۱۱ نکته راهبردی درباره جنگ روسیه با اوکراین برای ایران
🔺 اگر چه مردم صلح دوست ایران از کشته شدن مردم در هر کشوری به جز متجاوزین رژیم اشغالگر قدس متاثر میشوند و از این رو در فضای مجازی به این جنگ واکنشهای متفاوتی از خود بروز دادهاند و نیز هلال احمر ایران جزو اولین نهادهای جهانی بود که برای ارسال کمکهای بشر دوستانه به اوکراین اعلام حضور کرد، اما جنگ روسیه با اوکراین برای کشور ما جنبههای پیدا و پنهان فراوانی دارد که در این نوشته به صورت اختصار به بخشیهایی از آن اشاره میکنم:
🔸۱. اگر اوکراین به راحتی به ناتو بپیوندد این اقدام زمینه پیوستن کشورهای شمالی ایران به ناتو را فراهم خواهد کرد و این یعنی قرار گرفتن ناتو در مرزهای کشورمان که از نظر امنیتی یک تهدید برای ما محسوب میشود.
🔸۲. به دلیل شکست همینه ناتو و ایالات متحده آمریکا در اثبات عهدشکنی و بیکفایتی آنها در افکار عمومی مردم جهان، آمریکا نیاز به یک برد سیاسی دارد تا روی جنجال آفرینی رسانه ای در زمینه آن متمرکز شود، مذاکرات وین فرصت خوبی برای تن دادن آنها به خواستههای منطقی ایران برای رسیدن به یک توافق سیاسی است، که حداقل نتیجه مثبت آن برای مردم ایران، برداشتن تحریمها خواهد بود.
🔸۳. پس از حمله روسیه قیمت دلار در سراسر جهان کاهش و قیمت طلا افزایش یافته است، اگر چه در ایران قیمت دلار، بیشتر تحت تأثیر مذاکرات وین بوده است، بویژه این که روسیه تمامی ۶۰۰ میلیارد دلار دارایی خارج از کشورش را در چند سال گذشته، تبدیل به ارزهایی غیر از دلار کرده است. سقوط ارزش دلار یک بحران اقتصادی سراسری برای آمریکا به همراه خواهد داشت، که در اثر آن چنانچه بخواهد بهره بانکی را افزایش دهد با افزایش تورم مواجه خواهد بود و اگر نه، با رکود.
🔸۴. کشورهای مرتجع عربی به خوبی دریافته اند که برای حفظ امنیت خارجی خود نمیتوان به آمریکا تکیه کرد و این یعنی کاهش ضریب نفوذ آمریکا در منطقه! به عنوان مثال چه کسی تصور میکرد که کشوری مثل امارات، در زمینه قطعنامه محکومیت حمله روسیه به اوکراین در سازمان ملل رای ممتنع بدهد؟!
🔸۵. سران رژیم صهیونیستی به شدت در هراس افتادهاند که اگر جنگ جدیدی اتفاق بیافتد نمیتوانند بر روی کمکهای بایدن حساب کنند، یهودیان سرزمینهای اشغالی سالهاست که بخشی از منطقه آرژانتین را خریداری و آمایش سرزمینی کردهاند تا در زمان مقتضی به آنجا کوچ کنند، با این آبروریزی ناتو در اوکراین، و در اثر فشارهای روانی حاصل از آن، مهاجرت به سرزمین های اشغالی معکوس و در زمان فروپاشی اسرائیل تسریع خواهد شد.
🔸۶. همچنان که در مورد قطر اتفاق افتاد و در سفر آقای رئیسی ۱۴ تفاهمنامه امضاء شد، کشورهای مرتجع حوزه خلیج فارس دست دوستی به سمت ایران دراز کرده و از حجم حمایتهای خود از دشمنان ساکن در آن کشورها خواهند کاست و....
🔸۷. قیمت نفت به ۱۰۵ دلار رسیده است و این اتفاق برای کشور ما که هنوز وابسته به نفت است و نسبت به تعیین قیمت نفت در بودجه با تردیدهای اساسی وجود داشت، خبر بسیار خوبی است.
