارز ترجیحی
*ارز 4200 تومانی که به ارز جهانگیری نیز معروف است در سال 1397 و به دنبال نوسانات شدید در نرخ ارز، به اقتصاد ایران وارد شد. این ارز که در ابتدا برای تمامی متقاضیان پیشبینی شده بود، با کاهش سریع ذخایر ارزی دولت دوازدهم، عرضه آن به 25 قلم کالا محدود شد و طی سالهای بعد بهتدریج تعداد کالاهایی که واردات آنها مشمول ارز ترجیحی میشد نیز کاهش یافت. در حال حاضر تنها 5 گروه کالایی مشمول این ارز هستند که به دلیل جایگاه آنها در سبد مصرفی خانوار ایرانی، حذف ارز ترجیحی از آنها به آسانی دیگر کالاها نیست. بااینحال، دولت سیزدهم بر اساس قانون بودجه 1400 و همچنین بودجه پیشنهادی 1401 قصد دارد حمایت نقدی از خانوادهها را جایگزین ارز ترجیحی کند.
👈 نکات تحلیلی
1️⃣ اختصاص ارز ترجیحی، نوعی حمایت از مصرفکننده از طریق پایین آوردن قیمت کالای مصرفی است؛ یعنی دولت با تخصیص ارز ارزان، قیمت کالای وارداتی را کاهش میدهد؛ در حال حاضر دولت قصد دارد حمایت خود را از روی کالا برداشته و مستقیماً از خانوادهها حمایت کند، یعنی کالاهای وارداتی با ارز نیمایی به مصرفکننده داده میشود ولیکن در مقابل، یارانه نقدی در حمایت از معیشت خانوارها پرداخت میشود.
2️⃣ در اجرای این طرح همزمان باید دو گروه عمده مورد حمایت قرار گیرند که عبارتاند از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان؛ حمایت از مصرفکنندگان از طریق کنترل قیمت و جلوگیری از افزایش غیرمنطقی کالاهای مشمول طرح و همچنین جلوگیری از تورم انتظاری در سایر کالاها میباشد.
3️⃣ اطمینان بخشی به مردم برای اجرای بهینه طرح بسیار مهم است. شنیدهها حاکی از آن است که دولت در ابتدای امر یارانه ریالی به مردم اختصاص خواهد داد و با اطلاعرسانی عمومی از قبل، طرح موردنظر را عملیاتی خواهد کرد.
👈 نکته راهبردی
رانت و فساد زیادی در این شیوه حمایتی فعلی وجود دارد؛ بسیاری از منابع کشور به دلیل صادرات مجدد محصولات حمایتی، هدر میرود و امکان تأمین منابع ارزی بیشتر وجود ندارد. از طرفی طرح جدید دولت حمایت را به عدالت نزدیکتر میکند؛ زیرا در شیوه فعلی هرکسی کالای بیشتری مصرف کند از حمایت بیشتری برخوردار خواهد شد و هر کس مصرف نکند مشمول حمایت نخواهد شد! اما در شیوه جدید به همه مشمولین بر اساس طبقهبندی صورت گرفته، یارانه نقدی پرداخت خواهد شد. از طرف دیگر باعث ایجاد ثبات در روند تولید و عرضه کالاهای اساسی نیز میشود.
بهترین روز های عمر
🔹سردارسلیمانی در جمع رزمندگان در خط مقدم نبرد، برای فتح آخرین مقرّ داعش در البوکمال:
♦️سخت ترین روزهای عمر من در کربلای پنج و در کانال ماهی گذشت. تنگ تنگ و پر از جنازه. سر را نمی شد بالا آورد... آن روزها گذشت و تمام شد. اگر از من بپرسند بهترین روز عمرت کبی بوده، می گویم آن روزی که در کانال ماهی بودم... این روز ها مثل همان روزهاست، استفاده کنید.
