🔥افزایش اتوبوسی یا علی الحساب
🔸دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ فتنهای خطرناک که در ظاهر اعتصاب برخی خطوط اتوبوسرانی در تهران شکل گرفت خنثی شد. در این زمینه چند نکته قابل ذکر است:
🔻۱- این اتفاق صرفا در بخشی از اتوبوسهای بیآرتی با مدیریت سندیکای مربوط شکل گرفت که متاسفانه برخی از اعضای سندیکای مذکور سوابق نامناسب سیاسی دارند.
لازم به ذکر است که رانندگان اتوبوسهای شهری تهران در سه دسته کلی رانندگان «اتوبوس های بیآرتی»، «اتوبوس های عادی» و «بخش خصوصی»، فعالیت می کنند.
🔻۲- به نظر می رسد هدف از این اعتصاب در شرایط التهاب ناشی از موضوع هدفمندی یارانهها ایجاد یک بینظمی و اغتشاش گسترده در پایتخت بود.
🔻۳- بهانه حقوق و دستمزد دلیل این اعتصاب اعلام شد. اما بررسی فیشها نشان می دهد #متوسط_دریافتی ایشان پس از کسر بیمه و مالیات، حدود ۱۳/۵ میلیون در ماه است که نسبت به سایر کارکنان در سطح مطلوبی قرار دارد. مطالبه افزایش ۵۷ درصدی حقوق بعضی از رانندگان بیآرتی را به حدود ۳۰ میلیون می رساند! قطعاً با توجه به حقوق سایرین، با عدالت سازگار نیست.
۴- آنچه که به عنوان موافقت افزایش ۴۰ درصدی در رسانهها عنوان شده مطلب دقیقی نیست؛ زیرا تعیین میزان افزایش از حدود اختیارات شهرداری خارج است و شهردار تهران وعده پیگیری داده است.
لذا ملبغ وایزی صرفا به عنوان علی الحساب است تا پس از تصمیم نهایی در مورد میزان افزایش توسط مراجع قانونی که علی القاعده باید مانند سایر کارکنان باشد، در پرداخت حقوق مستهلک شود.
🔻۵- سرعت عمل شهرداری تهران در جایگزینی سریع اتوبوس ها با کمک سایر نهادها واقعا قابل تقدیر است.
قطعا این ظرفیت در شهرداری تهران وجود دارد که افراد شایستهای را از خیل عظیم رانندگان ماهر و مشتاق، جایگزین افرادی نماید که احیانا حقوق ۱۵/۵ میلیونی را در شان خود نمی دانند.
🔻۶- به نظر نگارنده دستگاههای امنیتی در زمینه پیش بینی این حادثه بسیار ضعیف عمل کردند که عمیقا جای تاسف دارد.
🔻۷- از مجموعه حوادث این ماهها این نتیجه حاصل میشود که دشمن خارجی تلاش دارد با ضربه به خدمات عمومی از طریق دستهای آگاه یا ناآگاه، کشور را دچار اختلال کند؛ بنابراین رعایت اصول پدافند غیر عامل و کنترل بستر های مجازی در این زمینه ضروری است لازم است مسئولینی باهوش و جهادی در این مناصب گمارده شوند.
🔸پن: نکتهایکه باید همواره به آن توجه داشت این است که فرق حاکمیت اسلامی با حاکمیت لیبرال این است که اگر چیزی حق کسی است بلافاصله باید پرداخت شود حتی اگر فرد خود متوجه آن نباشد چه برسد به اینکه بخواهد اعتراض و اعتصاب کند و اگر چیزی حق نیست به هیچ عنوان نباید پرداخت شود حتی اگر تمام آن گروه معترض باشند.
بازداشت دو جاسوس و تیری که به سنگ خورد
🔺 بازداشت دو فرانسوی که با هدف آموزش اغتشاش گران به تهران سفر کرده بودند می تواند دریچه ای بر رفتارشناسی غربی ها در تحولات اخیر باشد.
🔻 گزاره های تحلیلی:
1️⃣ اعزام نیروهای میدانی برای تولید آشوب نشان می دهد که غربی ها براساس مدل سال ۸۸ و ۹۸ بدنبال پیاده سازی سناریوی دولت ضعیف پایه بواسطه ایجاد بحران داخلی در ایران هستند؛ دولتی که در مواجهه با بحران ها قوه عاقله و تصمیم گیری اش با چالش مواجه شود. این هم می تواند در عرصه داخلی و سست کردن حکمرانی موثر باشد و هم در امتیازگیری در مذاکرات فیمابین.
