معلمی:
باشگاه خبرنگاران/ اصولگرایان برای سازماندهی امور و رقابتهای پارلمان یازدهم جلساتی با حضور قالیباف، حاجی بابایی، آقا تهرانی، تقوی، نیکزاد، میرتاج الدینی، زاکانی و میرسلیم برگزار کردند.
چهارشنبه و پنجشنبه هفته گذشته اصولگرایان جهت هماهنگیهای لازم برای سازماندهی یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی نشستی را با حضور قالیباف، حاجی بابایی، آقا تهرانی، تقوی، نیکزاد، میرتاج الدینی، زاکانی و میرسلیم برگزار کردند؛ در این جلسه کارآمدی، مقابله با فساد، مردمی بودن و اجرای خواستههای رهبری بررسی شد و این جناح سیاسی، ۸ تصمیم زیر را برای تشکیل هیئت رئیسه و کمیسیونهای تخصصی پارلمان بعدی اتخاذ کرد:
١- هیچکدام از نامزدهای هیئت رئیسه و کمیسیونهای تخصصی، خود را مورد حمایت دستگاههای خاص معرفی نکنند.
٢- شورای ائتلاف از هیچ کاندیدایی حمایت نکند.
٣- هیچ یک از نامزدهای خود را از دیگر نمایندگان، نمایندهتر نداند و حق خاصی برای خود قائل نشود.
٤- شرط کاندیداتوری برای ریاست مجلس آن باشد که فرد مورد نظر، خود را کاندیدای ریاست جمهوری سال ١٤٠٠ نکند.
٥- نامزدهای هیئت رئیسه و رؤسای کمیسیونهای تخصصی در یک رقابت عادلانه و با رأی نمایندگان انتخاب شده و اجازه نخواهند داد کسانی از بیرون مجلس برای آنها تعیین تکلیف کند.
٦- برای نامزدهای ریاست، نواب، هیئت رئیسه و رؤسای کمیسیونهای تخصصی شاخصهای علمی و کاربردی تهیه و تدوین شود.
٧- هیچ نامزدی از قبل خود را رئیس، نواب، هیئت رئیسه و رئیس کمیسیونهای تخصصی معرفی نکند.
٨- برای ریاست، نواب، هیئت رئیسه و رؤسای کمیسونهای تخصصی ابتدا رأی گیری و رقابت در فراکسیون انجام شود.
به نظر میرسد رقابت اصلی برای ریاست مجلس میان قالیباف و حاجی بابایی و برای نواب ریاست هم، زاکانی، آقا تهرانی، میرتاج الدینی، نیکزاد و میرسلیم باشد.
🔴 اهمیت برداشتن تحریم های تسلیحاتی ایران؛ نیاز اصلی ایران چیست؟
🔻 از ۵ ماه دیگر طبق قطعنامه ۲۲۳۱ سازمان ملل متحد تحریم های تسلیحاتی ایران برداشته میشود و ایران قادر به خرید و فروش تسلیحات خواهد شد.
🔸 این امر سرآغاز اتفاقی بسیار مهم و راهبردی در منطقه غرب آسیا خواهد بود چرا که جمهوری اسلامی که در سالیان اخیر در برخی فناوری های نظامی خاص در عداد کشورهای پیشرفته قرار گرفته می تواند ضعف ها و خلاء های تسلیحاتی خود را پر کند.
🔸 تاریخچه تحریم های تسلیحاتی ایران توسط شورای امنیت سازمان ملل به سالهای ۲۰۰۶ بر می گردد که ایران طبق قطعنامه ۱۷۴۷ از خرید هرگونه تسلیحات سنگین مانند هواپیما ، تانک ، ناوهای جنگی محروم گشت.
🔹 در سالهای پس از این قطعنامه اگرچه ایران ناتوان از خرید تجهیزات پیشرفته بود اما توانست با اتکا به توان داخلی در برخی صنایع نظامی مهم مانند پهپاد و موشک های بالستیک به خودکفایی و استغنای صددرصدی برسد و در ساخت برخی تجهیزات دیگر مانند پدافندهای موشکی زمین پایه تا حد زیادی خودکفا گردد .
