شیفتگی و ذوقزدگی غیرحرفهای!
یکی از پدیدههای مضر این روزهای سیاست خارجی کشورمان، ذوقزدگی برخی مسئولین به اعلام احتمال ورود به برجام از سوی دولت بایدن است. رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با نقد چنین شیفتگی غیرعزتمندانه میگوید: «این رفتار و ذوقزدگی در تأمین حقوق برجامی مانع ایجاد کرد چون طرف مقابل وقتی اشتیاق بازگشت در ما ببیند هزینه را بالا میبرد و در رفع تحریمها و انجام وظایف برجامی خود امتناع میکند. هر سیاستمدار و هر کسی که الفبای مسائل سیاسی را بداند قطعاً این را میفهمد و متوجه میشود». در آخرین مورد از این ذوقزدگیهای غیرحرفهای، ربیعی، سخنگوی دولت در روزنامه ایران نوشت: «با اطمینان میتوانیم پیشبینی کنیم که بهرغم کشوقوسهای دیپلماتیک که مقدمه طبیعی در بازگشت همه طرفها به تعهدات و ازجمله لغو تمامی تحریمها در آینده نزدیک است. ابتکارهای دیپلماتیک بهخوبی و تا رسیدن به نتیجه مطلوب عمل خواهند کرد». به دنبال این موضع دولتیها، سخنگوی کاخ سفید دیروز (شنبه 2 بهمن) اعلام کرد، دولت متبوعش قصد ندارد قبل از گفتوگوهای دیپلماتیک با متحدان اروپایی در خصوص برنامه هستهای ایران، تحریمهای خود علیه ایران را بردارد.
📍جهانگیری در انتظار کارت دعوت
🔺اسحاق جهانگیری یکی از اصلیترین گزینهها و مهرههای جریان اصلاحات است که احتمالا تا دقیقه نود شاهد حرف و حدیثها درباره کاندیداتوری یا عدم کاندیداتوری او خواهیم بود. گمانه ورود او به این انتخابات از خیلی وقت پیش مورد توجه بوده است به خصوص بعد از مناظرات قابل توجه در جریان رقابتهای 96 .
🔺ماندگاری جهانگیری در دولت روحانی و گوش نکردن به توصیه اصلاحطلبانی که استعفا را راهکار حفظ سرمایه اجتماعی او میدانستند اما کار را خراب کرد. اگرچه خودش هنوز هم از این تصمیم دفاع کرده و معتقد است که نباید از مسئولیت شانه خالی میکرده و به فکر محبوبیت خود میبوده است.
🔺پای جهانگیری در عملکرد دولت و ناکارآمدیهای آن حسابی گیر است و همین هم بسیاری از اصلاحطلبان را در حمایت از وی به تردید انداخته است. تا وقتی هم که این تردید باقی باشد، تکلیف کاندیداتوری یا عدم کاندیداتوری جهانگیری مشخص نخواهد شد. شاهد آنکه حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران که برخی تصور میکنند به همین زودیها در قامت سخنگوی جبهه اصلاحطلبان ایران نیز قرار بگیرد، در مصاحبه اخیر خود با «خبرآنلاین» گفته است: «آقای جهانگیری اگر در یک ماموریت جبههای نباشد و جبهه اصلاحات از ایشان تقاضا نکنند، وارد نمیشود.»
🔺با این ترتیب جهانگیری منتظر کارت دعوت است و این کارت نیز احتمالا به دست وی نخواهد رسید. لازم به یادآوری است که در هفتههای گذشته شایعات بسیاری درباره عدم حمایت کارگزاران از جهانگیری مطرح بوده است
هدایت شده از خبرگزاری فارس
🖋 قالیباف: اجرای پروتکل الحاقی از روز ۵ اسفند بهطور کامل متوقف خواهد شد.
@Farsna
تاکید #هند بر واردات #نفت ایران با وجود تحریمها
🔹دولت هند با تاکید بر قصد خود برای واردات نفت ایران اعلام کرد:محدودیت واردات از ایران تحت فشار دولت ترامپ صورت گرفته است و حالا اگر آمریکا ما را در تعدیل این بحران انرژی کمک نکند، ما هم به نفع کشور خودمان عمل میکنیم.
🔹قیمت داخلی سوخت در هند به خاطر افزایش تقاضا پس از بهبودی اقتصادهای بزرگ دنیا از بحران کرونا افزایش یافته است ولی ائتلاف اوپک پلاس همچنان عرضه را محدود نگه داشته که باعث نگرانی دهلینو شده است.