2️⃣ چیدن پازل های تحلیلی در کنار همدیگر نشان می دهد که سیکلی که برای این موضوع طراحی شده بر دو اصل استوار است آشوب از داخل ، امتیازگیری و تحریم از خارج.
3️⃣ در این زمینه براساس مشابهت های سایر پرونده های این چنین داخلی با یک سه ضلعی مواجهیم عوامل داخلی، شبکه های امنیتی، پروپاگانداسازان رسانه ای. عوامل امنیتی طراحی می کنند، مزدوران داخلی فاز اجرایی را برعهده دارند و رسانه ای ها بر آتش ناآرامی می دمند.
4️⃣ اما به نظر می رسد که شکست سناریوی غربی ها در مواجهه با مسائل پس از حذف ارز ترجیحی حاکی از آن است که غربی ها با اشتباهات محاسباتی سه گانه در برخورد با ایران مواجهند:
👈 اولاً دولت در شرایط حاضر برخلاف سال 98 دولت آرامش ساز است نه مسئله ساز،
👈 ثانیاً تعدد آشوب آفرینی های غربی ها به تجربه نهادهای امنیتی در پیشگیری و یا مواجهه با پدیده های این چنینی افزوده است ،
👈 و نکته سوم واکسینه شدن و کسب تجربه جامعه ایرانی از نقشه شوم دشمن با توجه به پرونده های گذشته است.
چراهر دو نفر اشتباه میکنند؟👇
نکته: اول اینکه قرار نیست نرخ نهادههای انرژی امسال تغییر کند. اما👇
1. آزادسازی بنزین اگر بخواهد اتفاق بیفتد باید متناسب با 95% فوب خلیج فارس باشد، که هم اکنون 50 سنت هست و دلار صرافی ملی هم تقریبا 25,000 تومان هست و نهایتا اگر آزادسازی شود، باید 11,875 تومان و نه 30 هزار و اساسا مبنا ترکیه یا ونزوئلا نیستند، بلکه فوب خلیج فارس تعیین کننده است نه مدیترانه و دریای سیاه و خلیج مکزیک و ...
2. شما اگر قیمت بنزین را آزاد در نظر بگيريد بازهم برای قاچاقچیان مزیت خواهد داشت چراکه در کشورهای همسایه بیش از این اعداد قیمت دارد.
3. برای مبارزه با قاچاق بنزین بهترین راه اجرای سیاستهای کنترل مصرف و توزیع و مرزبانی مهمترین اولویت است و آزادسازی در اولویت مبارک با قاچاق نیست.
4. اقتصادها معمولا تاب آزادسازی همه کالاهای مصرفی جامعه خود را ندارند، لذا ایجاد شباهت بین گندم و بنزین و یا سایر کالاهای مصرفی رابطه خطی نیست، بلکه بسیاری از مؤلفههای اقتصادی تعیین کننده هستند و مقایسه این دو گروه کالایی مغالطه منطقی است.
5. فعلا میتوان #طرح_وان دکتر جلیلی را بهترین پيشنهاد برای آزادسازی قیمت نهادههای انرژی در نظر گرفت.
💢رسانه های بیگانه پس از چند روز دروغ در باره آشوب های ایران، از رو رفتند
کیهان :
🔹رسانههای بیگانه وابسته به امپراتوری دروغ، پس از چند روز دروغ گویی درباره وقوع آشوب و اغتشاش در شهرهای ایران، از رو رفتند.
🔹 رسانههای زنجیره وابسته به ناتوی اطلاعاتی، بعد از سنگ روی یخ شدن و بیمحلی ملت ایران، از دیروز ترجیح دادند بیسر و صدا، فتیله تمام بافتههای یک هفتهای خود را پایین بکشند.
🔹 در همین حال شبکه دولتی انگلیس، در اعترافی ناخواسته تصریح کرد اسناد و تصاویر وزارت اطلاعات درباره نقش دو تبعه فرانسوی در تحریک رانندگان شرکت واحد به اعتصاب و تعطیلی جابه جایی مسافران، دقیق و مستند است.
