🔴ساخت ماهوارهبرهای سنگین «سریر» و «قائم» در کشور
🔹رئیس سازمان فضایی ایران:
️ماهواره «پارس ۲» تا چند ماه آینده به پایان میرسد.
🔹ساخت ماهواره «ناهید ۳» را که یک ماهواره مخابراتی است به پایان رساندیم.
🔹در حوزه پرتابگر اقدامات خوبی انجام شده است.
🔹طراحی و ساخت ماهوارهبرهای سنگین چون «سریر» و «قائم ۱۰۵ و ۱۲۰» را در دستور ساخت داریم.
🔹امیدواریم از سال آینده اولین پرتاب را از ایستگاه زمینی چابهار انجام دهیم.
🔹سامان ۲ و ماهواره ظفر ۲ در دستور کار سازمان فضایی است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انقلاب اسلامی، ایران را از تولید کننده عرق سگی میکده به طراح و سازنده پیشرفته ترین توربینها درجهان تبدیل کرد
💢۸ دستاورد موشکی در سال ۱۴۰۲/جهش بزرگ موشکی ایران با «هایپرسونیک۲»
🔸حوزه موشکی در سال ۱۴۰۲ یکی از دورههای باشکوه خود را سپری کرد، در این سال چند موشک استراتژیک و نقطه زن مانند «هایپرسونیک فتاح»، «پاوه» و موشک بالستیک «خرمشهر ۴» رونمایی شد.
🔹در سال ۱۴۰۲ حوزه موشکی یکی از دورههای باشکوه خود را سپری کرد. در این سال سامانه موشکی ارتقایافته «شفق»، موشک کروز برد بلند زمینی «پاوه»، موشک موشک «هایپرسونیک فتاح ۱»، موشک راهبردیِ برد بلند و نقطه زن «خرمشهر ۴» و موشک فتاح ۲ موشک هایپرسونیک (ابرفراصوت) به نمایش در آمد تا سال ۱۴۰۲ را یکسال ویژه در صنعت موشکی کشور کند.
🔻نکاتی در مورد حمله تروریستی کروکوس
پویا جادی، خبرنگار حوزه بینالملل:
🔹️حمله تروریستی شب گذشته داعش به سالن موسیقی کروکوس در مسکو نکات جالب توجهی را یادآور شد.
🔹️نخست اینکه حمله شب گذشته گروه تروریستی داعش به کروکوس بار دیگر تحلیل و دوراندیشی شهید سلیمانی را نشان داد. زیرا شهید سلیمانی سالها قبل هنگام جلسه با پوتین به وی هشدار داده بود که سوریه میتواند کانون تهدید علیه روسیه باشد.
🔹️اما متاسفانه پس از ترور شهید سلیمانی توسط آمریکا در سال 98 و نیمه کاره ماندن آزادسازی ادلب پس از توافق روسیه و ترکیه در اسفند همان سال شاهد تجمع تروریستهای خطرناک چچنی و قفقازی در این ناحیه از سوریه که تحت حمایت ترکیه و ناتو قرار دارد بودیم.
🔹️حادثه تروریستی کروکوس تنها یکی از پیامدهای خطرناک اعتماد و بی عملی روسیه در برابر ترکیه است. مسکو تاوان اعتماد بیش از حد به این کشور عضو ناتو که در سالهای اخیر بارها زیر توافقات خود با مسکو زده و در بحث آزادسازی نیروهای آزوف نیز بر خلاف توافق استانبول عمل کرده است را در حادثه کروکوس پرداخت کرد.
🔹️تروریستها اعتراف در اعترافات خود گفتند که روز 4 مارس از ترکیه وارد روسیه شده و قصد داشتند پس از اجرای عملیات به سوی اوکراین فرار کنند.
🔹️علاوه بر آن چندی پیش خبر حضور مستقیم رهبران گروه تروریستی-چچنی اجناد القوقازیه(متحد القاعده) در اوکراین و جنگیدن این گروه بر علیه نیروهای روسیه در جبهه باخموت خبرساز شده بود. این گروه که رهبرانش پیش از تشکیل آن و پس از شکست در جنگهای جدایی طلبانه منطقه تاتارستان و چچن به ترکیه گریخته بودند، در سوریه اعلام موجودیت کرده و در استان ادلب و لاذقیه سوریه فعالیت داشتند.