🔸۸. با تحریم روسیه و کاهش صادرات نفت این کشور، تنها کشوری که توان افزایش چشمگیر فروش نفت برای تامین نیازهای بازارهای جهانی را دارد ایران است، پر واضح است که کاهش عرضه نفت، قیمت جهانی آن را افزایش داده و اقتصاد کشورهای وابسته به نفت را با تلاطم مواجه خواهد کرد.
🔸۹. اگر چه روسیه یکی از بزرگترین تولید کنندگان در جهان است ولی فقط حدود ۵ ماه فصل کشت دارد، بی شک این بازار به سوی کالاهای ایرانی بویژه در حوزه کشاورزی گشودهتر خواهد شد.
🔸۱۰. تعلیق پوتین توسط فدراسیون جهانی جودو که پیش از این «ولادیمیر پوتین» را به عنوان رئیس افتخاری و سفیر فدراسیون بینالمللی جودو معرفی کرده بود و نیز انصراف برخی از کشورها در مسابقات ورزشی در مقابل ورزش کاران روس ثابت کرد این پندار که ورزش یک امر غیر سیاسی است، توهمی بیش نیست و عملکرد ورزشکاران ایران و برخی از کشورهای مسلمان در انصراف با ورزشکاران رژیم صهیونیستی یک پدیده کاملا معقول بوده است.
🔸۱۱. انتشار و برجسته شدن بخشهایی از سخنان و پیشبینیهای رهبر عزیزمان در زمینه اشتباه بودن اعتماد به وعده های سیاسی سران آمریکا در رسانههای داخلی و خارجی که اعتقادی به ولایت فقیه ندارند، یک دستاورد سیاسی بین المللی است تا جایی که رئیس جمهور اوکراین به صورت غیر مستقیم بر روی آن صحه گذاشته و در حساب تویتری خود تمامی رهبران غرب را آنفالو کرده است
ناحقی به نام "حق وتو"
🔹 مدتیست که سر خط همه خبرهای جهان، حمله روسیه به اوکراین است. حملهای که چند روز پس از آن، اعضای شورای امنیت سازمان ملل دور هم جمع شدند تا قطعنامهای علیه روسیه صادر کنند.
🔸 پس از بحث و گفتوگوهای خصوصی و علنی، پیشنویس قطعنامه آماده شد. پیشنویسی که به شدیدترین شکل ممکن، حمله روسیه به اوکراین را محکوم و آن را ناقضِ بند ۴ ماده ۲ منشور ملل متحد میدانست. بر اساس آن، روسیه خیلی فوری باید استفاده از زور علیه اوکراین را متوقف میکرد.
🔹 اما روسیه که ریاست شورای امنیت را در ماه جاری میلادی (فوریه) برعهده دارد، قطعنامه پیشنهادی آمریکا علیه خود را وتو کرد.
🔸 وتو، اصطلاحی در زبان لاتین به معنای "منع میکنم" است. این واژه برای لغو یکطرفه یک قانون به کار میرود و به این ترتیب وتو قدرت نامحدودی است که میتواند سبب جلوگیری از (و نه تصویب) تغییرات خاص شود.
🔹 شورای امنیت پنج عضو دائم و ده عضو انتخابی دارد. پنج عضو دائم این شورا در تصمیمها و رایگیریهای شورا حق وتو دارند. آمریکا، بریتانیا، چین، روسیه و فرانسه اعضای دائم این شورا هستند.
🔸 ۱۰ عضو انتخابی شورا توسط مجمع عمومی برای یک دوره دوساله (که از ۱ ژانویه آغاز میشود) انتخاب میشوند. ریاست شورای امنیت نوبتی است (بهترتیب الفبای انگلیسی) و طول مدت آن یک ماه ریاست میباشد.
🔹 امتیازِ حق وتو در کنفرانس یالتا در سال ۱۹۴۵ به پیشنهاد فرانکلین روزولت، رئیس جمهور وقت آمریکا مطرح شد و به موافقت رهبران انگلیس و شوروی رسید.
🔸 در واقع حق وتو امتیازی بود که رئیس جمهور وقت آمریکا برای رضایت قدرتهای جهانی به آنها اعطا کرد تا نظر موافق آنها را برای عضویت در این سازمان جهانی جلب کند. با این وجود، قدرتهای جهانی تا توانستند از این ابزار به نفع خود و متحدانشان بهره بردند.