🔹 مقایسه بودجه نظامی ایران با کشورهای همسایه اش نشان می دهد که این کشور با صرف کمترین هزینه بقا ،تمامیت ارضی و امنیت ملی اش را از معرض تهدیدها مصون نگاه داشته که این امر موفقیت استراتژی دفاعی جمهوری اسلامی را نمایانگر است.
🔸 شاید برای برخی این سوال به وجود بیاید که پس برداشتن تحریم های تسلیحاتی ایران ، اولویت های آن برای خرید تجهیزات نظامی به چه صورت خواهد بود؟
🔸 معتقدم ایران در زمینه تجهیزات نیروی زمینی خصوصا در امر تسلیحات سبک و نیمه سنگین مانند ضد زره خودکفا بوده و کیفیت تجهیزاتش در نبرد سال ۲۰۰۶ میان حزب الله و اسرائیل و نبردهای یمن و سعودی و همچنین نبرد با تروریسم در عراق و سوریه اثبات شده است.
🔹 در زمینه زرهی نیز با توجه با تهدیدات مرزهای شمال غرب و جنوب شرق که عمدتا کلاسیک نیستند خرید تانک های پیشرفته به نظر جزو اولویت های وزارت دفاع نیست. خصوصا که ایران نیز مقاصد آفندی نسبت به همسایگان ندارد.
🔹 در زمینه دریایی نیز ایران تولید کننده انواع شناورهای سبک و نیمه سنگین و موشک های زمین به دریا از نوع بالستیک و کروز و سطح به سطح می باشد و با توجه به خودکفایی نسبی که در این مقوله دارد و همچنین در نظر گرفتن محدودیت هایش در امر تخصیص بودجه به نظر معقول نمی نماید که به سراغ خرید های دریایی کلان برود .
اما معتقدم نقطه ضعف اصلی ایران در زمینه هواپیماهای جنگنده می باشد.
🔸 پس از وقوع انقلاب اسلامی دیگر ایران نتوانست هیچ هواپیمایی از غرب خریداری کند و در جنگ تحمیلی هواپیماهای غربی اش مانند فانتوم و تامکت و تایگر به شدت فرسوده شدند.
این در حالی بود که ایران از نظر قطعات این هواپیماها کاملا وابسته نگه داشته شده بود و به همین علت بود که بسیاری از هواگردهایش زمین گیر شدند.
🔸 پس از انعقاد برجام ایران بلافاصله تلاش هایی برای خرید تعداد بالایی سوخو ۳۰ مدل اس ام از روسیه انجام داد که خبرها حکایت از موفقیت بدون سر و صدای مذاکرات داشت.
🔹 این هواپیما همچنین بدون سوخت گیری می تواند تا ۳۰۰۰ کیلومتر را بپیماید و ۸ تن بمب و موشک حمل کند که معنای آن را اسرائیلی ها و سعودی ها به خوبی درک می کنند .
🔹 با توجه به قدرت بالای موشکی بالستیک و کروز و یگان های پهپادی ایران ورود سوخوهای جدید توان تهاجمی آن در مقابل رقبای متخاصم منطقه ای را شدیدا تقویت می کند چرا که این کشورها در برابر ایران صرفا بر هواپیماهای پیشرفته غربی خود تکیه داشتند.
🖌 #علیرضا_تقوی_نیا
🔴 رسوخ کودتای فرهنگی تا عمق جان رسانه ملی، از رپورتاژ برای بهروز وثوقی و شادمهر عقیلی تا تمجید و ستایش از شجریان و گلشیفته فراهانی توسط مجریان و گویندگان صداوسیما!!!
⚠️ چندیست برخی جریانات به حاشیه رانده شده در رسانه ملی به موازات فعالیت در این سازمان پیج و کانالی را تاسیس کرده اند در راستای تکریم و گرامیداشت چهرههای شاخص رسانهای از افراد بدنام و فاسد فرهنگی پیش از انقلاب گرفته تا عناصر فراری و زاویه دار با نظام و مردم!