🔸هند پس از چین دومین وارد کننده بزرگ نفت در جهان است.
در نظرسنجیها علی لاریجانی مقبولیت پایینی دارد/ رئیسی، لاریجانی و قالیباف مدنظر شورای وحدت!
🔺ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه: از نظر اجرایی قالیباف قوی تر است، اما از نظر دیپلماسی و گرایش به سمت اعتدال لاریجانی به مواضع سیاسی روحانی نزدیک تر است و اگر او بیاید بخشی از اصلاح طلبان هم از او حمایت میکنند.
🔺تا الان در نظر سنجیها علی لاریجانی مقبولیت پایینی دارد و مشخص است که یا مردم احتمال ورود او را نمیدهند و یا شناخت دقیق و رغبتی نسبت به او ندارند؛ لذا در بین نامزدهایی که مطرح شدند لاریجانی از کمترین استقبال برخوردار است.
📽 فریدون عباسی، رئيس کمیسیون انرژی مجلس: سفر مدیرکل آژانس به ایران یعنی مجلس باید مصوبهاش را تاخیر بیاندازد ولی سه ماه فرصت دادن اشتباه محض است... ما به این لجوجها اجازه دادیم برجام اجرا شود تا جامعه دو قطبی نشود؛ دیگر تمام شد.
🔺️ذوالنوری: قانون «لغو تحریمها» اجرا نشود، دولتیها حق ورود به مجلس را ندارند
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس:
🔹در حال حاضر نامهای در حال امضا در صحن علنی مجلس است که رئیسجمهور و همه کسانی که از اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها تخطی کردهاند، به قوه قضائیه معرفی شوند و قوه قضائیه هم باید خارج از نوبت، این موضوع را رسیدگی کند.
🔹 امروز مجلس شورای اسلامی باید محکم بایستد و قرار نیست شأن مجلس زیر پا گذاشته شود. تا قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها اجرا و بیانیه مشترکی که روز گذشته منعقد شد، پاره نشود، هیچ مقام دولتی حق ورود به مجلس را ندارد.
🔹مقام معظم رهبری دو هفته گذشته فرمودند که تا اروپا و آمریکا تحریمها را لغو نکنند، مذاکره و شرطی پذیرفته نیست و بیان رهبری کاملاً آشکار است اما موافقتنامه مشترک دولت با مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، پذیرش شرط و شروط است./مهر
🔺️مقتدایی، نماینده اصفهان: بیانیه دیشب قانون مجلس را تحت الشعاع قرار داده است
🔹دنیا؛ فردا قانون مصوب مجلس محقق خواهد شد
🔹ما در این بیانیه فقط چیزهایی داده ایم هیچ چیز نگرفته ایم
🔹آقای رئیس جمهور! اگر حرفی دارید اولا اجرای قانون دوما بیاید با مردم حرف بزنید
🔺️زاهدی: بیانیه مشترک ایران و آژانس علیه قانون مصوب مجلس است
نماینده مردم کرمان در جلسه علنی صبح امروز:
🔹در قانون مصوب مجلس شورای اسلامی آمده که دوماه بعد از لازمالاجرا شدن قانون نظارتهای فراتر از پادمان از جمله اجرای داوطلبانه سند پروتکل الحاقی باید متوقف شود اما در بیانیه مشترک اتفاقی که افتاده این است که هر سه بند بیانیه علیه قانون مصوب ماست
مجلس ادعا میکند قصد شکایت از دولتی ها را دارد چون از قانون مصوبه مجلس سرپیچی کرده اند .
امروز تنش در مجلس شورای اسلامی به اوج رسیده است .
الان در مجلس طوماری نوشته اند و در حال جمع آوری امضاء هستند که رئیس جمهور را به محاکمه کنند و از قوه قضائیه خواسته اند این محاکمه را خارج از نوبت بررسی کند.
🔺️جمع آوری امضا در مجلس برای شکایت از روحانی
🔹حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی گفت: نمایندگان به خاطر نقض و استنکاف از اجرای قانون مجلس درباره اقدام راهبردی برای لغو تحریمها از حجتالاسلام حسن روحانی و علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی طبق ماده ۲۳۴ آیین نامه داخلی مجلس شکایت کردند.
🔹وی افزود: این شکایت تاکنون به امضای ۴۰ نفر از نمایندگان رسیده و همچنان این امضاها در حال افزایش است./فارس