🔹 از سال ۱۹۷۰ میلادی تاکنون بیشترین استفاده از حق وتو (معادل ۵۱ درصد) از سوی آمریکا انجام شده است. همچنین ۲۷ درصد تمامی حق وتوهای شورای امنیت (۳۰ مورد) تنها برای موضوع رژیم صهیونیستی توسط آمریکا انجام شد.
🔺 در واقع آمریکا تاکنون تمامی قطعنامهها علیه تل آویو را وتو کرده است. همچنین واشنگتن در این مدت ۱۰ بار قطعنامههای مربوط به تجاوز اسراییل به لبنان را وتو کرده است.
جزئیاتی تازه از توافق احتمالی در وین
🔺جدیدترین اطلاعات از توافقِ در حال نگارش در وین نشان میدهد ایران مصمم است به هیچ وجه از خطوط قرمز خود عبور نکند.
🔸توافق احتمالی در قالب یک "تصمیم" کمیسیون مشترک برجام همراه با سه ضمیمه شامل ضمیمه رفع تحریمها، ضمیمه اقدامات هستهای، و ضمیمه برنامه بازاجراست.
🔹از دیگر نکات مهمی که در این توافق وجود دارد رد شدن خواسته مهم امریکایی ها در خصوص زمانهای پایانی در برجام است.
🔸در ضمیمه سوم موارد تازهای نظیر تضمین سیاسی و تضمین ذاتی و راستیآزمایی عملیاتی و حقوقی اقدامات طرف آمریکایی به توافق احتمالی افزوده شده و با توجه به سابقه آمریکا، در ارتباط با استفاده از ساز و کار حل اختلاف (مکانیزم موسوم به ماشه)، تعهدی فردی و جمعی برای مقابله با سوء استفاده از این ساز و کار ایجاد شده است.
🔹از دیگر خطوط قرمز ایران برای رسیدن به توافق این بود که آمریکا حتی بعد از انجام همه تعهداتش هم بلافاصله به برجام بازنگردد و آمریکا تا پیش از انجام تمام تعهدات خود و راستیآزمایی رفع تحریمها از جانب ایران، عضو برجام و کمیسیون مشترک نخواهد شد.
💧«ناتو» ناتو از آب در آمد!
🔷بعد از کلی رجزخوانی آمریکا و کشورهای همپیمان او در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی یا همان ناتو علیه روسیه و اقدامات رسانهای گوش پر کن و چشم کور کن آنها از حمایت همهجانبه از اوکراین در برابر روسیه، دبیرکل ناتو اعلام کرد: «در اولین استقرار نیروهای واکنش سریع ناتو، ارتش فرانسه امروز در رومانی، همسایه اوکراین مستقر شد. ناتو قصد ندارد بخشی از درگیری روسیه و اوکراین باشد. ناتو نیروی نظامی به اوکراین اعزام نمیکند و هواپیماهایی به حریم هوایی این کشور ارسال نخواهد کرد». همچنین سخنگوی کاخ سفید نیز در پاسخ به درخواست اوکراین مبنی بر اعمال «منطقه پروازممنوع» در آسمان این کشور، گفت: «منطقه پروازممنوع مستلزم حضور نیروها برای اجرای آن است و این امر منجر به جنگ با روسیه میشود که خواستار آن نیستیم».
الینت نیوز : روسها بهتر است از موشک های فاتح ۳۱۳ ایران استفاده کنند
🔸یک پایگاه خبری با مقایسه دقت موشک های ایرانی اصابت کرده به عین الاسد و موشک های اسکندر روسی که به سمت اهداف نظامی اوکراینی شلیک شده اند ، نوشت : روسها باید از ایران تعدادی موشک های فاتح را ایران بگیرند.
🔸لازم به ذکر است موشک های خانواده فاتح ۱۱۰ ایران که به تدریج طی سالهای اخیر ارتقا یافته است بسیار دقیق تر از اسکندر روسی بوده و قیمت مناسبی نیز در مقایسه با آن دارد .