❗️گویندگی این سلسله کلیپ های تبلیغاتی را هم جمعی از بهترین مجریان صداوسیما از حمید محمدی مجری برنامه فوتبال ۱۲۰ تا الهه پرسون مجری برنامه چهل تیکه و علیرضا مویدی دوبلور صداوسیما و همکار فعلی سایت نماوا و برخی دیگر از مجریان ورزشی کشور برعهده دارند. البته پیدا کردن سرنخ کشف تیم هدایت و مدیریت این مجموعه زیاد سخت نخواهد بود وقتی که بدانید فرضا برای #عادل_فردوسیپور به دفعات و مکرارا در این پیج رپورتاژ صورت گرفته است و مازیار کوپیدار رفیق گرمابه و گلستان عادل خان و همکار فعلی برنامه فوتبال ۱۲۰ شبکه ورزش، تهیه کنندگی و تدوینگری برخی از این کلیپ ها را به عهده داشته است!
⭕️ نکته اینجاست این سطح از نفوذ با چاشنی وارونهنمایی و تخریب تلویزیون و همزمان تطهیر و بزک چهرههای مبتذل فرهنگی و الگوسازی این افراد در هر کشوری براحتی مصداقی از توطئه درون سازمانی و نفوذ ساختاری قلمداد شده و بشدت توسط حراست آن نهاد و دستگاه های امنیتی مورد برخورد قرار میگیرد اما گویی در رسانه ملی هرکس بیشتر فحاشی کند بیشتر تحویل گرفته خواهد شد.
⁉️ سوال از متولیان سازمان و شورای نظارت بر صداوسیما این است که یک "فاجعه" چندبار باید تکرار شود؟ نتیجه تشکیل کمیته فرهنگی برای رسیدگی به سکانس پایانی سریال پایتخت به کجا رسید؟ چرا عینا همان سکانس به شکل دیگر در سریال نون.خ تکرار شد؟ چرا صدای یک تروریست کومله و حدکا به اسم خواننده از سریال نون.خ پخش شد؟ و نهایتا اینکه چرا در سازمان صداوسیمای ما شفافیت وجود ندارد؟ چرا هیچ پاسخ درست و دقیقی به سوالات و ابهامات داده نمیشود؟ واقعا تا به کی این وضع نا به سامان ادامه پیدا خواهد کرد؟
⭕️ پرده برداری مصلحی وزیر اطلاعات دولت یازدهم از فرار خاوری/ داماد محسنی اژه ای عامل فرار خاوری بود.
🔸درحالی که نزدیک به شش سال از فرار محمودرضا خاوری، مدیرعامل پیشین بانک ملی ایران به کانادا میگذرد، گزارشها حکایت از آن دارد که عامل اصلی فرار پر سروصدای وی، «جواد الله قدمی»، شوهر خواهر غلامحسین محسنی اژهای، دادستان کل کشور بوده است.
🔸محمودرضا خاوری، روز دوم مهرماه سال ۹۰، و تنها چند روز پس از صدور حکم محسنی اژهای به عنوان «مسوول نظارت بر رسیدگی به پرونده فساد بزرگ مالی» از سوی رییس دستگاه قضای جمهوری اسلامی، به بهانهی شرکت در یک کنفرانس بانکی در انگلستان از کشور خارج شد و دو روز بعد از آن، از هتلی در لندن، متن استعفای خود را به دفترش فکس کرد. این درحالی بود که در آخرین روزهای شهریورماه ۹۰، دادستان اهواز که مسئولیت رسیدگی به این پرونده را بر عهده داشت، محمودرضا خاوری را به عنوان متهم پرونده احضار، و دستور بازداشت او را صادر کرده بود که در این میان، «جواد الله قدمی»، داماد (شوهر خواهر) محسنی اژهای که وکالت خاوری را بر عهده داشت، با دستور ویژهی دادستان کل کشور، مانع از اجرای این حکم شده و با خریدن زمان، مقدمات خروج مدیرعامل وقت بانک ملی از کشور را فراهم کرد تا او سه روز بعد، به بهانهی ماموریت، عازم انگلستان شود و پس از آن به کانادا فرار کند
#تیم_سایبری_شرح_صدر
🖊چرا پاکستان و مصر قدرت نظامی هستند، اما رتبه اقتصادی نازلی دارند؟
▫️آمریکا، فرانسه، انگلیس، آلمان، ژاپن، چین و هند که جزو ۱۰ قدرت برتر اقتصادی جهان هستند، جزو ۱۰ قدرت برتر نظامی جهان نیز هستند، اما چرا امثال مصر، پاکستان و روسیه با وجود قدرتمندی نظامی، از نظر اقتصادی عقب ماندهاند. پاسخ این چرایی را باید در خطایی جست که این کشورها در روابط اقتصادی خارجی خود مرتکب شدند و همان خطا، امروز بهعنوان نسخه شفابخش اقتصاد ایران توسط طیف فکری متبوع آقای امینزاده تجویز میشود: ادغام در نظم اقتصادی بینالمللی که توسط امریکا و شرکایش پایهگذاری شده است.