🔹 وبسایت بیبی سی در گزارشی تصریح کرد تصاویر و ویدئوهایی که درباره ملاقات اتباع بیگانه با برخی فعالان کارگری منتشر شده، «شنود و تصاویر مخفیانه وزارت اطلاعات» بوده که در صدا و سیما پخش شده است.
نگاه رهبری
1️⃣ماهاتیر محمد به من گفت: من فقط همین قدر به شما بگویم که ما یک شبه گدا شدیم! البته وقتی کشوری وابستگی اقتصادی پیدا کرد و خواست نسخه های اقتصادی #بانک_جهانی و #صندوق_بینالمللی_پول را عمل بکند، همین طور هم خواهد شد| رهبر حکیم انقلاب اسلامی
2️⃣از هیچجا نباید تقلید کرد؛ نه از #بانک_جهانی، نه از #صندوق_بینالمللی_پول، نه از فلان کشور چپ، نه از فلان کشور راست؛ هرجا اقتضایی دارد. فرق است بین استفاده کردن از تجربیات دیگران، با پیروی از مدلهای تحمیلی و القایی و غالباً هم منسوخ| رهبر حکیم انقلاب اسلامی
3️⃣عمل کردن به سیاستهای #بانک_جهانی، سیاست تعدیل، سیاستهای مربوط به بعضی از معاهدات بینالمللی، به قول خودشان کنوانسیونها؛ این سیاستها را عمل کردن، جزو #موانع_پیشرفت در کشور است| رهبر حکیم انقلاب اسلامی
4️⃣کشور به سرمایههای انسانی و طبیعی و هویت ذاتی متکی است و مستوجب رشد و شکوفایی واقعی اقتصادی است؛ اما نه آن گونه که #بانک_جهانی و #صندوق_بینالمللی_پول برای ما نسخه بنویسند و ما هم طبق همان نسخه، اقتصاد خودمان را تدوین کنیم| رهبر حکیم انقلاب اسلامی
🔰احیای پروژه صادرات گاز به عمان در دولت رئیسی
🔷گزینه صادرات گاز به عمان در سالهای ابتدایی دهه ۸۰ شمسی روی میز قرار گرفت و نخستین تفاهمنامه آن در اسفند ۸۳ بین وزیران نفت ایران و عمان امضا شد. طبق این تفاهمنامه قرار بود ایران از سال ۲۰۰۸ میلادی صادرات گاز به عمان را با ۳۰ میلیون مترمکعب در روز آغاز کرده و این رقم را تا سال ۲۰۱۲ میلادی به رقم ۷۰ میلیون مترمکعب در روز افزایش دهد. همچنین بر اساس توافق سال ٢٠١٣ میان دو کشور، قرار شد برای ۱۵ سال روزانه ۲۸ میلیون مترمکعب گاز ایران از طریق یک خط لوله از بستر خلیجفارس به عمان صادر شود. درآمد سالانه کشور از این محل بیش از یک میلیارد دلار برآورد شده بود که بهاینترتیب طی ۲۵ سال مدت قرارداد، درآمدی بین ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلار نصیب کشور میشد. این پروژه بزرگ منطقهای در زمینه صادرات گاز که دو دهه دچار بنبست شده بود، در دولت رئیسی احیا شده است. باید توجه داشت که درصورتیکه ایران بتواند به صادرات گاز به عمان مبادرت ورزد، درواقع ایران سهم مهمی در بازار جهانی صادرات انرژی به دست آورده است و لذا صادرات گاز ایران به عمان از این منظر بسیار مهم است. بر اساس توافق دیگر میان ایران و عمان، قرار است میدان هنگام توسط دو کشور توسعه پیدا کند. میدان هنگام تنها میدان مشترک ایران و عمان است و سبکترین نفت ایران از این میدان تولید میشود. میدان هنگام، هم لایه گازی دارد و هم لایه نفتی که بخشی از لایه نفتی آن توسعه پیدا کرده و اکنون ایران و عمان برای توسعه فازهای بعدی آن، توافق کردهاند.
