روحانی: به دنیال تسویه حساب سیاسی نیستیم، شماهم نباشید!
🔹رئیس جمهور: میگویند نگذارید این ملت قهرمان شود تا دولت بعدی قهرمان شود، اصلا دولت قهرمان نمیشود، تنها قهرمان واقعی در تحریمها ملت ایران است.
🔹خواهش میکنم در این ماهها به دنبال تسویه حساب سیاسی نیست، تسویه حساب را بگذارید برای سال ۱۴۰۰ و آن موقع هرچه خواستید بکنید. تمام وزرا و دستگاهها موظفند واقعیتها را برای مردم بیان کنند حتی اگر نقد به دولت دارند انجام دهند.
🔹ما بازهم به دنبال این هستیم که دست دوستی بدهیم، به دنبال تسویه حساب نیستیم، مدتیاست که فضای مثبتی در جامعه ایجاد شده، بگذارید این فضای مثبت باقی باشد. پرداختی همه حقوقبگیران و مستمریبگیران بیش از ۵۰ درصد افزایش داشته است.
@Farsna
چرا کرونا به برتری اقتصادی چین بر آمریکا انجامید؟
📝#تحلیل_کوتاه
🔹 شیوع پاندمی کرونا در سراسر جهان، مشکلات اقتصادی عدیدهای در کسبوکارهای خُرد و کلان ایجاد کرد. زیرا برای جلوگیری از انتقال ویروس میبایست از فعالیتهای تجمعی جلوگیری و مراکز اقتصادی را محدود کرد. مسالهای که به توقف برخی فعالیتهای تولیدی و تجاری و بهتبع آن، افزایش بیکاران انجامید.
🔸 این مشکلات در میان کشورهای توسعهیافته نمود بیشتری داشته است. آنان که بر مبنای نظام تبادل در تجارت آزاد، بر رویکرد مصرفگرایی در داخل و خارج از بازارهایشان تکیه داشتند، به یکباره با افول کسبوکارها مواجه شدند. بهخصوص که هزینههای درمانی و بار مالی ناشی از کرونا نیز بدانها افزوده شد. در این بین، رقابت اقتصادی آمریکا با چین بهشدت از کرونا متأثر شد. زیرا:
1️⃣ چین توانست با اقتدارگرایی متمرکز در مدتی نسبتاً کوتاه بر این بحران فائق آید و بهسرعت فعالیتهای تولیدی و تجاریاش را احیا کند. در حالی که آمریکا با تعللها و تغافلهای دولت ترامپ، ابتدا مسأله را جدی نگرفت و سپس نیز تصمیمهای متناقضی بروز داد.
2️⃣ سیاستهای حمایتی چین در دوران کرونا معطوف به بنگاههای اقتصادی بود و موارد کمتری را بهطور مستقیم به خانوارها اختصاص میداد ولی دولت آمریکا هزینههای بالایی را به عنوان کمک بلاعوض یا وامهای بلندمدت به مصرفکنندگان تخصیص داده است.
3️⃣ کاهش قیمت نفت باعث شد چین میزان هنگفتی از نیازهای انرژیاش را به قیمتی ارزان دریافت کند ولی آمریکا خود از جمله زیاندیدگان کاهش قیمت نفت بود، چنانکه قیمت نگاهداری بخشی از نفت استخراجشده در برههای از زمان، بیش از قیمت فروش آن شد.
🔸 موارد فوق سبب شد چین در ماههای اخیر بتواند تراز تجاری مثبتی برای خود رقم بزند ولی آمریکا با کسری بودجه روبرو شود. این مسأله فراتر از تبعات اقتصادی، بر وجهه بینالمللی دو دولت نیز مؤثر بوده است. چین توانست پس از بحران به مثابه یاریگر بسیاری از دولتها ظاهر شود، ولی آمریکا نهتنها به دیگر کشورها کمکی نکرد بلکه بر مصائبشان افزود.
یک بام و دو هوای دولت
🔹روحانی امروز در جلسه هیئت دولت گفت: محاسبهای که شده حاکی از این است که باید به یک سوم جامعه برای چهار ماه یک بسته کمک معیشتی ارائه دهیم.