▪️پاکستان از ۳۰ جولای ۱۹۴۸ و مصر از ۹ می ۱۹۷۰ به موافقتنامه عمومی تعرفه تجارت (GATT) پیوستند، دروازههای خود را به روی کالاهای خارجی گشودند و متعهد شدند از تولید داخلی حمایت نکنند.
▫️وقتی در سال ۱۹۹۵ نیز که سازمان تجارت جهانی تأسیس و جایگزین GATT شد، هر دو در همان سال نخست به عضویت WTO درآمدند. نگارنده در فصل سوم کتاب «دولت و بازار: الگویی پویا برای روابط متقابل» نشان داده است که کشورهای غربی چگونه با حمایت از تولید داخلی به بام پیشرفت رسیدند و با تأسیس نهادهایی مانند GATT و WTO، اجازه حمایت از تولید داخلی را به کشوری، چون مصر که تا ۱۹۲۲ تحتالحمایه انگلیس بود و تازه از یوغ استعمار و استثمار رهایی یافته بود، ندادند، لذا اشتباه نباید کرد. نه امریکا، انگلیس و آلمان برای پیشرفت اقتصادی، هزینه در امور نظامی را حذف کردند و نه علت عقبماندگی مصر و پاکستان، هزینه در تسلیحات به جای اقتصاد است.
▫️از قضا میان هزینه نظامی و پیشرفت کشورهای پیشرفته امروزی رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد. چه، قدرت نظامی از دو جهت مولد قدرت اقتصادی است. نخست از این جهت که بدون امنیت، پیشرفت ممکن نیست (و چه زیبا فرمود آن پیر حکیم که داشتن امنیت، مستلزم داشتن «عزت» است و اینک میتوان دید که این شورش علیه امنیت، از سوی کسانی صورت میگیرد که نشان دادهاند قائل به عزت ملی نیستند)؛ و جهت دوم اینکه، بسیاری از فناوریهایی که اهرم پیشرفت امثال امریکا شدهاند، از پروژههای نظامی به حوزههای تجاری سرریز کردهاند. میکروچیپهایی که برای پردازش حجم وسیعی از اطلاعات و ذخیره اطلاعات در کامپیوترها و گوشیهای شخصی تولید شده توسط شرکت اپل استفاده میشود، در واقع محصول برنامههای فضایی و نظامی امریکا هستند که در حوزه ارتباطات تجاریسازی شدهاند.
▪️زیربنای تکنولوژیهای اینترنت توسط سازمان پروژههای تحقیقاتی پیشرفته (دارپا) در وزارت دفاع امریکا ایجاد شد.
🔸برشی از مقاله استراتژی بیشینه سازی قدرت
✍سید یاسر جبرائیلی
آخرین وضعیت اَبَرپروژه های استان اصفهان/ تونل کوهرنگ ۳ تکمیل شد
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان:
🔹دولت طی ۳ سال اخیر اعتبارات مربوط به پروژه کوهرنگ را به طور ۱۰۰ درصدی اختصاص داده و حتی در سال گذشته بیش از ۱۰۰ درصد اختصاص یافت، همچنین ۴۷۵ میلیارد تومان تضمین تأمین اعتبار از سوی فولاد مبارکه است.