🔹️حضور این گروه در جنگ اوکراین تایید کننده حضور و نقش سازمان اطلاعاتی اوکراین در سوریه است. حضوری که با همکاری ترکیه و ناتو محقق شده است و نشان از استفاده ابزاری اعضای ناتو و ارتش اوکراین از تروریسم دارد.
🔹️اقدامی که پیش از این توسط بریتانیا، آمریکا و پاکستان در زمان حمله شوروی به افغانستان صورت گرفته بود و منجر به تولد طالبان و القاعده شد.
🔹️همچنین چندی قبل رسانههای اوکراینی گزارش داده بودند که زلنسکی به دنبال هدف قرار دادن روسیه در سوریه است! این خبر حاوی کدی است که نشان دهنده حضور گسترده سازمان اطلاعات اوکراین در مناطق اشغالی سوریه است.
از طرفی باید توجه داشت که هم اکنون حوزه شرق فرات و زندانهای تحت کنترل قسد پر از تکفیریهای نشاندار و خطرناک است.
🔹️تکفیریهایی که در مناطق اشغالی تحت کنترل گروههای تحت حمایت ترکیه و آمریکا به آموزش و تجهیز تروریستهایی از اقصی نقاط جهان به ویژه منطقه قفقاز و آسیای مرکزی مشغول هستند. تروریستهایی که در دو حمله تروریستی اخیر داعش به گلزار شهدای کرمان و سالن کنسرت کروکوس روسیه دست داشتند!
و در نهایت باید توجه داشت که تروریسم اکنون وارد دوران نوینی شده و ما شاهد همگرایی جدی داعش با محوریت داعش خراسان و حزب ترکستانی هستیم بطوریکه عملاً مرز میان این دو محو شده است.
🔹️تحول مهمتر اما تبدیل این گروهکها به ابزار دست کشورهای متجاوز عضو ناتو برای نیل به اهداف خود است. به عبارت دیگر پس از شکست نقشه انهدام عراق و سوریه، تروریستهای سرگردان با همکاری جدید، مکانیابی جدید، کارفرماهای جدیدتر و حتی آموزشها و شیوههای جدیدی تحول یافتهاند.
20.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 میبینم که علی پروین داره از گرونی زمان شاه میگه
🔹 چرا این بخش از صحبت های علی پروین در فضای مجازی منتشر نشد «فقط بخش هایده منتشر شد»
🔴روایت مسعود نیلی از آغاز پروژه آزادسازی نرخ ارز و بیارزشسازی ریال
✍️حسین زمانی میقان
⏪مسعود نیلی، از سردمداران جریان فکری نئولیبرال، که یا خودش یا شاگردانش، در همه دولتها سیاستهای اقتصادی را در دست داشتهاند، در کتاب اقتصادسیاسی جمهوری اسلامی، تلاشهای جریان فکری خود برای آزادسازی نرخ ارز را روایت کرده. اقدامی که باعث کاهش ۶۰۰ هزاردرصدی ارزش ریال در برابر دلار شده
▪️او میگوید: از سال ۶۱گزارشهایی در خصوص نادرست بودن سیاست ثابت نگه داشتن نرخ ارز در سازمان برنامه تهیه و به جاهای مختلف فرستاده شد.در سال ۶۰ تا ۶۱ آقای دکترطبیبیان مدیر کل دفتر اقتصادکلان سازمان برنامه گزارشهایی تهیه میکردند که به ثابت نگه داشتن نرخ ارز اعتراض داشتند.