🔹جهانگیری هم دیروز گفته بود که باید تدبیر لازم برای کمک به آسیبدیدگان اقتصادی و اجتماعی ناشی از کرونا نظیر بیکاری و مسائل معیشتی اتخاذ شود.
🔸این اظهارات روحانی و جهانگیری در حالی است که نوبخت دوشنبه در جوابیهای به اظهارات قالیباف گفته بود که امروز مردم ایران به جای اعانه و یارانه از مدیران خود رفع تحریم و برداشتن زانوی زور از گلوی اقتصاد ایران را با حفظ عزتملی طلب می کنند.
🔹همه اینها در حالی است که چند روز پیش کدخدایی در مصاحبه ای با بخش خبری سیما رسما گفت چون دولت اعلام کرده نمیتواند منبع تامین مالی مشخصی برای این یارانه اعلام کند.
مدل روحانی-ظریف یک تجربه شکست خورده
🔹 روزنامه وطن امروز نوشت: مدل روحانی- ظریف یک تجربه شکستخورده و عبرتآموز در حوزه تنظیم و توازن مدیریت داخلی و تعامل خارجی است اقرار به وجود تحریمها در سال آخر اعتراف به شکست فلسفه شکلگیری این دولت است.
🔹 استفاده از ادبیات دوگانه «لعن و نفرین» و «امیدواری» نسبت به ساکنان کاخ سفید فقر استراتژی و نبود راهبرد در دولت روحانی برای تعاملات خارجی و تضاد آن با امنیت و منافع ملی را نمودار کرده است.
🔹 روحانی در ماههای پایانی دولت خود هر قدر هم که تلاش کند با توهین به منتقدان خود و در پیش گرفتن ادبیات آب و صابونی خود را از موضع پاسخگویی خارج کند اما نمیتواند در هیچ زمینهای مدعی دستاورد باشد.
🔹 اقتصادی که نامتلاطمترین روزگار خود را در روزهای پسابرجامی دولت او تجربه کرد و اقتصاد ایران را با پدیده دلار ۳۰ هزار تومانی مواجه کرد، سیاست خارجهای که تمام ابتکار عمل خود را مشروط به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا کرده، در کنار کارنامه شکستخورده دولت در زمینه مسکن و سیاستهای رفاهی نشان از یک چالش بیسابقه دارد.
مجلس توانست: دولت راه افتاد
🔹مجلس به دنبال اختصاص کالابرگ برای تامین کالاهای اساسی و تامین معیشت مردم بود. اما دولتمردان مصرّانه می گفتند بودجه این کار را ندارند.
♦️حتی آقای نوبخت به عنوان رئیس سازمان برنامه و بودجه، به مجلس حمله کرد و گفت "انتظار مردم برداشتن تحریم ها (مذاکره) است و نه اعانه و یارانه! خزانه با بیش از ۴۸ هزار میلیارد تومان کسری مواجه بوده است".
🔹ادعای نوبخت منعقد نشده بود که آقای روحانی اعلام کرد "به مدت چهارماه به حدود یک سوم ایرانیان، نفری ۱۰۰ هزار تومان کمک بسته معیشتی میدهیم". این وعده، بار مالی ۲۲ هزار میلیارد تومانی در پی دارد.
♦️خیلی ها می گویند دولتمردان نشان دادند با مردم رو راست نیستند. اما همیشه که نباید نیمه خالی لیوان را دید! مهم نیست دولت، با مصوبه مجلس، موظف به ارائه کمک معیشتی به طبقات پایین شود یا راسا اقدام کند.
🔹مهم این است که مجلس جدید، توانسته دولت حسن روحانی را برای خدمت رسانی، از لاک بسته اش خارج کند. مثل سیب هایی که مادر پسرک تنبل قصه ها چید و بالاخره توانست او را وادار کند از خانه خارج شود و به میان مردم برود!