🔹تونل کوهرنگ ۳ تکمیل شده و آب را انتقال میدهد اما سد هنوز آبگیری نشده، با وجود موانعی که بر سر راه این پروژه بود پیشبینی میکنم تا پایان دولت دوازدهم به مرحله آبگیری برسد.
🔹فاز اولیه قطار سریعالسیر تهران-قم-اصفهان پیشرفت ۳۰ درصدی داشته است و اوراق مشارکت این طرح توسط دولت منتشر شده و با سرعت خوبی در حال پیشرفت است
🔹کنارگذر شرق یکی دیگر از طرحهای ملی استان اصفهان است که بخشی از آن سال گذشته افتتاح شد، قسمتهایی از این کنارگذر باقی مانده که در سال 99 تکمیل میشود.
🔴 #سرخط_تحلیلے l تحرکات خزنده داعش در عراق
🔻 #زمانهl درباره تحرکان اخیر داعش و حمله به مواضع حشدالشعبی در جنوب تکریت چند نکته مهم قابل ذکر است:
1⃣ فعالیت هستههای پنهان داعش در عراق به دلیل خلا سیاسی و همچنین بحران ویروس کرونا در این کشور، تا حدی افزایش یافته است.
2⃣ داعش موفق به یارگیری و یا حداقل جلب بیطرفی برخی مناطق سنینشین عراق به ویژه در استان صلاح الدین شده است.
3⃣ نقش آمریکا در تحرکات اخیر داعش قابل ملاحظه است، زیرا طبق گزارشهای میدانی، پوشش و تسهیل لازم را جهت جابجایی و سازماندهی این عناصر از نقاط مختلف عراق و نیز از سوریه به داخل خاک عراق انجام داده است.
4⃣ هدف آمریکا در شرایط فعلی عبارت است از اعمال فشار بر عراقیها در چند مساله: امتیازگیری از دولت جدید الکاظمی، تداوم پروژه تضعیف حشدالشعبی (که اخیرا شاهد انشعاب چهار تیپ عتبات بود)، طفره رفتن از اجرای مصوبه پارلمان عراق مبنی بر خروج از عراق به بهانه احیای داعش.
5⃣ در مجموع اوضاع میدانی تحت کنترل است و عملیات گستردهای برای پاکسازی عناصر این گروه در مناطق شمالی و غربی در حال اجراست.
🖌 #فرزان_شهیدی@siadi97
🔴 #تحلیل_خواندنی l بحران معنا در مسیر اصلاح طلبی
🔻 چند روزی است رسانهها و شخصیتهای جریان اصلاحات از لزوم بازسازی و اصلاح در اصلاحات سخن میگویند و نقدهای درون گفتمانی آنان در افق رسانهها جلوه نمایی میکند. نگارنده دلسوزانه نکاتی پیرامون مسئله اصلی اصلاحات مختصر عرض میکند.
🔹 در درون جریان اصلاحات انسانهای موجهی هستند که در حوزه رسانه و سیاست با آنان مرتبط هستم، حرف آنان را شنیدهام و معتقدم دیگرانی هستند که به این جماعت ظلم میکنند. کدام دیگران؟ همانهایی که مقابل نسلهای متأخر همسو با انقلاب اسلامی طوری سیاستورزی کردهاند که اصلاحطلبی را معادل «ضدانقلاب» جا انداختهاند.
🔹سخت معتقدم جان کلام در چیستی بحران اصلاحطلبی را جناب قوچانی در سرمقاله ۱۴ /۲ /۹۹ روزنامه سازندگی به تصویر کشیدهاند. اگر به سؤالات مطروحه در آن یادداشت به صورت جامع توجه شود بسیاری از مشکلات اصلاحطلبان حل خواهد شد. باور کنید مشکل اصلاحطلبان نظارت استصوابی نیست که اگر بود بیش از ۲۲۰ نفر آنان وارد مجلس ششم نمیشدند، خاتمی رئیسجمهور نمیشد، عارف تأیید نمیشد، پزشکیان نایب رئیس مجلس نبود و...