توصیف شهیدحاج قاسم اززبان مولایش
در آستانه دومین سالگرد شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی امروز ۱۱ دی ماه ۱۴۰۰ رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار خانواده و اعضای ستاد بزرگداشت این شهید بزرگوار در تجلیل از این سرباز فداکار اسلام به بیان ویژگیهای ایشان پرداختند
✅ملی ترین چهره کشور
✅امتی ترین چهره دنیای اسلام
✅مظهر تلاش و خستگی ناپذیری
✅شجاعت و شهامت در عین عقلانیت
✅شناخت دشمن،امکانات و ابزار او
✅مقابله بادشمن با قدرت و تدبیر
✅انجام کارهای اعجاب انگیز
✅وفاداری به عهد الهی
✅اخلاص و کار برای خدا
✅الگو وقهرمان جوانان دنیای اسلام
✅نماد امید،اعتماد به نفس
✅نمادورمز استقامت و پیروزی
✅مهربان در برابر فرزندان شهدا
✅قاطع و با شدت در برابر اشرار و مفسدان داخلی و خارجی
✅تحمل رنج مجاهدت در راه آرمانها
✅وظیفه شناس و وفادار در قبال ملت ایران و امت اسلامی
اول سیاهنمایی و سپس مصادره طرح بنزین دولت رئیسی
روزنامه کیهان نوشت:
🔹۲ هفته پس از شایعهپردازی و سیاهنمایی افراطیون مدعی اصلاحات علیه طرح اختصاص بنزین به هر شهروند، استاندار سابق سمنان مدعی شد: این طرح مزیتدار، طرح روحانی بوده است!
🔹یادآور میشود برخی مدیران دولت روحانی عادت دارند هر بیکفایتی خود را حتی در پایان ۸ سال دولتداری، به «دولت سابق» نسبت دهند، اما ضمناً درباره خدمات دولت رئیسی ادعا کنند طراحی یا تدارکش با «ما» بوده است!
🔹اکنون با اظهارات آقای خباز معلوم نیست که باید کدام ادعای اصلاحطلبان را باور کنیم؛ این که طرح دولت رئیسی برای اختصاص سهمیه بنزین به افراد خانوار به جای خودرو، خسارتبار است؟ یا برعکس، خیلی هم مفید و مؤثر است و ایده دولت روحانی است؟!
اگر حاج قاسم فضای مجازی داشتیم...
🔻 سید علیرضا آل داود نوشت:
🔹 رهبر حکیم انقلاب اسلامیروز گذشته در دیدار با خانواده شهید حاج قاسم سلیمانی با اشاره به حذف نام و محتواهای مرتبط با این شهید بزرگوار در فضای مجازی فرمودند: برخورد حذفی مستکبران با شهید سلیمانی در فضای مجازی نشانه ترس آنها حتی از اسم شهید و واهمهشان از رواج و تکثیر آن الگوی گرانسنگ است.
🔹 در دنیای امروز، فضای مجازی زیر کلید مستکبران است و این واقعیت باید مسئولان فضای مجازی کشور را هوشیار کند تا بهنحوی عمل کنند که دشمن نتواند به هر شکل و هر جا که اراده کرد، در فضای مجازی برخورد کند.
🔹 دیروز یکی از مسئولان ارشد کشور در صفحه خود متن بسیار دقیقی زده بود مبنی اینکه " در کنار ابراز ارزشمند عاطفه و احساسات برای سردار دلها، سعی کنیم مقداری مثل او باشیم."
🔹 حاج قاسم سلیمانی معتقد بود جنگ اگر ۳ بخش داشته باشد، ۱ بخش قسمت سخت و ۲ قسمت حوزه رسانه و عملیات روانی است.
🔹 کار ویژه این شهید عزیز در حوزه تخصص خود یعنی جنگ ترکیبی تثبیت قدرت سخت انقلاب اسلامی و افزایش عمق راهبردی ایران اسلامی در منطقه و جهان بود.
🔹 حاج قاسم در کنار مبارزه سخت، یک افسر زبده نرم افزاری نیز بودکه اندیشه مبارزه و فرهنگ مقاومت را در منطقه و جهان اسلام تعمیم بخشید و این حرکت به اسم رمز مقاومت و بیداری تبدیل شد.
🔹 اما در شرایط فعلی کشور متاسفانه به دلیل پشت گوش انداختن منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی در مواجهه هوشمندانه با فضای مجازی بیش از ۲۲ سال است یک حاج قاسم سلیمانی فضای مجازی نداشته ایم که با اجرای دستورات امام جامعه کشور را از زیر تسخیر اینترنت آمریکایی و استعمار فرانو نجات دهد و آمریکایی های تروریست هر بار با اعمال حاکمیت سایبری خود(ذیل گلوبالیسم) به کشور ما با انواع فتنه ها و آسیب های شناختی - سایبری ضربه های سنگینی زده اند.