▪️یک طرح اولیه در اردیبهشت ۶۵به شورای اقتصاد ارایه کردیم.درنهایت تبدیل به سندی شد که در سازمان برنامه جمعبندی نهایی روی آن صورت گرفت و به عنوان برنامه شرایط نوین اقتصادی کشور برای یک افق زمانی۲ساله(۶۵ و۶۶) طراحی و مورد تایید قرار گرفت...برای اولین بار اجازه داده شد که صادر کنندگان درآمدهای ارزی حاصل از صادرات را با مقداری انعطاف بیشتر به قیمتی بالاتر از ۷ تومان که در آن زمان مرسوم بود بفروشند. در نتیجه این امکان به وجود آمد که صادرات غیر نفتی از نرخ رسمی ۷ تومان به ازای هر دلار جدا شده و رشد کند و در جهت منافع صادرکننده قرار گیرد
اگر به گزارشهای اقتصاد سازمان برنامه در سالهای ۶۰ و ۶۱ و از سال ۶۵ به این طرف مراجعه کنید نشانههای شکلگیری تفکر اقتصادمدرن را ملاحظه خواهید کرد نمود بسیار بارز این مطلب در نرخ ارز بود
♨️ توضیحات دکتر بانکی درباره قانون حجاب و شیطنت رسانه های معاند
🔹 بحثی که در برنامه خیابان آزادی شبکه افق گفتم، بحث جامعی بود. اما رسانه های معاند (مثل اینترنشنال و voa) بلدند چگونه جمله ای را تقطیع و جامعه را دچار نگرانی کنند!
🔹آنجا درباره اصل مجازات برای برخورد با مدیران متخلف، افراد مرتبط با جریان های (برانداز) خارج نشین ، مروجان (بدپوششی ، بی حجابی و برهنگی) و واردکنندگان لباسهای مستهجن و... صحبت شد.
🔻 در رابطه با افراد کوچه و خیابان، با افرادی که برهنگی، پوششهای زننده و #کشف_حجاب (بیحجابی کامل) دارند، برخورد قانونی و اعمال قانون خواهد شد.
👈 حتی خانمهای کم حجاب هم اعتراضشان بلند است که این وضع زننده چیست که بعضی از افراد بیرون میآیند؟!
🔹 (در مواجهه با تخلفات در قانون) سه راه داشتیم :
▪️نخست روش گذشته بود ( #گشت ارشاد ) که همه مخالف برخورد مستقیم با افراد بودند.
▪️ روش دیگر برخورد قضایی بود که همه مستقیم به دادگاه معرفی شوند. این هم روش درستی نبود که این همه #پرونده_کیفری درست شود.
▪️روش باقیمانده، #جریمه بود که تمام ارکان نظام به جمعبندی رسیدند از طریق جریمه عمل کنند.
❗️ وقتی فردی با لباس بسیار نامناسب و زننده در جامعه ظاهر می شود، چکار باید بکنیم؟ قرار نیست همه جریمه شوند و قصد ما جريمه بازدارنده (برای سرحلقه های فساد) بود.
❌لجنزار غرب جاییه که راجر فِدِرِر [یکی از پرافتخارترین تنیسورهای جهان] هم که باشی نه تنها ممکنه همسرت بهت خیانت کنه بلکه به خودت میای و میبینی پدر واقعی ۲ تا بچههات ، یه مرد دیگست!
مگه قرار نبود غربیها با برداشته شدن #حجاب زنان و آزادیهای مختلف، چشم و دل سیر بشن و خبری از تجاوز و خیانت نباشه⁉️
پس چی شد این افسانهها⁉️
#حجاب
🔴 چرا پوتین در روسیه محبوبیت بالایی دارد؟
▪️شاید یکی از دلایل محبوبیت پوتین در روسیه و رای بالای وی در هفته قبل از مردم روسیه را بتوان در همین عملیات تروریستی شب قبل مشاهده کرد.
▪️یک حادثه امنیتی رخ داده اما سیستم امنیتی و رسانه ای دولت روسیه با مردم خودش شفاف و آنلاین است . در لحظه مردم از اخبار صحیح حادثه و میزان تلفات و خسارات آگاه میشوند و دقیقا میفهمند چه اتفاقی افتاده . مثل مملکت ما نیست که در حادثه کرمان بمب منفجر شده و تعداد زیادی هموطن شهید شده اند اما خبرگزاری های رسمی خبر انفجار کپسول منتشر میکنند.