🔹 مسئله این استکه طیفهای اصلاحطلبان -برخلاف اصولگرایان- بر سر اصول انقلاب اسلامی و اندیشه امام تفاهم ندارند، اما با وارونه نمایی، مشکلات را به اشخاص و ساختارها ارجاع میدهند. سؤال اساسی این است که چه چیزی اصلاحطلبان را دور یک کرسی مینشاند؟
🔹 به نظر نگارنده اصلاً وجه مشترکی جز تعلقات تاریخی وجود ندارد. مسئله را قوچانی به درستی برجسته کرده است که: مرز «اصلاحات در حکومت» با «اصلاحات بر حکومت» باید روشن شود و دقیقتر نوشت که «نسبت اصلاحات هم با حاکمیت باید روشن شود هم با ملت» و بسیار دقیق موشکافی کرده است که اصلاحات دنبال مشارکت در قدرت است یا جنبشی شدن؟
🔹 مهمترین شکاف درونی اصلاحات آن است که طیفهایی از جریان میخواهند فراسوی سیاستهای کلی نظام خودشان یک جمهوری اسلامی دیگر معنا کنند که قلب ماهیت شده باشد و با استانداردهای غرب منطبق شود و بتوانند سرشان را بالا بگیرند. عجیب آن است که طیفهای همسو با نظام در جریان اصلاحات مرتب تحقیر میشوند و علناً جرم آنان وفاداری به نظام اعلام میشود (مثل نظر شکوریراد نسبت به عارف).
🔹نمیشود جمهوری اسلامی را با مفاهیمی مانند «استبداد دینی» و «دیکتاتوری صالحان» و... معنا کرد و خود را عضو آن دانست. نمیشود به عنوان اصلاحطلب، عضو مجلس شورای اسلامی باشی سپس کشف حجاب کنی و سر بتراشی و آرزوی بازگشت شاهزاده! برای نجات میهن را بکنی؟
🔹در سالهای اخیر حزب کارگزاران متوجه شد که اصلاحات «بر نظام» معنا میشود؛ بنابراین به واقعگرایی روی آورد و معتقد است بالاخره ما میخواهیم در درون این نظام کار کنیم پس نمیتوانیم هم اپوزیسیون باشیم هم جنبش اجتماعی راه بیندازیم و هم در صف اول ورود به قدرت باشیم. نمیشود شاخه سیاسی حزب مشارکت طراحی به خاک سیاه نشاندن موسوی را انجام دهد، اما بخشی از قدرت باشد. نمیشود امام، امام کرد، اما آرزوی پیمودن مسیر جانشینان مائو در چین را نمود.
🔹 مشکل اصلی بخش اندیشهای اصلاحطلبان این است که میخواهند «روشنفکران قدرت» باشند و این امر پارادوکسیکال است. تب روشنفکری نمیتواند یک جریان سیاسی را به ساحل سیاستورزی رساند. این تب آنقدر بالا است که امثال آخوندی و کلانتری هم به خاطر دو فنجان قهوهای که با اصلاحطلبان خوردهاند ژست روشنفکری به خود میگیرند. آخوندی بعد از ۴۰ سال حضور در قدرت معتقد است من روشنفکری بودم که وارد قدرت شدم یا کلانتری بعد از ۴۰ سال به امام دروغ میبندد و در عین حال کارگزار نظام نیز هست.
🔹 مشکل طیف «برنظام» اصلاحطلبان این است که تکلیف خود را با سیاستهای کلی نظام روشن نمیکنند یا سکوت کردهاند یا طعنهزننده و پرخاشگر از آن میگذرند و این بدان معناست که حتی اصل ۱۱۰ قانون اساسی را که قبلاً برای عبور از ولایت مطلقه فقیه بر اجرای آن اصرار میکردند نیز قبول ندارند.
🔹 تا امام در این کشور زنده است تجدیدنظرطلبان راه به جایی نمیبرند. عرض خود میبرند و زحمت ما میدارند. نیروهای همسو با نظام در درون جریان فهمیدهاند که نمیشود با نویسندگان این متون پالوده خورد و در عین حال مدعی انقلاب و امام و جمهوری اسلامی شد.