🔸به طوری که موشک اسکندر ۳ میلیون دلار قیمت داشته ولی فاتح ایرانی با دقت بالاتر ۱۶۰ هزار دلار .
🔸در جنگ اخیر مشخص شد روسیه به عنوان دومین قدرت نظامی جهان از برخی جنبه های نظامی ضعف های قابل توجهی دارد از جمله عدم دقت موشک ها و ضعیف بودن در حوزه پهپادی ؛ در حالی که جمهوری اسلامی اتفاقا در زمینه موشک و پهپاد و دقت آنها پیشرفت بسیاری داشته و تولیداتش به مراتب ارزان تر از نمونه های خارجی است
چرا روسیه وچین قطعنامه های تحریمی علیه ایران راوتونکردند؟
پاسخ : چین وروسیه نه دراژانس انرژی اتمی مانع ارسال پرونده به شور ای امنیت شدند(اروپایی هاقول دادند ولی عهدشکنی کردند:پیمان سعداباد:زمان خاتمی.روحانی 1382).ونه درشورای امنیت تحریم هاراوتو کردند.که البته ایران درهردومورد انتظارداشت. برای بررسی علت آن بایستی به فضای دهه 80 تا90 خورشیدی:دوره خاتمی،احمدی نژاد ونیز امریکا وچین وروسیه :دوره بعد از11سپتامبر،همراهی چین وروسیه باامریکا درعرصه جهانی وسپس دور ه دموکرات ها ورویکردجذبی اوباما،وضعیت سیاسی داخلی روسیه وچین(ضعف،تمایل ونیاز به غرب وپرهیز ازتنش) پرداخت.دیپلماسی ایران نیز تااواخربرجام وحتی بعدازان تمرکزبرنگاه به اروپا وبعدامریکابوده است تادوره دولت سیزدهم ونگاه جدی به شرق. واصولااین دوکشور درحاشیه تحولات جهانی ومنجمله برجام بوده اند.ازتحولات سوریه به بعداست که وتوی چین وروسیه مطرح می شود.البته اصولا عمده استفاده ازحق وتوباامریکایی هابوده واست(امریکاتنهادرمورد اسراییل 53بارازحق وتو استفاده کرده است.اکنون شرایط به طورکامل فرق کرده است .هم درجمهوری اسلامی ایران،هم درکنشگری متقابل چین،روسیه،امریکا واروپا ونمونه بارز وحادان مسئله اکراین وتایوان ...
پوتین: مگر ما به مرزهای آمریکا رفتهایم؟ آنها به خانه ما آمدهاند
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در این سخنرانی درباره چرایی حملهاش به اوکراین میگوید:
🔹توسعه بیشتر ناتو به شرق غیرقابل قبول است.
🔹آیا ما موشکهایمان را نزدیک مرزهای آمریکا قرار دادیم؟ این آمریکاست که با موشکهایش به خانه ما آمده! آیا این تقاضای زیادی است که سیستم دفاعی بیشتری در مقابل سرزمین ما قرار داده نشود؟ واکنش آمریکاییها چه هست اگر ما موشکهایمان را در مرز کانادا و آمریکا قرار دهیم؟
🔹در دهه ۹۰ [آمریکاییها] به ما گفتند نه حتی یک اینچ دیگر به سمت شرق [نمیآییم]. خب چه اتفاقی افتاد؟ آنها آشکارا ما را فریب دادند. ۵ موج گسترش ناتو و حالا در رومانی و لهستان هم سیستمهای موشکی [آمریکا] وجود دارد.
🔹ما هیچ کس را تهدید نمیکنیم؟ آیا به سمت مرزهای آمریکا حرکت کردیم؟ یا به سمت مرزهای انگلستان یا هر کجای دیگر؟ آنها [آمریکا] به سمت ما آمدند و و حالا میگویند اوکراین هم باید به ناتو بپیوندد. این یعنی در اوکراین هم قرار است سیستم موشکی [آمریکا] وجود داشته باشد.
⁉️درباره ماجرای «کاترین پرز شکدم»
🔹یک کانال مربوط به بعضی طرفداران احمدینژاد در چند روز اخیر مطالبی را درباره فردی به نام «کاترین پرز شکدم» منتشر کرده و گفته که او نفوذی اسرائیلیها در برخی نهادهای ایران بوده است.