▪️در حادثه تروریستی روسیه مردم بصورت شفاف در جریان دستگیری تروریستها هستند و فیلم آنها را در اولین لحظات دستگیری مشاهده میکنند و همانجا هم اعترافات اولیه تروریست ها برای مردم پخش میشود.
▪️میشود در امنیتی ترین شرایط هم با اطلاع رسانی دقیق و صحیح در اولین لحظات مردم را از واقعیت یک حادثه امنیتی آگاه کرد تا هم اعتماد مردم به دستگاه های مسئول و رسانه های خودی افزایش پیدا کند و هم توطئه رسانه ای دشمنان خنثی شود.
▪️عملکرد دولت پوتین با سابقه امنیتی برای تصمیم گیران و مجریان کشور ما میتواند یک الگوی خوب برای افزایش سرمایه اجتماعی و اعتماد مردم به مسئولان باشد.
نکته عجیبی که پوتین گفت ...
#علیرضا_تقوی_نیا
🔸از اولین جملات پوتین بعد از حمله تروریستی تالار کروکوس این بود : از وتو کردن قطعنامه شورای امنیت و حمایت از مردم غزه پشیمان نیستیم، حتی اگر به ما ضربه بزنید.
🔸چرا پوتین حمله تروریستی اخیر در مسکو را مرتبط با وتوی روسیه بر پیش نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا در خصوص آتش بس فوری در غزه می داند ؟
🔸 واقعیت ماجرا اینست که آمریکا کوشش دارد با ایجاد آتش بسی که مفادش به نفع اسرائیل باشد، نبرد غزه را فریز کند تا با خیال راحت بتواند بر جنگ اوکراین تمرکز کرده و توان خود را برای شکست ارتش پوتین بسیج کند.
🔸روسیه و چین نیز که دست آمریکا را خوانده بودند ، برای این که ایالات متحده نتواند بر جبهه اوکراین معطوف شود و همزمان در جبهه غزه نیز درگیر باشد، پیش نویس قطعنامه واشنگتن را وتو کردند.
🔸البته این وتو را که در اصل برای منافع خودشان بود، به حماس و مردم غزه فروختند.
🔸 این روزها آمریکا در ۲ جبهه درگیر است؛ اول جبهه نبرد درغزه ( که اسرائیل به اهداف خود نرسیده و از طرفی نتانیاهو نیز از دستورات بایدن و بلینکن سرکشی می کند و عزم حمله به رفح دارد) و دوم جنگ بزرگ اوکراین.
🔸یانکی ها نیک می دانند روسیه تا ۲ ماه دیگر حمله بزرگی را انجام خواهد داد و آنها باید برای عدم موفقیت دشمن شان کاری کنند و ایضا ملتفت اند که نتانیاهو دارد برخلاف منافع ایالات متحده عمل می کند و نبرد در غزه را کِش می دهد.
🔸 پس باید هر طور که شده بحران غزه را (ولو برای چند هفته )خاموش کنند والا در میدان اوکراین روسها یکه تازی خواهند کرد.
🔸اما مشکل اصلی نتانیاهوست که نه توانسته نبرد را به سود اسرائیل پایان دهد و نه از دستورات بایدن پیروی می کند.
🔸احتمالا آمریکا طی هفته های آتی باید برای مدیریت این چالش ها، تصمیمات سختی بگیرد.
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✨️حذف ۴۲۰۰ چرا لازم شد؟
پس از انتخابات ریاستجمهوری، در اولین جلسهای که بهعنوان عضو کمیته اقتصادی آقای رئیسی با مدیران وقت سازمان برنامه داشتم، اولین سخن آقای پورمحمدی این بود که باید ارز ۴۲۰۰ را حذف کنید. موضع حقیر این بود که تورم شدیدی ایجاد خواهد شد و نباید.
تقریبا در تمامی جلساتی که پیش از تشکیل دولت حضور داشتم، مخالفتم را اعلام کردم و بعد از آن، در جریان مباحث نبودم. درآمدهای نفتی دولت کفاف تامین ارز ۴۲۰۰ برای کالاهای اساسی را نمیداد. لذا یا با نامه به رهبر انقلاب از صندوق توسعه ملی برداشت میشد، یا ارز نیمایی از صادرکنندگان غیرنفتی خریداری شده (به قیمت ۲۳هزار تومان) و به واردکنندگان کالاهای اساسی به نرخ ۴۲۰۰ واگذار میشد. یعنی دولت گران میخرید و ارزان میفروخت!