♦️این ماجرا نشان می دهد با همه سختی ها، می شود دولت را به تکاپو واداشت؛ اگر چه با کُندی و رنج فراوان. البته طرح های حمایتی، دم دستی ترین کارهاست و ظرفیت های اقتصادی معطل فراوانی هست که اگر احیا شود، می تواند موجب رونق اقتصاد و تقویت قدرت خرید مردم (و بی نیازی از یارانه) شود.
نااهلانِ خانه خراب کن❗️
🔻در اندیشه امام و رهبری، حقوق محرومان از مبانی انقلاب و «شرط وتویی» همه قوانین و تصمیمات است.
🔻در جریان تخریب آلونک خانواده محروم، گام اول عذرخواهی، انفصال از خدمت همه عوامل موثر #تصمیم_گیر و #مجری و جبران هزینه های مادی اسکان و التیام از جیب مقصران است.
🔻مسئول و شهردار و ماموری که به محرومان جفا می کنند نه تنها اهلیت حضور در مناصب نظام را ندارند بلکه باید با بخاطر ترک فعل و یا تخلف محاکمه شوند.
🔻اقتصاد، سیاست، فرهنگ و منافع مردم فرقی نمی کند؛ نااهلان هرجا باشند ویران می کنند.
🔻پ.ن: امام روحالله(ره): نگذارید انقلاب دست نااهلان و نامحرمان بیفتد.
#امام_امت
🟢سالها یک رسانهی غربی پیدا نمیشد که بگوید «امام_خمینی»!
همه می گفتند «آیتالله_خمینی»
سال 59 از یکی از اساتید یهودی_آلمان پرسیده بودند «استاد! چرا رسانههای شما نمیگویند امام خمینی؟». خندهای کرد و گفت «آخر ما بعضی چیزها را متوجه شدیم!». کیفاش را باز کرد و یک کتاب درآورد. ترجمهی آلمانی کتاب «ولایت فقیه» امام بود. گفت «آقای خمینی یک تئوری جهانی دارد. وقتی ما بگوییم "امام"، ایشان بین کشورهای دنیا شاخص میشود. چون کلمهی "امام" قابل ترجمه نیست. ولی وقتی بگوییم "رهبر"، این کلمه در فرهنگ غرب بار منفی دارد. دیگر ما ایشان را کنار استالین و موسیلینی و هیتلر قرار میدهیم. کلمهی "رهبر" به نفع ما و کلمهی "امام" به نفع آقای خمینی است. از طرف دیگر اگر ایشان یک جایگاه دینی دارد، ما به ایشان میگوییم "آیتالله"، اما "امام" یک بار معنوی دارد! از طرفی ایشان آن طور میشود امام امت اسلامی که مسلمانهای دنیا را دور خودش جمع بکند!».
یک رسانهی غربی یا شرقی را پیدا نمیکنید که گفته باشد «امام خمینی». رسانههای غربی حتی نپذیرفتند که یک آگهی بدهند به نام " امام خمینی"! حتی در ازای 60،000 مارک قبول نکردند که یک آگهی چاپ کنند !
شهریور 58 که در مجلس خبرگان قانون اساسی ، شهید_بهشتی کلمهی امامت را در قانون اساسی گذاشت، ریاست آن مجلس با آقای منتظری بود. امام خمینی گفتند شما نمیتوانی مجلس را اداره کنی، برو کنار، آقای بهشتی اداره کند. وقتی شهید_بهشتی آمد اصل پنجم را مطرح کند که ولی فقیه نائب امام زمان و امام امت اسلامی است، کشور ریخت به هم. بازرگان اعلام استعفای دستهجمعی دولت را کرد. امیرانتظام اعلام کرد که مجلس خبرگان قانون اساسی باید منحل شود. سر یک کلمه کشور ریخت به هم!
امامتمحوری، امّتگرایی، عدالتگستری، و دوقطبی مستکبرین-مستضعفین اساس تئوری امام خمینی بود.
امام خمینی از دنیا رفتند.