🔹استناد این کانال در این زمینه یک یادداشت کاترین شکدم در وبلاگ یک سایت اسرائیلی آن هم مربوط به ۳ ماه قبل است.
🔹اینکه چرا بعد از ۳ ماه کانال احمدینژادی یاد این مطلب میکند، با توجه به اتفاقات دو سه هفته اخیر، میتواند معنادار باشد که درباره آن میتوان مستقلاً در مطالب بعدی نوشت.
🔹امّا مسئله مهمتر اضافات و تحریفات و دروغهایی است که کانال احمدینژادی به مطلب «کاترین شکدم» اضافه میکند و همین موضوع جهتدار بودن و ارتباط آن به اتفاقات چند وقت اخیر را تقویت میکند.
🔹«شکدم» در متنش توضیح میدهد که اولاً پاسپورتش فرانسوی بوده و ثانیاً پیشتر با یک مسلمان یمنی ازدواج کرده و برای همین کمتر نسبت به او شک و شبهه ایجاد میشود.
🔹با این حال آنچه «شکدم» در ارتباط با برخی رسانههای ایران انجام داده صرفاً مصاحبههایی با عنوان یک تحلیلگر اروپایی علیه عربستان و اسرائیل و آمریکاست. در مصاحبهای که برای راشاتودی گرفته هم باز موضع جمهوری اسلامی منتقل شده است.
🔹اینکه «شکدم» درحال حاضر با رسانه اسرائیلی همکاری و داستانهایی درباره حضورش در ایران تعریف میکند و یا میسازد قاعدتاً محکوم است؛ هرچند مشخص نیست که او چه انگیزهای دارد.
🔹برخی که او را میشناسند تحلیل میکنند که به احتمال زیاد «شکدم» میخواهد پروژه فرصتطلبانه اقتصادی خود که در ایران ناکام ماند را حالا در رژیمصهیونیستی پیش ببرد.
🔹با این حال کانال احمدینژادی قصههای عجیب و غریب جالبی راجع به او بافته و ظاهراً سعی دارد کاری که او نتوانسته علیه جمهوری اسلامی پیگیری کند را خودش به عنوان یک پروژه سیاسی ادامه دهد.
🔹این کانال مدعی دیدار برخی شخصیتها با «کاترین شکدم» شده و بعضاً آنها را مسئول سایت Khamenei.ir معرفی کرده درحالیکه هم این مسئولیت و هم این دیدار از اساس دروغ محض و توهّم است و جالبتر اینکه در متن «شکدم» همچنین مدعایی وجود ندارد!
🔹ظاهراً این کانال بدش نمیآید دروغهایی که علاقه به گسترش آن دارد را به «شکدم» نسبت دهد و یا از این پس سخنان خود را در اقدامی مشترک از زبان او بگوید.
🔹همچنانکه پیشتر نیز در تسنیم نوشته شد، بررسی سابقه و ماهیت این فرد به عهده نهادهای امنیتی بوده و هست و رسانه وظیفهای برای اقدامات اطلاعاتی از این جنس ندارد، اما جالب این است که کانال مذکور مصاحبههای سادهای که آنهم در راستای مواضع خود رسانهها و علیه رژیمصهیونیستی و عربستان سعودی و آمریکا انجام شده را نشانه نفوذ میخواند!
🔹مشخص نیست این کانال احمدینژادی از مصاحبه علیه عربستان و اسرائیل ناراحت شده که آن را نشانه نفوذ میخواند و یا آنقدر برای ضربه زدن به دیگران عجول و یا در دفاع از برخی رادیکالها سراسیمه است که این چنین خود را از هول حلیم به دیگ کارپردازی برای اسرائیل میاندازد.
🔹البته خدمت برخی اطرافیان انحرافی احمدینژاد به رژیمصهیونیستی امر بیسابقهای نیست. یکی از مهمترین دلایل ایجاد شکاف بزرگ میان بدنه مردمی و حزباللهی احمدینژاد با او سخنان یکی از نزدیکان سیاسی احمدینژاد یعنی «اسفندیار رحیم مشایی» در دوستی با اشغالگران صهیونیستی بود!