🔹 حاج قاسم فضای مجازی باید پیش از جان آماده دادن آبرو برای انقلاب باشد تا بتواند از سد غربگراها و برخی دنیاطلبان بگذرد که نمونه آنرا در این سالها دیده ایم که آتش به اختیاران انقلابی توسط دوستان نادان و دشمنان داخلی و خارجی ترور شخصیت شده اند.
🔹 حاج قاسم ویژگی هایی داشت که باید حاج قاسم فضای مجازی هم آنها را داشته باشد نظیر اخلاص، ولایتمداری، سختکوشی، راهبرد بر گرفته از منویات امام (ره)و رهبری، سرعت عمل و بهنگام، بیان تاثیرگذار، روحیه انقلابی، تخصص، تدبیر در امور، مردمی بودن، جوانگرایی و...
🔹 حال ما مانده ایم و تذکرات پی در پی امام امت درباره فضای مجازی ول که هر روز شاهد تسخیر قلب ها و ذهن های نوجوانان و مردم در این جنگ شناختی هستیم و چشم انتظار حاج قاسم فضای مجازی که در این نزاع تمدنی در این حوزه نیز شاهد شکسته شدن محاصره تبلیغاتی دشمن و تزریق امید در جامعه باشیم.
🔹 در این شرایط باید به تاسی از حاج قاسم که در میدان جنگ سخت یاور مظلوم بود و با ظالم می جنگید ما هم با راه اندازی رسانه های تراز انقلاب اسلامی به سرعت از مظلومین زیر بمباران تبلیغاتی دشمن( تولید گسترده اخبار جعلی و پیام های مایوس کننده توسط دشمن) حمایت کرده و ظالمین را رسوا کنیم.
🔹 در آخر نیز با تشکیل جبهه مقاومت رسانه و فضای مجازی در داخل و خارج کشور باید برای نشر و بسط مکتب سلیمانی زمینه ساز تربیت حاج قاسم های فضای مجازی را فراهم کنیم.
موفقیتهای راهبردی دوساله سردار قاآنی چیست؟!
🔹به بهانه تایید رهبری بر عملکرد سردار قاآنی/ بررسی عملکرد سپاه قدس پس از حاج قاسم
✍️ «آقای سردار قاآنی، الحمدلله ایشان خیلی خوب دارد کار میکند، حرکت میکند»؛ این جمله رهبر معظم انقلاب در انتهای دیدار اخیر با خانواده شهید سلیمانی را می توان به عنوان نشانه مهمی از تایید و ادامه توفیقات سپاه قدس در دوران دوساله پس از شهادت حاج قاسم دانست.
1️⃣ برای بدست آوردن میزان موفقیت سپاه قدس، جدی ترین معیار، آخرین وضعیت آمریکا در منطقه و به خصوص در کشورهای است که جریان مقاومت به صورت مستقیم با آمریکا در تقابل هستند. رهبر انقلاب در همین دیدار اخیر با خانواده شهید سلیمانی جملاتی را بیان کردند که از این زاویه دید می توان میزان موفقیت عملکرد سپاه قدس را هم برآورد کرد. ایشان در بخشی از آن دیدار اظهار داشتند: «وضع امریکا را ببینید! از افغانستان آن جور فرار میکند و در عراق ناچار است که تظاهر به خروج کند - البته باید برادران عراقی هوشیارانه مسأله را دنبال کنند - مجبور است که بگوید من بعد از این نقش مستشاری ایفا خواهم کرد؛ یعنی اقرار کند به اینکه آنجا حضور نظامی نمیخواهد داشته باشد و نمیتواند داشته باشد. مسأله یمن را ملاحظه کنید، مسأله لبنان را نگاه کنید.جریان ضداستکباری در منطقه، جریان مقاومت در منطقه، امروز از دو سال پیش، پُررونقتر و شادابتر و امیدوارتر دارد حرکت میکند و کار میکند. در سوریه هم اینها زمینگیر شدند، در سوریه هم هیچ امیدی برای آیندهشان نیست.»