میانگین تقریبی حقوق ماهیانه در ایران به میلیون:
فوتبالیست: ۲۰۰
بازیگر: ۱۰۰
ساقی: ۹۰
پزشک: ۸۰
دلال ماشین: ۷۰
بقال: ۵۰
کاشت ناخن: ۴۰
تتو: ۳۰
راننده اتوبوس: ۲۴
مدیر: ۱۸
کارمند: ۱۰
پاسدار: ۷
بسیجی: یچیزی هم از جیب میده
-نکته جالب اینه که بقیه دنبال براندازی هستند، دوگروه آخر نمیذارن!
😂🤣😂🤣😂
#امام_زمان
#سلام_فرمانده
هدایت شده از خبرگزاری فارس
عبودتیان، دستیار رئیسجمهور در امر مردمیسازی دولت شد
🔹رئیسجمهور در حکمی سید احمد عبودتیان را به عنوان «دستیار رئیسجمهور در امر مردمیسازی دولت» منصوب و همه مقامات و دستگاههای دولتی را در راستای تحقق انتظارات پیوست این حکم، مکلف به همکاری با او کرد.
@Farsna
ضرورت مبارزه با سازوکارهای فسادزا
در شرایطی که همه تلاشهای دولت معطوف توسعه اقتصادی است، مبارزه با سازوکارهای فساد برانگیز اهمیت زیادی دارد؛ بهواقع دلایل زیادی وجود دارد که نشان میدهد سازوکارها و روشهای معیوب مانع از توسعه اقتصادی است در اهمیت این موضوع توجه به نکاتی ضروری است.
💠نکاتتحلیلی:
1️⃣- بازی با کارت سیاست برای کسب سود شخصی همان چیزی است که اقتصاددانان آن را رانت جویی مینامند. در این فرایند سازوکارها بهگونهای است که منابع به جای تزریق شدن به بخشهای مولد، به جیب کسانی میرود که نباید برود. بهواقع این سازوکارها فرصتی فراهم میآورد تا هزینه اهداف و امیال خصوصی برخی گروهها و افراد از منابع عمومی هزینه گردد و منفعتطلبیها جای منافع ملت را بگیرد.
2️⃣- بهطورکلی سازوکارهای غلط عاملی وسوسهبرانگیز برای فساد آن دسته از کارمندان و یا احیاناً مدیرانی است که موقعیت تخلف و سوءاستفاده را دارند؛ تخلف در صدور مجوزهای واردات و صادرات، تخلف در فرایند ترخیص کالا در گمرک، تخلفات در شبکه توزیع و ... همه محصول بسترهای فساد ناشی از روشها و سازوکارهای معیوب است.
3️⃣- سازوکارهای غلط ضمن ایجاد ممانعت از رشد تولید و رقابت اقتصادی، افراد و صاحبان سرمایه را تشویق میکند تا برای رسیدن به ثروت و یا حفظ و افزایش سرمایه، مسیر دیگری غیر از تلاش در عرصههای کارآفرینی و تولید محصول را دنبال کنند. در این فضا غالب منابع به سمت واسطهگری و دلالی سوق پیدا میکند.
4️⃣- رسیدن به یک ساختار بدون رانت و عاری از فساد الزامات زیادی مانند شفافسازی اقتصاد، دوری از انحصار در همه شئونات اقتصادی و سیاسی، ایجاد ساختارها و نهادهای همافزا (integrative institution)، کاهش امورات کاغذمحور و استقرار و عمقبخشی دولت الکترونیک و ... دارد که هرچند در سالهای گذشته در تحقق آنها قدمهایی برداشته شده ولی نیازمند بازبینی مجدد و جراحی اشکالات و خطاهاست.
🔸نکته پایانی: طرح مردمی سازی و عادلانه سازی نظام پرداخت یارانهها صرفنظر از همه نواقصی که ممکن است به همراه داشته باشد، نقطه شروع خوبی برای اصلاح سازوکارهای رانت آفرین بوده و قدم گذاشتن در مسیر مبارزه با فساد است. مقام معظم رهبری (حفظه الله) در این خصوص میفرمایند: «دستگاههای حکومتی؛ چه قوّه مجریه و چه سایر قوا [توجه داشته باشند] موانع تولید زیاد است؛ اینها باید از سرِ راه برداشته شود» و بیشک یکی از موانع در این مسیر، رانتها و امتیازهای سازمانیافته است که غالباً منجر به فساد سیستمی میشود.
✍️ #حسین_حسینینژاد