🔹او افرادی که سرزمین فلسطینیان را اشغال کرده و مردم این سرزمین را از خانهها و زمینهایشان بیرون کرده بودند دوست خود میدانست و در این میان به اعتراضات و انتقادهای مردم عدالتخواه هم وقعی نمیگذاشت.
🔹حالا پس از چند اقدام مشعشع در کمک به تفکر صهیونیستها و همچنین نامهای که چند ماه پیش، از سر تواضع و تکریم به جلاد سعودی یعنی بنسلمان نوشته شد، کانال احمدینژادی که تقریباً ۷۰-۸۰ درصد پستهایش را به پوشش سخنان احمدینژاد اختصاص میدهد، سعی کرده پروژه مشترکی با «کاترین شکدم» -برای دوستان اشغالگر خود!- پیش ببرد و کارپرداز آنها شود.
🔹در این میان برخی اکانتهای جعلی مجازی هم دروغهای شاخداری را علیه برخی اعضای سپاه مانند «سردار جوانی» مطرح کرده و مدعی ارتباط «شکدم» با او شدهاند، حال آنکه چنین ادعایی نیز از اساس دروغ و یک جعل تمام و کمال است.
🔹خود سردار جوانی هم در متنی که برای تسنیم ارسال کرده، چنین مسئلهای را از اساس تکذیب و تاکید کرده که نه او را میشناسد و نه ارتباطی با او داشته است.
🔹بنابراین در مجموع به نظر میرسد، نفوذ واقعی که رخ داده، رسوخ یک تفکر صهیونیستی و کارپردازی برای این رژیم توسط کانال احمدینژادی است وگرنه مصاحبه گرفتن علیه اسرائیل و سعودی فینفسه ارتباطی با نفوذ ندارد.
استقلال ایران و ماموریت غربزدگان
🔹غربگرایان غربزده مامور شده اند منتقدان را به روس گرایی یا چین گرایی متهم کنند تا از مظانّ اتهام بگریزند. اما معیار راستی آزمایی روشنی وجود دارد.
♦️غربزدگان، همان هایی هستند که می گویند باید از اوامر و نواهی غرب اطاعت کرد، همه چیز خود را تحت نظارت و اراده آنها برد، اختیار خود را به آمریکا و غرب سپرد و از آنها اجازه گرفت. می گفتند همه مشکلات، از اشتغال و تولید گرفته تا آب خوردن و آلودگی هوا صرفا با جلب رضایت #کدخدا حل می شود.
🔹آمریکا را وفادار به تعهد، و امضای کری را تضمین می دانستند و منتقدان را با انواع فحش ها به جهنم حوالت می دادند. اما حالا که دست آمریکا و غرب رو شده، می گویند واقعیت سیاست بین المللی "قدرت" است و هیچ تضمین واقعی وجود ندارد. ضمنا دوباره نتیجه می گیرند که آمریکا ابرقدرت است و باید تسلیم اوامر و نواهی او شد!
♦️منتقدان، اولا می گویند جهان در حال چند قطبی شدن است و نباید در چهار سوق سیاست دنیا، خود را گروگان آمریکا و سه دولت اروپایی کرد. ثانیا جمهوری اسلامی در به هم زدن نظم جهانی تک قطبی، معطل چین و روسیه نمانده، بلکه خلاف رویکرد انفعالی آنها عمل کرده است.
🔹انقلاب اسلامی در جهان دو قطبی وابسته به ایالات متحده آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی که کسی نمی توانست مستقل نفس بکشد، قالب شکنی کرد. در جنگ تحمیلی، هر دو بلوک آمریکا و شوروی پشت سر رژیم متجاوز صدام ایستادند و با این همه، جمهوری اسلامی با عزت از آن میدان بیرون آمد و نفوذ معنوی و سیاسی اش را در حد فاصل کشمیر تا مصر و نیجریه گسترش داد.
♦️آمریکا از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال 1991، در صدد ایجاد دیکتاتوری جهانی بود و آن که مقابل این تاخت و تاز مغول وار ایستاد و به دیگران جرئت داد، جمهوری اسلامی بود که جنگ 7 هزار میلیارد دلاری آمریکا برای اشغال قلب خاورمیانه و حکومت بر جهان را نابود کرد.