2️⃣ خلاصه عملکرد سردار قاآنی در عراق به این شکل است، سردار قاآنی در حالی پرونده عراق را به دست گرفت که جایگاه عراق در راهبرد انتقام سخت؛ خروج نظامی آمریکا از این کشور به عنوان یکی از جدی ترین عوامل زمینه ساز اخراج آمریکا از منطقه بود. قاآنی در این دو سال ثبات سیاسی شیعیان عراق را حفظ کرد و اخراج آمریکا در عراق را تبدیل به یک قانون داخلی کرد. او اجازه بهم خوردن موازنه ضدآمریکایی در حاکمیت عراق را نداد و سرمایه اجتماعی در عراق را برای اخراج آمریکا تثبیت و حتی افزایش داد. در این دو سال ضربات نظامی به نیروهای آمریکا در عراق نیز افزایش چند برابری را نسبت به گذشته نشان می دهد. امروز پس از دو سال از شهادت حاج قاسم، آمریکا مجبور به ظاهر سازی به خروج نظامی از عراق شده و تغغیر نقش خود را از حضور مستقیم نظامی به مستشار نظامی بیان کرده است. البته از همین مقدار اعتراف رسمی می توان به عنوان یک عقب نشینی مهم یاد کرد که می تواند به گامی برای خروج حقیقی و کامل تبدیل شود.
3️⃣ در یمن، پیروزی های میدانی نیروهای مقاومت افزایش قابل توجهی پیدا کرده است. این پیروزها به فتح سرزمین های گسترده در داخل یمن و حتی تا آستانه سقوط استان استراتژیک مأرب رسیده است. در کنار این، حملات موشکی یمنی ها به داخل عربستان در دو سال اخیر با هیچ دورانی از تاریخ معاصر نیز قابل مقایسه نیست. خاص تر آنکه پدافند هوایی در یمن نیز توسعه قابل توجهی پیدا کرده است. ماحصل پرونده یمن در دو سال اخیر، در التماس این روزهای سعودی در پایان دادن جنگ یمن از طریق دیپلماتیک کاملا خود را نشان می دهد.
4️⃣ در سوریه نیز اتفاقات راهبردی بزرگی رقم خورده است؛ حفظ پیروزی بر داعش و عدم اجازه بازسازی این جریان توسط آمریکا و هم پیمانانش در سوریه که ارزش آن کمتر از شکست سرزمینی داعش نیست. از سوی دیگر حضور نظامی ایران در سوریه بسیار بیشتر از گذشته راهبردی تر و مستحکم تر شده است؛ ایران حضور نظامی در سوریه را به عنوان یکی از مهمترین اهرم های فشار علیه اسرائیل نه تنها حفظ کرده بلکه راهبردی تر کرده است. روند سیاسی حاکمیت در سوریه ثبات قابل توجهی پیدا کرده و بازگشت برخی کشورهای عربی برای برقراری روابط دیپلماتیک با دولت بشار اسد، مهمترین نشانه آن هست.
5️⃣ در لبنان، حزب الله طی این دو سال فتنه های بزرگ سیاسی و نظامی را پشت سرگذاشته است. اما در کنار افزایش توان نظامی حزب الله در برابر اسرائیل، تبدیل این گروه به یکی از محورهای رفع تحریم بیروت از طریق انتقال قدرتمندانه نفت ایران به لبنان، یک اتفاق راهبردی جدید و کم نظیر در دو سال اخیر را رقم زده است.
6️⃣ در افغانستان نیز به صورت خلاصه می توان گفت که علاوه بر نقش زمینه ساز سپاه قدس برای فراری دادن آمریکا از افغانستان، این روزها شواهدی دیده می شود که طراحی های آمریکا برای پساخروج از این کشور نیز در حال خنثی شدن و حتی بالعکس شدن است. آنچه سربسته می توان از صحنه افغانستان گفت این است که این کشور در حال تبدیل به یک تصویر از آینده ای خواهد بود که جایگاه و نقش ایران پس از فرار آمریکا در منطقه می تواند باشد.
مقاومت کی به نتیجه میرسد؟
به مناسبت گرامیداشت شهادت سردار دلها حاج قاسم سلیمانی
🔻این روزها پرسشهایی در فضای افکار عمومی در باب #منطق_مقاومت مطرح و مورد بحث قرار میگیرد؛ منجمله: مقاومت کی به نتیجه میرسد؟ مقاومت چگونه به نتیجه میرسد؟ آیا راهی برای کاهش هزینههای مقاومت وجود دارد؟ اساساً هزینه مقاومت بالاتر است یا سازش؟ آیا نمیتوان با سازش به اهدافمان برسیم؟ پاسخ به این پرسشها با ذکر مصادیق عینی و تجربههای پیش رو امکانپذیر است. باید تجارب تاریخی ملتها و دولتها مورد کنکاش قرار گیرد تا به پاسخی مشترک و قانعکننده دست پیدا کنیم.