✅ امید است روشنفکران رمانتیک به «جنبش اجتماعی» خود بپردازند و اجازه دهند جریان اصلاحات بخشی از نظام جمهوری اسلامی باقی بماند. لازمه این مهم وجود مرزبندی شفاف و ماهوی است.
🖌 #عبدالله_گنجی
هدایت شده از خبرگزاری فارس
📲زاکانی اعلام کرد که برای حفظ انسجام نیروهای انقلاب کاندیدای ریاست مجلس نمیشود
🔹زاکانی: برنامه تحول مجلس را دنبال خواهم کرد
@Farsna
هدایت شده از خبرگزاری فارس
📲قالیباف: «مجلس یازدهم»، مجلس کار، همکاری و برادری در حل مسائل مردم خواهد بود.
fna.ir/ex4f6f
@Farsna
پرده آخر مجلس دهم؛ انتقام از شورای نگهبان!
🔹نمایندگان مجلس دهم در روزهای پایانی عمر این مجلس مصوباتی برای محدود کردن نقش نظارتی و تضعیف شورای نگهبان در قالب طرح اصلاح قانون انتخابات و تغییر نحوه انتخاب حقوقدانان آن داشتند.
🔹طراحان طرح اخیر اصلاح قانون انتخابات عمدتا نمایندگانی هستند که صلاحیت آنها برای ورود دوباره به نهاد قانون گذاری تایید نشده و حالا به جای پاسخگویی درباره عملکرد خود و درست در شرایطی که کشور به دلیل تحریم و کرونا با مشکلات عدیده اقتصادی مواجه است، سیاسی کاری را برگزیدهاند.
🔹نمایندگان مجلس دهم طبق این طرح احراز اعتقاد و التزام عملی به اسلام را از عهده شورای نگهبان خارج کرده و مصوب کردند که عدم اعتقاد داوطلب به اسلام با اقرار او و عدم التزام عملی داوطلب به اسلام با حکم قطعی دادگاه صالح مبنی بر فساد مالی یا اخلاقی وی به اثبات میرسد.
🔹یکی دیگر از مواردی که در این طرح به تصویب رسید محدود کردن نظارت استصوابی شورای نگهبان بود. همچنین ملاک رسیدگی شورای نگهبان برای تعیین صلاحیت نامزدها فقط مراجع چهار گانه شد و گزارشهای خارج از مراجع چهارگانه قابل استناد و عمل نیست.
🔴 #دیپلماسی_کرونایی و نظام چندقطبی پساکرونا
🔺بررسی عملکرد آمریکا، اروپا، چین و ایران
🔹در حوادث طبیعی گذشته اعم از سیل، زلزله، سونامی و ... بطور معمول دولت آمریکا در نقش یک دولت مسئول، پاسخگو و فعال حاضر می شد و با برگزاری نشست های بین المللی سعی می کرد پیش قراول کمک های بشردوستانه باشد تا از این طریق چهره حامی و موجهی از خود برای سایر ملت ها به نمایش بگذارد.
🔸در حوادث غیرطبیعی بالاخص جنگ ها در هر نقطه ای از کره زمین این دولت آمریکا بود که مسئولانه وارد میدان شده و یک طرف ماجرا ظاهر می شد البته به اسم داوری و منجی گری نیز برخی اوقات حاضر می شد.
🔹این اقدامات لازمه ابرقدرتی یک دولت است. دولت آمریکا با هوشمندی، بصورت فعالانه در تمامی حوادث طبیعی و غیرطبیعی طی چند دهه اخیر سعی کرده خود را در نقش پدر دنیا به جامعه بین المللی بقبولاند.