🔹جمهوری اسلامی، هنگامی در مقابل سلطه طلبی غرب ایستاد که چین و روسیه سپر انداخته بودند. و آمریکا تا مرزهای غربی روسیه و دروازه های جنوبی چین در تایوان و هنگ گنگ پیش رفته بود.
♦️همچنین، در حالی که روسیه و چین قافیه را باخته بودند، ایران بود که برای بار دوم مقابل جنگ افروزی -این بار نیابتی- دولت آمریکا در سوریه و عراق (و لبنان و فلسطین و یمن) ایستاد و جبهه مقاومت قدرتمندی را تشکیل داد.
🔹این سردار سلیمانی بود که به روسیه رفت، نقشه ها را روی میز رئیس جمهور روسیه پهن کرد و او را برای مبارزه با تروریسم نیابتی و مهار یاغیگری آمریکا در سوریه قانع کرد.
♦️از طرف دیگر، و صرف نظر از رویکرد برخی مدیران غربگرا که موجب شد موضع ایران در مذاکرات هسته ای گذشته تضعیف شود، نظام در مذاکرات هم مستقل عمل کرده است. در عین حال که از ظرفیت چین و روسیه و سایر کشورها برای مهار فشار حداکثری آمریکا و غرب بهره بردیم.
🔹کشور در همین یک سال اخیر، به موازات فاصله گرفتن از اعتماد به غرب، صادرات نفتی و غیر نفتی، افزایش 40 درصدی را تجربه کرد که نشان از مهار و خنثی سازی تدریجی تحریم ها دارد.
♦️ضمنا برخی مدیران دولت سابق می گفتند چین و روسیه خواستار تمکین ایران از FATF هستند، اما نظام به دلایل کاملا منطقی و معطوف به منافع ملی، تصمیم مستقل گرفت و حاضر نشد همکاری یکسویه و زیانبار با FATF را گسترش دهد.
🔹در دور اخیر مذاکرات وین هم چین و روسیه قائل به لزوم توافق ایران در حد همین امتیازات گرفته شده فعلی هستند؛ اما اینجا هم نظام بر اساس استقلال رای و معطوف به منافع ملی و عبرت های گذشته، خواستار تعیین تکلیف موضوع تحریم ها، راستی آزمایی و تضمین است.
♦️در ماجرای جنگ اخیر هم، رهبر انقلاب، از یکسو نقش بحران ساز رژیم مافیایی آمریکا در قربانی کردن اوکراین را یادآور شدند، و از طرف دیگر بر لزوم توقف جنگ و مخالفت با هر نوع جنگی که به ملت ها و منابع و زیر ساخت های آنها خسارت بزند، تاکید کردند.
آیا رهبر ایران بحران اوکراین را متفاوت از دنیا تحلیل میکنند؟!
✍️ اعلام موضع رهبری درباره جنگ روسیه و اوکراین بوضوح بر اصول و مبانی و مولفههای قابل توجهی سوار شده بود و نشان داد که جمهوری اسلامی در همه حوادث به ظاهر متفاوت از یک سری اصول ثابت تبعیت میکند. اما سحنان اخیر رهبر انقلاب علاوه بر آنکه درستدیدن و اندیشیدن درباره بحران اوکراین را میآموزد، نقاط تمایز قابل توجهی با مواضع بسیاری سران کشورهای دیگر جهان نیز دارد.