🔹تجارب جهانی به ما میگوید مقاومت زمانی به پیروزی خواهد رسید که نقاط ضعف درونی برطرف شود. مادامیکه #ساخت_درونی_قدرت، مورد نقد و بررسی قرار نگیرد و ضعفهای درونی اصلاح نشود، دولت و پیکره جامعه در برابر فشارها و ضربات بیرونی مقاوم نبوده و زمینه پیروزی مقاومت فراهم نمیشود.
🔸جریانات حاکم بر کشور غالباً به دنبال راهحل خارج از موضوع برای پیروزی مقاومت هستند. راهحلهایی که نقاط ضربهپذیر را برطرف نمیکند، بلکه نقاط قوت را به ضعف تبدیل میکند تا شاید زمینه فشارها و تحریمها برچیده شود. نادانسته تبدیل نقاط قوت به ضعف یا همان «سازش» نه تنها مشکلات را برطرف نمیکند که زمینه فروپاشی را نیز فراهم میکند.
🔹ضعفهای درونی ما چیست؟ مهمترین ضعف درونی ما در برابر فشارهای خارجی، تفاوتهای سطح زندگی مردم با مدیران است که منجر به «فشار نابرابر» شده است. امروز بیشترین فشارها بر گرده تودههای متوسط و ضعیف جامعه وارد میشود و مردم احساس میکنند در این مبارزه تنها ماندهاند.
🔸این احساس وجود دارد که تحریمها تأثیری بر زندگی مدیران و مسئولین ارشد کشور و وزارتخانهها و استانداریها و ادارات و همچنین اقشار پردرآمد جامعه ندارد. حقوق بالا و معیشتشان تأمین است. تأمین هزینههای بهداشت و درمان، آموزش، مسکن و خوراک و پوشاکشان برقرار است و درکی از شرایط تحریمی و مشکلات جامعه ندارند. این بزرگترین ضعف درونی ما در برابر تحریمهاست.
🔹بیتردید تا زمانیکه این ضعف وجود دارد، مدیران کشور حاضر نیستند برای عبور از شرایط تحریمی به راهحلهای اساسی بیاندیشند که این راهحلها، همان راهبرد نجات کشور است. چنانچه زندگی فردی و اجتماعی مدیران کشور در عرصههای مختلف، همانند عموم مردم با چالشهای جدی مواجه شود، آن روز برای اصلاح ساختارها جدیت به خرج میدهند.
🔸اگر این اتفاق بیافتد و دولت جدید برای رفع این معضل که موجب سستی مردم در مقاومت میشود، اقدام عاجل و فوری کرده تا منابع کشور و درآمدها به صورت برابر و عادلانه در اختیار عموم جامعه قرار بگیرد و زمینه حضور مردم در اقتصاد فراهم شود، آن وقت اقتصاد کشور مقاوم خواهد شد و مقاومت به پیروزی خواهد رسید. چرا که راز پیروزی مقاومت در «قوی شدن ملت» نهفته است و ملت قوی نخواهد شد مگر با برقراری عدالت و دسترسی برابر به منابع عظیم زیرزمینی و روی زمین و استفاده برابر از امکاناتِ بهداشتی، آموزشی، مسکن و درآمد عادلانه.
🔹راهبرد خنثیسازی تحریمها در برابر رفع تحریمها، اساسیتر و پایدارتر و مؤثرتر است. مدیران و نخبگان کشور برای خنثیسازی تحریمها باید در همه حوزههای مدیریتی و اقتصادی کشور بنگرند و بیعدالتیها و تبعیضها را احصاء کرده و برای برقراری عدالت، طرحها و برنامهها را ارائه و اجرا نمایند. البته که این فرآیند یک، دو یا سه ساله نیست اما راهی است که دیر یا زود باید برویم و هرچه سریعتر شروع شود، خنثیسازی تحریمها هم شروع خواهد شد! مطالبه این راهبرد وظیفه تکتک ما مردم است.
🔸برای پیروزی نهایی مقاومت، مهمترین راهبرد، برقراری عدالت است. پیشرفت اقتصادی و رشد اقتصادی واقعی، از شاهراه عدالت میگذرد ولاغیر!/
چرا سردار سلیمانی سال ۹۸ از طرف آمریکا ترور شد؟
تحلیل تحلیل گر گروه بحران که سوال مهمی است برای فکر کردن:
«سلیمانی از مدتها پیش در لیست سیاه آمریکا بود و اسلاف ترامپ هم می توانستند دستور ترور او را بدهند، اما ندادند چرا که هزینه آن را بیشتر از فواید آن می دانستند...»