موضع حقیر این بود که این ۲۳هزار تومان از کجا آمده؟ چرا پتروشیمیها و فولادیها ارز حاصل از صادراتشان را به همین قیمت ۴۲۰۰ عرضه نمیکنند؟
منتهی نظر دیگر که غالب شد، پذیرفتن نرخ دلار نیمایی به عنوان نرخ واقعی و تبعیت دولت از این نرخ بود. دولت از یک سو نظر ما را نمیپذیرفت، از دیگر سو مدام یا از صندوق توسعه ملی برداشت میکرد یا ارز نیمایی خریداری کرده و به نرخ ۴۲۰۰ به واردکنندگان میداد (مانند همین قصهای که شایعه شد درباره خرید ارز نیمایی و فروش به ۲۸۵۰۰ صورت میگیرد و بانک مرکزی تکذیب کرد). نتیجه این رویکرد، یا تخلیه منابع صندوق توسعه بود، یا ایجاد کسری برای دولت؛ در چنین شرایطی بود که با اینکه رهبر حکیم انقلاب اسلامی در حکم تنفیذ رئیس جمهور بر تقویت ارزش پول ملی تصریح کرده بودند، بعدها فرمودند کار لازمی بود. در سیاستهای کلی برنامه هفتم نیز که ابلاغ فرمودند، بر ثبات نرخ ارز تصریح شد.
همان روزی که آقای رئیسی بنا بود شب به تلویزیون بیایند و حذف ۴۲۰۰ را اعلام کنند، خدمتشان رفتم و التماس کردم که این کار را نکنید. گفتم به پایتان میافتم نکنید!
اما کارگر نیفتاد. پیشبینیهایی کردم از عواقب کار. هنگام خداحافظی، عرض کردم شما که حرف حقیر را نپذیرفتید، اما قول بدهید اگر آنچه گفتم رخ داد، عوامل این کار را عزل کنید...
پس از حذف ۴۲۰۰، یک به یک آنچه انذار داده بودیم رخ داد. به فاصله چند ماه، مالکان ارز و طبعا ذینفعان گرانی آن شروع به بالا بردن نرخ بازار و به تبع آن، نرخ نیما کردند. به نحوی که ظرف مدت کوتاهی، نرخ ارز نیما از ۲۳ هزار تومان در مرداد ۱۴۰۰ به ۳۸ هزار تومان رسید. حال دولت ماند و این تناقض که چه کند؟ آیا دولت نیز پول نفت را به نرخ جدید نیما به واردات کالاهای اساسی بدهد؟ واقعیت این است که تجربه تورم شدید ناشی از حذف ۴۲۰۰ این اجازه را به دولت نداد. وگرنه بر اساس همان منطقی که ۴۲۰۰ حذف شد، ۲۸۵۰۰ نیز باید حذف میشد! چه آنکه تعدادی از نمایندگان مجلس نیز به جد دنبال حذف ارز ۲۸۵۰۰ هستند. موضع جدید ما این است: در فاصله این دو سال، دقیقا چه اتفاقی افتاده که نرخ ارز نیما از ۲۳هزار تومان به ۳۸هزار تومان رسید؟ چرا پتروشیمیها و فولادیها باید ارز خود را بالاتر از ارز نفتی بفروشند؟ موضع جدید طرف مقابل نیز عرض شد که تبعیت دولت از نرخ نیمایی را تجویز میکنند و این داستان ادامه دارد.
سخن بسیار است، اما هر راست نشاید...
اقتصاد کتاب نیست، ماشین حساب هم نیست. مراودات پیچیده انسانی و معادلات پیچیدهتر سیاسی و مناسبات هولناک قدرت و ثروت را کنار گذاشتن و با استناد به چند قلم نمودار و آمار، تحلیل اقتصادی ارائه دادن، اشکالی ندارد. اما برای سرگرمی خوب است، نه سیاستورزی و اداره کشور...
@syjebraily