1️⃣ مستقل و صریح با چاشنی نه شرقی و نه غربی عاقلانه؛ در حادثه اوکراین گرچه همانند جنگهای سالیان گذشته جهان به دو موضع طرفدار قطب شرق و قطب غرب تبدیل نشده ولی یا عمده کشورها با موضع آمریکا و اروپا همسو شدهاند و یا بسیاری دیگر نیز نوعی محافظهکاری و یا در حد توصیهها و اظهارنگرانیهای معمول دیپلماتیک بسنده کردهاند. اما رهبر ایران موضع مستقل و عاقلانه ایران بیان کرد؛ درخواست توقف جنگ و حل ریشه بحران حوادث اوکراین. درخواست توقف جنگ در واقع مقابل بخشی از استراتژی فعلی روسیه در اوکراین هست و مطالبه حل ریشه اصلی بحران هم مخالفت جدی ایران با اقدامات آمریکا در اوکراین هست و ضمن اینکه نسبت به هر دو محور شرقی و غربی، عاقلانه و بر اساس منافع راهبردی خود موضع گیری شده است. اگر این سخنان رهبر معظم انقلاب را با مواضع سران دیگر کشورهای جهان مقایسه کنید؛ جدای از اینکه ایران مستقلتر بوده، صراحت بیشتری نیز در بیان مواضع داشته است.
2️⃣ سیاست اخلاقی صادقانه؛ یکی از اصولیترین مولفه های شکل دهنده موضعگیریهای آیتالله خامنهای و جمهوری اسلامی در تمام این سالها رعایت و در نظر گرفتن اخلاق صادقانه است. اخلاق اسلامی، نه تنها جنگطلبی و کشتار زنان و کودکان و مردم را در هر زمان، مکان و برای هر نوع بشری با هر دین و آیینی محکوم بلکه حتی مخالف از بین بردن زیرساختها و سرمایههای ملتها هم است. بر علت رعایت همین اصل،در مواضع جمهوری اسلامی تاخیر و لکنتی در دفاع از کودک افغانستانی، یمنی یا اوکراینی دیده نمیشود. از سوی دیگر صادقبودن مواضع جمهوری اسلامی و رهبر آن نیز در حادثه اوکراین به خوبی نمایان شده است. در یک نگاه راهبردی، ایران با خارج شدن سریعتر جهان از دنیای تک قطبی موافق و از برتری کامل غرب بر شرق بر پایه مصلحت و منافع ملی خود نیز مخالف است. از این منظر حادثه اوکراین در یک منظر راهبردی به نوعی تلاش یکی از قطبهای شرق برای عقب راندن محور غربی عالم است و ایران در معادلات کلان خود این موضوع را نمیتواند تماما منفی بنگرد. اما در همین شرایط نیز جمهوری اسلامی حاضر نیست به علت برخی ملاحظات راهبردی نسبت به کشتار حتی محدودی از مردم در گوشهای از غرب عالم نیز بیتفاوت باشد.
3️⃣ استقامت و صراحت ثابت در برابر دشمن اصلی؛ دستگاه تبلیغاتی غرب با همه توان یکطرفه در حال روایت جنگ اوکراین و مخفیکردن نقش ریشهای غرب و به خصوص آمریکا در ایجاد بحران اوکراین هست. آنها تا حد زیادی نیز تاکنون توانستهاند که پروپاگاندای جهانی رسانهای خود را تحمیل کنند و حتی استفاده ابزاری از یکی عمومیترین جنبههای روزمره دنیا، مثل ورزش نیز غافل نشدهاند. در چنین شرایطی موضعگیری رهبر معظم انقلاب نشانه این است که با همه این جو رسانهای ایشان در نشان دادن ریشه اصلی بحران در جهان و دشمن اصلی یعنی آمریکا، استقامت و صراحت ثابت دارند.
4️⃣ تحلیل ویژه جنگ روسیه و اوکراین؛ این روزها درباره علت بحران اوکراین سخن بسیار گفته شده و تحلیلگران واقعگرا درباره نقش آمریکا نیز نکاتی را بیان کردهاند؛ ولی رهبر انقلاب راهبردیتر از این لایه نیز تحلیل کردند و بحرانسازی دولتهای آمریکا را در مافیا بودن این رژیم و ذات بحران زیست آن بیان کردند. به بیان دیگر، درک دقیقتر علل و تحلیل حادثه بحران اوکراین ریشه در ذات بحران زیست دولت آمریکا و مافیاهای سیاسی، اقتصادی و اسلحه سازی است که در درون آمریکا وجود دارد. جهان تا حوادث مهم دنیا را از این منظر تحلیل، موضع گیری و اقدام نکند، همیشه در بحرانهای ساخته شده به دست مافیاهای آمریکایی باقی خواهد ماند.