چرا معادله ذهنی آمریکایی ها تغییر کرده؟
الان و بعد از گذشت دو سال میشود پاسخ مناسبی به سوال زیر داد. دو مولفه قابل اشاره است: یکی رفتار منفعلانه ایران در اجرای توافق هستهای و دیگر اتفاقات آبان ۹۸ که پیام تزلزل را به غرب منتقل کرد.
نامه 24 نماینده مجلس خطاب به رئیس قوه قضائیه در مورد رسیدگی به خیانت زنگنه (وزیر نفت حسن روحانی) در پرونده کرسنت
🔹در این نامه چنین آمده :
🔺پیرو نامه اخیر ۲۶۰ نفر از نمایندگان درباره ضرورت رسیدگی به مفاسد قرارداد ننگین کرسنت، به دلیل پاره ای نگرانی ها بر موارد ذیل تاکید می شود:
۱- با انعقاد قرارداد مربوط به کرسنت خیانتی تاریخی نسبت به کشور صورت گرفته است و در اثر فساد عده ای و فریب کاری عده ای دیگر و فریب خوردگی عده ای آخر، دهها میلیارد دلار (صدها هزار میلیارد تومان) به کشور خسارت وارد شده است.
اکنون که واقعیات افشاء شده و معلوم گردیده که قرارداد کرسنت (مورخ پنجم اردیبهشت 1380) باعث توقف اجرای قرارداد شرکت ملی نفت ایران با شرکت پترو ایران (درسال 1379) گردیده و 40 تا 60 میلیارد دلار (با محاسبات متفاوت) گاز میدان سلمان متعلق به ایران توسط اماراتی ها به غارت رفته است و از طرفی بابت همان گازی که برده اند، شرکت ملی نفت ایران را به پرداخت میلیاردها دلار خسارت محکوم کرده و می کنند دیگر هیچ توجیهی برای درنگ و تعلل وجود ندارد.
۲- آنچه تاکنون موجب عدم افشای خیانت ها و مفاسد و بی تدبیری ها در افکار عمومی شده اولاً قید محرمانگی! مندرج در قرارداد که با اصرار منعقد کنندگان در قرارداد گنجانده شده و ثانیاً پرهیز از اثر گذاری این قضایا در پرونده خارجی بوده است. بدون تردید پایان پرونده کرسنت در هیات ها و محاکم خارجی، آغاز پمپاژ اطلاعات مربوط به این پرونده در محکمه افکار عمومی خواهد بود که تدارک مطالبات ملت از مسئولان ذیربط کاری دشوار به نظر می رسد، بویژه اینکه با کندی مشهود در رسیدگی به این پرونده احتمالا" متهمان و خائنان اصلی از کشور خواهند گریخت و دست اندرکاران این پرونده برای آرام ساختن افکار عمومی و دور کردن اتهامات از خود با افراد فرعی برخورد خواهند کرد.
۳- قوه قضاییه فارغ از روند رسیدگی در پرونده خارجی، به عنوان وظیفه ذاتی خود با مفاسد واقعی که به صورت گسترده پیرامون این قرارداد بوجود آمده است و از قِبَل آن دهها میلیارد دلار (صدها هزار میلیارد تومان) به صورت مستقیم و غیر مستقیم به ملت خسارت وارد کرده است، برخورد قانونی کرده و گذشته غیر قابل دفاع را جبران نماید.
البته اگر قوه قضاییه در آن زمان مطابق وظیفه ذاتی خود این قرارداد پر از فساد را باطل می کرد و حداقل با جمعی از متهمان کثیر این پرونده برخورد قانونی می نمود، به احتمال زیاد شرکت ملی نفت ایران نیز در هیات ها و محاکم خارجی محکوم به پرداخت خسارت نمی شد.
🔹ریاست محترم قوه قضاییه!
جنابعالی با تجربه طولانی که در عرصه قضاوت و مدیریت داشته اید به خوبی می دانید که شرکت کرسنت برای غارت گاز ایران و تخلیه میدان مشترک (که ۷۰ درصد آن متعلق به ایران بوده است) به دنبال انعقاد این قرارداد بوده است و این امر جز با همکاری کامل وزیر وقت نفت و همدستی جمعی از مدیران داخلی نفت و با پرداخت رشوه به دهها نفر از افراد در داخل کشور میسر نشده است.