آقای هاشمی رفسنجانی آمدند پنج روز بعد از رحلت امام خمینی در دومین خطبهی اولین نمازجمعهی بعد از رحلت امام، راجع به ولایت_فقیه دو جمله گفتند یک : «ما نمیخواهیم بعد از رحلت امام خمینی به جانشین ایشان"امام" بگوییم» ! این همه دعوا داشتیم با شرق و غرب؛ شهید بهشتی قربانی شد برای احیای این کلمه؛ قانون اساسی پنج بار روی امامت ولی فقیه تأکید کرده،
امام این را از سال 48 مطرح کرده، شما میگویی نمیخواهیم ؟
به اسم اعزاز امام خمینی گفتند به جانشیناش نمیگوییم امام!
انگار یکی به شما بگوید من چون خیلی شما را دوست دارم، افکار شما را میخواهم با شما دفن کنم!
جملهی دومشان این بود : «خبرگان_مرجع_تعیین_نکرده_است».
یعنی جانشین امام خمینی نه مرجع است و نه امام.
وقتی ایشان جای «امام» گذاشت «رهبر»،
«امّت» شد «ملّت».
یعنی عملاً سیستم #ملت-رهبر انگلیسیها را پذیرفتیم و سیستم امت-امامت امام خمینی را کنار گذاشتیم ... وقتی «امّت» شد «ملّت»،
عناصر امّت یعنی «خواهران و برادران قرآنی» -که وظایفی مثل امر به معروف و نهی از منکر نسبت به هم دارند-، تبدیل شدند به عناصر ملت یعنی «شهروند» و « هموطن».
اما کلمهی سوم یعنی «عدالت»؛ مقدسترین کلمهای که بعد از ارتحال امام خمینی با ابداع و تحمیل کلمهی «توسعه» به نظام اسلامی،آن را نیز کنار گذاشتند. فرق عدالت و توسعه این بود که «عدالت» را خدا و پیامبر اکرم (صلّی الله علیه و آله) و حضرت علی (علیه السّلام) تعریف میکنند، اما «توسعه» را صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی و صهیونیستهای عالَم.
در عرصهی بینالملل هم دو کلیدواژهی قرآنی «مستکبرین» و «مستضعفین» را اصلاح کردند و گفتند «مستکبرین» فحش و توهینآمیز است! به جایش بگوییم «قدرتهای جهانی»! خب وقتی گفتی «مستکبرین» باید با آنها «مبارزه» کنی، اما وقتی گفتی «قدرتهای جهانی» باید با آنها «تعامل» کنی.
«مستضعفین» را هم کردند «قشر آسیبپذیر»؛
یعنی آدمهای بیعرضهای که خودشان پذیرای آسیباند!
پنج کلیدواژهی قرآنی امام خمینی که اساس گفتمان نهضت اسلامی بود، تحریف شد به همان کلیدواژههایی که دشمنان میخواستند.
تا موقعی که کلیدواژههای قرآنی امام خمینی –که رأس آنها امام بودن ولی فقیه است- احیا نشود، هر کاری که بکنیم، وصلهپینه کردن است...
پس هیچ مطلبی مانند این عبارت جگر دشمنان را نمیسوزاند که بگویید «امام خامنهای».
اجماع درباره یک ارزیابی امنیتی؛
روزهای بسیار خطرناک، پیش روی آمریکاست
♦️اوباما و بایدن: آمریکا بسیار از هم گسیخته و قطبی شده است.
🔹جان برنان رییس پیشین سازمان سیا: "روزهای آینده، برای آمریکا بسیار خطرناک است. ۶۰ روز آینده، از نقطه نظر امنیت ملی، روزهای بسیار بسیار خطرناکی است".
♦️فارین پالیسی: زمانی به هویت مشترک در ایالات متحده افتخار می کردیم و تجزیه، دور از ذهن به نظر می رسید. اما اکنون، جنگ داخلیِ دوباره و تجزیه، در کمین آمریکاست. شبیه جنگ و خشونت هایی که در خاورمیانه و عراق سراغش را می گرفتیم.
دروغ بزرگ درباره بایدن
🔹برجام زدگان وانمود می کنند که دموکرات ها طرفدار برجامند و این ترامپ بود که توافق را زیر پا گذاشت.