🔸ویروس #کرونا همزمان با دولت ترامپ، این ژست را از دولت آمریکا گرفت. برخی مجامع داخلی آمریکا در دو ماه اخیر بارها اعلام کرده اند که چرا ترامپ برای مدیریت جهانی کرونا فعالانه اقدام نمی کند؟ اما ترامپ ترجیح داده که روابط خارجی خود را قطع کند، صادرات و واردات را به حداقل رسانده و عملاً فقط به حفظ جان مردم آمریکا بیاندیشد. اگرچه این تدابیر مانع از این نشد که مبتلایان کرونایی آمریکا در صدر آمار جهان قرار بگیرد و بیش از یک چهارم کشته های کرونا در جهان نصیب آمریکا شود!
🔹این تدابیر در عمل، سودی بحال مدیریت کرونا در داخل آمریکا نداشته اما هم چهره ناکارآمد دولت آمریکا را به رخ مردم آمریکا و سایر دولت ها و ملت ها نشان داده است.
🔸در کنار آمریکا، اتحادیه اروپا بدترین دوران خود را سپری می کند دورانی که خبری از آن انسجام داخلی اروپا نیست و اروپا در بدترین دوران همگرایی و هم بستگی به سر می برد. در این شرایط آمریکا و دولت های اروپایی محموله های ضدعفونی، ماسک و دستکش و اقلام دارویی همدیگر را می ربایند!
🔹در مقابل اما دولت هایی که سالها بدنبال حضور در عرصه جهانی و تأثیرگذاری بر معادلات و مناسبات جهانی بوده اند حالا شرایط کرونا را مناسب دیده تا وجهه خود را بازسازی کرده و از خود حضوری مسئولانه، پدرانه، حامیانه و پاسخگو نشان دهند.
🔸چین یکی از این کشورهاست که هم اکنون با پیشی گرفتن از همه دولت ها به فکر کمک کردن به کشورهای درگیر کروناست. چین با پیش گرفتن این نوع دیپلماسی کرونایی بدنبال طرح خود به عنوان یک ابرقدرت و حامی سایر دولتهاست.
🔹دولت چشم بادامی ها توانسته کرونا را در کشور خود مهار کند و عملاً در صف مقدم مبارزه با کرونا قرار بگیرد. هم اکنون چین برای کمک به 140 کشور برنامه دارد. ماسک، دستکش و تجهیزات پزشکی و دارویی جزو مهم ترین اقلامی است که دولت چین تحت عنوان حمایت های بشردوستانه برای سایر ملت ها در نظر گرفته است که بخشی از این کمک ها به کشور ما نیز اعطا شده.
🔸دولت چین به پساکرونا می نگرد و جهانی که قرار است چندقطبی اداره شود. کرونا و ترامپ هر دو آمریکا و غرب را منزوی ساخته اند.
🔹در این بین اما سهم دولت جمهوری اسلامی ایران از دیپلماسی کرونایی چیست؟ اگرچه نگارنده معتقد است نظام جمهوری اسلامی در برابر کرونا با توجه به شرایط صددرصد تحریمی بانکی، نفتی، دارویی و ... توانسته کرونا را مهار کند و عملکرد نسبتاً موفقی از خود به جهان ارائه کند بطوریکه طبق آمارهای رسمی سازمان بهداشت جهانی، ایران دومین کشور موفق در مهار کروناست اما در بحث دیپلماسیِ کرونایی به شدت می لنگد!
🔸دولت ایران نه تنها به فکر اعطای کمک به کشورهای اروپایی نظیر ایتالیا و اسپانیا برای تثبت نفوذ معنوی و سیاسی خود نیست بلکه حتی به فکر کمک های بشردوستانه به دولت ها و ملت های متحد و تقریباً همسوی خود در عراق و افغانستان و سوریه و ... هم نیست! در حالیکه خبر شیوع کرونا در کشورهای متحد ما بسیار ناگوار است!
🔹اگرچه خبر صدور مجوز صادرات کیت آزمایشگاهی تشخیص کرونا به 40 کشور بسیار مسرت بخش است اما دستگاه دیپلماسی ما به ریاست جواد ظریف ترجیح داده در قرنطینه باقی بماند و به مفهمومی به نام دیپلماسی کرونایی، گِز گِز بخندد ... تازه مدام از تأثیر تحریم های آمریکا هی عجز و لابه کرده و بگوید تنها راه ما مذاکره با آمریکاست!!
✍ داود مدرسییان