متاسفانه برخی از همان افرادی که در انعقاد و قرارداد مذکور نقش اصلی را ایفا کردند در طول بیست سال گذشته نیز با فریب مسئولان داخلی راه را برای تداوم غارت گاز ایران و نیز محکوم شدن ایران در هیات ها و محاکم خارجی هموار کرده اند.
جناب حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای!
پرداخت رشوه به دهها نفر و آلوده کردن سه گروه از مدیران و افراد موثر در داخل نمی تواند جرمی عادی و غیر سازمان یافته تلقی شود و نیز محروم کردن جمهوری اسلامی ایران از تولید و صادرات گاز آن هم در مدتی طولانی بیست ساله نمی تواند اخلال در نظام اقتصادی تلقی نشود.
در این شرایط سخت اقتصادی و معیشتی که بخش مهمی از مردم محتاج یارانه های اندک چند ده هزار تومانی هستند سزاوار است دستگاه قضایی با توجه به هزاران صفحه سند که توسط دستگاههای امنیتی و نظارتی در توجیه جرم سازمان یافته مذکور در اختیار آن قوه گذاشته اند در روند رسیدگی به این پرونده تحولی اساسی ایجاد کند و با جلب و دستگیری اطراف قرار داد کرسنت و صدور حکم قانونی ، منافع ملت ایران را استیفاء نموده و اجازه ندهد خدای نکرده بر پیشانی دستگاه عدلیه ایران در این زمان حساس، مهر مماشات در برابر فاسدان و دغل بازان حک شود.
آمريكا مرده است!
«دوال رودی» نماینده مجمع جهانی حمایت از مقاومت از آمریکا روز گذشته (11/10/1400) اظهار داشت: «من به دو دلیل هست که او (حاج قاسم) ایمان دارم؛ یکی اینکه کشور من مسئول این هست که شما حاج قاسم را از دست دادید و دیگر اینکه آینده از آن کشور شما است و آمریکا مرده است و من در آینده به شما میپیوندم». مرگ نظام استكباري آمريكا از جنس تعابيري است كه بعد از مرحله احتضار و افول ایالاتمتحده به كار میرود. برای پاسخ به چرايي شکلگیری این کلیدواژه و درک اهمیت آن، ضروري است از تريبون انديشمندان و انديشكدههاي خود آمريكا اين مسئله را جستجو و تبيين كرد.
گزارههای خبری
1️⃣«کریستوفرلین» استاد دانشگاه تگزاس آمريكا میگوید: «افول موریانهای آمريكا به این معنی است که یک وقتی یک شیء ظاهر خوبی دارد، یعنی به ظاهرش که نگاه میکنید، خیلی مشکلدار نیست؛ ولی موریانه، از درون دارد این میزی که مجلل است را میخورد و پوک میشود و در یک بازهی زمانی کوتاهی از بین میرود. زمانی که میگویند «افول موریانهای» است یعنی از داخل، آمریکا دارد پوک میشود»
2️⃣ «شیرین هانتر» از كارشناسان و تحليل گران سياسي كنگره آمريكا مطرح كرده است كه: «قبلاً ناو آمریکا روشن میشد، چند کشور سقوط میکردند؛ الآن ناو آمریکا و افسران زبده آن از ناوهای ایران، حتی از قایقهای موتوری ایران فرار میکنند».
3️⃣- «ریچارد هاس» از برجستگان و كارشناسان اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا اظهار داشته است: «ما در عصر بیقطبی و چندقطبی به سر میبریم. آمریکا دیگر ابرقدرت نیست. آمریکا یک قدرت است و ما شاهد قدرتهای نوظهوری خواهیم بود که ایران یکی از آنهاست. ایران یک قدرت جهانی خواهد شد».
4️⃣استفان والت» استاد روابط بینالملل دانشگاه هاروارد آمريكا در مجله خبری سیاسی «فارین پالیسی» نوشت: «آمریکا در تاریخ معاصر یکی از خوششانسترین کشورها بود و توانست به قدرت برتر جهان دست یابد، اما روندها نشان از پایان این برتری میدهد».
5️⃣پروفسور ساشادینا از اساتید دانشگاه ویرجینیای آمریکا نیز گفته است: «در بیست سال گذشته اسلامشناسی در آمریکا فقط در بعضی از دانشگاههای بزرگ تدریس میشد ولی در حال حاضر تمام دانشگاههای کوچک و بزرگ درس اسلامشناسی دارند و این نشاندهنده تأثیر انقلاب اسلامی ایران است».