♦️آیا دموکرات ها و بایدن از نقض برجام ناراحتند؟ قطعا نه، خوشحال هم هستند.
🔹اگر غیر از این بود، آنها اعلام می کردند فورا و بدون هیچ قید و شرطی، به توافق برمی گردند و تحریمها را بر می دارند.
♦️اما وقتی شرط و شروط می گذارند و خواستار تمدید محدودیت های برجامی می شوند که طبق توافق رو به پایان است، و محدودیت توانمندی نظامی و قدرت منطقه ای ایران را هم اضافه می کنند، یعن بزک کنندگان مذاکره دوباره، درباره دموکرات ها، یک دروغ بزرگ تحویل مردم می دهند.
تروئیکای اروپا: علیرغم حسن نیت ما ایران مرتکب نقض جدی برجام شده است!!
🔹بیانیه تروئیکای اروپا در نشست شورای حکام آژانس: ما به عنوان مشارکتکنندگان برجام بار دیگر بر تداوم تعهد خود برای حفظ توافق هستهای و اجرای کامل آن تأکید میکنیم. ما سه کشور اروپایی سخت برای حفظ این توافق تلاش کردهایم.
🔹همواره صراحت داشتهایم که از خروج آمریکا از برجام و احیای تحریمها متأسفیم. ما تحریمها را به نحو پیشبینیشده در برجام رفع کرده و مضاف بر آن از طریق ایجاد ساز و کار مالی اینستکس، تلاشهایی اضافی جهت مجاز کردن تجارت مشروع با ایران به کار بستهایم. علیرغم این تلاشهای مبتنی بر حسن نیت، ایران اکنون یک سال و نیم است که مرتکب اقدامات متعددی در نقض جدی تعهدات هستهای خود شده است.
🔹ما کماکان به شدت از اقدامات ایران که در حال تهی کردن توافق از مزایای اصلی آن در زمینه منع اشاعه است نگرانیم.
از پاس گل ترامپ به بایدن تا نقاشی جناب ظریف‼️
🔻 #زمانـــه| ترامپ ڪه این روزها قافیه و قیافه را با هم باخته است ، علیرغم اختلافات ظاهری با دموڪرات ها در یک بازی هوشمندانــه علیه ایران مبتنی بر منافع ملی آمریڪا ، نقش پاسور برای آبشارزنی بایدن بازی میکند! ؛ به نقل وبگاه آمریڪایی آڪسیوس، ترامپ معتقد است که در ۱۰ هفته پایانی دولت، سیل تحریمها باعث افزایش فشار علیه ایران شده و ڪار را برای دولت بایدن در راستای احیای برجام سختتر میکند.
🔹 ترامپ ڪه از سوی ایران هیچ هزینه ای را متوجه رفتارش نمیبیند برای افزایش قدرت چانه زنی دولت آینده آمریکا از هر فرصتی برای تکرار پرتاب های سه امتیازی دقیقه نودی دریغ نمی کند. پرتاب هایی که در پشت پرده کُری خواندن های حزبی، تشویق بایدن به همراه دارد.
🔹 اما در این شرایط حساس ، در داخل ایران پایگاه رسانه ای دولت تدبیر در صفحه اول خود خاطرات دوستی ظریف و بایدن را مرور میکند و وزیر محترم خارجه با دادن سیگنال های غلط در حال نقّاشی تابلوی "دولت روی ویلچر" بر روی دیوار ادراکی بایدن و اروپاست!
🔹 البته از دولتی ڪه در دیزی را برای گربه های بی حیای آمریڪایی باز گذاشته و اینبار به دنبال #ڪلید حل مشکلات در جیب بایدن است بیش از این انتظاری نیست ؛ اما از مجلس انقلابی انتظار است در این فرصت طلایی تا پایان عمر سیاسی ترامپ با سنجیدن همه جوانب و پرهیز از احساسات و شتابزدگی، دولت اعتدال را مجبور به واکنش متقابل با مکانیزم کاهش تعهدات برجامی جهت هزینه دار کردن رفتار ترامپ ، افزایش قدرت چانه زنی و سنگین شدن پرتفوی ایران نماید.