🔰نكته پاياني:
آمریکاییها دیگر نباید تصور کنند که موفقیت و برتری، حق ذاتی آنهاست. واقعیتهای نزديك شدن به مرگ آمریکا بويژه بعد از شهادت حاج قاسم سليماني یادآور این بيان ناب امام راحل (ره) است که فرمودند: «خداوند وعده نصرت به شما داده است، [اِن تَنصِرُوا اللهَ یَنصُرکُم] مادامیکه شما هم نصرت خدا را بکنید. نصرت خدا و نصرت دین خدا، نصرت بندگان مؤمن خداست. شما به این عهد باقی باشید و خدای تبارکوتعالی عهد خود را عمل خواهد کرد».
سرودی که فقط یکبار پخش شد!!
🔹این سرود درست بعد از اعلام شکست داعش و نامه #حاج_قاسم به حضرت امام خامنهای مدظله از خبر سیما پخش شد.
🔸اما از فردای آن روز، جلوی پخش این سرود از صدا و سیما و انتشار آن در فضای مجازی گرفته شد و اکنون کمتر کسی این اثر را دیده، شنیده یا یادش مانده!
پیش بینی پوتین درباره فروپاشی دلار
🔸آمریکا دستی را که به او غذا میداد گاز گرفت
🔴آخرین مأموریت: سلیمانیزاسیون
🔹زمان لازم بود تا خیلیها به معرفتی که شهید سلیمانی داشت، اندکی نزدیک شوند. آقای صادق خرازی، معاون وزیر خارجه دولت اصلاحات، چندی قبل در کلابهاوس گفت:
🔹«در روزهایی که آقای روحانی بهعنوان رئیسجمهور انتخاب اما هنوز مستقر نشده بود، در جلسهای نزد رهبر انقلاب صحبتهایی در مخالفت با حضور ایران در سوریه کرد. رهبر انقلاب در جواب فرمودند شما حالا از راه برس، کمی با مسائل از نزدیک آشنا بشو، بعد نظر بده».
🔹زمان برد و جانهای گرامی هزینه شد، تا آقای روحانی اواخر دولتش بگوید: «شاید برخیها فراموش کرده باشند روزهایی بود که هیچکس جرأت نمیکرد به میدان داعش برود. برخی یادشان نیست که نه کربلا و نجف و حرمت حرم اهلبیت(ع) و حتی کسی جرأت نمیکرد از منطقه سبز بغداد خارج شود. کسی که راه افتاد و نیمههای شب تنها به عتبات، بغداد و شمال عراق رفت و توطئه صهیونیستها و آمریکا را در منطقه خنثی کرد، سردار سلیمانی بود».
🔹اگر نقشه بهروز شده آمریکا پس از شکست در منطقه، خواب کردن ملتها با جنگ نرم بود، جنایت ترور سردار سلیمانی، پنبه آن نقشه را زد. گزارش رسانههای غربی پس از تشییع باشکوه سردار سلیمانی خواندنی است:
🔻«رویترز؛ حجم جمعیت حاضران در این تشییع، شبیه جمعیتی بود که برای تشییع آیتالله خمینی به خیابانها آمدند».
🔻خبرنگار نیویورکتایمز: «دریایی بیکران از مردم در مراسم حضور یافتهاند. سیل بیپایان و چند میلیونی مردم از ساعت ۶ صبح در خیابان هستند. در ٢۵ سالی که ایران را پوشش میدهم، هرگز چیزی شبیه به این ندیدم».
🔻خبرگزاری فرانسه: «دریای سوگواران با ادای احترام به ژنرال سلیمانی، خواستار انتقام سخت شدند».
🔻خبرنگار لوفیگارو: «این تشییع، گستردهترین تجمع بعد از رحلت آیتالله خمینی در سال ۱۹۸۸ میلادی است».
🔹سال گذشته هم مجله نیوزویک نوشت: «ترور قاسم سلیمانی، او را به قهرمانی تبدیل کرده که حالا بیلبوردهای بزرگش سرتاسر خاورمیانه را فرا گرفته است؛ نه تنها مناطق شیعهنشین، بلکه مناطق سنینشین مثل کرکوک، غزه و کرانه باختری رود اردن. این، روند سلیمانیزاسیون خاورمیانه و گسترش نفوذ ایران است». این پاداش دنیایی مردی است که دوست داشت گمنام باشد و نوشته بود «باید به این بلوغ برسیم که نباید دیده شویم. آنکس که باید ببیند، میبیند».